6609
Dragon Age II
  • Sir Quno Jedi
    Abból szerinted TANUL, ha feladod és szörnyű kínoknak vetik alá odahaza a Qunarik, majd szépen kivégzik odaát?!?!? Hmmmm??!? Ugyehogynem. Kimutatta a pozitív változás jelét, önként visszahozta a könyvet és kockáztatott ÉRTED (ezzel sokakat megmentve). Megér tán egy utolsó esélyt adni neki... Az ember kiáll a társaiért. Senkit sem hagy hátra! A Qunarik is kiálltak a "gyilkos" elfek-ért, ha már közéjük tartoztak, neked is jogod van kiállni Isabelláért.
  • Prince23
    Most éppen próbálok mindenkivel diplomatikus lenni és természetesen jóakaró lenni.

Akkor kérdés: adjam fel vagy nem, a csajszit?
  • Hoz_Hun
    Ha nekiadtad Arishoknak, akkor már nem hiszem, hogy visszajön. Szerintem már annak adod fel akinek akarod. :)
  • Sir Quno Jedi
    Nem vagy egy példamutató alkat az látszik! :D (mármint a karaktered)

Ha egy valódi, kékvérű, igazságos és erős kezű főnemest alakítasz, aki mindig jó példával jár elől (mint az én szőke ladyhawke-om), akkor bezony Isabella-ból is sikerül nagybetűs embert faragni a végére. Gyönyörűen. Persze ebben a játékban ez nem is olyan 1xű, mivel nincs jó és rossz, csak rossz és még rosszabb van...
  • Prince23
    Na most akkor, a bakának ne adjam fel Isit? pedig elvileg az az ő küldetése Castillon miatt. Most nem vágom ezt a részt? ha meg kihagyom, akkor küldetés sikertelen...
  • Prince23
    Act 2 végén első végigjátszáskor én elküldtem a kurva anyába Isbelát, ja és közbe előbb ő leribancozott engem (női karival voltam, közbe meg volt vele a leszbisó is) :D Ja és nem öltem meg Arishokot. hadd menjen csak vele a szajhája :D
  • SaGa Jr
    Sir Quno Jedi:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Más az elképzelésünk a hősiességről, de ez szerintem korántsem baj.
    Én szükségszerűnek tartom/tartanám a helyi circle totális likvidálását és ez semmit nem befolyásolna számomra abban, hogy hősi státusza és nimbusza csorbul a karakteremnek vagy sem. Másként képzelem el a hősöket, nem túlmagasztalt idilli képnek megfelelőként, hanem sokkal inkább emberként, akiből csak az utókor és a gyengék csinálnak felmagasztosult hőst, elfeledve a rosszat és csak a jót kihangsúlyozva (olykor rendesen eltúlozva és megtoldva). Szóval kicsit sötétebbnek ábrázolnám azt a bizonyos hősi képet.

Ettől persze nem lesz semmiben sem igazam, csak egy vélemény lesz az enyém is a számtalan másik között. Más, kicsit kirívó talán, de talán nem is baj.
    Én szükségesnek és fontosnak érezném a totális pusztítást és a teljes újrakezdést. Kevesebb áthozott probléma terhelné a szervezetet (kevesebb lehetőség a bűnösöknek a meglógásra, nem kell emiatt a szervezetet még jobban igénybe venni) és ha valamibe energiát ölnék az annyi lenne, hogy az embereknek megmutatom milyen szörnyűségtől mentette meg őket ez a mészárlás (némi propaganda sosem árt ).

Ebben a világban ilyen az élet (mágusok lakat alatt, szoros ellenőrzés meleltt gyakorolhatják csak tudományuk, máskülönben bűnözők akiket le kell vadászni) és a félelem bizony megalapozott a mágiahasználókkal szemben. Ha azok ellenállnak, titkolóznak vagy rejtegetnek veszedelmes elemeket, akkor le kell rájuk súlytatni olyan erővel, hogy azt egy életre megemlegessék a mágiahasználók mindenütt.

