Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Avalaine nekem is marhaerõs lett... Meg se tudták ütni. Még azt mondom, hogy az elemental meg az earth/lightning tree erõsödött is. De pl. Force Mage-nél a Fist of the Maker kb. semmit. valamint hiába vettem kb 20-szal nagyobbat sebzõ staffot, sima ütésbõl akkor is kb. ugyanannyit kaptak.
"100-ból 95-en lehúzták"... Ne sarkíts.. sokan csak olvassák a fórumot, azok nevében nincs jogod beszélni... lehet többen vannak akiknek tetszik!

Utálkozóknak nagy hangja van, mint mindig!

Witcher 2 is lehet még rossz... ne vegyél semmit készpénznek ha rám hallgatsz!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Calver
itt mindent megtalálsz
btw ha nagyon kell, nézz körül neten, van már olyan cucc ami minden unlockable-t hozzádvág.

"The trees move. Do you not see it?"

Nem tudom mennyire követted az eseményeket, de ez a fikázás megy 3 hete... haterek szajkozzák a dolgaikat, ami vagy jogos vagy nem jogos, de mindenesetre baromira unalmas!!! Egyeseknek bántja a fülét az állandó leszarozása, pocskondiázása a játéknak... Már sokan leírták a véleményüket, amit nyugtáztak sokan akiknek tetszik a játék... ennek ellenére sokan folyamatosan visszajárnak tovább szapulni... amivel nemtom mi céljuk van...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Köszi a választ!
Ez akkor sajna bukó a kardot illetõen, mert tök az elején szedtem le/vittem végig a demót. Egyszer sem sikerült bejelentkeznem az EA acc-ommal...gondolom terhelt volt a szerver.

Esetleg valaki tudja a statjait a fegyvernek? Csak hogy tudjam, hogy sajnáljam e vagy sem. 😊

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Calver
pedig én határozottan éreztem h feltápolódott fõkarakterem, és az egész csapat is - Aveline-t idõvel szinte meg sem tudták karcolni az ellenfelek, a csaták meg Firestorm-os nehézbombázásnak és hasonló vicces dolgoknak hála nagyon, nagyon gyorsan véget értek...

Ha rajongtál az egyért, akkor ki tudja ez tetszeni fog-e. Mint kiderül az elõzõ kb. ezer HSZbõl. 😊 Ha szereted a Mass Effecteket is akkor nem lesz gondod.

Why so serious?

Originsben is minden út ugyanoda vezet... nincs olyan fene nagy szabadság, mint állítod... ugyanannyi befolyásod van a sztorira, mint a 2-ben... semmi különbség...

Különc
Jól van,holnap bezsákolom a gamet ha már az egyért rajongtam anno

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Calver
belépsz ugyanavval a EA acc-al, amivel végigvitted a demót, ekkor kapod meg kardot és a többit. ha simán csak belépsz egy EA acc-al, akkor csak a két könyvet.

Most vesztettem el a Deep Roads-on a legjobb mage-met...<#wilting>

Beállt Grey Wardennek... Such a Same... Most át kell képeznem valakit elemental magicre, hogy toljam a brittle-ket (Fõhös Hawk meg beviszi a 300 %-os sebzést)

Apropó ez a taktikai beállításos dolog nagyon jó!

Sir Quno Jedi
Bezonyám, két ogre az fél másodperc volt a közepes szintû csapatomnak, míg az elején egy darab is odabax.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

No most nézem, hogy nem is 2 tárgyról van szó, hanem 3.
Lothering's lament és The Far cliffs of Kirkwall jár elméletileg az 1.000.000-os regért, a Hayder's Razor pedig mert végigvittem a demót.

Szóval sry, hogy belekeverek a nagy veszekedésbe, de 10 oldalig néztem vissza a topicot, és nem találtam választ. Szóval miképp elérhetõek ezek a tárgyak?

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Az elején jól megizzadtam a Ogréval, amikor meg azt a Qunari Maget szállítottam, akkor relatíve hamar kinyiffantottam. Az utcai fosztogatók is folyamatosan könnyebbeknek tûnnek. Szóval skálázódnak az ellenfelek, de nem egyen mértékben veled.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Na igen, a démonok mondjuk tényleg veled erõsödnek. 😊

Why so serious?

