Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Örök hálám a linkért, barátom! Bárcsak az ME-hez is lenne ilyen!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

lwb
Nem is kell ultimate edition csak várni egy picit az elsõ review-kra. Csak hát az ember nem a türelmérõl híres.

aki nem akarja vegigtolni megint az originst annak ajanlom figyelmebe:
http://social.bioware.com/project/4242/
Erre van egy olyan dolog pc-re, hogy DA😮 Ultimate Edition... minden földi jó, ami valaha is megjelent a játékhz benne van... persze csak külföldön... (Szarkazmus on) Persze Magyarországra minek belõle úgyse venné meg senki (szarkazmus off) és potom 6600 Ft-ért már a tied is házhozszállítva! Voilá... rögtön nem kell DLC-kkel szarakodni, csak ehhez biza türelem kell, hogy ne fizes többet!

Most én is elkövettem azt amit nem szoktam 0 day vettem valamit ,de csak a bioware pontok miatt tettem ( kijön belõle szûken 2 db nagyobb DLC) és ez már nekem elég volt!

Akinek nincs meg a DA😮 annak csak ajánlani tudom!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Amugy csak nekem tunik ugy hogy az osszes elf olyan lett mint akiket arcon vagtak egy tepsivel?:-)
Nekem elvesztek a DA😮 mentéseim, ezért én is úgy gondoltam, hogy majd megjelenés elõtt nekiállok, és megcsinálom. De egy valami eltántorított: belegondoltam, hogy nekem az összes elõzõ végigjátszásom 70+ órát vett igénybe, hát elment a kedvem, komolyan mondom. Annyira már nem tudna lekötni. Más mentését meg meg azért nem használom, mert olyan érzés, mintha más koszos gatyáját venném fel. Lehet, majd nyáron nekiállok, de jelenleg még a DA2-re se lesz idõm (ezen a héten egész héten szüneteltetve van, nem érek rá egyáltalán 😞((()

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Erre én is késztetést érzek!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

lwb
Az nem üzletpolitika, hogy úgy hirdetem a dlc-t, hogy "minden, amit morriganrõl tudni akartál" aztán meg 0 új infot tudsz meg miután végigvitted. Azt úgy hívják, hogy hazugság. És IGEN megvettem. Eredetibe, pénzért.
Most vettem a DAO-t újra PS3-ra is, de most már okosan kihagytam a felesleges dlc-ket, elsõre viszont beszoptam.

Jó, mindegy, akkor félreértettelek. De a Kreia/Traja - Flemeth hasonlattal én is egyet értek.

Ebben igazad van!

SötétBarom
Komoly késztetést érzek, hogy újratoljam a DAO-t a DLC-kel együtt, és után ugorjak csak neki a második végigjátszásnak. :> (egyelõre megpróbálom ezt befejezni ma éjjel 😊 )

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Hat nezd ha nem erdekel nem veszed meg, nem jatszol vele vagy le warezolod ha sokallod. Ez mar uzletpolitika.Ha meg nezed a jatek megjelenese elotti videokat sok olyan reszt latsz benne ami nem kerult bele, gyanitom majd dlc formajaban.
Terminátor14
A DA-t majd úgy kell nézni, hogy a 3 részt egyben vizsgáljuk, hisz úgy lesz teljes a történet. Biztos vagyok benne, hogy Flemeth fog szerepelni a 3-ban, kulcsfiguraként.

Amit meg a Kotorral összehasonlítva írtam, az kb úgy is van 😊

CSAK a Fradi

Calver
ha újrakezdeném mágussal, én kb így raknám össze. sorrend itt-ott felcserélhetõ (fõleg mert elfelejtettem Winter's Blast-ot berakni), meg Dispel helyett mehet Walking Bomb (egyiket sem használtam soha kb), de nagyjából jó.

"The trees move. Do you not see it?"

lwb
Elõször a 4chan-t gyanúsították. Most az rpgcodex a bûnbak. Valójában a sok csalódott DAO játékos. Az emberek csak végletekben tudnak gondolkozni, ha valami tetszik, akkor az 10/10, ha nem akkor az 0/10.

lwb
Kivéve, hogy Flemethrõl a játék végén sem derül ki, hogy õ a fõgonosz ... mert nem õ a fõgonosz. A 2-ben biztos nem, a 3-ról meg kb ugyanannyit tudunk itt mindannyian - semmit.