Prince23:
    Egyáltalán nem kell sehol sem beáldozni (feladni bárkinek is), az csupán egy lehetőség. Van még 2 másik is.
    Eltűnni meg összesen egyszer tűnik el, mikor az act 2 végén mész a feladatát elvégezni. Ha a hűségét elnyerted akkro visszajön. Ha nem akkor végleg lelép. Persze ha odadobod áldozatnak a qunarik számára akkor is elbukod a hölgyet.
  • Hoz_Hun
    Végül is csak rajtad múlik. Act.II. végén elég rendesen kiszúrhatsz vele, ha akarsz. :)
  • CAC
    Nekem egy bug miatt sosem volt a partiban. :)
    Volt egy kis átvezető, amikor elkeni az Akasztott Emberben pár csóka száját. Utána oda lehetett volna hozzá menni, de én nem tettem meg. Gondoltam majd a többi mission után. De mikor legközelebb visszatértem, már nem jelent meg, s azóta sem láttam.
    Igazából rohadtul nem hiányzik. Egyrészt nem begyere, másrészt Hawke nálam rogue, és erősen a legképzettebb ebben a kasztban, nincs szükség más kalandorra a partiban.
  • Prince23
    Kicsit unalmas hogy mindig lelép :S Monoton inkább :S
  • Hoz_Hun
    Nekem visszajött.
  • Prince23
    De van egy küldi, amiben muszáj feladnom az egyik katonának őt. és már így nem lehet a teambe. vagy esetleg netán visszatér újra? :SS
    mert hűséges hozzám, meg meg is volt.
  • Hoz_Hun
    Már írták, hogy mindegy mit választasz Isabella, ha lojális, melletted áll.
  • Lacoka12
    folytatodni fog még a játék tuti
  • Prince23
    Akkor felejtős lesz. Mert templáriusokat választom. Akkor meg beköpöm a csajt.
  • Hoz_Hun
    Ha a Templarok mellé állunk, ki lehet kötni, hogy nem írtunk ki minden Mage-et. Mert számora ez a legetikátlanabb.
  • Sir Quno Jedi
    Nem lehet általánosítnai és mindenkit feláldozni/kivégezni mások bűne miatt. EZ messzire vezet(ne). Egy hősnek képesnek kell lennie szelektálni, kegyelmet gyakorolni és kompromisszumos megoldásokat keresni, ami minél kevesebb ártatlan áldozattal jár (bármely oldalról). EZÉRT hős a hős és grunt a többi. Mert ő képes nyitottan gondolkodni és új megoldásokat találni a bevett szokások helyett. Egy jó vezető megfontolt és korrekt, megbízható és igazságos, kemény, de képes kíméletet mutatni. No meg persze mindig el tudja hitetni a többiekkel, hogy pontosan tudja mit kell tenni és tökéletesen uralja a helyzetet, nem mutathat kétségeket és gyengeséget.
  • SaGa Jr
    Hoz_Hun:
    Semmi. A tesó azt teszi amit mi akarunk. Ha a varázslók ellen fordulsz ő is ezt teszi. Ha mellettük küzdesz akkor ő is értük küzd.

Sir Quno Jedi:
    Nem az összes mágusról volt szó, csak Kirkwall circle-jéről. Ha őket értetted összes alatt akkor igazad van. Pusztuljon az összes helyi varázsműves. Az megérett már régen a pusztulásra és újrakezdésre, merthogy ez utóbbi, ahogy Meredith is elmondta, automatikusan bekövetkezik.

Azzal egyetértek, hogy bizonyos veszedelmek ellen jól jönnek a varázslók (bár fizikai eszközökkel sebezhetetlen lény nem volt a játékban, inkább a csábítás/befolyásolás ellen tud jól jönni a mágia, mert a többi varázslót elintézi a jó öreg hideg acél is). A megbízható, megfigyelt és folyamatosan ellenőrzött varázslók.
    Kirkwall környékén nem ez volt a helyzet. Részben a Templar-ok hibájából (szimpátia a varázslók felé a gyanakvás helyett nem elfogadható viselkedés esetükben) és figyelmetlenségéből, de igen erőteljesen a varázslók miatt.

A városi circle eljutott arra a pontra, ami menthetetlen bandaként mutatta őket és ekkor a RoA nem is akkora extremitás (végülis tényleg megszállták a démonok és a bloodmage-ek a circle-t). Ha a legfőbb tanító/nagyfőnök is bloodmage (és nem is kispályás, plusz még a haverja is az volt amiről mélyen kussolt őkelme, ahelyett hogy jelentette volna), ráadásul egyre szaporodnak a környéken a bloodmage aktivitások és bűncselekmények, egyre több a szökdöső varázsló, akkor nem tudhatod, hogy mennyire lettek általa befolyásolva a többiek. Potenciálisan óriási a veszélye annak, hogy ők is bloodmage-ek lesznek.

