6609
Dragon Age II
-
#2166 Gratulálok... Elhiszem, hogy "nagy szakértő" vagy de egy Katana nincs 2 kilogramm fölött. Mellesleg tanulmányaim miatt némileg értek a fémekhez, tehát meg tudom állapítani, hogy acélból van. Ha pedig abból van akkor a súlya nem különbözhet annyira egy eredetitől. Ráadásul Japánban kovácsolták de biztos neked van igazad... -
#2165 Most őszintén, ki nem szarja le hány kiló egy kard? Miattam lehet 10g is, akkor sem ugrál senki úgy vele, mint Dante a DMC-ből. -
#2164 Nem, dehogy, nem olyan, csak esetleg nem tudja, hogy milyen is egy igazi RPG.... -
TDantes #2163 Nem erről volt szó, és nem mondtam semmi ilyesmit. Csak azt ,hogy az elégszik meg a szarral, aki igénytelen. Aki igényes, az a minőséget várja el. -
#2162 Én gyakorlatból beszélek te az internetröl szeded az infókat vajon kinek van igaza ? -
ratgab #2161 Végre már valaki egyetért velem! -
#2160 Én fogtam a kezembe már gyak mindenféle kardot már mivel jártam hagyományörzö egyesületbe söt van 10 kilósnál nehezebb pallos is.
Egy teljes lemezvért súlya 40 kiló, persze ha egész életedbe hordtad könyebben mozogsz benne de szaltózni biztos nem tudsz ha rajtad van. -
#2159 Nézz utána ha nagyon okosnak hiszed magadat egy Katana 3-4 font (Pounds) ami nagyjából másfél kilónak felel meg. -
#2158 Volt itt az oldalon egy link, ilyen kardokról szólt, 5-10 kg között voltak, nem is naon lehetne sokkal több, másfél méteres hosszal, ha nem ütközik vmibe akkor el is ránthat, akkor lendületet kap. Persze a lovagot nem 50kb páncélban. -
MrAndree #2157 Ez teljesen ugyanaz a harcrendszer, mint az elsőben, csak rohadtul felgyorsítva. Ettől valóban kicsit átláthatatlanabb. Elsőre, mondjuk harmadszorra már nem volt vele baj. :) De autoattack ugyanúgy megvan, pause ugyanúgy megvan, skillek ugyanúgy megvannak, karakterek közötti váltás ugyanúgy megvan. Szóval valaki magyarázza már el nekem, hogy ez a harcrendszer akkor mitől teljesen más mint az elsőben? Azon túl, hogy gyorsabb, meg látványosabb. Ami valakinek vagy bejön vagy nem, de azt ne mondjuk már, hogy teljesen más a harc. -
Pares #2156 Valamit elnézhettél, mert a kétkezes pallosok súlya (több forrásból is), 2-5 kilogramm között mozog. -
MrAndree #2155 Tehát akinek esetleg tetszik a DA 2 az igénytelen. Gratulálok, látom te is az a típus vagy akinek a véleménye az tény... -
#2154 Egy fa boken is több mint két kiló megsúgom neked, velem kár fölényeskedned ebben a témában otthon vagyok, valszeg valami szar gagyi utánzatod van és nem eredeti. -
ratgab #2153 Hát kolléga én csak azt mondom, hogy felesleges a szél ellen pisálni!
Azt már tegnap leszűrtem, hogy az SG DA 2 fórumtopikjába csak a játékot szidni akarók járnak, hogy megbeszéljék mennyire rossz lesz ez a játék természetesen egy nagyon sok mindent mutató (gyengébbek kedvéért ez irónia volt) kb 45-60 perces demó alapján, amiben nem volt elérhető az inventory, a maximális grafikai beállítási lehetőség és még a bánat tudja, hogy mi!
Ráfogják, hogy a gyakorlatilag teljesen változatlan statok, a kissé más grafikai felületet kapott ability-k a némileg polírozott grafika (ami a demóban totál nem mérvadó, mivel a tutorial egy pusztában játszódnak... milyen grafikai teljesítményt várunk ettől egyébként?), a kicsit dinamikusabb animációk harc közben (ami teljesen szabad szemmel követhető), a folyamatos "TPS" harc (pause funkció ugyanúgy benne van, igény szerint használható), egyszerűsödött párbeszédrendszer miatt ez a játék nem ugyanaz, mint ami a DA:O volt! Holott ugyanazok az elemek megvannak benne, ami az előző részben meg volt, csupán 1-2 helyen változtattak rajta (párbeszéd, harci animációk, nem a harc, a harci animációk!, némileg a grafika, kezelőfelület)!
