744
-
#584 Az "Isten barma" nálam hízelgésként is felfogható, mert neveztem én már másokat ördöginek is. Nem mindegy.
Az influenza szezonális jellegével, látod, megfogtál, nem tudom miért van így, de nem is vagyok biológus.
Én arra tippeltem, hogy a vándormadarak hozzák be, de épp amikor jön az ősz, a vándormadarak kifele mennek. Lehet, hogy a nagy felkerekedésük miatt, ekkor jut el hozzánk a bennük már meglévő betegség? Mert ugye azért vizet inni, eszegetni le-leszállnak, és ilyenkor kakilnak is, érintkeznek a tyúkjainkkal, galambjainkkal stb. A nagy népvándorlások is - ha jól tévedek - mindig járványokkal szoktak járni, és nekem logikusnak tűnik, hogy a madarak nagy, éves vonulásai miatt van az influenza szezonalitása...
Erre szerintem csak biológusok tudnának válaszolni, de ha itt most ráhibáztam valamire, akkor szívesen megadom a bankszámlaszámomat, szerény tiszteletdíj átutálása végett. :-D
Mert az azért ciki lenne, hogy valaki, csak úgy, ingyért, jó kis tanulmányt kerekít ebből (is).
Van még egy másik kijelentésed, amellyel sikerült meghökkentened: "bizonyos kórokozók bennünk alakulnak ki".
Fogalmam sincs mire gondolhattál. Még a végén kiderül, hogy a kullancsot is mi fertőzzük meg a Lyme-kórt hordozó patogénnel.
-
#583 "Általánosítani, azaz a legfőbb okokat felderíteni akkor fogod, ha azt vizsgálod, hogy a tömegesen miért jelenhet meg egy adott betegség."
Avagy pont így vezeted a legjobban félre magad. Végtelen vita :D Én tartom magam továbbra is ahhoz, hogy az a pár tényező, amit felsoroltam, pontosan magyarázza azt, hogy bizonyos időszakokban miért fertőződnek meg, és betegednek meg többen. És annyira azért nem kivételes dolog nyáron "megfázni" vagy influenzát elkapni.
"Arról az elméletről egyébként hallottál, hogy bizonyos kórokozók bennünk alakulnak ki? Tehát hogy a vírus vagy akármi az nem a testen kívülről származik? Ez azt jelentené, hogy a szervezet önmagát betegíti meg."
Erről jöhet valami részletesebb információ, én még nem hallottam, de így baromságnak tűnik. Melyek ezek a bizonyos kórokozók (gondolom itt már nem az influenzára gondolsz, bár végülis részben az is a szervezetben jön létre, azáltal hogy jól elszaporodik), milyen mechanizmus útján jönnek létre, semmi külső hatás nem játszik szerepet kialakulásukban? -
remark #582 Neked nincs déjà vu-d?
Egyébként meg lehet hogy nem arra kapsz választ, ami érdekel, de hidd el, én megteszem a tőlem telhetőt, hogy olyasmit írjak le, amit hallanod kell. Elnézést, ha igyekezetem kevésnek bizonyulna. -
remark #581 Arról az elméletről egyébként hallottál, hogy bizonyos kórokozók bennünk alakulnak ki? Tehát hogy a vírus vagy akármi az nem a testen kívülről származik? Ez azt jelentené, hogy a szervezet önmagát betegíti meg.
És ez azt is jelentené, hogy megdől a (tömegmanipulátorok által) kedvelt nézet, miszerint a szervezet minden ellensége kívülről támad (lásd. pl. Goebbels propagandaminiszter elméleteit), és ami az orvostudományba Pasteur tevékenysége által került be. -
remark #580 Legalább az elvet próbáld meg megérteni, mondjuk úgy, hogy megpróbálod elmagyarázni nekem, aki nem ért a témához, hogy miért szezonális az influenza? -
remark #579 "De beszélhetnék arról is, hogy mennyi erőforrást - embert, anyagot - szívtak el Európától a gyarmatok. Ami nyersanyagot kaptunk, az többnyire itt is megvolt, tök felesleges volt a gyarmatokba beruházni. Gyarmatok nélkül Európa ma nem itt állna. Már a Marson lennénk."
