Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacoka12
de a Dao2 be frontálisan is jó ez elég nagy hiba szerintem mert a rogue hátba támadó

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

JethroHUN
nem is forntális támadásra való, jó hogy úgy nem ér sokat

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Lacoka12
én az egybe a harcost tartottam erõsebnek a rogue elég gyenge volt támadásba csak akkor volt erõs ha hátba támadtam a ellent

Különc
Második nekifutásra a rogue sokkal jobbnak tûnik a warriornál nightmare fokozaton.Jobb dps,nem kell a friendly fire-re figyelni és a threatet is könnyebben kezeli.
Aveline mint tank,Merill és Bethany mint entropikus és healer és én mint assassin olyan fightokat hengerlünk amin elsõ végigjátszáson futni kellett.
Bár ha jól emlékszem az egyben is jobb volt a rogue.

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Ja azt nem is figyeltem. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Prince23
3. tud az már az act 1 elején is bûvölni... Bartran "mellett" van Bodhannal.

Hát én Xbox360-on játszok így pontosan nem tudom, hogy PC-n ez hogy van. Az a menü kell, ahol pl a társaidat utasíthatod, hogy álljanak meg, illetve válogathatsz (a nem gyorsmenübe tett) képességeid között. Asszem a kutya a Stance-k között van.
Hoszabb, vagy videós párbeszédet csak akkor kapsz társtól, ha a küldetés jel van a feje felett.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

komolyan beszélni akkor tudsz majd velük, ha õk akarnak veled...
Ezeket küldetés formájában kapod (Companions).

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Megtaláltam a kocsmában, de csak a feje felett jelenik meg szöveg, ha megszólítom, nem áll szóba velem, de a többi társnál is ugyanez van.
Nem értem mire gondolsz pontosan ezzel a kör menüvel. Elmagyaráznád?

Sir Quno Jedi
Kutya az DLC-hez tartozik, asszem pont a Black Emporium-hoz.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

1. A kocsmában (hol máshol?) van (Hanged Man).
2. Igen fel lehet venni. Kersd fel a Chantry-ban az Act2-ben. Kapsz még tõle feladatot aztán beáll (a csapatba nem úgy mint a törpe a DAO-ban - az is állandóan beállt 😊)
3. Házadban odamész az asztalhoz aztán megrendeled a cuccot, más módszert nem ismerek. Enchantolni meg a fogyatékos törpe csávó tud (Act2-tõl).
4. Kutyát a kör menübõl tudod elõhívni mint képességet.
5. Könyveket szintén körmenübõl tudod beolvasni (aztán menübõl szintlépés).

Ja igen! Meg az bonus könyvek, egyik xp-t ad a másik meg nem is tudom. Azokat használni kell, hogy megadják a bónuszokat vagy elég csak õket kivenni a ládából, ahol a bonus itemek megjelennek?

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a játékkal kapcsolatban.
1. Izabellával hol lehet beszélgetni? Mert mindenkinek van egy kis lakhelye, de az övét nem találtam.
2.A The Exiled Prince nevezetû DLC-ben feltûnõ íjász csávót fel lehet társnak fogadni? Mert végeztem a Duty nevû küldijével, de nem csatlakozott, hanem elsétált.
3. A kraftolás hogy mûködik? Hol lehet gyártani?
4. A kutyát hogy lehet elõhívni? Valamit teljesíteni kell hozzá?
Hirtelen most ennyi jutott eszembe. A válaszokat elõre is köszönöm!

A nõid meg maradtak fiatalok. 😊
Act1-ben jobban nézet ki mondjuk. Bár még az Act3-ban is szebb, mint a lentebb belinkelt rémálmok... 😊

o remek nem enged atwrol linkelni...

act1:

act3:

en kihasznaltam hogy van black emporium es minden act valtasnal oregitettem a karakteren. noveltem kicsit orrat, feljebb raktam a skin complexion-t, illetve haj/szakallon valtoztattam, igy a kis kezdo noob sracbol a vegere egy veteranosabb kinezetu champion lett 😄

j0nNyKa
csinosság

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

wedge31
Nézegessél más nem vipes galériákat fogsz látni böven 200kb feletti képeket.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

MerlinW
20KB a VIP joggal NEM rendelkezõknek. Neked van VIP jogod, ergo neked 200KB lehet. Neki meg nem.

