6609
Dragon Age II
  • ShaiHulud
    "Azon talán tényleg el lehet vitázgatni, hogy a DA2 miért egy alternatív irányt választott, ahelyett, hogy az első rész egyenes továbbfejlesztése lett volna, amelyben szimplán mindenre rápakolnak pár lapáttal."

^this!
  • Celern
    Alapvetően az egyik legnagyobb forrása a vitáknak, hogy teljesen deffiniálatlan dolog, mi is az a szerepjáték. Mindenki számára egyéni megítélés és vérmérséklet kérdése, hogy ő mit vár el egy cRPG-től.
    Amit én szeretnék a hasonló jellegű játékokban látni, az bizony az eddig látottak alapján azért a DA2-ben ugyanúgy jelen van, mint akár az ME2-ben és nem érzem azt sem, hogy pusztán a gyorsabb animációk akció-rpgvé változtatnák. (Bár ez is eléggé meghatározatlan: a Diablo akció RPG, a Deus Ex szintén? Mégis ég és föld a különbség szerepjátszás szempontjából)

Azon talán tényleg el lehet vitázgatni, hogy a DA2 miért egy alternatív irányt választott, ahelyett, hogy az első rész egyenes továbbfejlesztése lett volna, amelyben szimplán mindenre rápakolnak pár lapáttal.
  • MerlinW
    Nyugodj meg, a nude patch-ek is "ruhák":) Csak meztelen a texturájuk:)
  • Lacoka12
    nude patch
  • ewuk
    Már játszom egy ideje vele xboxon. Tudom, hogy teljesen más az irányítása pc-n, azon játszottam vele először, a demoval. Na az irányítás az konzolos, tehát eléggé leegyszerűsített hack and slash, ez a pc-t nem érinti. Ami viszont érinti, valaki lentebb jól megfogalmazta, hogy sokkal kevesebb szöveg van benne, a küldetések is elég egyhangúak az elején, a lehetséges válaszok se valami túl bonyolultak. A történet eddig, hangsúlyozom, eddig, amíg jutottam, úgy 6-7 óra játék után, nem egy nagy kaland. A játék inkább egy akció-kaland lett, mint rpg. Mindent összevetve, nem éri el az egy színvonalát, de azért jól el lehet vele játszogatni. (és a ruhát nem tudod senkiről leszedni, engem ez ütött szíven a legjobban, mi lesz így a nude patch-el :( )
  • Pares
    Ahogy a többiek írták, semmi, csak a szokásos... Kivéve lwb hozzászólásait.
  • Calver
    lwb hozzászólásaira ránézhetsz, pár dolgot elárul a teljes verzióról, azon kívül nagyjából csak /popcorn.
  • Sir Cryalot
    és a transzmelegekkel mi lesz? te kirekesztő
  • Lacoka12
    csak a szokásos vita
  • Evoluti0N
    200+ új üzenet. Omgantyú. Nincs kedvem mindet végigolvasni. Szóval csak erre legyen szíves vki válaszolni. Történt valami érdemleges, kiemelkedő, fontos, vagy a szokásos flame vihar?
  • Pares
    "Persze, hogy tény."

Na látod, erről beszélek. És még az én fejemhez vágják egyesek, hogy úgy beszélek a magam véleményéről, mint egy tényről.
  • MrAndree
    Tény ám a lófaszt. Az egyetlen tány, hogy másmilyen mint az első. Hogy jobb-e vagy rosszabb az egyéni megítélés kérdése, nem pedig egy nagy egyetemes tény.
  • Csibusz
    Hát szeretnénk:)
  • MerlinW
    Még egy utolsó kitérő:

Igen, sajna olyan világban élünk, ahol a cégek mindent megtesznek azért, hogy elhitessék az emberekkel, fontosak számukra. Pedig kivétel nélkül lesz*rnak mindenkit, egyetlen dolog ami kell nekik, az a pénzünk - ami megjegyzem a mai világban teljesen logikus -. Itt kezdődik a szerepjáték, és a színház (Shakespeare FTW:)). Jópofiznak, igyekeznek a bizalmunkba férkőzni, próbálják elsózni a sok csilivili értéktelen kacatot.

