22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
mike01010101 #4321 Mitől volt jobb rpg az első rész? Komolyan kérdem nem kötekedés. Attól hogy csúnyább volt és zavaros leltár rendszere volt és minden fejlesztett fegyver tipus egyforma volt csak tulajdonságában változott? Ez kicsit olyan mint mikor látunk egy ronda nőt és azt mondjuk ez biztos okos mert a szép az csak buta lehet. Mondjuk én már régen játszottam az első résszel és annyira nem is emlékszem rá, mély nyomot nem hagyott bennem. -
én sem értem, pont írtam is lejjebb, oké, hogy alapvetően csapatot gyűjtünk, de közben a fő sztori részeként egy csomó esemény is történik, amikre azonnal kell reagálni (horizon, collector ship, stb.).
az első részben volt egy sztorivonal, aminek a mentén felszedegettük a csapattársakat. a másodikban gyűjtjük a csapattársakat, és közben folyik a sztorivonal. mellesleg én marhára bírtam a loyalty küldetéseket, mindegyik összetett és meglepetésekkel teli volt. -
Pares #4319 Nem kérdés? Hát én azért megkérdőjelezem. Szerintem igenis volt sztori, és nem csak csapatgyűjtögetés volt. -
Mint rpg lényegesen jobb volt az első rész ez nem vita kérdés ez tény amit a biware soha nem is tagadott elég ha valaki visszaolvas a hivatalos fórumon. A main story dettó gyengébb mivel a kettönek gyak nincs is csak gyüjtögetjük a partyt.
Viszont a második résznek is biztos megvannak a maga erényei.
Az meg, hogy összeségében kinek melyik játék tetszet jobban az szubjektiv dolog lehet róla vitázni de meggyözni a másikat lehetetlen. -
mike01010101 #4317 Nem tudom megállni hogy ne off-oljak. Nekem a második rész ezerszer jobban tetszett, minden szempontból. Én nem vagyok egy elvont RPG játékos, én a jó játékokat szeretem műfajtól függetlenül és a 2. rész jobb játék. Kiforrottabb harcrendszer, kezelhetőbb inventory, szebb grafika, több dlc. A tesztek és eladások is ezt támasztják alá. Aki a csúnya, de nagyon mély és erősen intellektuális játékokat szereti azoknak ott a sakk és dobókocka meg a forgatós könyv. -
nekem van egy olyan érzésem, hogy egyáltalán nem játszottál a 2. résszel, ergo, fogalmad nincs miről beszélsz.
kezdjük ott, hogy a sztori nem csak a "gyűjtsd össze az embereidet, aztán uccu a collectorokhoz". alapvetően igen, de közben rengeteg esemény történik... -
Ez a topik NEM offtopik, hogy az 1., 2. részről kialakult véleményeteket megosszátok, kéretik az ilyet a megfelelő topikban intézni (főleg, hogy mind2 játéknak van topikja...), vagy privát üzenetben, esetleg egy tetemre hívással. -
Pares #4314 Ugyan ebben a stílusban írhatnék az első részről is: a gagyi harcrendszer, a szemét inventory rendszer, a kidolgozatlan bolygók, stb... -
MrAndree #4313 Élvezetesebb volt a harcrendszer a 2ben. Többek között pont a reload miatt. Baromi szomorú volt az elsőben, hogy egy idő után abból állt a harc (amikor betetted a fegyverhűtős upgradet) még insanityn is, hogy kihajoltál fedezékből és húztad a ravaszt kb. az örökkévalóságig, mivel sose melegedett túl a fegyó... -
Pedig a 2 sokkal gyengébb, mint ahogy olvastam felszínes lett az 1-hez képest. Ezt sokan mégse látják, érzik. Valahogy a színes papírba csomagolt cukorka édesebbnek hat.