Azért a nagy hasonlóság mert fehér a haja, mélhangú a szinkronhang, boszorkány és rejtvényekben beszél? Mert akkor lehetne Ravel is ezzel az erõvel. Meg kb minden öreg banya, aki eddig szerepelt.

Metacritic-en 4.1 user pont egy kicsit túlzás, de tény, hogy ezt most elbaszta a bioware.

lwb
Szerintem meg max a 3. rész. A DLC-k terén a witch hunt nevû hazugság- és lehúzáshalmaz óta erõsen szkeptikus vagyok. Ha szerepel is még flemeth, max úgy, mint morrigan. Igen is meg nem is, lényeg h perkálj még 5-7-10 akárhány dollárt.

Terminátor14
Flemeth-Kreia párhuzam nagyon is ül szerintem, mindkettõ titokzatos vén banya "varázserõvel", egyikrõl sem derül ki biztosan, hogy épp csõgonosz vagy pozitív szereplõ 😊 (persze a játék végéig)

Ha találgatni kéne, akkor 90%-ra mondanám, hogy Flemeth-nek óriási szerepe lesz a 3 részben.

CSAK a Fradi

lwb
Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy kb 5 percet szerepel az egész játékban. Ehhez képest Kreia a játék 40-50 óráját végigszerepli/kommentálja a játékossal. Egy - a jelen történet szempontjából - full jelentéktelen mellékszereplõ és a KOTOR2 központi karaktere más kategória.

Itt most nem a szerepukre gondoltam, tudom hogy a kotor 2 nem bioware (obsidian). De mint karakterek szerintem azert van hasonlosag.Persze ez csak az en velemenyem.Amugy az se kizart hogy flemethel meg talalkozunk valamelyik dlc vagy kiegeszitoben.Ha tippelnem kene akkor utlso dlc ami majd osszekoti a 3-ik resszel.
Nem rosszból, de ha már összeesküvés-elméleteket kreálunk, meg lefizetésekrõl beszélünk, akkor véleményem szerint az a sok 0/10-es értékelés is nagyon furcsa. Mindenesetre a Metacritic User Score-ra sose hagyatkozom (az igazat megvallva egyik reviewra se hagyatkozom, ha érdekel valami, akkor kipróbálom).

Azért azt nem mondhatod, hogy Flemethnek nincs hatása az össztörténetre. Kiderült pár érdekes, és késõbbiekben akár fontossá is válható dolog.

lwb
LOL

Ez automatikusan azt jelenti, hogy a Bioware parancsára írta? Ezt ugye nem gondolod komolyan... A másik, hogy az a sok rinyálós 0/10 értékelés is röhejes.

lwb
Kreia kb a legfontosabb karakter volt a KOTOR2-ben (amihez 0 köze volt a Bioware-nek, csak az enginet csinálták õk, minden más Obsidian), Flemethnek meg van négy sora az egész játékban, aminek pontosan semekkora hatása van a játékra (ehhez képest a trailerek meg a hype jól elhitetették az ellenkezõjét).

Max külsõ a hasonlóság, belsõrõl fogalmunk sem lehet, mert egyszerûen nem szerepel eleget Flemeth. Biztos sokat kért Janeway kapitány a szinkronért. 😊

Calver
kell, de lehet vele trükközni - ugyanis ha felvettél egy páncéldarabot, az rajtad marad, még akkor is, ha nem lenne elég willpower-ed hozzá.
na most, van egy pár cucc (sajnos legtöbb csak DLC/unlockable) amik adnak +willpower-t, valamint harmadik fejezetben van egy rúna ami dob minden statodon (+6/+7 táposabb páncél esetén) - ezeket felpakolod magadra, felhúzod vele Willpower-t, majd feldobod a legtáposabb páncélt, és örülsz. nekem Champion set-hez (ami alapból 31 willpowert igényel) elég volt 22-ig felhúzni így.

SZEG007
Nem neked ment a válasz Sir Quno Jedi

SZEG007
lol Bioware egyre lejebb sülyed, most már 10/10 es értékelést ir a metacriticre a saját alkalmazottuk: http://www.reddit.com/r/gaming/comments/g3td7/dragon_age_2_conspiracy_highest_rated_metacritic/

Vmi ilyesmit képzeltem el mágusnak, remélem beválik.
Van bennük hasonlóság, mind külsõre, mind belsõre... Egyébként engem meg Lowtown emlékeztet Anchorheadre.

