6609
Dragon Age II
-
Pares #2126 Már tölthető a PC-s Demó. A harc gyorsabb lett, mint az előző részben és ugyan úgy meg is lehet állítani. -
Pares #2125 #2122, #2123, #2124: OMG, ennyi blődséget leírni, ráadásul egymás után... neee, ez már fáj...
-
#2124 Ez az ME stílusú párbeszéd az egyetlen jó újítás, én pl mikor 2x kezdem a DAO-t már nagyon untam a képernyő hosszú válaszokat olvasgatni. De viszont ME2 esetében ez a párbeszéd tárcsa néha vissza üt, mert köze nincs az ottani válaszoknak ahhoz amit ténylegesen mond Shepard (angol, magyar is) A kamera tényleg túl a karakter fölött van.
Hát jah, a célcsoport megint a 10 éves alatti lett, manga powa, hagy hódítsa a világot a japo shit, tiszta FF hasonmás.
De ez csak demo, sztem sebtiben átportolták a boxosat és kész, majd kiderül a teljes. De már úgyis a gyártás folyik szerintem, már biztos nem fognak belenyúlni.
-
#2123 Ezekkel teljesen egyetértek. Nekem ugyan mindegyik nagyon tetszett (ME1-2; DAO; DA2demo), de kétségtelenül igaz, hogy a ME2-ben gyakorlatilag kihalt az RPG és ez a tendencia látszik a DA2demo-ban is.
Ettől függetlenül sztem nagyon jók, de akik hc rpg-re vágynak, azoknak az nem pálya... -
TDantes #2122 Már akkor sejtettem, hogy nem lesz jó a Dragon Age 2 mikor kiderült, hogy csak emberrel lehetünk ,hogy egy rakás dolgot egyszerűsítenek.
A demo alapján így is lett. Ugyan az történik mint a Mass Effect első és második része esetében. Az első rész jó, a második nem( ezzel sokan nem értenek egyett, de nem jó a ME2. Az már nem akció-RPG, csak egy sima akció játék ami nyomokban 1% RPG elemeket tartalmazhat)
Így van, a kamerakezelés rémes, a harc nevetséges, az szánalmas, hogy karakterek másképp jelennek meg mint az első részben,( mint láthattuk az addig szar nélküli faj, hirtelen szarvat kap majd...naná szarvuk nőtt...) ez a nyomorék párbeszéd rendszer, a fejlődés is jóval egyszerűbb lett.
Biztos velem van a baj, de a Dragon Age első része után egy még összetettebb , komolyabb RPG-re vágytam, ahol még nagyobb a világ, még több a lehetőség, még több a választható faj, életút, ehelyett...na mindegy.
Ismét kiderült, már megint nem én vagyok a célcsoport. -
#2121 LoL. -
Prof William #2120 Igaz hogy a PC-s verzióban nem ilyen gyorsak harcok hanem lehet időt megállítani és lassabb mint pl a Dragon age 1-ben? Vagy Pc-s demó még nem jött ki? -
#2119 Hátööö.. korai vélemény, a demo feléig jutottam csak, de ez a realtime harcrendszer valami gusztustalanul rossz. 0 stratégia, a béna/nem ehhez való kamerakezelés miatt tekeregsz, keresed a kattintgatni valót... szörnyű. Vásárlás előtt warez-ra lesz szükségem, hogy megnézzem az oldschool harcrendszermódot, mert ez így élvezhetetlen számomra. -
#2118 éppen ezért válik majd első számú célponttá konzol és pc- portok lesznek.
eggyértelmű h konzolra jobban fogy minden ezért előbb utóbb minden kiadó átáll arra majd.
említett példáidból pl a tw2 már konzolra lett teremtve.
rts-ek meg csak idő kérdése h mikor leszenk konzol játékok.
