6609
Dragon Age II
  • Although
    Így is nézheted :) De ha belegondolsz te is tudod jobban te sem tudtad volna megcsinálni. :) Azért különböző animációkat kapot ha Alstairt börtönbe küldted akkor Anora vezette a támadást ,ha nem a törpe legenda mellé álltál akkor golemeket kaptál a seregbe amik nagyon jók voltak a végső ütközethez...és folytathatnám. Persze ennél is lehet jobbat de az szerintem az asztali rpg, de azt én sajna nem tudom, élvezni :( sajna kell a látvány is így nem vagyok igazi rp játékos :)
  • Sir Quno Jedi
    Sőt ha levered a főnököt, később kint lesz a szobrod a téren, egy levágott qunari fejen taposva. :DDD
  • ratgab
    Igazából egy lenne a lényeg egy játékban.... hogy jól szórakozzon vele az ember! Ha ennyire lecsupaszítjuk, akkor az egyénfüggő, hogy szórakoztat vagy nem szórakoztat!
  • Sir Quno Jedi
    He??? Azért mert nem ölöd meg az Arishokot párbajban, attól még odaáig el kellett magadat verekedned és bejutni a nemesekhez, nemkülönben a békés megoldás sokkal többet ér az én szememben. Ne legyünk má hülék! :D
  • szmöre
    Oblivion szerintem csak grafikaban multa felul az elodjet, minden mas szempontbol a morrowind sokkal jobb volt.Na jo talan meg a naplo kezeles meg.. :)
  • ratgab
    Végülis lehetett volna... de sajnos végül nem lett...

Ilyen a sztori kialakítás... mást nem tudok erre mondani... hogy lustaság lenne (kétlem) vagy kapkodtak (biztos) vagy szimplán a történetbe nem illet volna bele azt meg csak a jó Isten tudja!
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, az elég érdekes quest.
  • Although
    Szerintem elég sok lényegi döntésre volt lehetőség nem csak kozmetikai azért nem lehet mindent 5 év alat sem megoldani :D De mindegy :)
  • lwb
    Mondom, ettől még lehet jó játék. A BG2 is lineáris volt, meg a Morrowind is, mégis nagyon jó játékok. A DAO viszont ezen téren picit többet kínált, ezért jogos volt az elvárás a folytatástól.
  • Prince23
    Először Arishokot lekellett győznöm, aztán Bajnok lettem. Most másodjára, Isabela "hatására" nem kellett verekednem vele. És ennek ellenére bajnok lettem. Nem éreztem át ez a hangulatot akkor. először átéreztem, mivel meg kellett dolgozni érte elég keményen. de sima csevejjel kikiálltottak bajnokká :D
  • Sir Quno Jedi
    A DAO végén sem volt másképpen. Láthattunk egy összevágott sorozatot arról, hogy vagy mi lettünk királyok, avagy Alistair, vagy a királynő, vagy meghaltunk stb. és hogy melyik NPC-vel mi történt az addigiak alapján, csókolom. Semmi több. EZ itt is megvan, csak nem lövi le előre, hogy az NPC_kkel mi történt, mert nagyon úgy néz ki, hogy ez egy sztori első fele és taklálkozunk velük (ha mást nem DLC-ben). Sőt, lehet beszélni a karikkal már jó előre, hogy mi lesz a sztori UTÁN és meg is lehet velük egyezni. Gondolom azért, hogy a folytatásba ez lesz a keretsztori, de ha nem, akkor is pofásan meg van oldva.
  • Although
    Hehe persze titokban én is abba reménykedtem összegyúrják az Oblivion a DAO-val and olala DA2 :D
  • ratgab
    Van ilyen igen! Én például a tengerparton összefutottam egy emberrel, aki vérfarkas volt és egy dalish elffel. Elf éppen meg akarta bosszulni a volt vérfarkas által megölt szerettét!
  • lwb
    Nagyjából ennyivel leírtad az összes tényleges változást, amit a döntéseink hoznak. Más csapat (bár én mindkét végigjátszásra megőriztem az egész partit, senki nem fordult ellenem), más npc-k.

