Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Olvastam én már olyan elméletet is, ami egyébként teljesen logikus volt (Merrill "Dread Wolf"-os történetét ismerve), hogy valójában a Maker nem az egyetlen Isten, csak sikeresen kicseszett a többivel, akiket elzárt a világtól, és magát egyetlennek állította be. Röviden a Maker akár még rossz fiú is lehet, egy nagyobb, gonosz Fade spirit. Ebben a teóriában benne van a Chantry és Andraste agymosó szerepe is meg miegymás is, amit most nincs kedvem részletezni. Elég, ha annyit mondok, hogy a Maker alakja nagyon erõsen hasonlít a skandináv mitológia Lokijára...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Prince23
Na igen ez is arra érti, hogy ha legyõzzük az utolsó vezérdémont, akkor bizony történni fog valami. megtisztulás vagy ilyesmi. Mert a Teremtõ nagyban összefügg a 7 istenséggel, ha ezek elpusztulnak királyság van.

de lehet nem is ezt a szált követik, hanem egy újabb sztorival rukkolnak elõ..

Mind a Mass Effect, mind a Dragon Age világa olyan bombasztikusra sikeredett, amit szerintem nem csak pénzügyi okokból lenne hiba egy trilógia után abbahagyni. Szerintem levezetik mindkét játékban a 3 rész történetét, és tutira elkezdenek új játékokat, amik ezekben a világokban játszódnak majd. Még az is lehet, hogy nem is trilógiák lesznek, hiszen ez nincs kõbe vésve.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én speciel meglepõdnék, ha szimplán a Vezérdémonok körül forogna az egész története a trilógiának. Annyi lehetõség van, és ezeket a lehetõségeket a DA2 csak tovább bõvítette. Hogy a legtriviálisabbat hozzam fel példának: Sandal. Nevetséges módon õ az egyik legmisztikusabb karakter a két játék alatt (egyetemben Flemethel). Rengeteg nagyon érdekes spekulációt olvastam a BSN fórumon, hogy valójában ki is lehet õ (ugyebár Bodhan is csak úgy találta õt a Deep Roadsban egymagában). Képes kupacba gyilkolászni a Darkspawnokat, ennek tetejébe pedig a DA2-ben van egy igen érdekes monológja is, amit furcsán megváltozott, mély hangon mond:

"One day the magic will come back, all of it. Everyone will be just like they were. The shadows will part and the skies will open wide. When he rises, everyone will see."

Na ehhez mit szóltok? Röviden azt mondja magyarul, hogy "Egy napon a mágia visszatér, mindenki olyan lesz, mint régen. Az ég megnyílik és amikor Õ felemelkedik, mindenki látni fogja!"

Érdekes, nem? Én simán el tudom képzelni, hogy a következõ részekben akár még a Maker maga is benne lesz. De tényleg annyi lehetõség van, fõleg így a templar vs. mage konfliktussal egyetemben, hogy nagyon nehéz megmondani, hová fejlõdik tovább a történet.

Prince23
Jó ezzel tisztában is vagyok, de így akkor tényleg kifutnak a "trilógia" megnevezésébõl a devsek, sztem. mert ez nem fog bele férni az utolsó részbe. két vezérdémon legyakása túlzás lenne. már túlzás volt itt a végén orsino és meredith is. egymás után.

És én még nagyon szeretnék Orléziába, Tevinterben is kalandozni. Meg eléggé kíváncsi vagyok Val Royuxra is. Ha már említik ezeket és nagyon szépen felépítik a háttérsztorijukat, földrajzukat, akkor ne rombolják le már ilyen hamar. Nagyon érdekes világ ez a Thedas.

Igen, ez a logikus. Köszi!

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

wedge31
Csak az elsö tome ad 2-öt a többi már nem.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Igen valamelyik karakter említette a DA😮 ba hány évenként jönnek tehát nem is lepett meg hogy nem egybõl a következõ jött a második részben. Ezzel a D&D-vel akár életük végéig kihúzhatják, annyi folytatást lehet csinálni. Tehát az irány az jó volt.

Emlékeim szerint már csak 2 Õssárkány maradt, az Originsban az ötödiket öltük meg. Felesleges még 6 veszedelemre várnod.

Azt tudjátok, hogy a Tomes of dark magic, hogy mûködik pontosan?
Tudtommal 5(+1) van belõle. Ezeket el kell pusztítani. Ellenben, ha elolvasom, akkor ad 2 abi pontot.
Namármost ez azt jelenti, hogy összesen 10 abit jelent, vagy elolvasás esetén a többi már nem jelenik meg, és csak az elsõ 2-öt kapom meg.

