6609
Dragon Age II
  • Although
    Sorry mindenkitől beillesztek valamit ami talán a legjobb összefoglaló a témában, angol nyelvű a hivatalos forumról és ezért lenézést kérek mindenkitől, azok akik értenek egy kicsit angolul azok talán elgondolkodnak rajta. Remélem azért nem törlik ki.
    "WARNING : WOT

When I've heard all the controversy about the overhead camera I wasn't happy and I've decided that I'll get the game when it releases and not by preordering. Something didn't feel right back then and I was fearing that the game is getting consolized. Man, I was right. BUT like an old good BioWare fanboy that I am I went Day 1 and bought it. I didn't read any reviews. I just wanted to play DA2 like mad.

After installing and playing for a few hours, I started to notice that many things have changed and not in a good way.

After trying and TRYING to like this game, I returned it back to the store. 50 euros for this game felt like a rip-off no matter how hard I tried to like it and I went to get my money back.

I have Witcher 2 on preorder. I've spend 90 euros and I'm waiting to get it in my hands in May.

THAT is the difference between a true RPG and a bad RPG. And witcher is more action oriented than Dragon Age. Or at least that's what I thought before playing DA2.
    If I wanted to play Dynasty Warriors, I'd have bought Dynasty Warriors. I wanted a tactical RPG experience and I didn't get it.

It totally failed on the tactical aspect and if there was a reason to keep the game even if I didn't enjoy the combat, it was to see the story but it failed that too. The characters were one-dimensional and I didn't care for them at all.

So to keep things simple: If I knew that there is a true RPG out there I'd pay up to 100 euros for it just as I did with the Witcher 2. Now I really really hope that the Witcher 2 will not disappoint me too.
    I fell more safe knowing that they are a small company {they actually remind me of old BioWare when it was about the role playing experience and not about the money making} and that they still trust the PC.
    They know that the true old school RPG fans are still hanging in there. They know their crowd. For these reasons I have high hopes for the Witcher 2 now that DA2 was a total let down.

I do understand those that enjoyed DA2 though. I think that they are gamers who enjoy a fast action game more than a slow tactical one. The problem is that Dragon Age Origins was a slow tactical game and now this game is called Dragon Age 2. Which any logical person would assume means that the game should be a slow tactical game too with some improvements over the original.
    Only it isn't. And that is the problem. They changed the very foundation of the game and made it a Diablo-like hack and slash action game with little resemblance to the original combat mechanics.

This feels like they knew that the old fans are going to blindly buy the new game and that they took those orders for granted. So what is better than changing the game in order to gain even more orders from action gamers huh?

This works...for a while. You tricked us. I managed to get a refund but others didn't or couldn't. They just lost 60+$ or euros, flushed down the toilet. This game may still appear on the best selling games charts but this is a false result. Buying the game does not mean enjoying the game in this situation.
    A great percentage of those sale numbers is from DAO fans who wanted to see the same mechanics improved and not mutated {or mutilated if you ask me}.
    All those people {including me} are going to be a lot more careful about preordering future BioWare products and DLCs. THIS is where it will hurt BioWare.

DA2 may sell good but this is good only for the present. The future won't be so good for you unless you do something about it BioWare.

Do you know that many people {including me} are already in fear of what will happen to Mass Effect 3? ME 2 was already watered down compared to ME1 BUT the Mass Effect was NEVER a slow tactical RPG.
    I did enjoy Mass Effect 2 very much and I didn't care that the RPG elements were dumbed down because I knew that the franchise was action oriented from the get go. I just hope that this oversimplification trend does not continue with Mass Effect 3. ME2 was the limit for me. Any simpler and it is just bad.

So, I'd gladly pay 100 euros in order to get a true tactical RPG experience and I won't pay even 10 euros to play ninja moves combat killing 100s of teleporting mobs.

Where is the backstab area that each enemy circle had?
    Where is friendly fire mode? Why my fighter can withstand a fireball while every enemy around him dies?
    Why does the rogue acts like a ninja, appearing in puffs of smoke and such?
    Why my mage is waving his stuff around like his has a circus act?
    Why my fighter holds a sword as long as his height and waves it around like it weighs 100grams?
    Why the darkspawn have such a high blood pressure? When you prick them with a stick they explode spraying blood in all directions.
    Why are all the caves the same?
    Why are all the items that I've found so generic?
    Why the dialogue wheel options are not describing exactly {or at least resemble a bit} what I'm going to say?
    Why the camera is not detachable?
    Why it cannot get higher so that I can plan anything? Is this why you removed the camera? you knew that this game has no tactics anyway?
    Why everyone thinks that Nightmare is tactical? More HP for monsters does not make it tactical if they are going to teleport on you anyway. {allowing friendly fire was a welcome addition though but still only on Nightmare?}

Sometimes I think that game developers believe that gamers are getting stupider with each passing year so they try their best to make their game as stupid as possible so that even more can play.

