6609
Dragon Age II
  • Although
    Az a baj teljesen nem érted miről ment a beszélgetés. Nekünk a folyamat a baj, az élet minden területét felzabálja ez a "kimerszesedés" Nem csak a játékokban mindenhol. Nem mentem "Call of dutytokhoz" sírni, hogy jaj milyen szar. Tisztában voltunk vele nem sokminden jut nekünk.De lassan már nem tudok választani mert minden az "EA-k"-ról szól. Ha neked ez nem baj az a te dolgod. Nekem és a barátaimnak mg jó pár embernek ez a bajunk mindenhol ez megy. Nem siránkozunk. Szeretjük a jó könyveket a minőséget,a magas szintet de egyre kevesebbet találunk. A Bioware a "miénk" volt nem a "tiétek". Ennyi. Az a bajunk nekünk nem marad semmi. Persze neked mindegy mert csak "ennyire futja". Ha már állandóan ezt a stílust használod akkor én is.
  • MrAndree
    Ja hát igen, végülis számtalan ember írta itt már, hogy miért jó a második rész (sok régi BG-s is), az ő véleményüket valahogy mindig átugrod, gondolom mert nem illik bele abba a képbe amit kipróbálás nélkül kialakítottál. Én végigvittem, így tudom mit beszélek, te ellenben mások véleményére építve szajkózod a sajátodat. Az elején még vicces volt, most már csak unalmas.
  • Although
    De én vagyok a hülye mert válaszolok mindig így jogos a reklamáció hogy "trollkodók" a fórumotokon. Érdekes a Dragon Age forumba ez nem történik meg velem...
  • Etelkozi Vata
    Szerintem nagyon jól lett a DA2, meg szép is.
    Tetszik, hogy néhány dolgot leegyszerűsítettek egy ici-picit, és valahogy gördülékenyebb az egész.

Két dolgot hiányolok belőle igazán, az egyik, hogy kevés a helyszín (bár a város maga nem kicsi), a másik, hogy a páncélokat, fegyvereket nem lehet olyan jól variálgatni bármelyik karakteren, mint az elsőző részben.
  • MrAndree
    Azért ez a "tudom, hogy nem 0/10 de gonosz EA rohadjon meg", ez kb. olyan mint amikor az oviban elveszik szegény kedves játékát és rohan sírni anyucihoz. És ezek elvileg felnőtt emberek.
  • Although
    Az a nevetséges amit te csinálsz..és igen ez jellegzetesen magyar szokás többet belekölteni mint amit mondok, ha jó neked direkt nem akarod megérteni és szajkozól egy egyszerű semmit mondó mondatot, amit csak azért tudsz mert elmondtam nem hazudtam különben most még ezt sem tudnád mondani. Ember ha nem lenne igazam akkor az két perc alatt kiderülne lwb, prince és a többiek mindazok akik végigjátszották azt mondanák, "Ember félre vagy vezetve ez ugyanazt tudja mint a DA:O ember ez még jobb is". De mindegy nem fogok vitatkozni olyannal akik egy mondatot szajkóz
  • Hoz_Hun
    Az EA felelősége kétségtelen, és ezt én a határidők szűk megadásában látom (esetleg az anyagi keretek korlátozása). A BioWare képes lenne olyan játékot összerakni, ami után megnyalnánk mind a tíz ujjunkat, de ehhez idő kell (meg pénz).
  • Although
    Elhiszem, csak a Bioware raktak magasra a lécet, és ők meg is ugorták volna másodsorra is ez biztos! És ezért haragszanak az EA-ra, ezért vannak 0/10 holott ők is tudják ez nem igaz. Az pozitívum ha bővebb mint a Jade Empire. De ez magasabb szint volt, És te is tudod miért adták ki ez alatt a név alatt. És ez az amiért én is haragszok utálom ha hülyének néznek. Vagy át akarnak verni.Egyébként a DA:O csepet sem bonyolult. Bonyolultnak egy Heart of Iront 3-at neveznék, vagy egy X3 Terran Conflict semmikép egy rpgt :D
  • MrAndree
    Bizony, az RPG-s közönség majd bosszút áll, mert ilyet nem nyelnek le, és jövő héten valószínűleg csődbe megy az EA. Nem tudom feltűnt-e, de az általad olyan lelkesen emlegetett "RPG közönség" (még az ős BGsek se) sem egyértelműen azon a véleményen van mint amit te olyan lelkesen hangoztatsz már napok óta. Kipróbálatlanul természetesen, ami meg külön baromi röhejes.
