6609
Dragon Age II
  • lwb
    A társak elvesztése lényegében a Friend - Rival értékedtől függ.

Minden egyéb téren tökmindegy kinek az oldalára állsz, a történet ugyanaz, a bossok ugyanazok lesznek, akár a mage-ek, akár a templarok oldalát választod.
  • Terminátor14
    Nem fogod fel, amit írok :) Mindegy, hagyjuk.

Többen írtátok (és részben egyet is értek ezzel), hogy nem DA:O folytatásként kezelve a játék sokkal emészthetőbb. Ez oké, viszont abban szerintem biztosak lehetünk, hogy a sztori nagyon is össze fog fonódni a 3. részben, úgyhogy végső soron mégis folytatást kaptunk! :)

Ez a szitu nagyjából a Mass Effect trilógiával is, a 2. rész amolyan kis átvezető a 3. részbe, ahol majd kiteljesedik a sztori.
  • Although
    * Sorry @Crusadernek ment.
  • ratgab
    Facepalm... mert 1 kerettörténet van, 1 családod van... miért kellett volna más origin, mikor már a családban benne van a mágusvér

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (Hahó Papa Hawk apostate volt, ezért szökött el mama hawk Kirkwallból, mert a családnak nemtetszett, hogy egy mágussal jött össze, meg mint tudjuk Kirkwallban már akkor is kemények voltak a templárok...)
  • Although
    Minden vita nélkül nálam az rpg a választás lehetőségét jelenti amikor te DÖNTESZ kinek az oldalára állsz akár azon az áron, hogy egyes társaidat elveszted és sz csak egy szempont. DAO ezt teljesen visszaadta + adott logikai feladványokat is és sok mást nekem ezt jelenti az rp sok minden egyébb mellett, ezért nem hívom a ME típusú játékokat rp-nek . Javíts ki ha tévedek te végigvitted ezt ez igaz a DA2-re? Mert úgy látom sajnos már az Awakeningre sem igaz.
  • Prince23
    DAO 6 kerettörténetére is rá lehetne ezt fogni. mégis dobtak a feelingen és a játszhatóságon is nagyon is sokat!
  • szmöre
    Ha csinalod az amulettes kuldit Flemeth megemliti hogy ismerve morrigant megprobalja eltenni labalol, vagy mar meg is tette.Azt is elmondja hogy lenyenek egy resze volt az amuletben igy nem uti egymast a 2 dolog idoben.Amikor Hawke rakerdez hogy Morrigan most a lanya vagy az ellensege akkkor azt valaszolja hogy egyik sem...
  • Terminátor14
    Cseppet sem vagyok elfogult, csak éppen olyan dolgot vársz el, ami nem reális.

• Prince23
    Teljes mértékben egyetértek veled :) Champion of Kirkwall. nekem ez a játék címe, és így már elégedett vagyok vele :D
  • Prince23
    Én csak két előtörténetet vártam volna. ez a minimum. az meg még rá tesz a lapáttal hogy elffel sem lehet sztorit kezdeni. mivel ők is élnek a városban. de akkor ugye kellett volna előtörténet neki is. lusta bagázs. EA. látszik a sürgetés nagyon.

A mágus kaszt előtörténete nagyon is dobott volna a szavatosságon is, nem csak a sztorin. Egy előtörténet max két órás játékmenetbe. vagy legyen egy órás ha már egyszerűsítenek ezek.

"Lothering-i család a Blight miatt menekülni kényszerül Fereldenből, ennyi :)"
    - ez lett volna a főtörténet, mint a daoban a Cousland család... ennyi :)

ennyire ne legyünk már elfogultak, könyörgöm :)

• Crusader
    Sziasztok!

Látom a többség leragadt a fikázásánál. Én megkövetem Magam, és a „3853”-as hozzászólásom.

