Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

CB: Kis Lámpás Jimy

TaRka0107
Gépezet:

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

wollnerd
Sziasztok! a TSM map még nem kompatibilis a 1.6 pacth-cel, ugye? Mintha azt olvastam volna...
Nekem tetszik hogy az Wotr oldalon beállított a rendszám jelenik meg a kamionon.DLC-t is tervezem megvenni 2 hét múlva. Addig nincs idõm játszani a játékkal. 😞

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Luspy

Az akadások, szaggatások több dolog miatt is lehetnek, és nem feltétlenül jelentenek hibát.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nézzük meg példaként az alaptérképet, ami mod, és egyéb "külsõs" kiegészítõ nélkül is idõrõl idõre beszaggat, még ha csak egy-két tizedmásodpercre, de akkor is.

A régebbi verziók esetén (1.3.5-ig) ilyenkor az esetek többségében az állt a háttérben, hogy a játék egy újabb térképrészletet töltött be, és emiatt jelentkezett egy "minimális" akadás.
Tovább nõtt az akadással eltöltött idõ, ha az újabb elem az elõzõnél gazdagabban objektumozott volt, és emiatt nõtt a betöltési idõ is.

(Pl.: ha a TSM mapját megnyitod editorban, akkor láthatod, hogy az egyes zónák találkozási pontjainál közel azonosak az objektumok, így minimális az ebbõl adódó szaggatás.)

Ez rendkívül zavaró volt egészen az 1.3.5 verzióig, ezért az 1.4 megjelenése óta zónákra osztotta a fejlesztõ a térképet, illetve kibõvítette a logikai motorját a játéknak egy elõtöltési funkcióval, hogy a betöltések közötti idõt a lehetõ legrövidebbre csökkentse, ezáltal minimalizálja az ebbõl adódó szaggatásokat.

Az elõtöltést úgy kell elképzelni, hogy a program érzékeli mikor közeledik a játékos a zónahatárhoz, és egyszerûen a pufferba elõtölti a következõ elemet, így mikor a felhasználó odaér, már csak a megjelenítésre fordított idõ az, ami gondot okozhat.
Ez alapesetben annyira kicsi, hogy az emberi szem számára észrevehetetlen, vagyis nem szabadna szaggatást látni.

A valóság persze teljesen más, hiszen van lagg, és sokszor közel 1 másodperces kihagyások is elõfordulnak.
Nos, a hiba általában a túlzsúfolt térképelemekben, és a rengeteg hibás módban van, ugyanis hiába van elõtöltve, ha a megjelenítés a sok objektum, rosszul mûködõ mód, vagy a kelleténél részletgazdagabb felbontás miatt közel annyi idõt emészt fel, mint a régi verziókban a betöltés.

Sok esetben a felhasználó gépének teljesítménye is komoly befolyásoló tényezõ.
Több esetben fordult már elõ, hogy egy, a gyári specifikációban leírt minimális gépigényt épphogy meghaladó géppel szeretett volna a felhasználó Full HD felbontásban, 200% feletti render mellett játszani egy 512Mb-os videokártyával, és 2Gb RAM-mal.
Természetesen ez nem kivitelezhetõ, hiszen a "tûéles" kép, és a részletgazdag grafika, a rengeteg mód igen erõforrásigényessé tették a játékot.
Nem véletlen javasolják a plusz memória hozzárendelését a játékhoz.
(Ahogy mondani szoktuk: Valamit, valamiért)

Mint ahogy feljebb már utaltam rá, komoly hibaforrás a rengeteg silány minõségû, egymással akadó, adott verzióval nem kompatibilis, rosszul bekonvertált módosítás a játékhoz. Ez nevezhetõ talán a legkomolyabb problémának az akadások szempontjából.

További kényes pont a felhasználó gépe sebességének paramétereiben rejlik.
Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sebességû a memória ami a gépében van, mint ahogy a processzor órajele sem elhanyagolható.
A HDD sebessége már csak hab a tortán....

Szóval, egy szónak is száz a vége alapon a szaggatásokat rengeteg dolog elõidézheti, ami nem feltétlen jelent hibát, bár a játék közbeni komfortérzetet jelentõsen lecsökkentheti.
Amit tehet az egyszeri felhasználó, hogy megpróbál utánajárni a szaggatások okának, fõleg akkor, ha új módosítás, vagy frissítés telepítése után jelentkezik az elõzõeknél zavaróbban ez a probléma.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Misuka963
NO WAREZ ember <#wilting>

Egyébként néha néha beakadás, laggolás lehet emiatt?? Mert néha megy simán néha meg laggol idõnként és nagyon idegesítõ..

