52665
-
Petyaarc #9398 Hello minden fórumozónak!
Bevallom netről szeretem be a scania simet, de reggel megyek, és megveszem a boltban. Kipróbáltam, és tetszik. Tényleg tetszik! De olvasom a hozzászólásokat, és égnek áll a hajam! Már látom a mondás eredetét, "aki a kákán is csomót keres"
Van aki a fákat, a környezetet, a rövid kihívásokat, és "MI" autókat, meg minden mást kifogásol, jobbnak szeretne. Ezzel nincs is gond, építsünk kritikákkal a fejlődés irányába. Én kamionnal járok minden nap, de ezek a problémák még nem tűntek fel nekem. Belföldezem tehát megyek amennyit már nem is lehet...
De jól esik ezzel a játékkal pár órát eltölteni, és sokkolnak a vélemények. Amit a pofozós váltóról írtatok az nekem nem tiszta. Én nem mai teherautókkal, kamionokkal járok, de mindegyik ugyanolyan. A pofozóst pofozod, a kapcsolóst kapcsolod. Tudtommal erre még nincs kormány készítve pc-re. Általában jelzi teknősbéka, vagy akármi az alsó sort. De ez tényleg csak hangulati elem.
A bubu elzárja az üzemanyagot, és elfordít egy pillangó szelepet a kipufogóban, gyakorlatilag lefullasztja a verdát. Nem függ sebességtől.
Régi teherautók nem kulcsal, hanem bubuval állíthatóak le. A retarderből meg van több fajta, de többnyire csak 15km/h felett működnek. Ezek a nem üzemi fékrendszerek. Most elég jól lettek lemodellezve, mert kb ennyit is csinál bármelyik. Az index a valóságban is ilyen, meg kell szokni, nem mindig kapcsol vissza. A fények is látszanak a pótkocsi alól, mintha keresztül világítana "index, féklámpa". Vannak hibái a játéknak, de nagyon nem ezek a hiányosságok. Írtátok a tükröket is, és más valós problémákat, de arról kisebb a visszhang. Ez egy játék! Olcsó a boltban, és jól esik vele eltölteni a szabadidőt! Kezeld így! Ettől hidd el, hogy baromi messze áll a valóság!
Jó, és élvezetes játékot mindenkinek! -
#9397 Lesz benne, de egy kicsit másképp... -
scottryder #9396 :) :D :D ez jóóó pont ideillik :D -
#9395 -
scottryder #9394 Egyetértek veled, kamuzni mindenki tud. Utána kérdeztem pár helyen még nincs hozzá semmi, idegesitőek az ilyen emberek akik csak kamuznak -
#9393 Nagy szád van hozzá... Nem törés. -
#9392 Eltakarodhatnál már innen -
Lolluki #9391 Lesz benne! -
Lolluki #9390 Van hozzá crackem :) De tudod mikor küldöm el :) Utána meg már úgy sem támogatnád szarnál bele!!! -
#9389 Ha ők nem tesznek bele, akkor majd a közösség... :D -
#9388 Halli DAF kamion lesz benne az ETS 2 ben? -
WinStar #9387 Sziasztok.Csak következő hónapban tudom megvenni a játékot mert most nincs pénzem,és támogatni szeretném őket hogy az ETS2 jó legyen. :(
1.1-es patch-hez van valakinek kulcsa,vagy crackje?Pü-ben írjon,köszönöm! -
#9386 na közben megtaláltam: a kormányzás nonlinearitása -
-
#9384 Szevasztok ha valaki gamepad-al (xbox360) nyomatja, az árulja már el nekem jól lehet azt beállítani, hogy ha elengedem a "kormányt" akkor az visszaálljon alaphelyzetbe?
Az előzőeket olyan frankón lehetett nyomatni gamepaddal! -
#9383 Hála égnek! Már megijedtem hogy nem lesz Man...
-
vajo #9382 Ez nem NFS! :) -
#9381 Szerintem ne legyünk telhetetlenek, örüljünk annak, hogy már legalább ki lehet használni a 3. pedált, és a váltót.
Sajna nincs túl sok időm játszani, de amennyit játszottam, az élmény volt a játékkal. Talán most elősször elmondható, hogy nagyon kellemesen csalódtam a játékban, főleg a gány videók után. Nekem mindenképpen többet adott a játék, mint amit vártam tőle, annak ellenére, hogy van benne javítani való bőven. -
Solt #9380 Na igen, valóban így lenne tökéletes, de egyelőre jussunk el oda, hogy amiket leírtam, azokra reagálnak érdemben! ;)
Valóban az MAN sajátossága a pofozós váltó, de ennyire nem akartam belemenni. :) -
razor1997 #9379 Ez mind szép és jó csak nekem a váltóhoz lenne hozzáfűznivalóm.
Scania-kban úgy kéne hogy nem 12 fokozatot jelez ki hanem csak 6 fokozatot viszont azon belül értem a felezőt(rövid-hosszú) amit egy kis visszajelző mutatna hogy milyen állásba van a felező(ha rövidbe van akkor egy fogaskerékben levő lefele mutató nyíl világít ha hosszúba akkor meg e lámpa kialszik a műszerfalon)
A MAN-oknál ott van pofozós váltó(az F2000-esekbe) de már az újakba ott már kapcsolós a tartományváltója mint a régebbi FH-s Volvo-knál.
