Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És még Te hülyézel engem? Hol is kezdjem kijavítani ezt a sok marhaságot, amit írtál.
A Dragon Age II-t nem a Dragon Age: Origins befejezése után kezdték el fejleszteni (ahogy a Mass Effecteket sem), hanem jóval elõtte. Ráadásul mivel az alapok megvannak már (történet/univerzum kidolgozva), egy csomó dologgal nem kell veszõdniük.

De amint látom, nagyon szereted azt a szót, hogy "butít". Eleve kevered a szezont a fazonnal. Az, hogy valamiért nem tudnák betartani a határidõt, nem jelenti azt, hogy lebutítják (miért is csinálnák át a játék rendszereit?). Inkább kivágnak egyes nem befejezett részeket, amiket majd kiegészítõnek kiadnak utána (mint a DA😮 vagy ME esetében).

Amint mondtam már, a játékot nem most kezdték el fejleszteni. Folyamatosan fejlesztették, a DA😮 kiadása elõtt is már munkálkodtak rajta. Ki van ez nekik találva.

Az EA játékjainak színvonaláról meg annyit, hogy igen változó tendenciát mutatnak. Hiszen had emlékeztesselek arra, hogy mind a DA😮-t, mind a Mass Effect 1-et, mind a Mass Effect 2-t az EA adta ki. És mind a három remek játék. Szóval az, hogy az EA adja ki a játékot, még nem indok arra, hogy szar lesz. Fõleg akkor nem, ha a Bioware fejleszti.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én csak annyit szólnék hozzá a témához, h még korai néhány screenshotból következtetéseket levonni. Majd ha megjelenik a játék, úgyis mindenre fény derül 😊
Murder3
attól h nincs benne az EA szócska még mindig kötöttek az EA-tól.
az h ne látod az összefüggést a többi említett játékkal az nem az én bajom, pedig eléggé észrevehetõ de mind1, bízz csak aztán majd meglátod mit is fogsz kapni.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

wedge31
Én megint csak azt tudom mondani, hogy a pc-és verzioból még egy árva screenshotot se látunk.

Magasról teszek rá hogy a konzolost menyire hülyitik le az ottani igényeknek, ha megnézük a DA😮 két változatát ég és föld volt a kettö közötti különbség.

Persze olcsób a EA-nak ha most nem tér el a két verzió...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Murder3
ez marhaság jobban függ az EA-tól mint a Bioware-tõl a játék.

Elõször is, ezt a Bioware fejleszti, nem az EA. EA a kiadó. A fifát meg az nfs-t (amiket én nem játszok) azt az EA-nek egy fejlesztõ gárdája (EA CANADA, utóbbit pedig szintén az EA CANADA, aztán az EA BLACKBOX, majd utóbbi idõben a Slightly Mad Studios meg a Criterion fejlesztette).
Másrészt a Dragon Age távolról sem Fifa vagy Nfs. És a Bioware sem EA CANADA vagy Criterion. Azért vagyok jelen esetben optimista, mert a Biowaretõl eddig (döntõ többségben) csak minõségi termékeket kaptunk (BG, NWN, DA😮, ME, stb.). Különben is, jelenlegi ismereteink mellett semmi alapja nincs az olyan messze menõ kijelentéseknek, miszerint ezt lebutították...
Gondold át mégegyszer, miket írsz, aztán hülyézd a másikat.
<#nezze>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Murder3
elég kiismerhetõ az EA hozzáálása a dolgokhoz, és ha csak belegondolsz h a Dragon age világára 5 évet áldoztak sztem ez a röpke idõszak elég egy ugyan olyan kidolgozott játékra?
a butítás meg már csak abból elég magától érthetõdõ hogy be van kötve a kezük,ráadásul más játékosokat is belõttek vele célként és nem igen engedhetné a Bioware meg a csúszást.
attól még elhet jó játék, de nem hinném h lesz benne annyi újítás a régi dolgokból emg a határidõ miatt butítani kell, sztem ez ésszerû de feleslege ezt ellensúlyozni, aki szerint meg ez baj az ébredjen fel az képzelgsébõl és nézze meg az EA játékok tendenciáit...

nr1ranger
Ja meg hasonlítsuk össze a lenti action-bart és a talent tree-t. Észrevesszük hogy az action baron több skill is kint van, olyanok amik a talent tree-n nem is szerepelnek.

