6609
Dragon Age II
-
ShaiHulud #3088 "Had bukjon a Bioware Pc-n, hátha nem jön több játékuk Pc-re, ha azt látják, hogy nem fogy? "
azt hogy belassa a bioware is hogy mellenyult, legalabbis pc piacon azzal, amit csinalt a daohoz kepest da2 vel, es akkor talan a da3 vegre megint a dao szinvonalat, stilusat kovetne. -
#3087 Nem a DA és az ME pontosan olyanná kezd válni lassan, mint egy egyszerű akció RPG. Az irány félelmetes ahová megy a Bioware.
Egy kis teaser a témához ;-)
"De ha nem 1-1 páncélt kapsz 1 DLC-ben, hanem 1-1 Questet elfogadható áron"
Az esetek több, mint 90%-ban a DLC-hez adott quest szégyen. Egyedül a Fallout 3 DLC-i voltak kimagaslóak ebben a tekintetben, meg DA esetében egyetlen árva quest amire még azt mondom, hogy ok. Az összes többi esetben bűzlik a hal, méghozzá a fejétől.
"de erre is van megoldás: GOTY kiadás"
Ezek bármennyire is kedves megoldásnak tűnnek, akkor is a rajongók torkonszékelése. Vedd meg a Limitedet, CE-t, akármit. Örülj, kb. 2 hónapig, amikor jön az első FIZETŐS DLC. Megveszi a rajongó.
Majd jön a következő és a következő és a következő... az 5. DLC-nél eléred simán az alapjátékod árát. Eltelik pár hónap és jön a GOTY, ahol fele áron se ott van minden, amit már az ALAPNAK IS TUDNIA KELLETT VOLNA! -.- -
ratgab #3086 Engem a demóban is elkapott a játék hangulata teljesen: Sajnáltam a tesót, akit elkapott az Ogre, nagyon megható volt, amikor Aveline férjét meg kellett szabadítani a szenvedésétől... egyszóval átjött a történet ezen része is és Totál Dragon Age érzésem volt a demóval játszás közben is..
De ez megint egyéni vélemény... -
#3085 egyébként mennyire jellemző az a hisztis picsa mentalitás a gamer közösségre, hogy ha valami változik, akkor az a baj, ha valami nem változik, akkor meg az a baj. -
#3084 Deal -
ratgab #3083 Tudod mit? Hagyjuk az egészet: én nem akarlak meggyőzni, érteni meg nem értelek (nem azért mert hülye vagyok elhiheted).
Neked nem tetszik, én azt mondom sokat NEM változott (és ez az oka, hogy nem értem a negatív kritikákat, ha kivették volna belőle teljesen a lootot, mint az ME 2-ben, akkor megértem az aggályokat). Ebből fakad az állandó érvelésekkel teli hsz váltás halmaz.
Tovább nincs értelme ezt boncolgatni, maradjunk ennyiben. -
#3082 nekem az a lényeg, hogy egy játék élvezetes legyen, nem az, hogy tartalmazzon bizonyos játékmechanikai megoldásokat, vagy hogy beleférjen idejétmúlt skatulyákba, de én már csak ilyen vagyok... -
#3081 Ez valóban így van, nem hozza azt a DAO fanaty világ-hangulatot, teljesen más. Önnáló címként jobb lett volna futtatni ezt a részt. -
ratgab #3080 Így lenne a normális. -
#3079 Ja és majdnem 300 órát öltem bele a zseniális Originsbe, és így az ember talán jogosan elvárja azt, hogy azt a szinvonalat kapja meg újra a Biowaretől. de ez egy, a da2 teljesen más sztori. ismétlem, ha nem lenne Dragon age 2 a címe, akkor komolyan mondom ajnároznám nektek XD
És azt is hozzá teszem, hogy 100%-os akció RPG-t sikerült megalkotnia a Biowarenek. PONT OLYAN STÍLUSBA, MINT A MASS EFFECT 2.
na remélem így már tényleg érthető voltam, hogy mi a bajom vele. Mass Effect univerzum úgy jó ahogy van, de a Dragon age fanatsy világát nagyon elcseszték ezzel a folytatással. na és úgy kétséges a műfaja is, hiszen drasztikus változáson esett át az EA jóvoltából.
már alig várom, hogy kipróbáld a teljest, és rá fogsz jönni, hogy miről beszélgetünk itt páran -
ratgab #3078 Most nehogy azt mond már, hogy a DA:O és a DA 2 (mert ha a DA 2 oda sorolható, akkor a DA:O is!!!!) is az Enclave, Dark Messiah stb. közé sorolható, mert akkor megfejelem az íróasztalom... Jah és mindezt úgy, hogy csak egy Demót láttunk!
DLC téma: Pénz szerzés netovábbja ez így van! De ha nem 1-1 páncélt kapsz 1 DLC-ben, hanem 1-1 Questet elfogadható áron, akkor szerintem elfogadható ez az ár, hogy bővüljön a játék!
