6609
Dragon Age II
-
#4969 Ejnye, tölts be egy mentést az elf tábor előtti részről és vidd el még egyszer azt az amulettet :D -
#4968 Hát pedig az elején Wesley majdnem megvert minket, emlékezz csak vissza :))))) Ha nincs Aveline ott csata lett volna. -
Hoz_Hun #4967 De a DAO-ban hadovált valamit az egykori szerelméről, meg hogy átverték. Bár már nem emlékszem, de mintha valami szörnyű mágiát alkalmazott volna hogy bosszút állhason. Meg úgy rémlik a férfiakra különösen veszélyes. :)
Mag ha őssárkány alapból, akkor minek kelneki újab meg újab fiatal női emberi test. -
Bhalage #4966 ööö számomra cska az a furcsa, és tényleg most jöttem rá, hogy da:originsben agyonvágtam!
akkor hogyan született újjá? nomeg fiatalabb és jobban néz ki : )
nomeg az a legenda, hogy fiatal gyermekeket rabol, aztán valami rituálé folytán biztos elszívja az életüket hogy tovább tudjon élni...
én eddig egy nagyonmagasanképzett boszorkánynak gondoltam, hogy mondják is, bár tény, hgoy lépten nyomon sárkánnyá változik...
-
#4965 Az egyik párbeszéd során, ha "hangosabb" vagy a kelleténél, akkor közlik veled (ha mage vagy), hogy csak azért tűrnek meg, mert te vagy a champion. Illetve egy másik alkalommal végigmennek a partydon, hogy milyen társaid vannak, ott is felmerül a dolog.
Persze hogy rögtön az elején miért nem dobnak ki...? Azt nem tudom :) -
#4964 Még az elején még egál is lenne a helyzet, de mikor visszajövünk a Deep Roadsról, hát azért egy kis változást vártam volna, ennyi év elteltével. vagy is nem is olyan sok az a 3. de ha már kisöcsit viszik a lovagok... rám is lehetne vmi hatással a mágus position, mondjuk bevisznek bebörtönözni, aztán epic tárgyalás stb. mint dao-ban az országgyűléses rész. Megjelentek volna a tárgyalóteremben Meredith meg Orsino követei, milyen feeling lett volna már. de ez csak Enyészet számomra :D -
#4963 Mér, Anders csak a mágusok javát akrja (azaz nem ő, hanem Justice). :D
Amúgy ez tényleg vicces, hogy mágusruhában, bazi nagy mágusbottal a hátadon ficeregsz és kasztolgatsz a templar-ok előtt és NEM tűnik fel nekik, hogy te is mágus vagy (vagy a húgod, vagy Merril, vagy Anders). Őőőőőőőő... -
#4962 Csak gondoltam a történetvezetés valamivel eltérő és félelmetesebb lesz. de eddig nem úgy tűnik. a templariusok ugyanúgy viszonyulnak hozzám, mint mondjuk a warriorhoz, holott ugye az elején mivel mágus kasztot kezdtem, Wesley meglehetősen bepöccent rám. emiatt. hát valahogy ezt vártam Cullentől is a Lovagok kapitányától is. meg a fontosabb templarius kariktől is, hogy utáljanak. a végén természetesen orsinohoz fogok pártolni, és ha lehet carvert kinyírom. Ja és Anderst hátba döföm mint a pinty:D -
#4961 Flemeth nem is ember igazándiból (mindamellett hogy shapeshifter) erre még a hülye Morrigan is rájön idővel. Ő nem sorolható be semmelyik emberi kategóriába, sem mágiaformához/iskolához nem rendelhető (mégcsak nem is blood mage, erre is rá kell jönni Morrigan-nek). Ez gondolom világos. Amúgy pedig senki sem tudja még elméletben sem, hogy ki ő, mit csinál és főleg mik a mozgatórugói és miért is teszi azt, amit tesz. Halhatatlan, ősöreg és mégcsak nem is ember. Nem valószínű, hogy ŐT meg tudná fertőzni bármelyik primkó démon a befolyásával (inkább szűkölve menekülnek).
Szerény véleményem szerint ő egy ŐSSÁRKÁNY (minimum), akár a vezérdémon és nem az a különleges képessége, hogy sárkánnyá tud válni, hanem az, hogy emberré... :DDD -
Bhalage #4960 bejon a pancelja, a szarvai es a dumaja
stilusa verhetetlen
10/10
-
Hoz_Hun #4959 Én is szeretném ezt hinni. A Wardenhez odata a lányát őt jobban át kellet verni a Dark Dugás... akarom mondani Dark Rituale miatt. Hawk-ot lehet át se akarja verni, vele csak bizniszelt egyet. -
Hoz_Hun #4958 Gondolom 1000-ből 1 embernek van ilyen erős akarata. Persze a főhős miért is ne tartozhatna közéjük.