Baromira eltalaltak szerintem. Nagyvaros tele szennyel a nyomornegyedtol a felsokorokig es nincs egyertelmuen jo vagy rossz dontes.Sokkal sotetebb hangvetelu ez a resz szerintem az elodnel. Apropo Flemeth engem kreia-ra emlekeztet :-)
Az tré. Olvastam hogy mostmár Willre is kell pakolni a cuccok miatt, vmi 31-32 pontot magyaráztak. Megéri elkúrni ennyit egy jó ruháért? Ad olyan bónuszt hogy full Magic helyett erre toljam? Fõleg hogy Blood mage lenne az ideális varázsláshoz, annak meg pont semennyire nem kell a mana.
Calver
ízlések és pofonok, engem felbosszantottak... rossz döntés <#vigyor1>

Calver
leginkább dísznek, tippre olyan 100-150 közötti kéne ahhoz h elég gyorsan töltse a manát ahhoz h ne fogj ki.

SötétBarom
WAREZ JUSTIFIED.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Sir Quno Jedi
Végül is adtak hozzá ajándékba 1600 BW pontot, ha az ember nem költi szarságokra és új kompányionokra, akkor tán kitelik belõle majd egy értelmes DLC, ha lesz. Rühellem a DLC-ket, de így az elsõ pár "ingyen" lesz, legalábbis a játék árában benne volt (Black Emporium és a kutya is ajándék, pedig az is 800 ont lenne amúgy). Jól kihasználnak minket a genyók....

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Máh elnézést, de a mágus aki megölte az anyánkat, mi több még rengeteg nõt elõtte és "összevarrta" õket frankeinstein menyasszonyának, az Orsino oszlopos cimborája és tudott a dologról kedves Orsino barátunk (mármint a vérmágia kutatásairól, sõt tanult is belõle, ezt használja a végén), de azt állítja, hogy nem akarta lebuktatni, hogy ne adjon Meredith-nek még egy okot. Hát persze. Nos ekkor már Bethany is eláll mellõle, khmmm...

Szóval Orsino sáros és valószínûleg maga is rég a kijutáson dolgozott. Önvédelem címszóval pedig hajlandó mindenkit beáldozni és démoni lénnyé válni. AZ embereket kéne megvédeni és minimálisra szorítani a polgári veszteségeket, de Orsino elbukik a végén, elveszti a csatát "maga ellen". Orsino épp úgy lökött, mint Meredith. Csak éppen Meredith õrületét az idol korrupciója táplálja, Orsino-ét meg a saját démonai. Meredith mondja is, hogy efféle vérmágiát nem lehet egyik pillanatról a másikra eltanulni, ebben MURVA képzetnek kell lenni és bukik Orsino "ártatlanságának vélelme". Elsõre engem is megtévesztett.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Szerintem egy kiegeszito az boritekolhato, es a sok kivagot reszbol itelve lesz jo par dlc is.
Ez a mana regeneratin rate mennyit számít? A masteryk adnak 10-10-et, mondjuk 2 masteryvel +20, ez mennyit ér visszatöltésben? Mennyi az alap egyáltalán? Látszik valami eredménye, vagy csak dísznek van?
SZEG007
Az egyetlen normális banda az egész játékban a qunari.

SötétBarom
Megmondom õszintén nekem roppant szimpatikusak voltak az elejétõl kezdve <#lookaround>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Calver
nem muszáj ám párbajozni, mondhatod azt is h kinyalhatják és elpicsázod az egész kunári csapatot - nem is feltétlenül rossz megoldás, én úgy voltam vele h túl sok fejfájást okoztak már ahhoz h elsétáljanak <#ravasz1>

SötétBarom
Már túl vagyok rajt, csak kíváncsi vagyok, hogy tényleg elviszik-e. 😊

TBTPumpa
Elhagy örökre, nem fog visszatérni! Inkább küzdj meg a Kunárival, azt a csaj is értékelni fogja!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

SötétBarom
Mi van akkor, ha Isabellát odaadom a fõkunárinak? 😄D Megmondom õszintén megfordult a fejembem, mert nem voltam biztos benne, hogy a mágusom meg tudja oldani a párbajt :> De aztán inkább a lávot választottam.

Renjike
8-9 között adnék én is 😊 nem rosz az akármennyire is csalódás az 1 hez képest más lett a játék igen de attól még nem kell szarozni meg 6 osat mondani rá.

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

"Az egész játék olyan mintha CoD single player kampányát játszanánk végig az ég világon semmire nincs kihatásunk szinte, tök mindegy mit választ az ember mert ugyis mindig ugyanaz történik, az egész szövegválaszto kört kivehetnék a francba mert csak arra jo hogy válaszolhatsz diplomatikusan, cinikusan, agressziven szolaljon meg a karaktered a végeredmény ugyis ugyanz lesz."