A DAO-ban is sok volt a kozmetikai döntés, de azért tudtunk itt-ott lényegit alakítgatni. Pl. a befejezések. A 2-től elvártam volna, hogy lehessek Kirkwall viscount-ja. Kb mint király az 1-ben.
  • Although
    Mindegy ez érthető szóval szerintem egy DAO szinthez egy év csak a tesztelésre megy , nem hiszem sok cég fog belevágni hasonló projektbe sajnos.
  • Although
    Nem tudom amit lwb írt válaszaiban az az amit magamtól is gondoltam. Lehet neked ez rp nekem nem, ízlések és pofonok. Persze nem vayok nagy szakértő legtöbb dolog az rp fanokról a Conanban ragadt rám. Szóval nkem ez a fajta rp nem jön be ettől még lehet van ilyen is.
  • Sir Quno Jedi
    Ennek is több vége van, csak én magam megcsináltam kettőt eddig.
  • lwb
    Csakhogy mindnek ugyanaz az eredménye a játékon belül. Ugyanaz a következménye. Nincs kézzelfogható változás.
    - a mélyutaknál ha nem egyezünk a démonnal, akkor őt is meg kell ölni, aztán harc a kőszörnnyel és úgy jutunk ki, a vége ugyanaz
    - a qunari vezetővel való egyezségnek nincs semmi következménye, a dolog lényege, hogy eltűnik a városból, ha legalább később visszajönne vagy emiatt nem lennénk championok vagy - uram bocsá - akár segíthetnénk neki meghódítani kirkwallt, az más lenne,
    - a két merőben más vég lényegében abban különbözik, hogy Varric mást mond a Seekernek - ennek megintcsak 0 ingame hatása van.

Csak choices és semmi consequences.
  • Prince23
    Nem azt mondom konkrétan, hogy mindegyik fajnak kellett volna előstori. hanem azt ha már ennyire eröltetik a mágus vadászatot Kirkwallban akkor már illő lett volna egy ember mágusnak csinálni egy origint, egy felvezetőt. azt kész, van két kerete a da2-nek. ennyi.

azzal meg jöttök itt nekem a sztorival, hogy ki van építve jól. ez hülyeség. biowarenél tudnak dolgozni, van bőven kreativitásuk ahhoz, hogy egy mage, egy órás elősztorit alkossanak meg (+ a fontosabb fordulatoknál nagyban lehessen dönteni). Ennyit kellett volna megcsinálni. ha hatot megtudtak fajonként alkotni a daoba, akkor itt miért nem ment az emberi fajnak kettő sztorit megcsinálni, ha már az ember van a központban? abba már bele nyugodtam h csak emberrel lehetek. daot egyébként először egy elf íjásszal vittem végig.