Sajnos a múlt az múlt (akkor még nem volt ilyesmi) és mivel bejön a DLC-zés a kiadóknak, ezért csinálják, de erre is van megoldás: GOTY kiadás (lábjegyzet pl.: Fallout 3), egyben megkapsz mindent egy 0 day áráért igaz később! -
#3077 Amugy ha már ez a vonla annyira szimpi Bioware-nek akkor igazán csinálhatnának egy Jade Empire folytatást -
MrAndree #3076 A probléma az, hogy kijelentetted, hogy a Dragon Age 2 rosszabb mint az első és ez tény. Csakhogy ez nem tény, csupán a véleményed. Meg persze még sok emberé, de tény akkor se lesz belőle. -
#3075 van egy dolog, amit sokaknak anno mass effect 1 - mass effect 2 témakörben sem sikerült felfogni. nem reménykedem, hogy itt hatással lesz bárkire, de próba szerencse. nem tetszik, kihagyod, egyszer kisírod magad, továbblépsz, mindenki leszarja a nyomorod a továbbiakban. -
#3074 De értsd már meg már, hogy nem szarozom a játékot. csak Dragon Age-nek nem méltó folytatás. ha egy teljesen más címe lenne, akkor nagyon jó kis akció RPG lenne. egyszerűen enm tudok nem úgy elmenni azon, hogy kötödjön az originshez. részemről ennyi. -
#3073 A limited az már tényleg a legalja. Azt már nem is értem. Mi az hogy LEJÁR a kódom?!?! Fizettem érte, akkor LEGYEN mindig. EZ a vég. -
#3072 Nem nagyon értek veled most egyet.
Vannak a fantasy akció játékok (Enclave, Dark Messiah, Golden Axe Beast Rider, Conan, etc.), meg vannak az RPG játékok (Gothic, Baldur's Gate, Ultima, etc.). A Bioware-től az ember azt várná el a múltjuk tükrében, hogy RPG-ket gyártanak inkább... de nem.
Fúj a szél és a Bioware meghajol, a szelet az igénytelen tömegek diktálják a CoD közel 100 milliós eladásával, meg a junkie WoW-al.
A tömegnek akció kell, szarrászkriptelt történések, látvány. Erre van igény, ez diktálja az irányt és ezért sem RPG a Mass Effect és ezért sem RPG a Dragon Age II.
És ez csak az egyik gond.
A nagyobb gond a DLC mániával van. Mert nem elég, hogy Faxombaxom Ultra Superior Godly Sword jár az előrendelőknek vagy a CE vásárlóknak, de még ezért pénz is kérnek, ha később akarod megvenni, vagy érdekel... a Bioware pontok szintén a hányás melegágya ha belegonoldsz. Vegyé' paraszt ződ' páncélt valódi PÉNZÉRT.
A végső döfés az elhízott, kapzsi sárkányba pedig a EXPIRED téma!
Nem elég, hogy megveszed a CE-t, Limited, akármit, ha xy időn belül nem töltöd le a virtuális cuccot, akkor baxhatod a kódod, mert lejár, mint a zacskós tej.
A.G.Y.R.É.M.! -
ratgab #3071 Ha már Drakensang... nekem az első rész sokkal jobban tetszett! Azt is érdemes beszerezni!
Egyébként olvastam már az Eredeti topikban :-D -
#3070 Én meg most együtt rendeltem meg a Drakensang: The River of Time-mal, így ha HC RPG-re támad kedvem, ott a Drakensang, ha meg könnyed RPG like szórkozásra vágyok, ott a DA2. Win-Win szituáció. Hétvégi szórkozásnak nem rossz. -
ratgab #3069 Érdekes módon ott annyira nem zavar, játékban mégis furcsállom! -
ratgab #3068 Nem tudom mi érdeked fűződik hozzá, hogy mindenkit meggyőzz arról, hogy szar a játék...
Szerintem kifejezetten élvezed, hogy (azt hiszed) neked van igazad és leolthatsz másokat.
Celern #3047-es hsz-ével értek egyet teljes mértékben, kiegészítve azzal, hogy véleményem szerint a DA 2-ben igaz van butítás, de az alapok és sok kedvelt elem benne van, ami a DA:O-ban benne volt. Hack & Slashezés konzolon aláírom, pc-n ez egy oktondi kijelentés.
Egyes emberek kicsit túlzásba viszik az Anti-Hype-ot szerintem.
Egyébként kicsit mindkét fél ugyanazt a sémát követi: Megpróbálja meggyőzni a másikat, hogy neki van igaza és görcsösen ragaszkodik a maga igazához.
Csak ennek az ég adta világon semmi értelme... ezt szajkózni immáron 2. hete. Őszintén mit akarsz ezzel elérni? Hogy ne vegye meg senki? Had bukjon a Bioware Pc-n, hátha nem jön több játékuk Pc-re, ha azt látják, hogy nem fogy? Aztán meg majd lehet azért szidni őket, hogy kivonultak a Pc-s piacról?
Nem kell isteníteni semmit, de azt a pár játékost nem kéne elriasztani a játéktól, aki meg is venné, mert lehet, hogy akkor legközelebb nem kapunk semmit.
