37033
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Molnibalage
    Lehet szidni az Edét és kell is van miért, de akkor sincs jobb és nem is lesz mostanság... :

Tudom, hogy sokan nem szeretitek a Falcon modellezését, de azért a modellezési korlátokat figyelembevéve nagyon élvezeteset lehet repülni más korkszakok járműveivel.

Pl. FC2.0-ban van végre F-15C-n AIM-9X + sisakcélzó?

Lehetővéi teszi történlemi hadűveletek valamilyen szintű modellezését. Azért ugye belátod, hogy egy Sz-300, Tor és egyéb modern rendszerekkel teleszórt Lonci és MiG-29 Szu-27 gépek egész más környezetet jelentenek, mint mondjuk F-15A gépekkel repülni a Bekka Völgy felett.

Lehet, hogy valakinek fontos a tűpontos HUD szimbolika meg MFD képernyő, de nekem inkább nem. Nekem az a fontos, hogy korhű és viszonylag pontosan modellezett Sz-75, Sz-125, Kub stb. légvédelem van, légiharc rakékták nem az istenkirálycsászár szinten vannak és masszív légiharcok, amik spontán és megjósolhatatlanul jönnek létre a dinamikus hadjárat miatt. Igenis súlya van annak, amit teszel, mert nem elszeparált bevetéseket és 100% script "hadjáratot" repülsz.

Lehet, hogy ótvar a grafika sokak szemének. A Falcon legnagyobb hibája az baromira low res talajtextúra és szegényes objektum környezet. Emiatt a szárazföldi egységeket néha túl könnyű megtalálni. Meg sajnos az, hogy pl. néha képes esztelen dolgokra a motor miatt. Pl. rakétaindítóállás 1,5 mérföldnyire a radartól lenni, de ezeken lehet okos hadjárat és térképszerkesztéssel segíteni.

A Falcon inkább a változó takitkai helyzetet modellezi le faszán és a cselekedeteid és más cselekedeteinek hosszúváú hatását.

Azt viszont el kell ismernem - ha jól mködik - akkor a Lonci küldetésszerkesztője világbajnok. Iszonyatosa aprólékos feladatok kidolgozását tesz lehető, minden kis hülyeség kijelölető célnak - pl. egyetlen távvezeték oszlop.

(A gépek spwanolása a térképre hogyan van?)
  • Caterpillar
    "Tudom, hogy nagy kérés, de a Krím félsziget és környéke helyett választhatnának már valami normális helyszín, ahol normálisabb hangulatú bevetéseket lehetne összerakni. Európa, Korea, stb. "

Erre írtam hogy nem tudod milyen... Ráadásul a Grúz-Orosz konfliktus hihetőbb mint akármilyen fiktív európai butaság... A balkán meg lejárt lemez. Esetleg Izrael- Pakisztán az ami érdekes lehetne de ott meg nincs semmi csak sivatag! :D

Másrészt jah valóban unalmas lehet egy idő után, de valamiért kétlem hogy ne vinnék tovább a fonalat, csak az a baj senki nem tudja merre. Ugye prioritás a TBS meg a mil projectek...

Lehet szidni az Edét és kell is van miért, de akkor sincs jobb és nem is lesz mostanság... :(
  • Molnibalage
    Naná, hogy nem repülök. Meg sincs.

Ez mégis miben relevás annak megítélésben, hogy szeritnem koncepció nélkül fejlesztenek összvissza, egymással nem kompatibilis dolgokat...?

Lehet akármilyen szép az A-10, de lényegében egyfeladatos gép. Egy idő után egysíkú a repülés vele. Se csapásmérés, se vadászfeladat se SEAD sehol.

Hol van a nyíld adatbázis és fejleszthetőség? Sehol. Pedig erről volt még szó még 2-3 éve is...
  • Caterpillar
    Nekem egy 4 éves gépem van és nem sokkal lassabb max 5 FPS...

Hidd el az FC2 zsákutca.. Nem lesz kompátibils hozzá semmi csak amit a modderek összetákolnak.

