6609
Dragon Age II
-
#2206 mintha a Mass Effect 2 topikjának korai verzióját olvasnám:D ott is fikázták rendesen a 2. részt -
Pares #2205 Ez kész bazd+! Nem veszed észre, hogy a szuperigényes, szuperintelligens hozzászólásaid mekkora logikai bukfenceket tartalmaznak? -
Pares #2204 Látom nem bírod megérteni: nem azért egyszerűsítették le egy darab "eredet" történetre, mert az emberek annyira hülyék, hogy csorog a nyáluk (ahogy azt te magadon kívül mindenkiről elképzeled, főleg akinek tetszik valami, ami neked nem). Szimplán megváltoztatták a történetet, meg az egész történet elbeszélés módját is. És a jelenlegi verzióban nehezen elképzelhető 10+ variáció a főhős eredetével kapcsolatban. Vagyis valahogy meg lehet oldani, csak ez nem reális elvárás, és megint más történet.
Neked magával a történet fajtájával van a bajod. Amint írtam, az Origins kifejezetten a különböző eredetekről szólt, ez nem. Hogy mit nem lehet ezen felfogni? Rejtély számomra...
A kúnárik látom nagyon szúrják a szemed. És akár mennyire is erőlködsz, nincs igazad (nem vélemény függő).
Ha látsz egy nőstény szarvast (szarvak nélkül ugyebár), akkor ugyan úgy felháborodsz, hogy hogyan is képzeli azt Isten, hogy a hímeknek meg olyan nagy szarvuk van? Vagy mi? Dettó ugyan ez a helyzet. Attól, hogy a három, egyébként testvér, tehát rokonságban lévő, azonos genetikai "mutációval" rendelkező (mert igen, a kúnáriknál a szarv nélküliség mutáció) kunárinak nincs szarva, még a következő részben, ahol valószínűleg többel is fogunk találkozni, miért tiltott, hogy változtassanak rajtuk, ha még értelmesen meg is van magyarázva?
Annyira hülye érveid vannak, hogy az valami hihetetlen. Neked az felelne meg, ha minden dolog bebetonozva lenen az első részben, és a másodikban 0 változtatás, 0 új dolog lenne.
"Ha már kitalálunk egy fantasy világot legyünk hűek hozzá, mert ha nem, már eleve nevetséges lesz az egész."
Szerintem a te érvelésed a nevetséges. -
ratgab #2203 Kösz a pontosítást! -
mike01010101 #2202 Igen, az még durvább -
Nexus10 #2201 „Nem minden qunarinak van szarva” - mondja a DA vezető írója, David Gaider. Néhányan ezen nyúlványok nélkül születtek, amit nem nevezhetünk fogyatékosságnak, mindinkább egy olyan speciális megjelölésnek tekinthető, ami az egyén különlegességét mutatja. Ezt a különlegességet leginkább a magyar népi hitvilág táltosaihoz tudnám hasonlítani, mert a kúnári társadalomban ők is jelentőségteljesebb szerepet kapnak. Példának okáért ott van Ben-Hassrath, aki a többi faj közötti kötelékeket próbálta erősíteni, mint nagykövet
majdnem jó :D -
MrAndree #2200 Nem csak a Bioware, emlékezzünk csak a Microsoft féle "az Alan Wake azért nem jön PCre mert ezt a játékot kanapén ülve lehet csak igazán élvezni" megnyilvánulásra. :) -
ratgab #2199 A kunáriknak a háttérsztori szerint van szarvuk Stan-nek és társainak nem volt, mert ők fajuk különleges egyedei... egyfajta "mutánsok" (mint az embereknél az albínók) náluk ilyen különbségek jelentkeztek! (Legalábbis ilyen magyarázatra emlékszem, de cáfoljatok meg nyugodtan) -
mike01010101 #2198 A bioware szereti kicsit hülyének nézni a játékosokat (a vevőit) lásd mass effect 2 dlc-> "technikai okok miatt nem lehet magyarítani". 1 hét alatt megcsináltam, megcsináltuk. Utána jött a 20 milliós ország kifogás, stb-stb, -
MrAndree #2197 Örülök, hogy ilyen értelmesnek tartod magad. Most mondhatnám, hogy mindig a legostobábbak tartják magukat a legértelmesebbnek de nem megyek le a szintedre. -
TDantes #2196 A Gyűrűk Ura világát Tolkien találta ki, alakíthatta volna akárhogyan...de nem tette, és következetes maradt, és nem lett szarva, egy addig szarvatlan fajnak. -
MrAndree #2195 Az ME-ben is így van sokszor, bár ME 2ben már dolgoztak ezen. DA 2 videókat nem néztem (dem meg a maga 5 percnyi párbeszédjével nem sokat jelent), gondolom azért legalább Hawke nem csak nézni fog ki a fejéből sokszor. Legalábbis remélem. -
TDantes #2194 Istenem... el lett magyarázva. Attól még hülyeség. Erőltett ostoba magyarázat, és itt jön ki, hogy mennyire értelmes valaki.