Egyik legjobb példa az iPhone. Van egy rakás nagyon profi alkalmazás (fejlesztési idő ~2-3 hónap), mégis a fing hangok, a káromkodó macskás (fejlesztési idő ~2-3 óra), stb primitív appok fogynak milliószámra:) Ennyi:)
  • MerlinW
    Lehet, hogy ők nem pont így gondolják, de:
    1- Bioware csak egy fejlesztőcég, a lenti írás pedig a kiadókra vonatkozik, a fejlesztők akármennyire szeretnének világszinten megfelelni, sok beleszólásuk nincs sajnos.

2- Én is olvastam valami hasonlót, de Gaider nem is helyeselhette volna a dolgot, így akár komolyan gondolta a védőbeszédét vagy sem, sok alternatívája nem volt:) Olyat még sem írhat, hogy; valóban, leszarjuk a tengerentúlt:) Én azért biztos vagyok benne, hogy volt ott egy kis színjáték, illetve kampányolás:)
  • Gideon Wieth
    Igen, de számomra például a harcrendszer ebben egy nagyon könnyű valami lett, egyáltalán nem jellemző az átgondolt harcokra ami a DAO 1-ben volt arról nem is beszélve hogy azok már az elején is normál szinten kihívást jelentettek... Másrészt, nekem a fejlődési rendszer se jött be demó alapján, szerintem picit átláthatatlanabb lett az egész... arról nem is beszélve h a többi karakternek ((ez nem tudom végleges-e )) nem tudtam autoszintlépést állítani... Aztán... agyon reklámozták a párbeszédet... Hát ha a demót veszem alapul, akkor siralmas lett amit csináltak a főhőssel, akkor inkább maradt volna csendben..A demó alatt folyton azt éreztem hogy magasról szarik mindenre, és nem éreztem különbséget a dühödt és a nyugodt, beszéd között, nem szólva arról hogy amit mondania kellett volna teljesen hangsúlytalan volt...

Igazából várom már milyen a teljes, de eddig, ha azt veszem alapul milyen volt az egy, és milyen volt a demó ((csak azt nézem, ami a demóban volt)) akkor az egy eddig messze jobban sikerült ...

Plusz, remélem nem követik el az első rész legnagyobb hibáját, mégpedig azt, hogy végig kíhívást jelentett a játék, aztán legvége, nagy csata, sárkány. Rákészültem, felkötöttem a gatyámat hogy na itt most valami olyat fogok látni, hogy ihaj, és vért izzadok mire meghal.... Aztán kaptam egy tök komolytalan záróboss-t akit erőfeszítések nélkül le lehetett győzni (hardon)... ( még a kis sárkány is nagyobb kihívást jelentett a játék közepe felé ) :-)

Nos, nekem ennyi lett volna a rövid kis véleményem :)
  • Prince23
    Persze, hogy tény. De én személy szerint megnyugtatlak, hogy nem 5-6 pontot ér (na ez a szar osztályozás játékoknál), de 8 pontot sem. valahogy a kettő között. nagyon idegesít, hogy elhagyták a DAO fonalat és legfőképpen annak atmoazféráját:((( nagyon.
    látszik, hogy EA próbál nyitni az új és fiatal(inkább vérpistike) játékosok köré
  • enlightened
    Nem tudom miről beszélsz a hivatalos oldalon írták egy statisztikában, hogy milyen adatokat változtattak a gamen. Ebből kiderült hogy több cinematic van pl hasonlók és a végén oda van írva, hogy a DA1: 80 óra, DA2:40. Nézz utána.
  • Pares
    Persze rá lehet fogni, hogy hazugság amit mondtak. Ez csak FYI hozzászólás volt, nem azt jelenti, hogy egyetértek velük.
  • Pares
    Természetes. Csak azért írtam, mert egyesek kifejezetten olyan hangnemben írják, hogy tény, hogy a DA2 szarabb lett, stb.
  • enlightened
    Egyébként ez teljesen így van, egyébként én már annak is örülök, hogy a DA2 egyáltalán kijött PC-re, mert manapság sajnos nagyon sok mindennel nem így van :D
  • Pares
    Ekkora hazugságot... Bah...
  • Pares
    Egyszer egy fórumozó a Bioware Social Networkon valami hasonlót írt be az egyik topicba, és személyesen David Gaider válaszolt neki, hogy mennyire rohadtul nincs igaza, eléggé kiborult hangnemben mindehhez. Plusz Priestly is válaszolt arra a kommentre, ami azzal az érveléssel szapulta a folytatást, hogy kisebb méret = rövidebb. Priestly elárulta, hogy új technikát használtak az átvezetők és minden más adat csomagolásánál is, szóval ezért kisebb. Vagy valami ilyesmi.

