6609
Dragon Age II
-
#5849 Valaki elmondaná miért volt szükség SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Orsinonak a végén vérmágiát használni és átváltozni azzá az izévé? Gyakorlatilag mindenki körbevette, a Champion, egy lyriummal megetetett elf, 2 mage (nálam -Anders), 2 íjász, gyakorlatilag egy fél hadsereg és mégis. Miért volt jó őket megvédeni, tudhatta hogy meg fogjuk ölni Meredithet, hasznot húzhatott volna belőle vagy tévedek? A végigjátszásomon a mageket választottam ugyan, de mindenkit bevágtam aki vérmágiát használt és nem mutatott megbánást, akkor a végére ez miért kellett? -
AnubisEE #5848 Hat valahogy csinalok videot aztan lesheted :D -
#5847 aham... biztos -
AnubisEE #5846 Lentebb irtam de en Nightmeren nyomtam vegig es 2 kezes wariorral. Eleg jol lehet vele apritani igazabol sehol nem akadtam meg ok a potikat nyeltem rendesen na de hat kit erdekel volt eleg :D
Ami igaz hogy senki mas nem fert be mellem aki melee karakter mert 1 hiteltem volt mikor 3000-4000 ezreket utottem :D :D pusztult minden 1 utesre ! A csapatba Anders Merrill, Varric volt en elore chargoltam a tobbike meg lerendeztek az aprolekot neha kellet 1 1 heal 1 1 poti de szeritem nagyon elvezetes volt a gama igy .
Most kiprobalom egy kicsit a maget de nem hiszem hogy meg 1 vegig tolom ahoz eleg uncsi :P -
Pares #5845 Egy rémálom nem séta a virágos kertben... :) -
#5844 Az élet is igazságtalan. ;) Miért lenne pont itt máshogy? -
#5843 Kihívás az van, csak kínkeserves és rendkívül idegesítő, a legkisebb hibát is megtorló, néhol egész csapatot 1 hitelő AoEkkal, 1 hitelő assassinokkal és igazságtalan resistekkel, de abbahagyom a sírást 8) -
Although #5842 Különc valszeg nem élvezné a normált, neki a kihívás a fontos ha jól látom, és igen nekem is feltűnt a demoba a normal túl könnyű lett és nagy moobsokat használtak ez nightmaron érdekes lehet egyszer majd kipróbálom :) -
#5841 Naugye. Nem reális, ha szépen feláll a csapatod és tank+rugó stb. védi előlről a mágust/healert/íjászt és HIPPHOPP százezren beteleportálnak a hátad mögé, egyenest a gyengébb karik közé. Ilyenkor elképzelem a készítők jó édes anyukáját, hiszen ezért a gyenge kariknak is bírniuk KELL a közelharcban valameddig (assák ellen meg semmit sem bírnak, az meg bárhol megjelenhet). SZal. ez egy nagyon béna játék emiatt. Maga a harc kifejezetten irritáló ebből a szempontból (is). Én ezért toltam normalon végig. Nem vagyok hajlandó ilyen hülyeségek miatt szopni. -
#5840 Ezért sem értek egyet azzal, hogy miért nightmare a nightmare. Jobban meglehetett volna oldani, kevesebb de nagyobb életerejű ellenfelek vagy esetleg 1-2 újabb csatlakozó hullám. Néha komolyan összetörtem már az F9-et, hiszen ahogy meghalt valaki vagy nem úgy alakult a fight ahogy szerettem volna, egyből reload mert én csak úgy szeretek csatát nyerni, ha szép volt és ez sokszor nem kivitelezhető, főleg ha a hátul álló healerem, ranged karakterem mögé beugranak 5-en, akiből az egyik egy assassin aki rosszabb esetben egyből stealthbe megy és máris mínusz egy ember.
Ennek ellenére nem váltok, mert a CTRL+A, autohit addig kimegyek a konyhába nehézségnek bár van értelme, de nem nekem.