Akinek van egy kis ész a fejében, és van némi igényesség benne, az nem fogad el, egy ostoba hülye erőltetett magyarázatot. -
MrAndree #2193 De el volt magyarázva, hogy csak bizonyos qunariknak van szarva (valami kaszt vagy alfaj vagy mittoménmi) és ilyenek nem voltak az elsőben. Most ebbe miért kötsz bele? Vagy Te a világ összes qunarijával találkoztál az elsőben?
Ami pedig egyszerűbb az egyrészt nem feltétlenül szarabb. Nem mintha a DA 1 olyan kurva bonyolult lett volna. Több skill volt. Ennyi. A több pedig nem egyenlő a bonyolultabbal. -
mike01010101 #2192 A dragon age-ben (és a DA2-ben) elég bambán áll mindenki, majd nézd meg a párbeszédek alatt a többieket, állnak mint a f@sz. Ebben nem történt előrelépés -
#2191 A DA világát a Bioware találta ki, ugy alakitják ahogy nekik tetszik.
A LotR világa kötött, egész más. -
MrAndree #2190 Én jobban bele tudom élni magam ha beszél a főhős. Elsőben se tetszett, hogy megy a legnagyobb epikus átvezető, és a karakterem áll némán és bámul maga elé közben. Meg, hogy a legnagyobb dumákat másoknak kellett elmondania helyetted, mert baromi hülyén festett volna ha veled adatják elő. Első Mass Effectben van egy olyan jelenet amikor lehet beszédet előadni a Normandy legénységének, na az pont attól nagyon nagy, hogy Shepard mondja el és nem mondjuk Tali helyette. -
TDantes #2189 Nincs. Ahhoz van köze, -de ezt már elmondtam- hogy egyszerűsítik a játékot.
Miért egyszerűsítik? Mert a hülyéknek túl bonyolult volt, és azt akarják a készítők minél többet eladjanak belőle, tehát a legszélesebb célcsoportot kell megcélozni, a jelenlegi viszonyok között pedig, egy igazán komoly RPG nem vonzana akkora tömegeket.
A szarvas kúnárik azért nem illenek bele, mert nem volt szarvuk. Ennyi. Ha egy fajnak nincs szarva, annak a második részben se legyen szarva.
Vajon Tolkien miért nem találta ki, hogy hirtelen legyen mondjuk szarvuk az orkoknak? Az egyik részről a másikra? Azért, mert ez marhaság lett volna.
