6609
Dragon Age II
-
#4368 Milyen jó, hogy nightmaren tolom már 45 órája, rövid nem lesz az biztos de nem is ez a gondom a játékal. -
#4367 Azért a fallout 2 minden mellékküldetéssel együtt szerintem belenyal a száz órába gond nélkül :D -
#4366 Semmilyen elméletemről nem írtam és flémelni sem szándékozom, mert ahhoz túlontúl szánalmasak itt sokan. Uncsi lenne. A lényeg az, hogy NEM 20 óra a TELJES és részletes végigjátszása ennek a játéknak, még normálon sem. Aki ezt állítja, arról továbbra is az a véleményem, hogy szimplán HAZUDIK (vagy ami rosszabb, hogy el is hiszi amit mond)! EZ nem flém, hanem tény.
A tények pediglen makacs dolgok. -
SaGa Jr #4365 Basszus túl hamar sikerült elküldeni.
A lényeg, hogy bár a fő sztori magában tényleg marha rövid, azért 8-10 óra alatt maga a játék nem fejezhető be (tehát nem telejs játékidőre vonatkozott amit leírtam, mielőtt valaki letámadna emiatt, csupán a tényleges és léynegi dolgok mindössze ennyit tesznek ki).
Aki nagyon rohanni akar az talán normál szinten képes lehet 20 óránál kevesebb alatt is letudni a játék érdemi részét úgy, hogy minden társa meglesz, de erre nem vennék mérget. AZ biztos, hogy ott a harc nem fogja elhúzni az időt.
De azért 30 órányi játékidő környékén már nagyobb része kijátszható és megismerhető a játéknak mint a "felét látta csak" kategória. :) -
#4364 legközelebb spoilerbe bazzeg -.-" áááá köszi (Y) -
#4363 Kihagytad a szociális zérót, aki nem tud másokkal kommunikálni, fogalma sincs hogyan kell egy fórumon viselkedni, ellenben flémernek béna, szakértőnek meg szánalmas.
Egyébként a Fallout 1 kb 8-10 óra alatt kényelmesen végigvihető, a 2 10-15 max, mégis százszor inkább rpg mind kb bármi, ami az elmúlt 10 évben megjelent. Ennyit az elméletedről. -
SaGa Jr #4362 Igazából minden mellékes feladat nem elvégezhető, mert van amihez mentés kell korábbi játékból bizonyos döntésekkel (DAO mentés), vagy csak bizonyos elősztorinál jön elő, megint mások akkor jönnek elő ha valamilyen feladatot elvégzett egy bizonyos módon a karakter vagy más jön elő ha másként csinálta meg de akár ki is maradhat egészében.
Vannak feladatok (ilyen például a 9 banda kinyírása is) amik nem felvehető feladatok, hanem csak ha bizonyos dolgot sokáig csinálsz akkor belefuthatsz és majd jutalmazzák.
Megint vannak olyan rejtett feladatok amik nem feladatok, de achievement jár értük és szigorúan véve felfoghatóak amolyan tertiary quest-ként is (például a chantry történetét taglaló könyvek megtalálása a 3 Act során, vagy egyéb felderítős feladatok ahol mindenféle romhalmazokból lehet infót kigyűjteni amik végül egy egésszé állnak össze). De hasonló például a minden alapanyag megtalálása és az érte járó achievement is (nekem elsőre ez nem ment, az utolsó rúnákhoz szükséges alapanyagot nem találtam meg).
A futár jellegű feladatok (mindenféle ládákból felvett vacakok amiket aztán le kell szállítani valakinek) azok nem érdemelnek keresést azokba vagy belefut az ember vagy nem, de többségük nem is vehető fel csak akkor jelenik meg ha felvette az ember az adott tárgyat.
Emellett én is azok táborát erősítem, akik szerint nem kell 40 óra a végigvitelhez úgy, hogy 90%-osan vagy még jobban ki legyen pörgetve az egész játék. Az unalmas párbeszédeket persze én is átnyomtam a buzikkal meg igyekeztem minimálisra szorítani a diskurzust és így siekrült hard fokozaton 30 óra alatt (igazából 27 óra és 58 perc de beleszámoltam az átpörgetett dumálásokat is) végigvinni elsőre.
Utólag átnézve a Prima Guide-ot és összeszámolva abban minden feladatot, összesen 16 maradt ki nálam (túlnyomó többségük sima futár feladat vagy teljesen értelmetlen mellékes feladat). Ezek között 4 olyan feladat volt amit csak akkor tudtam volna elvállalni (legalábbis valamely variációjukat) ha DAO mentést használok (ezeknél is a korábbi döntéstől függően vagy ilyen vagy olyan feladatot kap az ember) vagy a kipurcant Fereldan Grey Warden sztorit választom (ekkor meg nem kimaradt volna más).
