6609
Dragon Age II
  • Sir Quno Jedi
    Engem személy szerint nem zavar. Én a mágusnőmet bikiniben is el tudom viselni. :D
  • Prince23
    Aki SOKAT szeret olvasni fanatasy témában az előbb vagy utóbb úgy is perkál érte :)
  • Sir Quno Jedi
    Ez üleség és prekoncepció. Ha ilyen gyűlölettel viseltetsz a japó gammák iránt, akkor nem lesz sok kellemes perced a jövőben a videójátékok terén... :D
  • Pares
    Abban az online közvetítésben volt ilyen "kővédermesztő" páncél, energia pajzs, meg ilyenek, szóval szerintem ilyen téren nem lesz gond. Plusz biztos lesz pár érdekes öltözet a csuhákon kívül...
  • Sir Quno Jedi
    Csak elég ritkán lehet használni az én ízlésem szerint. Azaz gyakrabban rámmásznak, mint ahogy feltölt.
  • Pares
    A "Mind Blast" (vagy mi a neve) pont erre lett kitalálva. Amikor támadják a mágust, "robbant" egyet, az ellenfelek hátrarepülnek, és többé nem támadják a mágust.
  • lwb
    Nem tudom mennyire vagyok épeszű, de megveszem. Ezt már az első hsz-emben leírtam.

Csak nem PC-re. Ez inkább konzolra való.
  • lwb
    Hát, ha neked az a reális, hogy a varázsló teljesen feleslegesen csípőből meg pörögve emeli a botját az ellenfélre, ahelyett hogy csak ráemelné, ahogy a valóságban mindenki más tenné a helyében, akkor tényleg kár bármiről is beszélnünk.

Az azért remélem világos mindenkinek, hogy a fantasy nem kifogás minden f.szságra, amit a beteg designerek kiagyalnak.

Lehet, hogy én öregszem, de nekem ez nagyon jRPG-s. Esküszöm ha lesz benne gunblade is, egy kézigránáttal fogom visszaküldeni a dvd-t a bioware-nek.
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem épeszű ember megveszi úgyis. Mert ha már a demót kipróbálta és az előzővel játszott is sokat, akkor ez már előre eldőlt. De jó egy kis szníkpík.
  • lwb
    Pont ez a demo értelme. Hogy leszűrj belőle ilyen "balgaságokat" és eldöntsd, hogy megveszed-e vagy sem. Ezért találták ki a demokat úgy általában.
  • Sir Quno Jedi
    Megyek haza, letolom még 1x (vagy párszor) a demót és így alakítom a véleményem tovább... :DDD
  • Pluskast
    Amúgy meg szerintem ezen demó alapján bármilyen határozott vélemyényt alkotni nem kellene a játék élményt illetően. Majd ha kijön a full változat akkor.
  • Sir Quno Jedi
    Volna, de itt tök hülyén állsz ott, míg a többeiket 10x-es túlerő gyepálja és ha véletlen rád támad gusztusa a rohadékoknak, akkor elsőre rányomod az mind balst-ot és TALÁN más célpontot keres magának, a másikat lealázod jéggel, harmadikat crushing prison-nal, de a többi elől mehetsz futkározni szépen. Evvan.
  • ratgab
    Én pl demó során tapasztaltam, hogy előszeretettel rámásznak a mágusra a közelharcosok... ilyen esetben jó valami plussz védelem (pl.: Hero aura: +50 % defence...)
  • MrAndree
    Alap mágusnak meg minek? Mágus az mágus, varázsol, megvannak az eszközei, hogy páncél nélkül hárítsa a támadásokat.
  • Sir Quno Jedi
    Jah, azt a pacák mutatta az online közvetítésben. Ha használható, mindjért nem kell fanyalogni a páncélhiány miatt.
  • Pluskast
  • ratgab
    Én láttam valamelyik videóban egy úgynezett "kőbőrt" a mágus főszereplőn! Úgy nézett ki mint egy sziklagólem!
  • Sir Quno Jedi
    Naná, mér hogy máshogy?
  • ratgab
    Végre valaki! Teljesen egyetértek!
  • Murder3
    sztem nem.
    a védőpajzs meg ilyenek mágiai része szal ott kell más mágiai osztályoakt bevezetni.
  • ratgab
    Az ég szerelmére láttál 1 órát a játékból könyörgöm... ebből ezt leszűrni amit mondtál balgaság!
  • Murder3
    persze tudom, de én az alap mágusokról beszélek.
  • Sir Quno Jedi
    Nem is kéne páncél nekik, ha lenne valamilyen védőpajzs, kő/fémbőr, védelmező gömbök, légforma, amit csak durva varázsfegyók üthetnek, 2db. 4 méteres acélgólem ami eléáll testőrnek stb. :D
  • Murder3
    speciel a sok harc miatt vált nagyon unalmassá számomra és az meg olyan volt ott amilyen itt legalább élvezetesebb a harc.

bár a többi része sajnos csorbult.
  • MrAndree
    Izé, a mágust már az elsőben is fel lehetett szerelni nehézpáncéllal. A megfelelő képességek megtanulása után.
  • ratgab
    Nem tudom hogy vagytok vele én már totál beleéltem magam a sztoriba, ennyi idő alatt is... hatalmas hangulata van ennek a cuccnak!
  • ratgab
    Nekem a Neverwinter 2 is tetszett, pedig az D&d 3.5 és ez is tetszik! Ez szerintem az ME1 és az ME2 keveréke lesz (valami ilyesmit akarhattak a Mass Effect 2-ből is kihozni) jó lesz ez!