Az egész vita egy nagy adag szőrszálhasogatás és ízlésről vitatkozás keveréke... ergó felesleges.
(Tudom, hogy vannak a leírtakban ellentmondások, de a véleményem így teljes, szóval ez nem véletlen) -
ShaiHulud #3067 es akkro feliratos filmek? -
ratgab #3066 Ez ízlés kérdése... például engem rendesen iritál, ha egy játék angolul beszél és magyar felirat megy alatt! Vagy egyik vagy másik! -
ShaiHulud #3065 annyi ido alatt megtanulhattal volna mar angolul :D -
#3064 Szépen beszélsz ám :) Jót nevetek az ilyeneken egyébként. azért írtam így, ha még nem vetted volna észre vagy még nem jöttél rá (de egyszerűen makacs vagy ez van), hogy szinte mindenki leakciórpg-ézte illetve lehack'nslashezte a DA2-őt. A DAO pedig egy erős RPG játék volt. és ez bizony nagy változás ahhoz képest, függetlenül konzolos vagy pc-s verzióról van szó. nem csak a harcrendszer változott meg.
s nem mellesleg a mellékküldetés pályái mindig két fajták, ez tiszta szánalom, ugyanazona pályákon kell menni 10x-er is mellékküldin. de fasz se fogja lehúzni 7 pontra inkább visszapostáztam a példányt másnak. mert ugye enm szabad lehúzni 7 pontra egy ilyen hypolt játékot. :D -
#3063 Azért ne becsülj mindenki mást alá, ha neked nem megy valami... :D Én pl. minden gammát angolul tolok, amit csak lehet és nem okozott gondot a Mass Effect 1-2 sem. De van még számos ismerősöm/barátom, aki nagyívben szarik a magyarításra (sőt engem pl. kifejezetten idegesít).
Sőt Nehrim pl. németül gagyog és angol felirat van hozzá (többé-kevésbé jó). És?!? -
hegege #3062 Tudok angolul, de ugy "többet" ér ,hogy angolt hallgatom és magyart olvasom...,de egy mass effect 1-2-t te megérted angolul ,ki ,hogy s merre kavar, akokr gratulálok tényleg(nekem csak köszépfokum van ,de néha gondba lettem volna magyar felirat nélkül) és ha meg a történetet pont nem értem meg ami a lényeg akor nem érdemes vele játszai ..:) -
unusual #3061 -
#3060 Én nem akarok már tanulni! -
#3059 Ennyi idő alatt meg lehetett volna tanulni angolul :) A legtöbb játéknak nem bonyolult a nyelvezete és a szókincse :) -
#3058 Jó oldala is van a lokalizáció hiányának, így a DLC-kkel, kiegészítőkkel és patch-ekkel kevesebb gond lesz. -
#3057 Én a türelmemről vagyok híres szóval kivárom!Nem 1 game hever a gépen ami több éve vár hogy elkészüljön a magyarítása! -
#3056 Arra várhatsz! Egyenlőre még TLK szerkesztő sincs hozzá a nyelvi fájlok szerkesztéséhez, és fordítókból is hiány van... Aki még hobbifordításokat készít az más játékok fordításával van elfoglalva. A játékban pedig rohadt sok szöveg van (lévén, hogy RPG) és 1-2 embernek is évekig tartana lefordítania, addigra meg talán már a Dragon Age 3 is megjelenik! -
#3055 Már nem fog magyar nyelven jönni egy EA game sem az új nfs sem semmi!
Én megvárom ennek a magyarítását addig végigviszem az első részt. -
hegege #3054 Sajna nálam is az lesz kipróbálva, de ezt maguknak köszönhetik...Ea érdekes NFS-t pl le tudja fordítani...ehhez meg csak majd a rajongók megoldják...ez 10 e ft? -
#3053 Már van virágbolti verzió,de még a celofánozásra várni kell -
#3052 én az rpg-ket a morrovindhoz szoktam hasonlítani. ahhoz képest mondom, hogy akció-kaland lett. sok rpg elemet kivettek, lebutítottak az akciók viszont látványosabbak és sokkal több van belőlük. -
#3051 ez így van-sajnos. -
hegege #3050 Azért sajna elszomorít, hogy magyarokat nagy ívben leszarták a lokalozáció téren.Én támogattam a céget nekem megvan DAO és DAA is eredetiben (igaz nem a megjelenés napján hanem rá 3\4 évre rá vettem meg), mert ugy éreztem minőségi munkát végeztek és megérdemlik. Így ,hogy nagy ívben szarnak a fejünkre kicsit "becsapva" érzem magam, de ez van...Lehet vesztettek 1 vásárlot(persze xboxal meg lehet nyertek 2-3 milliot-hozzáteszem ME1 és ME2 is meg lett véve igaz akciosan, de a 3-as lehet ezek után csak letöltős verzioban lesz meg...). -
nagypite #3049 Szerintem nem lesz akkora siker mint az első rész volt, de több pénzt fog hozni a konzolosítás miatt és egy kiadónak ez számít.