Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wedge31
Az ME2 nem rpg hanem shooter rpg elemekel de ez a készitök se gondolták másképp.

Sokan akik rajongtak a változtatásokért valszeg pofára fognak esni ha hinni lehet a terveknek mert sok elemet visszahoznak az elsö részböl, persze amennyi félinfót szivárogtatnak ki igaz lehet az ellenkezöje is.
Én örülnék ha visszatérnének az elsö rész szinvonalához, mindenben de föleg a storyban mert az egy nagy nulla volt a másodikban.

A Dragon Age esetében sokkal magasabban van a léc mint rpg játék, majd meglátjuk mi sül ki belöle az eddigi konzolos képek, videók és össze-vissze nyilatkozatok nem sok jót sejtetnek.

A Bioware rossz játékot eddig még nem csinált ugyhogy minden okunk megvan a bizakodásra a kérdés csak az hogy nagyon jó lesz mint az elsö volt vagy csak jó mint mondjuk a ME2.
A csapat régi fanjaként meg persze addig is kritikus maradok velük szemben én igy állok hozzá és nem ugy hogy minden szarnak tapsikoljak.

Klaszikus nem lesz mint a BG vagy a KotOR1 de olyan rpg-ket már valszeg nem fognak csinálni a biowarésok.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Mondjuk az igaz, hogy a mágus animációi egy idõ után repetitívvé válnak (remélem ezt javítják). De szerintem még mindig jobb a DA😮 egy darab "pew-pew" animációjától. Na ott még repetitívnek sem volt minek lennie. Persze most nem a különbözõ spell casting animációkról beszélek, mert azok itt is mások.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hát azért a ME simán meg belefér az akció-rpg stílusba. Szerinted egy kategóriába tartozik például a Gears of War-al? Attól, hogy a lövöldözõs (akció) része jó, élvezhetõ, vagyis nincs elbaszva, attól még semmivel sem lesz kevesebb a másik, rpg-s irányba. Szerintem.

Szóval az, hogy a DA😮-ban megváltoztatják a harcrendszert, még nem lesz kevésbé RPG, szerintem. Én az RPG-t a játék más részében értelmezem.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Egyet értek.

A vita szóval tisztában vagy? Leírta a véleményét, én meg leírom az enyémet, hogy szerintem miért nem úgy van, ahogy Õ gondolja. Ez fáj?

Ja, akkor a DA😮 1 (egy) darab animációja jobb volt. Értem.

Különben meg megint általánosítasz, mert nem mindenki panaszkodik. Szép vita folyik ott is. Van is egy pár szavazás arról, hogy kinek mennyire tetszenek eddig a változtatások. Egyelõre kisebbségben vagy.

<#mf1>

TDC Geronimo
hát :/ Az az animés mozgású 2h warrior is valami borzasztó.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

harc tenyleg jobb volt me2 ben, meg az osszhatas is. viszont pl szamomra a mass effect nem rpg, hanem akcio jatek, ha nagyon engedekeny akarok lenni akkor akciorpg. tehat ezert nem is zavart annyira engem hogy me2-re inkabb ramentek az akciora.
mondjuk pl a story az jobban tetszett me1-ben. me2 olyan rovidnek hatott, illetve ismet ez a csapat verbuvalas, remelem 3-ban buntetes lesz ilyen szempontbol 😊

ezzel szemben dragon aget rpg-nek tekintem, tehat ebben nem tetszene, ha az akcio fele vinnek el a jatekmenetet meg jobban.

Az én esetemben a ME2 után a ME1-et rendkívül nehezemre esett még egyszer átvinni. Egyedül a harcrendszer annyira gyatra az elsõben (így a második után), hogy a játék közepe felé gyakorlatilag meguntam az egészet (ebbe mondjuk az is benne van, hogy elõtte már 2x átvittem). Hiába RPG meg anyám kínja definíció, ha a játék legalább 60-70%-a valamiféle harc. A ME2 lehet, hogy pár helyen meg lett nyirbálva, de számomra összességében sokkal nagyobb élményt tudott nyújtani (annak ellenére, hogy nem kellett órákat töltenem az inventory ürítésével). Szebb környezet, eszméletlen hangulat, remek animációk és párbeszédek, remek harcrendszer.