Sztoriból, NPC-kből, helyszínekből, grafikai teljesítményekből semmit nem láttunk!
Nekem személy szerint teljesen átjött az előző rész hangulata én ordas nagy változásokat nem tapasztaltam a Demó alapján, szóval nem értem a fanyalgókat!
Egyszóval Pares testvér szerintem add fel az érvelést, mert ezen fórumtopikban ezt nem értékelik, nem értik, nem fogadják el vagy nem érdekli őket! Fölöslegesen ne koptasd a billentyűzeted, inkább irjál ott, ahol normális párbeszéd zajlik!
-
Akranor #2152 Miért fagy ki az angol demo folyamatosan? remélem csak nálam csinálja ezt :S Bezzeg a fricceké 1x sem fagyott ki. -
#2151 Csak úgy megsúgom egy katana másfél kilogramm. Igen személyesen tudom, mert van egy otthon akár le is mérhetem neked hétvégén... -
himpike #2150 Oltári csalódás. Szerencsére volt demo, így tuti nem veszem meg. Minden területen visszalépést látok, kivétel a grafika ami eddig se zavart. Ezzel a demoval óriási bakot lőttek, de szerintem a játékkal is. Meglátjuk a véglegest - csak éppen nem díszdobozban...
6 végigjátszást ért meg a DAO, ez lehet egyet se fog. -
#2149 Egy eredeti japán katana súlya kb 3,6 kiló egy kétkezes pallos 7-8 kilónál indul a harci szekercékröl már ne is beszéljünk.
De a lassúság nem is a fegyó súlyából adodik leginkább hanem a nehézvért súlyából és mozgás korlátozásából. -
TDantes #2148 Sőt, akár huszonöt évesen is. Nem feltétlenül függ az életkortól az igényesség, vagy az érettség.
Ismerek olyan harmincas, lassan negyvenes embereket akik nyáladzva rajonganak egy buta akciófilmért mert van benne sok nagy BUMM. Én is szeretem néha sok nagy BUMM-os filmeket, de azért ennél igényesebb alkotásokra is vágyom.
A játékokkal ugyanez a helyzet. -
TDantes #2147 De. Pont ennek a korosztálynak való, pont ez a korosztály az, aminek elég az ha ennyi van egy játékban és máris maga alá élvez a gyönyörtől.
A komplettebb játékélményt meg kivágják a francba, mert a sok kis idiótának túl nehéz , túl bonyolult lett az első rész, és bizony még gondolkodni is kellet rajta, meg taktikázni harc közben...rémes. -
TDantes #2146 Nem kell hang a főhősnek. Az első részt kapásból két teljesen eltérő karakterrel játszottam ki, épp az eltérő életutak miatt, és emellett a többi életutat is megnéztem. Most ilyen lehetőség nincs.
Különben is, az sosem árt, ha egy RPG-ben több faj, több állítási lehetőség, több választási lehetőség van. Sőt, épp ettől lesz jó. De ez már nem lesz, mert hát túl bonyolult volt a tizenéves korosztály (vagy tizenévesek szellemi szintjén lévők )számára, hogy kiválasszanak egy nekik tetsző fajt, és életutat. Inkább nesztek, ember van, és slussz, ne akarjatok már annyit gondolkodni meg variálni...
Igen, az egy órás demo értelme pont az, hogy az ember fogalmat alkosson arról, hogy milyen lesz a teljes játék. Erre találták ki a demo-t. Hát és ez így nem jó. Legalábbis nekem nem.
És igen, a ME2 sem lett igazán jó. Nem mondom ,hogy játszhatatlan vacak, de nem fogom soha többé elő venni. Az első részt többször kijátszottam, a Dragon Age-t egymás után kétszer.
Az ME2 semmi nyomot nem hagyott, egy középszerű akciójáték, pár RPG elemmel. Ez így szintén nem jó . Persze biztos van akinek ez is tetszik.
