6609
Dragon Age II
  • Gubberx
    Ha azt nézed kaptál ingyen 1600 pontot a játékhoz, így ingyen megvannak a kimaradt dolgok :)
  • Fenrir
    Pénzért ofc...
  • Pares
    Valószínűleg a csomó félkész cucc, amit nem tudtak befejezni időben rendesen, és amiket majd DLC-kben kapunk meg...
  • Pares
    Although. Be leszel jelentve a moderátoros topikba, mert amit Te itt csinálsz, az maximálisan kimeríti már a trollkodás fogalmát. Napok óta itt baszod az anyád az ökörségeiddel, ez már rég nem csak a véleményedről szól, mert azt már jobban kifejtetted, mint kellett volna. Szóval ha nem hagyod abba, be leszel jelentve. Kurva unalmas már, amit csinálsz.
  • Kindred Blades
    Például a teljes Undercity, a csapattagonként két fegyver spec (Varric-et kivéve ez állt a hivatalos állításban), a Grey Warden-ek, mint fontos frakció, akik nagy szerepet játszanak az egyik Act-ban, ésatöbbi.
    Látszik, hogy nagyon siettek, ennyi idő alatt nem lehet rendes játékot csinálni. Hibáztathatnánk az EA-t, de a BioWare maga döntött úgy, hogy eladják magukat, hát ez lett a végeredmény.
    Az fix, hogy még egyszer nem rendelek vakon elő BW által készített játékot, pedig már a Baldur's Gate óta így tettem.
  • szmöre
    Amugy nem tudom figyeltetek-e de eleg sok minden ki lett vagva a jatekbol.
  • szmöre
    ezzel az editorral :http://social.bioware.com/project/1936/#files
  • szmöre
    tessek http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=2170
  • Although
    Igen, egyszerűn fel akarták használni a nevet mivel 2009 legjobb rpg-je a DA:O volt és eszük ágában sem volt megismételni a csodát. Név kellett az eladási szám növeléséhez. Persze miután ez "kommerszebb" a DA:O-nál kétség sincs a számok jók lesznek amúgy is. Csak egy normális cég nem rúgja seggbe a rajongóit. Nyugaton ez meg tényleg nem divat! Ilyen mélyre még a Funcom sem süllyedt legrosszabb napjaiban sem sőt mostanában igyekeznek nagyon figyelni a legnagyobb rajongóikra különböző bónuszokkal. És ez verte ki a biztosítékot, láttam a írott beszélgetéseket a kis pöcs-el az EA-tól akivel a conanból az egyik srác beszélgetett, rendesen sarokba szorította a gyereket. Gyakorlatilag hülyének néztek minket az alapján mondhatom, sajnos.
  • Although
    Igen én is tudom. Nagyjából értjük egymást
  • mike01010101
    Hollywoodban ezt úgy hívják, hogy spin-off, nem igazi második rész.
  • mike01010101
    Egy nagyon jó újítás van a DA2-ben szerintem. A párbeszéd tárcsán "megszólaltathatom" a társamat is. Eddig (Me,Me2 stb) vagy beleszólt vagy nem. Ez szerintem nagyon jó ötlet, nem is értem eddig miért nem jutott senki eszébe. (enyémbe sem). Igy lesz az ME3-ban is, ez biztos.
  • Hoz_Hun
    Ha erre az árnyalásra gondolsz ezt nem látom a DA2-ben. Azt tudom (legalábbis írták mennyire nehéz nekik) a fejlesztőknek nagy kihívás ezeket az átcsatolásokat megoldani főleg játékot vagy játékokat átívelően (pl Mass Effectben az ME1 döntések konrét kihatással vannak a ME2 történetére). Én ezt szintén az idő hiányának tudom be. Bár itt is van ilyen, de nem annyira kiforrot. Ezért is kell a DA2-re önnálló játékként tekinteni és a DA2 cím csak azt mutatja, hogy ugyanabban a világban játszódik.
  • Hoz_Hun
    Azaz igazság az ME lett olyan népszerű. A moziszerű történetvezetés és kiváló szinkron, amihez hozzájött az epikus történet. De mivel én Mass Effect fanatikus vagyok, nem tudok elfogulatlanul írni erről. :)
  • Although
    Hm azért ez érdekes. Nem akarok abba a hibába esni, amibe az itteniek de te akkor elég felületesen játszottál vele..elég sok példát hoztam már de párat akkor ha emlékszel az DA:O a legnagyobb újítások egyike az árnyalás, befolyásolás volt..Például ha "rádolgoztál erre a képességre akkor alapvetően akár a másik oldalra is állhattál ténylegesen, de olvasd el lwb beírását pár sorral lejjebb, mondjuk ő elbagatellizálja de ott van. Ha csapattal például mélyutakon épp találkozol a gólemek alkotójával aki meg akarja semmisíteni az ülőt és a törp legenda pedig meg akarja szerezni ennek megfelelően két irányba folyik a történet ténylegesen tovább ráadásul ha Pala veled van ő még ellened is fordulhat, a te DÖNTÉSED, és