Dragon Age II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mindegy hogy mi a cél és hogy én azzal egyetértek-e vagy sem, ha valaki ilyet tesz az egy mocskos terrorista.
Amúgy Andres is mit ért el? Azt a kevés elfogadást is ami addig a mágusokkal szemben tanusítottak, semmivé lett. Bizonyította, hogy a mágusok megondolatlanul veszélyesek vérmágiával, de ezek szerint a nélkül is. Ráadásul ha a Chantry akkora szemét, miért nem támogatta a Temlárokat melldöngetve.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
szóval igen, abszolút de érthetõ és pozitív dologként jött le számomra amit Anders csinált.
"The trees move. Do you not see it?"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
bár nekem DA2 nagy vonzóereje az volt h templarokat lehet benne ölni, és ki is használtam - ha már az elsõ részben nem lehetett kinyírni a Circle "õrzõit", itt korrigáltam ezt a hibát <#hawaii>#hawaii>
"The trees move. Do you not see it?"
Prince23: Miért köptél le?
Isabella: Hát tudod, hogy átverjük a rohadékokat.
Prince23: Te ribanc, én segítek neked te meg leköpsz!!
Isabella: Mondom, hogy csak megjátszottam!!
Prince23: Kurva...
A halál csupán a kezdet...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Im sorry
meg Surprise lehetõség van a bakánál dumánál, de akkor nagyot koppan, még le is köp a szajha, mint Éva, csak kulturáltan tette annyi különbséggel 😊 szal ott szembesül a tényekkel. semmi warn nem volt elõtte.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
szal most ott van mentésem hogy átadom Isit a bakának, de van vmi sejtésem hogy csaliként használom a csajt, de jószándékból.
de még most se vágom mitévõ legyek, le vagyok blokkolva, mert azt szeretném, hogy a végsõ fightnél harcoljon a 4-es csapatomon kívül. Mer most a fõcsapatom, állandó teamem Aveline, Justice, meg Emó-buzi.
szal magyarán én isabelát nem a fõcsapatban tartom, csak szeretném ha Meredithnél ott lenne velünk a csatában.
Akkor kérdés: adjam fel vagy nem, a csajszit?
Ha egy valódi, kékvérû, igazságos és erõs kezû fõnemest alakítasz, aki mindig jó példával jár elõl (mint az én szõke ladyhawke-om), akkor bezony Isabella-ból is sikerül nagybetûs embert faragni a végére. Gyönyörûen. Persze ebben a játékban ez nem is olyan 1xû, mivel nincs jó és rossz, csak rossz és még rosszabb van...
Én szükségszerûnek tartom/tartanám a helyi circle totális likvidálását és ez semmit nem befolyásolna számomra abban, hogy hõsi státusza és nimbusza csorbul a karakteremnek vagy sem. Másként képzelem el a hõsöket, nem túlmagasztalt idilli képnek megfelelõként, hanem sokkal inkább emberként, akibõl csak az utókor és a gyengék csinálnak felmagasztosult hõst, elfeledve a rosszat és csak a jót kihangsúlyozva (olykor rendesen eltúlozva és megtoldva). Szóval kicsit sötétebbnek ábrázolnám azt a bizonyos hõsi képet.
Ettõl persze nem lesz semmiben sem igazam, csak egy vélemény lesz az enyém is a számtalan másik között. Más, kicsit kirívó talán, de talán nem is baj.
Én szükségesnek és fontosnak érezném a totális pusztítást és a teljes újrakezdést. Kevesebb áthozott probléma terhelné a szervezetet (kevesebb lehetõség a bûnösöknek a meglógásra, nem kell emiatt a szervezetet még jobban igénybe venni) és ha valamibe energiát ölnék az annyi lenne, hogy az embereknek megmutatom milyen szörnyûségtõl mentette meg õket ez a mészárlás (némi propaganda sosem árt <#hehe>#hehe> ).
Ebben a világban ilyen az élet (mágusok lakat alatt, szoros ellenõrzés meleltt gyakorolhatják csak tudományuk, máskülönben bûnözõk akiket le kell vadászni) és a félelem bizony megalapozott a mágiahasználókkal szemben. Ha azok ellenállnak, titkolóznak vagy rejtegetnek veszedelmes elemeket, akkor le kell rájuk súlytatni olyan erõvel, hogy azt egy életre megemlegessék a mágiahasználók mindenütt.
Prince23:
Egyáltalán nem kell sehol sem beáldozni (feladni bárkinek is), az csupán egy lehetõség. Van még 2 másik is.
Eltûnni meg összesen egyszer tûnik el, mikor az act 2 végén mész a feladatát elvégezni. Ha a hûségét elnyerted akkro visszajön. Ha nem akkor végleg lelép. Persze ha odadobod áldozatnak a qunarik számára akkor is elbukod a hölgyet.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Volt egy kis átvezetõ, amikor elkeni az Akasztott Emberben pár csóka száját. Utána oda lehetett volna hozzá menni, de én nem tettem meg. Gondoltam majd a többi mission után. De mikor legközelebb visszatértem, már nem jelent meg, s azóta sem láttam.
Igazából rohadtul nem hiányzik. Egyrészt nem begyere, másrészt Hawke nálam rogue, és erõsen a legképzettebb ebben a kasztban, nincs szükség más kalandorra a partiban.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
mert hûséges hozzám, meg meg is volt.
Semmi. A tesó azt teszi amit mi akarunk. Ha a varázslók ellen fordulsz õ is ezt teszi. Ha mellettük küzdesz akkor õ is értük küzd.
