"Általánosítani, azaz a legfőbb okokat felderíteni akkor fogod, ha azt vizsgálod, hogy a tömegesen miért jelenhet meg egy adott betegség."
Avagy pont így vezeted a legjobban félre magad. Végtelen vita :D Én tartom magam továbbra is ahhoz, hogy az a pár tényező, amit felsoroltam, pontosan magyarázza azt, hogy bizonyos időszakokban miért fertőződnek meg, és betegednek meg többen. És annyira azért nem kivételes dolog nyáron "megfázni" vagy influenzát elkapni.
"Arról az elméletről egyébként hallottál, hogy bizonyos kórokozók bennünk alakulnak ki? Tehát hogy a vírus vagy akármi az nem a testen kívülről származik? Ez azt jelentené, hogy a szervezet önmagát betegíti meg."
Erről jöhet valami részletesebb információ, én még nem hallottam, de így baromságnak tűnik. Melyek ezek a bizonyos kórokozók (gondolom itt már nem az influenzára gondolsz, bár végülis részben az is a szervezetben jön létre, azáltal hogy jól elszaporodik), milyen mechanizmus útján jönnek létre, semmi külső hatás nem játszik szerepet kialakulásukban?