Szerintem nem pussyság visszaszaladni, nem tiltja semmi, egyszerűen kivitelezhetetlennek tartottam több helyen, hogy kitartsak egy tankot mondjuk 2 Rage demon ellen, 3-4 magasabb rangú íjász és egy revenant ellen vagy hasonló felállás ellen. Nem probléma a futás, csak nem szép. -
#5839 Az user error ha termeket szaladgálsz vissza vagy csak simán pussy vagy ehhez... -
#5838 Én csak annyit, hogy ijászal játszottam végig nightmaren Anders, Isabell és Aveline partyval és mondhatom hogy nagyon jó az ijász.
A DA:O-ban az elején tényleg gyenge volt de itt már az elejétöl életképes. -
#5837 Namost "ezért" nem kell nightmare-en tolni az ilyesmit. Mennyire reális érzetem van a harcban, mikor mint a csík futunk vissza termeket, hogy a hullámokban "előtűnő" ellenség ne gyűrjön maga alá 1msec alatt. -
#5836 A kiteolás, elfutás elengedhetetlen Nightmare fokozaton és ez szerintem a nagy CDjű tauntnak köszönhető. Az akár 3-4 hullámban érkező ellenfeleket MUSZÁJ megfogni egy nagy sebzést elnyelni képes karakterrel, nincs mese.
Meglövik vagy rávernek az egyik zsiványra, magere nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen kikecmeregni a chain knockback, knockdown alól főleg ha többen ütnek, az ellen se az Evade, se a Mind Blast se a vízbül kivont zoxigén se véd meg.
Mikor CDn van a taunt, a goad vagy egyszerűen csak hátrányos helyzetből kezdenéd a harcot, a legkönnyebb módszer a hátrafutás vagy egy karakter beállítása az ajtóba (ami mellett elszaladnak illetve eltolják az útból, de még mindig segít, főleg ha tank az illető)
Ilyen harcok például Merrill küldetésénél, mikor kijövünk a barlangból amikor meghalt "valaki" bent, itt nem is ajánlom a visszafutást, hiszen NEM LEHET visszamenni, azóta se tudom mi lett a tükörrel, mert csak a táborban tudtam "tevékenykedni" azután.
Thrask elleni harc a barlang előtt.
A Hollók elleni harc egy régi ismerős kiséretében.
Gyakorlatilag MINDEN fight ahol 1 assassin + Lieutenant, 2 assassin vagy egy Arcane vagy Frost Horror megtalálható.
Majd leírom az elmélkedéseim a healer mageről is (hátha érdekel valakit), amiben csak egyetlen negatívum van (vagyis pontosan kettő, de az egyik orvosolható)
1. Bethany 8(
2. Arishok előtt ha nem viszünk potit, amivel respeccelhetünk akkor egy Tarr Béla filmet is megnézhetünk a fight alatt. -
#5835 Tegnap befejeztem a játékot 64 óra és 25 és fél szint után. Morfondíroztam azon hogy újrakezdjem-e (nem kellett sokat) viszont az hogy mivel, az már kicsit más tészta. Pár elmélkedésemet osztanám meg, felkavarva egy kicsit az állóvizet.
Szerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy ahhoz hogy sikeresen vegyük NIGHTMARE fokozaton a harcok túlnyomó részét egy jó erős TANKra és egy HEALERre mindenképpen szükség van, azok nélkül (legalábbis szerintem) nem lehet valaki sikeres a játékban. (Definícióm szerint sikeres: nem fekszik el senki és esetlegesen még italt sem kell fogyasztani, talán még ide sorolható a kiteolás, az elfutás messzebb lévő szobákba taktika is, ami nélkül néhol szinte lehetetlen a játék, de erről később)
Rogue
Ahhoz hogy valaki egy kis előnyt szerezzen XP szerzés szempontjából és akár questtárgyakhoz (vagy jobb felszereléshez) jusson kell zsivány a csapatba, nem beszélve a csapdákról, ami "Injuryt" okoz ha belelépsz, tehát ha nincs nem lehetsz sikeres a játékban. Rengeteg tankot segítő képességük van pl. a Goad (WoWban a Misdirection tudja ugyanezt) ami rendkívül fontos Hadnagy vagy egyéb, aurákat használó mobok ellen (Lieutenantok) akik legtöbbször (és a körülöttük állók) aggrot dobnak ha aktiválódik az aurájuk. (Lehet hogy én vagyok a lassú, de ha már letette a kardját már késő volt a dispel) Ez a viszonylag nagy CDjű tauntnak is betudható.