Hogy mi a rossz? A fegyverek overload helyet reload stílusban működnek. Számomra az első sci-fisebb volt. Az invertory rendszer túl egyszerű lett, nem mintha hátrány lenne, de túlzásba estek a fiúk. Sok új hely van, de pár dolog azért kimaradt. A Citadell egyszerre lett nagyobb és kisebb. De ami zavar a sztori egyszerűsége. Epicnek hat, de gyakorta - és most itt kibeszélhetem, mert nem lövök el semmit - nagyon egyszerű. Meghalunk, visszahoznak ez arra kellett, hogy okot adjanak a javításokra, amik jók is. Majd újfent egy cserkészcsapat összeállítása acél majd kiruccanunk a Collectors bázisra és legyakjuk a szerencsétleneket. Ami zavar, hogy minden döntésed az 1-ből semmisé válik. A Tanács nem segít, nem tud, nem akar és hasonlók. Plusz a játék vége a már-már klisének ható To be continued... pillanattal záródik. -
Nem tudom hogy ki hogyvan vele de nekem a 2. rész milliószor jobban bejön mint az 1.
Mert itt nem az van hogy valakit üldözünk és csak arról szól az egész játék. Sokkal jobban bemutatja a világot a benne élő fajokkal, szokásaikkal, életmódjaikkal, gondjaikkal. Végre nem geth centrikus. Sokat megtudunk a galaxisról és persze a küldetések révén betekintést nyerünk a galaxis mindennapjába. Az ellenfelek változatosak. A világ melett a grafika is remek sőt... ma is csuda szép. Néha állam leesik hogy milyen részletesen kidolgozott pedig a játék már nem mai a motor meg annál inkább. -
vitaro #4310 Azon a futás animáción dolgozhatnának még... -
Pares #4309 Szövegértelmezés az felétek se volt tananyag azt látom. -
lilathrone #4308 RPG, akció-RPG, tps, nem mind1 hogy hívjátok? Kur*a jó game az a lényeg. Meg az egész világ, amit teremtettek.
ME3 valószínűleg ME2 és 1 jó tulajdonságait fogja ötvözni. Amit hiányoltam az ME2-ben, az a tartalmas hosszú főszál, az ME1-ben pedig a jó harcrendszert, meg hogy vegyék ki a Meko-t és a tartalmatlan mellékküldetéseket. Vagy akik panaszkodnak, mit akarnak? Shepard mehessen ki az erdőbe random állatokat ölni, hogy felmenjen az xp-je? Meg virágokat szedni, hogy nőjön a herbalist skillje? Komolyan kíváncsi vagyok, milyen rpg elemeket hiányoltok a Mass Effectből? -
(senki számára nem szól a hozzászólásom)
ezen a pesszimista, mindenben csak a rosszat meglátó magyar mentalitáson nem lehet változtatni, éppúgy az ortodox kisebbség annál nagyobb hangú szokásos kötelező sírásán sem. ki nem szarja le.
én a második részt a premierhez képest jóval később kezdtem, de a fórumokat azért olvasgattam. ment a sírás ezért meg azért, meg hogy bezzeg az első részben...blablabla. aztán kicsit "félve" kezdtem emiatt a 2. részt, de hát szinte egyből láttam, hogy az csak kötelező fórumos sírás volt.
akinek nincs semmi baja a játékkal vagy az előzetesen bejelentett információkkal (és szerintem ezek vannak a többségben), azok általában nem is írnak be ilyen fórumokra, legfeljebb annyit, hogy "várós" :D -
:D sírok bmeg megint a lerágott csont, rpg elemeken megy a sírás:( tanácsom "k*ssolj és játsz bmeg" - senki számára nem szól a hozzászólásom de rebecca blacket idézve a lényeg "fun, fun, fun" -
Nem igazán érdekel a véleményed föleg ha barmozol te szerencsétlen, én normális hangnemben irtam és még véletlenül se neked, ez nem is fordulna elő soha. -
Pares #4304 Először is szerintem pont nem erről szólt a hozzászólása, másodszor meg hagyjad már ezt a baromságot. -
Az tényleg korszakalkotó volt megremegett az egész játékvilág.