A mészárlás során megmenthető pár mágusban sem bíznék részemről. Az életét féltő bloodmage is megadja magát ha így elkerülheti az azonnali kivégzést és így ráadásul további tanítványokat is szerezhet ami a normál embereknek több mint rossz jövő képét festené le. Továbbá a harc során aki megadta magát az aktívan harcolt csak mikor elfogytak a társai akkor inkább gyorsan megadta magát. Ha annyira hűséges akkor miért harcolt egyáltalán? Miért nem vonult el, zárkózott be a harc végéig inkább akár mágiával is? Az ilyen varázsló nem megbízható, csak a túlélésre játszik és ha már egyszer ellene fordult a felügyelőinek, akkor semmi nem garantálja hogy nem teszi meg ismét.

Ezen helyzetre az egyik megoldás lenne ugye, ha egyesével elkezdik bevizsgálgatni őket (iszonyat idő és erőforrásigényes és mivel ebbe valószínüleg bevonnak "megbízható" mágusokat is a biztos eredményért, mert a templaroknak nincs rá egyértelmű vizsgálati módszerük hogy megállapítsák a fertőzöttséget, mint az kiderült a játékból, így máris a szimpátia miatt romolhat a hatékonyság). Túl sok a kijátszható pontja ennek a megoldásnak, bár tényleg humánusabb. A kérdés inkább talán az, hogy egyáltalán kell-e humánusnak lenni egy olyan bandával ahol erős a gyanuja a tiltott és nem kontrollált mágikus tevékenységeknek, valamint a környéken futótűz módjára terjednek a szökött mágusok meg a kontrollálatlan varázslás?

Meredith megoldását én is túlzónak tartom, de ettől még szerintem igaza volt. Számtalan példával találkozhattunk a játék során ami igazolta a helyi circle romlottságát. Ez a banda már menthetetlen volt. Inkább beáldoznék pár "ártatlant" én is, mint hogy elmeneküljön pár bloodmage és romboljon meg a tanait terjessze. Mondjuk én másként csináltam volna. A varázsló vezér minden tiltakozása ellenére erővel bementem volna és mindent felforgatok (ami ellen sokáig szájalt és keménykedett a varázsló főnök és csak a RoA kihírdetése után mutatott némi hajlandóságot).

Ha meg annyira kell a megbízható védelem varázslók formájában, azt hozatnak más, megbízható circle-ből (mikor új circle áll fel a régi helyére akkor is ez történik, csak kapnak egy nagy rakás tanoncot is a környékről, akik meg amúgy is mindig jelen vannak minden circle berkeiben).

Mint a fentiekből kiderül, én bizony szintén likvidáltam volna az egész kócerájt és egy új circle létrehozását szorgalmaztam volna (meg persze Meredith fejét is karóra tűzve küldtem volna vissza egy alapos belső vizsgálat után a többi mágusmentő templar-éval egyetemben; had érvényesüljön a jóféle lawful evil jellem ). Azt a pár hetet meg kibírja a város míg feláll az új rend, megtisztítják a terepet az újonnan érkezők számára. Háború vagy nagy harcok ahová kellene a varázslók ereje, amúgy sem zajlott.

Meredith ellen akkor fordult már a beosztottja, amikor a karaktert is likvidáltatni akarta (miután már lenyomásra került a fővarázsló és a rend egésze). Addig nem volt különösebb kifogása. Annál a pontnál mondta azt, hogy ez elfogadhatatlan, meg csak letartóztatni kéne a karaktert és társait, merthogy erről volt szó. Addig vígan gyilkolta a varázslókat. Tudom persze, hogy az önmagukat feladókat is letartóztatni akarta (amit részemről elfogadhatatlannak tartok, hiszen addig aktívan gyilkolták a templar-okat) de minden különösebb gond nélkül kivégeztette őket ha a karakter Meredith mellé állt a kérdésben. Ha nem akkor megjegyezte, hogy talán megmenthetőek és emiatt el kellene zárni őket későbbi kivizsgálásra. De nem különösebben ellenkezett a nemleges válasz esetén. Tudomásul vette a döntést és végrehajtotta.
  • BEAST #5711
    Pont ez a lényege az egésznek. Nincs helyes meg helytelen. Mindkét oldalnak legalább annyira van igaza, mint nem.

