Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

???
Üdv fórumozók.Pár kép magyarból.<#finom>

Szabi
/ban

"Nulla tenaci invia est via"

hy Valaki segítsen kellene nekem valahogy az 1.6.1. versionak a crackje
gordon 24
Srácok! Ha használom az 5:4 es modot, ilyenkor ugye más az indítás, hogy tudom növelni a használható memória nagyságát?

Beraktam ezt a multi trafick modot, aztán elég sûrûn kilépked miatta. Nem mondanék le róla, több mint valószínû, hogy ez a baja.

Legalábbis szerintem.. Ezek a modok vannak, lehet egyéb akadás? (hátha tudja valaki, mondjuk így kb esélytelen, de hátha :-))

ime a modok:

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzztrafficsound_tsm35.scs
zzzzzzzzztgs.scs
zzzzz_Kilroy´s_Multi_Traffic_Mod_ETS 2.0_JPM.scs
TSM-Map_4_X_prefab&more.scs
TSM-Map_4_X_model.scs
TSM-Map_4_X_map.scs
TSM-Map_4_X_def&mat.scs
ds3wheel.scs
5-4-aspect-rat-1.3.x-v.1.0.scs
50k_wheels_pack.scs

Downhill!!

Misuka963
<#eljen>

Luspy
8x8-as vagy nagyobb alváz?

Kéne nekem egy scania r730-hoz 8x8 vagy nagyobb alváz legalább 2000l tankkal.Aki tud dobjon már nekem egy linket.
R420
<#smile>

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

TaRka0107
Patch-ben van benne. Azt hiszem az 1.5-tõl.

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

Bár nem nekem szólt a kérdés, de gondolom a válasz a lényeg....
Nos, a "Forint módot" magadnak be tudod állítani a következõképp:

A TSM mapon keresztül mutatom meg a folyamatot....
Megnyitod a C:\.......\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod\TSM-Map_4_X_def&mat.scs\def\\economy_data.sii fájlt.

Ebben a fájlban megkeresed az Euróra vonatkozó részt, és átírod Forintra.
Ugyanebben a fájlban tudod módosítani a sofõrök fizetését, a garázsok, fejlesztések, stb. árát is, ha netán a késõbbiekben szükséged lenne rá.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Ez a forint mod saját készítésû?

zsan666:
Név szerint nem írtam, de ezt a progit /LookingHelper/ használtam én is az XP-n, de a win 7-en azóta sem megy, így lemondtam róla. Egyébként a Szabi-val folytatott eszmecserém pontosan e körül a probléma körül forgott, amit ez a progi megoldott és nem értem miért jó a jelenlegi oldalranézés, pillantás? Miért jó három gombot kezelni amikor kettõvel gyorsabb és egyszerûbb benézni a keresztezõdésbe?
Nagyon köszönöm neked és zsan666-nek is a reagálását a hsz-omra.<#worship>
Az általad linkelt kis progit a kanyarbanézésrõl még nem próbáltam ki, de ezen hsz kíváncsivá tett...
jutiput
Igen, igazad van, tévedtem!Üdv.<#falbav>

Nálam sajnos nem is nagyon akar mûködni, mert valamivel összeakad, de fogalmam nincs, hogy mivel, hiszen különálló program.

Elvileg az ETS 2 futtatása elõtt el kell indítani az ImmCam alkalmazást, és a játék alatt végig mennie is kell. Eddig renden is van a dolog, de játékon belül nincs kalibrálási lehetõség, pontosabban egy olyan alternatíva mentén oldható csak meg, hogy ablak módban futtatod az ETS 2-t, majd elvégzed a szükséges korrekciókat.
Igen ám, de az ETS 2 csak akkor hajlandó tudomást venni a változásokról, ha újraindítod.
Bár a fejlõdési irány nagyon jó, de a program jelenlegi formájában több bosszúságot okoz, mint játékélményt.