/OFF

Természetesen nekem sem tetszik maradéktalanul a játék, a jelenlegi formájában. De 4-5 hónapuk még van a csiszolásra. Olvastam, hogy a városokat és egyéb helyszíneket is csak félig csinálták meg eddig, az NPC hiányoznak, és van egy olyan sejtésem, hogy még egy csomó minden. Mármint lehet, hogy a dolgok 90% már kész, csak még nincsenek egybe gyúrva és lecsiszolva. Ezen a videón is lehet látni, hogy eléggé alfa szaga van az egésznek. Legalább is az én véleményem szerint.

annyit kivanok, hogy mutassanak mar valamit a PC verziobol is, sok vitaval lenne kevesebb vegre.

nem ertem teged miert zavar az, hogy masnak nem tetszik? senki nem ugatott le teged, hogy de xy vagy mert neked tetszik. te meg rogton ugralsz mintha te lennel a jatek fejlesztoje.

na kibujt a szog a zsakbol...

tudod az a baj ezzel az animacioval, hogy probal marhaepic lenni es ezt teljesen megoli az, hogy CSAK ezt a 4 mozzanatot csinalja egyfolytaban... de ha megnezed a commenteknel is panaszkodnak sokan erre.

a jo kivansagokat meg magadnak adjad koszi.

Ha nem láncfûrésszel estek volna neki az inventorynak és a jármûparknak, egyet is értenék. A harcrendszer újragondolása okán jópár pálya a csaták miatt élvezetes, felejtetve a visszalépéseket, így szerintem mindkettõ egyformán jó.

Jónak jó lesz a játék, a hülyén sikerült félszemû királyos metaforámat nem akarom ismét felhozni 😛

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Ehhez azért azt is tegyük hozzá, hogy a ME2-t is százszor eltemetted, jóval a megjelenés elõtt. És azért valljuk be, minimum hozta az elõdje szintjét (bár szerintem messze fölülmúlta). Persze vannak hibái, de mutass egy tökéletes programot, amiben nincsenek hibák és gyengébb (vagy rosszul kivitelezett) ötletek.

Szerintem most is ez a helyzet, mint akkor (totál deja vu érzésem van). Mondogassátok, hogy hú ez de gyenge, meg hogy azért van még remény, hogy nem lesz szar. Aztán amikor megjelenik a PC verzió, akkorát fog ütni, hogy kiesetek a székbõl.

<#nyes>

Ez nagyon érdekes. Bár csak annyit tudok ebbõl megállapítani, amit már mondtak, hogy ezen túl ha egy bizonyos skillt meg akarunk szerezni, akkor elõtte nem kell 3 totál más skillt is megszerezni, hogy unlockoljuk azt, amit akarunk. Jól néz ki.

PC-n szerintem maradnak ugyan úgy a shortcutok. Konzol már más tészta. Nem játszottam vele, csak gondolom ott nem nagyon lehet megoldani azt, hogy rövidítésekkel lépjenek az inventoryba, stb. Szóval konzolon lehet, hogy ki kell lépni a menübe...

Nem értem, mire fõ ez a felháborodás. A grafika az szebb vagy minimum a DA😮 szintjén van (ráadásul ez konzol), a harccal nekem egyelõre semmi bajom, mert figyelembe veszem, hogy ezt konzolon játszották (irányították), és hogy jó pár hónappal a megjelenés elõtt vagyunk, szóval ez még csak max. egy alfa verzió.

Na most: Gondolkodj el rajta, hány animációja volt a mágusnak a DA😮-ban? És különben is, a rohangálás nem kötelezõ, baszd meg.

wedge31
Hihetetlenül igénytelen ez az egész konzolos verzió a harctól kezdve a grafikáig.

A remény azért megmarad hogy a pc-és verza más lesz, bár ahogy telik az idö ez az esély egyre csökken.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Cikk angolul.

Na megágyaztunk a házi szájkarate bajnokságnak, mehet a mai menet.

Remélem a PC-s UI gyökeresen más lesz, ha megint Mass Effect 2 szerû "mindenért a menübe kell kilépni" megoldás lesz szögbelövõvel tökön küldöm magam.

Itt egy orosz beszámoló

Google fordítóval neki lehet esni, de a képek miatt érdemes meglesni.

nem tetszik 😞 ugyanaz a 4 lepeses animacio vegig 😞 rohangal mint valami eszelos es kozbe lodozik hatra, miez wow? az ogre robbanas az valoban jol nezett ki. de a harc maga nem tetszik. taj viszont faszanak tunt, vegre van szep hatter.

