52658
-
zorba3333 #36369 "Meg ha annyira értesz hozzá akkor tudhatnád ha valaki bemásolja azt fájlt akkor teljesen megváltoznak a kormány és billentyű beálltása. "
Kérlek, mielőtt a kioktató hangnemhez egyre közeledő stílusban reagálsz, olvasd már el azt a hozzászólást, amit kritizálsz, ugyanis az általad felvetett problémára szintén felhívom benne a figyelmet:
"A szóban forgó apró kis módosítás (mindössze 3kb) egy egyszerű config fájl, amit a C:DokumentumokEuro Truck Simulator 2Profileshosszú számsor elérési útvonalon lévő, azonos nevű fájlra kell lecserélni.
Ennek következtében az eddigi kormánybeállításokat a játék indítása után ismét el kell végezni, hiszen ez a fájl tartalmazza ezeket a beállításokat.
Tehát az ismételt beállítások nélkül nem fog működni a kiegészítő!"
Nyers verzió:
Pontosan így van, ahogy írod.
A nyers verzió alatt a publikáló által feltöltött, egyéni változtatásoktól mentes, a feltöltő által beállított "eredeti" verziót értem.
Természetesen, ha Te töltesz fel egy egyéni verziót, és azt letölti valaki, majd úgy használja, hogy nem módosít rajta, akkor azt nyers verziónak hívjuk. Abban a pillanatban, mihelyt változtatásokat hajt végre benne, és úgy használja, máris testreszabásról beszélünk.
Valóban rengeteg variáció létezik belőle, de ne keverjük a szezont a fazonnal!
Nyilván megtehettem volna, hogy belinkelek "ezer" külföldi fórumot, és mindenki mazsolázzon kedvére, de ha elolvasod a hozzászólást, akkor láthatod, hogy nem ez volt a cél.
Nem látom szükségét "az Én ezt is tudom típusú" hozzászólások írásának.
Elég sok felhasználó olvassa a fórumot, akiknek új a játék, és közülük sokan még csak az alapokkal ismerkednek, így illik rájuk is figyelemmel lenni.
Egy fórumnak többek között az a lényege, hogy úgy nyújtsanak a közösség tagjai segítséget egymásnak, hogy az információ lehetőleg mindenki számára használható legyen, függetlenül attól hogy új, vagy rutinos játékos, fiatal, vagy netán, már az idősebb generáció tagja az olvasó.
Továbbá figyelemmel kell lenni arra is, hogy nem mindenki IT guru.
Mennyivel lett volna jobb, ha belinkelek 8-10 alternatívát, és elkezdem beírogatni, hogy ezt + ezt a sort kell átírni, vagy módosítani, stb.
Egyébként, ha már a soroknál tartunk....
Alapból az sii fájlok egyike sem sorszámozott, így, aki sima notepad segítségével nyitja meg a fájlt, annak semmit sem mond, hogy pl. a 135. sort kell átírni.
A szóban forgó kiegészítővel pusztán egy alternatívát mutattam, aminek segítségével javítható a vezetési élmény a játékban.
Akit érdekel, és szeretné használni, az úgy is utána néz, kipróbál egyéb verziókat, kérdez, stb.
Értem én, hogy nincs az a Káka, amin ne lehetne még egy csomót találni, csak kérdés, hogy van-e értelme?
Ami a HD kérdést illeti...
Nálam a Orosz oldalról letöltött eredeti ImmCam verzió nem működött HD, vagy Full HD felbontás mellett teljes képernyőn.
Nyilván létezik javított / módosított verzió, Én a saját tapasztalatomat írtam le, amit szintén kihangsúlyoztam a hozzászólásomban. -
CsiziTrucker #36368 Ja, bocs látom már csak tegnap nagy buli volt még nem aludtam:)
De én meg irtam, hogy az immcammon lesem töltöttem, na lehet én nem tudom rendesen fogalmazni, de magyarul ugyan ezt controls.sii fájt kaptam korábban mástól csak más paraméterekkel!
