Dragon Age II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az, meg hogy valaki ezt 20 óra alatt kijátszotta, egyszerûen elképzelhetetlen számomra...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Egyébként az egyes karakterek mindegyikénél hihetetlen tragédiák (egyikük élete sem egy boldog történet) mentek végbe, egészen addig míg összefutnak Hawkkal... kicsit a lelküket is ápolgatja a fõhös a játék során!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-
Ha belemélyedsz az RPG részbe, akkor nagyon változatossá lehet tenni a csapatfelállást és a csapattagok egymáshoz fûzõdõ viszonyát. Pl.: mágusként játszol (nyilván mágus párti vagy, így olyan döntéseket hozol egyes társak szeretnek, mások utálnak), harcos vagy (vagy a mágusokat támagotod vagy nem vagy hol így hol úgy... megint más lesz a szituáció a társakkal) vagy összevissza döntesz, esetleg a szíved szerint (talán ez utóbbi a legérdekesebb, mert így olyan lehet a szitu, mintha valós személyedet minõsítenék a társak a barát/ellenség pontokkal.
Én ezeket a dilemmákat kifejezetten élvezem, fõleg hogy ez az ellentét végighúzódik a játékon, tehát folyamatosan ugyanabban foglalsz állást csak mindig máshonnan nézed a problémát!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
tegyük hozzá: mágussal játszottam, és ahol tudtam betartottam a Templar-oknak és a Chantry-nek - az alapján h Dragon Age világában hogy bánnak a mágusokkal, és a Chanty példának kedvéért mit tett az elfekkel... nos, szerintem jogosan törekedtem arra h elpusztítsam õket.
btw melyik feladatra gondolsz?
Anders csöppet átment Awakening-hez képest tragikus hõsbe, ez annyira nekem sem jött be, ettõl függetlenül nem lett unszimpatikus - végül is céljaink hasonlóak voltak <#vigyor1>#vigyor1> Fenris, hát... neki vannak jó pillanatai, de nekem bizony a hisztizésével nem lopta be magát a szívembe - ahogy kismágusokhoz viszonyul, azzal meg végképp nem.
"The trees move. Do you not see it?"
Szerintem sem egy nagy durranás, nyugodtan lehetett volna némileg többet is belefeccölni a személyiségébe (már több munkát, igaz sajnos ezt a többiekrõl is el tudom mondani ami azért kicsit elkeserít) de számomra még így is köröket ver Anders-re vagy a FF beütésû elf harcosra.
Emellett van egy jókora elõnye a többiekkel szemben egy bizonyos feladatnál (ami életmentõ tud lenni nehezebb fokozaton), meg például egész jól eldumálgat (értelmesebb dolgokról mint a nyavajgó, fanatikus Anders) a kapitány asszonysággal, elbeszélget Varrick haverunkkal is.
Egyébként mitõl tartod õt féregnek?
MerlinW:
Persze. De úgy õszintén, ez mennyire valószínû szituáció? <#buck>#buck>
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A hercegnek csinálsz egy feladatot Act 1-ben, aminek következtében majd megbíz egy másikkal az Act 2 elején (Duty talán a feladat neve) ami után beáll hozzád ha akarod (ekkor át lehet adni neki az ajándékát amit a feladat közben összeszedtél).
Aztán Act 3-ban még lesz egy feladata (faith) azt kész. Az egész összesen minden harccal együt kevesebb mint egy óra.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
ja és aszámüzött herceg mennyi játékidõvel bír? gondolom 1 órás csak. de ha nem, akkor le a kalappal 😄
Van egy rakat quest is amit nem jelöl a térkép, az npc-kkel beszélve kapjuk.
[merlinw.org]
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Why so serious?
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Why so serious?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
dragon-age-2-ii-gift-giving-guide
Bethany
Portrait of Your Mother
Tip: Can be done while doing the quest “Birthright”
Anders
Tevinter Chantry Amulet
Tip: Can be done while doing the quest “A Bitter Pill”.
Fenris
Blade of Mercy
Tip: Cane be done while doing the quest “Best Served Cold”. After deciding whether to kill Keran, get the Blade of Mercy at the chest nearby.
A Slave’s Life
Tip: Make sure it’s nighttime. The A Slave’s Life can be obtained from the sack in Eleven Alienage.
Isabela
Ship in a Bottle
Tip: Can be done while doing the quest, “Black Powder Courtesy”. Near the exit of the Smuggler’s Cave, don’t forget to get it from the nearby chest.
Rivaini Talisman
Tip: Purchase it
Merrill
Sylvanwood Ring
Tip: Make sure that you loot the remains of the Thief’s Leader to obtain the ring.
Wooden Halla Carving
Tip: Purchase it.
Aveline
Shield of the Knight Herself
Tip: Can be done while doing the quest, “Offered and Lost”. After finishing the quest, Black Powder Courtesy, collect the shield from the chest in the southern east of the map.
Carver
Torbius’ Documents
Tip: Can be done while doing the quest, “Birthright”. Be sure that Carver is in the party. Visit the store room area to loot the chest for his Document. This is a missable item, make sure that you get it before you get out.
Varric
Signet Ring
Tip: Purchase it
Sebastian
Starkhaven Longbow
Tip: Can be done while doing the quest, “Repentance”. Look for this item inside the Estate.