Most olvasom csak milyen okos dologgal zárod az eszmefuttatásodat. Látod, ebben egyetértünk, hogy ha a birodalom nem mások kifosztásával akarna nagyra nőni, akkor előrébb tartanánk már. Igaz, akkor teljesen más világ is lenne, és a fejlettség nem csak technológiában lenne mérhető.
Viszont a jelenlegi értelemben vett nagysághoz ez kellett: a világ kifosztása. És még egyszer, mert valamiért nem akarod felfogni: a nyugat a mai napig ezt csinálja. Csak a módszerek finomodtak, mert ha nem finomodtak volna, akkor még te is értenéd, hogy miről beszélek, de mivel finomodtak, így nyugodt lelkiismerettel nézhetsz hülyének. Persze így aztán az van, hogy nem jössz rá arra sem, hogy valójában ki ver át és kit. -
remark #578 De az teljesen mindegy, hogy van-e egy-két ismerős, aki nyáron lett influenzás, mert kivételek mindig vannak. A kérdés az, hogy a döntő többség megbetegedése miért szezonális. Általánosítani, azaz a legfőbb okokat felderíteni akkor fogod, ha azt vizsgálod, hogy a tömegesen miért jelenhet meg egy adott betegség. -
remark #577 -Nem csak a régi kor ilyen, hanem a JELEN is. De nem muszáj megérteni.
-Már írtam, hogy a segélyekkel teszik tönkre az országokat. Ezt se muszáj megérteni.
-Tudom hogy neked ilyen a stílusod, nálad belefér egy ilyen szösszenet, hogy "Isten barma", de nálam nem. Tirpák vagy és kész, és az alapján amiket írogatsz, még öntelt is. De persze ezt se muszáj megérteni. -
Mat666 #576 Hát szépen el kerülted a választ nehogy megdőljön a nagy fehér Európa ellenes általánosítási gyakorlatod. -
#575 Isten barma!
A régi kor már csak ilyen volt: mindenki ütötte-verte, püfölte a másikat, ahol érte. A magyarság minden bajáért meg a tatárok, törökök, osztrákok stb. a felelősek. Na, tessék. Küldjenek nekünk segélyeket.
Megjegyzem, van olyan afrikai ország, ahol a GDP több, mint fele segély. Paff!
Azt kell megérteni, hogy mai gondolkodásmódot csak csínján kell visszavetíteni a múltba, persze ez nem jelenti azt, hogy azokat a disznóságokat szükszégszerűeknek fogadjuk el. Ez az egyik. A másik az, hogy pl. a római-katolikus egyház, az Anyaszentegyház - amelyet úgy tudnak ostorozni a (neo)protestánsok, meg mindenféle más szekta - a gyarmatbirodalmak kialakulásának hajnalán akcióba lépett, és a rabszolgaságot elítélte, kimondta, hogy a bennszülöttek és a rabszolgák is emberek, van lelkük, üdvözülhetnek, missziókat hozott létre stb. stb.
Az teljesen más tészta, hogy a földbirtokosok nem fogadtak szót, még a pápának sem. De lényegében az anglikán egyház kialakulásának is - szerintem - legfőbb oka, hogy a szentszék útjában állt az angolszászok kizsákmányoló politikájának, és a Tordecillas-i szerződéssel lényegében Spanyolországnak és Portugáliának adta oda az Újvilágot.
De beszélhetnék arról is, hogy mennyi erőforrást - embert, anyagot - szívtak el Európától a gyarmatok. Ami nyersanyagot kaptunk, az többnyire itt is megvolt, tök felesleges volt a gyarmatokba beruházni. Gyarmatok nélkül Európa ma nem itt állna. Már a Marson lennénk.
-
#574 "A vírusok, bacik, gombák, minden pillanatban jelen vannak az életünkben."
Még mindig nem ittad meg a feketelevest, ugye?
Az baszna be, ha pl. a lépfene kórokozója lépten-nyomon ott lenne, csak a lakásban, nem beszélve a szervezetünkről.
De kezet sem kell mosni, tök felesleges kitakarítani a lakást, a vécét, a konyhát, a pestiseseket nem kell karanténba zárni (megjegyzem)...hadd virágozzék száz baciIus, helyette az immunrendszerünkre kell gyúrni.