Jó a darkspawnos lehet nem volt a legjobb példa, de a Rage Demonoknál nálam teljesen ez a helyzet. Sõt, ha még lehet, akkor inkább erõsödnek, mint gyengülnek.
Na igen, ez sokszor elhangzott már itt. És nálam ez az érvelés veri ki totálisan a biztosítékot! Fõleg amikor olyan mondja, aki nem is játszott vele! Hogy milyen emberek vannak, Te Jó Ég!
<#wow3>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én ha jól emlékszem 4x játszottam teljesen végig a DA😮-t, és egyszer félig jutottam el benne (egy betegségnek köszönhetõen a nyáron volt idõm). Neked csak az a fals érzésed, hogy sok jelenlévõ itt nem játszott a DA😮-val. Én viszont tudom, hogy Te nem játszottál a DA2-vel. Akkor mégis mit keresel itt?

Azért gyengülnek pedig, épp most esett nekem 4 darkspawn meg egy ogre, és az ogre kb. negyed annyi idõ alatt meghalt, mint az amibe az elején futottam bele.

Why so serious?

Csak ez ilyen végsõ érv már gyakran. "Tetszik a 2? Mert nem vitted végig az egyet, biztos azért. Mert nem létezik, hogy ez tetszik, hiszen ez egy szar! Sokkal rosszabb mint az elsõ! Ez tény!" Pedig maximum vélemény. Szerintem van olyan jó mint az elsõ, csak ez másban erõs.

Why so serious?

Solid Snake
"félszer" az nem indul sehol tessék azt is befejezni <#nevetes1>
Már ne is haragudj, de erre a hangnemre semmi szükség nincs. Késõbb is harcolsz ugyanilyen egyszerû darkspawnok ellen. Act 1-ben a Rage Demon kihívás... de miért marad ugyanakkora kihívás Act 3-ban is? A High Dragonos harc az teljesen rendben van: egy hatalmas sárkány ellen érezd csak gyengének magad. De amikor ugyanazzal a lénnyel kerülsz szembe újra, és újra, úgy, hogy az ütközetek között 5-6 levelt fejlõdsz, akkor nem ártana, hogyha látnád ennek a fejlõdésnek a hatását.
Ne is mondd. Õ akkor is jobban tudja mindenkinél, hogy milyen szar lett a DA2, ha Te már a teljes játékot ki is játszottad, õ meg még ki se próbálta, csak a demót (de még ebben sem vagyok már biztos). Akkor is vége a Biowarenek, és akkor is a Bethesda a megmentõnk. Más emberek véleményét másolgatja be, más emberek véleményére hivatkozik és hagyatkozik. Most erre mit lehet mondani? Elképesztõ...

Szerintem a jelenlévõk közül jópáran legalább annyiszor végigjátszották mint Te.

Why so serious?

MerlinW
Tudtommal itt a legtöbben végigjátszották a DAO-t, sokan nem is egyszer. Én speciel 4 és félszer.

[merlinw.org]

De ezek mind olyan dolgok, amiknek aztán lényegében semmi hatása nincs a végkifejletre.... és ha jól emlékszem azt írtad, hogy ezzel van problémád. Mert a 2-rõl is elmondható, hogy a döntéseidnek következményei vannak, sõt ezek a következmények igen érdekesek is lehetnek. Igazságtalannak érzem azt az összehasonlítást, ahol a DAO összes lehetséges következményét hasonlítjuk a DA2-nek csak a végére vonatkozó következményekkel.
Tehát a döntéseid függvényében alakul de lehetsz szimplán a grey wardenek parancsnoka is. Én csak kétszer játszottam végig tehát nem tudok minden vég kifejlettet. De ez nem is a DA topic mindössze röviden, de az az érzésem hogy nagyon sokan a jelenlévõk közül nem is játszották végi a DA-t így nekik tényleg mindegy hogy mi a neve.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a siránkozásaid közepette ilyen kijelentéseket teszel:

"...blablabla, de ha a Bioware-nak vége is van, legalább ott van még nekünk egy Bethesda, utolsó mentsvárnak..."

Á, erre nem is tudok mit mondani.

Feljövök, hogy valami érdekeset olvassak a játékkal kapcsolatban, erre azt látom, hogy megint a hülyeségeid irkálod...

Sir Quno Jedi
Jó hogy jössz, én már kezdek kikészülni a tagtól, kb. mintha a falnak beszélnél, write only user.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Majdnem írtam egy rettentõ hosszú hozzászólást, de végül meggondoltam magam, és rájöttem, hogy az utolsó 100+ hozzászólásról a véleményem egy mondatban is ki tudom fejezni:

Although, kurvára teli van már a tököm veled.