• szmöre
    Amugy nem tudom megfigyeltetek-e de vannak kuldetesek amik attol fuggoen valnak elerhetove hogy az elozo reszben milyen donteseket hoztal.Merril klanja pl dalish origin story es szerepelt is benne a lanyzo.
  • Although
    A Dragon Age minimun öt különböző módon végződhetett, de lehet több..is...
  • Sir Quno Jedi
    Jól látod részben, A DAO-ban kb. ez volt a különbség, hogy "más seregeket summonolhatsz a végén" (nemkülönben tök feleslegesen, mert nélkülük is lazán győzhetsz). Itt meg más csapatod lesz a végére és más NPC-k harcolnak majd melletted a csatákban külön. Naná.
  • Although
    Azért bővebb másképp alakul a csapatod, más lesz a király vagy királynő, az asztali táblásnál is én legalábbis úgy tudom a döntéseidtől függően alakul a történet persze pc-n ezt nagyon nehéz visszaadni. Nem tudtam rp lehet más is szóval lineáris...hm
  • Sir Quno Jedi
    Amikor a vérmágusokat kell kimenekíteni a barlangból? Mélyutak, ahogy már modnták, alku a démonnal. A Qunari vezetővel való egyezség/harc. Nomeg a legvégén két merőben eltérő véget lehet kihozni (minimum), attól függetlenül, hogy a főbossok ugyanazok (meglepő, de a DAO végén is uyganz volt akármit is csináltál). És van még pár érdekes helyzet, ahol igenis eldöntheted keményen, hogy hova állsz. A "fő"szál az nagyjából ugyanaz attól még, de ez a DAO-ban is így volt pontosan.
  • lwb
    Az igazat megvallva, pl a BG2-ben sem volt sok c&c. Nagyjából egy sem, ha visszaemlékszem. Ennek ellenére remek játék volt.
  • ratgab
    Bocsáss meg! Igazad van... elírtam... akkor az #5017-et!
  • lwb
    Ennek a döntésnek nincs semmi befolyása a játékmenetre. Ezt úgy hívják elitista rpg-berkekben, hogy choices and consequences, röviden c&c, azaz választások és következmények.

Amit leírsz, az egy választás, de lényegi következménye nincs. A DAO-ban a választás következménye az, hogy pl más lesz az Arl Redcliffe-ben és más vezényli le a játék hátralévő részét vagy más seregeket summonolhatsz a játék végén.
  • Although
    Akkor ezt miért hívjam rpg-nek? Attól még lehet jó játék csak nem rpg és nem DA folytatása...szóval szerintem.
  • lwb
    Arra válaszoltam.
  • Sir Quno Jedi
    Ez nem igaz, ezt te is tudod.
  • ratgab
    #5014-et olvasd el légyszives... köszönöm!
  • Sir Quno Jedi
    Megaztán egy menekült elfnek Kirkwallban csempionná válni annyi esélye lett volna, mint egy menekült, analfabéta, roma késélezőnek Hitler bizalmas generálisává válni a 3. birodalomban. Kb. :DDD
  • ratgab
    Ha belegondolsz alapvetően ott is egy út volt, csak a végén hozhattál 2 fajta döntést!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ott van a 2. részben Deap Roads... a Démonnal megegyezhetsz vagy megharcolhatsz a kijutás érdekében és milyen fura ez is 2 eltérő döntés egy ugyanolyan questnek a végén

Szóval amit mondasz az VAN a DA2-ben...próbáld ki meglátod igazam van...
  • lwb
    Ilyenek nincsenek ebben. Nincs Arl Eamon helyett Teagen vagy vérfarkasok az elfek helyett stb, mint a DAO-ban. Egyedül a saját csapattagjaidat érintik a döntéseid. Minden más eleve elrendeltetett.
  • ratgab
    Ebből azt akarom kihozni, hogy előbb volt meg a forgatókönyv, mint a megvalósítás...
  • Although
    Én olyanra gondolok mint amikor DAO mélyúton választanod kell a Pala alkotója és a Törpe legenda között? Ez két különböző eredményt hoz...
  • szmöre
    Nem ertem, lehetet tudni elore hogy fix karakter lett, a megjelenes de meg a demo elott is sokszor elmondtak hogy ez Hawke tortenete es azt meseli el miert is higyjak bajnoknak.Ebbol mar azert sok mindent le lehetett szurni
  • ratgab
    Ez egy más történet és mint ilyenben nem lehetett volna megvalósítani (érdekes lett volna egy törpe vagy elf zabigyerek a Hawk családban)... történetírás gyorsabban megy, mint annak játékban történő megvalósítása
  • Although
    Kösz. Erre következtettem magamtól is.
  • Sir Quno Jedi
    Igen, számos társadat elveszítheted (sőt akár fel sem veszed), némelyek elárulnak/kihasználnak, sőt van akiket magad végezhetsz ki akár. EZ már csak így van.