Egyébként zsan666 fórumozótársunk által a #32455 sorszámú hozzászólásában linkelt kis segédprogram remekül mûködik.
Mûködése a következõ:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A letöltött állományt bárhová ki lehet csomagolni, nem kell sem a telepítési, sem a mod mappában lennie.
A program indítása után a felugró ablak alján lévõ "Select Game Controller" gombra kell kattintani, majd a felugró menübõl ki kell választani azt az eszközt, amivel játszani szeretnél.
Ezután már nincs más dolgunk, a New Key..... kezdetû sorok mellett lévõ szövegmezõbe kattintani, és megnyomni a kiválasztott eszközön azt a gombot, amivel szeretnénk a játékon belül jobbra, illetve balra nézni.
Ezután, már csak egy OK, és máris mehet az ETS 2 indítása.

FONTOS!
A billentyûk beállítása után a segédprogramot nem szabad bezárni! Végig futnia kell, amíg játszol.
A beállításokat nem menti el a program, így minden esetben, mikor az ETS 2-õt indítod, újra be kell azt állítani.
Remekül mûködik 1.6.1 alatt, így már valóban csak addig nézek jobbra, vagy balra, amíg a gombot nyomom.
A program csak aktív játékvezérlõket érzékel, tehát az épp offline módban lévõ (nem csatlakoztatott állapotú) kormányra, kontrollerre, stb nem fogsz tudni billentyût beállítani.

#32440 (mzsolti21)

Gratulálok, és elismerésem a kitartásodért.... 😊
Amennyiben a memória hozzárendelése nem oldja meg a problémát akkor az alábbi dolgot még ki lehet próbálni:
Sok esetben a festéseket lelkes, ámbár nagyon amatõrök készítik, akik a kívánt szín, vagy textúra, template-re való felrakása után elfelejtik a háttérmelót elvégezni.

Sok esetben nem használnak külön layer-eket sem az egyes textúraelemek, fagy feliratok felvitelénél, mint ahogy az egyesítés is el szokott maradni.

Fotótextúrák esetében elõfordul, hogy eltérõ méretû a használt kép, mert egyszerûen elfelejtik az átméretezést azonos méretre, és formátumra.
Ennek általában a hiányos programismeret az oka. Nem tud az általa használt szerkesztõprogramon belül sem tükrözni, sem leképezni stb, vagy nem is tudja, hogy így kellene megoldani, hogy pl.:mindkét oldalon a helyes irányba álljon a felirat, logo, stb.
Ehelyett, keres ugyanarról a pl.: félpótról egy másik oldali képet, aminek a mérete máris más, mint az elõzõé stb, stb.

Inkább a nagy felbontásra koncentrál a szép megjelenés miatt, ami aztán a helytelen szerkesztésbõl adódó eleve nagy méret, plusz az irreálisan magas felbontású textúra alkalmazása akadást, fagyást, random kilépéseket okoz, fõleg akkor, ha arra a pl: félpótra készített festésre valami másik, betöltési prioritás szerint utoljára beolvasandó, vagyis elsõdleges használati státuszt kapó mód is hivatkozik, vagy használja azt.

#32444 (Apocalipto)
Teljes mértékben támogatom az elképzelésedet.....
Szerintem is jó lenne, ha ebbe az irányba is elmenne a játék fejlesztése, de véleményem szerint elõször a látványosabb, az eddiginél realisztikusabb játékmenet felé kéne elmozdulni.

Olyanokra gondolok, mint a felrakókon, lerakókon az ügyintézés (CMR, stb), vonatnál, kompnál jegyvásárlás, majd behajózás elõtt, a dokkban a jegyen szereplõ terminál, és azon belül az indulási sor megkeresése, tachográfkezelés, Zoll, és KPM kontroll az utakon, vámudvarokban stb, stb.

Ezeket pofon egyszerû módon meglehetne oldani.
Pl.: megérkezek a felrakóra, kiválasztom a fuvart, de ezután nem adná vissza azonnal a fülkenézetet, hanem egy felugró ablakban történne az okmánykezelés, ahol a fuvarodnak megfelelõ okmányokat kellene kiválasztanod, stb

Ugyanígy a komp esetén....
Megérkezel a kikötõbe, majd az eddigi felugró ablak helyett egy olyan panel jelenne meg, ahol elsõként a társaságot lehet kiválasztani akivel utazni szeretnél. A valóságban is ez történik, csak a fõnököd választ társaságot, és nem Te, de szerencsére a játékban a saját magad ura vagy.
Ezt követõen kellene megadni az uticélt.
Lehetne tovább is fokozni a dolgot pl.: azzal, hogy az adott kikötõben nem minden társaság indít járatot az általad elérni kívánt úti cél irányába, vagy aznap már nincs több hajó, szintén, mint a valóságban, emiatt lehet, hogy elcsúszol a határidõvel.
Az indulási sor megkeresése már grafikai kiegészítést is igényelne, ezért ez nehezebben megvalósítható, de nem esélytelen.