Más...régebben azt hiszem kérdeztem már...ha van egy karakternél olyan varázstárgy, amivel elméletileg több aranyat találok a hulláknál, akkor vele kell átkutatnom a holttesteket, vagy ez globálisan érvényesül a partira?

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Épp ezért mondtam, hogy a lore-al tisztában kell lenni. Az elõzõ Veszedelmek sem évente jöttek. Az Origins elõtt például 400 éve volt az utolsó. Kicsit hülyén nézett volna ki, és lett volna mit magyarázni, ha az ötödik után rögtön a hatodik is megtörtént volna. Nem, ez így jó. Hidd el nekem, a BW nem vakon alakítja a történetet, õk már tudják, hogy hova akarnak kilyukadni. A DA2 történései szerves részei az egésznek.

Nem tudom szerintem nem biztos hogy a vezérdémon vonalán kellene folytatni bár én nem olvastam sok Dragon Age könyvet mint ti, csak amit kiadtak az eredetihez, ahogy látom mindenki profi itt a lore-ban. Szóval nem tudom lehet e más fõ gonosz a vezérdémonokon kívül. Nekem ez a fajta folytatás is bejönne ha az EA adna idõt a Bioware-nak,, hasonló szinten mint a DA😮 és akkor mindenki nyalogatná az ujjait, ez a grafika meg hogy a fõhõs is tud beszélni + a lore meg a story szint DA😮-ból és talán nyilván õt évet már soha nem fognak kapni de talán 2-3 év is elég lenne. És én rohannék elsõnek megvenni akár 12e-t is.

Lacoka12
http://social.bioware.com/forum/Dragon-Age-II/Dragon-Age-II-PC-Technical-Self-Help/Dragon-Age-II-PC-beta-patch-101-6482838-1.html

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Prince23
Kõbulát? 😄

Az 5301-es hsz-ben leírtam hogy kell kifektetni a dögöt.

Prince23
akkor megdugom kb kétszer és már okés lesz addigra a helyzet 😄

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ha eléred az 50% barátságot vele addigra, akkor igen, visszatér a relic-el és hûséges marad a végéig

"The trees move. Do you not see it?"

Prince23
Csak tudod amikor a fejlesztõk, forgatókönyvírók egyszer beütik a fejünkbe, hogy összesen 7 Veszedelem lesz (illetve 7 vezérdémon van), akkor sokan ahhoz is tartják magukat, köztük én is. de mint már mondtam megbékéltem ezzel a dologgal.
Most akkor a köv részben egyszerre 2-3 vezérdémonnal kell majd megküzdeni? 😄
meg lehet nem is trilógiának tervezi az EA a DA-t, - ugye pénz beszél-, hanem tetralógiának. így a DA 2 végigjátszása során nekem ez jön, jött le. Mert ezt a vezérdémonos sztorit mindenképpen le kell zárniuk, ha már egyszer ez volt a fõszál

Nem áll szándékunkban, mindössze arra céloztam régen pc-rõl konzolra mintha most fordítva lenne...

Látod ez nekem is tetszik nem a helyszín és a téma a gond. Bár a másolás egy minõségi prg-nál szerintem már bûn De ezt se a Bioware nyakába varrnám.

Nehogy má' megin' konzol vs. pc vitát robbantsatok ki...

Prince23
Jut eszembe: Isabela végig hûséges lesz? Kitart a végsõkig a csapatban? vagy Arishokos résznél mindenképp lelép.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
annál a résznél elzavartam, leribancoztam szegénykét😄 ott eléggé az volt, mondjuk engemet is leribancozott akkor 😄 nõi karival voltam.

Nem egészen, mert szerinte konzolra terveznek, és csak átlapátolják pc-re, holott mindegyik platformra terveznek, aztán a közös nevezõ szintjére rontják le a játékot. Nem a konzol a fõ célpont, hanem a minél szélesebb vásárlóréteg, amibe minden platform beletartozik.
Nem hiszem hogy ez baj lenne, engem nem zavar hogy gyorsabb az meg ízlések és pofonok hogy a karakter mozgás bejön vagy nem, pl mage nekem nem. Igen az öregebb rpseknek ez nyilván sok ez így, én simán benyelném ha nem szakadna ennyire el az eredetitõl, nekem valahogy jobb lenne ha "komolyabb" lenne nem "küzdõsportos". Amit nem lehet mentegetni azt már leírtam és te is tudod.