Sir Quno Jedi:
Azzal egyetértek, hogy bizonyos veszedelmek ellen jól jönnek a varázslók (bár fizikai eszközökkel sebezhetetlen lény nem volt a játékban, inkább a csábítás/befolyásolás ellen tud jól jönni a mágia, mert a többi varázslót elintézi a jó öreg hideg acél is). A megbízható, megfigyelt és folyamatosan ellenõrzött varázslók.
Kirkwall környékén nem ez volt a helyzet. Részben a Templar-ok hibájából (szimpátia a varázslók felé a gyanakvás helyett nem elfogadható viselkedés esetükben) és figyelmetlenségébõl, de igen erõteljesen a varázslók miatt.
A városi circle eljutott arra a pontra, ami menthetetlen bandaként mutatta õket és ekkor a RoA nem is akkora extremitás (végülis tényleg megszállták a démonok és a bloodmage-ek a circle-t). Ha a legfõbb tanító/nagyfõnök is bloodmage (és nem is kispályás, plusz még a haverja is az volt amirõl mélyen kussolt õkelme, ahelyett hogy jelentette volna), ráadásul egyre szaporodnak a környéken a bloodmage aktivitások és bûncselekmények, egyre több a szökdösõ varázsló, akkor nem tudhatod, hogy mennyire lettek általa befolyásolva a többiek. Potenciálisan óriási a veszélye annak, hogy õk is bloodmage-ek lesznek.
A mészárlás során megmenthetõ pár mágusban sem bíznék részemrõl. Az életét féltõ bloodmage is megadja magát ha így elkerülheti az azonnali kivégzést és így ráadásul további tanítványokat is szerezhet ami a normál embereknek több mint rossz jövõ képét festené le. Továbbá a harc során aki megadta magát az aktívan harcolt csak mikor elfogytak a társai akkor inkább gyorsan megadta magát. Ha annyira hûséges akkor miért harcolt egyáltalán? Miért nem vonult el, zárkózott be a harc végéig inkább akár mágiával is? Az ilyen varázsló nem megbízható, csak a túlélésre játszik és ha már egyszer ellene fordult a felügyelõinek, akkor semmi nem garantálja hogy nem teszi meg ismét.
Ezen helyzetre az egyik megoldás lenne ugye, ha egyesével elkezdik bevizsgálgatni õket (iszonyat idõ és erõforrásigényes és mivel ebbe valószínüleg bevonnak "megbízható" mágusokat is a biztos eredményért, mert a templaroknak nincs rá egyértelmû vizsgálati módszerük hogy megállapítsák a fertõzöttséget, mint az kiderült a játékból, így máris a szimpátia miatt romolhat a hatékonyság). Túl sok a kijátszható pontja ennek a megoldásnak, bár tényleg humánusabb. A kérdés inkább talán az, hogy egyáltalán kell-e humánusnak lenni egy olyan bandával ahol erõs a gyanuja a tiltott és nem kontrollált mágikus tevékenységeknek, valamint a környéken futótûz módjára terjednek a szökött mágusok meg a kontrollálatlan varázslás?
Meredith megoldását én is túlzónak tartom, de ettõl még szerintem igaza volt. Számtalan példával találkozhattunk a játék során ami igazolta a helyi circle romlottságát. Ez a banda már menthetetlen volt. Inkább beáldoznék pár "ártatlant" én is, mint hogy elmeneküljön pár bloodmage és romboljon meg a tanait terjessze. Mondjuk én másként csináltam volna. A varázsló vezér minden tiltakozása ellenére erõvel bementem volna és mindent felforgatok (ami ellen sokáig szájalt és keménykedett a varázsló fõnök és csak a RoA kihírdetése után mutatott némi hajlandóságot).
Ha meg annyira kell a megbízható védelem varázslók formájában, azt hozatnak más, megbízható circle-bõl (mikor új circle áll fel a régi helyére akkor is ez történik, csak kapnak egy nagy rakás tanoncot is a környékrõl, akik meg amúgy is mindig jelen vannak minden circle berkeiben).
Mint a fentiekbõl kiderül, én bizony szintén likvidáltam volna az egész kócerájt és egy új circle létrehozását szorgalmaztam volna (meg persze Meredith fejét is karóra tûzve küldtem volna vissza egy alapos belsõ vizsgálat után a többi mágusmentõ templar-éval egyetemben; had érvényesüljön a jóféle lawful evil jellem <#eplus2>#eplus2>). Azt a pár hetet meg kibírja a város míg feláll az új rend, megtisztítják a terepet az újonnan érkezõk számára. Háború vagy nagy harcok ahová kellene a varázslók ereje, amúgy sem zajlott.
Meredith ellen akkor fordult már a beosztottja, amikor a karaktert is likvidáltatni akarta (miután már lenyomásra került a fõvarázsló és a rend egésze). Addig nem volt különösebb kifogása. Annál a pontnál mondta azt, hogy ez elfogadhatatlan, meg csak letartóztatni kéne a karaktert és társait, merthogy errõl volt szó. Addig vígan gyilkolta a varázslókat. Tudom persze, hogy az önmagukat feladókat is letartóztatni akarta (amit részemrõl elfogadhatatlannak tartok, hiszen addig aktívan gyilkolták a templar-okat) de minden különösebb gond nélkül kivégeztette õket ha a karakter Meredith mellé állt a kérdésben. Ha nem akkor megjegyezte, hogy talán megmenthetõek és emiatt el kellene zárni õket késõbbi kivizsgálásra. De nem különösebben ellenkezett a nemleges válasz esetén. Tudomásul vette a döntést és végrehajtotta.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Én a Mágusok oldalára álltam és nem bántam meg. A fanatikus vérmágusokat így is úgy is le kell vágni. Ez a mindent romboljunk le majd újrakezdjük téma pedig már az elsõ részben sem volt szimpatikus.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."