Az általad említett biztonsági rendszerek hasznosak ugyan, de kevésbé látványosak. Sajnos a fejlesztõk által megcélzott célcsoport a látványra, és a minél jobb variálhatóságra vágyik, és nem egy felvillanó kontroll lámpára a mûszerfalon, ami épp jelzi, hogy mûködésbe lépett egy biztonsági funkció.
Természetesen ezeket egy adott választható opción belül képzelem el, ami a beállítások menüben ugyanúgy ki, és bekapcsolható, mint mondjuk az adaptív automata váltó. Így azokat sem fogja zavarni, akik az eddigi egyszerû játékmenetet kedvelik, és ezzel szeretnének a továbbiakban is játszani, de kedvez azoknak is, akik komolyabban szeretnének elmélyülni a fuvarozás világában.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Misuka963
Hûtõ fuvart kaptál a tartályhelyett? 😄
Amúgy nagyon bejön ez a Daf <#taps><#eljen>

TaRka0107
mp3at is lejátsza. ets 1 játszotta le csak az ogg-t.

jutiput
Szia!
Az mp3 fájlt át kell konvertálni ogg. fájlba, mert csak azt játsza le a lejátszó!Üdv.<#integet2>

TaRka0107

Jönni kellett már, majdnem kifogyott. (de drága itt a gázolaj 😄)

TaRka0107
Azzal nem próbáltam, de hát mp3-al is jónak kellene lennie!

hotwheels

750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4

Jó estét!
Jó estét!
http://kephost.adatbazis.eu/images/25026596483910675757.png
És ogg kiterjesztéssel mit csinál?
TaRka0107
Üdv!

Miért van az, hogy mp3 zenét berakok, mikor indítanám el kilép exe hibával.

gigamen
Pár jó tanács, azt hiszem a fórumon el kell egy-két embernek.

Hungarykum-szerintem ezt a problémát hamar orvosolni fogják a moderek, én azt nem értem miért nem teszik opcionálissá miden kabin típushoz a spoilerezést. XL kabin elég hülyén néz ki a Volvon spoilerek nélkül<#confused>
SCS blogon sokan azt kérdik, hogy hol a króm rács? Oda is írtam, hogy ez csak az FH modell.
Kár, hogy nem lesz FH16 pedig jól nézne ki. Nem is értem, miért nem az FH16-ot csinálták meg.
De örüljünk, hogy ilyen is van, ami még nincs 😄

hotwheels
<#eljen><#eljen>

R420, Misuka963 - köszi! 😊

Szabi
új hír a blogon! utolsó finomhangolások és hamarosan kiadják végre! 😄

Misuka963
<#eljen>

Ricsi234

R420
<#eljen><#wink>

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

hotwheels

Toby0501
Látom, picit törni magyar, de lenni szemmi baj, gyakorlat tenni mester! Így lenni ez kamionossal isz, kocikázzál még hangyáckát fuvarozóként, majd idõvel kapni üzenet, hogy lehet venni kamiont, meg hitelt a bankból hozzá. 😊

sziasztok olyan gondom akadt hogynemrég keztem ezt a jatékot nem tudom hogyan vehetnék mgagamnak sajat kamiont.ne alkalmazot lEGYEK
Misuka963
<#eljen>

Szabi
900fokos kormánnyal játszok és tökéletesen tudok nézelõdni a gombokkal jobbra-balra 😄

"Én azt a funkciót kifogásolom, amikor "tökig" oldalra nézel a gomb benyomásával egyidõben, ez csak a nyomásig tartson és nem maradjon "beragadva"...."
Erre kiváló megoldás a Looking Helper program. Csak a nyomás ideéig néz a kiválasztott irányba.
Link
Mûködik a legfrisebb verzióval is és meghagyja az állandó oldalra nézés lehetõségét is.