Ne cikóriát igyál, hanem valódi kávét! -
#573 Nem hiszem el, hogy neked nincs olyan ismerősöd/rokonod, aki nem járványidőszakban kapott el influenzát. Egyébként ugyan azok a körülményekbefolyásolják, és a tapasztalatok is pontosan azt mutatják az influenza megbetegedéssel kapcsolatban is.
Itt ennél a cikknél van egy H1N1 halálozásairól készült statisztika. Becsült érték, és mivel többnyire csak szövődményektől halnak meg ráadásul a H1N1 esetében (és a statisztika szerint jóval kevesebben, mint a rendes influenzában (H3N2)), mindenesetre arra példa, hogy akkor is előfordul ugyanúgy az influenza. -
remark #572 Megfázásról tudok csak nyilatkozni, de a megfázás nem influenza. Influenza statisztikád nincs? (Nekem sincs.) -
#571 Sőt én pont nyár elején fáztam meg legutoljára, de 2 nap után már csak köhögtem (kb. 3-4 napig). -
#570 Kaptam már el nyáron is, szerintem te sem csak akkor fáztál meg mindig, amikor "járvány időszak" volt. Ugyanúgy elkapom én is, csak kevesebb eséllyel. Mi nem tűnik fel? -
remark #569 Amíg ideges vagy, nem fogsz a tényekre figyelni. Ez egy tömegmanipulációs technika, mikor az ösztönöket korbácsolják fel célzott támadással abból a célból, hogy a történések ÉRTELME egyszerűen elkerülje a figyelmedet, még akkor is, ha minden a szemed előtt játszódik le. Maradj tudatos! (És ez most nem a mi beszélgetésünkről szól, hanem az életedről.) -
remark #568 Igen, bármikor elkaphatod, de nem kapod. Ezt nem értem, hogy ez miért nem tűnik fel? -
#567 "Baromság, egyáltalán nem jut a legtöbb ember ilyen következtetésre."
Megsaccolom, hogy úgy 22 év körül járhatsz a korodat tekintve. Épphogy túl vagy az első magömléseden. Hidd el, ez még kevéske tapasztalás ahhoz, hogy ilyen fentről beszélj erről a dologról.
De nincs ezzel semmi baj. Ugyanis ismételve idézném magam:
"Nekem az furcsa egy kicsit, hogy általában a legtöbb ember ifjú titánként, Istent nem ismerve, csak a tudásra támaszkodva kutatja az ismeretlent. "
Ha megéled, fognak majd dolgok történni veled, amiket nem tudsz majd beilleszteni abba a sémába amit az egyetemen beléd programoztak. Na ekkor kezdi el az ember használni az agyát igazán gondolkodásra. Ekkor merülnek fel a kérdések.
Egyébként ne vedd a szívedre, de vannak már te korod béli emberek, akik tudása hasonlatos mint a tiéd, de valami érthetetlen okból valamilyen velük született bölcsességgel jönnek ebbe a világba. Na azok nagy előnyben vannak előtted, úgyhogy szedd össze magad....
A betegségekkel kapcsolatban meg van amiben igazad van, míg a legtöbb dologban nem. De így péntek délután nem megyek bele vitába.. inkább megyek hazafelé...
Jó hétvégét!! -
#566 "Bocsánat, de ezt vitatta bárki is?"
Igen, én.
"Nagyon jó példa erre, ha éppen kialakulóban van egy megfázásos betegség, ahelyett, hogy hajnali 2-ig tartó tivornyán vennénk részt, inkább pihenjük ki magunkat. Utóbbi esetben van esélyünk a vírus szervezetünk általi leküzdésére, de ha a bulit válasszuk, nagy árat fogunk érte fizetni... "
Ott hibázól, hogy előfordul olyan baktérium vagy vírus, amit tényleg el tud távolítani szinte azonnal a szervezet normálisabb esetben. Nyilván van tapasztalatod is, hogy valakitől elkaptad, aki szenvedett tőle jónéhány napig, te meg aznap kiheverted. De egy influenzával szemben ba**hatod, jópár napra ki fog ütni, ha a szervezeted még nem ismerte. Jobb ha elhiszitek, hogy ez sajnos így van. És vannak betegségek, amik ellen a szervezet sem tud kűzdeni.
