Euro Truck Simulator 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Beraktam ezt a multi trafick modot, aztán elég sûrûn kilépked miatta. Nem mondanék le róla, több mint valószínû, hogy ez a baja.
Legalábbis szerintem.. Ezek a modok vannak, lehet egyéb akadás? (hátha tudja valaki, mondjuk így kb esélytelen, de hátha :-))
ime a modok:
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzztrafficsound_tsm35.scs
zzzzzzzzztgs.scs
zzzzz_Kilroy´s_Multi_Traffic_Mod_ETS 2.0_JPM.scs
TSM-Map_4_X_prefab&more.scs
TSM-Map_4_X_model.scs
TSM-Map_4_X_map.scs
TSM-Map_4_X_def&mat.scs
ds3wheel.scs
5-4-aspect-rat-1.3.x-v.1.0.scs
50k_wheels_pack.scs
Downhill!!

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"
Nos, a "Forint módot" magadnak be tudod állítani a következõképp:
A TSM mapon keresztül mutatom meg a folyamatot....
Megnyitod a C:\.......\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod\TSM-Map_4_X_def&mat.scs\def\\economy_data.sii fájlt.
Ebben a fájlban megkeresed az Euróra vonatkozó részt, és átírod Forintra.
Ugyanebben a fájlban tudod módosítani a sofõrök fizetését, a garázsok, fejlesztések, stb. árát is, ha netán a késõbbiekben szükséged lenne rá.
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Név szerint nem írtam, de ezt a progit /LookingHelper/ használtam én is az XP-n, de a win 7-en azóta sem megy, így lemondtam róla. Egyébként a Szabi-val folytatott eszmecserém pontosan e körül a probléma körül forgott, amit ez a progi megoldott és nem értem miért jó a jelenlegi oldalranézés, pillantás? Miért jó három gombot kezelni amikor kettõvel gyorsabb és egyszerûbb benézni a keresztezõdésbe?
Az általad linkelt kis progit a kanyarbanézésrõl még nem próbáltam ki, de ezen hsz kíváncsivá tett...
Elvileg az ETS 2 futtatása elõtt el kell indítani az ImmCam alkalmazást, és a játék alatt végig mennie is kell. Eddig renden is van a dolog, de játékon belül nincs kalibrálási lehetõség, pontosabban egy olyan alternatíva mentén oldható csak meg, hogy ablak módban futtatod az ETS 2-t, majd elvégzed a szükséges korrekciókat.
Igen ám, de az ETS 2 csak akkor hajlandó tudomást venni a változásokról, ha újraindítod.
Bár a fejlõdési irány nagyon jó, de a program jelenlegi formájában több bosszúságot okoz, mint játékélményt.
Egyébként zsan666 fórumozótársunk által a #32455 sorszámú hozzászólásában linkelt kis segédprogram remekül mûködik.
Mûködése a következõ:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A program indítása után a felugró ablak alján lévõ "Select Game Controller" gombra kell kattintani, majd a felugró menübõl ki kell választani azt az eszközt, amivel játszani szeretnél.
Ezután már nincs más dolgunk, a New Key..... kezdetû sorok mellett lévõ szövegmezõbe kattintani, és megnyomni a kiválasztott eszközön azt a gombot, amivel szeretnénk a játékon belül jobbra, illetve balra nézni.
Ezután, már csak egy OK, és máris mehet az ETS 2 indítása.
FONTOS!
A billentyûk beállítása után a segédprogramot nem szabad bezárni! Végig futnia kell, amíg játszol.
A beállításokat nem menti el a program, így minden esetben, mikor az ETS 2-õt indítod, újra be kell azt állítani.
Remekül mûködik 1.6.1 alatt, így már valóban csak addig nézek jobbra, vagy balra, amíg a gombot nyomom.
A program csak aktív játékvezérlõket érzékel, tehát az épp offline módban lévõ (nem csatlakoztatott állapotú) kormányra, kontrollerre, stb nem fogsz tudni billentyût beállítani.
#32440 (mzsolti21)
Gratulálok, és elismerésem a kitartásodért.... 😊
Amennyiben a memória hozzárendelése nem oldja meg a problémát akkor az alábbi dolgot még ki lehet próbálni:
Sok esetben nem használnak külön layer-eket sem az egyes textúraelemek, fagy feliratok felvitelénél, mint ahogy az egyesítés is el szokott maradni.
Fotótextúrák esetében elõfordul, hogy eltérõ méretû a használt kép, mert egyszerûen elfelejtik az átméretezést azonos méretre, és formátumra.
Ennek általában a hiányos programismeret az oka. Nem tud az általa használt szerkesztõprogramon belül sem tükrözni, sem leképezni stb, vagy nem is tudja, hogy így kellene megoldani, hogy pl.:mindkét oldalon a helyes irányba álljon a felirat, logo, stb.
Ehelyett, keres ugyanarról a pl.: félpótról egy másik oldali képet, aminek a mérete máris más, mint az elõzõé stb, stb.
Inkább a nagy felbontásra koncentrál a szép megjelenés miatt, ami aztán a helytelen szerkesztésbõl adódó eleve nagy méret, plusz az irreálisan magas felbontású textúra alkalmazása akadást, fagyást, random kilépéseket okoz, fõleg akkor, ha arra a pl: félpótra készített festésre valami másik, betöltési prioritás szerint utoljára beolvasandó, vagyis elsõdleges használati státuszt kapó mód is hivatkozik, vagy használja azt.
#32444 (Apocalipto)
Teljes mértékben támogatom az elképzelésedet.....
Olyanokra gondolok, mint a felrakókon, lerakókon az ügyintézés (CMR, stb), vonatnál, kompnál jegyvásárlás, majd behajózás elõtt, a dokkban a jegyen szereplõ terminál, és azon belül az indulási sor megkeresése, tachográfkezelés, Zoll, és KPM kontroll az utakon, vámudvarokban stb, stb.
Ezeket pofon egyszerû módon meglehetne oldani.
Pl.: megérkezek a felrakóra, kiválasztom a fuvart, de ezután nem adná vissza azonnal a fülkenézetet, hanem egy felugró ablakban történne az okmánykezelés, ahol a fuvarodnak megfelelõ okmányokat kellene kiválasztanod, stb
Ugyanígy a komp esetén....
Megérkezel a kikötõbe, majd az eddigi felugró ablak helyett egy olyan panel jelenne meg, ahol elsõként a társaságot lehet kiválasztani akivel utazni szeretnél. A valóságban is ez történik, csak a fõnököd választ társaságot, és nem Te, de szerencsére a játékban a saját magad ura vagy.
Ezt követõen kellene megadni az uticélt.
Lehetne tovább is fokozni a dolgot pl.: azzal, hogy az adott kikötõben nem minden társaság indít járatot az általad elérni kívánt úti cél irányába, vagy aznap már nincs több hajó, szintén, mint a valóságban, emiatt lehet, hogy elcsúszol a határidõvel.
Az indulási sor megkeresése már grafikai kiegészítést is igényelne, ezért ez nehezebben megvalósítható, de nem esélytelen.
Az általad említett biztonsági rendszerek hasznosak ugyan, de kevésbé látványosak. Sajnos a fejlesztõk által megcélzott célcsoport a látványra, és a minél jobb variálhatóságra vágyik, és nem egy felvillanó kontroll lámpára a mûszerfalon, ami épp jelzi, hogy mûködésbe lépett egy biztonsági funkció.
Természetesen ezeket egy adott választható opción belül képzelem el, ami a beállítások menüben ugyanúgy ki, és bekapcsolható, mint mondjuk az adaptív automata váltó. Így azokat sem fogja zavarni, akik az eddigi egyszerû játékmenetet kedvelik, és ezzel szeretnének a továbbiakban is játszani, de kedvez azoknak is, akik komolyabban szeretnének elmélyülni a fuvarozás világában.
Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.
Amúgy nagyon bejön ez a Daf <#taps>#taps><#eljen>#eljen>
Az mp3 fájlt át kell konvertálni ogg. fájlba, mert csak azt játsza le a lejátszó!Üdv.<#integet2>#integet2>

