Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!

Ha visszakerested, az dícséretes.
Sajnos azt kell mondjam, nem voltál elég alapos vagy kitartó, mivel ott van az. Emberbaráti kedvességbõl neked IS megtettem, mint anno egy kollégád esetében, hogy visszakerestem. Tehát íme: A megoldásra vezetõ iránymutatást a #31682 hozzászólásban találod - meg persze még korábban is, mivel ez már az általam tett visszakeresés bejegyzése.

#31682 idézete:

"Már írtam róla, érdemes olykor visszafelé böngészni a fórumot . Én most megtettem neked, de mennem kellett rendesen, hogy az egyébként impozáns képeken átrágjam magam, így most neked nem kell.

31577 bejegyzés idézet:

"Rómából Taza-ba, Afrikába haladva, még csak Bologna felé az autóm vezetés közben bugyi-rózsaszínre váltott. Majd idõvel a többi három kamionom is szépan sorban. Rengeteg utánajárás és próbálgatás során kijött, hogy ez egy "bug" és így rákeresve a mindenki barátjával (pink bug) egy youtub-os megosztásban lévõ linkek között leltem rá a megoldásra. Azóta ez nem jött elõ."

31579 bejegyzés idézet:

"A bug megoldására a link: http://www.youtube.com/watch?v=ap71U_0aRbE. a videó csak képek, a megosztó leírásában vannak a linkek"

Járj sikerrel!"

Idézet vége. Te is járj sikerrel! :)

Jó tett helyébe jót várj elv alapján cserébe annyit kérek, hogy segíts másoknak, ahol csak tudsz.

Üdv!
Ja, most látom hogy ez már 1.6, szóval most egy ideig nem próbálkozok <#kuss>
Eladtam a Scania-t, nincs bent semmi mod csak a TSM map, és megint azzal a Runtime Error-os ablakkal lép ki.
Megpróbálom a memória hozzárendelést,más már nem lehet....
Köszönöm a válaszokat.
Bocs, köszi a kiegészítést.
BlueMaster
A TSM hivatalos oldalán irdatlan nagy piros betûkkel ki van írva, hogy aki a TSM-el szeretne játszani ne frissítsen 1.6.0-ra!!!!

"SCS has release the patch 1.6 - Who wants to play TSM NOT update"

Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!

1.6.0 újdonságok:

Elindult a "Teheautók világa" weboldal.
World of Trucks site launched... OK!

Fényképstúdió és képernyõmentés kezelõ, fel lehet tölteni képeket a honlapra.
Photo Studio - includes Photo-mode and Screenshot Manager allowing upload of your best screenshots to World of Trucks... OK!

Online profilok, összekötheted a játékban lévõ profilodat a World of Trucks fiókoddal.
Online profiles - ability to connect your profile to your World of Trucks account... OK!

Új hang az új Iveco-nak
New Iveco Stralis Hi-Way sounds recorded from actual truck... OK!

Egyedi kürt hangok.
Individual air-horn sounds... nem tapasztaltam változást, pl. a DAF-nak meg a Magnumnak ugyanaz a kürt hangja. Vagy ez a kiegészítõ kürtökre vonatkozna? Azoknak eddig nem is volt hangja.

Valós üzemanyagfogyasztás beállítási lehetõség.
Realistic fuel consumption option... Késõbb

Adaptív automata sebességváltó beállítási lehetõség.
Adaptive automatic transmission option... Nem tudom mi ez, nekem szekvenciálisra van állítva

Rovid melók nagyobb valószínûséggel generálódnak.
Shorter jobs generation probability increased... akkor biztos így van...

Rendszámtábla lecserélésének javítása.
License plate changes fixed... akkor biztos így van...

Szerintem ugyanaz a TSM megy rajta, mint 1.5.2-n, mivel térképet érintõ változtatás nincs a fentiek közt.
hotwheels
Igen. (1.6.0 patch) :)

750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4

Udv mindenkinek. Az hogy kiirja a fogyasztast , azt honnan van? Az uj fejlesztes teszi ezt a dolgot? Koszi a valaszt.
hotwheels
Bocsi, nem láttam, ment repü.