"Nekem az furcsa egy kicsit, hogy általában a legtöbb ember ifjú titánként, Istent nem ismerve, csak a tudásra támaszkodva kutatja az ismeretlent. Aztán idősödve, esetleg a halál közeledtével, sok-sok furcsaságot, érdekességet, csodát látva, megannyi szörnyűséges és gyönyörűséges élményt tapasztalva oda jut, hogy hát.... kell itten lennie valaminek puszta képleteken, formulákon, tudományon kívül is."
Baromság, egyáltalán nem jut a legtöbb ember ilyen következtetésre. Ott egy nagyszerű példa, David Attenborough, akinél talán jobban senki nem ismeri a természetet.
Hawking nem az egyetlen példa, azok közül akik egész életüket szinte a világ megismerésére teszik fel, és mégsem feltételeznek mást. Régebben több példa volt, manapság inkább azok, akik jobb üzletet látnak az emberek félrevezetésére. -
#565 Nem értem mire gondolsz. Az előtte lévő hsz-emben felsoroltam tényezőket, amik magyarázatot adnak arra, hogy bizonyos időszakokban (főleg télen) miért fertőződnek meg többen az influenzával (és betegednek is meg). Az influenzát egyébként BÁRMIKOR elkaphatod, csak valamikor kevesebb lehetőséged van rá, mint a "járvány időszakban". Én nem látok semmi ellentmondást vagy gyanút ebben, teljesen egyértelmű az egész folyamat, és a tapasztalatok is pont ezt támasztják alá. -
Mat666 #564 Én nyugodt vagyok bár lehet hogy el ragadtattam magam de nem bírom amikor ilyen általánosítással hogy a fehérek meg az Európaiak tehetnek mindenről mindenűt akar valaki megmagyarázni mindent.
Kicsit unalmas már ez az önostorozás. -
#563 "Tehát a lebetegedés oka nem a vírus, hanem a gyengeség."
Bocsánat, de ezt vitatta bárki is?
Pontosan így van. A vírusok, bacik, gombák, minden pillanatban jelen vannak az életünkben. Ott tapadnak az erre megfelelő testrészeinken és testréseinkben.
Amikor aztán valamitől éppenséggel alábbhagy az erőnk, immunrendszerünk kicsit alacsonyabb működési szintre áll és ekkor a megfelelő helyen a megfelelő vírusok, bacik, gombák, stb. támadásba lendülnek.
Nagyon jó példa erre, ha éppen kialakulóban van egy megfázásos betegség, ahelyett, hogy hajnali 2-ig tartó tivornyán vennénk részt, inkább pihenjük ki magunkat. Utóbbi esetben van esélyünk a vírus szervezetünk általi leküzdésére, de ha a bulit válasszuk, nagy árat fogunk érte fizetni... -
remark #562 Most legyél okos művelt racionális tudósember, aki keni-vágja az adatokat és bármi elméletet ideszösszent fél perc alatt. Halljuk! Feltettem egy egyszerű kérdést, nem kell feketekávézgatni! -
#561 Na, ja, te gyenge vagy.
Szerintem, idd már meg azt a feketekávét!
-
#560 Hogy a témánál maradjak...
Nekem az furcsa egy kicsit, hogy általában a legtöbb ember ifjú titánként, Istent nem ismerve, csak a tudásra támaszkodva kutatja az ismeretlent. Aztán idősödve, esetleg a halál közeledtével, sok-sok furcsaságot, érdekességet, csodát látva, megannyi szörnyűséges és gyönyörűséges élményt tapasztalva oda jut, hogy hát.... kell itten lennie valaminek puszta képleteken, formulákon, tudományon kívül is.
Hawkingnál ez fordítva zajlik. El lehet gondolkodni azon, hogy miért. Én sejtem, de mivel mélyen tisztelem e kivételes embert, magamban tartom a véleményem... -
remark #559 Kioktatáson kívül valami vélemény? Nagyképűnek nem nehéz lenni...
Válaszold meg te, hogy miért szezonális az influenzavírus? Ha a felsorolt kiváltó okok, terjedési mechanizmus stb. alapján influenzának mindig tarolnia kellene, az év minden hónapjában, akkor a gyakorlat miért nem ezt mutatja?
Nem kell újra leírni, hogy azért, mert akkor az ember gyengébb. Hanem fel kellene fogni, hogy azért betegszik meg az ember, mert gyenge. Mikor erős, akkor nincs influenzajárvány. Tehát a lebetegedés oka nem a vírus, hanem a gyengeség. -
#558 "Öregem, ez puszta matematika, azzal nem lehet vitatkozni."
