6609
Dragon Age II
-
#4328 Gamepod teszt 6/10
-
#4327 Nekem is 26-27 óra volt a játék, igaz normalon. Minden párbeszédet végigolvastam, próbáltam minden mellékküldit megtalálni és megcsinálni (persze biztos kimaradt pár), annyi, hogy kódexet nem nagyon olvastam, csak az elején. -
#4326 Mer EA aztmondta? Bocs hogy nem csináltam meg neki a keresgélős baromságait. -
#4325 Kódexek olvasásával biztos annyi a játékidő, de anélkül 28 órás. -
ratgab #4324 15 óra és még nem voltam a deep roadson (folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb mellékküldetések) -
ratgab #4323 Isabella és Varic hihetetlen nagy arcok... baromijó dumájuk van. -
#4322 40 óra nettó a korrekt, aki az alatt van, az felét látta a játéknak (max.). -
ratgab #4321 Xp szerzés: Lowtownban lehet adakozni a Fereldenieknek ( 5 sovereign - 200 xp)!
Apropó, aki még nem hallotta Isabella és Bethany beszélgetését a Harassin (biztos, hogy rosszul írom a nevét) Lándzsája című könyvről, annak érdemes időnként a 2 leányzót hurcolászni... én kifeküdtem a röhögéstől... -
#4320 Nem tudom hogy csinálod,nekem 25 óra volt a játék igyekeztem minden mellékküldit megcsinálni 4-5 biztos kimaradt, és 21es szinten voltam, full "the Champion" szettben. ÉS igyekeztem mindent felderíteni, mindenkivel beszélni...
Amugy abból nem kapsz annyi xpt hogyha békésen megoldod a dolgokat mintha valakit legyaknál. -
#4319 Hogy a francba lehetek 30 óra után lvl 17 és tarthatok az Act 2 közepénél ?:) -
#4318 Inkább lustaság meg butaság, mert fel sem merül egyesekbe, hogy a nekünk nem tetsző lootot nem kell felvenni, ott is lehet hagyni...
A társak felcuccolása nekem is hiányzik, de nézd a dolog jó oldalát itt legalább van inventory a ME2-böl sajnos kihagyták. -
#4317 Mass Effect 2 szindróma:( miért kell tönkretenni az inventory rendszert teljesen?miért nem lehet szabadon felcuccolni a társaimat?így a loot 3/4-e teljesen értelmetlen kb:( ezt nem értettem már ME2-nél sem,xboxon nehéz pakolgatni az itemeket vagy mi? -
#4316 Dragon Age 2 végigjátszva: Normál nehézség, 29-es szintű harcos karakterrel 20-21 óra játékidő alatt! Pedig igyekeztem minden mellékküldetést megcsinálni és összegyűjteni mindent! 3 mellékküldetés maradt ki, a társak küldetését mindegyiket elvégeztem.
Picit rövidnek éreztem, de még így is nagyon szórakoztató volt.
A demó alapján lényegesen rosszabbra számítottam, de kellemes csalódás volt.
Az első részből találkoztam Alisterrel, Lelianaval és Zavren-el... A többieket, főleg Morrigan-t hiányoltam.
Illetve csak 2x találkoztam Flemeth-el!
10/8 - mert rövid és ismétlődnek a helyszínek!
A zene, a grafika, a történet és a szereplők viszont jók, de összességében mégsem éri el az első rész nagyszerűségét...
Mindenesetre várom a folytatást illetve az újabb DLC-ket!
-
MrAndree #4315 Hát nemtom, nekem bőven szimpatikusabbak mint bárki az elsőben, ott kb. a fele bandát hajítottam volna ki a francba annyira irritáltak. :) -
#4314 Menüben a load opcionál például ott van. -
pzs #4313 Sziasztok !
Hogy eddig mennyi időt játszottam vele meg lehet nézni valahol ?
-
bendáj17 #4312 értem akkor jó mert ott voltam mondjuk eddig csak mellékküldit csináltam. Ezer köszönet a válaszért akkor még nagyon az elején vagyok, de haladok. :) -
#4311 Hanged Man nevü krimóban és ahogy haladsz a föszálal elkerülhetetlen lesz vele a találkozás. -
bendáj17 #4310 Tudom nagyon hülye kérdés de Isabellával mikor és hol lehet találkozni? -
Pares #4309 "- apróság, de: Xenon (Black Emporium főnöke), kussolj. Sandal, kussolj. az őrületbe kergettek azzal h nézem a rúnákat/tárgyakat és az istennek sem tudják befogni."