Ha valaki zsivánnyal játszik (vagy magedzsel) és a főkaraktere szokott elől menni (amelyiket irányítja) találkozhat azzal a problémával, hogy az ellenfelek mindig azt támadják meg először, akit meglátnak ezért én kifejezetten hasznosnak találom a stealth képességet, amivel azonnal kivédhetjük ezt. (Fontos tudni, hogy az ellenfél íjászai a legnagyobb ellenfelünk ebben az esetben, főleg ha már elindult az animáció, az ellen semmilyen fal vagy távolság nem segít csak az ellenfél halála vagy egy sikeres stun)
Másik hatalmas előnye az egész assassin ág, amivel gyakorlatilag kisebb, neves bossokat is könnyedén kiiktathatunk egy assassinationnel de az utána következő twin fangs biztos elég (főleg ha van Mark of Death vagy egyéb -dmg resistance a targeten) A fő probléma ezekkel a skillekkel az animáció ideje. Arishoknál vehető észre a legjobban a dolog, egyszerűen ha nem jól időzítetted, nem volt idő elfutni előle, mindenképpen eltalált amíg a karaktered visszafordult alapállásba.
Animációhoz hozzátenném még, hogy bár a stealth aggrot dob, de mindenképpen eltalálnak az íjászok amint a lövés animáció elindult, hiába látszódsz vagy sem, így ha olyan helyen vagyunk, ahol nem lesz csapda, nyugodtan menjünk a tankkal elöl.
Hogy őszinte legyek nem próbáltam még a kettőben de mindenki emlékszik a Dragon Ageben is gond volt az íjászokkal, szerintem ez itt sincs másképp és ez Sebastianon jön ki a legjobban. Egyszerűen nem fér a csapatomba, Varricot nem tudja kiszorítani. Sebastian egyéni ágán a 2 "Finishing Move" lövésen kívül semmi érdemleges nincs, gyakorlatilag autoshot a srác (ami nagy DPS kétségtelen, de Nightmaren ez NEM elég)
Az íjász skill"fán" egyedül az upgradelt Pinning shot ami használható (talán még a Death Shot), a tűzsebzéses és a nagy területre ható nyílesőnek se értelmét se használhatóságát nem vettem észre. (Tippben írja a játék is és mások is írták, hogy az AoE kihozza az Assassinokat, én ezt nem vettem észre de biztos így van) A többi skill pedig általános minden zsiványnak.
Varricnak ezzel szemben MINDEN saját skillje hasznos, a sorozatlövés és az ellökés lövése nagy sebzés és életmentő lehet egy társsal szemben, ha mondjuk a földön fekszik és chain knockdownolják.
Isabela nem volt rossz csapattárs, de a saját questjein kívül ő sem fért a csapatomba (meg ugye azért sem, mert ugyanazt tudja, mint én)
Véleményem szerint MAXIMUM 2 melee fér el a 4 fős csapatban Nightmare fokozaton és az egyik a tank ugye. A mobok néha kifordulnak rád, ellöknek ami damage kiesés, tűzlabdáknál, golem golyóknál és egyéb AoE sebzéseknél se mindegy hogy hányan sebződnek ráadásul vannak bossfightok, amik egyszerűen NEM igényelnek melee karaktert a tankon kívül mert 2 hit és elfekszel, ami egy újabb F9 lenyomást eredményez. (pl Ancient Rock Wraith)
Magedzsel fogom újrajátszani a játékot és valószínű hogy healerként kell, 2 okból is. Szeretném többet magammal vinni Merrillt és szeretném minimálisra csökkenteni Anders használatát.
Ebben a végigjátszásomban az állandó AVELINE, VARRIC, ANDERS, ÉN, mint duplatőrös rugó volt jelen.
Merrill nem tanulhat gyógyítást, így hihetetlen mértékben csökken az esélye, hogy sikeresek legyünk Nightmaren vele, hiszen Anders és egy tank (Aveline vagy a játékos mint warrior) KELL a csapatba, kell egy zsivány is ugye és maga a játékos. Ezért Merrill csak akkor alkalmas hogy a kispadról felálljon, ha mi vagyunk a healer vagy a tank.