Kiegészítés: Bemásolsz egy röhejes és demagóg véleményt valami angol rinyapinától, aki a leaírtak alapján azt se tudja, mi fán terem. Kritizálod a játékot, leszólod, temeted a Bioware-t, miközben a saját elmondásod szerint nem is játszottál a teljes játékkal!!!

Bocs a fenti csúnya beszédért, de egyszerûn az eszem megáll tõled.

Sir Quno Jedi
He? Az ne zavarjon senkit, hogy az elején szaros darkspawnok, meg 1.0-ás haramiák ellen harcolsz, a végén meg fullos templarok, vérmágusok és rage/desire démonok, meg arcane horrorok ellen, nem beszélve a nagy sárkányról, aki normál sárkányokat és kisebbeket küld rád, miközben kényelmesen bombázgat téged fentrõl (és itt a boss/sub boss kategóriáról még szó sincs). Téééényleg nem lettek rövidebbek a harcok. Úristen!

Csak röviden..tehát a karakter választásnál ha ember nemes választottál te is lehetsz, király, a többivel nem , lehet olyan vég hogy Anora egyedül királynõ lehet olyan ha férfi karaktered van akkor te és anora ha nemes vagy ha nõi akkor ha nem öleted meg Alstairt te és alstair azt nem tudom ez lehetséges e Logainnel, etc, etc, Tényleg nem menjünk bele hidd el nem véletlen volt 2009-ben az elsõ. De rengeteg apróság van benne azért 5 évig készült. szerintem felesleges összehasonlítani a kettõt mert ezt egy két nagyon bátor jelentkezõn kívül itt senki nem merte megtenni szerintem

Igen, tudom hogy az, csak ahogy te is mondtad: nem tudom miért alkalmazzák: ha egy Darkspawnt a játék elején mondjuk 5 ütésbõl megölök, akkor ha ugyanezzel a Darkspawnnal találkozok 15 szinttel késõbb, akkor ne legyen már ugyanúgy 5 ütés, mert marhára illúziórombóló. Amit még Mage-nél megfigyeltem: mintha nem is csak szintet lépnének velem az ellenségek, hanem alkalmazkodnának a staffomhoz is: egy nagyon béna staffot cseréltem le a Black Emporiumos 150 goldos staffra... és szinte semmi különbség... na ez egy kicsit kiábrándító volt.

Aki a szuperhõs dumával jön, az vagy abbahagyta a bevezetõ rész után vagy szimplán hazudik. Vagy valami véresen profi RPG gamer, de õk meg aztán tényleg a létezõ legkisebb csoport.

Why so serious?

Szperhõs !!??? Na ezt senkinek ne hidd el. A demo elsõ 2 percében lehet hogy úgy tûnik, de amint elkezded, és kicsit beindul a dolog(nem is kell nagyon nagy szintûnek lenni) rögtön látszik, hogy hiába pörög az a mage, attól ez még nem lesz egy könnyû játék. Amikor néztem a hosszú gameplay-t még a megjelenés elõtt( a Laidlaw-s ajándékosztogatósat), akkor néztem, hogy mi a francért állítgatja ez le másodpercenként a játékot... Aztán amikor elértem ugyanahhoz a részhez, akkor megértettem: mert különben nagyon könnyen meghalsz... Még így is voltak elég húzós részek, ha esetleg nem a megszokott csapatommal mentem valamilyen okból(személyes küldi, például).
A karakterek elõtörténetével kapcsolatban: ez nekem kétélû dolog.... ha beszélgetsz velük, sokat megtudsz róluk, valamint ha játszottál a DAO-val, akkor még te is tudhatsz róluk egy kis pluszt. Egyébként folytatásnak meg tökéletes a DA2: egyrészt feltûnnek benne régi ismerõsök, akiktõl megtudhatod, hogy mi is a helyzet Fereldenben. A játék végén pedig szépen összefonja az elsõ két rész szálait, és elõkészíti a 3.-at(+ még ott van ugye Flementh is).
Sir Quno Jedi
"De értelmes válaszokat azt nem kaptunk csak amit a magyar forumon már milliószor láttam a "fikázását" más hozzászólónak. "

EL kell keserítselek ÉN TÉNYEKET közöltem, azok pedig makacs dolgok. Te viszont mások megalapozatlan véleményét szajkózod. Nem kéne mártírkodnod.