There is no peace. There is only WAR!

AZ EA csak kiadó, a Bioware a fejlesztõ és sztem csak azért, mert felvásárolta az EA nem fognak tucatszarokat kiadni.
Látom mindenki imádja a feltételes módot, csak a más hozzászólásaiban nem veszi észre.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

nr1ranger
Amúgy agy picit jobban ránézve arra a skill tree-re mintha olyasmit látnék hogy van fönt egy kék angyalszárnyas ikon, lent meg egy piros mittudoménmi. Reflexbõl ezt én a jó és gonosz szimbolizálásának értelmezem. Mi van ha a skilljeid, talentjeid fejlesztése is elviszi egy bizonyos irányba az adott karakter beállítottságát? Hasonló rendszer volt a KOTOR-ban is, legalábbis annyiban hogy más skilleket használtál ha jó voltál és mást ha rossz, mert a beállítottságod nagyban befolyásolták a a skillek force igényét (ha jó voltál akkor ha elkezdtél sötét villámokat szórni, rögtön el is fogyott az összes, de a védõaurák alig kerültek valamibe)

Murder3
nem az hanem konzolon az egy hiánya miatt meg úgy a kontroller határai miatt le kell egyszerûsíteni a képet.
mert különben átláthatatlanság lenne csak rajta.
ott a fifa11.
teljes konzol port és nézd meg emnnyire ocsmány a menüje, nem azért az elõbbi fifák is szarok voltak de a menü még mindig legalább normális volt a karrier menü meg miegymás, aztán a 11-bõl lett egy ocsmány lebutított akármi.

Te bennfentes vagy, vagy mi a szentség? Honnan tudod, hogy kevesebb cucc meg lehetõség lesz benne? Áruld már el nekem!

Nem tettetem magam hülyének, csak próbálom ellensúlyozni ezt a folytonos elfogult "lebutítottátok"-okozást.

Murder3
Évrõl évre bizonyítja az EA h mit is kell várni tõlük.
ezek után az nfs,fifák,meg minden szar ami kijön tõlük játékba ennyi hittet ölni idiótaságra vall a szemembe.
(nem sértés,de nem értem az emberek, hogy lehetnek annyira hülyék miután évrõl-évre szart kapnak és bíznak a csodába.)

wedge31
Én boldog vagyok meghagyták az inventoryt...<#taps>

Ezt most teljesen õszintén mondom: soha nem volt konzolom. Életemben csak párszor játszottam játékkonzolokon, azt is csak haveroknál egy kicsit, és azok is csak ilyen szupermárió szintûek voltak.
Most komolyan. Nézem ezt a képet, de nem látom, miért kéne ennek gyûlölni való konzolosnak lennie?

nr1ranger
Nyilvánvalóan annyira lebutítják hogy az csak 3 cucc lesz a játékban, és azok is ugyanolyan statokat fognak adni.

Murder3
sajnos ha vmibõl kevesebb van benne az azért van mert a fejlesztõk nem akarnak tökölni a játékkal és ha 10 lehetõségbõl csinálnak csak 5 lehetõséget az butítás.
eggyértelmû az ok, de nem tudom h attól h ilyen elfogult vagy még nem kell hülyének tettened magad.
évi nfs+évi fifa szinten kell erre a játékra is gondolni...

Nem tudhatjuk, hogyan mûködik az új rendszer. Lehet, hogy más bónuszokat fognak adni. Én csak annyit mondok, hogy egy-egy ilyen semmit mondó kép alapján egyszerûen nem lehet semmilyen következtetést levonni, fõleg nem hónapokkal a megjelenés elõtt.

Különben meg a karakterfejlesztés szerintem a saját karakterednek a legfontosabb. A DA😮-ban például eléggé meg volt határozva, hogy a csapattársaid milyen harcmodort fognak képviselni, fõleg hogy még elõre megadtak nekik bizonyos talenteket is.

Nem lehet az új rendszer fícsörjeit a régi rendszerbe beleilleszteni, mert az úgy tényleg nem mûködik. De hát nem is a régi rendszerrel fog mûködni, hanem az újjal, amit viszont jelenleg még alig-alig ismerünk/láttunk.

Murder3
hát ehhez nem lehet annyira elfogultnak lenni h ezt ne lehessen észrevenni.

wedge31
Erösen behatárolják a mozgásterünket ebböl legalábbis az jön le.