Alaplap: Asus M2N-SLI Delux Mem: 4 GB DDR2 800 Mhz Proci: Athlon X2 6000+ 3 Ghz Graf: Ati HD 5770 Tárhely: 1x 2T, 1x 1T, 1x 120 GB

Kedves Vajo! Ezt ajánlom figyelmedbe. Az az "Author: AlterEgos" felirat kicsit érdekes...

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

matesz19
Már megtettem korábban... 😞 De azért köszi. 😊

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Nézz át Off topikba, ott hátha van rá megoldás.

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

1.6.1-es patch-on szeretnék játszani DLC-vel+TSM 4.1.Nekem azt írja hogy nem kompatibilis.

Misuka963
Nagyon szép <#eljen><#taps>

fs9pilot: Szép Volvo,nagyon bejön <#eljen>

Mit szeretnél?

///M I Love BMW. :)

1.6.1 hogy lehet megcsináni a DLC-t?
Elnézést a fogalmazásban ejtett hibákért!
Így jár az, aki siet, és nem olvassa át elküldés elõtt a hozzászólását. 😊

#32324 (Csabi2007)
Az a lényeg, hogy most már mûködik.
A többit, amit leírtam, azt azért célszerû fontolóra venni, egy frissítés, vagy nagyobb módosítás elõtt, mert ezekkel a lényegtelennek tûnõ részletekkel, hatékonyan lelehet csökkenteni, a zömében kompatibilitásból eredõ problémák miatt fellépõ hibák számát.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Igen, a Beállítások / Irányítás menüben kell kipipálni az Adaptív Automata váltó" jelölõnégyzetét.

Egyébként, ha nem mikrokapcsolós pedállal játszol, hanem sima lapérintkezõs kivitellel (G25, G27, DFGT) akkor van be lehet úgy állítani, hogy a pedál mozgással lehet váltani.
Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a beállítások menüben a gázpedál holtjátékát egy kicsit nagyobbra kell venni.
Ezzel azt érheted el a játékban, hogy pl.: gyorsítasz egy elõzéshez, majd visszatérsz a sávodba, de nem akarod, hogy tovább forogjon az adott fokozatban a motor, akkor egy gázelvétellel feljebb lehet váltani egy fokozatot. Ugyanez igaz visszafelé is.
Mindössze annyi elõfeltétele van, hogy a motorfordulatnak a felkapcsoláshoz 1500rpm környékén kell lennie, míg visszaváltáshoz 1300rpm alatt kell, hogy forogjon a motor.

Egész jól sikerült a dolog. Ha jártas vagy egy kicsit a nagyvasak között, akkor a régi I-Shift, és az elsõszériás elektrohidraulikus PowerTronic váltókhoz voltak ilyen opciós lehetõségek.

Hát én nem csináltam meg amit írtál lentebb.. Annyit tettem csak meg, hogy magát a mentés mappát másoltam külön patch elõtt és a játék telepítési mappáját hátha valami gebasz lesz.. De mûködik minden csak a térkép lett felfedezetlen de nembaj azért nemkínlódom jólesz így

Alaplap: Asus M2N-SLI Delux Mem: 4 GB DDR2 800 Mhz Proci: Athlon X2 6000+ 3 Ghz Graf: Ati HD 5770 Tárhely: 1x 2T, 1x 1T, 1x 120 GB

matesz19
Csak a warez verzióknál jön elõ ez a hiba?? Faca... :/
Akkor nem lesz magyar, de akkor a módok is azért nem mennek?? 😞

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

...és ezt az adaptív váltót valahol be kell kapcsolni külön? Csak mert nekem emelkedõn is ugyanúgy elkapcsol már 1600 fele, ami nem nagyon jó.
Pedig alapból magyar a játék. Feltéve ha nem warez.

matesz19
Nincs valakinek egy magyarosító módja az 1.4.12-es patchez?? Mert nekem nincs benne magyar nyelv benne...

Hello!

Nem tudom, hogy másnál volt-e ilyen gond (nem olvastam vissza, bocsánat), de hiába van 1.5.2-es patch és a DLC, a játékban nem jelenik meg a térképen a kiegészítõben levõ egyetlen település sem. Csak annyi az eredeti térképhez képest az eltérés, hogy Magyarország megjelenik rajta, de a játékban a sárgás "útzár" miatt nem tudok arra menni...

Használok mellette TSM-et, de abból is a legutóbbi verziót, amellyel elvileg a DLC már kompatibilis és a két map összekapcsolható. TSM nélkül meg a fent említett helyzet van...