ez végigkíséri a játékot. És rengeteg minden van ebben hiszen erről kellene szólni egy rpg-nek ezt jelenti. A mesélő szerepét átvette a számítógép most először. Ezért vicces amit itt páran csinálnak, én bevallottam nem vagyok rp aki asztalnál is játszik, ők elvileg azok, őket ez jobban kéne zavarja mint engem, és mégis engem zavar jobban, mert ez egy másik minőséget jelent magasabbat mint eddig. Ezt jelentette a Bioware. Persze ebből mint következtetés jön valószínű sosem játszottak rp-t és nem is láttak még. DA:O behozott egy olyan dolgot amire igény volt csak még senki nem tudta megcsinálni. Vagy legalábbis nem láttam hogy lett volna korábban.
  • mike01010101
    Szerintem a bioware a dragon age-et nagyobb durranásnak szánta mint az ME-t csak az ME2 annyira népszerű lett (meg az univerzuma is), hogy most már az a sorozat a "zászlóshajó". Lehet, hogy tévedek, de nekem így tűnik. Tegyük hozzá az ME sorozatnak nem nagyon van konkurenciája, míg a fantasy-rpg piac erős.
  • Hoz_Hun
    Igen pontosan így látom én is. Ez a "limitált környezet" ez az idő hiánya, ezt áldozták be azért hogy a játék másegyébként jól kidolgozott legyen. Amikor először szembesültem azzal, hogy nem lesz új terep attól féltem, hogy a BioWare összecsapta a játékot, de nem. Egyáltalán nem érzem azt, így azt látom, hogy ők megtették amit lehetett.
    A Mass Effect 3 esetében az van, hogy egyszerre kezdték készíteni a ME2-vel. Nagyon bízom benne hogy egy rendkívül kidolgozott játékot fogunk kapni.
  • Hoz_Hun
    Nagyjából így van. Mondjuk a párbeszéd így sokkal jobb. Lehet árnyalni, sőt nekem kicsit úgy tűnt bővebb skálán mozog mint a DAO-ban. Alapvetően a párbeszédekkel a DAO-ban (de gyakran a Mass Effectben is) az volt a bajom, hogy pár szavas válaszok közül kell kitotózni, hogy tulajdon képen mit is akarunk válaszolni. Gyakran előfordult hogy kattintás után totál más értelemben fogalmazta meg a válaszát (kérdését) mint én azt gondoltam. Szóval ez a: „Ja Ő így értette?!” effekt előfordult. A DA2-ben ez a sokfajta színezés és jelképezés konkrétabban utat mutat a válaszok között, szóval nekem ez tetszik és a körös szeparálás miatt áttekinthetőbb.
    A történet vezetése (alaptörténet) az persze lineáris (hiába, minden út Rómába vezet). De ez természetes ez így volt a DAO-ban is. A rengeteg mellékküldetés az, ami sokad ad a játékhoz és abban a DA2 (is) bővelkedik.
    A harcrencer elsőre archadosnak tűnt nekem. De a játékban előrehaladva rájöttem hogy tök ugyan az, csak rendkívül fel van gyorsítva. Amikor már ötszáz skillt kell variálni négy embernél, illetve bossoknál taktikázni, akkor már elmúlik az archade érzés.
    A legnagyobb hibája a játéknak (ahogy előttem már többen is írták) az a változatlan terep. Van 5-10 helyszín és ezen járkálsz. Ez elveszi a kalandozás ízét rendesen. Sok egyébbel kárpótol a játék (grafika remek szinkronok,stb…), de sajnos ez rányomja a bélyegét.
    Ezzel együtt számomra rendkívül szórakoztató.
  • mike01010101
    A dragon age 1-et 2004-ben jelentették be és 2009-ben jelent meg. Min. 4 évig fejlesztették. A második részt meg max. 2 évig. Még ha az engine kész is volt, ez jóval kevesebb idő. És belegondolunk, hogy az engine alapjait 2004-ben fektették le és ebben a részben a struktúrához alig nyúltak, érthetővé válik, hogy miért kicsit időt múlt a megjelenítés és itt nem a shader-ekre és polygon számra gondolok.
  • Gubberx
    Kár hogy nem lehet kitiltani a topic-ból :(
  • MrAndree
    Ja, hát mi sajnos nem is vagyunk olyan szinten, hogy kipróbálás nélkül legyen kőbe vésett véleményünk valamiről. De persze mi vagyunk a hülyék...
  • Although
    *Karakterek animációjára gondoltam szerintem nem illik bele a "képbe" de ez szubjektív..Végigvitte a "rövid" demot és nem estem hanyatt, nyilván a történet összetettebb, és jobb de ez nem az amire vártam. Három ember Sir "dzsedi", Parres , Mcandree folyamatosan hülyéz, mert ezen a szinten vannak én meg hülye vagyok mert felveszem, De ha végignézed jópáran értették miért mondom amit mondok, igen csalódott vagyok nem ezt vártam.
  • MrAndree
    Remélhetőleg a DA 3 se. :)
  • Fenrir
    Igen, sajnos érződik rajta.