Üdv mindenkinek.
Egy olyat kérdeznék, hogy az 1.6.0-ás verzió miben különbözik az 1.5.2-es verziótól és, hogy a TSM map 4.1.0-ás verziója megy-e rajta?
Válaszotokat elõre is köszönöm.
TopGun
hotwheels, neked nem szokasod valaszolni a privat uzeneteidre?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

hotwheels

Sziasztok! Megvettem a Euro Truck Simulator 2 Gold cd-t és azt szeretném kérdezni,hogy kell hozzá valamelyik patch, és ha kell akkor melyiket érdemes letölteni? Valaki tudna nekem ebben segíteni? Vagy esetleg melyik modot érdemes még letölteni hozzá?

Windows 7 Ultimate 32-bit Pentium Dual-Core CPU E5400 2,70GHz, 4,0G BRAM, ATI Radeon HD 4670

matesz19
Unatkoztam az éjszakai fuvar alatt... Ezért meghajtottam az 500 Pacis motort... Kicsit meglepõdtem mikor láttam hogy egy nehéz rakománnyal is viszi a majd nem 140 km/h-t és hogy kiakadt a sebesség mérõ mutató. xD

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Szabi
tetszik ez a fotómód :)

"Nulla tenaci invia est via"

Letöltöttem a frissített katonai csomagot, ma kipróbálom. Beraktam a forgalom módot, az remekül mûködik. Az Uralnál volt egy 230LE motor, beraktam az 1000LE helyett, alig bírt felgyorsulni 50-ig. :D Szóval valamit majd ügyeskednem kell. Ha esetleg lenne még kérdésem, feltehetném magánüzenetben Neked? Akár az Urallal, akár kamionkészítéssel kapcsolatban (ha nem túl bonyolult, csinálnék egy MAZ 537-et).
Igen, tört játékkal játszom, a korábbiakban nem volt probléma!
Akkor így jártam!

1.6.0 patch-el mûködik a TSM 4.1?
Ez a hiba már többeknek tört borsot az orra alá, de mindenkinél egy okra volt visszavezethetõ a jelenség.
Konkrétan tört játékkal játszottak, és ez okozta a problémájukat.
Lehet, hogy nálad is ez a helyzet!?

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Sziasztok!
Van egy kis problémám a játékkal!
Euro Truck Simulator 2 - Going East! 1.5.2.1s dlc verzióval játszom TSM 4.1el és az elsõ pár fuvarral nincs semmi gond, leszállítottam õket! Eztán vettem kamiont, vittem még 2 fuvart, majd a következõnél elindulok megyek, és egy idõ után eltûnik a szállítmány és visszamondott fuvarként jelenik meg!
Valaki, valami ötlet?

hotwheels

Próbáld ki így....

Amennyiben valamilyen mentést folytatsz a játékban, akkor az aktuális fuvar végeztével "aludj" egyet a játékban, hogy megjelenjenek az új fuvarok.

Ha netán mégsem így lenne, próbáld meg ezt letölteni:
Military Cargo pack
Ez biztos, hogy fut 1.5.2 alatt.

Fájlok szerkesztése...
A Total Commander tökéletes erre a feladatra, én is azzal csinálom az ilyen dolgokat.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Skypack
Elérhetõ is lett az 1.6os javítás :D sajnos az új volvot ez még nem tartalmazza, de halloweenra az is befog kerülni remélhetõleg :)

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Hétvégén megpróbálom szétkapni a fájlt. Régebben azt hiszem TotalCommanderrel nyitottam ilyet a Pedal to the metal korszakban. :D De van a gépen persze tömörítõ programom. Letöltöttem a forgalom módot, most fogom berakni, kipróbálni, remélem jó élmény lesz. Beraktam a katonai módot is, de nem használja a játék. Beállítottam indításnál, hogy érzékelje, kivettem minden más módot, kivéve az Uralt, de minden fuvar a gyári. Lehet, hogy nem kompatibilis a legutolsó javítással?!
Örülök, hogy tudtam segíteni, és végül sikerült megoldanod a dolgot.

A piros felkiáltójeles hibaüzenet teljesen normális volt ebben az esetben, de ezt írtam is anno a #32117. hozzászólásom spoiler-jében lévõ részének utolsó gondolataként, illetve linkeltem neked is a #32190. hozzászólásom "kompatibilitás" címet kapott link formájában ugyanezt. Gondolom olvastad õket, ezért tértél ki rá.
A lényeg, hogy sikerült...

