Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Próbáltam, de fingom sem volt róla, hogy annak az a neve.Videót is láttam és bizony szar, mert szarul néz ki az egész harcmenet, történetrõl most itt nem volt szó.Lehet akármilyen jó története, ha maga a harcrendszer SZARul néz ki SZÁMOMRA(!)

Sir Quno Jedi
Köhhh, azért hozzátenném, hogy hc rpg-kben a varázslatoknak vannak komponenseik, ezek mozdulatok, hangok, és anyagi komponensek stb. lehetnek. Ergó egy "valódi", régimódi hc mágus õsi mágikus szavakat mennydörög elfeledett nyelveken, miközben hadonászik elképzelhetetlenül bonyolult rúnákat rajzol a levegõbe (akár a botjával és a földre koppint utána stb.), akár táncol is hozzá rituálisan, eközben pentagrammákba írt zagyvaságokon belül áll és mágikus/démoni gyertyákat éget, majd pedig mindenféle gyanús dolgokat mûvel gyanús komponnesekkel, mígnem fókuszálva a mágikus energiát megtörténik aminek történnie kell. Ezt add össze... (mi reális)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nem értem, h miért ekkora gond, h látványosabban támad. Szerintem ez inkább elõny, mint hátrány. Ha hozni fogja az elsõ rész színvonalát és még látványosabb is, akkor az sztem elõrelépés. Normal nehézség alapján pedig korai eldönteni, h "elcasuaolosodott-e". Az elsõ rész is könnyû volt normalon.
Amúgy próbáltál már jRPG-t vagy csak láttál videót és ráfogtad, hogy szar? Mert mondjuk sztoriban éppenséggel igen gyakran magasról odavernek a "nyugatnak"...

Why so serious?

rTp
Na igen, igazából ezt akartam írni én is, nem kell visszamenni annyira a gyökerekhez, de valami hasonlóra vártam, mint az elsõ rész, szebb grafikával, új sztorival. Konzolokra naponta jönnek ki az üsd vágd agyatlan hentelõs játékok, urambocsá, nekem nem jönnek be, és ez is affelé tendál...

|_O_|

lwb
OK. Good for you. 😊 Én speciel megõrülök tõle.
Az mondjuk tény, hogy Vaanhoz képest Squall még macsó. Ezen nem veszünk össze. 😊

Sir Quno Jedi
Bezony, hájas mágusokat nem komálják a csöcsös rugók.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

lwb
Az a világ legócskább magyarázata, hogy "fantasy ezért minden megengedett". Nem. Ezzel az erõvel ha fejenállva, farokrángatva fog varázsolni minden mágus a DA3-ban, akkor nektek az is oké mert a valóságban nincs varázslat? Ne vicceljünk már.

Ráadásul ez nem egy új IP, hanem egy régi folytatása. Ott meg még nem volt ugrálás varázslás közben. Kár magyarázni, ez jrpg-s elem és a lényeg a látvány.

kell a fitnessz, mer estenkent izabella fogja mozgatni a varazsbotot!
<#eplus2>

anti hero

Kinek mi tetszik, én azt mondom...Neked se, nekem se tetszik ez a piruettes gyíkság, Okinacsivava módjára hadonászás, akinek meg tetszik, el akarja velünk hitetni, hogy ez nekünk is tetszik, csak még nem jöttünk rá...Jókat nevettem a realitás dolgon is, hogy ez így a reális.Japánban biztos...

Sir Quno Jedi
Eyes On Me Faye Wong-tól a kedvencem, fõleg a music videó, még telómon is fentvan.

Squall meg nuzis, node melyik Square fõhõs nem az?! Ez má hagyomány...

lwb
Én vágom. Sokan itt nem.

Sir Quno Jedi
Arról nem beszélve, hogy cut-scene-ben is látszik, hogy Beth simán úgy mozgatja a botját, ahogy a tüzet odakasztolja, ahova kell. Ergó a varázsltot irányítani is kell.

Miért nem néz ki jól? Fantasy játék= Nem valós = Bármi megtörténhet (fantázia miatt)!

Ennyi erõvel azt is kérhetnéd, hogy miért nem hal meg senki csupán 1-etlen csapástól, mert ugye a valóságban nem addig ütöd amig lemegy a Hp-je, hanem amíg 1x el nem találod rendesen...

Meg miért nem lehet ölni 1-etlen nyilvesszõvel... hát azért mert ez egy játék és nem a valóság!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

lwb
Harcrendszer? Squall. Ennyi. Nekem ennyi elég. Squall. Meg eyes on me.

