Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
mintha a Mass Effect 2 topikjának korai verzióját olvasnám😄 ott is fikázták rendesen a 2. részt
Ez kész bazd+! Nem veszed észre, hogy a szuperigényes, szuperintelligens hozzászólásaid mekkora logikai bukfenceket tartalmaznak?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Látom nem bírod megérteni: nem azért egyszerûsítették le egy darab "eredet" történetre, mert az emberek annyira hülyék, hogy csorog a nyáluk (ahogy azt te magadon kívül mindenkirõl elképzeled, fõleg akinek tetszik valami, ami neked nem). Szimplán megváltoztatták a történetet, meg az egész történet elbeszélés módját is. És a jelenlegi verzióban nehezen elképzelhetõ 10+ variáció a fõhõs eredetével kapcsolatban. Vagyis valahogy meg lehet oldani, csak ez nem reális elvárás, és megint más történet.
Neked magával a történet fajtájával van a bajod. Amint írtam, az Origins kifejezetten a különbözõ eredetekrõl szólt, ez nem. Hogy mit nem lehet ezen felfogni? Rejtély számomra...

A kúnárik látom nagyon szúrják a szemed. És akár mennyire is erõlködsz, nincs igazad (nem vélemény függõ).
Ha látsz egy nõstény szarvast (szarvak nélkül ugyebár), akkor ugyan úgy felháborodsz, hogy hogyan is képzeli azt Isten, hogy a hímeknek meg olyan nagy szarvuk van? Vagy mi? Dettó ugyan ez a helyzet. Attól, hogy a három, egyébként testvér, tehát rokonságban lévõ, azonos genetikai "mutációval" rendelkezõ (mert igen, a kúnáriknál a szarv nélküliség mutáció) kunárinak nincs szarva, még a következõ részben, ahol valószínûleg többel is fogunk találkozni, miért tiltott, hogy változtassanak rajtuk, ha még értelmesen meg is van magyarázva?
Annyira hülye érveid vannak, hogy az valami hihetetlen. Neked az felelne meg, ha minden dolog bebetonozva lenen az elsõ részben, és a másodikban 0 változtatás, 0 új dolog lenne.

"Ha már kitalálunk egy fantasy világot legyünk hûek hozzá, mert ha nem, már eleve nevetséges lesz az egész."

Szerintem a te érvelésed a nevetséges.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Kösz a pontosítást!<#eljen>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Igen, az még durvább

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

„Nem minden qunarinak van szarva” - mondja a DA vezetõ írója, David Gaider. Néhányan ezen nyúlványok nélkül születtek, amit nem nevezhetünk fogyatékosságnak, mindinkább egy olyan speciális megjelölésnek tekinthetõ, ami az egyén különlegességét mutatja. Ezt a különlegességet leginkább a magyar népi hitvilág táltosaihoz tudnám hasonlítani, mert a kúnári társadalomban õk is jelentõségteljesebb szerepet kapnak. Példának okáért ott van Ben-Hassrath, aki a többi faj közötti kötelékeket próbálta erõsíteni, mint nagykövet

majdnem jó 😄
Nem csak a Bioware, emlékezzünk csak a Microsoft féle "az Alan Wake azért nem jön PCre mert ezt a játékot kanapén ülve lehet csak igazán élvezni" megnyilvánulásra. 😊

Why so serious?

A kunáriknak a háttérsztori szerint van szarvuk Stan-nek és társainak nem volt, mert õk fajuk különleges egyedei... egyfajta "mutánsok" (mint az embereknél az albínók) náluk ilyen különbségek jelentkeztek! (Legalábbis ilyen magyarázatra emlékszem, de cáfoljatok meg nyugodtan)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

A bioware szereti kicsit hülyének nézni a játékosokat (a vevõit) lásd mass effect 2 dlc-> "technikai okok miatt nem lehet magyarítani". 1 hét alatt megcsináltam, megcsináltuk. Utána jött a 20 milliós ország kifogás, stb-stb,

Örülök, hogy ilyen értelmesnek tartod magad. Most mondhatnám, hogy mindig a legostobábbak tartják magukat a legértelmesebbnek de nem megyek le a szintedre.

Why so serious?

A Gyûrûk Ura világát Tolkien találta ki, alakíthatta volna akárhogyan...de nem tette, és következetes maradt, és nem lett szarva, egy addig szarvatlan fajnak.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Az ME-ben is így van sokszor, bár ME 2ben már dolgoztak ezen. DA 2 videókat nem néztem (dem meg a maga 5 percnyi párbeszédjével nem sokat jelent), gondolom azért legalább Hawke nem csak nézni fog ki a fejébõl sokszor. Legalábbis remélem.

