52658
-
#36449 link -
szgabe #36448 Ja, a videón a már több mint egy éve gyötört FaceTrackNoIR-ral készített vezetésem látható és az indokolatlan fejmozgás a kormányhoz képest, abból adódik, hogy indokolatlanul nézelődtem a pályán vezetés közben. Ezzel a programmal simán tudok jobbra kanyarodni, miközben balra nézek. Sőt le- felnézni, közelíteni-távolítani, jobbra balra csúszni is lehet úgy, hogy egy gombot se kell lenyomni hozzá. Csak arra fordítom a fejem és a szemem sarkából figyelem a képernyőt.
Gumikacsa!
Én is sokat szenvedtem vele és a legfontosabb, hogy valimit be kellet írnom a config.cfg-be, hogy egyáltalán engedélyezve legyen a gaméban. Aztán jött a tökölés a tengelyek beállításával, meg a kamera elhelyezésével, ja és az arcom megfelelő megvilágításával. -
Gerappa007 #36447 Szia!
Ezt a skint te csináltad erre a kamionra?Mert ha jól emlékszek ezen a modellen nem fekete lökhárító volt.Ha te csináltad tudnál segíteni? :) -
#36446 Sziasztok!
Mandoki72 , punky, Gabor55 , Szabi gyönyörű gépek/képek! -
peti178 #36445 Megszaladta a pénzből ami nem kevesebb mint 7 milliárd forint semmi cheat nélkül!
-
Mandoki72 #36444 Hali mindenkinek.
punky, Gábor55, NORBEE46, Szabi
Hajnali munkakezdés.
-
zorba3333 #36443 szgabe!
A videón látható kormány + fejmozgás valóban inkább bosszantó, mint élvezetes.
Ennek az az oka, hogy nincs összehangolva a fej, illetve a törzs elfordulásának érzékenysége / mértéke a kormány elforgatásának érzékenységével.
Erre szeretnék most egy rendkívül egyszerű megoldást mutatni.
A controls.sii fájlban a script 133. sora tartalmazza a fej mozgásának intenzitásáért felelős értékeket.
Konkrétan erről a sorról van szó:
config_lines[133]: "mix trackiryaw ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(6.00 - abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
Ugyanebben a fájlban a script 135. sora pedig a virtuális járművezető törzse elfordulásának mértékét / érzékenységét definiálja.
Ezt is mutatom:
config_lines[135]: "mix trackirx ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(10.00-abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
A sárgával kiemelt részben lévő számot változtatva tudod személyre szabni az elmozdulások érzékenységét / intenzitását.
Minél nagyobb a szám, annál "óvatosabban" reagál, vagyis annál nagyobb kormánymozgás szükséges az elmozduláshoz.
Ezáltal könnyen elkerülhető a videódban látott túl intenzív, és sokszor fölösleges nézetelmozdulás.
Arra érdemes figyelni, hogy a sárgával jelölt részben lévő számok csak egész számok lehetnek.
Amennyiben a gázadáskor, illetve fékezéskor fellépő erőhatásokból eredő mozgásokat is szeretnéd szimulálni, akkor a script 136, és 137-es soraiban lévő, eredetileg 0-ra beállított értékeket kell átírnod a neked megfelelőre.
Érdemes kipróbálni a beállítások személyre szabhatóságban rejlő lehetőségeket, mert nagyjából 3-4 próbálkozás után remek szórakozást tud nyújtani. -
#36442 Nem tudom, ez nekem miért nem működik, pedig direkt ez miatt vettem jobb minőségű kamerát.... -
Gábor, norbee46, Patrik, Szabi - -
#36440 Sziasztok!
Nagy guruk segítsége kellene. Szeretném megnyitni a tobj, a pmd, a pmc és ilyesmi filékat a játékban. Milyen prgrammal tehetem ezt meg?
Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm..
-
Gábor55 #36439
Szép képek/gépek! -
szgabe #36438 Zorba és Csizi!
A vitának induló, de a végére jó kis elemző hozzászólásaitok miatt én is kedvet kaptam a kanyarbanézés eme változatának a kipróbálására. Sajnos én joy-t használok a vezetésre és 5 perc játék után így majdnem epilesziás rohamot kaptam a képernyő ugrálásától. Úgyhogy marad a jól bevált Face Track NoIR.