VERESS 96
Azt jól csinálták meg, hogy az oldalra nézést kétféle módon teheted meg és ezért nem értem a problémádat.
Én azt a funkciót kifogásolom, amikor "tökig" oldalra nézel a gomb benyomásával egyidõben, ez csak a nyomásig tartson és nem maradjon "beragadva"....
A folyamatos oldalra fordulás úgy jó ahogy van, a hirtelen 90°-os fordulat van elcseszve, szerintem.
Az elsõbségadásos helyzeteknél aktuális a "tökig" oldalra pillantás funkció ráadásul gyors egymásutánban, mindkét irányban. Amikor elindulsz akár kikanyarodva, vagy egyenesen, úgyis elõrenézel és csak kisebb fordulásoknál, kanyarodásnál jön jól az a kis progi, a kanyarbanézés.
Készült egyébként erre a "tökig" oldalra pillantásra egy mod, mert más is furcsállotta a gyári beragadós megoldást, de ez a mod nekem win 7-en nem mûködik, csak XP-n.
Természetesen egy 900°-os kormánynál nem célszerû állandóan a gombot nyomni, de nem is kell a fent említett szituációk értelmében.

Szabi
szerintem így jobb ahogy most van, egy autóversenyes játékban csak oldalra pillantgatsz, ott jó ha visszamegy középre mert úgyis fõleg oda nézel, de itt ha pl. folyamatosan a jobboldali visszapillantó felé akarok nézni, akkor tökig elfordulna jobbra pár pillanat után, vagy ha tökig elakarok nézni a jobbra akkor ne tehessem meg mert nem enged addig nézni, csak a visszapillantóig? és akkor az oldalsó tükörbe hogy nézzek bele ? 😊

"én beállitottam a kormányon a balra gombra a balra nézést, jobbra gombra a jobbra nézést, felfelé a belsõ nézetre váltást (középre ugrik)," - valahogy én is teszem, de éppen ez a belsõ nézetre váltás a felesleges. Gondolj bele ha csak addig néznél jobbra vagy balra ameddig az illetõ gombot nyomod, majd elengedve azt, belsõ nézetre vált azaz elõre nézel. Ugye ez így sokkal egyszerûbb és a cseheknek nem került volna semmibe...
Rémlik mintha a 18wheels....így mûködne....?!
Van olyan õsz mod ami kompatibilis a TSM map-pal?
A sima FH modell mellé megcsinálhatták volna az FH16-os változatot is.
Elvégre nagy különbség nincs köztük. Csak egy kicsivel másabb fülkét kellene csinálni.
Az FH olcsóbb lenne az FH16 meg kicsivel drágább és a hozzá tartozó belseje lenne.
Úgy, mint a többi kamionnál az olcsóbb és drágább belsõ.

macleody
Úgy tudom az 1.7-es patch-el jön az új Volvo.
Fura... Leszedtem az 1.6.1 frissítést, de ebben nemhogy új Volvo, hanem semmilyen új kamion nincs (vagy csak nem találom?)... Akkor mi a fene változott? Nem azt nyomatták nagyban scs-ék, hogy a következõ frissítéssel kijön az új kamion is?

Mivel az SCS maga elé állított célközönségének az átlagéletkora nem követeli meg az ilyen szintû hardcore szimulator beállításokat, így nem valószínû, h ilyen mélységekig belemenjenek ilyenekbe.
Bár ha az utolsó patch-et figyelembe veszük, lehet, h ki/be kapcsolható verzióba bekerül, de nem hiszem, h ez a közeljövõbe lesz, pláne, h ezek a funkciók nincsenek minden kamionba, vagy tévedek?!

ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

Arra egyébként kíváncsi vagyok, hogy ahogy fejlõdik a játék belepakolják e majd a cuccokat amik a mai vontatókban elérhetõek.

Ebbõl a 2 legfõbb ami érdekes, az egyik az "Eco-roll" nevezetõ funkció, ami emelkedõ elején tempomattal is engedi túlgyorsulni a kocsit hogy lendületet szerezzen, majd dombon lefele a váltót üresbe kilöki, ha túlgyorsul akkor retarder fékezi.

A másik meg az önmûködõ vészfékezõ rendszer.

+1 Esetleg még sávelhagyás figyelmeztetõ rendszer.