#32213 (mzsolti21)
Ha már úgyis rászántad az idõd, és ennyire szétszedted a mod mappádat, akkor javaslom, hogy a különbözõ térképeket, és a hozzájuk tartozó, illetve azokhoz használt módosításokat a hibakeresés végeztével külön mod mappába rendezve tedd vissza, mint ahogy ezt már korábban javasoltam is.
Ezáltal rengeteg bosszúságtól kíméled meg magad a késõbbiekben.

Célszerû a térképekhez különálló profilt készíteni, majd a meglévõ mentéseidet bemásolni az új profilokba.
Ehhez ajánlott egy olyan "végsõ" mentést csinálni profiltörlés elõtt, ami semleges (gyári) helyszínen van, és a közösen használt mapokon rajta van. Pl: valamelyik gyári kamionkereskedõ udvara, Hotel udvara, stb
(Ez természetesen csak azokra az esetekre igaz, ahol egy profillal, több térképen játszottál. Ez persze nem kötelezõ, hiszen elviekben kompatibilisek az eddig együtt mûködõ térképek, de sose baj, ha könnyítünk a dolgon, és csökkentjük a kockázatot. )

Mivel minden profilhoz külön config.cfg is tartozik, így az ebbõl eredõ esetleges hibák is lekorlátozhatóak az adott map, adott profiljára, továbbá lényegesen lecsökkenthetõ a külön mappás megoldással a hibakeresés ideje, és a kiváltó ok(ok) száma.
Maradhatnak együtt a c:\dokumentum... mappában, de értelemszerûen mindig csak az aktuális mappa neve legyen mod-ra nevezve.
Remélem sikerül megoldanod a problémát.

Csak a térkép meg az egyik Scania van kipipálva a szerkesztésben, a többit már ki is töröltem.
Üdv!
Szép képek srácok <#eljen>

Volvo Powahhh :D Sometimes You win,sometimes You learn.

Nos biztonság kedvéért elmentettem külön mappába a profiles-t és magát a játékot! Felraktam a patch-et utána beraktam a TSM-et. Majd piros felkiáltójel jelent meg a mentésemnél rámentem kiírta, hogy problémák lehetnek tovább mentem, majd kiírta hogy a módosítások miatt a fuvar büntetlenül megszakadt a kamionom pedig a telephelyre lett szállítva.. Utána vállaltam egy fuvart és tökéletesen ment minden!!

Alaplap: Asus M2N-SLI Delux Mem: 4 GB DDR2 800 Mhz Proci: Athlon X2 6000+ 3 Ghz Graf: Ati HD 5770 Tárhely: 1x 2T, 1x 1T, 1x 120 GB

SLICK
visszaolvastam, de nem találom. Kulcsszavakkal is kerestem, de nem adta ki a fórum a kommentet amiben ez le van írva..
Esetleg leírhattad volna a megoldást is.

hotwheels

Luspy

Hi, többször volt már szó errõl a problémáról és a megoldásáról is...
SLICK
Nem tudja valaki az mitõl lehet, hogy fuvar közben egyszer csak rózsaszínre vált a kamion? De csak az általam megvásárolt kamionnál, sima gyors fuvaroknál a gép által adott kamionok egyike sem csinálta... Egyetlen modot használtam a Real Mercedes logo-t...

A hibából adódóan nem azért omlott össze a játékod, mert kikapcsoltad az általad említett módot, hiszen, ha ez lett volna a hiba, akkor rögtön kifagyott volna a játék, vagy be sem tölt, és nem tudtál volna vele egy ideig játszani.
Valószínûsíthetõen az lesz a gond, hogy a két különbözõ Scania mod, + a kiegészítõik összeakadnak vagy a Physics akad valamivel, és ez okozza a bajt.
(A random összeomlásért anno nálam pl.: a Physisc mod volt a felelõs.)

