23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
#6925 paint.net... -
#6924 milyen progival csináltad ezeket? -
#6923 ennyi.. -
ezt a házat pl hány méterre állítsam be -
#6921 mire nem jó a képszerkesztő progi:) -
#6920 -
-
#6918 na ezt én sem tudom... (még!) -
#6917 Ment egy privi! -
#6916 az objekt mask után mit jelent az f betű? erre tudnál válaszolni? -
#6915 én 90% álltam mikor erre rájöttem, 3-4 napig csak ezeket javítottam... De utána már a 104 megás i3d egyáltalán nem akad egy alsó-közép kategóriás gépen. -
kisspeter1979 #6914 Köszi!
Még jó, hogy csak kb 10%-on áll a mapom, de így is eltart egy ideig mire mindet átállítom. :( -
#6913 csinálj egy képet hogy áll, és hogy szeretnéd, hogy álljon, töltsd fel, és többet fogok tudni mondani... -
#6912 #6903 HSZ-ben leírva... -
#6911 Nem vagyok informatikus, bár van közöm hozzá. Ezek mind rám ragadtak, hol innét, hol onnét, és kitapasztaltam. Ne aggódj én sem tudok mindent, még van mit tanulnom nekem is... -
#6910 Hát nem tudom! Akárhogy változtatom a "maxRot2"-t, ugyanúgy áll az eke.... -
kisspeter1979 #6909 Nálam a házak átlagosan 4 objektumból állnak össze. Minden egyes objektum láthatóságát kell csökkentenem? Vagy csak az összesített objektumét (pl.: dom3)? -
#6908 na puff neki
akkor marad az editor
köszönöm a segítséged
am elárulnád hogy ezeket honnét tudod?
vagy ilyen mélységekig hol lehet megtanulni?
ha informatikus vagy akkor nem kérdeztem semmit -
#6907 Ez egy nagyon nagy tévedés! Az hogy a könyvtárakban megtalálhatók az i3d-fájlok, az vagy hanyagság, vagy jópofiság, mert így ha ki akarsz venni vmit belőle, akkor könnyen megteheted. Miután betetted a modelleket a map-ba azok leírói a mapod i3d fájljába kerülnek át, így a külön i3d-ket akár ki is törölheted. Szóval nem lesz kihatással a mapban lévőkre. (ez nem igaz a "meghívott" i3d-kre, pl triggerek, silók, keréknyomok, füstök i3d-jeire, azokra továbbra is szükség lesz)
Ezért nő a map i3d fájlja ha minél több objekt van beimportálva, és nem nő ha kevés modell van duplikálva. -
#6906 és ha kitömörítem a mapot és ott keresem meg a mappákban a modelleket ha ott állítanám vissza a mértékét akkor az elméletileg kihat a mapon szereplő összes "klónozott" növényre is?
pl d:\mapom\models2\fa1.i3d-t megnyitom és állítok rajta akkor elvileg ha 100 fa van a mapomon akkor mind a 100nak át áll az értéke?
vagy ez nem járható út? -
#6905 Ha rám hallgatsz, akkor mielőtt betennéd a modelleket, nézd át őket editorban, és akkor utólag nem kell annyit javítgatni. -
#6904 feladtad a leckét rendesen
köszönöm a tanácsokat
a fák majd a következő mapon változnak... -
#6903 Nem elég. Minden egyes modellt külön-külön át kell írni. (macera és unalmas meló, de megéri)
Az hogy mekkorára állítod, az az objektum nagyságától függ, és nem mindegy, hogy van-e LOD nézete. Pl egy nagy épületet, ami mindenhonnan látszik szinte, és meghatározó a tájképben, azt érdemesebb nagyobbra venni (a map kb 2500*2550-as, így ennél nagyobbra nem érdmes állítani), de ha van LOD nézete is akkor csak a LOD-ot érdemes erre az értékre beállítani. A kisebb modelleket, pl állatok, autók azt pedig csak néhány száz méterre, mert messzebbről úgysem látszik. -
#6902 Nemsokára kiderül! Nagyon köszönöm! -
#6901 az első maxRot határozza meg, hogy mennyire emelje, a maxRot2 pedig azt határozza meg, hogy az eszköz milyen szögbe emelődjön a döntéshez képest. Így pl ha 10 fokkal emeli a maxRot az eszközt, és a maxRot2 0, akkor az eszköz 10 fokos szögben fog állni, és az emelővel emelkedik. Ha a maxRot 10 fokkal emel, de a maxRot2 -7 fokkal emel, akkor az eszköz csak 3 fokos szögben fog állni, de úgy hogy az emelővel emelkedik.