  • Hoz_Hun
    Szerintem nem lehet összehasonlítani a Jade Empire-val. Engem is zavar hogy rengeteget butítottak a játékon, de ezeket leszámítva is egy nagyon jó játék, ami magén visel rpgs jegyeket.
    Klasszikus rpg szerintem már nem nagyon lesz. Pontosan a technikai fejlődés és a megnövekedett igények miatt. Manapság a grafika és a hang (szinkronizálások) rengeteg energiát és időt von el a fejlesztéstől, ami a történet rovására és változatosságára megy rá. Ehhez hozzá jön, hogy vásárlók többsége sosem rpg-zet, pláne nem a klasszikus formában. Ezeknek az embereknek nehéz beadni egy agyon bonyolított játékot, ami klasszikus alapokon fekszik.
    Mindent összevetve a BioWare szerintem remek munkát végez.
  • Although
    Már leírtam miért, és azt is hogy tényleges értékelést a majd ha játszottam vele. Nem tudom emlékszel e amikor kijött a BG, nem tudom neked is az volt e az érzésed ez forradalmi, esetleg hetekig játszottál vele, még húsz évesen is mert megfogott, habár nem vagy játékbuzi bár nem tudom mennyi vagy, de lehet te akkor még nem húsz felett voltál. Ez amit a Bioware tud, forradalmasítani. Sokan jobbnak tartják a BG-t a DA:O-nál. Pedig ez nem igaz, egyszerűen csak talán az nagyobb újítás volt. De nem tudok más rpg-t amire az asztali rpg-s ismerőseimet rá tudtam venni nézzék meg. A Mass Effecten csak mosolyogtak. Mondhatod hogy DA:O ugyanúgy nincs döntési szabadságod, mint a DA2-ben. De ez nem igaz, nem csak azért mert lwb, prince és sokan ezt mondják, azért mert ezt jelen technikával nem lehet 1-1,5 év alatt megcsinálni. DA:O az első ami behozta a tényleges asztali rpg-k világát a DÖNTÉS szabadságát és nem egy előre megírt lineáris történetet játszol, és ez az amiért leült vele egy igazi rp-s akit nem érdekelnek a számítógépes játékok, persze vannak olyanok akik eddig is játszottak..De erre mindegyik leült.Én végig csak erről beszéltem. És ezért írtam az a Bioware akit mi ismertünk meghalt, mert ez az EA égisze alatt már forradalmi dolgokat nem fognak csinálni és még ezt sem folytathatták, ezt nagyon sokan megértették. Az EA csak ott tévedett hogy azt hitte az rpg-sek is csak egy kommersz közönség. De nagyon nagyot tévedett. Ezt nem fogják lenyelni nekik, ilyen szemétséget hogy rá merték tenni a DA 2 erre. Nem tudom hallomásból ismered e a Barnabást aki a pcdome-nál írta az elemzést ő rpg-s érdemes lenne elolvasnod mit írt, a DA2-t nem hiszem hogy vele fogják megíratni.És ha tényleg te is szereted az rpg-t az igazit akkor ha magadba nézel akkor tudni fogod a választ, és nem engem cseszegetsz ilyennel hogy még nem játszottam vele. Könyörgöm egyetlen rp-s sem merné leírni hogy nem rpg a DA2 ha nem úgy lenne akkor csak ezért nem fogom megvenni. ADA:O azért vettem meg mert láttuk már a megjelenés előtt hogy ez valami nagyon új lesz. A DA2 meg már meg is jelent..eh mindegy. Szerintem hamar le fog menni az ára azt megnézem van e olyan jó mint a Jade empire. Nem vitatkozni akarok ,és nem azt mondom rossz játék a DA2, mert a Bioware nem tud rossz játékot csinálni.
