6609
Dragon Age II
  • CAC
    Biztos van konzolon is hozzárendelés. :P
    Mondjuk én elsősorban a megjelenésről beszéltem. Eddig kb mindenkinek hányhatnékja volt a bar-től.
  • robotnyk
    ja kényelmes lehet mindent radial menüből elbányászni minden alkalommal, ha nincs hotkeyezve :p
  • CAC
    Na mondjuk ez sokkal kulturáltabb, mint a pc-s megoldás.
  • Totti5
    Konzolos.
  • Bhalage
    meglatjuk.
    Fabryt mondjuk egy szarjanko utolso buta paraszt ripacsnak tartom, igazan felrerakhatnak mar a pitcsaba, dehat van akit szorakoztat, lelkuk rajta
    ;d
  • CAC
    Ezt szomorúan hallom, mert ez így viszont nem 2011-es színvonal. Többet is ki lehetett volna szvsz hozni belőle. Igaz a városban nem volt erre panaszom.

Más...most néztem be a párral lentebb linkelt, jó hosszú gameplay videot. Ez a konzolos verzió? Vagy pc-n is van ilyen körben megjelenő abi disc? Sokkal pofásabb, mint a pc-s bar.
  • wedge31
    Melee rogue karival sose toltam itt is csak kiprobáltam az ijász viszont szerintem jobb lett de egyértelmü hogy a mage viszont egy terminátor.
    Ezért is lesz majd érdemes nightmare fokozaton tolni mert ott már lesz friendly fire tehát megkell gondolni hova vágsz be egy fireballt.
  • robotnyk
    pláne.
  • Bhalage
    da1-hez kepest visszalepesnek tartom a rogue-t ott megvolt a szepsege, hgoy az ellen moge kellet vinni es hatulrol osztani, vagy "odafutni" a fejetlenseg idejen a magehez, es egy stun alatt lenyuzni vagy levinni, olyan szintre, hogy a sajat healjevel foglalkozzon, ne a csapatot basztassa es szepen agyonvagni.
    az "automata" backstab sztem tok gyik ahhoz kepest, hogy az elozoben mit kellett csinalni.. lassu de meg a combat is folyekonyabb volt nem ilyen darabos kungfu ekson
    (rogue fokarimrol beszelek)

tenyleg az enemyk alatti kor most nem mutatja, hogy hatulrol vedtelenebbek lennenek, ezt a funkciot kivettek, vagy a hatul vastagabb karika mutatna ezt ? oO
  • wedge31
    Már lassan egy hete gold.
  • Fenrir
    Azért látszott ezen a tájon, hogy ez egy kiragadott részlet valahonnan, semmi extra nem látható rajta. Ha részletesebbet akartok volna akkor nem 2 giga lett volna a demo.
  • robotnyk
    demo után, úgy hogy lassan gold lesz, nem fognak textúrákkal pöcsölni, ebben biztos vagyok.
  • CAC
    Tegnap este én is végigvittem a demot. Kicsit másra számítottam, és az elején csak kapdostam a fejem, hogy mi van már, de ettől eltekintve a végére megtetszett. El tudom képzelni, hogy a teljes verzió bejövős lesz.

2 tévhit volt itt lentebb, ezeket eloszlatnám:
    1. Nálam volt dx 11 lehetősége, és elméletileg abban futott a játék. Ellenben nem tudtam very high-ra tenni a grafikai részletességet, de ki is írta a progi, hogy a demo-ban bizonyos dx11-es fícsörök nem elérhetőek. Tehát a teljes verzióban lest dx11.
    2. A karakter kinézet is megváltoztatható lesz. Ez egyértelmű annak, aki a demot egy bizonyos szintig elvitte.

Egyébként egyetértek azokkal, akiknek a táj kissé sivár volt. Gondolom a textúrákon finomítások lesznek még. Ettől eltekintve valami fenomenális élmény volt FullHD-ben játszani, high alatt is egy 46"-os plazmán. Főleg harc közben volt szemet gyönyörködtető a látvány.