-
Gerappa007 #36437 Ezt össze hoztam... :D
-
BhityHD #36436 Jó lesz! -
#36435 -
Stewen1967 #36434 Készül a Brutal Environment HD engine 3.1
Aki gondolja ötletelhet, a fő motiváció az AI-k városi zajok és egyébb Húrka hangok cseréje, de lehet beleszáll a kedvenc Scania hangom a motor amit csináltam engine és a váltó script is hozzá ? még nemtudom level 10-től kinyitva vagy 40 től ezek még kérdőjelek de 20.000 Lóerő ugye nem játék :)
Szóval hangok hang effektek, erre van, a SONY pictures, a FOX és a Columbia hanggyüjteményem egyenlőre amikkel tesztelem az odavert a gyárira elég rendesen...
Aki gondolja, ötletelhet... esetleg kívánságok is szóba jöhetnek....
minden esetre érdekes hogy ehhez "zéró" tömörítés kell különben nem műxik és a Brutal engin így mindjárt 450 mega minden esetre max 500 Megáig mennék el tehát óvatosan mert az ingyenes feltöltés ebbe a keretbe fér csak bele. (Sharemods) -
#36433 Jól megpakoltak ;)
norbee: Fasza -
#36432 Sziasztok!
Szép gépek/képek!
-
94Patrik94 #36431 Joejt mindenkinek :)
-
Mandoki72 #36430 Köszi. Majd mégegyszer nekifutok holnap. -
zorba3333 #36429 Amennyiben az ImmCam segédprogramra gondolsz, akkor az általam használt verziója HD, és Full HD felbontás alkalmazása esetén nem működik.
Pontosabban a használata már múltidő, mert időközben lecseréltem az elmúlt pár napban itt a fórumon kitárgyalt helyettesítő megoldásra.
Érdemes visszaolvasni, és átböngészni az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat.
Javaslom CsiziTrucker virtuális tollából származó írások tanulmányozását:
Figyelmesen elolvasva, és a leírtakat követve egyszerűen beállítható a kormánymozgással párhuzamosan mozgó fülkenézet.
Ha mégis ragaszkodsz a külön segédprogram alkalmazásához, mert nem szeretnél manuálisan szerkesztgetni, akkor, mint azt korábban többen is írták, létezik a szóban forgó segédprogramból több átirat is, így nagy a valószínűsége, hogy találsz olyat, amiben javították, és működik nagy felbontás mellett is.
Természetesen ezek a variációk is ingyenesek, és szabadon hozzáférhetőek.
Innentől rajtad áll, hogy az egyszerűbb bemásolásos módszert, vagy a külsős segédprogramot (ImmCam) választod.
A végeredmény mindkét esetben ugyanaz lesz, csak az alkalmazott lehetőségek között van különbség.
-
zsömi12 #36428 És még egy kérdésem lenne, mióta regisztráltam az SCS oldalán, a játékba való belépéskor állandóan azt írja csatlakozás online módban, beírom az adatokat és kidob a játék. Tudja valaki mi a probléma ? Köszi a segítséget! -
zsömi12 #36427 Üdv srácok! zorba3333: szeretném megkérdezni, hogy teljes képernyő módban működik-e az a program ,mert olvastam egyszer igen egyszer nem ?
Csináltam egy egyedi rendszámot az SCS weboldalán, ezt hogy láthatom, minden mapon látható vagy csak az eredetiben?Most Frank map-t használom és ott nem jelenik meg . -
(kár, hogy nem lehet simán a kabinra rakni a kiegészítőket.. :S) -
zorba3333 #36425 Visszaküldtem privátba a választ, illetve a megoldást a problémádra :) -
zorba3333 #36424 Persze, hogy ugyanaz, csak szemléltetésként másoltam be újból, hogy ez lesz az a sor az sii fájlban, ahová az általad használni kívánt billentyűk nevei kerülnek, vagyis a scripten belül ebbe a sorba kell beírnod a billentyű neveket.
Ezt írom is a hozzászólásban....
"A zárójelben lévő joy.pov1_down?0... helyére kerülnek majd be azoknak a billentyűknek a nevei, amelyeket beállítasz majd magadnak. Tehát ne lepődj meg, ha bemásolás után, de még a saját billentyűkombinációid megadása előtt NEM fog működni a dolog."
Nem értem, mi lehet a gond, CsiziTrucker leírása alapján működnie kell(ene). Én is az Ő instrukcióit követve csináltam meg.