Föleg miután az importált mentésekkel átlehetett élni azt a fergeteges storyt ami...ami mi is volt? vagy volt egyáltalán a toborzáson kivül?
Szerintem nem érdemes ennyire fényezni egyik részt se mindegyikbe volt jó és rossz elem is egyaránt. Az mondjuk nem véletlen, hogy sok mindenbe visszanyulnak az első részhez mert állitólag most majd rpg-sebb lesz minden majd meglátjuk. -
Miért az ME-ben mi volt? A Mako briliáns irányítása és ha női karakterrel megyünk is szexelhetünk nővel? :D
Se játékmenet terén, se technikai kivitelezésben, se fegyverek terén nem hozott semmi újat. a 2 igen, hogy az előző rész játékmenete... eseményei, választásaink átvihetők lettek az új játékba is. -
Pares #4301 Igaz, nem volt benne semmi korszakalkotó, csak remekül játszottak a hangulattal. Meg nagyon hasonló játék se volt előtte. -
Szerintem semmiben se volt korszakalkotó, viszont óriási nagy frencsájz remélem még folytatják egy darabig. -
Nem azt kérdeztem, hogy jó játék-e, hanem miben volt korszakalkotó? Lehet valakinek az volt, de szerintem nagyon nem. -
Pares #4298 A Dead Space-t kéretik nem bánta, nagyon is jó játék. Egyébként nekem is elég újnak hatott összességében. -
Pares #4297 Egy nagy lószart. Már az alapján a kevés infó alapján is sokkal bővebb lesz az RPG paletta a játékban, mint a 2-esben, sőt, meg merem kockáztatni, hogy az elsőnél is rpg-sebb lesz. Attól hogy murva jó harcrendszer van benne, nem jelenti, hogy nem rpg, az ME nagyon is annak számít, csak nem hardcore. -
MrAndree #4296 Igen? Ja,igen ha valamiben jobban néz ki a harc mint a korábbi részekben akkor az már nem RPG... -
Dead Space? Abban meg mi volt korszakalkotó?... Én nem tudok róla. -
Én még nem játszottam RPG-vel, és sokak szerint az ME befejezése után se játszottam. Nem tudom a KOTOR annak számít-e, de tény hogy nem hardcore RPG-nek készült az ME. Nem is korszakalkotó újításaival, mert akkor már inkább a Dead Space. Maga a felépített univerzum, karakter és az ezt életre keltő design és szinkron színészek miatt epic a játék. -
Ehhez képest?...az volt. -
MrAndree #4292 Ja, mert az első rész még hardcore RPG volt a javából... -
Durva, hogy mennyire elment ez a széria a faék lövöldözés felé persze jó lesz majd puffogtatni de a bioware multja után ez egy epikus nagy lósz@r. -
-
vg #4289 Én sajnáltam, hogy megnéztem ezt a videót, jobb lenne ha ezeket nem így mutogatnák. Kevesebb több lett volna. -
Pares #4288
HOOOOLLLLYYY SHHHHHHHHHHHHIIIIIIT
-
Maga a játék epic:) De a médiahadjárat amit csinálnak, kifejezetten rossz...
utálom a Transformerst, de az a videó überelte az összes többit hangulatra...amit a vga tudott mutatni, még Hitman megálllta a helyét, Generals2-nek meg örvendek, de majd 2013...
-
Eléggé... ehhh... gyenge eddig. -
Akra #4285 VGA 2011 : Mass effect 3 Exclusive Trailer
PC-s interface :) -
cdr74 #4284 OFF
Itt is kiemelt helyen tartják a fejlesztőket :).
Egy ablaknélküli szürke lyukba zárva mélyen a föld alatt:). A motiválást is egy Pókember bábútól kapják, bezzeg Casey egyik fala a Citadel, van makettje is stb...
Sebaj van Neocitrán, zsebkendő, kávé, ebédre meg egy alma, már ha nem műanyag.:) -
Barnez #4283 Onnan vette, hogy a képesség gyors gombok billentyűzetre vannak kiosztva pl. -
vg #4282 Honnan veszed, hogy pc-s?