Xenonnal semmi bajom nem volt, kicsit furcsa volt, de hát az egész Black Emporium az. Sandal meg állati volt. Olyan szöveget nyomatott, amik igen elgondolkoztatóak arra vonatkozóan, hogy neki akár még nagyobb szerepe is lehet a harmadik részben... Meg a Deep Roadsos találkozás se volt semmi... Megint egy csomó halott Darkspawnal és egy befagyasztott Ogárral körbevéve... Kérdezik tőlet: "Ezt meg hogy csináltad?", ő meg elmosolyodva azzal az ügyefogyott hangjával azt válaszolja: "BooM!".
-
Pares #4308 Nagyon ügyes lehetsz, ha már kétszer is kijátszottad. -
#4307 Ne egy végigjátszással értékelj egy RPG-t. Menj neki mégegyszer egy egész más karakterrel és meglátod, hogy leszámítva h a végén kihez állsz, nagy befolyásod a történetbe nincs (végső harc szempontjából ennek sincs nagy jelentősége). Max az NPC-k vonatkozásában (ki kedvel, ki nem, mi lesz a testvéreddel, ennyi). Az Actok végi történések, a deep roads, a qunarik, édesanyád, a chantry mind tökugyanaz, bárhogy is döntesz.
Nagy visszalépés ez a DAO-hoz képest, ahol azért komolyan tudtam befolyásolni a történéseket - akár meg is halhattunk a játék végén. De királyok is lehettünk.
RPG-nél az újrajátszhatóság is fontos szempont. -
unusual #4306 55óra?!? Az szép mennyiség. :) Nekem elsőre 23óra volt íjásszal,most mágussal vettem bele újra a kalandokba. ;) -
unusual #4305 Rajta van a térképen,jobb alul valahol..... -
#4304 valaki meg tudná mondani, hoyg ezt a Black Emporiumot merre kéne találnom? -
#4303 Az összes karakter nagyon gyenge lett itt, talán mindegyikel együttvéve lehet annyit beszélgetni mint a DA:O-ban egy karival.
A multjukról, érzéseikröl, stb kb kevés derül ki, semmi összetettség nincs bennük, magyarul unalmasak, leszámitva a járkálás közti piszkálodást ami jó lett.
Ez a új befolyás rendszer is ugy hülyeség ahogy van, ha utál miért nem megy el, vagy küldhetem el, vagy nyirhatom ki ? mindenki full rivalry mellett is gerincre vágja magát, nagyon értelmes.
Az ajándék rendszert is nagyon megnyirbálták és a személyes küldikhez se kell semmi befolyás igy is ugy is megkapod.
Egyszóval a karaktereker való interakció oriásit lépet vissza szerintem. -
nagypite #4302 Engem az zavar ebben a játékban, hogy 3-4 óra után már minden helyszínen voltál és csak ismétli őket. nagyon élmény romboló -
#4301 Lol, én meg tök véletlenül futottam bele, csak mászkáltam, erre előjön, konkrétan nem voltam rá felkészülve, nekiestünk, de vagy a karakterem 3szor meghalt közbe, de szerencsére Anders fel tudta éleszteni, meg tolta a healt, + benyomtam az össze létező dolgot ami ad valamit a csapatnak, durva volt, vagy 5 perc mire levertem de sikerült. :D -
#4300 Én 2.nekifutásra megöltem, de csapatot kellett váltanom, nem votl elég a megszokott :D -
#4299 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!semmi gond nem volt vele. szerepjáték. mágussal voltam - az egész történet során ahol tudtam kibasztam a templarokkal - nyíltan ellenük fordulni végképp mosolyt csalt az arcomra -
#4298 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén a finálénál, az neked hogy tetszett, hogy a két csoport közül választanod kellett, kihez állsz? Mage vs Templar. értelmét nem láttam, mert mind a két fővezért le kellett döfnünk? akkor minek jönnek ilyen kérdéssel:S Felesleges volt sztem -
#4297 *de amit művel a fináléban
*konzollal kellett kijavítanom
pedig kétszer átolvastam, meh, meglátszik h lassan 12 órája játszom... ó, és még egy dolog, azoknak, akik panaszkodtak a játékidőre: 55 óra lett nálam a vége, és maradt ki 1-2 küldetés így is... -
#4296 ez a review egyszereüen nagyszerü szinte minden egyes részletével egyetértek kivéve harci animáciok dicséretével. -
#4295 Potion italokkal szintén meg volt + egy healer csatamágus. -
#4294 na DA2 kivégezve, röviden 8.5, kicsit hosszabban pedig...
+ a csapattársak jók. az első résszel ellentétben (ahol a csapattagok felét szívlapáttal vertem volna agyon) itt egy kivétellel mindenki szimpatikus, még Fenris és Carver is magához tér a végére - Anders meg lehet h nem akkora arc mint Awakening-ben volt, de művel a fináléban... az szimplán mosolyt csalt az arcomra. Sebastian viszont egy féreg, szimplán és egyszerűen.