Én a Mágusok oldalára álltam és nem bántam meg. A fanatikus vérmágusokat így is úgy is le kell vágni. Ez a mindent romboljunk le majd újrakezdjük téma pedig már az első részben sem volt szimpatikus.
  • Sir Quno Jedi
    Azért nem jó ötlet az ÖSSZES mágust tárgyalás és ellenőrzés nélkül felszámolni, mivel a mágusok ellen igen hatékonyak a mágusok, ha a mi oldalunkon állnak, nemkülönben vannak hatalmak, amiknek igazándiból csak mágiával lehet véget vetni. Szal. én másodszorra templar vonalat választottam a végére és mégis megkíméltem bizonyos mágusokat, illetve magam is csapatomba veszem őket, mert KELLENEK. Ilyen 1xű. Aki a mi oldalunkra áll és támogatja a chantryt és az ellenőrzést és hajlandó együttműködni az marad. Meredith volt az aki félreértelmezte és kiforgatta a Right of Annulment-et, ami nem erre az esetre vonatkozott és a végén ezt neki is szegezi az alvezére. Szóval amit ő akart tenni, a teljes, válogatás nélküli annihiláció, na az törvénytelen volt. Mi nem követhetjük őt ebben. Magunk mellé KELL állítanunk a használható, még tiszta mágusokat IS. Ha mást nem, újra átküldeni őket a Harrowingon. Bíróságokat/vizsgálóbizottságokat állítani fel (amiben templarok ÉS mágusok is részt vesznek) és IGAZSÁGOT szolgáltatni, nem pedig vakon elpusztítani a sok-sok év alatt felnevelt profi mágiahasználókat, akik nélkül NEM lehet megvédeni a várost.
  • Hoz_Hun
    És hugunkal mi lesz?
    Amúgy szarul is éreztem M-ek oldalán. de azt hitte, az a helyes. Végül nem voltam meggyőződve róla. És egyre kevésbé...
  • SaGa Jr
    Ezzel én is így voltam. Nemhogy nem a templar a rossz választás, de ők a jófiúk a jelen szituációban, ahol még a csapból is bloodmage folyik. Meg kell fékezni a sok démons*ggnyalót erre meg ők képesek csak igazán. Hogy járulékos veszteséggel is jár a dolog az lényegtelen. Ha eltörölték a jelenlegi bandát akkro kezdik előlről, jobban fognak figyelni, felépítik újra a helyi circle-t.
    Ahol a varázsló főnök is bloodmage (mert ezt hosszú ideig kell tanulni, nem alapismeret amit vagy használnak vagy nem, így bizony már régen elkárhozott a fővarázsló is és vitte magával a többieket a romlásba) ott nem szabad senkit meghagyni, mert bizony a fertő akármeddig is elérhetett már.
    Ha már egyszer választani kell, hogy szabadon kószáló istencsapásai mellé állok vagy egy rendet támogatok ami igyekszik valami szabályozás által féken tartani a potenciális önjáró pusztítókat, akkor az utóbbit választanám minden esetben. A szélsőségeseket meg kipurgálnám (ahogy történik is a játék végén Meredith vesztével) a rendből.

Már csak az szomorít el, hogy tulajdonképpen a sztoriba, a végkimenetelbe ez semmilyen szinten nem szól bele. Pont ugyanúgy fellázad mind a rend mind a circle a világ minden táján, függetlenül attól ki mellé állunk. A változás meg kimerül abban, hogy a varázslókat csitítjuk vagy a templar rend tagjait egyesítjük, hogy megoldjuk majd egyszer a távoli jövőben a krízist.
  • Sir Quno Jedi
    Node őt azért kell megölni, mert két dudás nem fér meg egy csárdában (tudod a sithek is idővel kinyírják a mesterüket). Utána viszont te léphetsz a helyére, te lehetsz a főnök, behódolnak neked! (még az átkozott artifekt kardját is elteheted ha akarod, nemde?!? :DDD) Innen csak egy lépés a város teljhatalmú urává lépni elő (sőt, mivel eddig is "ideiglenesen" a templarok uralkodtak, így egyből fő-főnökké avanzsálsz, végre új reneszánszát élheti a templar rend! :D)
  • Fenrir
    Most így második végigjátszásra, úgy hogy most a templarok mellett voltam egyáltalán nem éreztem azt, hogy ez a "gonosz" választás. Egyáltalán nem olyan szelíd bárányok a mágusok, elég csak arra gondolni, hogy aki megölte anyánkat azt ismerte Orsino, de direkt nem beszélt róla. Én kinyírattam minden mágiahasználót, kár hogy a végén Meredith-et is meg kell ölni.
  • SaGa Jr
    Ugyanúgy melletted marad akármelyik bandát is választod. Neki ugyanis tökmindegy a dolog. Kalózhölgy, magasról tesz a mágus-templar vitára. Ha nem lenne hűséges már itt sem lenne a karakterrel, ha meg vele van akkor a végsőkig vele lesz.