Szóval igazán mondom, az ilyeneket a Socialra írd be, ott még hivatalos választ is kapsz a fejlesztőktől.
  • ShaiHulud
    hat mivel az en velemenyemet irom es nem a tiedet, ezert azthiszme ez elegge nyilvan valo hogy SZERINTEM. szerintem.
  • Prince23
    Hehe, ennyire nem bírod elfogadni a tömeges (szinte 70-80%-os szapulós) véleményeket a DA2-ről? mehetnél EA marketingesnek, már komolyan mondom. én hinnék neked XD
  • Prince23
    Konzolon egyértelműen olyan mint a hackn slash játékok.Nagyon hasonlít minden mozdulat az X-men: Origins Wolvijátékra.
    Pc-n meg már akció RPG. szal picivel jobb a helyzet, de nagy változáson esett át még így is DAO-hoz képest.
  • Pares
    Maradjunk annyiban, hogy szerinted.
  • MerlinW
    "minek valtoztatnak akciojatekos iranyba"

Mert a birka nép arra vevő. És egyetlen plusz példány eladása is profit.
    Illetve amikor vásárlókról beszélünk, gondolkodjunk zombi amerikai fejjel, mert 99%-ban ők a célközönség, a többi kontinens csupán mellékstatisztika. Tehát gyakorlatilag senkit sem érdekel, hogy pl a Magyar mit szeretne. Még a nagyobb francia, német fejlesztőcégek is amcsi kiadók alatt vannak, de akik mégsem, azok is nyugatra fejlesztenek, mert ott a piac.

A szomorú konklúzió: ez van, ezt kell szeretni. Felesleges rágódni rajta. Kis (nem is kicsi) túlzással, senkit sem érdekel, hogy Te, vagy én megveszünk-e bármit is. Maximum a magyar terjesztőket, de azokat meg nyugodtan letojhatjuk - én pláne, mert mindent Steam-en veszek.
  • ShaiHulud
    en midnig is azt serelmeztem, hogy minek valtoztatnak akciojatekos iranyba. nem hordtam el minden rossznak, legalabbsi nem volt celom, hisz enis varom hogy megjelenjen mar es vegig fogom vinni. lehet keversz valakivel, vagy az en memoriam lyukas. a dao magasra allitotta a lecet, attol meg hogy total nem fogja hozni azt a szintet, attol meg kiemelkedo lesz a mostani jatekipar palettajan, de sokkal finomabb lehetett volna, ha nem mennek el ilyen iranyba vele.
  • MerlinW
    Szerintem elég egyértelműen fel vannak tüntetve a megjelenési dátumok, valamint a boltok is szólnak erről. Az hogy korábban meg lehet vásárolni, csupán 1- marketing 2- sokkal olcsóbb egy körben szállíttatni a cuccot, mint kettő-háromban. Szerintem teljesen logikus.

Az pedig, hogy valaki azért warezolná le, mert nem tud várni két napot, teljesen irreleváns... Én sem warezoltam le pl a ME2-őt, ugyanakkor megjelenés után majd' 5 hónappal vettem meg. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Aki meg akar venni valamit az megveszi, aki nem az nem.