http://kephost.adatbazis.eu/images/25026596483910675757.png
Miért van az, hogy mp3 zenét berakok, mikor indítanám el kilép exe hibával.
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Hungarykum-szerintem ezt a problémát hamar orvosolni fogják a moderek, én azt nem értem miért nem teszik opcionálissá miden kabin típushoz a spoilerezést. XL kabin elég hülyén néz ki a Volvon spoilerek nélkül<#confused>#confused>
Kár, hogy nem lesz FH16 pedig jól nézne ki. Nem is értem, miért nem az FH16-ot csinálták meg.
De örüljünk, hogy ilyen is van, ami még nincs 😄
R420, Misuka963 - köszi! 😊
750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4

"Nulla tenaci invia est via"
@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"
Erre kiváló megoldás a Looking Helper program. Csak a nyomás ideéig néz a kiválasztott irányba.
Link
Mûködik a legfrisebb verzióval is és meghagyja az állandó oldalra nézés lehetõségét is.
Én azt a funkciót kifogásolom, amikor "tökig" oldalra nézel a gomb benyomásával egyidõben, ez csak a nyomásig tartson és nem maradjon "beragadva"....
A folyamatos oldalra fordulás úgy jó ahogy van, a hirtelen 90°-os fordulat van elcseszve, szerintem.
Az elsõbségadásos helyzeteknél aktuális a "tökig" oldalra pillantás funkció ráadásul gyors egymásutánban, mindkét irányban. Amikor elindulsz akár kikanyarodva, vagy egyenesen, úgyis elõrenézel és csak kisebb fordulásoknál, kanyarodásnál jön jól az a kis progi, a kanyarbanézés.
Készült egyébként erre a "tökig" oldalra pillantásra egy mod, mert más is furcsállotta a gyári beragadós megoldást, de ez a mod nekem win 7-en nem mûködik, csak XP-n.
Természetesen egy 900°-os kormánynál nem célszerû állandóan a gombot nyomni, de nem is kell a fent említett szituációk értelmében.

Rémlik mintha a 18wheels....így mûködne....?!
Elvégre nagy különbség nincs köztük. Csak egy kicsivel másabb fülkét kellene csinálni.
Az FH olcsóbb lenne az FH16 meg kicsivel drágább és a hozzá tartozó belseje lenne.
Úgy, mint a többi kamionnál az olcsóbb és drágább belsõ.
Bár ha az utolsó patch-et figyelembe veszük, lehet, h ki/be kapcsolható verzióba bekerül, de nem hiszem, h ez a közeljövõbe lesz, pláne, h ezek a funkciók nincsenek minden kamionba, vagy tévedek?!
ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/
Ebbõl a 2 legfõbb ami érdekes, az egyik az "Eco-roll" nevezetõ funkció, ami emelkedõ elején tempomattal is engedi túlgyorsulni a kocsit hogy lendületet szerezzen, majd dombon lefele a váltót üresbe kilöki, ha túlgyorsul akkor retarder fékezi.
A másik meg az önmûködõ vészfékezõ rendszer.
+1 Esetleg még sávelhagyás figyelmeztetõ rendszer.