wedge31
Nekem bö félórámba került nightmaren, Avelin volt a tank a kis buznyák meg gyógyitot a törpel meg mesziröl lelötük.
Így végigjátszva a játékot talán a legnehezebb boss bár a high dragon se piskota de az valahogy könnyebben ment mert nem olyan szük helyen volt a csata.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Azt nem értem, mi bajod azzal, hogy DA2 a neve? Ez a neve és kész. A trilógia 2. része. Amíg nem teljesül ki a történet, addig kár az ilyen dolgokon agyalni. Elképzelhetõ, sõt szerintem rendkívül valószínû, hogy a DA2 eseményei a trilógia történetében, tehát magában a Dragon Age-ben nagy szerepet fognak betölteni. Blightot kár volt bárkinek is várnia, aki egy kicsit is tisztában van a lore-al. Különben is kicsit lerágott csont lett volna ugyan azt a sztorit mégegyszer végigjátszani. A sztori úgy van jól, ahogy van. Pont az a jó, hogy végre nem a szokásos világmegmentõsdis klisét kell kijátszani, hanem valami új fajtát.

Prince23
Ez sztem felfogható úgy is.

Nem konzolról fordítanak, hanem konzolra butítanak. Sajnos ennyit tud a közös nevezõ.
Prince23
Mindenképpen jól látod.
csak úgy kíváncsiságból youtuben nézzétek meg egy Warrior harcos gameplayt és hasonlítsátok össze a mostani da2-es warirorral. Bõdületesen felgyorsult a harcos mozgása, kard forgatása, ez tény. S ezek után nem meglepõ, ha már azt is írják egyesek kül. fórumokon a da2-ra hogy hack and slash. mondjuk én ilyet így nem állítok (picit túlzás), csupán: akció-RPG, némi hack slash beütéssel.

Hát van egy "Van a PC-s játékoknak jövõje" topic itt az SG-n ott épp azt véleményeztem, hogy mintha most már konzolról fordítanának pc-re..a demo alapján is volt egy érzésem mintha ez konzolosnak készült volna eredetileg..vagy nem tudom..

Prince23
Mivel minden OTT kezdõdött, így azt én is várom. Na meg Orléziát tegyék bele feltétlenül, azt kapnánk egy 120 órás játékot. de jó is lenne <#smile>

Bár lehet már romokban van ez a mágusok országa.

Calver
én következõ résznél inkább annak örülnék, ha Tevinter Imperium-ban játszódna... és kiderülne, hogy amúgy pár kicsit kattant mágust leszámítva kifejezetten kedves figurák, csak a Chantry hazudozik össze-vissza róluk <#hawaii>

Calver
hát igen, elsõ résszel ellentétben itt komoly különbségek vannak pajzsos és 2H harcosok tankolása között - konkrétan Shield Defense magában pofátlan mennyiségû sebzést nyel el, és elég nehéz komolyabb ellenfelekkel szemben nélküle tankolni...

Prince23
Ezen az áron nem éri meg a SE is ráadásul szegényes kiadás nagyon. Nagy akciók keretében beszerzem majd én is.

Szerintem ha ránéznek a metacritic hivatalos kritikai összpont értékelésére, akkor észhez kaphatnak még idõben a fejlesztõk és legfõképpen az EA. most nem feltétlenül az user score-ra gondolok. hanem meg kell nézni a pc-s értkeléseket (na nem a konzolost, ott szeretik, mivel akciós RPG lett azon, bár PC-n is annak mondható, némi hack slash beütéssel) és össze kell hasonlítani a régivel, tehát az eredeti koncepcióval. Nem lesz baj remélem a következõ résszel. Várom az ötödik vezérdémon feltámadását ezerrel!
Meg most megmondom a frankót, ez a rész (da2) inkább jobb lett volna egy elõzmény feldolgozásnak, ld. Deus EX 3 esetét majd augusztusban. és akkor nem lett volna itt ennyi káosz az userek részérõl sem. elbaxták a címválasztásnál, illetve magával a tartalommal van gond. a tartalom meg szubjektív. de ezt is úgy írom mint dao függõ.

Különc
Update: asszem most szívtam meg, hogy nincs tankom 8)

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Az ancient rock wraith-el kapcsolatos segítséget mindenkinek köszönöm. Meglett a dög.
Különc
Szomorú lennék, ha a GTX 460 nem támogatná a Directx 11et

Más: most sírni fogok, de eljutottam az Ancient Stone Wraithhez és egyszerûen semmi esélyem sincs, fogalmam sincs mi tegyek, asszem nézek egy youtube videót vagy valami, mert a nehézség csökkentés nem opció,de tényleg eddig mindig megoldottam minden szituációt, de egyszerûen nem tudom itt mi a jó (egyelõre).

Ha odamegyek hozzá összever, ha távol vagyok szétlõ, alig sebzem akkor is mikor "sebezhetõ", kb az elsõ AoEig nem élem túl vagy nem mindenki.

