6609
Dragon Age II
-
MrAndree #2888 Gondolom a totális objektivitás jegyében másolod csak és kizárólag a negatív véleményeket. Ügyes vagy. -
#2887 Videóban mondja az arc, hogy normal fokozat = DAO easy, csak a főkarakterrel kell foglalkoznunk.
Hard+ fokozat = DAO normal+, itt már a csapattagokkal is babrálni kell, nekünk kell a talenteket kiosztani, taktikázni stb.
Még mindig szkeptikus vagyok, de majd meglátjuk. Sajna a videóban is XBox/Normal-on játszik az ipse... -
Pares #2886 Megnyugodtam... ha neked 35 óra volt mindenestől a DA:O, és a DA2 meg 25, akkor nekem minimum 50-el több lesz... -
Pares #2885 Nekem a DA:O az nagy kedvencem. Akkor hogy is van ez? Az, akinek tetszik a DA2, annak nem tetszik a DA:O és vice versa? Folyton csak általánosítasz... -
#2884 Copy vélemények máshonnan:
"Csalódott vagyok én is a DA2-t illetően, hiszen nagyon sokat veszített a hangulatából, nem is beszélve a Dragon Age origins feelingről és az RPG/szerepjáték elemek hiányáról sem. Az a gondja a gémnek, hogy túlságosan is konzolosították, így meglehetősen felpörögtek az akció részek. Konzolon pedig egyértelműen hack'n slash akció játék lett, de ott legalább forradalmi. ezen kár is tovább elmélkedni. ja és a SZTORI SEM DRAGON AGE-s. a környezet meg végképp sterilnek mondható!
ami jó, hogy a karinak van szinkronja, nem néma hős ezúttal.
6/10 - próbakör után, természetesen nem vittem végig, mert nem köt le. bezzeg a DAO ... "
"Nagyon elszomorítóak az első részhez képest végzett változtatások... Sajnos egyre több játéknál ez mutatkozik.Mindent leegyszerűsítenek.Ha valaki olvasott a Skyrimről,ott is ugyanez a helyzet.Egy kaland/fantasy "kardozós" fps/tps lesz. Minden cég csökkenteni akarja a fejlesztési költségeket és növelni a bevételt.Nekünk meg be akarják adni,hogy a program totál lebutítása valójában tök jó változás. Részemről Bioware és Bethesda is kiny*lhatja.... "
"Terveztem a Signature Edition megvásárlását, de a belinkelt cikk után inkább mégsem veszem meg! Egy félkész játékért, illetve egy olyanért, amely az első résznek csak az árnyéka - nem adok ki pénzt, inkább elteszem a Diablo 3-ra... Blizzard legalább normálisan összehozza a játékait és a magas support-ról még nem is beszéltem! (StarCraft - 13 éves, Diablo 2 - 11 éves, WarCraft 3 - 9 éves és még mindig készítenek javításokat a játékokhoz!) Van egyáltalán olyan játékfejlesztő cég, aki még ennyi év elteltével is támogatja a játékait? Nincs, na ezért is költök inkább Blizzard játékra!
Most már tudom, hogy nem véletlenül adják csak 9800 Ft-ért a Signature Editiont és még 1600 BioWare pontot is adnak ajándékba... Biztos máshogy nem lehet ezt a szutykot eladni! "
"Katasztrófa, hogy így lebutították ezt a játékot ! Szomorú...
Gyakorlatilag nekem még az a "pici" módosítás se tetszik, hogy válaszokra rögtön kell reagálni. ( nincs idő fordítani, ha netalán tán nem értenél valamit ) A többiről már ne is beszéljünk... vicc.... "
"Én is a demo kipróbálása után döntöttem úgy,hogy nem véglegesítem az előrendelésemet.Sajnos úgy érzem az EA nagyon rossz hatással van a Bioware játékainak színvonalára.Hol vanak a régi nagy nevek és a minőség? "
"Szerintem is kurva jó játék, nemtudom mit sírtok annyit. Én többször is végigjátszottam az Origins-et, és így is eldobtam az agyam amikor a demojával játszottam. "
"DA2 nagy kár, hogy nem az origins/awakening közvetlen folytatása, hanem egy tökúj epizód, nekem leginkább ez a legnagyobb szívfájdalmam vele. "
"De, sajnos engem is elszomorít, hogy ez már csak nevében Dragon Age, és szinte semmit sem ad vissza az első rész hangulatából.
A demóval játszva rájöttem, hogy tényleg egy lebutított, "kaszaboljunk, azt kész" akciójáték lett, ami véleményem szerint sokat elvesz az értékéből. Nagyon rossz irányba ment el a fejlesztés.
Grafikailag sem lett jobb, sőt.. Nekem kifejezetten nem tetszik ez az új grafika.
