52665
-
dgufoplast #9562 Meg van már sikerült is ki nyitni a modellt :) -
#9561 start menü-stds-troubleshooting és ott tudsz választani directx-es indítást is -
endy papp #9560 Köszi a válaszokat.
Akkor a te teszt verziód nem ugyan az mint a miénk,ha jól értelmezem?
Azt nem tudom hogy nálam DirectX-be fut é mert itt nem úgy indul mint a GTS.ben hogy felajánlja az elején egy beállítási menüben,hogy mibe akarod futtatni,indítani,csak indítom és annyi.
De lehet egyáltalán valahol ezt állítani?
A procival(i7)meg a többi ketyerével nálam sincs probléma,sőt a wint is újra lett telepítve.
De akkor ezek szerint te is eyefiniti-ben 3 moncsival tolod vagy csak én értettem félre?
Ez a tükör "probléma érdekes mert ha még én megmutatnám a 3 moncsin hogyan látom a jobb tükröt,na az is egy érdekes megjelenítés.
Na mind 1 majd letelik ez a pár hét és én is tudok ide belinkelni képeket és esetleg vidit hogy milyen is mikor egyszerre kilátsz a jobb-bal oldal ablakon stb,stb.
-
#9559 Én csak arra várok, hogy az, aki már rájött a szerkesztési megoldásra, az megossza. Nekem sajnos egyenlőre se kép, se hang... :-S -
dgufoplast #9558 Üdv! ezt a programot merre találom ? meg amit le írtál mert én próbálkoznék attól magamtól a kamion be rakással a játékba ··(eddig egyetlen módszer ismert, egy etsedit program segítségével átkonvertálni a pmg-t, majd szerkesztés/export után visszakonvertálni)··?
-
WinStar #9557 ez merre van ez a rész? :D -
#9556 Mindenki csak várja, hogy beírjon valaki... ejnye-bejnye.. -
Solt #9555 Én meg azt nem értem, hogy mit nem értenek! :D Nem akarom bántani őket, de talán előbb néznék meg...
Ha ez nekik ugyanaz, akkor vegyenek szemüveget! :D
Elhiszem, hogy egyszerre rendereli le, de mivel az F2 nézet ott van az "orrom" előtt, a jobboldali "fizikai" tükör meg távolabb, így abban kisebb minden! A képen jól lehet látni... nem elég, hogy kisebb, még homályosabb is. Ahhoz, hogy használható legyen rendesen a jobboldali tükör, legalább annyit kéne látni benne, mint az F2 nézetben...
( azt azért remélem, hogy ha még az STDS-ben nem is, de az ETS2-ben már lesz normális élsimítás... :) ) -
JohnBart #9554 Király a táj!!!
(bocs a dupláért) -
JohnBart #9553 Szevasz endy!
A probléma ismert, az új peccs pedig remélhetőleg úgy-ahogy orvosolja a problémát, nálam ugyanis a tesztverzió DirectX-el futtatva brutálisan begyorsítja a játékot, i5-750 proci, HD6850 meg 4 giga RAM mellett a Veszélyes fuvarok pályákon konkrétan hasít a játék (200%-os scaling mellett minden kimaxolva), semmi akadozást nem tapasztaltam (a nagyobb terepeket sajna nem volt időm megnézni, majd ma bepótolom).
Mint azt Solt is írta, a textúraremegést reméélhetőleg az AMD fogja javítani egy profillal, írtam a csapatnak hogy ennek nézzenek utána.
Illetve mindenkinek, aki a jobb oldali tükörre panaszkodik: jó lenne ha ki tudnátok fejteni pontosan mi a gond a tükörrel, Pavel ugyanis ezt írta:
"A tükrös problémát nem igazán értjük, a játék ugyanis a visszapillantó tükörben látható képet egyszer rendereli le, amit utána egyrészt a HUD-on látható, F2-vel bekapcsolható tükörre rakunk ki, illetve azzal egyidőben (post-process effektekkel ellátva) a "fizikai" tükörre a kamion jobb oldalára. A két tükörben tehát voltaképp ugyanazt látni - írjátok meg pontosan hogy mi a gond jelenleg a tükörrel, mutassatok róla képet is ha lehet, és rá fogunk nézni a problémára!"