Maga a fő történet, ami tényleg szükséges is a sztorihoz és nem csak belekényszerítenek mint ahogy például a pénzgyűjtésbe az elején, az úgy talán 8 órát tesz ki. Ha nem érez rá az ember a megfelelő taktikára akkor a boss harcok miatt kitolható olyan 10-ig is magasabb nehézségeken. -
#4361 úgy, h SötétBarom direkt odaírta h nincs már mellékküldije? -
#4360 Bezony, ez egy ilyen játékstílus.
- van aki látatlanban röfög
- van aki azt hiszi a demó és mások kritikái a mérvadóak és azért röfög
- van a végigrohanós v1.0 idióta fanyalgó, senkiházi, warezmatyi pöcs
- van aki azt HISZI mindent látott, majd nekiáll nyavalyogni, hogy ez kevés, ójaj
- van aki TÉNYLEG majdnem mindent látott, mert alapos és játszani/szórakozni akar, de szeret belemerülni, nem panaszkodik
- van a komplettionista, aki képes 1500 órát szöszmötölni 10 végigjátszásból, CE-t vesz és könyveket, meg képregényeket, szobrokat és DLC-ket dögivel
Mindenki eldöntheti melyik ezek közül! :D -
#4359 Már készül a magyarítás, a sok fordító miatt gyorsan el fog készülni a magyarítás. Tipp: Nyár eleje. -
#4358 -
#4357 De én a mellék küldiket is beleszámítottam. Akkor legyen 6 óra normalon/hardon, csak saccoltam :) -
#4356 Pedig nekem a DAO-ban több mint 250 óra van meg. Két végigjátszással (+ 2 karival elkezdett). Szal nem értem akkor sem a DA 2-őt, hogy legalább 100 órára miért nem jött ki. mert ezt is kétszer akasztottam ki. -
#4355 Ja, mert az RPG-t kilóra mérik. -
uiztu #4354 Nekem nagyon tetszik, de várom a magyarítást is. Valaki megtudja mondani mikor jön ki a magyarítás hozzá? -
#4353 Az ilyeneket tedd spoilerbe... -
#4352 annyira ne örülj, mert Logan hülyeséget mond
ha ez az "On the Loose" nevű küldetés, akkor lesz még utána egy rövid küldi a főszálon, aztán a nagy finálé következik... mindenestül olyan 3-4 órára vagy a végétől. -
#4351 Mert ratyik és nem való nekik RPG (meg nektek sem). Javaslom a krájziszt, bár lehet az is megterhelné az agysejtjeiket. -
nagypite #4350 Azért az egész Hawke családot nem kellett volna megölni, most komolyan a megmaradt egy szem mágus testvérem ellenében válasszam a templárokat? -
#4349 Obliviont is végiglehet vinni 50 óra alatt úgy hogy mindent megcsinálsz majdnem... meg ismerősöm 2 éve csak azzal jáccik több száz óra van benne..... szal..... -
#4348 Ez a teszt tökéletesen bemutatja, hogy ki az, akinek nem lenne szabad játékok tesztelésével foglalkoznia.
Olyan szinten szubjektív dolgokat ír és fogalamz meg kritikaként, amit egy objektív tesztben egyszerűen nem szabad megtenni.
Persze jónéhány dologgal egyetértek, de ettől függetlenül szerintem a végén túlzottan lehúzza a játékot, azért összességében nem egy 60%-os "valamiről" van szó... -
#4347 nekem 45 orás ugy volt a végigjátszás hogy elsö felvonást teljesen, második felvonásnak ugy a negyedét hardon toltam végig, és ott rengeteg idöt elvitt a harc. Ha nem igy csinálom akkor valoszinüleg nekem is 30 alatt lenne a végigjátszás, mindenesetre 46 ora normálon az elég hihetetlen. -
#4346 Boxon 3-án jelent meg, a játékidő nekem elsőre 25-30 óra volt. Másodjára ennyi sem, mert ugyanazokat a beszélgetéseket akkor már elnyomtam.