A leírás szerint írtad át, illetve egészítetted ki a scriptet az általad használt billentyűk neveivel?
Apropó....
Egérrel próbáltad az irányítást ugye?
A 132-es sorban jelenleg benne van a bal egérgombra beállított oldalnézet funkció. Íme:
1 - (joy.pov1_down?0 + mouse.button_left?0
Ezt módosítottad? Amennyiben nem, feltétlenül tedd meg, hiszen egy gombhoz két funkciót nem lehet hozzárendelni.
Szerintem próbáld meg újra, mert valami elkerülhette a figyelmedet. :)
-
Rollerboy94 #36423 Olyan kérdésem lenne valaki nem tud Mercedes-Benz Ategot vagy valami kis teherautót a játékba ?? -
Mandoki72 #36422 Hali.
config_lines[132]: "mix trackiron ` 1 - (joy.pov1_down?0 + mouse.button_left?0| joy.pov1_left?0| joy.pov1_up?0| joy.pov1_right?0) `"
Ez ugyanaz a sor mint amit előtte is betettél, na mindegy a leírtak alapján jártam el
de egérrel kormányozva sem fordul a nézetem.
Amúgy köszi. -
#36421 Retrozok:D
Köszi srácok!
Punky,Patrik szép gépek :)
-
zorba3333 #36420 Ez kimaradt....
config_lines[132]: "mix trackiron ` 1 - (joy.pov1_down?0 + mouse.button_left?0| joy.pov1_left?0| joy.pov1_up?0| joy.pov1_right?0) `"
A zárójelben lévő joy.pov1_down?0... helyére kerülnek majd be azoknak a billentyűknek a nevei, amelyeket beállítasz magadnak. Tehát ne lepődj meg, ha bemásolás után, de még a saját billentyűkombinációid megadása előtt NEM fog működni a dolog.
Mindenképp olvasd el CsiziTrucker #36383 hozzászólásában leírt segédletet a saját billentyűk hozzáadásával kapcsolatban.
-
zorba3333 #36419 Üdv!
Szerencsére semmilyen külön .scs fájl nem kell hozzá :)
Azért nem működött, mert az orosz fájlban más billentyűk vannak definiálva, mint amik nálad jelenleg be vannak állítva. Pontosabban hiányos a billentyűk konfigurációja.
Ennél a megoldásnál úgy működött a dolog, hogy miután bemásoltad az "új" fájlt, felülírva a régit, akkor a játékon belül ismét be kellett állítani a különböző billentyű kombinációkat, viszont néhány napja CsiziTrucker fórumtársunk közzétett egy nagyon egyszerű, és jól működő megoldást, miszerint nincs szükség a teljes controls.sii fájl bemásolására, csupán elég néhány sort átírni benne, így megmaradnak az eredeti beállítások, és nem kell bajlódnod az ismételt kalibrálással.
Ehhez csak a felülírás előtti, általad használt controls.sii fájlra lesz szükséged, amiről vélhetőleg készítettél biztonsági másolatot, mielőtt felülírtad.
Az előbb említett CsiziTrucker által közé tett sorok a következőek:
config_lines[133]: "mix trackiryaw ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(6.00 - abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
config_lines[134]: "mix trackirpitch ` -0.02 `"
config_lines[135]: "mix trackirx ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(6.00 - abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
config_lines[136]: "mix trackiry ` 0.0 `"
config_lines[137]: "mix trackirz ` 0.0 `"
(Forrás: #36376. hozzászólás)
Miután megnyitottad a saját Controls.sii fájlodat, (nem a már felülírtat) az azonos számmal ellátott sorokat cseréld ki a fent lévőkre.
Ezt követően a fülkenézet kanyarodáskor már együtt fog mozogni a kormányzás irányával.
Viszont van egy kis rákfenéje a dolognak, mégpedig az, hogy a beállítás jelenlegi állapotában
a jobbra - balra nézés, csak úgy valósítható meg, ha a kormányt is tekered.
Szerencsére CsiziTrucker erre is ajánlott egy kitűnő, és egyszerűen alkalmazható módszert, melyet a
#36383. hozzászólásában olvashatsz el.
Amennyiben az ott leírtak szerint jársz el, akkor már a kormány mozgásától függetlenül is ki tudsz majd nézni jobbra-balra a járműből.
Javaslom, hogy próbáld ki az egérrel való irányítást, mert billentyűzetről elég problémás lehet a dolog.