Nem összecsapva van mert ahhoz a játék rendes, iparosmunka, de az 1 után a játékosnak hiányérzete van pár dologban. Kellett volna még az az 1 év.

Reménykedjünk, hogy az ME3 nem fog ilyen "problémáktól" szenvedni.
  • SötétBarom
    Engem meg a DAO-ban irritált, hogy bizonyos varázslatoknál progress bar volt a csávó feje felett. Na bumm.
  • wedge31
    Hát azért ezt a barom teleportálgatos rogue ficsört kihagyhaták volna az elején még csak kínos de így 50 óra játék után már ídegesitö.
  • SötétBarom
    Ennyi idő alatt lehetetlen olyan játékot csinálni, mint a DAO. Ez nem a Bioware hibája, hanem a kiadóé. Az összes negatívum (ahogy én látom) a szűk határidőnek köszönhető. Simán kellett volna még minimum 1 év a fejlesztéshez. MINIMUM.
  • MrAndree
    Ne vitatkozz vele, ez dedós és kész. Hiába magyarázta el már neki 20 különböző ember, hogy nem az. Az és kész.
  • Gubberx
    És ha ennyire szar és lineáris meg nem éri meg akkor minek irkálsz ide feleslegesen hülyeségeket?
  • SötétBarom
    Ezt a dedós harcrendszert magyarázza már el valaki.. TÖK UGYAN AZ mint a DAOban, csak gyorsabban történnek a dolgok, ill. nem lehet annyira kizoomolni. Nehezebb szinten UGYAN ÚGY 3 másodpercenként pause, ha nem akarsz folyton megdögleni.
  • Although
    Egyébként konkrétan elolvastam a történetet is mindent amit találtam. már van WIKI szerű anyag ami a teljes történetet és a választási lehetőségeket tartalmazza az gyakorlatilag megerősíti, a lineáris történetvezetést. Nekem ez nem Dragon AGE 2 és meg sem közelíti az eredetit és mint mondtam átverésnek tartom. ÉS annyira szánalmas ahogy ezt az egy dolgot szajkóztok hogy az nem semmi. Komolyan úgy 8-14 évesnek tűntök evvel nekem. Nem fogok warez-t letölteni mert megveszem a játékot ha megéri nekem. És nem használok warezt.
  • Fenrir
    Én egy végigjátszás után úgy vagyok vele, hogy egy kicsit vegyesek az érzéseim. A grafika, az animációk, a párbeszédek és a hangok szerintem nagyon jók, az nagy előrelépés. Ami egy picit zavar, hogy a városon és a közeli hegyen kívül nincs más helyszín ahová el kell menni (a Deeproads 1 barlangja nem számottevő), ez a DA:O után eléggé bezártság érzést ad.

A másik, hogy nem lehet beszélgetni a szereplőkkel mint az első részben, mindig csak 1 monológgal elhajtanak kivéve ha éppen valami bajuk van és menni kell hozzájuk ápolni a lelküket.