Sir Quno Jedi
Szerintem is jól néz ki. Mert a mágusok beképzeltek és imádnak fikcsózni, hiszen félig bûvészek/mûvészek azért. Lásd. ha mágust indítasz, akkor milyen teátrálisan végzi ki az elején az ellent (az nagyon faja, fõleg az a fej hozzá). Lényeg, hogy reszkessenek, féljenek tõle és tiszteljék (sõt késõbb, is ha negatív döntéseket hozol, lehet mészárolni).

Szal. egy fikcsós mágus, az nem untatja magát, hanem exöszájzol! Fogyaszt is, meg az általános erõnlétnek jót tesz (kardioedzés).

Teátrálisfikcsóskivégzõsmágus +5 pont!

A fejlesztõk és néhány oldallal korábban írott hozzászólásban említett amerikai kisgyerekek szerint.Ó, ez nem bántás senkinek, csak a Bioware is rájött arra, hogy hol a piac, kinek kell kedvezni.JRPG a menõ ezek szerint(azelõtt nem is tudtam, hogy van ilyen, milyen szép idõk voltak).

Hát jót röhögtem rajta(d)...

Egyébként nem tudom, hogy én hogyan fognám a varázs botot, mert sose próbáltam még varázsolni. De ha tudnék varázsolni, és ráadásul olyan faszagyerek módon, mint azt pl.: Bethany vagy Hawke teszi, hogy egy mozdulattal a túlvilágra küldenék egy tûzgömbbel mindenkit, nos lehet, hogy annyira élvezném, hogy talán a varázsbotomat is megmozgatnám egy kicsit az epic harcok közepette közepette, és nem csak állnék ott, mint a cövek...
<#idiota><#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Engem odaszegelt a képernyõhöz!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Lacoka12
amugy a éjfatyak kicsit hasonlitanak a aweking beszélõ éjfatyaihoz

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

lwb
Ez OK, akkor viszont kérek valami ingame magyarázatot, hogy miért kell pörögni meg ugrálni azzal a rohadt varázsbottal. Ha valaki megmagyarázza, hogy ez pl növeli a varázslat erejét, akkor részemrõl oké, téma lezárva.
Nyilván az 1-ben Mk.1-es varázsbotokat használtak, amihez nem kellett még az ugribugri.

(Tartok tõle, hogy ilyen magyarázat nem lesz. Az egyetlen indok, mert a fejlesztõk szerint ez jól néz ki.)

Egyetértek.Fantázia ide, vagy oda.

Murder3
Még a mágus bot se lenne szükséges a mágusoknak csak ugye kell az ilyen gammákba mert h az is befolyásolhja a stattodat...

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Sir Quno Jedi
FF8 nagy kedvencem, többször végignyaltam, volt, hogy igyekeztem minden epic cuccot+break-et összepakolni, amit csak lehet. Nagyon hangulatos. Bár tény, hogy idióta a harcrendszer, de az inventory kiborítóbb, hogy alapból csak 99 lehet bármibõl, na az odabasz bõvítésig.

FFXIII meg tényleg botrányos harcilag.

lwb
Hát, nem tudom. Az igazán jó RPG-k elsõ 10 perc után odaszegeltek a képernyõ elé. A BG1 pl azonnal, de mondjuk ADnD miatt ez nem meglepõ. De a Torment is vagy az Arcanum is.

De már mondtam, a sztori, az interaktivitás, a sztori alakíthatósága (choices and consequences) miatt még lehet belõle nagyon jó játék. Ezt most nyilván nem lehet még leszûrni. Viszont a demo alapján a benyomásom negatív és visszalépés az 1-hez képest. Szerintem.

Murder3
de am hallod magad😄

mivel nincs a valóságba varázsalt vagy varázslók és nicsn törvény arra hogy egy regény,játék,anime,film esetébe hogy kellene mûködnie egy varázslónak mert a készítõk FANTÁZIÁJÁN múlik.

Azért a demóból eléggé lejön, hogy milyen is a harc...

lwb
Viccelek.

(Bár az FF8-nál jobban kevés dolog tud kiborítani. Talán csak az FFXIII.)