Ahh micsoda nagyképű és arrogáns kijelentés ez....
Maradjunk abban, hogy a matematika, fizika, stb. nekünk embereknek saját jelenleg ismert világunkban valóban majdnem mindenre vitathatatlan magyarázattal szolgál. De ahogy az ember megismerné a világot teljességében, kiderülne, hogy az ember által ismert jelenlegi matematikai és egyéb tudományos ismeretek mennyire gyerek cipőben járnak és a világ többi, számunkra ismeretlen részére mennyire nem szolgál semmilyen ,magyarázattal.
Az emberiség tudós miliője mostanában elérkezett arra a pontra, ahol bizony át kellene lépni egy határt (dimenziót ha úgy tetszik), vagy többet ahhoz, hogy a mára már tapasztalt, de megmagyarázhatatlan dolgokra is magyarázatot kapjunk. Képletekben, bebizonyítva!
És akkor el is érkeztünk oda, hogy bizony a matematika nem magyaráz meg mindent, legalábbis a mi matematikánk nem.
És én most nem Istenről beszélek, aki a tudományokon átlépve, matematikai és fizikai szabályokra fittyet hányva működteti ezt a világot. Csupán arról, hogy az ember soha nem lehet elégedett a saját jelenlegi tudásával, nem dőlhet hátra és mondhatja azt:
"Öregem, ez puszta matematika, azzal nem lehet vitatkozni."
Bocs, még nem ittam meg a reggeli kávémat... -
#557 Hát talán nemcsak a mechanikát kellene érteni, hanem a vírusok működését is, kedves remark.
Elő kellene venni egy ált. iskolás biológia könyvet. -
remark #556 De mi magyarázza meg a válaszodból azt, hogy az influenzajárvány adott hónapokban alakul ki? Erről nem akarsz beszélni. Értem én a dolgok mechanikáját, de valamiért mégis van pár hónap, mikor az influenza aktív, meg van pár hónap, amikor az influenza inaktív. Ha a dolog olyan egyszerű és mechanikus ahogy mondod, akkor nem akkor alakulna ki JÁRVÁNY amikor kialakul, hanem össze-vissza folyamatosan minden hónapban. -
remark #555 Majd ha lenyugszol, válaszolok. Nem a kocsmában vagy. ("duma", "szar") -
#554 "Próbáld meg eldönteni, hogy mi a legfőbb oka annak, hogy pl. az influenzavírus megbetegít (nem megfertőz, hanem megbetegít) vagy megöl egy embert.
Tizenhárom legfőbb oka nem lehet. Hagyjuk az orvostudományt egyelőre, és válaszold meg a kérdést úgy, hogy a gyógyszereket, oltásokat nem veszed figyelembe."
Az influenza egyetlen egy esetben nem betegít meg (jónéhány napra, vagy bizonyos fajtái hetekre is), ha már elkaptad ugyanazt bizonyos éven (talán 1-4 év) belül, mert ebben az esetben a szervezeted, még mielőtt elszaporodna a vírus, azonnal el tudja pusztítani és távolítani. Lehet akármilyen egészséges, megelőzni csak a fertőzést tudod, influenza esetén a megbetegedést nem tudod. Csak, ha már ismeri a szervezeted (erre szolgált volna ugye a H1N1 ellen a védőoltás, ilyen szempontból az nem volt humbuk, csak nem volt az sem veszélyesebb a többinél, és nem igazán volt rá szükség).
Egyéb tényezők persze súlyosbíthatják a betegséget, tüneteket, akár halált is okozhatnak. De ez nem ellentmondás. -
Mat666 #553 Ez az egész kizsákmányolás annyira lejárt lemez a történelem folyamán mindig ez ment ahogy most is és ez nem Európai vagy fehér jellem vonás ez az erős hódító népek nemzetek országok jellem vonása és ez így is fog maradni akkor is ha nem tetszik.
"Tudod miért fontos hogy ezt minél több emberrel elhitessék? Mert akkor nem fog senkinek sem fájni, hogy ezeket az embereket kizsákmányoljuk."