Fenris a másik örök kispados nálam, ennek is több oka van. 2 kezes fegyveres warrior véleményem szerint ABSZOLÚT nightmare ellenes, olyan Friendly Fireje van, hogy csaták végkimenetele múlhat a csapattársak állandó mozgatása miatt, mert kénytelenek elmenni ha nem akarják, hogy 1 hitelje őket a társuk. Nem tud pajzsot használni így tank nem lehet, más alternatíva nincs ahhoz, hogy tankolhasson, hiába van védelme, nem elég. Harcot kezdeményezni 2 kezes warriorral lehetséges és viszonylag sikeres, de csak az első pár ellenfél ellen, a többi hullámnál CD lockolva van és csak az autohit marad (ami nem túl nagy a rugóhoz vagy a magehez képest) Ráadásul nagy aggro esetén nagyon nagy damage spikeot kaphat, amit healelni kell ugye és ezzel egy fontos supportot vettünk el a tanktól. (Healnek is nagy a CDje ugye)
Röviden, szerintetek mik az életképes kasztok, csapatok a játékban nightmare fokozaton? (Többi nehézség nem nagyon jön szóba)
Véleményem szerint a legjobb variációk:
A játékos tank: Anders vagy Bethany*,Merrill, Varric
A játékos duplatőrös zsivány: Aveline, Anders vagy Bethany*, Varric
A játékos 2 kezes warrior: Aveline, Anders vagy Bethany*, Varric
A játékos healer mage: Aveline, Merill, Varric vagy Isabela
A játékos dps mage: Aveline, Anders vagy Bethany*, Varric
A játékos íjász: Aveline, Anders vagy Bethany*, Fenris
Ti mit gondoltok erről? -
#5834 Apád meg egy szökevény mágus volt, aki miatt anyád otthagyta a nemesi házat és a rangját is... Hmmm... Érdekes. Te magad meg vagy mágus vagy, vagy a húgod (volt) az... Ez is érdekes... -
#5833 én csak a templár oldalra állok mer az a szemét főmágus okozta a karakterem anya halálát -
Although #5832 Hát igen, nekik szoktam javasolni a Call of duty-t és társait azokhoz nem szükséges hátteret olvasni a teljes élvezhetőség céljából :) -
Pares #5831 A fikázók nagy része sajnos azt se tudja, mi fán terem Dragon Age lore... -
AnubisEE #5830 Mondjuk tok jo hogy fikazzuk de azert csak jatszunk vele :D -
#5829 Milyen szerepe lett volna Kirkwall-nak, amikor a DAO Ferelden-ről, és annak védelméről szól?
A város pedig nem légből kapott, hiszen rajta volt a Thedast ábrázoló korábbi térképeken is stb. -
Pares #5828 A Dragon Age Thedasban játszódik. -
#5827 arról nem is beszélve,hogy gyakorlatilag tök érdektelen a story,behoztak egy olyan várost,aminek 0 szerepe volt dao-ban,megvillantanak egy anderst meg flemethet,azt jónapot,örülj paraszt -
#5826 Fenris-t simán vissza tudod ám "fordítani", csak szólni kell neki amikor később találkozol vele h csatlakozzon. -
ShaiHulud #5825 ja act3 ra elfaradt a jatek, act1 eleje gyenge, act2 egeszjo, act3 meg kimaradhatott volna siman, bar kellett a da3 elokeszitesekent. dao mindenteren sokkal jobb volt, bar da2 is kellemes orakat nyujtott, de hogy nem vagyom az ujra jatszasra olyan szinten mint dao-nal, az biztos. foleg hogy ahogy olvasgatom, minimalis kulonbsegek vannak a donteseink kimenetelei kozt. daonal nem tudtam letenni, itt meg siman abbahagytam 2-3 napokra a jatekot :\ -
ShaiHulud #5824 en annak ellenere hogy utalom, nem oltem meg, csak elkuldtem melegebb eghajlatokra. mert nem fert volna bele a fokarim jellemebe egy "tars" megolese, az mas kerdes hogy fenrist muszaj volt, mert ellenem fordult :D -
ShaiHulud #5823 szamomra npc volt, mert nem hasznaltam csak a highdragonnal, meg ugye a sajat questjeinel, ahol muszaj volt :P -
AnubisEE #5822 egy kerdesem lenne hogy lesz izabellabol kaloz kisasszony ?:D -
AnubisEE #5821 Hat enis vegere ertem 2kezes warrioral nigtmaren volt egy ket fight ahol vissza kellet toltenem de amugy szetdaraltam mindent :) kicsit lapos volt az egesz jatek ide futok megolok mindenkit oda futok levagok mindenkit :P
egy ket nagyobb boss harcon kivul mondhatni zero ez a gama elodjehez kepest :( kizart hogy meg 1 vegig jatszam barmivel is......... -
CAC #5820 Azért szarnak én nem nevezném.