[merlinw.org]

wedge31
Mást nem lehet, csak övet, gyürût meg amuletet.

Hali!
Valaki meg tudná mondani hogyan tudom ruháztatni a társaim?
Calver
ctrl+c ctrl+v urbandictionary

"The trees move. Do you not see it?"

"too long; didn't read."
1. The inability to accept, understand or pay attention to information when not separated by a header.
2. The ability to arbitrarily read 400 small posts but not a long one.
3. A sign of ADD or lack of reading capability.
4. A very cheap response and an indication of lack of wit.
5. 90% of the time: A lie.
6. A desperate attempt at a comeback used by people who just can't think of one.
7. Usually used by people who've been torn apart verbally but want one last attempt at looking witty.
8. Total failure at #7.
7. A sign that, not only is someone too lazy and stupid to read but, clearly, too lazy and stupid to even type out four words indicating such.
9. Collect every "tl,dr" post online, and you'll have a good estimate of the number of lazy idiots on Earth, who currently have Internet access.
10. Should really be:
"Too Lazy, Don't Read."
SötétBarom
tl;dr

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

böröczk
elõbb kinyírtam valami csavargót, még a haja is leesett a páncéljával együtt..

Kumiho #2179

Calver
nem mondod <#idiota>
azért írtam h a "többit", mert láttam h kettõ megvan belõlük - viszont mastery nélkül nem sokat érnek, mivel túl kicsi a brittle esélye.

wedge31
Utána néztem és valszeg el van írva mert most tettem fel a galériámba minden gond nélkül egy 1MB képet és láttam más nem vipes galériában 190kb feletti képet, tehát elvileg mennie kéne neked is.

JethroHUN
A spirit bolt az Spirit nem Elemental 😄

Lacoka12
ja az néz ki így

Calver
tanuld meg a Spirit Bolt-ot meg a többi elementalista képzettséget <#gonosz1>
amúgy ez milyen páncél? vagy a Rock Armor néz ki így?

JethroHUN
Én sem értem mind1 ezt
szerettem volna megmutatni <#zavart1>

Érthetõ és világos amit írsz, de sajnos ha így is tudják produkálni a bevételt akkor minek törjék magukat 2-3 évig. És azért, ha csak a demo-val játszottam, azért biztos vagyok benne, hogy a pc-s piacon ezzel a szinttel is messze alázzák a mezõny jó részét. Én nem haragszom a Biowares fiúkra, DAO-val lettetek az asztalra valamit amit eddig senki más, még a Bethesda sem tudott utánozni. És azt meg tudomásul kell vennünk az EA vérprofi a piacon folytatott versenybe,úgy gondolom a Bioware-nél érezték ez már nem az õ világuk. Persze az rpg-s társadalom zöme ezt nem tudja elfogadni,én sem. De ahogy itt sokan mondták már a világ fejlõdik, és legyünk õszinték ma már nem biztos hogy lehet 5 évet fejleszteni valamit amikor 1 év alatt is nagyot változik a pc-s piac. És az is biztos a DA😮 rajtunk, egy szûk rétegen kívül már nem jelent vonzerõt. Nem tudom mit hoz a jövõ, de szerintem annak is örülnünk kell ha egy olyan lengyel csapat mint akik a Witchert csinálják még léteznek.

wedge31
Ez tényleg az mert ha megnézed a beszúrt képemet az 260kb és mégis engedte feltölteni.

JethroHUN

wedge31
Lassan 4 éve vagy itt és ilyen zöldeket beszélsz 20kb az a logo méret.

JethroHUN
aki nem vip felhasználó annak csak 20kb-s képet lehet feltölteni az.. egy 256x256as kb...

wedge31
Tessék ez innen van ennél nagyobb meg minek...