Valaki esetleg tudna segíteni?
Nem használok semmilyen trailer pakkot, mert a legtöbbje ugyanazt a félpótot használja csak más festéssel, és állandóan akadtak. Egy ideig összefûzögettem õket, de meguntam. Így most csak a Traffic mod van bent, és a Nordish and Bora pakk.

A JPM (Just Play Mod) az a TSM map hivatalos kiegészítõje.
A TSM 4.x verziójához jelent meg anno a JPM_4_X (Ez volt az 1.4.8 - 1.4.12 frissítéshez szánt verzió, amit dobozos játékokhoz ajánlottak. DLC nélkül simán futott 1.5.2 alatt is, sõt egy kis barkácsolással én használom 1.6.0 alatt is.

A TSM 4.1.0 verziójához elsõként megjelent a Multi traffic mod (ezt ajánlották az 1.5.2-re frissített dobozos játékokhoz + a DLC párosításhoz)
Majd megjelent a TSM 4.1.1 verziójához a JPM 4.5.1 csomag. (Ezt ajánlották az 1.5.2.1-re frissített Steam-es játékokhoz)
Végezetül pedig megjelent a JPM 4.5.1 a TSM 4.1.0 alá is, így az 1.5.2-re frissített dobozos verziókkal is rendesen mûködött.

Ez utóbbi fut 1.6.0 alatt, de némi "barkácsolást" igényel.
Jelenleg nem vagyok szerkesztgetõs hangulatomban, így inkább feltettem az elõzõ hozzászólásomban említett Traffic módot. Szebb is, változatosabb is, így marad ez.

Egyébként ez a JPM kiegészítõ tartalmazza a félpótok, és az AI jármûvek festéseit, magukat a módosításként betett jármûveket, valós cégneveket, stb.

ronso
Te trailer packot nem használsz?

Sakkoo.......Baszkiiii

ronso
Oké köszönöm kiprobálom
mi az a JPM?

Sakkoo.......Baszkiiii

Igen, az 1.6.0 miatt jelentkezik ez a hiba, azért írtam hogyha 1.6.0 frissítéssel használsz TSM mapot + kiegészítõit akkor.....

Használd helyettük a Traffic módot, és megszûnik a hiba, sõt még a forgalom is nagyobb lesz, valamint igen szépen kibõvül az AI jármûállomány is.
Én erre cseréltem a Multi Traffic módot, és a JPM kiegészítõt is. Simán fut, és nem kell szerkesztgetni.

Az ajánlott mód itt érhetõ el:
Traffic mod

<#wow1>

Hát ez valami ritka ocsmány bug...

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

ronso

na talán

Sakkoo.......Baszkiiii

ronso
Igazad van a MAN-ok változnak vörösre éjjel.....TSm 4x és multi traffic modot használok,de nekem ez a hiba a 1,6 patch miatt jött elõ mert eddig nem volt..

Sakkoo.......Baszkiiii

Amennyiben 1.6.0 alatt használsz TSM 4.1.0 + Multi Traffic, vagy JPM 4.5.1 mod kombinációkat, akkor kapcsold ki a Multi Traffic módot, vagy a JMP csomagot, és megszûnik a gondod, vagy némi szerkesztgetéssel össze kell "fésülni" a két kiegészítõt.

Nálam az MAN színe változott neonvörösre. Éjszaka jobban világított, mint a legerõsebb refim.

hotwheels
köszi! 😊

Vajo - nagyon nájszos! 😄

750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4

<#taps>

hotwheels

750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4

ronso
Most vettem észre,hogy miota 1.6 patch felkerült némelyik Scania kamion hirtelen ami velem szembe jön tüzpirosra változik...

Sakkoo.......Baszkiiii

Szabi
ezzel a póttal talán már jobban néz ki 😄

(ugyanaz a szín, csak a vontató tükrözõdik, a vontatmány meg nem -.-")

"Nulla tenaci invia est via"

Szabi
jééé, a tárhelyrõl nem törli a képet, csak a képeid közül az oldaladon 😄

"Nulla tenaci invia est via"

matesz19
Tudna valaki segíteni nekem az OFF Topikban?? Elõre is Köszönöm. 😊

Ezt a kifejezést még nem hallottam.😊

Az új frissítés miatt van. Amennyiben az elõzõ mentésed során épp fuvarban voltál, akkor azt is elvette, és a kamionodat "biztonságos parkolóhelyre szállította" a játékban megjelenõ figyelmeztetést idézve.
A megoldás rendkívül egyszerû....
Gondolom készítettél biztonsági mentést, mielõtt frissítettél, így csak annyi a dolgod, hogy az utolsó mentésedet a Profil / save mappából bemásolod, felülírva a frissítés utáni mostanit, és máris minden megy a régi állapot szerint tovább.