Totti5
Egy rpg esetén mikor volt döntõ az elsõ 1-10 óra? soha... ezek a játékok 10 óra után indulnak be, addig csak a maszatolás van benne kb.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Murder3
Mert nem az a lényeg h van más védelme, mert pl ha szábájoznák a mágiai osztályok számát, pl max 2-t sajátíthatnál el akkor már nem lenne midn1.
pl ok h abba nehézkes lenne a mozgása(itt jönne képbe a strenght értelme a mágusoknál).
de ha pl egy offenz mágus akinek nincs védelmi varázslatai akkor már máris értelmet nyer és logikusan.

de mondjuk ahhoz több mágiai osztály és több spell kellene és midnenk egy egyedi témára stílusra kellene koncentrálódnia.
úgy jobb lenne taktikázni mint így.

Sir Quno Jedi
Engem személy szerint nem zavar. Én a mágusnõmet bikiniben is el tudom viselni. 😄

Prince23
Aki SOKAT szeret olvasni fanatasy témában az elõbb vagy utóbb úgy is perkál érte 😊

Sir Quno Jedi
Ez üleség és prekoncepció. Ha ilyen gyûlölettel viseltetsz a japó gammák iránt, akkor nem lesz sok kellemes perced a jövõben a videójátékok terén... 😄

Abban az online közvetítésben volt ilyen "kõvédermesztõ" páncél, energia pajzs, meg ilyenek, szóval szerintem ilyen téren nem lesz gond. Plusz biztos lesz pár érdekes öltözet a csuhákon kívül...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sir Quno Jedi
Csak elég ritkán lehet használni az én ízlésem szerint. Azaz gyakrabban rámmásznak, mint ahogy feltölt.

A "Mind Blast" (vagy mi a neve) pont erre lett kitalálva. Amikor támadják a mágust, "robbant" egyet, az ellenfelek hátrarepülnek, és többé nem támadják a mágust.

lwb
Nem tudom mennyire vagyok épeszû, de megveszem. Ezt már az elsõ hsz-emben leírtam.

Csak nem PC-re. Ez inkább konzolra való.

lwb
Hát, ha neked az a reális, hogy a varázsló teljesen feleslegesen csípõbõl meg pörögve emeli a botját az ellenfélre, ahelyett hogy csak ráemelné, ahogy a valóságban mindenki más tenné a helyében, akkor tényleg kár bármirõl is beszélnünk.

Az azért remélem világos mindenkinek, hogy a fantasy nem kifogás minden f.szságra, amit a beteg designerek kiagyalnak.

Lehet, hogy én öregszem, de nekem ez nagyon jRPG-s. Esküszöm ha lesz benne gunblade is, egy kézigránáttal fogom visszaküldeni a dvd-t a bioware-nek.

Sir Quno Jedi
Szerintem épeszû ember megveszi úgyis. Mert ha már a demót kipróbálta és az elõzõvel játszott is sokat, akkor ez már elõre eldõlt. De jó egy kis szníkpík.

lwb
Pont ez a demo értelme. Hogy leszûrj belõle ilyen "balgaságokat" és eldöntsd, hogy megveszed-e vagy sem. Ezért találták ki a demokat úgy általában.

Sir Quno Jedi
Megyek haza, letolom még 1x (vagy párszor) a demót és így alakítom a véleményem tovább... 😄DD

Pluskast
Amúgy meg szerintem ezen demó alapján bármilyen határozott vélemyényt alkotni nem kellene a játék élményt illetõen. Majd ha kijön a full változat akkor.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Sir Quno Jedi
Volna, de itt tök hülyén állsz ott, míg a többeiket 10x-es túlerõ gyepálja és ha véletlen rád támad gusztusa a rohadékoknak, akkor elsõre rányomod az mind balst-ot és TALÁN más célpontot keres magának, a másikat lealázod jéggel, harmadikat crushing prison-nal, de a többi elõl mehetsz futkározni szépen. Evvan.

Én pl demó során tapasztaltam, hogy elõszeretettel rámásznak a mágusra a közelharcosok... ilyen esetben jó valami plussz védelem (pl.: Hero aura: +50 % defence...)

Alap mágusnak meg minek? Mágus az mágus, varázsol, megvannak az eszközei, hogy páncél nélkül hárítsa a támadásokat.

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Jah, azt a pacák mutatta az online közvetítésben. Ha használható, mindjért nem kell fanyalogni a páncélhiány miatt.

Pluskast
<#eljen>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Én láttam valamelyik videóban egy úgynezett "kõbõrt" a mágus fõszereplõn! Úgy nézett ki mint egy sziklagólem!

Sir Quno Jedi
Naná, mér hogy máshogy?

Végre valaki! Teljesen egyetértek!