Tudod ezzel a dumával csak az a baj hogy kétszínű én kíváncsi lennék hogy ha neked személyesen le kéne mondanod valamiről a luxus életedből (a kizsákmányoltakhoz képest értem ) vagy többet kéne fizetned valamiért hogy másoknak több ezer kilométere lévő embereknek jobb legyen akkor mennyire zavarna a kizsákmányolás bár ha már itt tartunk kíváncsi vagyok hogy mi magyarok kit milyen országot zsákmányolunk ki szerinted?
Tovább nem kéne általánosítani. Ez a duma hogy az európaikat terheli a felelősség meg hogy az európai befolyásnak általában (mindig) konfliktus és probléma a vége. Egy nagy szart áruld már el ha annyira jártas vagy a témába hogy melyik kelet-európai országnak volt valaha is gyarmata Afrikába vagy a világ más tájain?
-
remark #552 Te honnan tudod mennyi embert öltek meg a bennszülöttek Kolumbusz előtt? Ez engem is érdekelne, hogy mennyit.
Egyébként meg mintha az lenne a bajod, hogy te eleve primitívnek tartod "azokat" az embereket. Mintha magával ragadott volna az a propaganda, hogy nézzük az őslakosokat civilizálatlan barmoknak, alacsonyabb-rendűeknek. Tudod miért fontos hogy ezt minél több emberrel elhitessék? Mert akkor nem fog senkinek sem fájni, hogy ezeket az embereket kizsákmányoljuk. És tudod mi a veszélyes dolog mindebben? Pl. az, hogy nem veszed észre, hogy van aki téged néz alacsonyabb-rendűnek, és téged zsákmányol ki. És tudod mit? Amíg erre képes, addig végül is igaza van. Te alacsonyabb-rendű vagy, mert nem veszed észre, hogy mit művelnek veled.
Pl. barbárok az őslakosok, mert feláldozták embertársaikat? És? Az európaiak nem áldozták fel egymást? Neeeem? Ja értem, azt mi máshogy hívtuk, és ha máshogy hívjuk, akkor az egyből civilizált dolognak fog számítani. Ha megölnek egy embert az őslakosok azért, mert ezzel biztosítottnak gondolják a civilizációjuk fennmaradását, az barbár elmaradott gonosz cselekedet. Ha egy felvilágosult európai országban ölnek meg valakit azért, mert így látják biztosítottnak a civilizációjuk fennmaradását, akkor az szimplán "rendfenntartás". Igaz? Mert erről beszélek. Mindkét társadalomban megtették amit szükségesnek láttak ahhoz, hogy a társadalom - annak rendje - fennmaradjon.
Ruandai példa meg teljesen rossz, mert ott azután indultak be a vérengzések, hogy az európaiak jól összezavarták a fejeket... Tehát ez pont arra példa, amit mondok, hogy az európai befolyásnak általában (mindig) konfliktus és probléma a vége. Ezért az európaiakat terheli felelősség, és nem a "barbár" (annak mondott) őslakosokat.
Ruanda meg arra is jó példa, hogy mennyire közönyös az ENSZ, mennyire leszarja, hogy hol hányan halnak meg. Van egy jó könyv erről: Linda Polman: Nem tettünk semmit.
"Ezt a könyvet akkor írtam, amikor a kilencvenes években az ENSZ békefenntartó misszióiról tudósítottam a világ különböző pontjain. Szomáliában, Haitin, Ruandában és Sierra Leonéban figyelemmel kísérhettem, ahogy a világ leghatalmasabb országai saját nemzeti érdekeiknek megfelelően manipulálták az Egyesült Nemzetek Szervezetét."
Neki jobban hiszek, mint neked...
Ennyit ér a matematika is, amit itt erőltetsz. A matematikában nincs MINŐSÉG, csak mennyiség. Nincsenek okok, nincs kontextus, nincs háttér-információ, nincsenek meg az adatok értelmezéséhez szükséges kellékek. Úgyhogy hagyjuk a matematikát, nem az egyetemen vagy. -
remark #551 Azt az apróságot nem érted, hogy mi az az ellentmondás, amire rá akarok világítani.
Próbáld meg eldönteni, hogy mi a legfőbb oka annak, hogy pl. az influenzavírus megbetegít (nem megfertőz, hanem megbetegít) vagy megöl egy embert.
Tizenhárom legfőbb oka nem lehet. Hagyjuk az orvostudományt egyelőre, és válaszold meg a kérdést úgy, hogy a gyógyszereket, oltásokat nem veszed figyelembe.