Akkor lehet gondod, ha nem üres mod mappával frissítetted a játékot.
Minden frissítés elõtt célszerû a használatban lévõ mod mappát / mappákat átnevezni, és egy, a frissítés idejére létrehozott üres mod mappával elvégezni a frissítést.

Továbbá a frissítés utáni elsõ indításkor célszerû a log fájlt törölni, fõleg akkor, ha az elõzõ játékok során módok összeakadásából adódó ERROR sorok is vannak benne.
Amennyiben van game crash fájl is, vagyis volt összeomlásból eredõ játékfagyásod, akkor érdemes azt is törölni, ugyanis a játék minden saját, vagy automatikus mentés indítása elõtt, "végigfutja" az említett fájlokat, visszatérõ bejegyzéseket keresve.
Mivel új frissítést telepítettél a régebbi verzió által kezelt fájlok automatikusan old jelzõvel lesznek ellátva.

Gyári vontatók / kiegészítõk esetén, ha a log fájlban benne maradnak a régi bejegyzések, és a játék érzékeli mellettük az ujjakat is, akkor azt összeakadásnak minõsíti, és hibaként jeleníti meg.
Ez persze nem jelenti azt, hogy kifagy a játék, hiszen nincs eltérés a fájlokban csupán felülírás történt, ami a játékmotor logikája szerint ERROR.
A gond akkor keletkezik, ha a szóban forgó gyári vontatón még korábbi verzióhoz tartozó "külsõs" kiegészítõket is használsz. Nos, ekkor jön a szaggatás, több ilyen elem esetén pedig a fagyás.

A legtöbben ilyenkor pánikolnak, és elkezdik szidni a játékot, pedig csak a log fájlt kellett volna törölni, illetve a használt módosításokban a szükséges változtatásokat átírni.

#32283 (Apocalipto)

Az általad kérdezett "Adaptív Automata váltó" a játékban mindössze annyit csinál, hogy az út, és lejt-viszonyokat figyelembe véve kapcsolja a fokozatokat.
Vagyis, ha pl.: egy intenzív gyorsítást szeretnél végrehajtani, mert épp egy gyorsítósávból kapcsolódnál be a forgalomba, akkor nem váltja el 1500 környékén, hanem engedi 2-2500rpm-ig típustól függõen forogni a motort.
Továbbá üresen, vagy kis terhelés esetén végre már nem kell egyesével végigkapcsoltatni vele a fokozatokat, hanem a terhelésnek megfelelõen kettesével, vagy akár hármasával is kapcsolja a fokozatokat, ez utóbbit természetesen csak nagy teljesítményû motor(ok) esetén.

Tulajdonképp a játékbeli tudása ennyi, így nem túl realisztikus, de a lényeget jól tükrözi.
Ugyanez igaz emelkedõ esetén is. Nem váltja el, hanem engedi forgatni a motort. Sajnos a fogyasztási értékek megjelenítése ebben az esetben elmarad a reálistól, de legalább történt elõrelépés ebben az irányban is. Bízzunk benne, hogy lesz még jobb is.

bundásnak hívjuk a 2*1 sávos utakat...amik szerpentinnel telitûzdelt, amik az autópályákat összekötik...<#wink><#vigyor0><#vigyor0>

CB: Kis-dublőr | Scania R730 V8

pxxl
kész az új fényezés is 😊
(amúgy festhetõ, ha valakit érdekel, akkor feldobom)

All hail the double x!

"bundás", ez mit jelent?
Én még csak az elején vagyok. még csak 250KM-es távokat megyek 1-1 fuvarral. Még csak 9es szintû vagyok.

pxxl
<#eplus2>
177 volt a max valahol az Olaszoknál, csak azt nem tudtam lekapni 😊

All hail the double x!

hát én a 480-as Scania-val 33-34literre hoztam ki egy Párizs-Erfurt vonalon, ahol lehetett bundásnak mentem. ha kicsit jobban odafigyelek lehet letudnám vinni 28-30ra is. <#circling><#circling><#vigyor3>

CB: Kis-dublőr | Scania R730 V8

ocskoszilard
Ez engem is érdekelne, mondjuk én manuálisat használok. 😊

A 43-45 Liter fogyasztás 100on, szép nagy!