Valamint a taktikák részt csakis üdvözíteni tudom. Nagyon jó kis viselkedési formák konfigolhatóak. Sokan lerendezik az egészet annyival, hogy árkád hekkendszlesh, mert a karakterek zúznak maguktól, de nem. Magasabb nehézségi szinten lehet majd abból profitálni, ha valaki ésszel beállítja a karakterek harci viselkedési formáit. Ott fognak elvérezni az ilyen vérpistikék.
  • wedge31
    Kiprobáltam a rogue karit, nála már-már viccess, hogy egy kattra kb 6-7 villámgyors mozdulatot csinál amig megfekszik a monszta, hozzá lehet szokni csak a DA:O után furcsa.
    De az ijász kari sokkal jobb lett mint az originsbe volt itt nem éreztem annyira gyengének az elején.
  • lwb
    Dehogynem kérdés. Pláne a demo után. Minden játékot el lehet kúrni, ezt is.
    Ahogy Fábry mondta egyszer: nincs az a jó kakastöke pörkölt, amit egy csipetnyi szarral ne lehetne elrontani. Nagy igazság.
  • Bhalage
    ez egy kurva jo jatek lesz, nem kerdes :d
  • nagypite
    Szerintem is gyors lett vagy én vagyok már öreg hozzá és ez a játék 10-en éves reflex shootereknek készült. Jó, hogy meg lehet állítani az időt, de rugót nem lehet követni mit csinál, ennél még superman is lassabb de az egy másik játék
  • Sir Quno Jedi
    Skill-rendszerben jó az, hogy ha megvan már egy adott skill, akkor abból következnek újak, node a konkrét skillnek is van kiegészítő skillje jó pár esetben,a mit magasabb szinten felvehetsz, így tovább erősítve a skill-t magát. EZ így ésszerűbb és jobban lehet specializálódni. Persze nem bonyolítják el és nincs minden skill-nek 120 szintje, ahol mindig csak kicsivel javulgat, hanem nagyobb lépésekben és így van is értelme, az ember jól látja a fejlődést.
  • lwb
    Miért szerinted talán nem?
  • Fenrir
    Nekem tetszett a demo és a harcrendszere is, csak annyi kéne, hogy az egészet egy 15-20%-kal lassítani lehessen mert sokszor nem is látom, hogy mi történik, olyan gyorsan cselekednek a karakterek.

Amúgy meg baromi jó animációk vannak, főleg a rogue-nak, csak éppen nem mindig kivehető mert szerintem túl gyors a harc.
  • pxxl
    na mi történt itt? 300 üzenet :)
  • Sir Quno Jedi
    Jah még gond az is, hogy ha a gép vezérli éppen a vari karikat, akkor simán az éppen futó ellenség mögé lövi a területre ható varikat, full fölöslegesen. Ez gáz. Dehát ezért kell az ilyesmit magunk intézzük, a varinak meg csak az egycélpontos, vagy célpontkövető varikat bent hagyni autora (itt jön jól a programozhatóság).
  • Sir Quno Jedi
    Szupi lett. Én mágusnővel kétszer is nekifutottam, mert szénné fagyott, amikor már megvan az egész csapat. Ott kénytelen voltam taszkot váltani többször is és amíg konferenciában beszéltem, simán kifagyott a DA2demo alatta. Előfordul. :D

Jó lett, azt kell mondjam. Persze korántsem tökéletes, de élvezhető és hangulatos, a lényeg pedig ez. Elejétől minden cselekdetnél megállítós módban toltam, space hasznos gomb. Ha minden parancsot magad adsz ki, akkor zavaró lehet, hogy a karik túl gyorsak néha és előbb odarohannak egy-egy helyre, mint ahogy erről le tudnád őket beszélni. Persze erre orvosság a programozhatóságuk, meg az autoskill, autotámadás stb. kikapcsolása.

Mivel alapvetően gyorsak a csaták, így nem uncsi, mert szépen le lehet rendezni. Az már jobban zavaró, hogy új egységek érkezhetnek bármikor a csatába, így nem tudod felmérni, hányadán is állsz. Ez veszélyes lehet komolyabb harcokban (majd a teljesben). Nyilván nem tudták megoldani máshogy, mert így is túl sok egység ficereg néha a képernyőn és nehéz átlátni a dolgot, így inkább menet közben hozzák be a tartalékcsapatokat. Ez egyébként problémás, mármint nagy tömegben nehézkes a konkrét célpontokat kiválasztani.

Dx9 mediumon 4xAA nem tapasztaltam frame rate problémákat.

Én várom is a teljes verzát, mert ha kicsit nyilván más is, mint a DA1, de ez is jó időre le fogja kötni az embert.
  • Bhalage
    ja amugy 347.851nél járunk
  • Bhalage
    en kiprobaltam a demot warrival (tu-handed ;op) es rogueval
    a da1/awakening-et rogueval toltam vegig es vegtelenul bejott de ebben a rogue karakter mogasa nekem nem tetszik ; (((

retailben marad a 2handed warri mint a trailerbe is. izabella meg yarrr
  • Bhalage
    lehet meg belole jo jatek
    lol
  • Bhalage
    erre gondolsz, ez nagyobb mint Oghren ;op
  • BoneDragon
    Igen, az első részben legalább annak a nagy batár fegyvernek vagy páncélnak lehetett "érezni" a súlyát... Itt meg mintha papírból lenne minden.
  • lwb
    Mondjuk ha a történetet, az interaktivitást, a történet befolyásolhatóságát jól csinálják meg, akkor lehet még belőle jó játék. A torment és az arcanum sem a harcrendszerétől volt olyan jó annak idején.