Bár ezt a verziót billentyűzettel nem próbáltam, de az előzőleg általam használt eredeti ImmCam-os verzió
gyakorlatilag használhatatlan volt klaviatúrával a játék alatt, mivel a billentyű leütésére történő vezérlésnek csupán két végpontja van, ezért vagy jobbra-balra ugrál a kép, ahogy menet közben korrigálsz a kormánnyal, vagy nem történik semmi, de ahogy a mondás is tartja: "Próba, szerencse" -
Áki18 #36418 Sziasztok!
TSM 4.5 térképen játszok. Az a bajom, hogy a parkolókban nincs egy db kamion se, sőt még az utakon se nagyon járnak. Meg alapból nagyon kicsi a forgalom. Hol tudom ezeket megváltoztatni? -
Mandoki72 #36417 Hali.Az lenne a kérdésem hozzád hogy én billentyűzettel nyomom az ETS 2-őt
és arra hogy a kormánymozgás és oldalra nézés egyben működjön van valami
scs fájlod? Mert az oroszt próbáltam hogy rámásoltam a controls sii re de nem működött. -
Dévid112 #36416 Csodás gépezet! Mikorra várható? -
zorba3333 #36415 Szia!
Nálam tökéletesen fut a TSM 4.5.9, gyári dobozos játék + 1.8.2.5 játékfrissítés mellett, DLC nélkül, így elképzelhető, hogy nálad lesz valami probléma.
Első blikkre arra tippelek, hogy nincs plusz memória hozzárendelve a játékodhoz.
Amennyiben tévedek a memóriával kapcsolatban, akkor sem kell komoly dologra számítani, csak valami összeakadásról, vagy kompatibilitásbeli gondról lehet szó, de semmi gond, igyekszünk megoldani a dolgot :)
A következőt javaslom:
- Nézd meg a log.txt fájlt, hogy milyen hibát / hibákat ír.
Az említett állomány ERROR kezdetű sorai tartalmazzák azokat a hibákat, ami miatt vagy nem jelenik meg az adott modell / objektum, vagy összeomlik a játék. Utóbbi esetben a játék generál egy game.crash fájlt is.
Amennyiben még nem vagy jártas a témában, akkor az említett log fájlt a következő elérési útvonalon találod:
C:\Dokumentumok\Euro Truck Simulátor 2 -->log.txt
Ha minden kötél szakad, küld át a log fájlodat privátban, szívesen ránézek, de mielőtt ezt megteszed a következőre kérlek:
Töröld a jelenlegi log fájlodat, majd indítsd el a játékot, vezess egy kicsit lehetőleg ott, ahol a probléma előáll.
(Nyugodtan törölheted a log fájlt, a játék a program indítását követően automatikusan újraírja azt, így nem kell attól tartanod, hogy valami gond lesz belőle.)
Ezt, a játék által újonnan írt log.txt fájlt küld el nekem. Azért kérem ezt, mert így csak az utolsó indításkor betöltődő adatok lesznek benne, és ezáltal sokkal könnyebben meglehet határozni a hiba okát.
- Jó lenne tudni még, hogy minden fuvarnál / félpótkocsinál csinálja, vagy csak egy típusú szállítmánynál / félpótkocsinál jelentkezik a kilépés az adott városnál?
- Használsz olyan módot, ami grafikai, időjárás, vagy a térképre vonatkozó (tehát nem járműhang) hang paramétereket módosít? -
sziasztok szep napot -
aurél64 #36413 Sziasztok!
A tsmap 4.5.9 et raktam a játékba de ez az előző verziókban is így van sőt kiprobáltam mellőzni a tsm mapot és így is fenn ál a hiba mégpedig Bratislava és néhány ruhr vidéki város előtt ki fagy a játék ezt mi okozhatja? 1.8.2.5 Jogtisza játék
Előre is köszi a segítséget! -
CsiziTrucker #36412 Bármennyit hozzá adhatsz, de csak azokat kell szerintem amit a nézetekre használsz! Nálam a kormányon és a váltón lévő gombok mind be vannak állítva valamire és működnek!
Végül is a 132-s sorba amikor beírsz egy funkciót, gyakorlatilag engedélyt adsz annak a gombnak, hogy a nézetekre is használhasd!
-
#36411 Túlméretes szállítmány!
-
#36410 [IMG][/IMG]