Ez nagyon faszán néz ki. Az az Ogrét cafatokra tépõ befejezõ "csapás" nagyon állat. Meg az összes többi animáció is nagyon a helyén van. És még van 5 hónapjuk csiszolgatni! Nagyon ott lesz a szeren ez, gyerekek!

Vigyétek amíg friss

Orosz Igromir 2010 játékkonferenciáról kiszivárgott mage gameplay.

Murder3
az ne zavarjon senkit h a konzol bárhol halálra veri a pc-t, de mind1.
annak kell örülni h még van pc-re komoylabb játék nem csak odabaxnak a legócskább konzolportot ozt nesztek(bár van ahool ez a helyzet)

oda fogy több hiába van h a pc-sek azt hajtogatják, hogy mert a kiadók a warezra fogják meg konzolra is van warez....
de tök mind1 ha ott szarrá veri bevételbe a pc-set.
nem keverik a szart csak ez van.
fõelg nem ea féle kiadóktól kell majd törõdést a pc-felé várni.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

A konzol vs PC RPG hez annak ellenére hogy én is nagy olschool rpg fannak tartom magam azért felhoznám pld a Fabble sorozatot, ami ha jól emlékszem eredetileg konzolra készült és tudom hogy nem ép a szokásos hardcore rpg style mégis annyi irtó jó ötlet és megoldás van benne hogy az ember megnyalja mind a tíz ujját és sokat nagyon szívesen viszontlátnék más játékokban is.
A grafika pedig ugyan úgy igaz a PC re is. Néz csak meg egy játék hír fórumot rögtön azzal indul hogy de jó vagy, de fos a grafika (ebbõl hogy de jó vagy, de fos a játék) a játékról gyakorlatilag még semmit sem tudnak de ezzel kezdik, és nem konzolosok hanem PC-sek.

Egyébként egyet értek a fejlesztõk és a kiadók hozzák a döntést, és egy dolog számít a pénz, ha erre van igény akkor ilyen lesz és kész.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

pxxl
hát nem izgultam rá a hírre <#nevetes1>

All hail the double x!

Prince23
el ne hidd

pxxl
nájsz

All hail the double x!

Prince23
Kijött a béta 😊

pxxl
mi ez a szómenés 😄 102 új üzenet...megjelent? 😛 😄

All hail the double x!

Hát Te voltál az, aki elintézte az összes konzolost annyival, hogy õk csak a grafikára verik, és hogy minden az õ hibájuk (ez utóbbira csak utaltál). Szerintem nem. Szerintem a fejlesztõket kell hibáztatni, ha valamit elrontanak, nem a felhasználókat. A fejlesztõk hozzák a döntéseket. És szerintem a Microsoft (Xbox360) meg a Sony (PS3) is keverheti a szart a háttérben...

Várj, nézek valami Kinect flame topicot és copyzom a véleményeket.

Ja látom jimmyke nyilván megütötte a jackpotot 😄 ...

Na még egy kis ájfón kell abba bizniszbe, aztán pörög.

Ismerjétek el hogy a tavalyi faemberezés hangulatosabb volt mint ez itt most.

pl: "Ez konzol játékosok fikázása is a hegyitót tipikus példája: sose látott még magyart, de utálja mint a szart."

Mikor?! Hol?! Soha nem szándékoztam ilyet csinálni.

Nem lett egy nyelvtani példamondat, ilyenkor már csak ennyire telik. 😊

Eddig is tudtuk, hogy jó játék lesz a Dragon Age 2, BioWare hozzni fogja a teljesítményét.

Vakok között félszemû a király, csak õfelsége azóta megöregedett és arra az egy szemére is gyengébben lát mint régebben. Ez az ami igazán bánt. Lehet, hogy jó a BioWare, de együtt ül a többi fejlesztõvel a süllyedõ hajón.

A játékipar a piaclogika miatt hanyatlik. Idióta Activision dobta a Brütal Legendet, mert nem illik Bobby Kotick 1 rész/év futószalag logikájába, pedig felüdülés volt a nem épp változatos konzolos játékok tengerében. Egy-két év múlva PC-s és konzolos együtt fogja ütni a FaceBookos/böngészõkre fejlesztõ játékipart, nem kell aggódni. 😄

meg az a baj, hogy olyan dolgokat probalsz a szamba adni, amiket en sehol sem irtam, csak te kepzeled oda oket.