Why so serious?

Istenem... el lett magyarázva. Attól még hülyeség. Erõltett ostoba magyarázat, és itt jön ki, hogy mennyire értelmes valaki.

Akinek van egy kis ész a fejében, és van némi igényesség benne, az nem fogad el, egy ostoba hülye erõltetett magyarázatot.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

De el volt magyarázva, hogy csak bizonyos qunariknak van szarva (valami kaszt vagy alfaj vagy mittoménmi) és ilyenek nem voltak az elsõben. Most ebbe miért kötsz bele? Vagy Te a világ összes qunarijával találkoztál az elsõben?

Ami pedig egyszerûbb az egyrészt nem feltétlenül szarabb. Nem mintha a DA 1 olyan kurva bonyolult lett volna. Több skill volt. Ennyi. A több pedig nem egyenlõ a bonyolultabbal.

Why so serious?

A dragon age-ben (és a DA2-ben) elég bambán áll mindenki, majd nézd meg a párbeszédek alatt a többieket, állnak mint a f@sz. Ebben nem történt elõrelépés

wedge31
A DA világát a Bioware találta ki, ugy alakitják ahogy nekik tetszik.
A LotR világa kötött, egész más.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Én jobban bele tudom élni magam ha beszél a fõhõs. Elsõben se tetszett, hogy megy a legnagyobb epikus átvezetõ, és a karakterem áll némán és bámul maga elé közben. Meg, hogy a legnagyobb dumákat másoknak kellett elmondania helyetted, mert baromi hülyén festett volna ha veled adatják elõ. Elsõ Mass Effectben van egy olyan jelenet amikor lehet beszédet elõadni a Normandy legénységének, na az pont attól nagyon nagy, hogy Shepard mondja el és nem mondjuk Tali helyette.

Why so serious?

Nincs. Ahhoz van köze, -de ezt már elmondtam- hogy egyszerûsítik a játékot.
Miért egyszerûsítik? Mert a hülyéknek túl bonyolult volt, és azt akarják a készítõk minél többet eladjanak belõle, tehát a legszélesebb célcsoportot kell megcélozni, a jelenlegi viszonyok között pedig, egy igazán komoly RPG nem vonzana akkora tömegeket.

A szarvas kúnárik azért nem illenek bele, mert nem volt szarvuk. Ennyi. Ha egy fajnak nincs szarva, annak a második részben se legyen szarva.

Vajon Tolkien miért nem találta ki, hogy hirtelen legyen mondjuk szarvuk az orkoknak? Az egyik részrõl a másikra? Azért, mert ez marhaság lett volna.

Ha már kitalálunk egy fantasy világot legyünk hûek hozzá, mert ha nem, már eleve nevetséges lesz az egész.

Attól, hogy neked nem tetszik valami, még nem jelenti azt, hogy igénytelen az a dolog. Szerintem nagyon igényes mind a ME2 és mind a DA2 (a látottak alapján). Megint azt sugallod, hogy te vagy itt a valaki, aki megaszondja, hogy mi a jó, és mi a rossz. Pfff.

A harc sebességének igazán nem értem, miért teszi kevésbé rpg-vé az egészet. Megértem, ha csökkenti egyeseknél az élményt, de ugyan úgy ott vannak a statisztikák, amik az egészet befolyásolják.

A párbeszédek nem lettek rövidebbek. Honnan veszel ilyeneket? Értelemszerûen a válasz kiválasztásánál azért nem hosszú, összetett mondatok vannak, mert a karaktered tud beszélni. A DA😮-ban azért kellettek hosszú válaszlehetõségek, mert fogalmad nem volt, milyen hangsúllyal fogja azt mondani, ki kellett fejteni a mondatokat. De ez annyira egyértelmû, nem értelek...

Fajokból nem lett kevesebb, kasztokból sem lett kevesebb. Annyi változott, hogy amint már leírtam párszor, a történet miatt most nem tudsz törp vagy tünde lenni. Warrior, Rogue vagy Mage ugyan úgy lehetsz.