Tehát ne ezt ismételd meg, amit itt leírtál:
Úgy ahogy minden élőlény, a vírusok is változnak, mutálódnak folyamatosan. Nincsen két teljesen ugyan olyan influenzavírus sem. A spanyolnátha, ami szintén az influenza, H1N1 típusu (volt) - messze több áldozatot szedett, mint a mai "közönséges influenza" - amiből az egészségesebb emberek többnyire ki tudnak gyógyulni 2-3 héten belül (ha meg már el is kapták egyszer, és védettek akkor pár nap alatt is).
Mert nem ezt kérdezem. Nem az egyes variációkról beszélünk, hanem hogy egy konkrét influenzavírus az miért pont akkor okoz megbetegedést és halált, amikor okoz. Miért szezonális a szezonális influenzavírus? Mert nem azért, mert mindig pont ősszel jön ki egy új mutáns változat, ami ősz végére/télre elkezdi a megbetegedéseket okozni.
Tehát újra a kérdés: mi a legfőbb oka annak, hogy pl. az influenzavírus ledönti a lábáról az embert. -
#550 Hát, igen. Azt a csavaros eszedre itt nagyon szükség lenne.
Számold ki, hogy mennyi embert irtottak ki a dél-amerikai bennszülöttek egymás közt Kolumbusz előtt, és mennyit irtottak ki effektíve a gyarmatosítók. (Most a járványokat ne számítsd ide, mert akkor bele kell számítanod a mi szifiliszeseinket is. De a pestis sem őshonos európai betegség stb. stb.)
De vegyünk egy másik példát: számítsd ki, hogy mennyi bennszülöttet irtottak ki az európaiak mondjuk Ruandában, és mennyit ők maguk, miután lerázták a gyarmati igát.
Öregem, ez puszta matematika, azzal nem lehet vitatkozni. Olyan ez is, mint a kozmológia, vagy a részecskefizika. Vezesd le matematikailag.
-
#549 -
#548 "Pl. most gondold végig azt, hogy egyik hsz-edben miért a mutációt jelölöd meg okként, majd a másik hsz-edben a hideget, táplálékhiányt, immunrendszeri gyengeséget (tehát gyakorlatilag azt, amit eredetileg én is)."
Értem én, hogy rá akarsz venni a gondolkodásra, de épp eleget gondolkodtam már én ezen, mikor Lenkei könyvét olvastam, illetve a topikomat próbáltam életben tartani, meg más topikba irogattam ezzel a témával kapcsolatban! Látom, hogy tisztában vagy a legtöbb dologgal, mégis olyan kérdéseket/állításokat teszel fel, amik továbbra sem adnak okot arra, hogy megváltoztassam jelenlegi álláspontomat.
Ezt a kérdést is föltetted, pedig szerintem egyértelmű, hogy mit fogok erre is mondani. Nem tagadtam előtte sem, hogy bizony ha nincs meg az elegendő testmozgás, a megfelelő táplálékellátás (fehérje, szénhidrát, energia, vitaminok, ásványi anyagok), ha sok mérget eszünk, és nem gondolkodunk pozitívan (amihez sokaknak placebo,homeopátia, stb... kell, sokaknak Istenben való hit, valakinek meg épp elég, ha csak simán pozitívan gondolkodik ^^ ) akkor kialakulhatnak problémák, akár ha csak egyik paraméter hiányos, és akár súlyosabb gondok is. És most jön, hogy ha ezek megvannak, hatékonyabban tudunk ellenálló a vírusoknak, baktériumoknak is. Környezeti hatások is beleszámítanak ebbe a víruselkapásba, de simán az életmódbeli problémákba is, pl. a hideg (akkor is inkább a nagyobb hideg-meleg különbségek és légkondi -> kiszáradó nyálkahártya).
Ettől függetlenül én továbbra is úgy látom, hogy ezek az életmódbeli problémák egyre elterjednek, míg a virológia gyakorlatilag egyre inkább sikeresen veszi föl a harcot a vírusok ellen. De, nem minden vírust tud legyőzni az emberi szervezet sem, ma is találni erre példákat, pl. ebola, akkor olyan betegségek amik ellen működik a védőoltás (mint legyengített kórokozó). Olyan betegségek megcáfolhatatlanul léteznek, amik ellen a legjobb immunrendszer és szervezet esetében sem tudsz megfelelően védekezni. Ma már kaphatóak antibiutikumok, és számos dolog, ami mégis segíthet ezeknek a túlélésében.