Igaz nem adta azt az élményt, mint pl a Wizardry 7, ami minden idők legnagyobb crpg-je. Némileg visszás, hogy 93-ban (majdnem 20 évvel ezelőtt ugye) tudtak nem lineáris játékmenetet, kb 6-féle befejezést, gondolkodásra serkentő feladatokat csinálni a készítők, most meg nem.
Ettől eltekintve nekem tetszik a DA2, amit sajna az agyhalott, metroszexuális új nemzedéknek csináltak. Legalább szép és látványos. :) -
#5819 uhhh.....act3,egyre unalmasabb a játék:( nem gondoltam volna h a gamedesign lesz elnagyolva,talán ezért nem évente kiadni a részeket...kb most érett volna meg az idő egy izmosabb DAO kiegészítőre,nem egy kettőnek hazudott szarra :( -
hanta #5818 Na én is a végére értem majdnem 39 órával és 795 xp híján 23-as szinttel, two-handed warriorként.
A mágusokat választottam. Minden társam éleben maradt, nem öltem meg Anders-t. Fenris először elpártolt mellőlem, de aztán újra mellém szegődött :D Sebastian-nak meg nem tetszett, hogy életben hagytam Anders-t, ezért lelépett :D Merrill-el meg komolyra fordult a kapcsolatunk xD
Szerintem most újra nekiállok rouge-ként. -
CAC #5817 Az volt. :)
Utána gyorsan beújítottam Merrillel. :) ...el is kezdett most az Act 3 elején féltékenykedni a kis homár. -
iziben #5816 Értem. Köszönöm szépen. -
Pares #5815 Azt hiszem, hogy van valami ilyesmi Bug, akkor jön elő, amikor Isabella elmegy, és a játék valahogy félreértelmezi az egyik passzív képességet, vagy mi. Sokat nem tudok segíteni, de talán készült hozzá valami mod, ami segít ezen... Dragon Age Nexuson keress utána. -
iziben #5814 Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy miért lassult le a varázsló karakterem? Mozgása normális, de mikor varázsolni kell... Az iszonyat. Mire elsüt egy varázslatot a többieket vagy legyilkolták vagy már kinyírták a támadókat. Esetleg valakinek hasonló tapasztalat?
Köszi -
#5813 Aki ennyire utálja Anderst, az döfje le, lesz rá lehetősége. meg van oldva :) Nálam nem volt buzi, legalábbis én nem nyomultam rá, haverok maradtunk.
nekem nincs semmi bajom vele. a "terror" akciója meg hidegen hagy :D -
Pares #5812 Az kínos lehetett... XD -
CAC #5811 Anders nem npc, hanem companion.
Egyébként szerintem is egy köcsög. Le is smárolta a Hawke-m. Ez volt a múltkori kiakadásom oka.
Szerintem a legnormálisabb companion Varric és Merril. Mindkettő jó fej. Kár hogy nem fér el még egy rogue a partiban. Legközelebb, ha harcossal viszem végig, tuti ott lesz mellette Varric is. -
Nos #5810 Elég különbözőek a karakterek, de legalább a világon belül reálisak.
Nekem ezek a sok tekintetben változatos karakterek jobban bejönnek, mint a "tökéletes hősök hadserege". Egyáltalán nem baj, ha vannak ellenszenves tulajdonságaik. Ez nem valami Marveles marhaság.