Ha már kitalálunk egy fantasy világot legyünk hűek hozzá, mert ha nem, már eleve nevetséges lesz az egész. -
Pares #2188 Attól, hogy neked nem tetszik valami, még nem jelenti azt, hogy igénytelen az a dolog. Szerintem nagyon igényes mind a ME2 és mind a DA2 (a látottak alapján). Megint azt sugallod, hogy te vagy itt a valaki, aki megaszondja, hogy mi a jó, és mi a rossz. Pfff. -
Pares #2187 A harc sebességének igazán nem értem, miért teszi kevésbé rpg-vé az egészet. Megértem, ha csökkenti egyeseknél az élményt, de ugyan úgy ott vannak a statisztikák, amik az egészet befolyásolják.
A párbeszédek nem lettek rövidebbek. Honnan veszel ilyeneket? Értelemszerűen a válasz kiválasztásánál azért nem hosszú, összetett mondatok vannak, mert a karaktered tud beszélni. A DA:O-ban azért kellettek hosszú válaszlehetőségek, mert fogalmad nem volt, milyen hangsúllyal fogja azt mondani, ki kellett fejteni a mondatokat. De ez annyira egyértelmű, nem értelek...
Fajokból nem lett kevesebb, kasztokból sem lett kevesebb. Annyi változott, hogy amint már leírtam párszor, a történet miatt most nem tudsz törp vagy tünde lenni. Warrior, Rogue vagy Mage ugyan úgy lehetsz. -
himpike #2186 Ha a vélemény az vélemény akkor minek vitatkoztok itt össze-vissza...? Az enyém is az.
Mitől rosszabb? Nevetséges hangok, nevetséges animok, szinte ugyanaz a skill tree. Idiótáknak való dialógusrendszer. Egy offline Guild Wars. -
#2185 Ember azt se tudod mit beszélsz... Hidd el értek hozzá annyira, hogy meg tudom állapítani, hogy edzett acél a penge vágó része és nem üreges. Vagy mérjem le neked a Rockwell keménységét is? (fa meg nem lehet benne de ha értenél, hozzá ezt tudnád) Innentől fogva nem lehet sokkal könnyebb egy eredeti példánytól. Mellesleg nem kell a mese olvastam én is sok könyvet a katanáról.
Egyébként ha bárhogyan be tudod nekem bizonyítani, hogy nehezebb, mint 2 Kg (akár 1 grammal is) fejet hajtok előtted és elnézést kérek. Persze hüvely nélkül.
Na de, hogy ne csak OFF legyen:
Szerintem teljesen mindegy kinek tetszik kinek nem, mert amíg valakinek bejön marhára nem fogja érdekelni, hogy xy számára egy sz@r, igénytelen(wtf? amúgy) játék. Akiknek meg nem tetszik menjenek sírjanak a készítőknek hátha a következőt már az ő ízlésükre szabják. -
#2184 Hát kb -
#2183 Ez a beszélö föhös mitöl jobb mint amelyik nem beszél ? nekem ez nem lényeges, egy elcseszett szinkronal még rosszabb is lehet. -
Pares #2182 Nem, nem vagyok olyan, és nagyon is jól tudom, milyen egy szerepjáték. Röviden:
-döntéshozatalok
-párbeszédek
-több fajta megoldási lehetőség
-több befejezés
-több variáció a történetben
-döntéseink befolyásolják a világot
Ezek szerintem az RPG-k legeslegfőbb ismérvei. Az inventory és fejlődésrendszer "csak" gameplay elemek, amik viszont a játék jelleme miatt tartoznak hozzá az RPG-k többségéhez, segítik a szerepjátszást, a karakter fejlődését.
Remélem érthető voltam.
-
mike01010101 #2181 Nem flamelni vagy vitatkozni akarok, de pont most néztem meg az új elder scrolls:skyrim in-game videót és szerintem valahogy igy kell kinézni 2011-ben egy AAA kategóriás, külső nézetes (is), sárkányos, fantasy RPG-nek.