Végig olvastam jó pár oldalt lengyel forumon és sokan bajlotak vele. De akinek sikerült csinálni egy jó beállitást az annyit tett hogy belinkelte azt pár sort és én meg bemásoltam controls.sii-be (132-139)
De később jobbnak tünt amit belinkeltem és irtam a srácnak hogy küldje át ennyi!
-
CsiziTrucker #36367 kössz a linket már valahol olvastam erről de nem akartam belemerülni!
És HD képre mi a magyarázat? Az jobban érdekel
-
CsiziTrucker #36366 Mondjuk az amit belinkeltél mtől nyers verzió? elég sok szlovák cseh lengyel forumot olvasgatok most nem találtam meg, de vagy 10féle beállitás van belinkelve ugyan ez controls fájl! a 135ös sor a lényeg.
ugyebár azoktól függ hogy a nézet hogy reagál a kormányra!
Most ha az ets-lt-re én töltöm fel akkor ezek szerint azt hivnád nyers verziónak vagy mi?
Meg ha annyira értesz hozzá akkor tudhatnád ha valaki bemásolja azt fájlt akkor teljesen megváltoznak a kormány és billentyű beálltása.
Aztán lehet újból!
Norby 646nak átküldtem az enyémet ugye ezt én is ugy kaptam! Én azért elmondtam neki, hogy elég 132-139sort mert ha az egészet bemásolja kompletten az én beállitásomat kapja meg! -
zorba3333 #36365 "Viszont ezzel azt akarod mondani, hogy nálam minden ultra beállitáson van 1920-1080as felbontás természetesen teljes képernyőn és az nem HD minőség? "
Természetesen nem erre gondoltam. Maga az ImmCam nem képes teljes képernyőn HD, és Full HD felbontás mellett működni, legalábbis nálam nem működik.
Free Track...
Gyakorlatilag a TrackIR fejmozgást érzékelő program ingyenes alternatívája, persze jóval szerényebb adottságokkal.
Íme a részletes leírása, ha netán házilag szeretnéd elkészíteni:
FreeTrack házilag
Amennyiben kérdésed van a témában, ezen a fórumon felteheted:
FreeTrack fórum
Magát a programot itt éred el:
FreeTrack
Ettől valamivel jobb, de nem hibátlan megoldás a Face TrackNoIR, ami szintén hasonló program, csak modernebb, jobban használhatóbb, mint a FreeTrack.
Szintén ingyenes, és itt éred el:
Face TrackNoIR
Ehhez a programhoz anno Fs9Pilot fórumtársunk készített ETS 2 specifikus beállításokat, amiket elérhetővé is tett itt a fórumon, így ha van időd, és türelmed visszakeresni, akkor nem kell a beállításokkal kínlódni, csak az elkészített sablont bemásolni.
(Szerintem, ha írsz neki privátban, szívesen átküldi neked a beállításokat, persze csak ha érdekel.) -
#36364 -
CsiziTrucker #36363 Jó biztos igazad én egyébként nem vágom annyira ezt a számitógépes témát, mindössze 3 hónapja játszok a játékkal, még a skinezést is a youtubról tanultam nemrég, meg bármelyik motorhangot beteszem bármelyik kamion álá meg egy két apró dolog ennyi!
Az a freetrack amúgy mi? fogalmam sincs!
"valamint nem képes teljes képernyőn a HD, illetve Full HD felbontás megjelenítésére, még manuálisan hozzáadott értékek beírásával sem"
Viszont ezzel azt akarod mondani, hogy nálam minden ultra beállitáson van 1920-1080as felbontás természetesen teljes képernyőn és az nem HD minőség? Ez se vágom -
zorba3333 #36362 Amennyiben másodlagosként rendeled hozzá a kormányodhoz, vezérlődhöz, stb a "nézelődés" funkciókat a beállítások menüben, akkor maradhat a hagyományos kormánygombról, vagy billentyűzetről való
jobbra - balra kitekintés is.