Ha a vélemény az vélemény akkor minek vitatkoztok itt össze-vissza...? Az enyém is az.
Mitõl rosszabb? Nevetséges hangok, nevetséges animok, szinte ugyanaz a skill tree. Idiótáknak való dialógusrendszer. Egy offline Guild Wars.
Svenhassel
Ember azt se tudod mit beszélsz... Hidd el értek hozzá annyira, hogy meg tudom állapítani, hogy edzett acél a penge vágó része és nem üreges. Vagy mérjem le neked a Rockwell keménységét is? (fa meg nem lehet benne de ha értenél, hozzá ezt tudnád) Innentõl fogva nem lehet sokkal könnyebb egy eredeti példánytól. Mellesleg nem kell a mese olvastam én is sok könyvet a katanáról.
Egyébként ha bárhogyan be tudod nekem bizonyítani, hogy nehezebb, mint 2 Kg (akár 1 grammal is) fejet hajtok elõtted és elnézést kérek. Persze hüvely nélkül.

Na de, hogy ne csak OFF legyen:
Szerintem teljesen mindegy kinek tetszik kinek nem, mert amíg valakinek bejön marhára nem fogja érdekelni, hogy xy számára egy sz@r, igénytelen(wtf? amúgy) játék. Akiknek meg nem tetszik menjenek sírjanak a készítõknek hátha a következõt már az õ ízlésükre szabják.

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

JethroHUN
Hát kb<#eljen>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

wedge31
Ez a beszélö föhös mitöl jobb mint amelyik nem beszél ? nekem ez nem lényeges, egy elcseszett szinkronal még rosszabb is lehet.

Nem, nem vagyok olyan, és nagyon is jól tudom, milyen egy szerepjáték. Röviden:
-döntéshozatalok
-párbeszédek
-több fajta megoldási lehetõség
-több befejezés
-több variáció a történetben
-döntéseink befolyásolják a világot

Ezek szerintem az RPG-k legeslegfõbb ismérvei. Az inventory és fejlõdésrendszer "csak" gameplay elemek, amik viszont a játék jelleme miatt tartoznak hozzá az RPG-k többségéhez, segítik a szerepjátszást, a karakter fejlõdését.

Remélem érthetõ voltam.

Nem flamelni vagy vitatkozni akarok, de pont most néztem meg az új elder scrolls:skyrim in-game videót és szerintem valahogy igy kell kinézni 2011-ben egy AAA kategóriás, külsõ nézetes (is), sárkányos, fantasy RPG-nek.

Azok nekem is, de cserébe van beszélõ fõhõs és ebbõl eredõen (remélhetõleg) egy személyesebb sztori. Ami szerintem pozitívum.

Why so serious?

Mitõl rosszabb? Egyáltalán minek érvelni, a vélemény az vélemény. Az, hogy itt egyesek tényként tálalják a sajátjukat (meg lelkesen hülyézik a másikat), még nem lesz az.

Why so serious?

wedge31
Szerintem nem jobb csak más, meg kell szokni. Az eredet storyk nekem hiányoznak meg a több választható faj, de hát ez van.

Totti5
Elsõ részt meg lehet ítélni az elsõ 30-40 percbõl? fõleg hogy le van korlátozva és a harcon kívül semmi sincs benne.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Mitõl jobb a második rész mint az elsõ? Kíváncsi lennék a sok-sok érvre a demo után...
Más.
Páran keverik a katanát a no dachival szerintem, de még az sincs 3 kilo. Egyébként is személyre szabták.
wedge31
Hagyjuk annyira értesz a fémekhez mint én a atomfizikához a külsö réteg lehet hogy acél de belül lehet fa is.
Az eredeti katanákat több száz rétegböl kovácsolták és ugy probálták ki, hogy hány emberi testet tudtak átvágni vele egy másfél kilos kardal te max egy csirkét vágsz ketté de nem egy embert.
De nem gyözködlek tovább peace...

Mondjuk tény, hogy a demoban nem nagyon kellett. 😊 Persze lényegében megkaptuk a tutorialt normalon, és ennél a résznél az elsõben se kellett.

Why so serious?

Blablabla. Taktikázni most is lehet. Sõt kell is.