  • Hoz_Hun
    Ez az Metacritic is mekkora marhaság már. Komolyan embereknek erre van idejük? A BioWares csávó értékelte a játékot, na és? Ez a véleménye, büszke saját munkájára. Nem értem hol itt a baj.
  • Hoz_Hun
    Ez csak fel lett fújva. 1000 más dologért is simán lock down-olnak vagy bannolnak a BioWare forumon. Szégyen, hogy nekik kell bocsánatot kérni. :/
  • Sir Quno Jedi
    Azért a 0/10 nem reális én 4,5/10-nek mondanám a Skyrim-et, mert az Oblivion 9/10 és mert rpg kategóriának nevezik és mert hivatalosan az Elder Scrolls folytatása!

Látatlanban én is pont olyan jó vagyok látod-e!
  • Although
    Azért a 0/10 nem reális én 6-7/10 mondanám, mert a DA:O 9/10 és mert rpg kategóriának nevezik, és mert hivatalosan Dragon Age folytatása. Ha nem az lenne hanem valami más akkor lehet többet de azt csak akkor fogom tudni ha nem csak a demoval játszottam és akkor már tudom a Jade Empire-hez viszonyítani például. Nyilván a régi Bioware rajongók akik a BG óta vannak azok jó része gyűlöli az EA-t és nem tudnak tárgyilagosak maradni, egy kicsit értem őket, de a 0/10 az nem ez a kategória, azért ha Bioware csinál valamit akkor az minőség, Jade Empire sem volt igazi rp még sem mondták rá 0/10. Igaz akkor senki nem akarta félrevezetni őket. Azért érdekes, akkor amikor a Jade kijött még a pcdome is leírta azt hogy igazából nem tényleges rpg így senki nem volt meglepődve, sőt szerintem messze többet kaptunk mit amit vártunk. Most meg nagy a hallgatás a pcdome-nál is, nyilván az EA nagyon erősen uralja a piacot és keményen fizet a szaklapoknak is, ilyet a Bioware sohasem csinált, lehet ezért jutottak ide, sajnos, de igaz az EA profi a termékmenedzselésbe és a szart is el tudja adni aranypapírba csomagolva, bár azért jó játékokat csinálnak ők is csak a Bioware jobb volt, többet is tudott, amit úgy látom az EA már nem akar kivárni. De attól hogy értem a dolgokat, ezért a lépésért nem fogom kedvelni az EA-t még, mert nekem az igazi Bioware kell akik, többek voltak mint egyszerűen jók.
  • Sir Cryalot
    Teszemhozzá a lehető legjobbkor kapott publicitást, hihi.
  • Sir Cryalot
    Évek óta ez megy , csak ő kapott publicitást legelőször. Részvényesek remélem rápirítanak az EA-ra keményen ha széthullni nem is fog, na de ami késik nem múlik!
  • SZEG007
    Tök mindegy hogy mi motiválta a srácot, mert a hozzászolása csak egy lett volna sok BW fikázo közt, ha egyik moderátor nem követ el akkora baklövést hogy egy szimpla forum ban helyett teljes EA accountját banolják minden EA játékával együtt.
  • SZEG007
    Szerinted rendben van sokak szerint meg nem én ezen nem akarok vitatkozni föleg nem veled. Csak anyit akrtam tudtodra adni hogy ezzel a lépésel többet ártottak maguknak, mintha metascore 0 lenne.
  • Pares
    És ezek hogyan függnek össze? Különben meg a csávesz, aki azt írta, elég nagy hülye volt alapból is, ha a DA2-ről következtetve ilyeneket állított. Attól, hogy neki nem tetszik, a BW még senkinek nem adta el a "lelkét". Ki nem állhatom, amikor egyesek úgy lesarkítják és dramatizálják a dolgokat, mint ha itt lenne a végítélet napja.
  • Pares
    Jó rendben. Akkor egy BW fejlesztő reviewolta a saját játékát. És? Hol a baj ezzel? A Metacritic User's Score-ja olyan szinten röhejes, hogy akár viccnek is fel lehet fogni az egészet. Egyszerűen nem értem, akik ezt az egészet botrányosnak veszik. Számomra sokkal inkább idegesítő, hogy a sok (vagy kevés, de sok más regisztrációval) senkiházi 0/10-es értelmetlen fikázással totálisan lehúzza a játékot, és valakik erre hivatkozva szarozzák tovább máshol.