Sajnos egy funkciót kétféle módon egyszerre nem tud kezelni a játék :)
Másodlagos megoldásként, pedig ott van CsiziTrucker kolléga #36355. hozzászólásában leírt módszer, miszerint a nem működő funkciókat manuálisan beírva megoldható a gond.
#36355 (CsiziTrucker)
"Bocsi de ez nem új dolog! Én régota használom! Az immcamnak van egy olyan változata is ami a controls.sii-ben a 132től, 139ig atirja a sorokat, és igy minden kamionnal érvénybe lesz!"
Egy szóval sem állítottam, hogy új dologról van szó.... :)
Az ImmCam segédprogramot valamikor az előző év nyárán tárgyaltuk ki itt a fórumon, és egyöntetűen azon a véleményen voltunk, hogy a nehézkes beállítás, illetve korlátozott alkalmazhatóság miatt nem túl jó választás, ráadásul rendszeresen összeakad a FreeTrack, FaceTrackNoire programokkal, valamint nem képes teljes képernyőn a HD, illetve Full HD felbontás megjelenítésére, még manuálisan hozzáadott értékek beírásával sem.
Én az eredeti, változtatások nélküli módot linkeltem, amit a készítője töltött fel az elérhetőségben szereplő oldalra. Mivel mindenkinél mások az igények, mindenki más-más beállításokkal játszik, így nem lehet olyan megoldást készíteni ebből a módból, ami mindenkinek egyöntetűen megfelel.
Nyilván mindenkinek a saját feladata, hogy a bemásolás után testreszabja a saját beállításait :)
"Végülis a játékhoz nincs is köze hanem a kormány tengelyéhez van állítva a nézet! "
A hozzászólásomban erre külön felhívom a figyelmet....
..."hiszen a módosítás a kormányérzékenység beállításait veszi alapul, és nem magának a fizikális kormánynak, mint vezérlőnek a paramétereit használja."
"Az immcamnak van egy olyan változata is ami a controls.sii-ben a 132től, 139ig atirja a sorokat, és igy minden kamionnal érvénybe lesz! "
A szóban forgó kiegészítő is "univerzális", akárcsak az általad említett ImmCam variáció, hiszen ez is külön beállítás nélkül alkalmazható minden vontató esetében, de ezt is leírtam a hozzászólásomban :)
"A szóban forgó apró kis módosítás (mindössze 3kb) egy egyszerű config fájl, amit a C:DokumentumokEuro Truck Simulator 2Profileshosszú számsor elérési útvonalon lévő, azonos nevű fájlra kell lecserélni.
Minden vontatóval, (beleértve a modderek által bekonvertált járműveket is) kompatibilis, így nem kell külön-külön bajlódni a beállítással."
A linkelt videódon valóban optimalizáltabbnak tűnik a kiegészítő működése, mint a készítő által közreadott "nyers" verzió. :) -
patrik: Jó kép
norbi: Még mindig
punky: Jó a Wabis kombó bátyja ;) -
kisfüsi #36360 :) -
#36359 Sziasztok
tudna nekem valaki ajánlani engine módot ami jó és hibátlan.(nem akad,és ami nem fagy le,nem dob ki)
előre is köszönöm
-
CsiziTrucker #36358 Logitech g27-el játszok azon nem kell kikapcsolni semmit, minden müködik!!! Megy fullscreen modba is!! Az immcamnak nincs köze ehez! Nekem nem is volt a gépemre telepitve soha!
Az csak segit a beállitásban, amint leirtam az elöbb is, az csak a controls ba irja át a sorokat, amit mi is szabadon átirhatunk az immcam nélkül!