Kandurex
"Ami még nem tetszik az az, hogy nem érzem/éreztem a karakteremen azt, hogy erõsödött volna... Mindegy milyen durva felszerelést vettem neki, vagy hogy kigyûjtöttem a full Champion armort... a harcok kb. ugyanaddig tartottak, mint a játék elején. "

lépjen szintet velünk a patkány ellen is effektus, jó isten a megmondhatója miért alkalmazzák a fejlesztõk, biztos azt akarják, hogy ne legyen értelme a fejlõdésnek...vagy valami hasonlót, :/

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Urak!

A 2 bónusztárgyat, amit ígért a BioW a kellõ regisztráció után, hogy lehet elérni a teljes verzióban?

Igen, néha én is húztam a számat a dialogue wheel egyes válaszlehetõségein(meg hogy mi sült ki belõle), de ugyanilyen okból ért több pozitív csalódás is, és ez így nálam kiegyenlíti a dolgot.

#4710(Although)
A mágus karakter mozgása? Miért változna? Mert valakinek nem tetszik? Erre az a válaszom, hogy valakinek meg igen. Sõt, nekem pont a mágusok mozgása az egyik egyértelmû pozitívum a második részben. És ez nem azért van, mert "nézdmár milyen flash pörög forog a mage". Egyszerûen élvezetesebbé teszi a harcot az, hogy nem csak bambán áll egy helyben, és néha, néha castol egyet. A felszerelés súlytalansága? DA😮-t végigjátszottam Nightmare-n, és nem mondhatnám, hogy túlzott figyelmet kellett volna fordítanom a fatigue-ra, így nem igazán zavar a hiánya. Ha már felszerelés súlya, akkor miért nincs mindennek súlya? Sõt, a Forca Mage-nek vannak különbözõ, gravitációval összefüggõ spelljei is, ezek meg növeljék az itemek súlyát és a karakter roppanjon össze a hatalmas nyomás miatt nem? Ha van egy komoly rendszer, ahol a súlynak fontos szerepe van(pl. a DA😮 + Oblivion rendszerének ötvözésébõl egész jó dolog kisülhetne), akkor legyen, de egyébként nem igazán izgat a hiánya. A döntéseid igenis kihatnak a történetre, csak mivel itt több évet ölel fel a sztori, ezért nem minden következményt a játék végén látsz. Gondolj úgy rá, mintha a DA😮 végén lévõ slideshow egyes képkockái ugyanúgy ottlennének, csak elszórva a történet közben(egyébként az említett slideshow kívül mondd már el, hogy pl. a DAO-ban milyen hatalmas következményei voltak a döntéseidnek a játék VÉGÉN?)
Nem írtam hogy reális legyen, a DA😮 sem volt az de mikor megláttam az animációkat meg végigvittem a Demot..de mindegy,..emlékszem nagyon lelkesen meg akartam venni már egy hónapja errõl beszéltem a holland haverral a conan-ba..aztán kaptam a leveleket a többiektõl és láttam mindenki fel van háborodva, és megnéztem a demot, elolvastam mindent amit lehetett. De igazából ez sem kellett. Én szeretem a ME2 stílust laza kikapcsolódás, de a DA😮 több volt olyan volt mintha újra ezeket a számozott könyveket olvastam volna egy picit, mindig gondolkodtam rajta ennek meg ennek mi lesz a következménye nyilván nagy csodák mint BG2-be voltak nem voltak várhatók. De ez kiábrándító. Nem azért mert olyan szörnyû hanem azért mert ez a rajongók játéka volt, és nem a Mass effect féle tömeg játék. De már százszor leírtam. De tartom mindent összevéve a Jade Empire is kenterbe veri ezt. És ez nem fog változni ha játszok vele sem ez a véleményem. Egyszerûen azért mert tudom ugyanaz az az érzés lesz ami a ME2 után volt, "hú végiggyaktam az egészet fasza videok, ha aztán egyszer ez halt meg másszor az" ez meglesz. Ebbe gondolom még egy olyan feladvány sincs mint a DA-ba amikor át kell jutnod a az urnához a templomban..vagy tévedek és ez csak egy a sok száz apróság közül, de ez a sok apróság jelentette a DA😮. És igen csalódott vagyok ennyi.

Miért hangoztaztod olyan fene makacsul ezt a szuperhõsös dolgot, amikor már azok is akiknek alapvetõen nem annyira jön be a DA 2, közölték, hogy a játék, fõleg magasabb fokozaton elég nehéz? Vagy csak azoknak hiszel akik szerint minden szar a 2ben? Így aztán egyszerû véleményt formálni, ha csak azt látom meg ami egybeesik azzal amit gondolok.