-
ratgab #2117 Én is azt tapasztaltam, hogy gördülékenyebb a játékmenet Directx 11-en! -
ratgab #2116 Ott a pont! Directx 11-es kártya kell neki a max beállításohoz. Amúgy 2 beállítási lehetőség van vagy directx 9-re vagy directx 11-re állíthatod (ennek ugye megfelelő kártya és oprendszer kell)!
Demóban Highra tudtam csak állítani a játékot directx 11-en... very high-ra azért nem, mert az demóban tiltva volt!
Directx 11, 1280x1024 high beállítás, anti-alliasin 8x, anistropic filtering 16x, screeb soace ambiant occlusion (ez felelős a tárgyak saját magára vetülő árnyékának megjelenítésért) ki volt kapcsolva mivel már nagyon fogta a gépet.
Ezen beállítások mellett tökéletesen és gyönyörűen futott a demó! -
#2115 Nem feltétlen. AAA RPGnél nyilván a konzoloké az előny hisz onnan jön a nagyobb bevétel és a nagy kiadók akik birtokolják ezeket a frencsájzokat mindent megtesznek ennek az érdekében, bár hogy a DA2 konzolos lett az erős ferdítés és túlzás azért mert kicsit látványosabb és életszerűbb a harc ( 1 órás bemutató alapján meg butaság leírni egy ilyen játékot) . Tartalmilag attól még ugyan az lehet mint az előző. B kategóriás RPGk konzol portjai kritikán aluliak pl Divinity ( ha jól íron ), Risen, Two Worlds és a többi remekmű, ahol egyértelműen pécé a lead platform és onna is jön be a több pénz ( persze ehhez hozzájárul a szar és sok esetben élvezhetetlen portolás is és a nagyon gyenge pontszáámok amik eltántorítják még a megrögzött RPG fanatikusokat ( sok ilyen van konzolon ) és inkább Pécén játszanak vele.
RTS marad pécén ettől nem kell félni. Elmúlt 5 évben egyetlen játék ért el sikereket a Halo Wars ami 1 millió felett fogyott, de ez konzol ex volt, direkt arra írt és persze a Halo néz és világ is hozzájárult a sikerhez. Más RTS nagyon visszafogottan szerepelt, mondhatni megbukott, nem véletlen nem jött ki a legutóbbi C&C konzolra ( habár a RA3 szerintem jó volt és a konzol port is rendben volt minden téren ). -
#2114 Te minden nyomorult játék topikjában próbálsz a konzolok szidásával trollkodni? Szedd már össze magad. -
#2113 és nem árt ehhez hozzászokni már az rpg-k is konzol platformok lettek.
Idő kérdése h az rts-ek is azok legyenek. -
#2112 "nem is jön konzolokra"
Minden bizonnyal jönni fog majd később. -
#2111 fogadtatás alatt "vásárlási kedvet" értek... :) -
#2110 Ez csak egy teória, de én ezt gondolom:
A DAO-val a régi Baldurs Gate-es hagyományokat akarták feleleveníteni. Úgy döntöttek a PC lesz a kiemelt (mert ők is ezt szeretik), de csinálunk konzolos változatot is, mert lehet, hogy több pénzt hoz. Meglátjuk milyen platformon, milyen lesz a fogadtatása a gémnek és ettől függ a folytatás és annak fókusza (PC kontra konzol) is. Hát így történt szerintem az, hogy lett gyors folytatás, csak "konzolosított"...
-
#2109 Mi lett ebből a játékból? Huh, lehet a történet ütős lenne...de ez a vagdalkózás, WOW feeling pff..a grafika, nemtudom kik mit látnak, de az szomorít el még legjobban. Wicher 2...jóval jobbnak tűnik( nem egy árkás fos), nem is jön konzolokra! -
#2108 mivel mindne játékból eleve konzolra több fogy el tehát teljesen felesleges adatot nézel.
Ha pc-re nem adnák ki akkor is bőven bejönne nekik ez a bevétel.
Akkor is meglépnék ezt ha pc-re több fogyott volna sokkal belőle...