Az elvárásaim Nekem is a DAO alapján teljesen más volt mint amit a DA2-ben kaptam. (hasonlattal inkább nem élnék, mert egyrészt OFF lenne, másrészt újabb vitát robbantanék ki vele)
    Negatívumot nem írok, mivel azt már kifejtettem korábban, viszont ha a DA2-őt külön játékként fogom fel, ami sikerült megközelítőleg a játék felénél, akkor egy igen is nagyon jó kis RPG-hez van szerencsém!
    Nem akarom sokáig ragozni, nem szabad folytatásként felfogni, nem szabad ua. várni mint amit a DAO hozott, és máris Mindenki elégedett lesz.

Ui: amúgy ahhoz képest, hogy előszörre nem jött be (le-át) a gáma, most épp másodjára kezdtem neki. (Elsőre a játékidőm kicsivel több mint 80ó volt.)
  • Hoz_Hun
    Nem véletlenül találta meg. A saját naplójába/könyvébe minek hazudozna. Vért izzadtam mire elvettem tőle azt a vackot Morrigan kedvéért... :)
  • Terminátor14
    Meg van írva az előtörténet.
    Lothering-i család a Blight miatt menekülni kényszerül Fereldenből, ennyi :)

Nem véletlenül van fixen ember főszereplő.

Másrészt meg gondolj bele, hogy a high res textúrákat nem volt idejük a játékba integrálni, akkor majd pont előtörténeteket fognak még gyártogatni? :DD
  • Although
    Hm pedig ez volt az egyik kedvencem ha találtam könyvet vagy feljegyzést tök mókás volt elolvasni. :) Titkba reméltem Flementh könyve begyűjthető a witch huntba :)
  • Although
    Akár úgy is mint könyv bekerül az inventory-ba a fekete könyv és el tudom olvasni :)
  • Prince23
    Ha már ennyire a boszorkányüldözés (vagy mágusüldözés? de ez rosszul hangzik:D) a téma Kirkwallben, lehetett volna tenni ez ügy érdekében vmi pöpec dolgot. már nem azért.
    Dao-ban asszem 6 kerettörténet volt. akkor itt mi a faszé nem tudtak csinálni legalább a mágusnak egyet??? és ne mond (mondjátok) hogy ezzel nincs igazam :)

ezt inkább a Biowarenek kellett volna írnom így :D
  • Hoz_Hun
    Nincs a Witch Huntban semmi! Nem derül ki semmi! Nagy átverés. A "nem tudjuk mi lesz-ből" még nagyobb "nem tugyuk mi lesz" lett.
  • Sir Quno Jedi
    És valószínűleg a varázskönyvébe csakis "igazságokat" írt és azt "véletlenül" megtalálhatta Morrigan és elolvashatta, hogy megtudja a "teljes igazságot" ?!?!? Hmmmm...
  • Although
    Valami kapcsolódó történetet, vagy bővebb kifejtését annak amit a táborban meg lehetett tudni :)
  • BEAST #4990
    Ez a sok mágia téma meghozta a kedvemet, hogy én is kipróbáljam. Eddig kétszer játszottam végig warrior karakterrel, más utakon persze. Nagy hátrány, hogy Carver marad a mage karakterünk mellett, nem Bethany. :(
  • Although
    *Mondjuk legalább nem fogok meglepődni rajta hogy nincs :)
  • Terminátor14
    A DLC Morrigan-ről szól, meg egy ősi okosságról. Nem tudom mit vártál Flemeth-tel kapcsolatban :)
  • Sir Quno Jedi
    És te ezt el is hinnéd, hogy le lehet győzni őt ilyen primitív módon?!?! Tudod a sárkányok tudnak valamit, amit a mi partink NAGYON nem. Mégpedig repülni... :DDD Valószínűleg szándéákosan "nyíratta ki" magát, hogy Morrigan meggyőződhessen az abszolút elkötelezettségünkről felé és így szabad utat kaphasson a "szerelemgyerek". Vagy csak így tudott kijutni a mocsár börtönéből (átok?!), vagy Morrigant kellett megtévessze ezzel. Vagy...
  • Terminátor14
    Csak nem értem, hogy mit akarsz ezzel :D

Írták, hogy miért engedik a templarok, hogy egy mage (főkari) szabadon mászkáljon Kirkwall-ban, erre én írtam, hogy van rá utalás több párbeszédben is, csak azt nem értem, hogy az elején miért engednek be egyáltalán, vagy miért nincs vmi intézkedés ellenünk.