Nem okoskodni akarok, elöször nem jött be nekem se, de most már nem tudnék nélküle játszani!
itt meg én megyek, -
#36357 Ráadásul! Teljesen ki kell kapcsolni a kormány FFB-jét... És ez nem tetszik... -
#36356 Igen, de az a baj hogy az Immcam nem képes működni a fullsrceen módban, tudtommal... Csak ha ablakos módban futtatjuk a játékot. -
CsiziTrucker #36355 Bocsi de ez nem új dolog! Én régota használom! Az immcamnak van egy olyan változata is ami a controls.sii-ben a 132től, 139ig atirja a sorokat, és igy minden kamionnal érvénybe lesz!
Végülis a játékhoz nincs is köze hanem a kormány tengelyéhez van állitva a nézet!
Amit linkeltél, az a beállitás, szerintem nagyon rossz, mert kis mozdulatra is reagál a nézet az elég zavaró!
Tolatásnál vagy nézelődésnél viszont én az egeret használom, amit bekell állitani, hogy műkodjön,
(ha egy-két gomb nem akara működni a kormányon vagy az egéren azt 132es sorba bekell irni utánna tuti jó)
De csak ugy lehet például nézelödni ha közben nyomva tartjuk az egérgombot, elengedésnél viszont vissza ugrik normál nézetbe az viszont jó!
Meg kell szokni, főleg ha valaki h-váltót is használ, de utánna sokkal élvezhetőbb a kanyarodás körforgóba, és a 90fokos kanyarogba én szerintem
Én sem az immcamm-al állitottam be hanem videon játszó kolléga külte át!
Ez igy elég jó az én véleményem szerint! -
94Patrik94 #36354 Francia hataron toltom a hetveget
-
#36353 Ezt a modot láttam én is, de nekem a problémám azzal van hogy pl. egy elsőbbségadásnál el kell tekerni a kormányt, hogy körül tudj nézni (legalábbis az immcam-nál így volt, és a bemutató videóban is így láttam). egyébként ötletes, és jó hogy em kell hozzá külső program de számomra ez túl agy negatívum. főleg mire a 2x450 fokot eltekergetem mindkét irányba már lehet, hogy jön egy AI. -
#36352 -
Tuningtrabi #36351 Köszi! -
zorba3333 #36350 Akik szeretnének az eddigiektől realisztikusabb vezetési játékélményt elérni a játékban, azoknak érdemes lehet elolvasni a következő sorokat.
A napokban került kiadásra egy nagyszerű konfigurációs bővítés a játékhoz. A szóban forgó kiegészítő a kormányzással párhuzamosan, automatikusan mozgatja a fülkenézetet, külsős segédprogram, vagy eszköz hozzárendelése nélkül, vagyis semmi nem kell hozzá a játékon kívül.
A lényeg, hogy olyan vezetési környezetet szimulál, mintha valóban forgatnád a fejed forduláskor, tolatáskor, kanyarodáskor, vagy épp telephelyre történő beálláskor.
Mielőtt a régebbi játékosok elkönyvelnék magukban, hogy "igen, igen ezt ismerem ez az ImmCam nevű segédprogram" szeretném megjegyezni, hogy nem így van, hiszen, mint azt az előbb már írtam is semmilyen külsős alkalmazást nem kell futtatni.
Míg az ImmCam esetében szükség volt magára a segédprogramra, és minden vontató esetében külön kellett elvégezni a szükséges beállításokat, addig ennél a lehetőségnél semmi ilyesmire nincs szükség.
Minden vontatóval, (beleértve a modderek által bekonvertált járműveket is) kompatibilis, így nem kell külön-külön bajlódni a beállítással.
A szóban forgó apró kis módosítás (mindössze 3kb) egy egyszerű config fájl, amit a C:\Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2\Profiles\hosszú számsor elérési útvonalon lévő, azonos nevű fájlra kell lecserélni.
Ennek következtében az eddigi kormánybeállításokat a játék indítása után ismét el kell végezni, hiszen ez a fájl tartalmazza ezeket a beállításokat.
Tehát az ismételt beállítások nélkül nem fog működni a kiegészítő!
A jó hír, hogy azoknak is adott a lehetőség, akik egérrel kormányoznak, hiszen a módosítás a kormányérzékenység beállításait veszi alapul, és nem magának a fizikális kormánynak,mint vezérlőnek a paramétereit használja.