Annak, hogy nincs több életút, semmi köze az emberek szellemi képességeihez. Ideje lenne, ha abbahagynád ezt a legokosabb embert játszó mindenkit lenézõ hangsúlyt. Az, hogy neked a sok kevésbé kifejtett történet helyett egy jobban specializált történet az egyszerûsítést jelenti, hát mit is mondjak, úgy kell neked. Teljesen más jellegû a történet, mint az elõzõben, másra koncentrál, máson van a hangsúly. A Demoban ebbõl nem kaphattunk ízelítõt, és pont ez a lényege a játéknak. Nagymellû macák meg mindenféle extrémek ugyan úgy voltak a DA😮-ban és a korábbi játékokban is, ott valamiért ez nem volt probléma.
A szarvas kúnárik meg miért is nem illenek bele a DA😮-ba? Alig tudtunk meg valamit a kunárikról az elõzõ részben (összesen ha jól emlékszem 3-at láttunk Stent is beleszámítva, és a másik kettõ az õ testvérei voltak). Igen, meg lett magyarázva, mi, miért, hogyan és kik. Az, hogy te ezeket szándékosan és nagyképûen ignorálod, az megint csak a te bajod.
Nagyon nincs igazad abban, hogy ez az újfajta, személyesebb megközelítés egyszerûsít. Itt abszolút nincs ok-okozati összefüggés. Ugyan lesznek majd meghozható döntések, szerteágazó történetszálak, több befejezés, stb. De hát ha te csak azért is...

Abba most már végképp ne menjünk bele, hogy milyen egy igazi RPG mert akkor még 4000 hszen keresztül arról menne a vita.

Why so serious?

wedge31
Van benne igazság...

JethroHUN
és Yoda az SWbõl az övé is kard, mégis nyomja a szaltókat <#nyes>

Arra esetleg nem gondoltál, hogy más az ízlése? Nem mindenki csinál maga alá a Baldur's Gate-tõl, ettõl még nem igénytelen. Vagy mert tetszik neki az ME 2. Vagy bármi. Neked nem tetszik a DA 2, ez van, de ne hidd, hogy akinek igen az igénytelen. Illetve hiheted végülis, ettõl még nem lesz igaz, csupán egy vélemény. Egy a sok közül.

Why so serious?

SarkanyfuaRUSH
Hát nekem ezek miatt (persze várjuk meg a fullt):
- gyorsaság, akciódusság
- rövidített párbeszédek
- fajok, castok csökkentése
Svenhassel
Gratulálok... Elhiszem, hogy "nagy szakértõ" vagy de egy Katana nincs 2 kilogramm fölött. Mellesleg tanulmányaim miatt némileg értek a fémekhez, tehát meg tudom állapítani, hogy acélból van. Ha pedig abból van akkor a súlya nem különbözhet annyira egy eredetitõl. Ráadásul Japánban kovácsolták de biztos neked van igazad...

lwb
Most õszintén, ki nem szarja le hány kiló egy kard? Miattam lehet 10g is, akkor sem ugrál senki úgy vele, mint Dante a DMC-bõl.

SarkanyfuaRUSH
Nem, dehogy, nem olyan, csak esetleg nem tudja, hogy milyen is egy igazi RPG....
Nem errõl volt szó, és nem mondtam semmi ilyesmit. Csak azt ,hogy az elégszik meg a szarral, aki igénytelen. Aki igényes, az a minõséget várja el.

wedge31
Én gyakorlatból beszélek te az internetröl szeded az infókat vajon kinek van igaza ?

Végre már valaki egyetért velem!

wedge31
Én fogtam a kezembe már gyak mindenféle kardot már mivel jártam hagyományörzö egyesületbe söt van 10 kilósnál nehezebb pallos is.
Egy teljes lemezvért súlya 40 kiló, persze ha egész életedbe hordtad könyebben mozogsz benne de szaltózni biztos nem tudsz ha rajtad van.

Svenhassel
Nézz utána ha nagyon okosnak hiszed magadat egy Katana 3-4 font (Pounds) ami nagyjából másfél kilónak felel meg.

JethroHUN
Volt itt az oldalon egy link, ilyen kardokról szólt, 5-10 kg között voltak, nem is naon lehetne sokkal több, másfél méteres hosszal, ha nem ütközik vmibe akkor el is ránthat, akkor lendületet kap. Persze a lovagot nem 50kb páncélban.

Ez teljesen ugyanaz a harcrendszer, mint az elsõben, csak rohadtul felgyorsítva. Ettõl valóban kicsit átláthatatlanabb. Elsõre, mondjuk harmadszorra már nem volt vele baj. 😊 De autoattack ugyanúgy megvan, pause ugyanúgy megvan, skillek ugyanúgy megvannak, karakterek közötti váltás ugyanúgy megvan. Szóval valaki magyarázza már el nekem, hogy ez a harcrendszer akkor mitõl teljesen más mint az elsõben? Azon túl, hogy gyorsabb, meg látványosabb. Ami valakinek vagy bejön vagy nem, de azt ne mondjuk már, hogy teljesen más a harc.

Why so serious?