Ahogy már írtam az elõbb valószínû, hogy a két Scania mod akad össze.
Mielõtt továbblépnél, ha javasolhatom, akkor a következõképp kezd el a hibakeresést a szóban forgó Scania addon móddal kapcsolatban:
- Elõször engedélyezd újra a kikapcsolt módot, vagyis állítsd vissza az eredeti állapotot.
- Ezt követõen szedd le a mûhelyben azokat a kiegészítõket, amiket tartalmaz az a mód.
- Ezután az alapgéppel vezess egy picit, majd ments egyet. Ekkor már nem fogja hiányolni a kiegészítõket a módból, így nyugodtan kikapcsolhatod azt.
Innentõl már nyugodtan mehetnek a tesztkörök. Ha ismét kilép, akkor nem ez volt a hibás mód.
(Célszerû minden mód kikapcsolása elõtt hasonlóan tenni.)

Memória....
Emiatt a sor miatt gondolom, hogy több memória kell neki:
00:00:00.000 : Trying to allocate memory pool (204800K)

Amennyiben a módok "összefésülése" nem hozza meg az eredményt, akkor a grafikai beállítások oldalát kell szemügyre venni.
Mindenképp érdemes egy FPS-t mérned legalább két-három helyen.

Célszerû elõször egy olyan helyszínt választani, ahol gazdag az objektumozás pl.: egy város nappal, majd egy olyan környezetet ahol sok a növényzet, és végül egy olyat, ahol szinte elenyészõ az objektumozás.
A lényeg, hogy a három helyszín FPS értéke között ne legyen 10-15%nál nagyobb az eltérés.

(Ha azt akarod megtudni, hogy az aktuális kamionod mennyire eszi a gépedet, akkor is segítségedre lehet az FPS. Nézd meg belsõ nézetben, majd külsõ nézetben mennyi a két FPS érték között a különbség.)

Kisebb teljesítményû videokártya esetén sokat segíthet, ha az AI jármûveket low-poly modellekre cseréled, majd csökkented a környezeti textúra, és a növényzet részletességét.
Célszerû a tükrök látótávolságát közepesre levenni, a HDR-t kikapcsolni, a rendert levenni legalább 150%-ra
Ezzel felszabadul annyi grafikai erõforrás, hogy magasabb felbontáson is szépen futtatható a játék, egy gyengébb v.kártya esetén is.

A hiba megállapítása érdekében célszerû megnézni azokat a lehetõségeket, amiket az elõzõ hozzászólásomban írtam.

Misuka963
<#eljen>

Vajo: Szintén profi Scania <#taps>

Köszönöm, holnap kipróbálom mindet szépen sorban, hogy rájöjjek mi van.
Elõbb (még mielõtt bármit csináltam volna a leírásod alapján) kivettem a Scania addons-tól a pipát, természetesen eltûntek a kiegészítõk. Kb 40 km után kilépett a játék ezzel az üzenettel:

Igazából én is a memóriára gyanakodtam elõször, használtam is az mm_pool_size 1200-at, de nem hozott megoldást, igaz ez régen volt. Most még próbálom a grafikai beállításokat optimalizálni a laptopomra, ha túl kicsire veszem szaggatva megyek, alig látszik ugyan, de ez onnan észlelhetõ hogy egy idõ után fáj tõle a szemem. Ha túlságosan felveszem, akkor meg gyakran kilép, fõleg városokban, de gyönyörûen folyamatos a kép 90-nél is.
koszonom szepen

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

A metodika ugyanaz, mint bármilyen más tömörített formátum esetén.
Rengeteg tömörítõprogram kezeli, többek között ez is:
7zip

Itt több gond is van...

- Kevés a jelenleg elérhetõ memória a játék számára, ezért célszerû további memóriát hozzárendelni a játékhoz.
Indítóikon-jobb klikk / tulajdonságok / Cél: elérési útvonal végén, az idézõjel után nyomj egy space-t, majd írd be ezt a kiegészítést: -mm_pool_size 1200
Amennyiben kevesebb mint 4Gb RAM van a gépedben, akkor az 1200 helyett csak 400-at írj.

- A másik gond, hogy nem tudja betölteni a TrackIR dll fájlját, amire a hivatkozást valószínûleg a config fájlban keresi.
Ez akkor fordul elõ, ha azonos profilon belül egyik alkalommal TrackIR használata mellett történt mentés olyan állapotot takar, ami TrackIR használata mellett mentett pl.: zoom , majd ezt a mentést a következõ játéknál úgy szeretnéd használni, hogy nem csatlakoztattad a TrackIR egységet.
Amennyiben ez a helyzet, akkor nyisd meg a config.cfg fájlt, keresd meg ezt a sort:
uset g_trackir "1" majd az 1-est írd át 0-ra. Ezzel kikapcsolod a TrackIR hozzáférést, így a mentésed elindul, majd vezetsz egy kicsit rámentesz, és visszakapcsolod a TrackIR-t, és minden megy tovább a régi kerékvágás szerint.

