36922
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#594 Jó, akkor ez felejtős. Számomra nem az a taktikai szim, hogy 4-5 valami és pár egység bohóckodik odalent. Kár. :( -
#593 Dehogynem, csak ki kell várni :D
Ha nem EDét, akkor engem :) Persze lehet, hogy az sem lesz meg hamarabb :D
Ja, az FPS az tényleg vicc. Beraksz pár egységet, és egy F-15SE-t a Hog mellé ozt kb. 10 alá esik. - és akkor még Vegas fölé be sem repültünk !
Amondó vagyok, hogy jelen esetben egy kb. fél millás gépecskén talán már futna is a cucc valamelyest:( -
wittman #592 Hát igen egyedül voltam. Majd ha lesz időm teszek be AI-kat is. Nem várok csodát az biztos. Csak a grafika érdekelt, mert az egész DCS sorozat engem hidegen hagy, amíg ne integrálják össze FC2-vel. Az meg nem valószínű, nagyon nem. -
#591 Tényleg nagyon szép. Az FPS viszont egy vicc. Csak te voltál az egész térképen? -
wittman #590 Csináltam egy pár screenshot-ot a Beta3-as patch után.
Íme:A-10C napfelkelte No HDR
A-10C éjszakai képek
FC2-be is jó lenne ez a település megvilágítás...
FPS kimondottan elfogadható...igaz a graphics.cfg High visibility range paramétereket FC2-esre állítottam... -
#589 Szóval...A 9X jóformán láthatatlan, nincs füst/gőz, nehezen deríthető fel vizuálisan, nehezen zavarható az infracsapdákkal.
Az a pláne az egészben, hogy minden benne van a programban alapból AIM-9X (CLSID, repmodell, vezérlés) csak az egyes gépekhez való társítás (F-15.lua piszkálás) és a 3D modell hiányzik.
A 3D modellt Beczl már régen megcsinálta, a többi meg piskóta.
A gond az olyan fegyverekkel van amik abszolúte nincsenek a játékban, de az is megoldható már. Kérsz egy Piton-t a Viper-hez ?
Adsz egy 3D modellt és 1 hét alatt megvan !
Ha több ezer játékos "feltelepíti" a MOD-ot/addon-t, akkor jó eséllyel online is meg lesz elégedve mindenki a "láthatósággal" :)
Minden azon múlik, hogy a többi játékos is azt a MOD-ot használja és akkor látható lesz ugyancsak minden fegyver Online is.
Nevada:
1. tippem: az USAF nem akrja, hogy részletesen minden látszódjék - kiveszik.
2. tip: dolgoznak rajta, csak hardware ügyileg nehéz megvalósítani a több ezer épület szép mozgatását (Vegas) az átlagfelhasználó gépén - altatják.
3. azért veszik ki, hogy Online-ban kompatibilis legyen Kamovval és FC2-vel !
...és akkor most elérkeztünk az FC2-höz: szerintem nem halott, de ha EDe is úgy akarja akkor meg pláne nem !
Megoldás ? Frissítik a Kaukázusi (jelenlegi DCSW térképet) terepet a Kamovhoz és az FC2-höz is, és akkor nem is lesz semmiféle probléma a Multiplayer-vel.
Kiadnak egy butított A-10C 3D modellt a játékokhoz így látni fogja mindenki a két Varacskos verziót online.
DCSW-repüli a C változatot, DCS-BS a darálót, FC2 pedig a többi "régit"
Ennyi. EDe dönt. Ha nem akarja, hogy a Varacskos eltűnjön a sülyesztőben (az FC2-vel egyetemben) akkor összkapja magát és kiadja a Merged Foltozást az összes termékéhez.
Szerintem :D -
#588 Na akkor, hagy szóljak be egy kicsit.
Minden gép repülhető, minden fegyver használható.
Kicsit meg kell piszkálni a dolgokat ozt annyi.
A gond ott van, hogy pl. az AIM-9X hiába működik nálam már két éve és hiába van sisakcélzó a Sason, a másik játékos online nem fog látni semmit az én rakétámból.
Ha lát is valamit a 9X-ből, az csak egy kiírás lesz, hogy Zjátékos kinyírta Yjátékost 9X-vel.
A 9X jóformán láthatatlan, nincs füst/ hogy csak miután -
#587 Alapvetően az a difi köztünk hogy engem meg igen is az érdekel hogy legyen minnél valósághűbb mégha ez kivitelezhetetlen is, valamint én agyfaxt kapok a lowtech cuccoktól!
+
Legyen amraam meg R-77 meg minden ami modern... Egyébként nem, nincs 9x sem nem még sisakcélzó.