És igen, a jó RPG-hez hozzátartozik többek között, hogy inventory rendszer legyen(bár ez van benne) és igen a statisztikák is, egy összetett párpeszéd rendszer ahol nem vigyori pofákkal ,és három szóval jelzi hogy mit lehet válaszolni, és emellet még sok-sok minden kell ahhoz, hogy egy játék jó RPG legyen.
Az , hogy nagyon látványos a kaszabolás(ami leginkább megintcsak szánalmas) nem kell ahhoz, hogy RPG legyen, szintén nem kellennek nagy mellú macák, szintén nem kellenek szarvat nővesztő kúnárik .
Ha már náluk tarunk, meg lett magyarázva? Marhaság. Azért lett szarvuk, mert egy hülye a fejlesztők közül a homlokára csapott, és arra gondolt milyen cool kinézetük lesz szarvakkal, azt kit érdekel ,hogy nem passzol bele az első részben felépített világba?
A sok kis hülye torkán, úgy is akármit le lehet nyomni!
Igen, az első rész többek között az életutakról szólt. Ezért is volt jó.
Személyesebb történet? Már jön az egyszerűsítés, ami nekem nagyon nem tetszik. -
kisokka #2145 Manapság ez téged miért lep meg?A kisgyerekek jobban szeretnek már hentelni, mint idősebb emberek...Azért, mert rá van írva valamire, hogy 16 éven aluliak nem használhatják/nézhetik, még nem azt jelenti, hogy nem fogják már csak azért is használni/megnézni.
Nekem egyébként a 10 éves korosztályról nem pont az jön le, hogy azokat is értsem alatta.13-15 évesen ugyanúgy kisgyerek egy gyerek. -
#2144 és persze a "japán mesék" amikre asszociálnak meg messze nem 10 éveseknek valók, de mind1 végül is az ilyen emberek úgy vannak ezzel h ami rajz az mese=gyereknek való....
-
Pares #2143 Zsebkendőt? -
#2142 szerintem jó rpg játék lesz ez de a demoba nem sok lehetöség van erre -
Pares #2141 Azért az érdekes, hogy egyesek szerint a DA2 a 10 év alatti korosztálynak készült, akik állítólag "japán meséket meg játékokat játszanak", mert a DA2 tele van vérrel, erőszakkal, szexuális "cselekményekkel", döntéshozatalokkal, amik nem hiszem, hogy ennek a korosztálynak valóak. De hát ti tudjátok, érdekes elképzeléseitek vannak a kisiskolásoknak/óvodásoknak való dolgokról... -
kisokka #2140 Azt elhiheted, hogy nem vele van a baj.Majd meglátod hányan fognak még sírni emiatt, köztük én is... -
#2139 na ezt már panaszolom is a modik felé, hogy engem itt oktalanul sértegetnek. -
Pares #2138 A párbeszédnél egy ikon jelzi a mondanivaló típusát. A kamerát meg lehet zoomolni.
"Hát jah, a célcsoport megint a 10 éves alatti lett, manga powa, hagy hódítsa a világot a japo shit, tiszta FF hasonmás."
-
Pares #2137 Úgy igazán nem értem, a látottak alapján mitől lett kevésbé rpg a második rész... -
TDantes #2136 Ja persze, még lehet jó játék ez igaz. Csak én nem ezt várom , én egy komoly RPG-t vártam volna. Így már nem érdekel.
Elég szomorú, hogy lassan minden játékban csalódók, mert messze nem hozza azt a színvonalat amit elvárnék.
De nem baj, majd előveszem a Dragon Age első részét, vagy valamelyik régebbi komolyabb RPG-t.
-
Pares #2135 "Már akkor sejtettem, hogy nem lesz jó a Dragon Age 2 mikor kiderült, hogy csak emberrel lehetünk ,hogy egy rakás dolgot egyszerűsítenek."
Ez van. Ahhoz, hogy hangot tudjanak adni a főhősnek, valahol le kellett korlátozni, plusz a történetbe se passzolna bele akár milyen fajú főhős. Tetszik, nem tetszik, ez van.