Have you seen the movie Idiocrasy? Just take a look and you'll see what I mean.
    http://www.imdb.com/title/tt0387808/"
  • TBTPumpa
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem lesz a csapatodban, Szürke Kamarás lesz belőle - csak akkor, ha Anders is vele van!
    Ha nem viszed le magaddal Anders-t, akkor a tesód meghal a mélyutakban.
    Ha egyébként sem viszed le a tesód a mélyutakba belép a Körhöz a mágusok közé.
    De semmiképp sem marad veled a mélyutak után, de még fogsz találkozni vele a játékban, illetve a főtörténet végén - ha úgy döntessz - veled marad!
  • bendáj17
    én most mentem le a Mélyutakba,
    magammal viszem Anderst meg a tesót. Remélem újra csapatomba lesz?
    Eddig minden mellékküldit megcsináltam csak a fő van. 14 órája játszok de semmit nem bántam meg, majd magyarul még élvezetesebb lesz számomra.
  • Lacoka12
    elég kemény a vérmágia a Dao 2 be a Dao 1 be nem volt olyan jó le döfi magat a bottal és halnak körülötte
  • Lacoka12
    thx
  • lwb
    Igen, a később részekben fel-fel tűnik és a kapcsolatodtól függően vissza is jöhet a végső harc előtt a játék végekor.
  • Lacoka12
    meg tudod mondani ha a mélyutas küldinél magamal viszem valamelyik testvért összefutok szürke kamarásokal és folyton elviszik hogy szürkét csinálnak belöle,össze futtok még a testvérel?
  • lwb
    Én is. A dlc-ket is review-olták, csak nem azonnal, hanem a megjelenés után pár nappal, amikor már késő volt. Ha olvasom, hogy a witch hunt mekkora gáz, akkor biztos nem veszem meg.
  • Lacoka12
    ha valamelyik tesot beveszik a grey wardenek össze futok még vele vagy nem
  • SötétBarom
    Na jó, nem sikerült... Valami miatt előkerült egy halom mission még :DDD Befejeztem elvileg minden társ questjét, szal szerintem most jön a végjáték... Vagy hát a fasz tudja.. Lehet, hogy még csak az Act3 végén járok ... Remélem..
  • Evoluti0N
    A pletyka (Rumors) küldik hogyan működnek? Gondolom, ameddig csak Rumor addig nem csinálhatóak meg. Egyszerűen várok, amíg Varric több dolgot ki nem derít a "pletykáról" és akkor megcsinálhatóvá válnak a küldik?
  • Terminátor14
    Később se lesz nehezebb, szóval rakd feljebb, ha nem jön be ez a végigdarálós dolog.
  • watto
    Casualon ne csodálkozz :P Rakd Hard-ra ott már van némi kihívás, bár a nightmare az igazi :D
  • Voltan
    Tetszik a játék, jó a sztori, a karakterek is nagyon el vannak találva, olyan Bioware-es a dolog :D Szeretem.
    Viszont legkönnyebb fokozaton kezdtem neki, amin az első rész kellemesen lightos volt, némi "félcsuklós" kihívással, itt viszont olyan a banda, mintha egy Terminator Space Marine Squad csöppent volna a fantasy világba... Mint kés a vajon, úgy gyalogolnak át eddig mindenkin. Ez nem baj, másodjára nehezebb fokozaton fogom próbálni,de eddig nem sok kihívás volt. 8-9. szintű szuperhős csapatom van per pill. Gondolom, később komolyodik a dolog, de az elsőhöz képest eddig röhejesen könnyű.
  • szmöre
    En leszedtem friss net frame workot es utana ment rendesen.Es itt ki is derult hogy az originsben azert maradtak bugok.Ugyan azokat az opciokat pipaltam ki mint a vegigjatszasnal es ugy remlik az importalasnal szerepelt 1-2 plusz dolog ami a rendes mentesemben nem volt benne.
  • Prince23
    ezeket hogy kell használni? még ilyenhez nem volt szerencsém :D
    elindítom az ikonját, erre azt írja h instaláljam a net frame workot. amiből már van fent....
  • Pares
    Hát nem is ez volt szándékomban. :)
    Majd kipróbálom második végigjátszásra, hogyan működik. Köszi még egyszer!
  • ratgab
    Ezt nem teljesen értem? Én az Originsről beszéltem nem a 2. részről!
  • szmöre
    Csak ne probald betolteni originsbe :)
  • Calver
    részemről is ezer köszönet ezért, Gibbed egy félisten.
  • Pares
    Örök hálám a linkért, barátom! Bárcsak az ME-hez is lenne ilyen!
  • lwb
    Nem is kell ultimate edition csak várni egy picit az első review-kra. Csak hát az ember nem a türelméről híres.
  • szmöre
    aki nem akarja vegigtolni megint az originst annak ajanlom figyelmebe:
    http://social.bioware.com/project/4242/
  • ratgab
    Erre van egy olyan dolog pc-re, hogy DA:O Ultimate Edition... minden földi jó, ami valaha is megjelent a játékhz benne van... persze csak külföldön... (Szarkazmus on) Persze Magyarországra minek belőle úgyse venné meg senki (szarkazmus off) és potom 6600 Ft-ért már a tied is házhozszállítva! Voilá... rögtön nem kell DLC-kkel szarakodni, csak ehhez biza türelem kell, hogy ne fizes többet!

