6609
Dragon Age II
  • enlightened
    20 óra alatt nem lehet, csak ha rohansz, de az ne tévesszen meg hogy most jutottál az ACT2-höz és összesen három van, mert akkor most tartasz a játék 3/4-él. Az act 2 és 3 az töredéke időben az ACT 1-nek.
  • Pares
    Lehet, hogy bennem van a hiba, de én 28 óránál tartok most, és épp most kezdődött az ACT2...

Az, meg hogy valaki ezt 20 óra alatt kijátszotta, egyszerűen elképzelhetetlen számomra...
  • ratgab
    Lesz olyan, aki a bunkózásort fog szeretni (Isabella?, esetleg Varic?)
  • ratgab
    Fenris-t meg lehet érteni, hogy a mágusokkal nincs barátságban (te szeretnéd őket azután, amin ő átment). A tapasztalatából kialakított egy értékrendszert és ennek fényében nézi a társakat és a problémákat is! Szerintem nagyon emberi elf karakter lett belőle... sokan hasonlóan vélekednek, ha olyan megaláztatásban volt részük, mint neki!

Egyébként az egyes karakterek mindegyikénél hihetetlen tragédiák (egyikük élete sem egy boldog történet) mentek végbe, egészen addig míg összefutnak Hawkkal... kicsit a lelküket is ápolgatja a főhös a játék során!
  • Fec papa
    Én kezdtem egyet rogue-al warrior után, de íjászt csinálok belőle elég szépeket sebez, meg nem lassan. :D Mindig eljátszom a kemény csajt, meg mindenkinek beszólok, lehet a végén egyedül kell majd harcolnom. XD Meg majd kezdek egyet mage-el is, és elkezdem aprítani a templarokat meg a chantryt akárcsak Calver. :D
  • ratgab
    Egyébként az összes karakterben az a jó, hogy homlokegyenest eltérő személyiségek és emiatt alakulnak ki köztük a konfliktusok.

Ha belemélyedsz az RPG részbe, akkor nagyon változatossá lehet tenni a csapatfelállást és a csapattagok egymáshoz fűződő viszonyát. Pl.: mágusként játszol (nyilván mágus párti vagy, így olyan döntéseket hozol egyes társak szeretnek, mások utálnak), harcos vagy (vagy a mágusokat támagotod vagy nem vagy hol így hol úgy... megint más lesz a szituáció a társakkal) vagy összevissza döntesz, esetleg a szíved szerint (talán ez utóbbi a legérdekesebb, mert így olyan lehet a szitu, mintha valós személyedet minősítenék a társak a barát/ellenség pontokkal.

Én ezeket a dilemmákat kifejezetten élvezem, főleg hogy ez az ellentét végighúzódik a játékon, tehát folyamatosan ugyanabban foglalsz állást csak mindig máshonnan nézed a problémát!
  • Prince23
    Ja annyi az, nem figyeltem jól
  • ratgab
    Szerintem az 1+1 az kettő, de lehet én nemtudok számolni...
  • ratgab
    Ugyanígy gondolom!
  • ratgab
    Teljesen egyetértek! És ráadásul nem elmondják egyszer, hanem ezt szajkózzák már a demó óta, ami valami iszonyat unalmas.
  • Calver
    rettenetesen unszimpatikus figura, a Chantry-t imádja
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (amit én annyira nem, konkrétan a végén amikor Anders felrobbantotta akkora vigyor ült ki az arcomra h elképesztő), valamint csont nélkül ellened fordul és közli h majd jön vissza sereggel h leverje a máguslázadást... szóval ezért féreg. plusz egy szentfazék, elképesztően bosszantó személyiség.
    tegyük hozzá: mágussal játszottam, és ahol tudtam betartottam a Templar-oknak és a Chantry-nek - az alapján h Dragon Age világában hogy bánnak a mágusokkal, és a Chanty példának kedvéért mit tett az elfekkel... nos, szerintem jogosan törekedtem arra h elpusztítsam őket.
    btw melyik feladatra gondolsz?