-
MrAndree #2180 Azok nekem is, de cserébe van beszélő főhős és ebből eredően (remélhetőleg) egy személyesebb sztori. Ami szerintem pozitívum. -
MrAndree #2179 Mitől rosszabb? Egyáltalán minek érvelni, a vélemény az vélemény. Az, hogy itt egyesek tényként tálalják a sajátjukat (meg lelkesen hülyézik a másikat), még nem lesz az. -
#2178 Szerintem nem jobb csak más, meg kell szokni. Az eredet storyk nekem hiányoznak meg a több választható faj, de hát ez van. -
#2177 Első részt meg lehet ítélni az első 30-40 percből? főleg hogy le van korlátozva és a harcon kívül semmi sincs benne. -
himpike #2176 Mitől jobb a második rész mint az első? Kíváncsi lennék a sok-sok érvre a demo után...
Más.
Páran keverik a katanát a no dachival szerintem, de még az sincs 3 kilo. Egyébként is személyre szabták. -
#2175 Hagyjuk annyira értesz a fémekhez mint én a atomfizikához a külsö réteg lehet hogy acél de belül lehet fa is.
Az eredeti katanákat több száz rétegböl kovácsolták és ugy probálták ki, hogy hány emberi testet tudtak átvágni vele egy másfél kilos kardal te max egy csirkét vágsz ketté de nem egy embert.
De nem gyözködlek tovább peace... -
MrAndree #2174 Mondjuk tény, hogy a demoban nem nagyon kellett. :) Persze lényegében megkaptuk a tutorialt normalon, és ennél a résznél az elsőben se kellett. -
Pares #2173 Blablabla. Taktikázni most is lehet. Sőt kell is. -
Pares #2172 Annak, hogy nincs több életút, semmi köze az emberek szellemi képességeihez. Ideje lenne, ha abbahagynád ezt a legokosabb embert játszó mindenkit lenéző hangsúlyt. Az, hogy neked a sok kevésbé kifejtett történet helyett egy jobban specializált történet az egyszerűsítést jelenti, hát mit is mondjak, úgy kell neked. Teljesen más jellegű a történet, mint az előzőben, másra koncentrál, máson van a hangsúly. A Demoban ebből nem kaphattunk ízelítőt, és pont ez a lényege a játéknak. Nagymellű macák meg mindenféle extrémek ugyan úgy voltak a DA:O-ban és a korábbi játékokban is, ott valamiért ez nem volt probléma.
A szarvas kúnárik meg miért is nem illenek bele a DA:O-ba? Alig tudtunk meg valamit a kunárikról az előző részben (összesen ha jól emlékszem 3-at láttunk Stent is beleszámítva, és a másik kettő az ő testvérei voltak). Igen, meg lett magyarázva, mi, miért, hogyan és kik. Az, hogy te ezeket szándékosan és nagyképűen ignorálod, az megint csak a te bajod.
Nagyon nincs igazad abban, hogy ez az újfajta, személyesebb megközelítés egyszerűsít. Itt abszolút nincs ok-okozati összefüggés. Ugyan lesznek majd meghozható döntések, szerteágazó történetszálak, több befejezés, stb. De hát ha te csak azért is... -
MrAndree #2171 Abba most már végképp ne menjünk bele, hogy milyen egy igazi RPG mert akkor még 4000 hszen keresztül arról menne a vita. -
#2170 Van benne igazság... -
#2169 és Yoda az SWből az övé is kard, mégis nyomja a szaltókat -
MrAndree #2168 Arra esetleg nem gondoltál, hogy más az ízlése? Nem mindenki csinál maga alá a Baldur's Gate-től, ettől még nem igénytelen. Vagy mert tetszik neki az ME 2. Vagy bármi. Neked nem tetszik a DA 2, ez van, de ne hidd, hogy akinek igen az igénytelen. Illetve hiheted végülis, ettől még nem lesz igaz, csupán egy vélemény. Egy a sok közül. -
#2167 Hát nekem ezek miatt (persze várjuk meg a fullt):
- gyorsaság, akciódusság
- rövidített párbeszédek
- fajok, castok csökkentése