6609
Dragon Age II
  • Bhalage
    ha ráviszed az egeret arra a sorra megmondja az infot...
  • miko1216
    Basszus én eddig végig abban a tudatban éltem hogy a dexterity adja a védelmi szintet és a kitérést. Vagy ez a kettőben megváltozott?
  • Sir Quno Jedi
    Elsőre én is elbasztam, de másodikra sikerült egy reális megoldást kihozni az egészből. Ehhez a végén a törvényes rendet (azaz a templarokat) kell támogatni, de kegyelmet kell gyakorolni és amint megsértik a törvbényeket (a sajátjukat, right of annulment), akkor közeblépni azonnal.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem amúgy Isabella is nyitogatot mindent, mert toltam a cunningját, jó az critical-okhoz is (nomeg nem találják el az életben).
  • Fec papa
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha belegondolsz Meredith ugye attól a relictől hülyült be, de mindvégig igaza volt, és jól csinálta valamilyen szinten a dolgát, engem is átbaszott végig a jófiu - rosszfiú kérdés, mert végülis egyik se volt jó, de a templomosoknak volt igazuk, csak hát szimpátia alapján ítéltem, és nem sült el jól a dolog, ezt a végén is elmesélik hogy elég nagy káosz lett az egész dologból. Most van bennem egy olyan érzés hogy a Biowares srácok végig át akartak volna baszni, vagy csak szimplán próbára tenni, hogy az eszemre hallgatok e. :D
  • Sir Quno Jedi
    Az a vicces, hogy szerencsétlen tisztelendő anya (Chantry Grand Mother) hibája az egész, mivel nem ismerte fel időben Meredith befolyásoltságát az idol által és nem kezdeményezte a leváltását a rendnél. Pedig bőviben volt a jeleknek. Neki kellett volna időben lépnie ahhoz, hogy az egész ne fejuljon el ennyire. Nem hagyhatta volna ellenőrzés nélkül a folyamatot, pedig beszélgetéseinkből az fderült ki, hogy tudatában van az eseméyneknek és mégse.
  • vzajcev
    Tanuló törpöt fogtál ki
  • Sir Quno Jedi
    Cunning-tól függ, 10-esével ugrik egy szintet a zárnyitás. Ergó 40 elég a master ládákhoz is.
  • Fec papa
    Cunning képességet kell felfele nyomni, 40 felet már bármelyiket kinyitja.
  • Sir Quno Jedi
    Nézd, a templarok végülis azt is megtehetnék, hogy minden gyermeket (és felnőttet) szó nélkül lemészárolnak akiben egy icipici kis hajlam is van a mágiára. EZ lenne a legbiztonságosabb megoldás. Viszont ők sem hülyék és tudják, hogy vannak hatalmak, amiket mágusok nélkül NEM győzhetnek le semmiképpen sem. Ezért inkább maguk mellett tartják az ellenséget, szigorú ellenőrzés mellett, saját hasznukra nevelve. Jó módszer alapvetően, ha a lehető legemberségesebben csinálod.

Az nem megoldás, ha szabadjára engeded a mágusokat, mert jórészük képzés nélkük azonnal a démonok álodzatává válik (ezzel iszonyat háborúkat kirobbantva) és az sem jó megoldás, ha maguk vezetnek egy mágus guild-et, mivel az önnön hatalmuktól eltelve gyorsan meghatározó politikai erővé érnek és utána senki sem lesz képes őket kontrollálni és megállítani (lásd. az egész Blight téma ebből indult), így visszatérhetnek az ősi Tewinteri Birodalom béli állapotok. Ennyi erővel a sith-ekre is bízhatnád a vezetést a Star Wars-ban. :DDD

Sajna csakis a nagyon erős, fejlett és óvatos, gyanakvó ÁLLANDÓ ellenőrzés ez egyetlen elképzelhető mód az esetükben (nomeg az alapos képzés). Viszont aki sokat küzd vérmágusok és démonok/abominációk ellen, az előbb-utóbb maga is megkattan (lásd. Meredith), mivel akkor is korrumpálják a környezetüket, ha látszólag fizikailag legyőzöd őket. EZÉRT nagyon szigorú felügyelet kell a tempalrok fölé is. EZ lenne a Chantry és maguk a papok/nők, de sajnos itt hibádzik a rednszer, mert nem bírálják felül (és nem cserélik időben) eléggé a templarokat. Ez pedig anomáliákhoz vezet. A Chantry meggyengült az évszázadok során...
  • pointer4
    Már kezdek a játék vége felé közeledni, de csak megkérdem, a zárt ládák 90%-át hogy a bánatba kellene kinyitni ? :D Mert a Törpe ha 4et kitudott nyitni, az 50ből, akkor sokat mondok :D
    Na nem mintha hiányoznának :D
  • Sir Quno Jedi
    Aha, annyira jól, hogy végig egy ősi démon suggallatait követte, hogy megépítse neki az Eluvian tükröt újra, amin kiléphet az anyagi világba az évezredes börtönéből. És ez persze a Dalish elfek utolsó Keeper-ének életébe kerül, mert csak így tudja őt megmenteni a saját őrületétől. Tényleg semmi baj vele, végülis a saját fajtája azonnal megöli kérdés nélkül, ha meglátják, nem mellesleg jogosan... :DDD