11 nap alatt kétszer huszonpáróra játékidőhöz nem kell ügyesnek lenni semmenyire. -
#4345 Sok mindennel egyetértek de ez a 6 pont erős túlzás, szerintem 8 pontot simán érdemel de annál nem többet. -
#4344 Az jó, akkor még egy 10 óra van benne. Jippííí :> -
#4343 Kb a sztori 70%-nál tartol. -
#4342 Azt meg nem hiszem el, max úgy, hogy Nightmare-n játszott.
kizárt dolognak tartom a 40 órás tiszta gameplayt normalon. már nem azért. több ismerősöm 22 meg 26 órás végigjátszással végezte ki. -
#4341 Mennyi van a végigég onnan, ahol már championként meg kell keresni 3 apostate mágust Meredithnek? (csakmernincsenmár mellékküldetésem amit nyomhatnék :/) -
#4340 Köszi! Akkor nálam valami gebasz van, mert habár fentvan a dlc menü alatt meg is jelenik, de a játékban semmi... :/ -
#4339 nekem csak azzal volt ki a tököm, h próbálom nézni h mire rakjam a pontokat respecnél, és ahányszor kilépek a menüből, az a dög (Xenon vagy Thaddius, mindkettőt hallottam már) ott szürcsög a fülembe
Sandal-nál dettó, nézem rúnákat, és "I can do that!"... örülök neki törpilla, főleg annak h ezt minden alkalommal meg kell osztanod velem.
(megoldásként leraktam a fülest btw, de akkor is baszták a csőrömet ezzel) -
Nos #4338 A Demo alapján csalódott voltam. Aztán elkezdtem játszani vele. Van hangulata a játéknak. Nekem tetszik, hogy egy viszonylag kis területen játszódik a történet és nem a világot kell már az elejétől századjára is megmenteni (bár még csak az act 2 elején vagyok, szóval változhat, nem tudom).
És ami viszonylag kevés kritikában jelenik meg, de számomra a játék legnagyobb pozitívuma, az a történet és szereplők hitelessége. A legtöbb karakternek részletesen átgondolt, kidolgozott előtörténete, világnézete, habitusa van. El lehet hinni, hogy amit tesz, azt egy ilyen személy így is tenné. Ettől nem "mese", hanem egy a saját világa realitásainak megfelelő történés. A másik pedig maga a világ felépítése. Az is szépen fel van építve, nincs tele túlzásokkal (fantasyhoz mérten persze), vagy önellentmondásokkal. Nagyon szépen épül rá szerintem az első részre. Aki játszott az egyel és vette a fáradtságot, hogy olvasgasson is a kódexekből néha, annak szerintem nagyon szép alaphangulatot teremt a hátérben azért szép lassan csordogáló thadesi történelem is.
Szóval a háttér nálam 11/10 :)
és ezért sok egyéb hibát meg lehet bocsátani (de azt, hogy itt minden barlang egyforma, na azt nehéz) -
#4337 de nem olvasta. -
#4336 Kódexek olvasásával biztos lehet szöszölni, sok kódex van. Én azt most nem csináltam. és nekem 28 óra -
#4335 elsö felvonást hardon toltam végig, és azt kell mondjam hogy irritálo volt, mert nagyon elhuzodtak a harcok. Mig normálon a játék lazán végigjátszhato 30-40 ora alatt minden questel, addig hardon, nightmaren ennek a duplájába is kerülhet mire végigtolod, az egyes minibossokkal megtüzdelt több hullámos csaták elhuzodhatnak 20-30 percekig is ami bizony nagyon megdobja a játékidöt csak mazohistáknak ajánlott. -
#4334 haveromnak gépen 46 óra volt úgy h mindent megcsinált és 46 óra gameplay nem olvasgatás. jó sokat szöszölhetett ha ti 26 alatt kijácátók.... -
#4333 Pedig én minden mellékküldit megcsináltam, beszélgetésnél is mindig investigatre léptem.... kétszer játszottam már ki a játékot és állandóan 28 órára jön ki...
akkor mit hagytam ki? minden kis szar küldit még a herbalisteseket is, meg felkiáltójelest megcsináltam, a haverokhoz mindig benéztem, beszéltem is velük + amit adtak küldit megcsináltam (Varric Hauntinges küldije elég jóra sikerült)... de hiába, 30+ nem jön össze.
Kódexeket is mindet begyűjtöttem, eleve TAB-bal kalandozok. Mindent begyűjtök, ami nem kell, azt meg eladom. -
#4332 tévedsz. -
#4331 játékmenetre 4? jó hülyeség.... kinek hogy oszlik meg a véleménye a játékról .... -
Nos #4330 Nem vészes, csak az ancient rock wraith izzasztott meg, de az rendesen (eddig). -
ratgab #4329 Ám a Hard milyen? Próbálta már valaki?