Majd meglátjuk, mindenesetre az első benyomás negatív.
  • lwb
    Akinek nem világos, hogy mi az emberek baja a harci animációkkal, az csinálja a következőt:

1. próbálja ki a DA:O-t vagy a BG-et vagy bármelyik wRPG-t varázslóval harc közben

2. próbáljon ki egy jRPG-t, pl a FFXIII-at mondjuk Ravager-rel (bár lényegében mindegy is)

3. aztán nézze meg a DA2-őt is varázslóval és vonja le a következtetéseket.

Úgy pörög, forog varázslás közben a botjával a főhős, ami a jRPG-s ugri-bugri harcra emlékeztet. Kb mint a resonance of fate-ben a lövöldözés, hogy egy percre sem tudnak a seggükön maradni vagy fedezékből lőni, mint ahogy azt mindenki csinálná a valóságban. Nehéz ezt leírni pláne olyanoknak, akik nem is nagyon ismerik ezeket a fajta játékokat. Nyilván nem lett DMC a játékból mert ez nem akció játék, de az animációk alapján ahhoz a stílushoz van közelebb. Ellentétben az 1-gyel, ahol egy fokkal reálisabb volt a fegyveres harc. Lehet, hogy nem volt látványos, de ha két nehézvértes ember kalapálja egymást, az ritkán lesz látványos.

A tacticsről meg annyit, hogy ha hardra kell tenni azért, hogy egyáltalán értelme legyen foglalkozni vele akkor az olyan, mintha benne sem lenne.
  • Evoluti0N
    Most fejeztem be a demót. Tetszett. A harcmenet tulajdonképpen ugyanaz, mint az első részben, csak látványosabb. Szerintem ezzel nincs is semmi baj. A grafika elfogadható, a célnak bőven megfelel, majd a teljes játék megjelenése utána vonhatunk le róla végső konklúziót. A párbeszédrendszerben azonban 1 valami nem szimpatikus. Bioware bácsiék azt mondták, h nem csak 3 válaszlehetőség lesz a legtöbb esetben. Hát itt pont annyi volt mindig, a DAO 4-5, vagy esetleg még annál is több lehetőségével szemben. Ami pedig kebelbarátunkat, Miss Csöcs Isabellát illeti, hát Mirandáé már szinte kicsinek néznek ki az övéi mellet.
  • Murder3
    inkább rájöttek h egy fantasy játékba illene érdemi szinten is belenyúlni.
    mert az h fogták magukat jött 4 éjfatty a karakterem szépen 2-3 mp alatt rápozícionált aztán ide oda csapdostak persze ha 60 jött akkor egy karit 10 ütött.
    Nem is tudom mi illik egy fantasy játékhoz főleg olyanhoz ahol kardozgatnak meg varázsolnak a korábbi dao féle nyomiság vagy egy gyorsabb,reálsiabb harc.
    realitással van bajod?
    épp h ez reálisabb mint a korábbi...LOL
    másik meg a da:0-ba el lehetett volna képzelni egy olyat h akár kitérhetsz a támadások előle,lefutahsz..stb?
    Flemeth előtti ogárt én úgy öltem meg h futkostam előle és lőttem+dobtam rá jegelőt.
    Akik proo mikrósok azokank itt egy újjabb taktikai lehetőség ami eddig nem volt.

• Murder3
    irányítás enyhén nem passszol a játékhoz.
    Ezt az egér katintós mozdulást el kéne felejteni.
    főleg egy ilyen nézetnél baromság.

amúgy nagyon faja lett a harc csak ne baszná el a ritka undorító felület.

grafika elmegy de még mindig steril nagyon.
  • Jakuza001
    Mit vartal ? Ha atkonzolositjak, akkor mar csak arnyeka a jatek onmaganak. Sok kis hulye amerikai potsnek es az oket ,majmolo IQ csokevenyeknek lebutitanak mindent. Elarkadositjak es egy atlag csihipuhi lesz belole.
    Megnezed a videot a demorol es a hanynod kell tole, a szinek, az egyszeruseg, a kinezet. Borzalom. Mar csak a fel+fel+le+le+elore kombo hianyzik belole.
  • TDC Geronimo
    Most mondta, hogy a normal fokozat olyanoknak van, akik inkább egyetlen karakterre szeretnének fókuszálni és azzal játszani, míg a magasabb nehézségi fokozatokon már elengedhetetlen az egész party használata és a pause and play stílus
  • TDC Geronimo
    A videó minősége az nem a boxos változat... Ugyan úgy néz ki, mint a mostani PCs demo.
  • Pluskast
    Nézem ezt a now playing videot... Hát az xbox változat valami bűn ronda:)
  • Pares
    Ez van.
  • Pluskast
    Szerintem nem lett rossz és az igazat megvalva most a mage sokkal jobban tetszik mint az első részben.
  • Bhalage
    rosszul ertelmezted mert rosszul irtam, mozgas kozben mukodes kozbenre gondoltam.

nekem a regi kontos jobban tetszett . ennyit akartam kifejezni.