Sziasztok. Végigjátszottam e játékot és „rövid” összegzést írnék róla. Lesz benne pozitív és negatív egyaránt. Nem vagyok nagy elemzõ szóval nézzétek el nekem hogy nem úgy állok hozzá mint itt sokan profiként elemznek dolgokat.

Elsõként megemlíteném hogy én nem hasonlítottam a Baldur Gatehez mert nem játszottam vele. Akkoriban nem volt számítógépem utána meg valahogy nem vitt rá lélek.

Az én összehasonlítási alapom az a DAO lesz teljes mértékben ill. azok a hiányosságok amik keserû ízt hagytak a számban.

Grafika:

Poitívum:
Én a dx9-el közepes textúrával játszottam és így tökéletesen megfelelt, a játék csodaszép grafikával bír. A helyszínek a kellõ részletességgel vannak kidolgozva csakúgy mint az emberek.
Különösen tetszett hogy végre éjszaka is lehet a városban járkálni ez a DAO-ból sajna kimaradt.
Grafikáról ennyit persze majd visszatérek még a karakterek leírásánál.

Harcrendszer+karakterlap és felszerelések:

Pozitívum:
Újítást jelenetet az elsõ részhez képest hogy dimikusabb lett a csata. Végre hõseink nem egy helyben állnak és úgy vágják ellenfeleinket hanem tényleg mozgásban vannak. Ez leginkább a rouge kasztra érvényes. Ám a kétkezes karddal is berohanhatunk az ellenfeleink közé. A rouge-nál lehet azzal jönni, hogy inkább ninjának tûnik de szerintem meg pont hogy ilyen eszközökhez kell folyamodnia a „zsiványnak” mint pl. füstbomba és így tovább.
Szintén jó megoldásnak találtam az élet mana és staminát feltöltõ flaskák elhelyezését a képernyõ jobb alsó sarkában.
A képességek eloszlása a skillek szerintem sokkal jobban sikerültek mint a DAO-ban. Bár tény, hogy kicsit kevésnek bizonyulhat de nekem ez az ábrázolási mód nagyon bejön. Az ikonok nagyok jól láthatók.

Negatívum:
Hatalmas visszaesést jelent számomra a taktikai kamera állás kihagyása. Szerettem, különösen a Mélyutaknál amikor szûk folyosókon harcolunk és ha többen vagyunk akkor már nem látom át szembõl a dolgokat pl. nem tudom melyik varázslatot melyik ellenfélre tegyem mert összezsúfolodtak egy helyre.
Érdekesnek találtam azt is, hogy a mellékküldetésbe amikor a Bone pite-re kell elmenni akkor egy hatalmas sárkánnyal kell megküzdeni. Durvább harc volt mint amit a DAO-ban a Szent Hamvak Urnája küldetésnél találkoztam. Szóval ezt valahogy a fõtörténetbe beletehették volna. Nehebb volt mint legyõzni a fõellenfeleket.
Egy hatalmas kritika hogy a játékban olyan hogy egyensúly nincsen. Én két kezes karddal/palossal mentem rendesen elosztottam a pontjaimat és a rouge jellegû Isabel vagy Varric hozzám képest aratott. Pl. Varricnak van egy képessége ami elpusztít egy ellenfelet azonnal. Ilyen a harcos kasztnál nincs.

Számomra érthetetlen az, hogy a felszereléseket miért nem látták el képekkel. Ha arra volt idejük, hogy a játék elején mindhárom kasztnak ott van a férfi és nõi változata is akkor azt már miért nem lehetet megcsinálni.
A felszereléseknél a junkba sorolható dolgoknak semmi értelme nincs feleslegesen foglalják a helyet 4-5 ezüstöt ha kapok értük összesen.