Anders csöppet átment Awakening-hez képest tragikus hősbe, ez annyira nekem sem jött be, ettől függetlenül nem lett unszimpatikus - végül is céljaink hasonlóak voltak Fenris, hát... neki vannak jó pillanatai, de nekem bizony a hisztizésével nem lopta be magát a szívembe - ahogy kismágusokhoz viszonyul, azzal meg végképp nem.
  • SaGa Jr
    Calver:
    Szerintem sem egy nagy durranás, nyugodtan lehetett volna némileg többet is belefeccölni a személyiségébe (már több munkát, igaz sajnos ezt a többiekről is el tudom mondani ami azért kicsit elkeserít) de számomra még így is köröket ver Anders-re vagy a FF beütésű elf harcosra.
    Emellett van egy jókora előnye a többiekkel szemben egy bizonyos feladatnál (ami életmentő tud lenni nehezebb fokozaton), meg például egész jól eldumálgat (értelmesebb dolgokról mint a nyavajgó, fanatikus Anders) a kapitány asszonysággal, elbeszélget Varrick haverunkkal is.

Egyébként mitől tartod őt féregnek?

MerlinW:
    Persze. De úgy őszintén, ez mennyire valószínű szituáció?
  • MerlinW
    Társak nélkül nightmare-en napokig is eltarthat
  • Calver
    az is van, egy régi ismerős (a "szívlapáttal agyonverni" brigádból) feltűnésével... viszont Sebastian egy féreg, a lehető legunszimpatikusabb és legegysíkúbb csapattag mind közül - nem vagyok meglepve h DLC lett belőle.
  • SaGa Jr
    Ebből ne vonj le messzemenő következtetéseket. :)
    A hercegnek csinálsz egy feladatot Act 1-ben, aminek következtében majd megbíz egy másikkal az Act 2 elején (Duty talán a feladat neve) ami után beáll hozzád ha akarod (ekkor át lehet adni neki az ajándékát amit a feladat közben összeszedtél).
    Aztán Act 3-ban még lesz egy feladata (faith) azt kész. Az egész összesen minden harccal együt kevesebb mint egy óra.
  • Prince23
    És ezután elvileg kellene adnia még egy küldetést, mert általában a csapattagoknak kétszer kell segíteni. van az ismerkedő meg a "bizonyító" :D
  • JethroHUN
    rövidebb mint 1 óra, 3 alapjátékbeli helyen le kell vágni pár ellenfelet, majd DeepRoads után 1 dungeon, de csak azután lehet csapattag.
  • Prince23
    SE kiadás mennyi + küldetést tartalmaz?
    ja és aszámüzött herceg mennyi játékidővel bír? gondolom 1 órás csak. de ha nem, akkor le a kalappal :D
  • bendáj17
    köszi legalább erre is figyelek.
  • bendáj17
    nekem tökéletesen megfelel eddig, bár most mélyedtem bele. Tetszik az egész játék vannak hibák de melyik játékban nincs.
  • MerlinW
    Könnyen kideríthető... nekem az Act2 közepén van 94 kész mellékküldetésem (main plot és a premium tárgyas bejegyzéseket nem számolva)
    Van egy rakat quest is amit nem jelöl a térkép, az npc-kkel beszélve kapjuk.
  • wedge31
  • Sir Quno Jedi
    Csak rinya szvsz., meg az alaposság hiánya. Neki kell ülni és felfedezni az újdonságokat.
  • MrAndree
    Az a bajuk, hogy pont az a fele üres ami nekik fontosabb lenne egy játékban. :)
  • Sir Cryalot
    Igen, negatívak vagytok , rég röhögtem ennyit.
  • Sir Quno Jedi
    No problem. Csak idegesítő a sok sírórívó óvódás errefelé. Kaptak egy bazi jó játékot (apróbb hibákkal) és nem azt nézik, hogy a pohár félig teli, hanem hogy félig üres. Voilá és még én vagyok negatív?!? :D
  • MrAndree
    Cserébe itt minden ajándékhoz jár kis videó is, az elsőben csak bizonyosakhoz járt, szóval ebből a szempontból kb. ugyanott vagyunk. Bár tény, hogy vicces volt Oghren-be beletömni párszáz üveg alkoholt, hogy szeressen és adja a bónuszát. :)
  • Sir Quno Jedi
    Ajándékozási útmutató (elvileg teljes, de ki tudja manapság):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

dragon-age-2-ii-gift-giving-guide

Bethany

Portrait of Your Mother
    Tip: Can be done while doing the quest “Birthright”
    Anders

Tevinter Chantry Amulet
    Tip: Can be done while doing the quest “A Bitter Pill”.
    Fenris

Blade of Mercy
    Tip: Cane be done while doing the quest “Best Served Cold”. After deciding whether to kill Keran, get the Blade of Mercy at the chest nearby.