• Bhalage
    najó úgy érzem végig kell játszanom, mert még az első évben vagyok.. : )
  • BEAST #4916
    Bár maga a játék egy vérbeli rpg-hez képest végtelenül egyszerű, már már egy interaktív film érzetét kelti. Azért a történetben szerencsére vannak még olyan morális, erkölcsi kérdések amiket jó érzés átgondolni. Mindkét oldalon vannak barmok, ahogy mindkét oldalon vannak olyan is akiket csak a jó szándék vezérel.
    Bár általában nem szívlelem a Chantry-t sem, ebben a helyzetben a Grand Cleric volt a legszimpatikusabb... Amikor Anders felrobbantotta a Chantry-t vele együtt, legszívesebben én is ott helyben felaprítottam volna. Másodjára lehet meg is teszem.

Ott van még az anyánk esete is. Az egész játék tele van olyan helyzetekkel amik bemutatják, hogy egyik oldal sem jobb a másiknál. Viszont szerintem a varázslók még így is megérdemlik a szabadságot.

Viszont a Circle ötletét nem vetném el. Egyszerűen egy Templarok által felügyelt börtön helyett más világokban megismert Mage Guildként kell működnie. Vagy ha más nem marad mindenki áttérhet még a Qun tanításaira is... :D
  • SötétBarom
    Eléggé úgy alakították a sztorit, hogy baromi kemény a késztetés arra, hogy a templarok mellé álljon a főhős... Csak azért nem álltam melléjük, mert mágussal toltam, és ha én mágus lennék, akkor akármennyi abominationt látnék, akkor sem ásegítenék a templaroknak :DD

Második végigjátszának nekimegyek egy harcossal vagy rouge-gal, aztán megnézem fordítva..
  • Hoz_Hun
    Mondjuk Merill is Vérmágus, és még is elég jól elvan.
  • Hoz_Hun
    Persze köztük is van normális. Csak nekem nem tetszik hogy; "hú elszakítjuk a családjától a varázslót, mert az ő érdeke, hogy egy toronyba zárjuk szopni. Ha meg nem tetszik neki, leszedáljuk".
    Az DA1-ben Alistar szimpatikus volt, mindennek ellenére.
  • Hoz_Hun
    Jaja, én a pladinokra gondoltam. Régen minden szerepjátékban, ahol lehetett (pl. Baldur's Gate, talán még a NeverWinter-ben is) paladin voltam. Itt viszont nem veszi be a gyomrom, hogy Templar legyek. A DA2-ben kifejezetten ellenséges vagyok velük.
    A másik nagyon kedvelt kasztom a Rogue. Második végigvitelre mindig azt szoktam választani (többnyire csajt akkor már).
  • Fec papa
    Szerintem ugyanolyan csoport mint akármilyen más, van egy szabályzatuk, de vannak idioták akik tullépik, vannak fanatikusok stb.., meg vannak a normálisak, ez mindenhol igy van, ugyanugy a mágusoknál is, ennyi erővel irtsd ki a mágusokat is, mert 1/6 uk vérmágiával foglalkozik, amugy esküszöm, hogyha nem lett volna annyira ellenszenves az a ribanc Meredith, még akár a templomosok oldalára is állok, Anderst is legszivesebben ott helyben leszurtam volna, de tudtam hogy kelleni fog a végső harcban...
  • Különc
    Első benyomások amik persze még idővel változhatnak,stay tuned
  • Bhalage
    nekem a DA templarjai ellenszenvesek, irtom oket amint okot adnak ra
  • TVelvet
    Na végig nyomtam.
    Nagyon jó, de nem eléggé epic a vége :(
  • Prince23
    Első benyomás vagy rövid értékelés (végigjátszva természetesen a DA2)?
  • Különc
    Rálestem a játékra, este írok egy rövid élménybeszámolót!
  • BEAST #4905
    Azért ez nem ennyire fekete-fehér. A Forgotten Realms-ben sem mindenhol szép meg jó a varázslók helyzete. Ott van például Amn, ahol az illegális varázslókat a Spellhold-ba zárják.
    Anno én is szerettem lovag karakterekkel mászkálni, de az idők során a hősképem eltolódott a törvényen kívüli igazságszolgáltató irányába. A túl merev hozzáállás, túlzások és hogy a törvény nem egyenlő az igazságossággal számomra ellenszenvessé tette az egészet mindkét oldalon.

Ezen kívül a paladinokat nem lehet egy lapon említeni az itteni templarokkal. Rengeteg vallás és isten van a paladinok/papok mögött, ráadásul igazi, létező istenek akik nem csak történetekben léteznek, de folyamatosan alakítják is a világot. Míg a Dragon Age-ben leginkább csak a Chantry van, mint legfőbb emberi vallás és ennyi. Arról nem is beszélve, hogy a templarok lyrium-mal tömik magukat, hogy legyen esélyük a varázslok ellen.
  • CAC
    ImYke, SaGa Jr:
    Köszi szépen! No az audio fület valóban nem néztem meg én balga.