Történet és karakterek:
Igen ez váltotta ki bennem az igazán vegyes érzelmeket. Maga a fõhõsünk Hawke engem nagyon megfogott, egy egyszerû fereldeni születésû aki betelepül Kirkwallbe és szép lassan felküzdi magát Lowtonba Hightownba végül õ lesz a Bajnok. Egy olyan városba csöppenünk ahol még az egyház se tiszta, mindenhol ott a korrupció.
Az elsõ két fejezet nagyon magával ragadott de a 3. fejezet annak is a vége egy hatalmas csalódás volt. Ez mi mondom. Nem értettem mert lényegtelen hogy ki mellé állunk ha Meredithet és a varázslóval is végezünk kell. Ezt nehezen tudtam lenyelni de végén Leliana megjelenése számomra a csúcspont volt az némiképp kárpótolt a végkimenetelért.
Viszont és itt leszek a játékkal igazán kritikus. Talán azért mert rövid volt a 18 hónap amely alatt készíthették talán azért mert nem is akarták de a karakterekhez való viszonyulásuk nem hogy fejlõdött a DAO-hoz képest hanem egyenesen visszaesett. A DAO-ban a táborban odamentem a karakterekhez és beszélgethettem velük. Ha akartam eloszthattam a beszélgetéseinket az egész játékidõre. Megismerhettük hogyan lett Alistair templárus, hogy õ egy fattyú. Kipróbálhattuk Oghren házikészítésû piáját. Leilana énekelt nekünk, megmutatta milyen bárd õ. Wynne okoskodott. Shale kezdetben gyûlölte az embereket késõbb törp akart lenni ismét.
A DA2-ben ilyen nincs. Csak akkor beszélgethetsz az emberekkel ha õk is úgy akarják. Bemegyek pl. Varrichez és egy szövegbubi jelenik meg e feje fölött és nem lehet rendesen beszélgetni vele.
Magukról a lényekrõl nem is beszéltem. Az elf tudjátok mire hasonlít? Az Avatar filmben azokra a kék szinû lényekre. Egy az egyben ugyanazok csak nem kék színû a bõrük.
A qunárikkal semmi bajom nem volt jól megcsinálták tetszett ez a szarv. Igaz itt is evolúción esett át a faj mert az egyben nem egy qunárit láttunk és közük nincs egymáshoz.
A korábban kifejtett dolgokat letudtam nyelni mert egy idõ után megszokja az ember, de ez a történetnél kicsit fájó dolog volt számomra.

Összegezve a Dragon Age 2 egy nagyon élvezetes játék tud lenni. Látható ha megnézzük az Xbox meg a pc-s verziót legalábbis amit youtubeon láttam hogy lényeges különbség nincs a kettõ között. Szóval eléggé a konzolosok felé nyitott a Bioware.
Ennek ellenére amit a fentiekben leírtam én eddig kétszer vittem végig és biztos hogy kb. 5-6 szor végig fogom még tolni.
Értékelésbe nálam a 10-bõl 7-8 között örlõdök.

Bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett.
Calver
...és a direkt linket használd <#hawaii>

Lacoka12
nem lehet nagy képet feltöleni

wedge31
Van saját galériátok itt az sg-én oda tegyétek fel a képeket.

Különc
Hátha egyszer sikerül

Lacoka12
http://imagerz.com/QFdDXA4GAVM

Lacoka12
én is beszállok a szépségversenybe

JethroHUN

<#falbav>

JethroHUN
Köszi, kephostra akartam, mint azok az elõzõ képek nekem nem engedte :/

Az ME1 dobozán Shepard is tök máshogy néz ki... Szerintem jó, bár a tuningolt karakterkészítõnek hála láttam már sokkal, sokkal jobb alkotásokat is.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Calver
ide töltsd fel. SG szûri valamelyik képfeltöltõ oldalt, tippre onnan akarsz beszúrni.

Különc
Azt furcsállottam egyébként, hogy itt bal oldalt, a játék dobozán, felül vagy akár ebben a boxban is a preset Hawke fej kinéz valahogy, kinézem belõle hogy badass faszi, de a játékon belül nekem elég esetlen feje van, nem is ilyen a bajsza, szakálla és a fej alakja.

JethroHUN
nem hiszem el<#falbav> ha ez sem sikerül... lol már