Ez az első napos mindent-rögtön-azonnal típusú gyerekes türelmetlenség pedig... nos mondhatni hülyeség. Persze irigylem azokat, akiknek nincs nagyobb problémájuk az életben:)
  • Pares
    Tudok olvasni, kösz. Pontosan azt látom, ami oda van írva.
    Bár igaz, hogy nem írtad rá szó szerint, hogy szarkupac, mea culpa. De jó sok hozzászóláson keresztül lehordtad a sárga földig, elmondtad minden rossznak (vagy általad rossznak vélt dolognak), ezt remélem azért nem tagadod.
  • ShaiHulud
    eszervek nelkul? hat na ez a bajod akkor, hogy csak azt latod amit latni akarsz es nem azt ami oda van irva. hol irtam en hogy egy nagy szarkupac lesz? en azt serelmezem hogy nem koveti a DAO stilusat. ettol meg enis fogok vele jatszani, viszont megvenni nem fogom igy elso korben az biztos.
  • Pares
    Nem.
  • Pares
    "es azt sem ertem miert nem fogadjatok el ha valaki a DEMO alapjan mond velemenyt? demo vegtere is pont ezert van hogy lassuk milyen a JATEK.

erdekes amig nem votl demo, csak a riportok es a konzolos verziorol a video, addig azzal jottetek, hogy omg ne mondjunk itelete amig nem lattuk a pc-s verziot, most hogy lattuk a pc-s verziot, soot ki is probaltuk (mivel van demo). most jottok azzal, hogy hat jo de ez csak demo, a teljes az TOK MAS lesz... kivancsi vagyok jovoheten mivel jottok majd."

Ehhez az eszmefuttatáshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a Demo előtt érthető módon még nem tudtuk, hogy OKTÓBERI buildet kapunk majd meg, ami teli van buggal és befejezetlen dologgal, másrészt a Demo a harcrendszeren kívül semmit nem mutatott ben. A történetből, vagyis a fő atrakcióról és a játék 95%-ából nem kapsz ízelítőt. Az hogy ez így nem jó dolog, az megint más kérdés...
  • JethroHUN
    Pares neked RSSre van rakva a fórum? :D
  • Pares
    Ahhoz, hogy a DA2 megfeleljen a Te hihetetlenül választékos és igényes ízlésednek, pontosan kiköpött másának kellene lennie az Originsnek. De ilyen elvárásai csak egy "inkább nem is mondom kinek" vannak. Röviden: a Te elvárásaid egészen biztos vagyok benne, hogy kielégíthetetlenek, annyira bele vagy őrülve az Originsbe, vagy abba, hogy akár mit is meg mertek rajta változtatni.
  • TDC Geronimo
    Mit le tudtok szenvedni itt a megjelenés előtt...kész :D
  • Pares
    Már megint. Honnan veszed azt, hogy csak azoknak fog tetszeni a DA2, akik az akció játékokat szeretik? Nekem nem kedvenceim, kivéve egyet kettőt. Mindig is a stratégiákat és RPGket szerettem. Az ilyen kijelentésekkel szerintem csak a saját elvakultságod bizonyítod.

Nem beszélve erről az ordas nagy baromságról:

"csak akkor a da2-t NE rpgnek aruljak legyszi."
  • Pares
    Azt nem veszed észre, hogy Te milyen hevesen, és sokszor észérvek nélkül szapulod a DA2-t, miközben az még ki se jött? Én gondolkozzak el magam fölött folyton, miközben csak ellensúlyozni próbálom a logikátlanságot egyesek hozzászólásában, és közben sose állítottam azt, hogy garantáltan 100% biztos, hogy sokkal jobb lesz elődjénél. Ellenben a magadfajtákkal, akik megjelenés előtt konstatálják, hogy ez márpedig egy kibaszott nagy szarkupac lesz, történjék bármi is.
  • MrAndree
    Folyamatosan azt az érvet hallom itt, hogy ez egy hack & slash, amitől nyilvánvalóvá válik, hogy aki ezzel jön még életében nem játszott mondjuk a diablo 2vel. Ugyanis ha játszott volna akkor tudná, hogy ég és föld a különbség aközött ahogy a DA 2vel kell játszani (már a demo alapján is ami ugye normal, tehát a röhejesen alacsony nehézség) és ahogy bármelyik hack & slash játékkal. Ettől függetlenül nem védem hevesebben mint amelyik lelkesen támadják itt egyesek, sőt. Nem én voltam az aki itt pár oldallal lejjebb kurvaanyázott.