Könyörgöm valaki magyarázza már el nekik, hogy ha egy játéknak ilyen sikere van akkor nem kellene homlok egyenest elmenni a fejlesztésekkel más irányba.
Még nem is játszottam vele, de már csalódott vagyok "
"Az a lényeg, hogy a normális játékosok normális játékot várnak a pénzükért, ami tartalmilag és külsőre is igényes, változatos, amit jó elővenni később is.
Manapság ritka az ilyen, ez tény. Én bízom benne hogy a DA2 is ilyen lesz. "
-
#2883 Hogy valami jót is mondjak: a történet személyesebb. Van kezdete és van rendes vége, nem sablonkarakter vagyunk, aki megmenti a világot, ha beledöglik is, hanem normál ember, akiből "bajnok" lesz egy szabad városban. Nemcsak xp és loot kapcsán fejlődünk, a játékban, hanem szociálisan is feljebb kapaszkodunk fokozatosan. Többet spoiler nélkül nem mondhatok, de ez, meg a családunkkal való interakciók egész jók lettek. -
#2882 Nappal-éjszaka átmenetről. Ha jól tudom, ez nem volt az 1-ben, hanem scriptelték. Mondjuk dinamikus nappal-éjjel átmenet itt sincs.
Mi választjuk ki, hogy a városon belül nappal vagy éjszaka megyünk az adott helyszínre. Egyes küldetések csak adott napszakban érhetőek el. -
#2881 A korábbi táborverés, tűz mellett beszélgetés nincs a 2-ben. Mivel városban játszódik csaknem a teljes játék, ezért ez logikus is. Az ilyen beszélgetések kiemelt helyeken vannak és nem lakik mindenki nálunk. Igazából a családtagjainkon kívül csak az lakik nálunk, akivel esetleg összejövünk, másoknak van saját házuk, ahol meg tudjuk őket találni.
Ez sztem jó ötlet. -
#2880 Hát igen, és nem beszélve a táborukról sem, elég "mini alkalmazásnak" tűnt :( egy köpésnyi területük volt csak :S -
#2879 Egy rossz hír még a végére az elf-kedvelőknek. Bár ez kiderült a videókból is talán. Az elfek kicsit máshogy néznek ki, mint az 1-ben, nekem vékony és alacsony na'viknek tűntek az Avatárból (kék bőr nélkül). A korábbi verzió jobb volt belőlük. -
MrAndree #2878 Ez a következőképpen fest: hatalmas siker PCn, az mondjuk legyen 1 millió eladott példány. Mondjuk valami hatalmas siker konzolon, az akkor 5 millió eladott példány. Szóval, az, hogy a DA PCn volt sikeresebb az nem 5 milliós PCs eladást jelent hanem baromi kevés konzolost. Ezek után nyilván lehet nem szeretni az új irányt (én sem értek egyet mindennel a DA 2vel kapcsolatban), de a jogosságát vitatni elég nehéz. -
#2877 Enchantment maradt a régi, annyi változás, hogy rúnákból nincs gyengébb erősebb, csak pl. egyféle tűzrúna van és kész. A vértekbe és a pajzsba is lehet rúnát tenni, mint az awakeningben. -
#2876 Miért az baj ha egy játékot pc-re vesznek többen ? pont a DA:O volt a jó példa arra hogy minöségi játékokkal igenis meglehet szólitani a pc-és tábort. -
#2875 Pár szó még a craftingról:
- lényegében nem mi craftolunk, hanem úgy rendeljük meg a rúnát, potiont stb-t
- ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy pénz mellé alapanyagot is kell találni, pl potionhöz elfroot stb, rúnához meg értékes érceket, lyriumot (ez olyan, mint az awakeningben volt a fémércek keresése)
- recepteket ugyanúgy meg kell szereznünk
- és találnunk kell embereket, akik megcsinálják nekünk (alkimisták stb.)
- igazából nem nagyon változott a dolog az eredményt tekintve, talán reálisabb, hogy a potiont egy igazi alkimista egy laborban csinálja és nem mi két harc között 0 felszereléssel -
#2874 Ez a nagy büdös helyzet tesókám :) -
#2873 Rájöttek még időben, hogy konzolra több gamer vesz játékot. így még nagyobb sikernek örvendezhet a játék. Itt a drasztikus változásról ugye az EA tehet. Bioware nem hibás. -
#2872 A fejlesztők fejével kell gondolkodni minek erőltessék meg magukat ha sokkal rövidebb játékokat is el lehet adni.