Akkor meg ez unfair és ellentmondó. Az F-15C gépen egy majd 30 éves fegyver... :)
Én meg a modern cuccoktól kapok agfaszt. Indít, talál, paff. Dög uncsi. Lényegében az győz, aki elsőnek indít, mert sem manőverezés, sem akitív / passzív zavarás sem ér semmit. A legfontosabb dolog az emberi szem érzékenységének modellezése lenne, ami gyakorlatilag megoldhatatlan otthoni PC-n rendesen.
A Falcont is ezért kell sajnos szénné moddolni.
A spawnolásra hülyén kérdeztem rá. Az kérdés az, ha egy gép majd felszáll a bevetés alatt, akkro hány perccel korábban jelenik meg? Mert a Lonciban vannak külön olyan objektumok, amik statikus gépek, tehát úgymond nem röpképesek. -
Caterpillar #586 Alapvetően az a difi köztünk hogy engem meg igen is az érdekel hogy legyen minnél valósághűbb mégha ez kivitelezhetetlen is, valamint én agyfaxt kapok a lowtech cuccoktól! :D
Legyen amraam meg R-77 meg minden ami modern... Egyébként nem, nincs 9x sem nem még sisakcélzó.
Az egységek oda spawnolnak ahova megadja küldetést készítő, most hogy van script rendszer szinte akármilyen feltételt meg lehet szabni.. Pl megvalósítható hogy ha valaki beül az egyik gépbe akkor több ellenséges vadász jön ellenük vagy ugyan ez földi egységekkel akár...
De azt is meg lehet tenni hogy 8 F-15 járőrözzön egy útvonalon és amíg nem lépi át valaki az adott határvonalat addig nem történik semmi, de abban a pillanatban ha ez megtörténik az összes F-15 egyszerre fog indítani.. Éld túl! (nem fog sikerülni)
Egyébként az A-10C mintha kapna féldinamikus hadjáratot és én úgy érzem a random mission generator is egy újabb lépés a full dynamic felé. -
#585 Lehet szidni az Edét és kell is van miért, de akkor sincs jobb és nem is lesz mostanság... :
Tudom, hogy sokan nem szeretitek a Falcon modellezését, de azért a modellezési korlátokat figyelembevéve nagyon élvezeteset lehet repülni más korkszakok járműveivel.
Pl. FC2.0-ban van végre F-15C-n AIM-9X + sisakcélzó?
Lehetővéi teszi történlemi hadűveletek valamilyen szintű modellezését. Azért ugye belátod, hogy egy Sz-300, Tor és egyéb modern rendszerekkel teleszórt Lonci és MiG-29 Szu-27 gépek egész más környezetet jelentenek, mint mondjuk F-15A gépekkel repülni a Bekka Völgy felett.
Lehet, hogy valakinek fontos a tűpontos HUD szimbolika meg MFD képernyő, de nekem inkább nem. Nekem az a fontos, hogy korhű és viszonylag pontosan modellezett Sz-75, Sz-125, Kub stb. légvédelem van, légiharc rakékták nem az istenkirálycsászár szinten vannak és masszív légiharcok, amik spontán és megjósolhatatlanul jönnek létre a dinamikus hadjárat miatt. Igenis súlya van annak, amit teszel, mert nem elszeparált bevetéseket és 100% script "hadjáratot" repülsz.
Lehet, hogy ótvar a grafika sokak szemének. A Falcon legnagyobb hibája az baromira low res talajtextúra és szegényes objektum környezet. Emiatt a szárazföldi egységeket néha túl könnyű megtalálni. Meg sajnos az, hogy pl. néha képes esztelen dolgokra a motor miatt. Pl. rakétaindítóállás 1,5 mérföldnyire a radartól lenni, de ezeken lehet okos hadjárat és térképszerkesztéssel segíteni.
A Falcon inkább a változó takitkai helyzetet modellezi le faszán és a cselekedeteid és más cselekedeteinek hosszúváú hatását.
Azt viszont el kell ismernem - ha jól mködik - akkor a Lonci küldetésszerkesztője világbajnok. Iszonyatosa aprólékos feladatok kidolgozását tesz lehető, minden kis hülyeség kijelölető célnak - pl. egyetlen távvezeték oszlop.
(A gépek spwanolása a térképre hogyan van?) -
Caterpillar #584 "Tudom, hogy nagy kérés, de a Krím félsziget és környéke helyett választhatnának már valami normális helyszín, ahol normálisabb hangulatú bevetéseket lehetne összerakni. Európa, Korea, stb. "
Erre írtam hogy nem tudod milyen... Ráadásul a Grúz-Orosz konfliktus hihetőbb mint akármilyen fiktív európai butaság... A balkán meg lejárt lemez. Esetleg Izrael- Pakisztán az ami érdekes lehetne de ott meg nincs semmi csak sivatag! :D
Másrészt jah valóban unalmas lehet egy idő után, de valamiért kétlem hogy ne vinnék tovább a fonalat, csak az a baj senki nem tudja merre. Ugye prioritás a TBS meg a mil projectek...