Valaki megcsinálta már nightmaren? (2kezes warrior, Anders, Bethany, Varric a team)

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Hát tettem félre pénzmagot de most nem veszem meg 😊 Majd ha olcsóbb lesz. 😊Most egyelõre bennem nagy a csalódás. Persze nem hat ki az életemre 😄 De félek ettõl a fúziótól a Bioware más szint mint az EA. Szóval nem tudom. Szóval a leggyengébb játékaik is jobbak mint az EA többi játéka pl. Sims beleértve a DA2-t is ebben biztos vagyok. Nem hiszem hogy ennek jó lesz a vége.

Sorry nem tudtam mi a GK rövidítés...

Prince23
Ez a gamekapocs online magazin ítélete amúgy 😊

Sztem próbáld ki mindenképpen, tény hogy nem DA színvonalú a sztorija (képzelj el egy teljesen más sztorit, egy Veszedelem nélkülit😞), tehát nem lesz újabb Blight, stb. Én kurvára önálló címként kezelem és így már ér 8 pontocskát nekem a gamma. Meg azt nem értem mi a fszért adták a DA 2 címet ennek, attól hogy megjelenik pár ismert karakter illetve a templáriusok😄 de egyébként ha vesszük a DAO alapjait, akkor csak 5-6 pont ez a játék. De az 5 pont ugye még nem szar játék. Mindent félre téve, megelõzve a flémekeltést--> Szal próbára vele. itt az idõ már. tõsd le vagy mittomén.😄 am teljesen egyetértek a problémáiddal, azon a véleményen vagyok én is amin te. csak én már tovább léptem azzal, hogy az én szememben Heroes of Kirkwall/Champion of Kirkwall címként van/lesz feltüntetve a továbbiakban. Most a sztorija nem világmegmentõs, hanem amolyan társadalmi-féleség vagy hogy is fejezzem ki. mágusok-templáriuszok elõtérben.

Calver
nem fog a bölcsességed lyukat ütni az univerzumba, ugye?
ami bemásolt, az a gamekapocs értékelése volt...

*tehát nem csak a fõszálon hanem akár egy adott helyzetben konkrétan ahol két fél van...

Hehe a végén eléred a 10/10-t is egyszerûbb ha most beírod nem kell sokat vacakolni 😊 És a következõben már csak pozitívumok lesznek. 😊
Amit én azért tanácsolnák mert tudom varászlatosak a Bioware cuccai. Egy pár napot várj míg ítélsz 😊 És gondold végig hogy amikor játszol vele akkor van tényleges befolyásod a történetre vagy sem, vagy csak sodródsz az eseményekkel. Ezt neked kell látnod. Én csak azt látom ezt már az Awakeningbõl is kivették 😞 Eddig egy helyzet sem volt ahol én választottam meg kinek az oldalán akarok harcolni.

Prince23
GK: 8.2

Pozitívumok

* Sokkalta hõsközpontúbb, mélyebb történetvezérlés, kiemelkedõ társakkal bonyolítva
* Durvább, akciódúsabb harcok
* Tökéletes szinkron és komorabb tálalás

Negatívumok

* A játék tetemes része egyetlen városba, Kirkwallba szorítkozik, így sok az ismétlõdõ helyszín
* Néhány tekintetben visszalépés az elõdhöz képest
* Kevesebb beleszólás társaink felszerelésébe

Dragon Age 2 Hater Review

Na jó, eredetileg nem az, de ez olyan brutális! 😄

Calver
karaktertõl függ, de nem árt ha cipeled, nehézkes másképp elég pontot összekapni hozzá.

Mondjuk azért ezt én nem vettem észre. Egyszer a legelején bepróbálkozott Fenris és Anders is, de leállítottam õket rögtön (a középsõ szivecskés válasz nem indít be semmit, leállítja a buzulást és friendshipet is ad).

Ja tényleg, most jut eszembe, hogy valami olyan nevezetû démon is volt ott. De mindegy, én az összeset elküldtem a fenébe, nem álltam le tárgyalni velük... 😊

Terminátor14
Cipelned kell magaddal, hogy megkedveljen, nem elég csak néha-néha jópofizni.

CSAK a Fradi

I.C.ram
Szerelmi szálakat csak úgy lehet "megnyitni2, ha viszem magammal õket a partyban, vagy elég, ha jókat mondok a "telephelyükön", amikor felajánlja?

Amõgy hihetetlen milyen buzulások vannak ebben a játékban. Alig tudok úgy beszélni Anders-szel, hogy nõjön a barátság, de ne legyen buzulás.