Mondjuk lehet majd modifikálni a rucikat, de a lehetõsége benne van.

De most tök komolyan. Ez mitõl is konzolos?

A fix ruci fix statokkal lehet nem fog egyezni az én karakterfejlesztési elképzeléseimmel, a szabadon cserélgethetõ részletesebb inventoryval esetleg lehetõségem lenne a kívánt irányba öltöztetni a karaktert (azokból a tárgyakból, amit nem használhat, tehát kevesebbet cuccai lesznek).

Tegyük fel DA😮 esetében is ilyen megoldás lett volna. Zevrant Momentum/Dual Strike két egykezes kardos motollaként akarom használni, de a rucijai csak crit/backstab dmg bónuszokat adnak.

Nekem tetszik! <#hehe>

Ammá' igen, hogy ha valaki egy darab kép alapján is képes butítást kiáltani. Fõleg, hogy arról a képrõl még az akár mit is le lehet olvasni, gyakorlatilag ebbõl lehetetlen megállapítani akár mi konkrétat. Kaptunk három képet arról, hogy hogyan fog kinézni az inventory meg a skill vagy talent tree (ez sem állapítható meg pontosan). Ennyi.

El tudom képzelni, amikor a játék megjelenése után wedge elsõ dolga az lesz, hogy megszámolja, hány talent van a játékban, és miután rájön, hogy az elsõ rész 96-ja után ebben csak 48 van összesen (bár mind 3x upgrédelhetõ, de ez persze mellékes), szól ShaiHuludnak, és kórusban fogják kántálni a "Lebutították" c. slágert...

<#zavart2><#hehe>

wedge31
A konzol feeling lehengerlö...<#vigyor3>

Ja és még valami: NEM BUTÍTÁS.

<#nezze>

Murder3
Jujj de ocsmány skin.

Hawke esetében az inventory változatlannak tûnik. És ó igen. Ezt most látom elõször. A party tagoknak ezek szerint nem lesznek külön kiegészítõ bigyóik, csak egy komplett páncél/ruha. Ez még azonban közel sem jelenti azt, hogy kevesebb dolog jutna nekik...

<#falbav>

1. Egy kép alapján nem tudhatjuk, hogy pontosan hogyan is mûködik.

2. Ráadásul azt leszögezték, hogy minden képességnek több szintje is van.

wedge31
Elég minimalista tree...<#wilting>

Ha valakinek ez nem butitás akkor nem tudom mi az...

Party tagoknak kevesebb cuccai lesznek, flame on.

Fúúú, ebbõl olyan flame lesz megint...

<#hehe><#taps>

Na megint jön a sok okos...

Semmivel sincs baj. A Dragon Age II szerintem akkora elõrelépés lesz az elõdjéhez képest, mint a Mass Effect 2 az 1-hez képest. Szóval nagyon nagy.
Ráadásul nem értem, mit sirattok?! A Mass Effect esetében még volt is alapja a siránkozásnak (pl.: az annyit emlegetett inventory miatt), de a DA😮 esetében nem olvastam semmi hasonló változásról. Az lenne a hatalmas baj, hogy a fölülrõl nézõs ún. "stratégiai" nézet valamelyest átalakítva kerül bele a játékba, és végre lehet, hogy valami haszna is lesz?
Vagy mi van?
Írjátok már le konkrétan, hogy mi a bajotok a II-es résszel, azon kívül, hogy egyfolytában csak a "butított" szót szajkózzátok. Mert tudjátok, úgy semmit se lehet kitárgyalni, ha az egyik fél csak általánosságban "butított"-ozik meg siránkozik, hogy "Pfúúúj, ez má' nem olyan hárdkór mint anno a BG", jelentsen ez bármit is.