Ha képet is küldtök, csináljuk már azt, hogy ugyanazt a képet kommentelve és nem kommentelve is postoljátok ide, így az utóbbira rá tudom englisül nyomni nekik az eredeti megjegyzéseket. ;) -
#9552 Érdeklődnék hogy a patch-et mindenki fel tudta rakni??Mert nekem azt írja hogy a STDS nem található a gépen tegyem fel újra és próbáljam meg akkor feltenni??!!Járt még így valaki??Akkor is ezt csinálja ha a játék könyvtárába másolom és onnan indítom a telepítést... -
dgufoplast #9551 Értem most(gta 4 meg az omsiba)módolgatok de addig ismerkedek a zmodelerel(gta4részéről):) de 3ds max-ba még fejlődnöm kell :) e téren hogy többet tudjak :) -
#9550 Teljesen mindegy, melyik 3D szerkesztő progival készíted a modellt, ha megfelelően van megcsinálva, nem lehet gond. Mikor én anno csináltam 1 modellt, sokszor amit nem lehetett a zmod-ban megcsinálni, azt a 3DSmax-ban csináltam. Sőt a "fotózáshoz" is inkáb a studio maxot használtam, tök jó rendereket lehetett vele készíteni.
Pl:
-
dgufoplast #9549 Értem akkor kell hozzá Zmodeler tudás és abba meg rajzolni és meg építeni utána meg a játékba :) mert 3ds max-os dolog ezek szerint nem könnyű át tenni onnan Zmodeler-be akkor ki maradok majd távolról figyelem az eseményeket mondjuk még nekem is van mit tanulni 3ds max-ba én se vagyok valami nagy profi még e téren majd jövőre addig is már több tudás lesz ti részetekről mit és hogyan kell csinálni a játékba be tenni meg stb.... -
#9548 Szolgálati közlemény!
Aki jelentkezett nálam a fejlesztői csapatba és NEM kapott választ tőlem, az keressen meg újból. Előfordulhat, hogy spam levélként kezelte a szolgáltató, és ment a levesbe... JohnBart kolléga levelét is úgy kellett kikukáznom, bár neki szerencséje volt, éppen akkor mindössze tizen akárhány levélszemetem volt.. -
endy papp #9547 Szia. JohnBart
Mint fórum regisztrált még új vagyok nálatok,de régóta olvasom és figyelemmel követem a fórumot. Amit csak dicsérni tudok.
Ha megengednéd szeretnék pár észrevételt tolmácsolni én is,a játék optimalizálásával kapcsolatban,amit esetleg megemlíthetnél a készítőknek,hogy a ETS2-ben, vagy talán még a STDS-ben is kijavíthatnának.
Tudom eléggé egyedi lesz a problémám,de esetleg más is szívesen tolja-tolná abban a beállításban amiben én.
Nos a vidi kártyám 6970 és a gép többi része is megfelelő a 5800x1080-as 3 monitoros eyefiniti beállításhoz.
Az a probléma hogy sajnos csak akkor fut némiképp akadás mentesen ha az árnyékokat kikapcsolom teljesen,a többi grafikai beállítást is próbáltam már lejjebb venni de sajna sokat nem igazán javult.
Természetesen a GTS-el is próbáltam ott minimális volt ez a probléma,de ugye ott nem volt ilyen a grafika sem.
Sajnos a képremegés nálam is megvan.ahogy a többieknél,sajnos 1 monitoron is.De 1 monitoron full grafon fut rendesen.
Természetesen a játékok túlnyomó része fut rendesen ezen a beállítással,már mint az eyefinitiben,de ennél valahogy még nem igazán sikerült a készítőknek eltalálni.