Erre Te felhozol egy teljesen más dolgot, miszerint Wesley ki akar minket nyiffantani a prológban :DD
  • Although
    Kösz hogy elárultad ennyit a meglepetésekről :D
  • Hoz_Hun
    Flemet hazudik mint a vízfolyás, viszont ezek a dolgok a varázskönyvébe írta le, amit Morrigan megszerez és el is olvas.
  • Terminátor14
    Nincs benne szinte semmilyen lényegi infó Flemeth-ről.
  • Prince23
    Én meg szándékosan írtam ezt neked. Ha már Wesley bepöccent ránk, akkor Cullen, Thrask stb miért ne? :)
  • Sir Quno Jedi
    Az csak ősi legenda, amit táborűz mellett mesélnek róla. Lehet a felét ő maga terjeszti, hogy összezavarjon mindenkit. Tény, hogy halhatatlan, látja a jövőt (szemlátomást előre is tervez ezzel), olyasmiket tud, amit a vezérdémon se és sárkányformája is van. Navajon?! Lehet alá is becsüljük és valóban sokkal durvább egy őssárkánynál, hiszen a DAO1-es gyerkőcünk is egy isten lesz végülis elméletben. Köhhhh...
  • Although
    Elvileg remélem a Witch hunt dlc-ben ott a válasz de azt még csak most vettem meg, ha lesz időm végigviszem kiváncsi vagyok, direkt semmit nem olvastam el róla.
  • Hoz_Hun
    Adott egy amulettet, abban "részben" átvészelte a dolgot.
  • Prince23
    Nem ártott volna az sem, annál a kerettörténet résznél. vagy valami, bármi jöhetett volna.
    de a legvégén melléd áll, ha kéred, nyalizol. kár, hogy nem lehetett perelgetni ez ügyben, hogy hugica jöjjön vissza. valami kreatív küldi nem árthatott volna itt sem. de engem leginkább ez a mágus főszál bánt. Gondoltam hatással leszek nagyban Kirkwallre mágusként, ha visszatérek a Mélyutakról... de semmi komolyabb :(
    innen látszik, hogy a sztori sántikálgat. nem is egy helyen.
  • Terminátor14
    Ez jó meglátás, lehet, hogy Flemeth is egy ilyen rituálé szüleménye...
    Morrigan pedig ellene szeretné felhasználni a gyermeket :D

Nem is lenne rossz...
  • Bhalage
    meglehet!
  • BEAST #4975
    Jó kérdés. Amikor előkerül az amuletből, akkor mondja is, hogy ő is megmentette az életünket, most mi is megmentettük az ővét azzal, hogy egy apró részét átmentettük. Szerintem miközben a Warden épp kaszabolta az anyókát a viskójánál, mi megmentettük az életét. :D
  • Terminátor14
    A kérdés nem rá irányult, hanem Kirkwall városának templarjaira :)

• ferenc001
    Bennem körvonalazódott az ötlet, hogy Flemeth onnan ismerte a Dark Rituale-t, (ami ugye annyit tesz, hogy a vezérdémon "lelkét", egy Warden gyerekébe irányítja, egy Warden helyett), hogy annó ő is született. Persze ez merőben spekuláció, és biztos van pár gyenge pontja ennek az ötletnek is (amúgy meg amit Flemeth mesél magáról, annak ha a fele igaz, akkor megeszem a kalapom :D).
  • BEAST #4972
    Bevallom amikor megláttam, hogy a húgomat elhurcolják a templarok, akkor azt hittem lesz majd valami szöktetés, mint Origins-ben volt, amikor letartóztattak. :)
  • Although
    *Morrigan említette igazából nem tudod megölni...bár igen ez érdekes ha jól emlékszem a játék átfedésben van az eredeti DA-val, hát nem tudom.
  • Bhalage
    vagy annyira egymásbacsúsznak az idősíkok, hogy az a harc amikor morrigannal visszamegyünk a grimoire -ert az kesobb van ?

huh nem is tudom most hirtelen