Az első rész tábora meghittebb volt mint, hogy bejárjam egész Kirkwall-t a többiek után koslatva.

Ettől függetlenül harcos után még szándékozom végigjátszani a másik 2 kaszttal is mert elég sok olyan választási lehetőség van amit még meg kell néznem.

Nálam 9/10 az 1 és 8/10 a 2.
  • mzprox
    Na végigvittem, 87! órát írt ki a végére. mondjuk kb minden kületést megcsináltam hardon/nightmare-en.. másodjára tuti kihagynék egy csomót..pl a városrészek megtisztítását minden act-ban.. sok idő/kevés xp. Így is csak level 25 lettem pedig kb folyamatosan volt +4% xp bonuszom is.
    A játék szerintem jó, 8/10, az origin 8,5 mondjuk mert jobb story és változatosabb helyszínek. A dungeonok újrahasznosítását ily módon meg remélem gyorsan elfelejti a Bioware.
  • Although
    A demoval...játszottam, láttam hogy a párbeszéd rendszer elment a aMass effect írányba gondolom ez a teljesre is igaz, nem lehet árnyalni gondolom a dolgokat tehát mondjuk példa végig abba a hiszembe tartod Alstairt hogy bosszút akarsz állni ,és a végén rájön hogy nem...gondolom a teljes játék ban is ez a red, green verzió van? Nyilván kicsit összetettebb mint a Mass effect mert egy fantasyt nem lehet annyira lebutítani és annak nem volt DA:O előzménye. Rosszul látom? A történet vezetés lineáris vagy te nem ezt tapasztaltad.? Mindössze annyit történt amit lwb is mond csak ő le szedte a warezt, hogy majd ha lejjebb megy megveszem? Aztán nekem "dedósnak" tűnik a harcrendszerre is, pontosan olyan hogy "Joni" a 8 éves is élvezze, mondjuk ez szubjektív. Gondolom a teljesbe se jobb? Hoz_hun van olyan amiben tévedtem?
  • MrAndree
    Nem játszott vele. A demoval játszott, meg olvasgatja a Bioware fórumot és ha negatív véleményt talál akkor arra alapozva beböfögi ide, hogy miért szarabb a DA 2 mint az első rész, esetleg be is copyzza ami neki tetszik. De kipróbálni nem hajlandó, mert nem warezol és majd "megveszi ha 4000 lesz".
  • Sir Quno Jedi
    Ébresztő! :D Ez még pontozni is úgy pontoz. Sőt jobbat mondok, nem is tapasztalt RPG játékos, mint itt sokan, de szerinte nem eléggé "rp-s", amit ő nem is látott! :DDD Na, szép?! :DDD
  • Hoz_Hun
    Most kapcsolok; te úgy vitatkozol a DA2-ről, hogy más emberek véleményére alapozol? Nem is játszottál vele?
  • MrAndree
    Pontosan értem miről beszélsz. Arról, hogy nem vagy hajlandó kipróbálni a játékot, de hangoztatod a saját ostobaságaidat mert te valami szuper hardcore RPG-s vagy aki gondolom már az oviban is kockákat hajigált. Hogy merünk mi ellentmondani. Gőzöd sincs róla, hogy a DA 2 mennyire magas szintű, gőzöd sincs a sztoriról, a karakterekről, de még a harcról se, ellenben tényként közlöd, hogy ez bizony rosszabb mint a DA:O, azért mert csak. A csúcs az volt amikor pontoztad a játékot. Gondolom a kristálygömböd súgta meg. Ugyanaz amelyik szerint a Skyrim az évezred játéka lesz. Ráadásul ahogy nézem neked is Messiás komplexusod van mert többes számban beszélsz magadról, gondolom odaképzeled az RPG-s tömegeket akik most felháborodva masíroznak a BW székház felé kaszával meg kapával.

Félreértés ne essék, aki úgy fogalmaz meg kritikát, hogy játszott vele, legyen az bármilyen negatív vagy pozitív, azzal semmi baj nincs, de az ilyen idióták mint Although koma, még a türelmes embereket is kiakasztják egy idő után.
  • Although
    @hoz_hun miért érti amit írok vagy a DA topickba miért érti mindenki amit írok, csak te meg Pares, meg sir Jedi nem legalább ne mást mondjál amit mondok, vagy egy mondatba kapaszkodj!
  • Although
    Nem azt írtam hogy nem jó te szerencsétlen!