A legjobb a Fade-ben Isabell volt: "I like big boats, I cannot lie." -
#4957 A qunarikat is feljavították. :) Én úgy vettem, ez az eredeti alakja és az Origins-ben is ilyennek kellett lennie. -
Hoz_Hun #4956 Igen csak "feljavították" a második részre. Vagy a Wardennak direkt álcázta magát anyókának? -
#4955 Ezzel nem feltétlenül értek egyet. A vér csak egy katalizátor a lyrium helyett. Igaz senki sem képes magától elsajátítani, de nem feltétlenül kell egy démon bábjává válni a tudáshoz. Bár ebben is látszik, hogy mennyire kidolgozatlan a Dragon Age ilyen téren. Megmarad az a kettősség amiről eddig beszéltünk, mindenki mást elsöpörnek a démonok, csak minket nem.
Persze mi vagyunk a hősök, de így elvesztik az élüket, nevetségessé válnak a démonok. Ha egy erős akaratú/jellemű ember képes ellenállni a démonok akaratának, akkor bizonyos esetekben megbocsátható a vérmágia, szerintem. :) -
Hoz_Hun #4954 Spoilerben volt, csak nekem már nincs tükröm és küldetés sem volt. Feljön az még egyáltalán? -
Hoz_Hun #4953 Már aki. A DA:O-ban én simán nem álltam ellen a démon csajnak és meghúztam a Fade-ben (a kis srác kárára). De megérte! :D
Igaz hogy csak e miatt addig játszottam mágust. Remélem még magvan onnan a mentésem. :) -
Bhalage #4952 Flemeth néni a beszt! -
#4951 Jah és a vérmágia nem megbocsátható, vagy vicces dolog. Aki azt használja az MÁR előzőleg elbukott és végleg, nincs visszaút. Nem lehetsz csak úgy viccből sith lord, hogy párhuzamot vonjak (jó Anakin visszajön a végén, de ő az aki balance-ot hoz az erőbe, a kiválasztott). Aki használja az már megtette az UTOLSÓ lépést is, már csak előre van út a még mélyebb sötétségbe, mígnem egy szép napon kaput nyit önmagán keresztül egy démonnak az anyagi síkra. Magadtól nem tudsz vérmágiát mívelni, ahhoz a túloldali hatalmak segítsége kell. -
#4950 persze hogy nem volt még semmi démon, mert Merill története csak a vége felé teljesedik ki csak elfeljtettek spoilert rakni itt emberek:) -
#4949 De valamikor az volt, legalábbis állítása szerint. :D -
#4948 Flemeth az nem tudom micsoda de egy biztos nem ember, vagyis már régota nem az:P -
Hoz_Hun #4947 Akkor föltolom addig (+a tőr) és akkor talán nyitja őket. Isabella nekem úgy is állandó társ. -
szmöre #4946 30-as cunningal majdnem az osszeset ki lehet nyitni szerintem -
Hoz_Hun #4945 Akkor lesz még a küldije, vagy azt buktam? -
Hoz_Hun #4944 Ez tök idegesítő. Növelem a cunningot, de így is csak Isabella tudja kinyitna többséget, úgy hogy van egy tőr, ami +1 ad a lockpick-re. Mindig nálam van, mert amúgy már rég kinőte, de ha nem nyit egy ládát (80% nem tudja nyitni 27 cunningal sem) akor csere-bere, és akkor általában megy neki. De így is 15-20% a ládáknak zárva marad.
Pedig a zárt ládákban vannak a jó cuccok. -
yooyoo #4943 Sajna ez bug miatt előbb kesereg. Először én sem értettem -
szmöre #4942 Bug -
Hoz_Hun #4941 Érdekes. Nálam ilyen nem volt. Most értem az ACT.III.-be és egyik első párbeszédemben Merill otthonában ült a szobájában és kesergett, hogy valaki (valakik) meghaltak, és ő nem mehet sehova sem. Tükör meg már nincs a lakásában. Nagyon furcsa az egész, mert a főszereplőt totál kimaradt mindenből. Annyi volt előtte, hogy a törpe mondogatta, hogy Merill visszajárkál a régi lakásába, meg személyesen is mondta, hogy elnéz haza, de estére jön. Erre legközelebb odamentem és sír, a tükör meg sehol.
Vagy ez majd később fog kiderülni? Nálam semmi démon meg semmi nem volt. Ja és elf táborban mindenki megvan Keeperestül, az boltos is megvan. -
#4940 És az jó arány, hogy a negyedik vagy valójában így már csak harmadik mágus éppen vérmágiát űz? :D
Közben a templáriusok leszarják nagyívben, pont őt, pont a vérmágust :(
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én vagyok az a vérmágus :D Hol itt az igazság? -
#4939 Az csak egy játékbeli butaság. Mi sem vagyunk képzettek, Origins-ben sem voltunk azok mégis ellenálltunk. Sőt még ki is játszhatjuk a démonokat...
Ez csak egy primitív módszer volt arra, hogy úgy tűnjön szabad akaratuk van a társainknak.