+ a sztori nekem bejött - végre nem világmegváltás van a központban, hanem szimplán a főszereplő élete. külön tetszett h mennyire a tápláléklánc aljáról indul Hawke, és szépen hogy feltápolódik - Baldur's Gate volt hasonló, ezt ott is imádtam.
+ a varázslatok/képzettségek letisztultabbak - nem kell azon morognia a kétlábúnak h lassan nincs elég hely ahhoz h azt a kétszáz különböző varázslatot kipakolja
+ rúna/potion készítés szintúgy egyszerűbb és jobb lett
+ a harcrendszer nekem bejött - cross-class kombók és társai kifejezetten vicces eredményeket tudnak hozni, főleg amikor kekeckedő ellenfél hirtelen lefagy és benyal 4500+ sebzést
+ a női szinkronhang egyszerűen ÁSZ. remekül tolja a szarkasztikus rohadékot, imádom.
+ meg lehet ölni egy csomó Templart.
- az inventory... nos, hogy is mondjam - ezen lehetett volna egyszerűsíteni. finoman szólva a tököm tele volt azzal, amikor 60-70 cuccot nézzek át és adjam el ami felesleges... nem annyira leegyszerűsíteni mint ME2-ben, de öröm lett volna a köbön ha nem dob minden harmadik ellenfél valami felesleges szemetet.
- helyszíneknél copypaste a köbön... miért kellett ezt? valamennyit tompít az egészen h általában rövid ideig tartózkodik ott a játékos, de ettől függetlenül ez egy roppantul unszimpatikus húzás volt... viszont legalább alig van Derp Roads.
- taktikai nézet elhagyása - ez megint érthetetlen. nem olyan hatalmas csapás (első részhez képest itt valamivel átláthatóbbak a harcok), de miért nem lehetett bennhagyni? nem bántott senkit, és annak idején nagyon jól szolgált.
- apróság, de: Xenon (Black Emporium főnöke), kussolj. Sandal, kussolj. az őrületbe kergettek azzal h nézem a rúnákat/tárgyakat és az istennek sem tudják befogni.
- és még egy apróság: kicsit túl "epikusra" próbálták a Champion armor-t alkotni - szegény kismágusomnak elnyelte a copfját, és a botja vége folyton vagdosta (Torch of Falon’Din, egy penge van a végén)... illúzióromboló. na meg rosszak rajta a statok, de ez már csak részletkérdés.
- bugok... nem elképesztő (Fallout NV) mennyiség, de jelen vannak. respec után konzollal lett kijavítanom pár bennmaradt képességet, Merrill elkezdett zokogni valamivel kapcsolatban ami még meg sem történt, ezzel elspoilerezve egy fordulatot... meh.
- itt-ott kilóg a szinkron lóláb - Merrill jó példa erre, aki néha "elfelejti" az akcentusát
- néha túlzásba vitték a harc mennyiségét - volt h lejjebb vettem nehézségi szintet, mert már a tököm kivolt a harmincadik rám ugró csoporttal
- valamint a hátunk mögött feltűnő ellenségek... még a hunter/assassin-ok okésak, de amikor egyszer csak eldől Anders, mert nem vettem észre h közben hárman pont előkerültek mellette, nos, az bosszantó, főleg az elején... később megszokja az ember, meg duplamágussal annyira nem gáz (nem dísznek van az a jó pár CC), de ettől függetlenül bosszantó.
"röviden és tömören" ennyi, tippre sikerült egy szép kisregényt alkotnom mindenesetre ahhoz képest a könnyzivatarhoz amiket egyesek itt levágtak, én most sem csalódtam a BioWare-ben - ami nagy szó, tekintve h tizensok volt már rá -
#4293 megvolt, bár bevásároltam előtte felélesztő flaskákból meg abból a cuccból amitől nem fekszik el a karakter, de így is a végét 3 karakterrel toltam -
#4292 Aki azt mondja könnyű sárkányt ölni próbáljon 16oson megölni egy High-Dragont. :D -
#4291 Ja, pont Andersnél kell NAGYON figyelni. Erre bezzeg volt idő, de több dungeont csinálni, arra nem. :( -
MrAndree #4290 Csaj Hawke-ot kell indítani és probléma megoldva. Már az elsőben se mert a Wardenem hátat fordítani Zevrannak amikor az bepróbálkozott. -
Pares #4289 Az elburjánzott liberalizmusnak itt is meglátszik a hatása. Nem egyszer kapott a Bioware ezeknek a "lehetőségeknek" a kihagyásáért nagy kritikát, ezért gondolom most nem reszkírozták. De tény, hogy túlzásba estek a buzulással. Anders esete tényleg gusztustalan. Szerencsére a középső válaszra nem indul be rád, és meg se haragszik, szóval le lehet a rudasmatyikat állítani, csak oda kell figyelni, mit válaszol nekik az ember.