Mágusok ellen csak az a nyomorék terrorista nem hajlandó küzdeni. Mindenki más belátja a szükségességét. Később meg még igazolódik is döntésük helyessége is. Merill az aki esetleg otthagy ha a templarokat választja az ember. Isabela számára semmit nem jelentenek, főleg mert ő a karakterrel tart ha eddig eljött vele.
  • Calver
    igen. legalábbis mágusokkal biztosan, ha meg templarokat választod... akkor magadra vess
  • Prince23
    Amúgy Isabela a döntő bossfightnál ott lesz?
    ha nem adom fel őt

de van egy tippem. elszalad onnét is XD
  • Pares
    Jó.
  • MerlinW
    Ezaz, mondjátok csak:)
    Én csak annyit írtam, hogy nem foglalkozom olyan oldalakkal. Véleményem pedig már csak lehet. Ismét én kérek elnézést. Le lehet szállni a magas lóról...

Pares, én értem hogy számodra világszám a DA2, de fogadd már el azt, hogy nem csak a te véleményed létezik... Tetszik a játék, örülj neki, de tök felesleges mindenkit arról győzködni, hogy több mint egy erős B kategóriás stuff.

Én speciel pont lesz*rom, hogyan értékelnek mások bármit is. Felőlem adhattok neki 1 vagy 11 "pontot" is. Van nekem (és sok más embernek is) saját véleményem, ezen nem változtat az sem ha még 1000x leírod, hogy mennyire korszakalkotó ez a játék. Mert nem az.

Ezt a hsz-t is nyugodtan le lehet reagálni a megszokott passzív-agresszív stílusban, az sem fog érdekelni. Gondoltam ezt tisztázom, mielőtt flame-háborút indít valaki ismét egy mondvacsinált okból.
  • Pares
    Az zavarja, hogy nem kapott rossz értékelést. Gondolom...
  • Nos
    Most jobb lett volna, ha az egész elemzést beszúrja. Így tök jól elfért és eleve teljesen a témába vág. Nem tudom mit zavar az téged, ha valaki a Dragon Age II fórumán magáról a játékról alkotott véleményét leírja. Inkább örülni kell, hogy vannak olyan lelkes emberek, akik ilyen oldalakat is csinálnak. Ha meg nem tetszik, akkor nem kötelező elolvasni. És akkor már nem is fáj annyira neked sem.
    Nem ismerem DemonHunterW-t és eddig a lappal sem találkoztam, amit linkelt. De ide való és csak egy sor, nem tudom mi ez a hülye hozzászólás.
  • MerlinW
    Miután napi 10 órában webes és egyéb rendszereket fejlesztek, nincs időm (sem kedvem) a sajátommal foglalkozni. Másrészt én nem reklámozom pofátlanul. Ott az aláírásomban és kész. Én kérek elnézést...
  • Prince23
    a teszt passzol a DA témájához, miért is lenne spam?
  • DemonHunterW
    Ahogyan az igényesnek nem mondható blogod elnézem, szeretnél te ilyen "tucatportált" magadnak öcsém :) De amúgy meg ha a külföldi oldalak linkelgetése nem tilos, nem értem, hogy a magyar oldalaké miért szúrja azt a csipás szemed! :) De te tudod! Majd ha ilyen színvonalat képvisel az oldalad, akkor gyere kötekedni.. És ez vonatkozik a többiekre is! Tessék, lehet tovább cincogni... Többet nem szólok! :) OFF vége! Jó éjt!
  • CAC
    Én ebben nem látok kivetnivalót. Linkelt a topicba egy releváns oldalt.
  • Rage47
    te kommentelni is szoktál sg-n vagy csak spamelni a honlapodat?
  • MerlinW
    Hidegen hagynak ezek a nevesincs tucatportálok:)
  • DemonHunterW
    DemonicPlayer: 9/10
  • CAC
    Ellenük a legjobb, ha amint meglátod őket elkezded íjjal lőni a hab testüket. A folyamatos varáslatmegszakítás (interrupt) miatt el fognak teleportálni. Ekkor rögtön petrify, majd mehet rá a rogue a 2 pengéjével.
  • CAC
    Az a hely vérszopó. Ott van az uccsó blekkmedzsikes könyv, a Grimoire.
    Na ott nekem is sikerült megmurdálnom. A démont és az első bagázst ugyan mindig könnyen lefektettem, de a 2. garnitúra már sok volt a leggeyngült hőseimnek.
    Én úgy csináltam meg, hogy életemben először futottam. :)
    Kinyírod a démoncsajt és az első adag szörnyet, majd futás vissza a folyóson. Az egyenes szakaszon ki kell szórni az egy személyre ható mágiákat a közeledő monsztákra, meg kell őket hinteni pár baráti nyílvesszővel, aztán jöhet a közelharc.

Ezzel a módszerrel elsőre sikerült.