• Hoz_Hun
    Ennyire nem mélyedtem bele, biztos jól kitalálták, csak nem annyira tetszik ez nekem. Na de hát más világ más történelem. :)
  • SaGa Jr
    Amit meg kihagytam, a lényeg.
    A Templar szervezet nem csak őrzi és megfigyeli, de helyes irányban is próbálja képeztetni a hozzájuk került varázslókat, hogy azok hasznosan alkalmazzák a tudásukat. Ezt én nem látom bajnak, sokkal inkább egy jó döntésnek.
  • SaGa Jr
    Itt azért komoly okai vannak a történetek szerint, ami miatt erős kontroll alatt tartják a varázslókat (Andraste sztorija bejátszik erősen ebbe). Ez meg szerintem nem baj, sőt (gondolj csak bele milyen sok gondot okoznak a blood mage-ek, mekkora befolyása van a fade-nek a varázslókra és az ottani démonok is könynedén uralmuk alá hajtják őket).

A Templar brigádot én mondjuk pont nem lovagként látom (nemesi harcos aki a királynak tartozik felelősséggel), inkább vallási fanatikusként (merthogy az egyház fegyveres karja, a varázslók ellenőrei és vadászai), D&D hasonlattal élve egyfajta paladin/paplovag a templar. Bár nem varázsolnak, inkább varázslók elleni módszereket dolgoztak ki (tudom hogy a templar specializációban van spéci sebző "varázslat" jellegű képesség is).

Az elfek meg megérdelemték, hogy leigázzák őket (ha hagyod magad kihasználnak). Ugyanolyan orrukat fennhordó banda voltak, mint a legtöbb fantasy setting esetében, csak itt elkenték a pitypangzabáló szájukat. Egy részük beolvadt (ők a városlakók) és megalázkodott, a többiek meg nomádként élik tovább életüket és picsognak.
  • Sir Quno Jedi
    Sőt, a Tewinterieknél még most is a magiszterek uralkodnak és szörnyűséges rabszolgaságban tartják a többieket. Épp ennek elkerülése végett van a Circle.
  • Lacoka12
    köszi
  • Hoz_Hun
    Bár kaptam egy levelet attól a varázslótól, akit először az elfekhez küldtem majd elkapta az álomkór, onnét is kihúztam és azt tanácsoltam neki menjen tanulni oda, ahol tudnak neki segíteni.
    Mintha azt írta volna, hogy ahol ő van ott szabadok a varázslók, nincsenek Templarok és a mestere ép akkor vert le egy másik varázslót párbajban.
    Szóval talán nem mindenhol ilyen gyatra a helyzet Dragon Age világában.
  • SaGa Jr
    Nem lehet korábban.
    A végjáték utolsó felvonásában veheted vissza a csapatodba a tesót a varázslóktól (merthogy nem kerül a templar bandához, oda a fiú tesó áll be önként).
    Lényegtelen, hogy a mágusokat támogatod vagy a templar brigádot (ha az utóbbiakat akkor is melléd áll mert kdierül a fővarázsló pár mocskos húzása és orientációja) a hugica csatlakozik majd hozzád ha nem utasítod el.

De ugyanez a helyzet akkor is ha a tesóból grey warden lesz. Addig le vannak kötve a saját szervezetükben és csak az utolsó epizódnál tudnak csatlakozni.
  • Lacoka12
    meg tudod mondani hogy Bethany korában hol lehet vissza venni mert én csak a vég csatánál tudok ismét vele lenni
  • IMYke2.0.0.0
    Saját képem (ez a gép csak ekkora felbontásban bírja):

• Hoz_Hun
    Gondolom őrzik hét lakat alatt. A körös mágusok nem mászkálhatnak szabadon, vagy nem tudom.

Amúgy pont ez az egyik a két dolog közül, ami nem tetszik a Dragon Age világában: a mágusokat szűk pórázon tartják a lovagoknak titulált kaszt. Én korábbi RPG-ben mindig lovag karaktert választottam itt egyszer sem lettem (börtönőr) templar. Nem is szimpatikusak. Irányítani nem szeretem a varázslókat, de szerintem jobb ha szabadok mint más játékokban.
    A másik meg hogy az elfeket ennyi leredukálták szolgákká. Én számomra az elfek mindig egy nemes önnálló nép volt, nem ilyen leigázott, elvert banda.
  • SaGa Jr
    Az audio részlegben keressed a felirat bekapcsolását.
  • CAC
    Csak én vagyok ilyen béna, hogy nem találom a felirat bekapcsolásának a lehetőségét?
    Kb a szövegelés felét értem csak meg, és ezen nem sokat segít az sem, hogy az utolsó mondat megjelenik az interakcióknál.
  • Lacoka12
    úgy értem a mágusokhoz
  • Gubberx
    Én már azt sem értem hogy a fenébe lehet egy trágya mmo és egy single player játék között párhuzamot vonni :D