-
#2107 Lehet, hogy megkérdőjelezhető, de attól még ugyanez a fejlesztő állította korábban, hogy a fejlesztések során a konzolos változatnak kedveznek, mert abból fogyott több. Lehet, hogy ez az állítás nem igaz (mármint hogy a konzolosból fogyott több), de attól még mindenki számára nyilvánvaló, hogy "konzolosították" a játékot, mert sokan ezért panaszkodnak. Mi másért lenne ez így?
Másrészt: A döntést, hogy így fejlesztik a játékot, korábban kellett meghozni, a fejlesztés elején! Pl. 2010 eleji adat (ahogy Te is írtad): 3,2 millió össz eladás. Ebből 1,3 milla box; 0,6 milla ps3, így 1,3 milla a PC. (forrás: http://gamrconnect.vgchartz.com/thread.php?id=100686)
Ez már lehet, hogy megalapozott akkor egy üzleti döntést, hogy inkább konzolosan fejlesztenek.
Aktuális adatok: PS3, 1,16 milla eladott. BOX:2,2 milla; PC-re nincs adat, mert azt nehezebb számolni, de nem hiszem, hogy több, mint 3,3 millára nőtt volna a PC eladás 1 év alatt.
(források: http://gamrreview.vgchartz.com/sales/33502/dragon-age-origins/
- http://gamrreview.vgchartz.com/sales/33505/dragon-age-origins/)
És ismét: Miért fejlesztettek volna így, ha nem lenne alátámasztott, hogy ez éri meg anyagilag, mert a konzolos változatot többen veszik...
És bocs, de az nem konzolpárti provokálás, hogy leírom, azt, hogy tetszik nekem a konzolos változat. Azt is írtam, hogy teljesen megértem a reklamációkat azon PC-sek részéről, akiknek ez nem tetszik.
Csak azt fejtettem ki, ha nem lenne ennyire durva (konzolnál durvább) warez PC-n, akkor lehet, hogy nem születnének ilyen játékfejlesztési döntések.. lásd Crysis 1-2 esetét is...
-
#2106 oké -
#2105 Várunk majd amúgy szeretettel a csapatba majd, segédkező angoltudással rendelkező DA fanokat:) HLT-be. -
#2104 íjász azok a legjellemtelenebb legunalmasabbak hiába Leilana sem tudta magát nálam a végsőkig a csaptba tartani. -
Bhalage #2103 meg szerencse, hgoy ennyi fegyverszakertonk van
-
#2102 http://magyaritasok.hu/forums/messages/2656/lkp.mlap.hu -
#2101 http://videoteka.web4.hu/cikk/dragon-age-2-harcrendszert-bemutato-video-magyar-felirattal -
Pares #2100 De. -
#2099 van nekünk ithon egy kétkezes kardunk és igazi és én is tudom gyorsan mozgatni -
kisokka #2098 Remélem ezt te sem gondoltad teljesen komolyan.Utolsó mondatoddal viszont egyetértek, annál gyorsabbra kellett rakni a mozgást, amivel túlzásba estek, nem egy katanát forgat azért ezt ne feledjük. -
Pares #2097 Egyébként akinek fura, hogy azt a bazi kardot hogyan képes Hawke úgy lengetni, nos annak elárulom, hogy valószínűleg csak nehzének néz ki.
http://www.thearma.org/essays/2HGS.html
A történelem során a használhatóság szempontja miatt még a nagy kétkezes kardok sem voltak nehezebbek 4,5 kilónál. Szóval nem olyan elképzelhetetlen, hogy egy fantasy világban Hawke ne tudná úgy lengetni azt a kardot. Mellesleg a DA:O-ban eléggé körülményes volt a kétkezes kardokkal harcolni, kellemetlenül lassúak voltak, legalább is az én ízlésemnek. -
Pares #2096 Azért az szép, hogy egy több mint fél éves, franciáról átfordított, megkérdőjelezhető pontosságú interjúból másolsz be egy neked passzoló mondatot. Ugyan ebben a topikban Laidlaw írt egy hozzászólást, hogy tisztázzon, néhány dolgot, ám ez is 7 hónappal ezelőtt történt!