Lehet szidni az Edét és kell is van miért, de akkor sincs jobb és nem is lesz mostanság... :( -
#583 Naná, hogy nem repülök. Meg sincs.
Ez mégis miben relevás annak megítélésben, hogy szeritnem koncepció nélkül fejlesztenek összvissza, egymással nem kompatibilis dolgokat...?
Lehet akármilyen szép az A-10, de lényegében egyfeladatos gép. Egy idő után egysíkú a repülés vele. Se csapásmérés, se vadászfeladat se SEAD sehol.
Hol van a nyíld adatbázis és fejleszthetőség? Sehol. Pedig erről volt még szó még 2-3 éve is... -
Caterpillar #582 Nekem egy 4 éves gépem van és nem sokkal lassabb max 5 FPS...
Hidd el az FC2 zsákutca.. Nem lesz kompátibils hozzá semmi csak amit a modderek összetákolnak.
Balázs te meg látszik nem repülsz FC2 -vel.. Nem repültél még igazán jól scriptelt küldetést 4 kamov 6 Su-25 + vadászfedezet vs NATO mindenféle... Semmi baj a krímmel, van tenger van hegy van lapos alföld. Hol a probléma? -
#581 Szerintem az a baj, hogy egyesek a nagy jómódjuktól már nagyon magasra teszik a mércét. Szép meg jó az A10C, de milyen gépigénye van, meg hát csak 1 repülhető gép, akár milyen profin megcsinálva is. Majd talán 3 év múlva lesz rá időm meg anyagi fedezetem ilyen beruházásokba, addig tökéletes az FC2 nekem, aki meg fikázza az FC2-t az kicsit nézzen magába, mert tuti sokan vannak itt akik repültek még a sima LOMAC-al is. -
#580 Ez mind szép és jó. De, ha nem kompatibilis az FC2.0-al, akkor jelenleg van egy, azaz egy gép. A BS 2 éve kint van, ehhez képest kompatibilis formában sehol nincs egy új gép sem az A-10C-t kivéve, ami engem nem is hoz lázba.
Tudom, hogy nagy kérés, de a Krím félsziget és környéke helyett választhatnának már valami normális helyszín, ahol normálisabb hangulatú bevetéseket lehetne összerakni. Európa, Korea, stb. -
#579 Azért ez a FC2 halott kijelentés azért kicsit erős. -
Caterpillar #578 A-10C -vel az avionika már kidolgozott, az MFD panelek kezelése megoldott, digitális térkép már Ka-50 -ben is volt... Van Litening és jól is működik van JDAM meg LGB.. Csak egy repmodell kell és kész a Flakon vagy F-15 vagy F/A-18... -
#577 Egy jó 3D modelle elkészítése egy tapasztalt modellernek néhány hét vagy 1-2 hónap főállásban. Egy jó kód elékészítése néhány év. :( -
Caterpillar #576 A Ka-50 lemodellezésével szerintem kaptak egy remek tapasztalati platformot, hogy használható minőségben képesek lemodellezni egy halikopter fizikáját, mostmár csak a tetves netcode-on kéne hegeszteni valamit hogy megoldható legyen az egy gép 2 ember dolog... Jetet pedig azért nem erőltetnek egyelőre I think mert nem megoldott a hangsebesség közeli és a fölötti AFM.
Pedig nem csak az Apache kabin van kész de a Flakon 3D modell is már réges régen kész. -
#575 Nem tudom, hogy mennyire bugos - egyáltalán melyik verzó a három közül? - de hogy nem fossa össze magát pár egységtől és géptől, az is biztos. Persze ennek ára van modellezés terén.
Valaholt a kettő közt kellene megtalálni az aranyközéputatat. :)
Alapvető gond, hogy - szerintem - mindkettő motorja - a Falconé nagyon - elavult és fércmunka. Ez a Lonci vonal leszármazottjain simán látszik. Össze vissza kalapálgatnak, de nem egységes.
A Ka-50 vonal szerinem teljesen felesleges. Lemodelleztek egy gépet, ami a valóságban semmire sem jó. (Erről már volt szó az BS topikban.) Nem kellett volna erőltetni a helit, hanem a jet harci gépeknél kellett volna maradni és azt továbbvinni. Persze ez csak magánvélemény. -
Caterpillar #574 Sebaj maradj csak a Flakonnál az úgyis olyan szép és kevésbé bugos.. xD -
#573 Az FC2.0 fél évvel kiadása után halott? Ok. Akkor bye-bye ED. Én a büdös életben meg nem fogom szerintem venni az A-10-et. Mert akkor ehhez sem lesz soha régi loncis gép sem, nemhogy új.