"A demo alapján így is lett. Ugyan az történik mint a Mass Effect első és második része esetében. Az első rész jó, a második nem( ezzel sokan nem értenek egyett, de nem jó a ME2. Az már nem akció-RPG, csak egy sima akció játék ami nyomokban 1% RPG elemeket tartalmazhat)"
Itt kezdődnek az ökörségek. Egy 1 órás demó alapján kijelenti, hogy nem jó a játék. LOL. Aztán kijelenti, hogy egyszerűen csak "nem jó a ME2". Magánvélemény, nem tény. A következő mondat úgy marhaság, ahogy van. Bár igaz, hogy meg lettek nyirbálva a hcrpg elemek, de attól még simán rpg, vagy akció-rpg, szerepjáték. Annyira szánalmas, amikor egyeseknek az rpg fogalma kimerül az inventory rendszerben, meg esetenként az überbonyolult statisztikákban...
"Így van, a kamerakezelés rémes, a harc nevetséges, az szánalmas, hogy karakterek másképp jelennek meg mint az első részben,( mint láthattuk az addig szar nélküli faj, hirtelen szarvat kap majd...naná szarvuk nőtt...) ez a nyomorék párbeszéd rendszer, a fejlődés is jóval egyszerűbb lett."
Súlyos kijelentések, bár a ME2 ócsárolása után már meg nem lepődök. Igazán sajnálom, hogy ennyire kifejezetten szarnak érzed. A kúnárik szarvai meg lettek magyarázva, te bajod, hogy nem olvastál utána (bár a játékon belül is tuti meg lesz említve). A párbeszéd rendszer szimplán nyomorék, hogy miért, az kitudja. A fejlődés rendszer meg csak az álmaidban lett egyszerűbb (a valóság pont az ellentettje).
"Biztos velem van a baj, de a Dragon Age első része után egy még összetettebb , komolyabb RPG-re vágytam, ahol még nagyobb a világ, még több a lehetőség, még több a választható faj, életút, ehelyett...na mindegy.
Ismét kiderült, már megint nem én vagyok a célcsoport."
Veled van a baj. Az előző rész kifejezetten a több fajta életútról szólt, ezért is volt a neve Origins. A második része sokkal személyesebb történettel rendelkezik, aminek központjában Hawke áll. Ezt már a kezdetektől lehetett tudni, szóval nem tudom miket vártál. -
TDantes #2134 Nem akarsz inkább írni megtanulni? Talán ezért nem érdekel és ezért nem vágy egy komoly, összetettebb, igényesebb RPG-re, mert te magad is egy egyszerű és igénytelen lélek vagy.
-
#2133 sok értelem nem volt mert nem eredményez nagy változást.
itt is kb csak annyi h mást mond az előre elrendeltetett szöveg mellé. -
#2132 "Hát jah, a célcsoport megint a 10 éves alatti lett, manga powa, hagy hódítsa a világot a japo shit, tiszta FF hasonmás."
Még ha az lenne de nem tudom a dragon age közelébe tud-e érni bármelyik átlagos jrpg történeti szintjéhez.
másik a reálisabb harc=japó shit:D ejj de jó következtetés-.-. -
TDantes #2131 Én szerettem a hosszú szövegeket olvasgatni a DA első részében. Mindet elolvastam, jó alaposan megfontoltam mit mondjak mit kérdezzek, erre most meg jelzi, hogy ez a válasz vicces, ez a válasz barátságos eh... -
#2130 nagy világ sértés a fülemnek ezt te komolyan gondtoltad?LOL
lehetőség???
Mármint a harcon kívül van bármi is?....nem nincs max h olvasgatsz de az nem éppen a játékélményt segíti...
életutak bénán voltak kidolgozva benne a fajok eg h törpe emg elf ezekért sírsz?
elf is csak árnyék az amúgy elfekhez mérten a törpök meg ritka vissaztaszító népcsoport.
-
Pares #2129 Ezeknek semmi köze a kritikához. -
Pares #2128 Pause [Space]? Auto-Pause? -
kisokka #2127 Gondolom te tipikusan az a kisgyerek vagy, aki nem tűri, ha rosszat mondanak a játékáról.Rengeteg ilyen ember van, hogy egyszerűen nem viseli el a negatív kritikát.Szánalmas.