---
Hey folks,
Victor managed to hunt me down, and I wanted to clear up a few things with regards to what I'm seeing as the two major concerns on this thread.
First off, let's talk about the toolset issue. Obviously in this community there's going to be some concern that we wouldn't release a toolset, so let me clear the air a little: The tools we're using to make Dragon Age 2 are very, very close to the tools you guys have used to make your mods for DA:O. They're not identical, as we've made a few in-house improvements, but they're almost identical. As such, there isn't a new toolset to release, per se.
While we won't be releasing a toolset update in tandem with Dragon Age 2, we ARE investigating what it would take to update the community toolset to match ours, along with providing DA2 content in the future.
As to the subject of tactical view, I can confirm that we will not be doing a tactical view on consoles, though we are looking into some expanded party control that I think will make console players quite happy.
On the PC, however, we are still working with the camera to keep the key elements of the tactical experience there. I was actually playtesting some new camera code when Victor found me, in fact, so I can give you the latest news on that front.
While we likely won't pull as far up as we did in DA:O, I have always felt that the key to tactical play was actually freeing your camera from the character you're controlling to issue precise orders, which is what we're tuning now. So, this means you can still maneuver the camera around the battlefield and issue orders from a remote location, just as you could in Origins.
As you can probably tell from my phrasing, all of this is a bit in-flux right now, so things may change between now and ship, but I wanted to update you guys on the current direction of things.
Mike
---
Röviden összefoglalva azért nem teljesen igaz az, amit és ahogyan meg lett fogalmazva abban az interjúban. Toolset azért nem lesz, mert majdnem teljesen ugyan az, mint a DA:O-hoz készített. A kameranézeteket meg már megtapasztalhattuk a demóban.
Februárban 3,2 millió eladott példányt számoltak. Ennyit lehet tudni. Én is több helyen úgy olvastam, hogy PC-n nagyobb eladásokat produkált (legalábbis egy ideig biztosan), ám azt is vedd számításba, hogy PC az egy darab platform, míg konzolból 2 is van, így összetett erővel lehet, hogy a végén nagy nehezen legyűrték a PC-s eladásokat, miután a világ tudomására került, hogy milyen fasza játék.
Egyébként meg szerintem nem hiányoznak az ilyen konzolpárti provokálások a topikból, mert ilyenekből mindig csak egy meddő vita születik. -
Prof William #2095 A PC-verzió csatái már lassabbak, taktikusabbak mint a Konzolé? Jobban hasonlít a I részhez? -
kisokka #2094 Szerintem másnak nem nagyon esik le és te egy "mókamester" vagy, aki szándékosan a lehető legtöbbször beírja helytelenül, hogy direcxt. -
#2093 úgy érted hogy csak a ha fent van a direcxt 11 is akkor tudja alkalmazni a direcxt 10-met? -
#2092 alkalmazza a dx10-et is, csak nem a dx10-et használja erre hanem a 11-et -
#2091 hát de driecxt 10 van a gépen másjátékba alkalmaza csak ebbe a demoba nem -
#2090 high - dx10-be renderel
very high - dx11-be renderel -
#2089 Hát peszre, a PC-s gamer társadalom többet fórumozik, mint a konzol-os és persze a PC-seknek nem tetszik a dolog (joggal) és nagy a hangjuk. A konzol-osoknak nincs ezzel baja :) -
#2088 Azért mert DX9 és csak DX11-van. DX11 visszafele kompatibilis.
DX11 tudja a DX10-et is. Habár ugyan azokkal a beállításokkal, tesszalláció nélkül a 11- jobb mint a 10. -
#2087 pedig nem irja a high nál hogy direcxt 11 igényel csak a 10-est irja amugy nekem nem tudom nincs a direcxt választásnál a direcxt 10 közte csak a 9 és 11 nem tudom miért valaki meg tudná mondani miért