Én sok különbséget az első résszel szemben nem tapasztaltam, csak a dinamikusabb harcot (első részé is tetszett, ez is tetszik) és a grafika átalakulását, ezen kívül 1 az egyben Dragon Age Origins!

Azért itt meg kell említenem, hogy ha hagyják, hogy az Inventoriban is garázdálkodjunk, akkor nem ítélnétek el ennyire.

Statoknál kifejezetten hasznos, hogy van magyarázat, hogy mi mire jó (Annó Neverwinter nights 2-nél a sötétben tapogatóztam, hogy melyik skill mire jó és hogy érdemes fejleszteni)!
  • Murder3
    ja már csak az lenne a jó ha a mágust szép kemény páncél félével is fel lehetne szerelni:D

engem nagyon irritál h minden fantasy rpg-be a mágusok csak cloth-ot hordhatnak.
  • Sir Quno Jedi
    Egyelőre végigtolnám ebből is a teljeset és utána lesz véleményem, Így elsőre ez casual-abbnak tűnik, de ez 1x sem biztos, ha végigtolom, majd eldöntöm. A DAO kicsit nehézkes volt néhol, valljuk meg és vontatott (újrajátszhatósága így sérült). Ott jó volt a számos faj és előtörténet (szinte mindet kipróbáltam term.), itt ez hiányzik, de ettől a sztori még lehet kiadós és bonyi. Ha nem akkor a DAO a jobb, ha a sztori itt fog jobban ütni, akkor ez. Persze nem kell választani, be kell zsebelni mind a kettőt! :D
  • Pares
    Hát mit is mondjak... olvastam itt pár érdekes véleményt... Azt értem, hogy egyeseknek (vagy sokaknak) nem jön be ez a felgyorsított harc, nekem is szoknom kellett. Na de hogy valaki azt kritizálja, hogy a mágusnak az 1db láma favágás imitáló mozdulata helyett most több és szebb animációja van, amik végre "tökössé" teszik az egész varázslást, na hát az szerintem egész érdekes dolog... Egyeseknek semmi se jó, vagy inkább úgy mondom, mindenben a hibát keresik, és meg is találják... Itt nem arról van szó, hogy jrpg-s, vagy wrpg-s... Én speciel japán "szerepjátékkal" sose játszottam, nem tudom milyenek azok, nem is érdekelnek. Az érdekel, hogy a mágusom, ha varázsol, akkor ne körbe-körbe ugyan azt az egy darab mozgást csinálja, mi ráadásul ócskán is néz ki. Nekem nagyon tetszenek az animációkban tett változások, az egész sokkal élőbb, "reálisabb" lett (amennyire egy fantasy-rpg reális lehet)...
  • ratgab
    Nekem tetszik (vagy mondjuk ugy, hogy nem tartom hibának), Sztori már amit most láttam szerintem érdekes lesz, képi világ nagyon tetszik, NPC-k már most érdekesek!

Engem megvettek kilóra, dekára, sőt még grammra is! Nagyot fog szólni ez a játék, legalábbis számomra!
  • Prince23
    És mi a véleményed a DA:O-ról? Az véleményem szerint ENNYIRE nem volt casual-os. vagy konzolos.
  • Sir Quno Jedi
    Igen, az vicces, hogy mindenhez rugó kell, nem tud a harcos, sem a mage egy tetves ládát, vagy ajtót sem kinyitni. Pedig pl. az erősebb mágikus ajtókat tipikusan csak mágusok tudják kinyitni. Meg kár összevonni a pap kasztokat a mágusokkal. Kellett volna priest, cleric, mage és wizard az alapklasszikusok.
  • MrAndree
    Nekem jobban tetszik az ugrálás, mint az első részes "állunk egymással szemben és csapjuk egymást" dolog, még ha utóbbi reálisabb is. Ilyen varázslatok tényleg nem lennének rosszak (ajtónyitás pláne), de az elsőben se voltak, így ebbe se vártam, hogy beletegyék őket.
  • JethroHUN
    Jah a zárnyitás az nem hülyeség, DAOból is hiányoltam, a rouge skill alternatíváját.
  • Murder3
    viszont ez így meg marhakevés szerintem...több spellnek nem feltétlen kell gyengének lennie és akkor lesz is értelem pl 100 skillnek classonként...

• Sir Quno Jedi
    Abszolúte egyetértek. Nem sok varázslat kell, hanem inkább használhatóak.
  • lwb
    Épp ezért kitalálhattak volna valamit helyettük, aminek van értelme. Én a JRPG-s ugrálásnál jobban értékeltem volna, ha lett volna egy-két nem harci varázslat is. Pl. ajtónyitás, teleport vagy repülés. Nem nagy valami, mások már rég megcsinálták.
  • Sir Quno Jedi
    NAGYON casual RPG, kaland és akció elemekkel, némi interaktív story/movie beütéssel. Az ME1-2 sem skatulyázható be, így ez sem.

Nagyon hasonlít amúgy a Titan Quest (+Immortal Throne) coop LAN party-jaira, csak itt meg lehet állítani az időt és minden karit tudsz irányítani, míg LAN-ban csak a sajátodat. Annyi a különbség, hogy itt nagyon részletes szingli sztori is van hozzá, amiben (kamu) döntéseket hozhatsz és nem feltétlenül annyira csőjáték (bár ez majd kiderül).