Kár érte. Nagy reményeket fűztem a DCS-hez. -
Caterpillar #572 A-10C soha nem lesz kompátibilis FC2 -vel... FC2 halott... -
#571 Az A10C ugyan olyan mint az FC2, hogy kompatibilis lesz majd a FC2-vel és a Black Shark-al, legalább is valami patcheket követően? -
#570 Ahogy kinézett mondjuk ... Jó nagy szardarab volt. -
bgabor #569 Kivették Nevadát? Végleg?
Mínusz kilencven pont. -
#568 lál
Osztán mé? Megtalált ijedni Uncle Sam, hogy szétbombázzuk Fasz Vegaszt? -
#567 Ez a nem semmi... Közben kipróbáltam Wittman mester tanácsát, háát én továbbra is lassúcskának érzem... Ha a Maverick-es gyakorló küldit töltöm be és a város felé fordulok elég alacsony az fps... hátha lesz még optimalizáció.. :)) -
#566 * Nevada terrain is excluded -
#565 Van benne igassság.
**--**
Most csak nekem nincs nevada vagy mi a rák? -
#564 Hát igen :( Beraksz a mission-be 50 egységet és darabos lesz az egész. Pláne ha egymás közelében (látótávolságon belül) vannak az egységek.
Külön gond, hogy a textúrázást sem lehet állítani külön a fülkére/repgép skin-re/és a környezetre.
A fülke textúra maxon kellene a többi pedig lebutítva (mert miért is kéne szebbnek lennie) csak hát ez nem műxik :( -
#563 Véleményem szerint túl sokat áldoznak fel a grafika oltárán. Őszintén, a videó készítőkön kívül kit érdekel, hogy 30, 60 vagy 90k polgionból az A-10 odell max LOD-on? Ez hardocre szim. A hardcore szimes meg a kabinból játszik, ahonna gyak. semmi nem jön le abból, hogy hány poligonos a gép, csak közeli kötelézesnél, ami a játékidő elenyésző része.
Én fele ilyen szép grafikával is meg lennék elégedve, ha kbírná azt, hogy pl. ne legyen állókép, ha max. FOV táján becsapódik 6-10 nem irányítatlan rakéta. Az FPS zabáló és ricegtető hangokat lecserélték már végre?
Az is jó lenne, ha kibírná azt, hogy 200+ földi egységet, és 30-40 helit / repcsit és rakétájukat mozgatna.
A textúraméretekkel is kegyetlenül el vannak szálva. Ismerek olyan skinerreket akik fele / negyed akkora tettúraméretből is csinálnak ilyen szép gépeket. Persze ahhoz tudás kell, mennyivel egyszerűbb megnövelni a textúra méretet...
A sok erőfeszítés legalább egy féldin hadjárata kellene, hogy fordítódjon.
Nagyon szépen leírva. -
#562 Szia Wittman! :)
Köszi szépen, ha haza megyek kipróbálom!
Az optimalizációs észrevételed nagyon tetszett! -
wittman #561 Szeva Papa!
Bemész a konfig mappába, graphics.cfg-t megnyitod szerkesztővel. Visibility range résznél, Low, Medium és High-nál. High-nál a structures sorban a második paramétert vedd le 20000-ről 6000-re. Mentés és go to fly. Mielőtt piszkálod, archiváld a graphics.cfg-t, de ezt neked nem kel mondani... :)
Ez lesz majd az optimalizáció az ED részéről :) -
#560 Mesélj.. :) Nálam még mindig nem az igazi sebesség tekintetében.. :) -
beci43 #559 Új patch.Szárnyakat kap tőle a sim. -
#558 Hát Ja, és persze amit az ARMY tejel nekik, azért a pénzért gondolom már ki is javítják nekik a kis xar bogarakat vagy adnak teljes hozzáférést a programhoz.
Persze egy hozzáértő ember, egy pilcsi vagy a földi kiszolgáló személyzetből egy megfelelő üzemeltetési szakember röpke pár óra alatt helyrevágja azokat a xaros apróságokat amivel EDe nem akar vagy nem tud foglalkozni, én meg tökölhetek vele heteket :D Ha egyáltalán jut rá időm :( -
Caterpillar #557 Ők speciel pont letojják a fejecskédet... Ők a TBS -ből meg az A-10C trainerből vígan elvannak mondjhatni hobby szinten fejlesztgetnek és ennyi a történet... -
#556 Gondolom Molni azért nem EDe csinálja, mert nagyon szöszölős, sziszi-fuszi meló.
Erre csak azt tudom mondani, hogy ki nem tojja le? Pénzemért szeretek valami korrekt dolgot kapni. -
mcsaba #555 Valaki mondta ha lessz ideje megpróbálja leforditani a manualt, csak érdeklődnék hogy hogyhalad? köszi