• Kara kán
    Az "Isten barma" nálam hízelgésként is felfogható, mert neveztem én már másokat ördöginek is. Nem mindegy.

Az influenza szezonális jellegével, látod, megfogtál, nem tudom miért van így, de nem is vagyok biológus.
    Én arra tippeltem, hogy a vándormadarak hozzák be, de épp amikor jön az ősz, a vándormadarak kifele mennek. Lehet, hogy a nagy felkerekedésük miatt, ekkor jut el hozzánk a bennük már meglévő betegség? Mert ugye azért vizet inni, eszegetni le-leszállnak, és ilyenkor kakilnak is, érintkeznek a tyúkjainkkal, galambjainkkal stb. A nagy népvándorlások is - ha jól tévedek - mindig járványokkal szoktak járni, és nekem logikusnak tűnik, hogy a madarak nagy, éves vonulásai miatt van az influenza szezonalitása...

Erre szerintem csak biológusok tudnának válaszolni, de ha itt most ráhibáztam valamire, akkor szívesen megadom a bankszámlaszámomat, szerény tiszteletdíj átutálása végett. :-D
    Mert az azért ciki lenne, hogy valaki, csak úgy, ingyért, jó kis tanulmányt kerekít ebből (is).

Van még egy másik kijelentésed, amellyel sikerült meghökkentened: "bizonyos kórokozók bennünk alakulnak ki".
    Fogalmam sincs mire gondolhattál. Még a végén kiderül, hogy a kullancsot is mi fertőzzük meg a Lyme-kórt hordozó patogénnel.