Ott van pl konzolon az új fight night game. 2óra 20 percével nem is értem mit akartak.De ha ezt is el lehet adni mert konzolosok megveszik akkor nem kell csodálkozni! -
#2871 Még mindig az EA games hibája, ők akartak ilyen játékokat, a Bioware megcsinálja, inkább lenyelik a sértéseket egy szar miatt, minthogy utcára kerüljenek. -
#2870 Ezt már irtam de tényleg nem megy a fejembe, hogy ha egyszer a DA:O volt a cég fennállásának legnagyobb anyagi sikere akkor miért kelett ennyire drasztikusan megváltoztatni az egész játék strukturát ?
Egy bevált recepten nem szoktak változtatni. -
#2869 Ja, van benne pár cameo a DA:O-ból. Főleg awakeningből, de más szereplők is feltűnnek. Lehet importálni save game-et az 1-ből és lesz befolyása a játékmenetre. -
#2868 Gyerekek én azért várom nagyon, meg is veszem egyből a Signature-t. :) -
#2867 Milyen igaz ez a DA 2-re is :D -
#2866 -
#2865 Szerintem is nézd meg. Nem lett annyira rossz, de az rögtön látszik, hogy nem pc-seknek csinálták, hanem a konzolosoknak. A grafikától kezdve a kezelésen át, mindenig. -
#2864 Hát igen én is 80 óra alatt fejeztem be a DA: O-t elsőre, ha 25 óra a fősztori akkor még oké, de mellékküldikkel együtt nagyon kevés lenne. -
ratgab #2863 Witcher 2 eddig tényleg viszi az év RPG-je címet... a legnagyobb ellenfele a SKyrim lehet, addig meg baromi sokat eladnak majd belőle! -
#2862 Hát ha te csalódtál a Mass Effect 2-ben (én nem), akkor itt mi lesz? XD -
#2861 Én a kezdetektől bioware fan vagyok de ha ezek mind bejönnek amiket irtál ez lehet változni fog.
A ME2 utáni csalodás elég volt nekem nem hiányzik, hogy még egy húzó cimük elkurvuljon de majd jövő héten első kézből véleményezem a játékot. -
#2860 Inkább kapufát:)
Jethro: ne aggódj, Witcher most már Biztosnágban van. lehet nem fog annyi lét termelni, de legalább egy igazi RPG-t kapunk. DA 2 innentől kezdve kilőve :) -
ratgab #2859 Egyre jobban várom a Pc-s verziót.... Lehet, hogy most tényleg bakott lőtt a Bioware???? -
#2858 Azt azért vedd figyelembe, hogy itt nincs annyi mellékküldetés. Nincs pl chantrers board meg a többi ilyen válaszd ki a listáról a küldetést dolog. Azaz csak egy helyen találtam ilyet, ott is volt vagy két küldetés.
Nekem ez nem baj, az értelmes küldetéseket szeretem, nem az xp/loot grindingot. -
#2857 pontosan ez az amit már régóta mondogatok, h a 30 órát nem éri majd el, és egy főterület Kirkwall nem lehet akkora, hogy ne keljen ugyan oda 10x vissza menni vmiért, nem csak rövid de még unalmas is lesz. Nem értem mi baj volt a Deeproadsal... de ha az a jó ha ugyan oda vissza kell menned 10x megölni 3 ellenfelet, fölvenni vmi tárgyat.
Ez a pár sor amit írtál szinte ugyan az amit mondogatnak páran, a demo vagy egyéb infók alapján. Az pedig szerintem elég nagy hiba h nem tart sokáig egy-egy dungeon, nem azért akarok egy játékkal játszani h párbeszédeket és átvezető videókat nézzek.. amiből jó sokat pakoltak be. -
#2856 Ez némiképp megnyugtat, ezek szerint teljesen más stilusban játszunk. -
#2855 Igen, de nem hiszem hogy pc-re. PS3-ra viszont megveszem, csak nem 0 day. Vagy még nem tudom, lehet hogy mégis megveszem 0 day. -
#2854 Nekem 35 óra volt az alap DA:O awakening meg a későbbi dlc-k nélkül. Csak azokat a mellékküldetéseket vittem abban végig, amelyek érdekeltek.
Itt kb mindet végigvittem, amit felajánlott, így volt 25 óra. Nem nyomtam el a dilaogue-okat, soha nem szoktam. -
ratgab #2853 És veszed? -
#2852 Ez a név nekem nem mond semmit... -
#2851 Castlevanian: LOS-nak pont ennyi a játékideje, de azt egy percet sem untam. epic volt. -
#2850 A demo után kellemes csalódás 10-ból 8. Az egy 10-ból 9 volt. Pici csalódás, de így is jó játék. -
#2849 Ja nekem is, nem azért. de én nézem az "igazságot". nem lapulok meg pc vagy xbox mellett. egyik pártján sem vagyok, amelyik platform bejön adott game-nél és műfajnál természetesen amellett állok ki.
hogy hogy értem ezt?
Battlefield 3 - egyértelmű PC
Castlevania, xmen origins - konzol