Ha valaki csak a neki tetszõ mellékküldiket és a fõszálat nyomja végig 15 óra kb az egész. Ki lehet húzni persze sokra, de ennyi idõ alatt kényelmesen végig lehet rajta menni. Nem rohanva, úgy sokkal gyorsabban is.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
- nem tudom, bármennyire is szerettem volna eltökölni, tárgyakat kipróbálni nem jött össze az elõzményekhez képest. Ez a része nem tud lekötni. Ajándékozni meg nem lehet tárgyakat? vagy lehet? mindegy, eza része nem jött le, tök leegyszerûsített.
- van aki TÉNYLEG majdnem mindent látott, mert alapos és játszani/szórakozni akar, de szeret belemerülni, (innentõl ÁTÍRVA)-> de látja a nagy "igazságot" az elõzményekhez képest.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
A tények pediglen makacs dolgok.
A lényeg, hogy bár a fõ sztori magában tényleg marha rövid, azért 8-10 óra alatt maga a játék nem fejezhetõ be (tehát nem telejs játékidõre vonatkozott amit leírtam, mielõtt valaki letámadna emiatt, csupán a tényleges és léynegi dolgok mindössze ennyit tesznek ki).
Aki nagyon rohanni akar az talán normál szinten képes lehet 20 óránál kevesebb alatt is letudni a játék érdemi részét úgy, hogy minden társa meglesz, de erre nem vennék mérget. AZ biztos, hogy ott a harc nem fogja elhúzni az idõt.
De azért 30 órányi játékidõ környékén már nagyobb része kijátszható és megismerhetõ a játéknak mint a "felét látta csak" kategória. 😊
A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !
Egyébként a Fallout 1 kb 8-10 óra alatt kényelmesen végigvihetõ, a 2 10-15 max, mégis százszor inkább rpg mind kb bármi, ami az elmúlt 10 évben megjelent. Ennyit az elméletedrõl.
Vannak feladatok (ilyen például a 9 banda kinyírása is) amik nem felvehetõ feladatok, hanem csak ha bizonyos dolgot sokáig csinálsz akkor belefuthatsz és majd jutalmazzák.
Megint vannak olyan rejtett feladatok amik nem feladatok, de achievement jár értük és szigorúan véve felfoghatóak amolyan tertiary quest-ként is (például a chantry történetét taglaló könyvek megtalálása a 3 Act során, vagy egyéb felderítõs feladatok ahol mindenféle romhalmazokból lehet infót kigyûjteni amik végül egy egésszé állnak össze). De hasonló például a minden alapanyag megtalálása és az érte járó achievement is (nekem elsõre ez nem ment, az utolsó rúnákhoz szükséges alapanyagot nem találtam meg).
A futár jellegû feladatok (mindenféle ládákból felvett vacakok amiket aztán le kell szállítani valakinek) azok nem érdemelnek keresést azokba vagy belefut az ember vagy nem, de többségük nem is vehetõ fel csak akkor jelenik meg ha felvette az ember az adott tárgyat.
Emellett én is azok táborát erõsítem, akik szerint nem kell 40 óra a végigvitelhez úgy, hogy 90%-osan vagy még jobban ki legyen pörgetve az egész játék. Az unalmas párbeszédeket persze én is átnyomtam a buzikkal meg igyekeztem minimálisra szorítani a diskurzust és így siekrült hard fokozaton 30 óra alatt (igazából 27 óra és 58 perc de beleszámoltam az átpörgetett dumálásokat is) végigvinni elsõre.
Utólag átnézve a Prima Guide-ot és összeszámolva abban minden feladatot, összesen 16 maradt ki nálam (túlnyomó többségük sima futár feladat vagy teljesen értelmetlen mellékes feladat). Ezek között 4 olyan feladat volt amit csak akkor tudtam volna elvállalni (legalábbis valamely variációjukat) ha DAO mentést használok (ezeknél is a korábbi döntéstõl függõen vagy ilyen vagy olyan feladatot kap az ember) vagy a kipurcant Fereldan Grey Warden sztorit választom (ekkor meg nem kimaradt volna más).
Maga a fõ történet, ami tényleg szükséges is a sztorihoz és nem csak belekényszerítenek mint ahogy például a pénzgyûjtésbe az elején, az úgy talán 8 órát tesz ki. Ha nem érez rá az ember a megfelelõ taktikára akkor a boss harcok miatt kitolható olyan 10-ig is magasabb nehézségeken.
- van aki látatlanban röfög
- van aki azt hiszi a demó és mások kritikái a mérvadóak és azért röfög
- van a végigrohanós v1.0 idióta fanyalgó, senkiházi, warezmatyi pöcs
- van aki azt HISZI mindent látott, majd nekiáll nyavalyogni, hogy ez kevés, ójaj
- van aki TÉNYLEG majdnem mindent látott, mert alapos és játszani/szórakozni akar, de szeret belemerülni, nem panaszkodik
- van a komplettionista, aki képes 1500 órát szöszmötölni 10 végigjátszásból, CE-t vesz és könyveket, meg képregényeket, szobrokat és DLC-ket dögivel
Mindenki eldöntheti melyik ezek közül! 😄