Hogy miért is jobb egy ilyen beállítással használni a játékot,sajna még képekkel nem tudom illusztrálni,sem vidivel ,mivel még új vagyok és nem tudok feltölteni az oldalra képet,vidit,de mihelyt lehetséges lesz megteszem.
Aki használt ilyen beállítást az úgy is tudja mennyivel jobb és élethűbb minden ebben a felbontásban és nézetben használni a játékokat.
Még egyszer elnézést a hosszú post-ért,de talán valaki a készítőknél veszi a fáradságot és esetleg javítanak a problémán.
Előre is köszönöm hogy leírhattam a problémám.
További szép napokat és jó játékot mindenkinek. -
#9546 Félreértesz: egy szóval nem írtam azt, hogy a formálódó csapatban nincs helye egy 3dsmax gurunak.
Csupáncsak Boxer kérdésére válaszoltam, ő pedig -ha jól értettem- arra gondolt, hogy lehet-e használni a játék moddolásánál a 3ds modelleket.
Ha nem jól értelmeztem, akkor sorry...
-
#9545 Gyógy reggelt...
Akár hányszor látok egy új pillanatképet a játékból, annál inkább erősödik bennem az az érzés, hogy ezt az egy várost bizony hamar kinőttük... Hogy ne is említsem a befejezett fuvar kassza hangját, az alkalmazott sofőrjeim irányítását, hogy milyen kocsit rakjak alájuk, hogy egyáltalán mennyit és milyen idő alatt bírok megvenni... húúú de tudnám még sorolni.
Elvonási tünetek??? -
#9544 -
retoucher #9543 A fenébe is, tetszik ez a játék!
-
JohnBart #9542 Keményen tolja a támogatást az SCS az STDS-hez, most nyomták ki tesztelésre a következő peccset. Pár infó a hamarosan kikerülő javításról:
"A programozóink alaposan nekifeküdtek a motornak, ennek köszönhetően DirectX-renderer mellett most már nem csak a DemoCenter pályán, hanem az egész játékban jelentős teljesítményjavulás lesz tapasztalható.
Ránéztünk emellett a beviteli perifériákra is, és egy új megoldáson dolgozunk (ami nyilván az ETS2-ben is szerepelni fog): a játéknak a következő peccsel több beviteli vezérlőt is támogatnia kell (arra az esetre ha a játékos több márkás perifériával, pl. külön gyártó pedáljával, váltójával és kormányával tolja a játékot). Eleddig ezeket a ketyeréket csak jelentős hajhullás és a konfig fájl megbuherálásával lehetett életre kelteni, reményeink szerint a változtatásainkkal sokat segítünk majd nektek ezen.
Az OpenAL kódon szintén javítottunk, szóval 32 bites Windows XP és Audigy hangkártya mellett elvileg már nem fog borzalmasan szólni a hang."
Most írom a választ, listázom az összes hibát amit jeleztetek az elmúlt napokban, köszönet érte, látom hogy amit tudnak, tényleg igyekeznek javítani. -
#9541 Értem én, de akkor sem takarítasz, ha fent vagy.
Én nem véletlenül nem vállaltam. Most még el is megy a topik, de majd ha megjön az ets2... -
#9540 Lehet, hogy gond van, de szerintem olyan figura is bátran jöhet aki esetlegesen 3dsmaxban van otthon, nagyon jó kis program az is és jól lehet vele dolgozni ! :-) -
#9539 Mézes madzag 01.
Start - 2012. július 6.
Jó éjt... -
#9538 Kezdeni éppen lehet, de sok meló, mire "emészthető" lesz egy modell a játék számára, még ETS/GTS-ben is, hát még STDS-ben.
Először is a Zmodelerbe történő át hozatal után fel kell textúrázni, alkatrészenként. Aztán a megfelelő szerkezetet létrehozni neki, dummy-kat pl. egy másik, már játékba rakott modellből átrakni, beállítani.