Balázs te meg látszik nem repülsz FC2 -vel.. Nem repültél még igazán jól scriptelt küldetést 4 kamov 6 Su-25 + vadászfedezet vs NATO mindenféle... Semmi baj a krímmel, van tenger van hegy van lapos alföld. Hol a probléma?
  • hooah
    Szerintem az a baj, hogy egyesek a nagy jómódjuktól már nagyon magasra teszik a mércét. Szép meg jó az A10C, de milyen gépigénye van, meg hát csak 1 repülhető gép, akár milyen profin megcsinálva is. Majd talán 3 év múlva lesz rá időm meg anyagi fedezetem ilyen beruházásokba, addig tökéletes az FC2 nekem, aki meg fikázza az FC2-t az kicsit nézzen magába, mert tuti sokan vannak itt akik repültek még a sima LOMAC-al is.
  • Molnibalage
    Ez mind szép és jó. De, ha nem kompatibilis az FC2.0-al, akkor jelenleg van egy, azaz egy gép. A BS 2 éve kint van, ehhez képest kompatibilis formában sehol nincs egy új gép sem az A-10C-t kivéve, ami engem nem is hoz lázba.

Tudom, hogy nagy kérés, de a Krím félsziget és környéke helyett választhatnának már valami normális helyszín, ahol normálisabb hangulatú bevetéseket lehetne összerakni. Európa, Korea, stb.
  • hooah
    Azért ez a FC2 halott kijelentés azért kicsit erős.
  • Caterpillar
    A-10C -vel az avionika már kidolgozott, az MFD panelek kezelése megoldott, digitális térkép már Ka-50 -ben is volt... Van Litening és jól is működik van JDAM meg LGB.. Csak egy repmodell kell és kész a Flakon vagy F-15 vagy F/A-18...
  • Molnibalage
    Egy jó 3D modelle elkészítése egy tapasztalt modellernek néhány hét vagy 1-2 hónap főállásban. Egy jó kód elékészítése néhány év. :(
  • Caterpillar
    A Ka-50 lemodellezésével szerintem kaptak egy remek tapasztalati platformot, hogy használható minőségben képesek lemodellezni egy halikopter fizikáját, mostmár csak a tetves netcode-on kéne hegeszteni valamit hogy megoldható legyen az egy gép 2 ember dolog... Jetet pedig azért nem erőltetnek egyelőre I think mert nem megoldott a hangsebesség közeli és a fölötti AFM.

Pedig nem csak az Apache kabin van kész de a Flakon 3D modell is már réges régen kész.
  • Molnibalage
    Nem tudom, hogy mennyire bugos - egyáltalán melyik verzó a három közül? - de hogy nem fossa össze magát pár egységtől és géptől, az is biztos. Persze ennek ára van modellezés terén.

Valaholt a kettő közt kellene megtalálni az aranyközéputatat. :)

Alapvető gond, hogy - szerintem - mindkettő motorja - a Falconé nagyon - elavult és fércmunka. Ez a Lonci vonal leszármazottjain simán látszik. Össze vissza kalapálgatnak, de nem egységes.

A Ka-50 vonal szerinem teljesen felesleges. Lemodelleztek egy gépet, ami a valóságban semmire sem jó. (Erről már volt szó az BS topikban.) Nem kellett volna erőltetni a helit, hanem a jet harci gépeknél kellett volna maradni és azt továbbvinni. Persze ez csak magánvélemény.
  • Caterpillar
    Sebaj maradj csak a Flakonnál az úgyis olyan szép és kevésbé bugos.. xD
  • Molnibalage
    Az FC2.0 fél évvel kiadása után halott? Ok. Akkor bye-bye ED. Én a büdös életben meg nem fogom szerintem venni az A-10-et. Mert akkor ehhez sem lesz soha régi loncis gép sem, nemhogy új.

Kár érte. Nagy reményeket fűztem a DCS-hez.
  • Caterpillar
    A-10C soha nem lesz kompátibilis FC2 -vel... FC2 halott...
  • hooah
    Az A10C ugyan olyan mint az FC2, hogy kompatibilis lesz majd a FC2-vel és a Black Shark-al, legalább is valami patcheket követően?
  • LeonSilver
    Ahogy kinézett mondjuk ... Jó nagy szardarab volt.
  • bgabor
    Kivették Nevadát? Végleg?