A játékokkal is tökre úgy van, mint a filmekkel. Többnyire mindig az eredeti a legjobb, az újrafeldolgozások szart se érnek (kivéve pár ritka esetet). Szóval BG csak egy van. DA csak egy van. Bármennyire is próbálták visszahozni a BG fílinget (bár szerintem ezt mint marketingnek is felfoghatjuk), a DA-nak szerintem kifejezetten DA fílingje van. És miközben várom a II-es részt, nem siratom az öreg klasszist. Max. elõveszem, ha annyira fáj rá a fogam, és azt játszom (bár ez már rég volt).

nr1ranger
Amúgy meg olvastam hogy voltak olyanok is akik azért nem játszották végig mert a harcrendszer nem tetszett nekik, szöszmötölõs volt lassú volt stb és a pörgõsebb dolgokat szeretik, és ezért szerintem nem lehet õket elítélni. Nekik ez jobban be fog jönni, mások pont ezért nem fogják végigvinni a 2-t. Van akinek meg tök mind1 hogy milyen a harcrendszer ha az a maga módján élvezetes (pl én is, nekem tetszett a da:o, kotor, fable harcrendszere, pedig mindegyik másként mûködött.) Én amúgy kipróbáltam a Baldours gate-t mert mindenhol ehhez hasonlították a DA😮-t de a Baldour nagyon nem jött be nekem (sõt egyik bioware játék sem ami a KOTOR elõtt készült). De attól még hogy egy játék nem jön be neked, attól még nem kell fikázni a játékot, sem a készítõket mert nem olyanra csinálták amilyet te akartál, nem lehet minden egyes emberre külön fejleszteni. Van sok játék, ezek közül biztos van olyan ami neked totál bejön. Igen ebbõl az ember mindíg újat akar, de már sztem régóta rájött mindenki, hogy van amikor egy klasszikust nem lehet megismételni, mert 10 évvel ezelõtt más hangulatban játszottál vele és a szép emlékek megmaradtak és egy 10 éves klasszis folytatásánál az ember mindig olyan magasra teszi a lécet, hogy azt átugrani tényleg lehetetlen, mert biztos hogy ma már nem csinálnak olyat mint 10 évvel ezelõtt. A világ változik.

na megint jon a sok okos...

nem lesz szar, senki se mondta. a problema az, hogy egy jatekstilusbol a masodik reszre mas jatekstilus fele tendalo jatek lesz. ez nem zarja ki, hogy jo lesz, hisz a mass effect is jo volt a maga nemeben.

tehat megegyszer: a stilus valtassal van a problema, fajo latni ahogy ugynezki vegleg kihal a baldur's gate fele rpg.

aki meg ezekutan sem erti: Dragon Age: Origins volt az a jatek amit bioware ugyhirdetett, harangozott be, hogy vissza a baldur's gate fele jatekhoz es ezt a stilust kedveloknek csinalnak egy hardcorerpg-t. mondjuk nem lett annyria hc, de meg midnig inkabb, mint amiko mostanaban vannak(illetve nincsenek 😄) es a fajo dolgo az, hogy ezen meg "butitanak" majd.
ETTOL MEG JO JATEK LESZ!

Megint az van, hogy sokan rinyálnak, hogy milyen szar lesz. Aztán úgyis tévednek.

wedge31
Azért olvasol ilyet mert még a pc-és verzioból semmit se látunk...

A konzolos ficsörök meg ugye ebbe a topicba nem igazán nyügöznek le senkit...<#eplus2>

nr1ranger
Nekem sincs eddig problémám vele, mondjuk ez még mindig csak konzolverzió ha jól látom.

Sok fanyalgást olvasni, de szerintem ez tökéletes, mind a grafika, mind a hangulat.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

pxxl
jójez. nincs ezzel semmi baj, így videó alapján 😊 <#eljen>

All hail the double x!

Pár napja szivárognak ki gameplay videók amiket rögtön törölnek.
Aki szerencsés még megnézheti.

nr1ranger
Ilyen minigame volt az 1. megjelenése elõtt is. Amúgy meg útálom a f@aszbúkot, és csak ezért nem fogok oda regisztrálni 😛

Aradebil2
Dragon Age : Legends jön FACEBOOKRA....no comment,activision ajlavja

Press X to win.

<#hehe>

Két PS3-as cikk, semmi PR bullshit, semmi Awesome Happens™

Interjú
Preview

"We have done a lot of work to make the entry into DA II be smoother and friendlier. You can literally start fighting within 15 seconds of pressing the start button" - ez mondjuk érdekes. Elkezded a játékot és máris hentelhetsz. <#ticking>

nr1ranger
Az alapjátékot mindenképp jó lenne magyar nyelven látni, a DLC-knek meg sztem mind1, mert azokhoz 1-2 hónap alatt elkészülget egy hobbi-magyarítás is, legalábbis ha ilyen 1-2 órás dlc-k.

nr1ranger
Jaja, vártam is egy hetet mire újra volt😊