A Slave’s Life
    Tip: Make sure it’s nighttime. The A Slave’s Life can be obtained from the sack in Eleven Alienage.
    Isabela

Ship in a Bottle
    Tip: Can be done while doing the quest, “Black Powder Courtesy”. Near the exit of the Smuggler’s Cave, don’t forget to get it from the nearby chest.

Rivaini Talisman
    Tip: Purchase it
    Merrill

Sylvanwood Ring
    Tip: Make sure that you loot the remains of the Thief’s Leader to obtain the ring.

Wooden Halla Carving
    Tip: Purchase it.
    Aveline

Shield of the Knight Herself
    Tip: Can be done while doing the quest, “Offered and Lost”. After finishing the quest, Black Powder Courtesy, collect the shield from the chest in the southern east of the map.
    Carver

Torbius’ Documents
    Tip: Can be done while doing the quest, “Birthright”. Be sure that Carver is in the party. Visit the store room area to loot the chest for his Document. This is a missable item, make sure that you get it before you get out.
    Varric

Signet Ring
    Tip: Purchase it
    Sebastian

Starkhaven Longbow
    Tip: Can be done while doing the quest, “Repentance”. Look for this item inside the Estate.

• lwb
    Minden mellékküldetést nem tudsz végigvinni a f2-ben hál' Istennek, mert van benne jópár egymást kizáró. Ez pl a jó RPG (egyik) ismérve.

Ha valaki csak a neki tetsző mellékküldiket és a főszálat nyomja végig 15 óra kb az egész. Ki lehet húzni persze sokra, de ennyi idő alatt kényelmesen végig lehet rajta menni. Nem rohanva, úgy sokkal gyorsabban is.
  • lwb
    Pedig erősen flamebaitnek látszott, amit leírtál. De akkor elnézést.
  • Sir Quno Jedi
    Bezony, vannak személyre szabott ajándékok, teljesen egyediek (és mikor átadod, akkor lesz hozzá szép kis cut-scene, sőt pl. Fenris és Blade of Mercy, kifejezetten hasznos, hiszen egyedi fegyót jelent neki utána). Valamint a kompányionok páncéljához is lehet 4-4 upgrade-et gyűjteni. Van amit meg lehet venni, van amit meg lehet találni quest-ek alatt.
  • SaGa Jr
    A nightmare az alaposan megnyújtja a játékidőt az biztos. Eszement mód észnél kell lenni mert minden AoE hatás érvényesül barátra és ellenségre egyaránt (már az ártó szándékúak). A pozícionálás és a megfelelő fejlesztés itt jelentkezik igazán.
  • Prince23
    *nem jött be :)
  • wedge31
    Lehet de sokkal kevesebbet mint a DA:O-ban.
  • Terminátor14
    Leegyszerűsített, ezért nem jött le? :DDDDD
    Bocsi, ezen felröhögtem :)
  • Prince23
    - sokkal rövidebb a játékideje az előzményekhez képest
    - nem tudom, bármennyire is szerettem volna eltökölni, tárgyakat kipróbálni nem jött össze az előzményekhez képest. Ez a része nem tud lekötni. Ajándékozni meg nem lehet tárgyakat? vagy lehet? mindegy, eza része nem jött le, tök leegyszerűsített.
  • Sir Quno Jedi
    Értem én, elsőre is értettem, de ez hogy jön a végigjátszás ideje és alapossága témához?!?!? (nomeg a fenotípusokhoz)
  • Prince23
    Előzmények: DAO-t értem.
  • Sir Quno Jedi
    NA EZ, hogy jön ide?!!!? Ki beszélt itt előzményekről. Mert én biztos nem.
  • Prince23
    Én inkább ez vagyok:

- van aki TÉNYLEG majdnem mindent látott, mert alapos és játszani/szórakozni akar, de szeret belemerülni, (innentől ÁTÍRVA)-> de látja a nagy "igazságot" az előzményekhez képest.