Mínusz kilencven pont.
  • LeonSilver
    lál
    Osztán mé? Megtalált ijedni Uncle Sam, hogy szétbombázzuk Fasz Vegaszt?
  • Papa01 #567
    Ez a nem semmi... Közben kipróbáltam Wittman mester tanácsát, háát én továbbra is lassúcskának érzem... Ha a Maverick-es gyakorló küldit töltöm be és a város felé fordulok elég alacsony az fps... hátha lesz még optimalizáció.. :))
  • HungaroJET
    * Nevada terrain is excluded
  • LeonSilver
    Van benne igassság.

**--**

Most csak nekem nincs nevada vagy mi a rák?
  • HungaroJET
    Hát igen :( Beraksz a mission-be 50 egységet és darabos lesz az egész. Pláne ha egymás közelében (látótávolságon belül) vannak az egységek.
    Külön gond, hogy a textúrázást sem lehet állítani külön a fülkére/repgép skin-re/és a környezetre.
    A fülke textúra maxon kellene a többi pedig lebutítva (mert miért is kéne szebbnek lennie) csak hát ez nem műxik :(
  • Molnibalage
    Véleményem szerint túl sokat áldoznak fel a grafika oltárán. Őszintén, a videó készítőkön kívül kit érdekel, hogy 30, 60 vagy 90k polgionból az A-10 odell max LOD-on? Ez hardocre szim. A hardcore szimes meg a kabinból játszik, ahonna gyak. semmi nem jön le abból, hogy hány poligonos a gép, csak közeli kötelézesnél, ami a játékidő elenyésző része.

Én fele ilyen szép grafikával is meg lennék elégedve, ha kbírná azt, hogy pl. ne legyen állókép, ha max. FOV táján becsapódik 6-10 nem irányítatlan rakéta. Az FPS zabáló és ricegtető hangokat lecserélték már végre?

Az is jó lenne, ha kibírná azt, hogy 200+ földi egységet, és 30-40 helit / repcsit és rakétájukat mozgatna.

A textúraméretekkel is kegyetlenül el vannak szálva. Ismerek olyan skinerreket akik fele / negyed akkora tettúraméretből is csinálnak ilyen szép gépeket. Persze ahhoz tudás kell, mennyivel egyszerűbb megnövelni a textúra méretet...

A sok erőfeszítés legalább egy féldin hadjárata kellene, hogy fordítódjon.

Nagyon szépen leírva.
  • Papa01 #562
    Szia Wittman! :)

Köszi szépen, ha haza megyek kipróbálom!
    Az optimalizációs észrevételed nagyon tetszett!
  • wittman
    Szeva Papa!

Bemész a konfig mappába, graphics.cfg-t megnyitod szerkesztővel. Visibility range résznél, Low, Medium és High-nál. High-nál a structures sorban a második paramétert vedd le 20000-ről 6000-re. Mentés és go to fly. Mielőtt piszkálod, archiváld a graphics.cfg-t, de ezt neked nem kel mondani... :)

Ez lesz majd az optimalizáció az ED részéről :)
  • Papa01 #560
    Mesélj.. :) Nálam még mindig nem az igazi sebesség tekintetében.. :)
  • beci43
    Új patch.Szárnyakat kap tőle a sim.
  • HungaroJET
    Hát Ja, és persze amit az ARMY tejel nekik, azért a pénzért gondolom már ki is javítják nekik a kis xar bogarakat vagy adnak teljes hozzáférést a programhoz.
    Persze egy hozzáértő ember, egy pilcsi vagy a földi kiszolgáló személyzetből egy megfelelő üzemeltetési szakember röpke pár óra alatt helyrevágja azokat a xaros apróságokat amivel EDe nem akar vagy nem tud foglalkozni, én meg tökölhetek vele heteket :D Ha egyáltalán jut rá időm :(
  • Caterpillar
    Ők speciel pont letojják a fejecskédet... Ők a TBS -ből meg az A-10C trainerből vígan elvannak mondjhatni hobby szinten fejlesztgetnek és ennyi a történet...
  • Molnibalage
    Gondolom Molni azért nem EDe csinálja, mert nagyon szöszölős, sziszi-fuszi meló.