Remélem érthető... -
#6900 jaja mire elküldtem addigra már írtál
kérdés: elég a transformgroup-ok láthatóságát visszább venni vagy egyesével külön külön kell a transformgroup-okon belül visszavenni az objektek Clip Distance értékét
te mekkora számot javasolsz ennek az értéknek? -
#6899 Akkor elvileg a többivel nem kell foglalkozni, csak a "maxRot"-al? Az a baj hogy nem emeli elég magasra és teljesen le sem teszi. Azon erőlködtem hogy a harmadik pont jobban húzza fel a cuccot de nem akart összejönni... Köszönöm! -
#6898 http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1277554239&no=6895 hsz-ben leírtam. A 3D fákat pedig egyrészt alap map, és bármelyik modelleket tartalmazó oldalról letölthetők. -
#6897 erről írnál bővebben hogy ezt a láthatósági távolságot hogyan tudom állítani mind a gépeknél mind a modoknál?
+ ha nem saját tervezésűek a fáid akkor becsomagolnád az általad használtakat és feldobnád valamelyik megosztóra hogy kicsit bővüljön az én gyűjteményem is? -
kisspeter1979 #6896 Köszi! -
#6895 Attributes panelen a Clip Distance érték (méterben van) -
#6894 "rotationNode="14" maxRot="10 0 0" rotationNode2="14|0" maxRot2="-7 0 0"" ebből a maxRot határozza meg fok-ban. A három érték x y z tengelyekre vonatkozik. -
kisspeter1979 #6893 Szia Chris!
A láthatósági távolságot hogyan kell módosítani? -
#6892 Coursplay 2.4 HUN (a mod letölthető az Lsmulti oldaláról, leírás hozzá a gamefarm.hu-n) -
#6891 hidd el nekem, hogy ha normális fa modelleket használnál, akkor sem vágna oda a gépednek. Én kb 3-4 ezer(!) fa modellt helyeztem el a térképen (mind windshader-es), és az i3d csak kemény 1 MB-vel lett nagyobb. Ellenben, ha átnézed a modelljeid láthatósági távolságát, akkor jelentősen javítható a játékélmény. (nem tudom minek a 10-100 Km-es láthatóság, ha az egész map nem nagyobb 2,5-nél)
Persze ez csak egy tanács, nem kötelező egyet érteni vele... -
#6890 Helló mindenkinek! Szeretném a segítségeteket kérni!
<!-- Attacher Joints -->
<attacherJoints>
<attacherJoint index="14|0|0" rotationNode="14" maxRot="10 0 0" rotationNode2="14|0" maxRot2="-7 0 0" maxTransLimit="0 0.5 0" maxRotLimit="0 0 20" moveTime="1.5" shaft="31">
<bottomArm rotationNode="15" translationNode="15|0" referenceNode="15|0|0" zScale="-1" />
<topArm rotationNode="16" translationNode="16|0|0" referenceNode="16|0|0|0" zScale="-1" />
</attacherJoint>
<attacherJoint index="48|1|0|0" rotationNode="48|1" maxRot="-12 0 0" rotationNode2="48|1|0" maxRot2="8 0 0" maxTransLimit="0 0.8 0" maxRotLimit="0 0 20" moveTime="1.5" shaft="30">
<bottomArm rotationNode="48|2" translationNode="48|2|0" referenceNode="48|2|0|0" zScale="1" />
<topArm rotationNode="48|3" translationNode="48|3|0|0" referenceNode="48|3|0|0|0" zScale="1"/>
</attacherJoint>
</attacherJoints>
<trailerAttacherJoints>
<trailerAttacherJoint index="49|0" />
<trailerAttacherJoint index="21" low="true" />
</trailerAttacherJoints>
Ebből melyikkel állítom be hogy mennyire engedje le és emelje fel a munkaeszközöket? Megköszönném ha segítene valaki! -
Sparrow84 #6889 Ezt aláírom... :)
Ha még meg akarod spékelni, akkor a 3 kieg. hozzá összesen 6000, plusz a Profarm, amit most nem tudom milyen áron van, Nekem dobozosban volt 5e körül... Szóval finoman be lehet vásárolni...
Ja, meg a Mezögép-pack (felesleges, már bárhol elérhető, ha csak nem dobozos game-gyűjtő vagy), ami plusz 2000... :D
-
#6888 Pl.: a Tescoban még mindig 1990 Ft. Ennyit megér egy ilyen volumenű, jogtiszta szoftver!
-
#6887 Köszii: )
szoszibá: nekedis
akkor lehet h a jövőhéten megrendelem!:D -
mj111 hun #6886 Szia
Honnan tudom letölteni a módokat?