Viszont még mindig "...a felügyelet és az alapos képzés nem egyenlő azzal, hogy semmibe vesznek és fegyvernek tartanak amitől(akitől) mindenkinek rettegnie kell" -
#4938 Ott van Flemeth is, aki szerintem már messze túlszárnyalt minden más varázslót és meglehetősen épp elméjűnek tűnik az öreg. :p
De komolyra fordítva a szót, minden emberben úgyan úgy megvan a gonosz, mint a jó. Mégis az utcán sétálva szerintem több rossz/bűnös embert találsz, mint jót. Mégsem zárják börtönbe az embereket születésük után, mert lehet hogy rosszak lesznek. :) Az SW példánál maradva, ennyi erővel minden jedit be lehetne zárni, mert lehet elcsábítja őket a sötét oldal.
Egy két példa még nem lehet reprezentatív egy egész csoportra nézve. Orsino lehet, hogy nem a legjobb ember, de az ügy ami mellett kiállt igaz volt. Nem a Circle eltörlése volt a célja, hanem az, hogy a varázslókat is vegyék emberszámba.
Mondjuk azt kicsit hiányoltam a Dragon Age-kből, hogy hiába lehetsz Blood Mage, te valójában sosem élheted át a negatív oldalát. Nem lehetsz abomination és az eszedet sem veszted el, hogy mindenkit ellenségnek láss. Pedig érdekes élmény lenne, ha ránk törthetnének olyan rohamok mint Anders-re. :D
Bár ez minden specializációra igaz... nem érzem a súlyukat, hogy most valami különlegeset tanultunk, aminek értéke van. Csak egy újabb ability pont. -
#4937 Azt se feledd el, hogy a Fade-ben mindkét oszlopos társunk MAXIMÁLIS hozzáállás és szeretet mellett is elárul minket AZONNAL, első blikkre. Kb. ennyi esélye van egy képzeltlen amatőr elmének/léleknek a démonok ellen. Képzeld el, ha nem tartják ellenőrzés alatt őket és nem oktatják őket. -
mzprox #4936 A végén a választást mennyire befolyásolja az, hogy milyen class-szal játszok? Most rogue-gal vagyok, de pl ha templarral vagy blood mage-el lennék akkor is teljesen szabadon választható hová állok? -
#4935 Namost a játékban veled tartó három mágusból az egyik démon által megszállottá vált vérmágus, a másikban egy bosszúálló szellem vert tanyát és igazi terrorista, a harmadik MÉG normálisnak tűnik, dehát még kezdő az elején, ő a tesónk. Jó arány?! -
#4934 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Orsino maga el is ismeri hogy jóbarátok voltak és tudott a dologról, csak nem akarta lebuktatni, nehogy Meredith ezt is felhasználja ellenük. Szal. Orsino füligsáros genygóc. -
#4933 Bezony, ez feltűnt nekem is. -
szmöre #4932 Orsino egy beteg kocsog volt szerintem, azt a vermagiat nem egy nap alatt tanulta es ha figyelmes vagy akkor azon a kuldetesen ahol Hawke anyja meghalt talaltal egy levelet egy magustol akit teljesen lenyugozot annak a betegnek a munkaja es orszagos nagy cimborak, es csak ugy irta ala hogy O. Na vajon tippelj ki lehetett az? -
#4931 Van ebben igazság, de a felügyelet és az alapos képzés nem egyenlő azzal, hogy semmibe vesznek és fegyvernek tartanak amitől(akitől) mindenkinek rettegnie kell.
Nem a rendszerrel van baj, a Chantry (Grand Cleric féle) hozzáállása szimpatikus, de a Templarok és nekik köszönhetően az emberek hozzáállása enyhén szólva is túlzás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A játék során sokféle emberrel találkoztunk.
Fenris egyszer azt mondta naív vagyok és minden mágusnál van egy pont amikor hatalomra/erőre van szüksége, még ha jó cél érdekében is. Persze ilyenkor jönnek a démonok meg a vérmágia. Láthattuk ahogy a First Enchanter aki végképp nem akart háborút, csak békét és jobb életet a varázsloknak, szintén átesett a ló túloldalára... de őt is a Templarok lökték át, magától talán sosem jut el idáig.
Én úgy vagyok ezzel, hogy a mágia is csak egy eszköz, az ember önkontrollján és tudásán múlik az egész. Itt jön képbe a Circle és az alapos képzés. A Chantry szabályai szerint aki a Harrowing vizsgán megbukik abból Tranquilt csinálnak és ez rendjén is van. Aki túl gyenge ahhoz, hogy ezt a hatalmas terhet elviselje meg sem érdemli, de nem szabad túlzásokba esni és minden varázslót kasztrálni még ha "fegyvernek" úgy is jók lennének akkor sem. -
SaGa Jr #4930 Pedig ha ráviszed a kurzort valamelyik tulajdonságra még le is írja a program hogy mit befolyásol.
Dexterity a rogue attack és damage rátáját befolyásolja (warrior esetében ugyanezt a strength teszi míg mage esetében a magic), meg mindenkinél a critical esélyét.
A cunning a védekezést és a critical sebzés mértékét, meg rogue karakterek esetében ettől függ a zárnyitás is.