Nálatok még nincs sötét ilyenkor, vagy mi?

Egyébként meg tökéletesen értem én, hogy mit mondasz. Csak annyi a bökkenõ, hogy gyökeresen más a véleményünk és a személyiségünk. Ennyi.

pares hanyagoljal legyszives, ha ennyi post utan is sotetben vagy.

Ezzel az erõvel minden játék játszása fájhat, mert nem olyanok mint a BG és társai...

Leírom még egyszer akkor:

Igaz, hogy csak az egész felszerelést fogod tudni cserélni, de több lesz belõle különbözõ statokkal. Mindegyiket fogod tudni tuningolni (mármint a statjaikat), plussz extrának még rúnákkal is kibõvítheted õket (amik szintén a statokat módosítják). Érthetõ?

"es latod teged az zavar, hogy a kinezet rovasara ne menjen valami, engem meg az, hogy a funkcio, a testreszabhatosag rovasara fog menni."

Szeretek szerepjátszani. És tudod ebbe olyanok nem nagyon férnek bele, hogy a csapattársaim a statok végett nem össze illõ ruhadarabokban rohangálnak. Egyszerûen nálam ez gamebraker tud lenni. Totál elrontja a fílinget. Szerintem sokat tesz a játék hangulatához, hogyha mindenki egyedi kinézettel rendelkezhet, mindenki a karakterjéhez illõ ruházatot tud viselni. Csak ennyi.

...itt meg jól hangzik.

<#rolleyes>

Itt leírod, hogy bennem van a hiba...

Jaj neee, ne kezgyjük el, hogy milyennek kell lennie egy RPG-nek, meg hogy mi az és mi nem. Unalmas már...

Csak megsúgom, hogy a régi játékok is arra törekedtek, hogy az akkor elérhetõ legjobb grafikával nyújtsák a tartalmukat a felhasználóknak. És ez mindig is így ment a játékok világában. Ezt nevezik fejlõdésnek.

Ott bukott meg, kérlek szépen, hogy sokan megvették konzolra is. És hol és mi lenne az Õ hibájuk? Nem õk készítik a játékot! Most nem akarok én itt senkit védeni, csak logikusan gondolkozz el rajta. Persze a konzol természeténél fogva is egyszerûbb irányítást igényel, és mi van akkor? Õk kapnak egyszerûbb irányítást, mi PC-sek meg a hagyományos, eredetit. Viszlát.

Tudom, mit jelent az, hogy oldschool, bár ezt inkább magára a játékra használják, mintsem az emberekre. Én is nagyon régóta játszom, és csak PC-n. Amint mondtam, soha az életbe nem volt konzolom, mert pénzkidobásnak tartom (de hát egészségére annak, aki azt választotta). Mindig is PC-s voltam. Nekem sem a grafika számít elsõsorban. De változó világban élünk. Változnak az igények. És ezt egy két emberke rinyálása nem változtatja meg. Bevallom, én sem tudom valamibe úgy beleélni magam, aminek bûnronda a grafikája. Régen ez nem volt nagy gond, mert messzirõl figyeltük a játékteret, nameg eleve régen volt, de képzeld el a DA😮-t egy BG szintû grafikával, közelrõl. Azért ilyet nem lehet manapság. És az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a beleélésbe a szép grafika is segít hozzájárulni.
Egyszóval én csak azt nem bírom, amikor valaki játssza az agyát, hogy õ mekkora hárdkór epik oldszkúl gémer, és picsázzik mindent és mindenkit, hogy minden milyen butított és egyszerû. Én is annak ennek az "oldschool gamernek" számítok a definíciód alapján. És akkor most mi is van? Mire megyek azzal, hogy ökörségekbe belekötök, hogy ez már nem olyan mint régen, és fél évvel a megjelenés elõtt konzolos képek alapján (amik egy félig kész konzolos verziót mutatnak) kritizálok? Persze hogy nem olyan, mint régen, mert nem régen élünk, hanem most. Különben meg az én szerény véleményem szerint a Bioware ha akarná se tudná már megismételni a BG sikerét és színvonalát. Nem is próbálkoznak vele, békén hagyják és kész.

Ez konzol játékosok fikázása is a hegyitót tipikus példája: sose látott még magyart, de utálja mint a szart.

ja igen es aki nem erti, amirol magyaraztam, az inakbb hanyagoljon a tovabbiakban.