Ebből gondolom sokan rájöttetek, hogy a billentyűs irányítás esetén is használható, bár ott igen nehézkes a használata, mivel ennél az irányítási módnál csak két végpont létezik, vagyis nem valósul meg a fokozatosság.
Emiatt én, a billentyűzettel játszók számára NEM ajánlom, mert sokkal több bosszúságot fog okozni, mint játékélményt.
FONTOS:
Mielőtt kicseréled a meglévő, és az "új" fájlt, készíts az eredetiről, (vagyis amit eddig használtál) biztonsági másolatot, hogyha nem tetszik a módosítás, akkor pillanatok alatt visszaállíthasd a megszokott beállításaidat az eredeti fájl ismételt visszamásolásával.
Mivel az eddigiektől eltérően sokkal dinamikusabb mozgás lesz látható a képernyőn a különböző fordulási manőverek végrehajtásakor, ezért a kiegészítő használata megszokást igényel!
Én gyári, dobozos játékkal használom, 1.8.2.5 játékfrissítéssel, TSM 4.5.9 bővítménnyel, DLC nélkül.
Az irányításhoz DFGT korányt használok.
Akit netán érdekel, annak itt a bemutatóvideó, és az elérhetőség:
Camera Interior mod -
kisfüsi #36349 Jó napot! Rakodás London mellett, az Ikeában :) Punky-HosszúGabi-Gábor55 -
#36348 Köszönjük nagyon jó lett -
#36347 nem -
Gerappa007 #36346 Ha nem eredeti a játék,akkor is tudok magamnak rendszámot csinálni? -
Tuningtrabi #36345 Közben rájöttem. Bocsi! -
Tuningtrabi #36344 Helló!
Hogyan lehet a játékba betenni a World of Trucks-on készített rendszámot? /A játék eredeti/
A Választ előre is köszi! -
Gyurma77 #36343 Üdv. Mindenkinek!
Szép gépek/képek!
Hozok én is kettőt:
[IMG]http://[/IMG]
[IMG]http://[/IMG]
Szép napot!
-
#36342 -
Gerappa007 #36341 Valaki,aki ért a skinezéshez az írna nekem legyen szives!
Előre is köszönöm! -
#36340 Szép estét.
Megkezdődött a hétvége:
-
Stewen1967 #36339 Nincs mit,, legfeljebb lesz egy 3.1 ha kijön az 1.9-es patch bár az is igaz, a képeket róla elnézve nem is biztos hogy lesz benne új textura, mert az Orosz srác aki kipostolta is mintha csak a kontrasztal játszott volna :)
de ki tudja majd ha jön meglássuk.... -
#36338 Köszönjük! ;-) -
Stewen1967 #36337 Nem várom meg az 1.9-es Patch-et mert maga az SCS sem tudja mikorra lesz meg...
Aki akarja vigye :)
Direkt Linkek:
Sárga vonalak:
http://www.stewen.hu/X-Brutal-Environment-HD-engine-3-yelow-by-Stewen.scs
Fehér vonalak:
http://www.stewen.hu/X-Brutal-Environment-HD-engine-3-white-by-Stewen.scs
Kellemes játékot.
-
Gerappa007 #36336 Torrentes játéknak is van aktiváló kódja -
94Patrik94 #36335 Igen, mert kell az aktivalo kod -
#36334 A portás volt biztos a hibás ;) -
SMD70 #36333 http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_15_7s8nwislxi.jpg -
SMD70 #36332 Hali!
Valaki járt már így? Nem tudok a telephelyre beállni és lerakni a szállítmányt, zárva a kapu! (ETS2+DLS+TSMMAP 4.5) A hely a TSMMAP-n van (Görögország).
-
Gerappa007 #36331 Rendben köszi!
World of Trucks-on csak azok tudnak csinálni akiknek eredeti a játék ugye? -
adamtrucker #36330 Éjszakai műszak