Erre csak azt tudom mondani, hogy ki nem tojja le? Pénzemért szeretek valami korrekt dolgot kapni.
  • mcsaba
    Valaki mondta ha lessz ideje megpróbálja leforditani a manualt, csak érdeklődnék hogy hogyhalad? köszi
  • HungaroJET
    Gondolom Molni azért nem EDe csinálja, mert nagyon szöszölős, sziszi-fuszi meló.
    Persze a nagyja megvolt már régebben, de egy-két dolgon finomítok még és találtam újabb hibákat is.
    Hibás a Tri-Mav függesztés is a MER-2 adapter is.
    A új "csúcsszuper" F-15C és F-15E-től pedig rájön a röhögőgörcs, mikor azzal példálóznak, hogy azok milyen pontosak: bombák egymásba! lógnak, a hajtóműgondola alján elhelyezett rakéták pedig nincsenek egy síkban, vonalban, hiába írtam már a fórumukra is ez ügyben.
    Persze nehéz síkba rakni a rakétákat, ha már az F-15C modell alsó része is xar. Walmis F15 modellje bizonyos tekintetben pontosabb volt mint ez az új EDe Scart/Gys F-15C/F-15E modell :(
  • LeonSilver
    Mondjuk ha valaki megcsinálná ezt a posztprocessz bizbaszt a-10c alá, hogy működjön annak igen nagyon és sokáig hálás lennék ;)
  • LeonSilver
    Ja. Én ezt használtam, nekem nem volt setét tőle a gém ;) viszont sokkal szebb(nekem) mint az eredeti. A bloom-tól más játékokban a falnak tudok menni így azt ki sem próbáltam.
  • wittman
    FC2 Cloud mod with HDR/Bloom... így helyes
  • wittman
    Ez a postprocessing modot ismerem, meg is van. Teszteltem, de nekem nem jött be, mert túl sötét így nem használom. Az alt+tab funkcióra a megoldás, hogy az FC2 option menüben a Full screen-ből vedd ki a jelölést. Ha viszont leszeded a postpro... modot, akkor vissza a jelölést.

Ez lenne a HDR mod?
    Én ezt találtam a HDR modra, ami igaz felhő modot is tartalmazza: FC Cloud mod with HDR/Bloom

Na ezt ki is próbálom...
    Lockonfiles szerintem is szarabb lett kinézetre... de hát ízlések és...ízléstelenek... :)

• DummyBoy
    Van ott egy BMP, azt át kell nevezni asszem, és akkor világosabb lesz ...

Ami miatt én nem szeretem ezt a modot, hogy nem működik miatta az alt+tab, amit én előszeretettel használok :(

Valamint játék tuningoláshoz:

Bár nekem nincs meg az A10, de mind BS mind FC2 alatt a Frazer féle BS Tweak Guide Alpha-t használtam és elég jól rendbe lehet vele hozni a teljesítményt ...

Próbáljátok ki:

Frazer - BS Tweak Guide Alpha
  • Molnibalage
    Ha te tudod fixálni, akkor ezek a szerencsétlenek miért nem?
  • HungaroJET
    "Ami gáz: összes verziójú F-15 törzs alatti pilonok, F-16 és F-18 szárnyak alatti pilonok beállításai ugyanolyan xarok.
    Az A-10-esek duál indítósinein lévő Sidewinder beállításokat ugyancsak elbaxták. Majd próbálom javítani."

F-15, F-16, F-18 pilon probléma elméletben és gyakorlatban megoldva, tesztelve.
    Most jön a programozási rész, majd megint teszt, ozt akkor remélhetőleg készen lészen :)
    Imádom EDét ! Csak csöpögtetik az Információkat, csesznek szólni, hogy mit változtattak megint. Ahelyett, hogy rögtön megcsinálnák a tutit :)
    De legalább így meglehetnek az én kis örömeim is.
    De lehet, hogy ezek Odaát csak dobnak egy morzsát, hogy:
    Nesze! Csináld meg nekünk ha akarod :D
    Még egy kis luázás ozt majd lövök képet is !
    Utána rendbe teszem a Varacskost és a Kandúrt is :)
  • LeonSilver
    Feltöltöttem az MF-re mert ez a lokkonfájlsz akkora darab szar lett, hogy még! A régi sokkal jobb volt.
    Valamit kell machinálni (állítani az ini-ben), hogy fasza legyen BS-ben (így simán kicsit sötét), erről Dummy tud nyilatkozni. Le is írta valahol (vagy BS, vagy Lo tápig) csak nem találtam meg..
    http://www.mediafire.com/file/l391734crql5cxf/LockOnPostProcessingFilter.rar

FC2-ben ilyen lesz tőle, szeritem nagyon ott van a szeren.