Why so serious?

Igazad van, és nem lenne kifogásom ha Dragon Effectnek neveznék és egyszer mi akik szeretünk volna valódi folytatást kapni megkapnánk. Ahol a döntéseidnek érdemi következményei vannak, ahol, ez már talán extra szint, de lenne elõtörténet a karaktereidhez mint az egybe is volt, ahol mivel ez taktikai rpg nem szuperhõsökkel lennél. Ahol a tárgyaknak valódi súlya lenne és nem lenne mindegy mire fejlesztesz, etc, etc és ahol a Dragon Age világnak ténylegesen az a háttere mint a könyveknek legalább ez nem nagy elvárás, és nem csak a nevet adni hozza meg egy jó történetet egy filmszerû mesével mert ez is szép és jó de a Dragon Age elsõ része ahogy itt is írták nagyon magasra rakta a lécet, de akkor könyörgöm ne csináljanak folytatást hozzá és akkor megmarad a remény egyszer valaki majd folytatja. Hidd el ez a név trükk nem jön be, mert az amirõl én beszélek azon a szinten az EA nem etet be senkit ennyivel. És maradjunk annyiba ez nem fog nyerni semmit de nem is az a lényeg az csak a Biowarenak volt lényeg.

Észérveket meg találsz a 4706-os hszben.

Why so serious?

MerlinW
Én sem vagyok elájulva a játéktól (lvl17 óta el sem indítottam, valahogy nincs kedvem folytatni), de most õszintén; miért kellene valósághûnek (mozgás, súly, stb) lennie egy fantasy játéknak? Nem volt gyerekszobád?😊 Engem speciel pont azok a játékok nem érdekelnek, amelyek valósághûek akarnak lenni (pl. háborús FPS-ek - Egy COD-al, vagy BF-el sem játszottam (az elsõ részüket kipróbáltam anno, de végig azokat sem játszottam), stb. kivéve az autószimulátorok)

Egy játéknak nem az a lényege, hogy reális legyen, hanem pont az, hogy elszakítson a szürke realitástól.

[merlinw.org]

A gyerek nem "igazságot" írt le angolul, hanem a véleményét, amivel hiszed vagy sem, de sokan nem értenek egyet. Én se, csak nem fárasztom magam azzal, hogy ellenérveljek egy angol HSZre aminek az elkövetõje itt sincs.

Why so serious?

Terminátor14
Ehhez csak annyit, hogy a dialouge wheel-lel nem az a problémája, hogy nem írja ki az egész szöveget, hanem hogy a pár szavas válasz nem mindig egyértelmûsíti, hogy pontosan mit fog mondani a karakterünk, és ez szerintem nagyjából így is van, picit zavaró. Persze csak néha, de akkor is.

CSAK a Fradi

*elrontani mások játék élményét

A mágus karakter mozgása fog változni? A felszerelés súlytalansága érdemben más, és folytathatnám? Ha nem tévedek a ME2-bõl ismert módon a párbeszédek és a döntések nagyrészt nem változtatnak a végkimenetelen vagy tévedek? Nagyon jó hír tényleg legalább legmagasabb szinten élvezhetõ. De ettõl még nem a Dragon Age világa és a mélysége sem lesz az. Te értelmes vagy azt már láttam ész érvekkel valaki megcáfolta amit leírt az angol, most nem a jedi által beírt válasz szintre gondoltam? És tényleg nem akartam elrontani Amit a gyerek angolul, leírt az nem igaz?, mmo-ban ahol játszok 10-bõl tíz ugyanazt mondja el leírni, a hivatalos forumon is akiket ismerek azokból 10/8. És tényleg felesleges folytatni, mindössze a jedink elemzésére válaszoltam. Délelõtt óta semmit nem írtam most se kellett volna. Mert igaz már túl sokszor leírtam, de nevetséges válaszok voltak és nem csak nekem szúrt szemet. De hiba volt reagálni a Sir Jedi beszólására, mert felhozta az egyetlen dolgot amit felhozatott. De értelmes válaszokat azt nem kaptunk csak amit a magyar forumon már milliószor láttam a "fikázását" más hozzászólónak.

Felesleges mások véleményére hagyatkozni, ha bizonytalan vagy szedd le a warezt, told pár órát és akkor már el tudod simán dönteni.

Why so serious?