Bocs, de ez egyszerûen nem igaz.

"A 6/10 , 7/10 pontos értékelések teljesen jogosak"

Szerintem ha objektívan nézzük, akkor azt a 8-ast simán megérdemli.

SZEG007
Megprobáltam nekikezdeni egy uj karakternek, de nincs lelki eröm egyszerüen bioware szinvonalat nem üti meg ez a játék.A karakterek közül 1 szimpatikus arcot találtam az pedig Varric.

Az egész játék olyan mintha CoD single player kampányát játszanánk végig az ég világon semmire nincs kihatásunk szinte, tök mindegy mit választ az ember mert ugyis mindig ugyanaz történik, az egész szövegválaszto kört kivehetnék a francba mert csak arra jo hogy válaszolhatsz diplomatikusan, cinikusan, agressziven szolaljon meg a karaktered a végeredmény ugyis ugyanz lesz.

A befelyezés egyszerüen szörnyü. Egyrészt az ég világon semmire nem kapunk választ, másrészt amikor a mágusok mellé állok a végsö csatában Orsino még reményt is lát Kirkvall bajnokával az oldalán a gyözelemre erre meg átváltozik egy tetves Harvesterré kizárja a templomosokat, és nekemtámad!!!!!! Ez meg mi a lofasz akar lenni valahogy nemértem szétbasszuk a templomosok fejét, erre jön egy átvezetö hirtelen minden mágus halott körülöttem ez a fasz meg egyszerüen átváltozik harvesterré valami vérmágia segitségével.
Nem elég hogy a játékban lévö összes mágus vagy elmebeteg, vagy vérmágus, vagy valami démonfajzat még a helyi körmágusok feje is egy buzeráns szörnyé változik....

És akkor itt jön képbe ujra hogy mi értelme van oldalt választani, ha egyszerüen a játékban minden fontosabb szereplöt ugyis ki kell nyirni, vagy elpatkol, és az ég világon semmit nem tehetünk ez ellen.

A környezet annyira sivár és unalmas, hogy az már kritikán aluli ugyanabba a pincébe kell lemenni 20x a játék sorrán. Még arra se vették a fáradságot hogy a társaknak végzett fontos küldetések egyedi helyszint kapjanak. Ne is beszéljünk a társak testreszabhatoságárol ami nem létezik, de nem is baj majd kaphatunk hozzá DLC armorokat bioware pontért ebben biztos vagyok....

Ezt a játékot nem hiába becézik sokan Dragon Effect-nek, a vicc az hogy mig itt semmi befolyásunk nincs a történetre ott legalább van választási lehetöségünk, mégha ez 2, max 3 opcioban merül is ki.
Amit biztosan nem érdemel ki a játék az pedig a Dragon Age 2 név, mert ez nem az erre max azt lehet ráirni Dragon Age: Champion of Kirkwall vagy valami hasonlo és mint kiegészitö lemez kidobni, mert tartalom annyi van benne mint az Awekening kiegészitöbe kb.

A 6/10 , 7/10 pontos értékelések teljesen jogosak és én még itt a demo után azért panaszkodtam hogy nem tetszik a harc animácio, hát a játék végigjátszása uán a harc animáci az ami legkevésbé izgat. Ha a Biowarenek tényleg semmi beleszolása nincs a fejlesztés ütemébe, és EA 1,5 év mulva kidobat velük egy Dragon Age folytatást akkor egyértelmü hogy nem a kosárba fog landolni hanem a letöltési listába fog kerülni a játék.

Calver
így is lehet amúgy, én csapattagoknál egyetlen egy pontot sem toltam willpower-re, ment mind magic-re, ezért nem jött be vérmágia - felesleges pontkidobás lett volna constitution-ra költeni, csak csökkentette volna a sebzésüket... igaz cserébe kismágusok 100-150 HP-jükkal együtésesek lettek, de hát erre van a Glyph of Paralysis <#vigyor1>

elemental képzettségfa az ténylegesen kb legerõsebb (kivéve tûzgolyót), Firestorm szimplán gusztustalan, még ha sok ellenfélnek van tûzellenállása is... Bethany-val amúgy egy gond van, nincs a lelkemnek meg a Primal fa, így se Stonefist se Chain Lightning se vicces kombók <#schmoll2> (mondjuk utóbbi ameddig veled van amúgy sem nagyon játszik)