  • Calver
    és a textúra hivatkozásokat mivel változtattad meg? linkelnéd a programot ha megkérlek?
  • Lacoka12
    hát egyből egy champion szett nek örülnék amit kirkwallba érünk
  • szmöre
    2 fele keppen lehet Gff editorral.Vagy invertoryban levo itemet valtoztatsz savegameben vagy hozza adod.En nexuson hasznaltam egy sracnak a modjat ami ad egy champion setet az invertoryba mikor kirkwallba erkezek, aztan fogtam es a textura hivatkozasat megvaltoztattam hogy a templar armorra mutasson igy megvaltozott a kinezete.
  • Calver
    pár szóban leírnád h hogyan sikerült?
    unom már a sima mágus "csuhákat", és volt 1-2 (szintúgy mágusnak való) cucc amire szívesen lecserélném őket
  • ferenc001
    Csak eladni jó, de ha sokat összegyűjtesz, akkor egész jó kis pénzt tudsz belőlük szakítani (nekem sikerült már 1-2 aranyat összehozni, csak junk-ból).
  • keysersoze
    blád medzsik 4 prezident ^^
  • Lacoka12
    lesz folytatása a történetnek mert a végén valami ilyesmit irt ki legenda születik vagy hasonlott
  • AnubisEE
    sziasztok !
    kiraly a gama csak ez egy " mas jatek " mindegy nekem tetszik .

ami a lenyeg azt szeretnem kerdezni hogy mire jok a fragmentek meg az a sok szemet amit talalok es semmire nem jo ??! siman kuka vagy erdemes ezeket gyujtogetni vagy csak eladas ?! vagy mire jok ezek van belole mar egy rakas
  • szmöre
    Koszi :-) Bongesztem egy ideig mire megtalaltam melyik item melyik texturahoz tartozik, kar hogy nincs rendes toolset :-(
  • Sir Quno Jedi
    Szép, aztán reméljük jól elkeni a száját a sok sittes vérmágusnak! :D
  • Sir Cryalot
    Khayness néven közületek fórumozik valaki? Kiröhögtem ...
  • szmöre
    Koszi !
  • SZEG007
    Az a baj ezzel az értékeléssel amugy hogy pár nappal ezelött egy srácot bannoltak ugye az EA accountjábol mert leirta hogy "Bioware eladta a lelkét az EA-nak". Ugye ez minden külföldi hirportálra kikerült, és EA vissza is vonta bant sürü bocsánatkérések közepette, és rá pár napra kiderül ez, amit lehozott a Kotaku, és a többi netes hirujság köztük a Destructoid is átvette már na ez sokkal többét árt a játéknak mint a metacritcs pontszám.
  • szmöre
    templar
  • SZEG007
    http://www.destructoid.com/bioware-man-caught-reviewing-dragon-age-2-196513.phtml

Az EA igy kommnetálta a dolgot: Of course the people who make the game vote for their own game. That's how it works in the Oscars, that's how it works in the Grammy's and why I'm betting that Barack Obama voted for himself in the last election."

"Persze hogy a játék készitöi a saját játékukra szavaznak. Igy müködik az Oscar-nál, és Grammy dij átadásnál is, és lemerném fogadni hogy Barack Obama is saját magára szavazott a legutobbi választáson."
  • Pares
    Igen, is ki bizonyította be, hogy az Bioware-s volt? A 0/10-eseket miért nem vizsgálja ki senki? Azok nem érdekesek? Csak a 10/10-esek. Tudom, egyeseknek az szúrja a szemét, hogy valakinek tetszik a játék. Persze, aki 10-et ad a játéknak, az biztos rögtön lefizetett, fejlesztő, stb. Áh, fárasztó az egész...
  • Calver
    ide dobd fel
  • Prince23
    A végén a két tábor miatt oda fognak jutni hogy 5/10-es lesz a játék. és az edge meg pofán röhögi majd őket XD
  • szmöre
    aaaah, nem tudok kepet beszurni :(