És ezen felül bizony léteznek sem életmódhoz, sem vírushoz nem tartozó betegségek, mint pl. az öröklésből szerzett.
Tudom, hogy ugyan azt írtam le gyak. mint eddig, és most erre te ugyan azokat leírhatnád végtelenségig, én értem, hogy te mi az amit nem hiszel el, és inkább szándékos, gazdasági korrupt hazugságoknak tartasz. Ezen gondolataidat kb. 20% -ban osztom én is (hogy vannak gazdasági, pénzügyi akadályok az orvostudomány terén, illetve hogy az egészségügy nálunk nem a leg ideálisabb). De egyébként az, hogy nálunk ilyen szar az egészségügy, nem az orvostudomány hibája feltétlenül. Amíg külföldön utcát söpörbe többet lehet keresni, mint nálunk orvosként, addig ez ne legyen meglepő. -
remark #547 "Megmondom neked az afrikaiak nekik kéne összefogni szembe szállni a nyugattal ha igazad lenne."
Igazad van, a börtönlakók is milyen lúzerek, és ahelyett hogy összefognának azért hogy szabad életük lehessen újra, inkább papást mamást játszanak kínjukban. Persze ugyanilyen lúzer Tibet is, az arab országok is (hagyják Izraelt), Magyarország is mikor épp a törökök/Habsburgok/oroszok használták az országot lábtörlőnek, stb. stb.
Érdekes és fontos dolgot írsz, de nem látom, hogy mitől lenne az a kiváltó ok, hogy nem képesek összefogni az őket fenyegető erőkkel szemben. A kiváltó ok, attól függetlenül hogy képesek-e megfelelő reakcióval előállni, a nyugati hatalmak megjelenése.
"Azt is meg kéne néha említeni hogy a gonosz nyugat több száz milliárdnyi dollárral támogatta segélyezte őket az elmúlt évtizedekben..."
...amivel (igen, jól sejted) nem értek el semmi mást, mint hogy még nagyobb legyen a nyomor. És igen, az adott népcsoport élete mindig alapvetően megváltozik, mikor megjelenik a fehér ember. Ez igaz az összes kontinensre. Lehet ez a fehér ember sorsa, de lehet az is, hogy valamit nagyon elrontunk, és később már nehéz lesz visszacsinálni. -
Mat666 #546 "Ki tehet róla, hogy a nyugat olyan erős, amilyen? Konkrét személyt nehéz megnevezni. Maga az idea nagyon népszerű, és így sokan és szívesen szolgálják ezeket a célokat."
Valamit félre értettél én nem arra voltam kíváncsi hogy a nyugat miért olyan erős.
Hanem arra hogy a nyugat miért tehet meg bármit ott Afrikába és ki tehet róla.
Megmondom neked az afrikaiak nekik kéne összefogni szembe szállni a nyugattal ha igazad lenne.
Azt is meg kéne néha említeni hogy a gonosz nyugat több száz milliárdnyi dollárral támogatta segélyezte őket az elmúlt évtizedekben csak ott ahol 2 naponta vannak háborúk felkelések polgárháborúk törzsi villongások stb.. ez nem ér sokat de nyilván erről is a nyugat tehet.
-
remark #545 "Én is felteszek egy kérdést mért igaz az hogy a nyugat politikája határozza meg alapvetően azt, hogy mi történik Afrikában?"
Afrikában szinte minden exportra megy.
"De egy pillanatra tegyünk úgy hogy a nyugat politikája tehet mindenről akkor miért is van ez így és ki tehet róla hogy a nyugat azt csinál ott amit akar?"
Miért van ez? Birodalomépítés. A birodalomépítéshez erőforrások kellenek. Emberanyag, gépek, és energiahordozó az emberek és gépek számára. Na meg persze ideológiák, melyek elég erősek ahhoz, hogy az ember- és gépanyag a birodalomépítés céljait szolgálja.
Ki tehet róla, hogy a nyugat olyan erős, amilyen? Konkrét személyt nehéz megnevezni. Maga az idea nagyon népszerű, és így sokan és szívesen szolgálják ezeket a célokat.