Most én is elkövettem azt amit nem szoktam 0 day vettem valamit ,de csak a bioware pontok miatt tettem ( kijön belőle szűken 2 db nagyobb DLC) és ez már nekem elég volt!

Akinek nincs meg a DA:O annak csak ajánlani tudom!
  • szmöre
    Amugy csak nekem tunik ugy hogy az osszes elf olyan lett mint akiket arcon vagtak egy tepsivel?:-)
  • Pares
    Nekem elvesztek a DA:O mentéseim, ezért én is úgy gondoltam, hogy majd megjelenés előtt nekiállok, és megcsinálom. De egy valami eltántorított: belegondoltam, hogy nekem az összes előző végigjátszásom 70+ órát vett igénybe, hát elment a kedvem, komolyan mondom. Annyira már nem tudna lekötni. Más mentését meg meg azért nem használom, mert olyan érzés, mintha más koszos gatyáját venném fel. Lehet, majd nyáron nekiállok, de jelenleg még a DA2-re se lesz időm (ezen a héten egész héten szüneteltetve van, nem érek rá egyáltalán :(((()
  • ratgab
    Erre én is késztetést érzek!
  • lwb
    Az nem üzletpolitika, hogy úgy hirdetem a dlc-t, hogy "minden, amit morriganről tudni akartál" aztán meg 0 új infot tudsz meg miután végigvitted. Azt úgy hívják, hogy hazugság. És IGEN megvettem. Eredetibe, pénzért.
    Most vettem a DAO-t újra PS3-ra is, de most már okosan kihagytam a felesleges dlc-ket, elsőre viszont beszoptam.
  • Pares
    Jó, mindegy, akkor félreértettelek. De a Kreia/Traja - Flemeth hasonlattal én is egyet értek.
  • ratgab
    Ebben igazad van!
  • SötétBarom
    Komoly késztetést érzek, hogy újratoljam a DAO-t a DLC-kel együtt, és után ugorjak csak neki a második végigjátszásnak. :> (egyelőre megpróbálom ezt befejezni ma éjjel :) )
  • szmöre
    Hat nezd ha nem erdekel nem veszed meg, nem jatszol vele vagy le warezolod ha sokallod. Ez mar uzletpolitika.Ha meg nezed a jatek megjelenese elotti videokat sok olyan reszt latsz benne ami nem kerult bele, gyanitom majd dlc formajaban.
  • Terminátor14
    A DA-t majd úgy kell nézni, hogy a 3 részt egyben vizsgáljuk, hisz úgy lesz teljes a történet. Biztos vagyok benne, hogy Flemeth fog szerepelni a 3-ban, kulcsfiguraként.

Amit meg a Kotorral összehasonlítva írtam, az kb úgy is van :)
  • Calver
    ha újrakezdeném mágussal, én kb így raknám össze. sorrend itt-ott felcserélhető (főleg mert elfelejtettem Winter's Blast-ot berakni), meg Dispel helyett mehet Walking Bomb (egyiket sem használtam soha kb), de nagyjából jó.
  • lwb
    Először a 4chan-t gyanúsították. Most az rpgcodex a bűnbak. Valójában a sok csalódott DAO játékos. Az emberek csak végletekben tudnak gondolkozni, ha valami tetszik, akkor az 10/10, ha nem akkor az 0/10.
  • lwb
    Kivéve, hogy Flemethről a játék végén sem derül ki, hogy ő a főgonosz ... mert nem ő a főgonosz. A 2-ben biztos nem, a 3-ról meg kb ugyanannyit tudunk itt mindannyian - semmit.

Azért a nagy hasonlóság mert fehér a haja, mélhangú a szinkronhang, boszorkány és rejtvényekben beszél? Mert akkor lehetne Ravel is ezzel az erővel. Meg kb minden öreg banya, aki eddig szerepelt.
  • nagypite
    Metacritic-en 4.1 user pont egy kicsit túlzás, de tény, hogy ezt most elbaszta a bioware.
  • lwb
    Szerintem meg max a 3. rész. A DLC-k terén a witch hunt nevű hazugság- és lehúzáshalmaz óta erősen szkeptikus vagyok. Ha szerepel is még flemeth, max úgy, mint morrigan. Igen is meg nem is, lényeg h perkálj még 5-7-10 akárhány dollárt.
  • Terminátor14
    Flemeth-Kreia párhuzam nagyon is ül szerintem, mindkettő titokzatos vén banya "varázserővel", egyikről sem derül ki biztosan, hogy épp csőgonosz vagy pozitív szereplő :) (persze a játék végéig)

Ha találgatni kéne, akkor 90%-ra mondanám, hogy Flemeth-nek óriási szerepe lesz a 3 részben.
  • lwb
    Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy kb 5 percet szerepel az egész játékban. Ehhez képest Kreia a játék 40-50 óráját végigszerepli/kommentálja a játékossal. Egy - a jelen történet szempontjából - full jelentéktelen mellékszereplő és a KOTOR2 központi karaktere más kategória.