A megfelelő megjelenéshez dds fájlokat kell készíteni. Exportálás után megírni a mat fájlokat, megfelelő értékekkel.
Ráadásul STDS-ben sokkal bonyolultabbnak látszik a moddolás, hiszen a játék pmg/pmd/pmc fájljaihoz nincs megfelelő filter Zmodeler-ben, így egyből nem lehet megnyitni őket. (eddig egyetlen módszer ismert, egy etsedit program segítségével átkonvertálni a pmg-t, majd szerkesztés/export után visszakonvertálni).
Külön gond, ha az arányokkal még kínlódni kell, kisebb/nagyobb, mint a játékbeli modellek. (klasszikus példa a ChristAlex-féle DAF XF 105, ami max-ban készült, és kicsinyíteni, tükrözni kellett a játékba történő felhasználáshoz).
Szuverén vélemény: sokat nehezedett a moddolás ETS óta (én erről tudok nyilatkozni, PTTM-Haulin kimaradt nálam). Ez egyfelől kihívást is jelent a moddereknek, másfelől viszont egy hosszabb Zmodeler-es szerkesztgetés után az embernek nem sok kedve van még egy csomót vacakolni azzal, hogy a gépet lássa a játék.
Nagyjából ennyi, elnézést a hosszú postért. ha valamit kihagytam, majd kiegészítik a többiek. -
#9537 A kérdésed úgy látom közössé vált.
Hozzáértő embereket kérem fel keringőre ebben a témában, hogy válaszolják meg ezt a kérdést. 3ds modellekkel lehet valamit kezdeni a fejlesztések folyamán? -
dgufoplast #9536 OFF:
Gondolom itt érteni kell a Zmodeler2... is valamelyik verziójához :) igaz vagy aki nem ért annak be segítetek ? én vala menyire értek hozzá de modellezni 3ds max ba szoktam :)bocs a hülye kérdésé :) mert akkor én is be állnák a sorba :) -
#9535 >>> JOGOT <<< a gumikockának... bocsánat.. kacsának!!! :D -
vajo #9534 Nem rohadok a gép előtt non stop. Bocs hogy nem vagyok élettelen kocka. :))) -
Solt #9533 Hááát, hogy őszinte legyek, téged szívesebben látnálak HG-nek... Vajo nem igazán követi a topikot... -
#9530 A Házigazda hol a búbánatos faszba van? Normális fórumon ilyenért bannolják az embert. Itt meg hetekkel visszaolvasva is fent vannak a nem idevaló hozzászólások. Elnézést a stílusért, de a házigazda szarik a topikba bele... -
Solt #9529 Ne reagáljatok rá!!!
@Boxer: Köszi! :) -
Robert24 #9526 Bocs, egy fontos információ lemaradt. A 2. vagyok. -
Robert24 #9525 Ha nem baj megosztok én is egy képet.
Egy helyre mentünk lerakni a kollégával...:D
-
#9524 Szerkesztéshez történő pmg megnyitással kapcsolatosan továbbra is örülnék némi segítségnek... :) -
#9523 Meghajolok... Szép volt. Az a harmadik "ráfogás" már csak az esztétikára ment, úgyhogy mondhatjuk nyugodtan, két fogásból teljesítve.
-
Solt #9522 Még valami... tükör ügyben elsőre az is előrelépés lenne, ha a gyári tükrökben annyit lehetne látni, mint az F2 nézet alatt. Az már közelebb van az igazsághoz... ilyen helyekre élőben tükörből azért lazán be lehet állni... itt szinte semmi infót nem ad a jobb oldali tükör... :S Köszi a tolmácsolást!
@joceruza: Köszönöm! :) -
Solt #9521 Kényszer azért nincs... :)
Kizárólag gyakorlás kérdése az egész... ;) -
JohnBart #9520 Majd rágom a fülüket, kösz az infókat! ;) -
#9519 Ez igen!
Szép volt!