Ami a Scaniat illeti...
Természetesen nem kell lemondanod a géprõl, csak addig kell kikapcsolni, amíg az akadás okát keresed.
Ezt meglehet ideiglenesen úgy is oldani, hogy készítesz egy biztonsági mentést, eladod a Scania-t, majd kikapcsolod a modot.
Ha nem ez a mod a ludas, akkor ugyenezt megnézed a másikkal ect, ect.
Miután végeztél visszakapcsolod a módokat, bemásolod az eredeti állapotot, és onnan folytatod, ahol abbahagytad.

Egyébként ha van türelmed simán megoldható a módok összefésülése (akadásmentesítése)
Ebben a témában Ralph Wald-nak volt egy kitûnõ, képekkel illusztrált írása a RestaCar oldalon.
Íme a cikk:
Módok összefésülése Ralph Wald munkája

FONTOS!
A felugró oldalon a 8.pontban lévõ linkre kattintva tudod elolvasni a posztot.
A linkelt cikk csak regisztrált tagok számára olvasható, így elõször be kell lépned!

Az utolsó három sorral nem tudok mit kezdeni, ilyennel még nem találkoztam.

7z fajlt hogy kell kicsomagolni
hotwheels

Vajo, retoucher, gigamen, kisfüsi, pixxel -
<#eljen>

Jó estét! :)
Bocs a dupláért, kimásolom a log file error-os sorait:
physical memory total: 3062MiB
00:00:00.000 : physical memory avail: 2235MiB
00:00:00.000 : virtual memory total: 2047MiB
00:00:00.000 : virtual memory avail: 1930MiB
00:00:00.000 : Trying to allocate memory pool (204800K)
00:00:00.018 : <ERROR> Unable to load dll from NPClient.dll.
00:00:00.022 : Disabling color wrap as both color strings are empty

Meg van 3 ilyen sor:
<ERROR> Maximal water level count exceeded!
Most a Scania-val megyek, ha kiveszem be se fog tölteni. Meg másikat nem szeretnék, vagyis nekem ez a perfekt.
Nagyon valószínû, hogy azért lép ki, mert összeakadnak a módjaid.
Mielõtt bármit is teszel, nézd meg, hogy mit ír a log fájl!

Amennyiben nem tudtál meg belõle semmit akkor:
Elsõként a Physics módot kapcsold ki, mert sajnos rengeteg hiba okozója.
Második körben vagy a Keda féle Scania modot, és a hozzá tartozó addon pakkot kapcsold ki, vagy az R 730-at, mert nagyon valószínû, hogy összeakadnak.

Továbbá javaslom, hogy a térképeket, és a hozzájuk használni kívánt módosításokat külön mod mappába tedd, így elkerülhetõek az akadások, fagyások.
(Ez persze így utólagosan kissé macerás, de megéri.)
Nálam például minden térképhez külön profil, és külön mod mappa tartozik, így igaz, hogy több helyet foglal a C-n, de nincs akadás, fagyás, stb.

Végezetül, ha semmi sem segít, bár ez nem valószínû, akkor itt van fs9pilot fórumtárs hozzászólása, bár neki nem kilépett, hanem visszaugrott zoomoláskor, de a megoldás hátha segít neked is, ha a fentiek közül semmi sem válik be.
Itt éred el:
Zoomolási gond
Remélem sikerül megoldani a problémát

Megoldodott a problema, koszi . Egy real logos mod zavart be , ugyanis 1.5.2 os verziom van es abban mar benne van a real logos mod a renaultra..es nekem megegyszer bennt volt es az volt a hibas..Kosz szepen.
Sziasztok.
TSM 4.1.1-nél Steam-os verzióval ha zoom-olok a mapon akkor kilép a játék. Van erre valami orvosság?
Csak a 4 map fájl és a Scania van kipipálva.