A MAN-oknál pedig lehetne ugyanúgy mint a Scania-nál csak a MAN-nál egy összekapcsolódott kis és egy nagy fogaskerék ábrázolja a felező állását.
A motorfékben pedig igazad van mert azért az nem ugyanaz mint a kipufogófék.Aki nem tudná:Kipufogófék -
scottryder #9378 hogyan lehet a 90 es limitet kivenni és a trafit? előre is köszi a választ -
Lolluki #9377 na kikapcsoltam a trafipaxot és a 90es limitet a gépben :D -
#9376 Ja, most látom dx-ben elindult. Milyen beállításokon megy? -
#9375 Hát, laptop. Az a videokártya nem sokra való, max ilyen kis irodai játék mókára, felesleges is vele foglalkoznod. -
#9374 Azt esetleg nem tudja valaki hogy mit kéne tennem annak érdekében,hogy ne legyen homályos a kép minden indításnál?Belépve a beállításokba,minden a helyén van de a kép mégis homály.Amint elmozdítok valami csúszkát és elmentem,onnantól éles a kép....a következő indításig. -
#9373 Köszönöm -
Solt #9372 Az AMD CrossFireX, vagy multi, tehát valamely 2 gpu-s rendszere abban az esetben működik, ha a Catalyst Control Centerben, a 3D alkalmazásoknál legalul, az AMD CrossFireX üzemmód fülnél alapértelmezettről AFR-barátra módosítjuk a beállítást.
Célszerű profilt készíteni az STDS-nek, így a CCC maradhat alapértelmezett beállításokon, ezzel elkerülhetjük, hogy más játékoknál meg előjöjjön valami gebasz! :))
Megfelel így Uram? :) -
#9371 Szia!Ezt lefordítanád kicsit érthetőbbre?: "A CF működik, csak a CCC-t, AFR barátra kell állítani" -
Solt #9370 JohnBart kolléga Úr! :)
Pár észrevétel összegezve,
- A CF működik, csak a CCC-t, AFR barátra kell állítani. Ezek után gyönyörűen használja mindkét gpu-t, az fps pedig kiakad 60-n
- A jobb oldali tükörrel jó lenne, ha tudnának kezdeni valamit, mert szinte használhatatlan tolatáshoz. Ültek kamionban, kizártnak tartom, hogy ezt látták benne! :)
- A kuplung hiába van kinyomva, ha sebességbe teszem, leesik a fordulat, van, hogy le is áll.
- A képarány 100% fölé emelése után előjönnek textúra remegések.
- A fordításban a motorfék az nem motorfék, hanem kipufogó fék. Neked gondolom nem kell elmagyaráznom a különbséget! :D ;)
- A H váltó és a felező megoldása hatalmas piros pont, DE jobb lenne, ha az alábbiak szerint lenne megoldva,
A 6 fokozatú H kulissza egyes fokozatában az, 1-2, kettes fokozatában a 3-4, hármas fokozatában az 5-6, négyes fokozatában a 7-8, ötös fokozatában a 9-10, hatos fokozatában pedig 11-12 fokozat lenne.
Így minden váltásnál egészet váltasz, a felezőt meg csak akkor kell használni, ha a terhelés indokolja... ráadásul lehet úgy visszaváltani, hogy mondjuk 8-ból 7-be csak kapcsolod a felezőt, rákuplungolsz, és egy felet már vissza is váltottál...
Ilyen megoldással elég gyakran találkoztam scania motoros neoplan buszokban. ( az utolsó egész volt egy kicsit másképpen, de itt az nem lényeg. ) A jelenlegi megoldással maximum 8 sebességes váltó esetén találkoztam, ezek voltak az úgynevezett "pofozós" váltók. Nem hiszem, hogy ezeket nyerges vontatókban alkalmazták...
Így hirtelen ennyi... kérlek jelezd feléjük! :) Köszi... -
#9369 Szerintem pálya generátorokkal dolgoznak és a munka java része a jellegzetességek lemodellezésével telik. Nagy városok jó sok elzárt területtel, amiket majd később patch formájában megkapunk. Ezzel is egérutat adva maguknak, hogy kidolgozhassák.
Amit nagyon hiányolok, hogy ennek a grafikai motornak nem ismerjük a határait. A felhasználóknak fogalmuk sincs, hogy mire lehet egyáltalán képes. Pl.: A DICE annak idején a vadonatúj frostbite 1 határait feszegette a Bad Company csak konzolon megjelent játékán. Sejtették, de szerintem ők sem voltak teljesen tisztában vele, hogy mit szabadítanak el. A Bad Company 2 már a frostbite 1.5 -el debütált, és csak reménykedtek, hogy a PC-ken is legalább úgy fog muzsikálni, mint az elődje a konzolokon. Megjegyzem, a közösség felháborodása nem is a grafikai motor miatt csúcsosodott ki... Ekkor már tudták, hogy milyen irányba kell mozdulniuk és, hogy csitítsák a kedélyeket, elkezdték szórni a morzsákat a Battlefield 3-ról, ami már a legújabb, frostbite 2-es motorra épült. És, hogy miért írtam le ezeket az infókat? Mert a teljesen új grafikai motor minden fázisáról számtalan technikai demó, és összehasonlító videó készült. Hangsúlyozom, HIVATALOS!
Az ETS2 háza tájáról sajnos ilyesfajta tanulmány videók nem érkeztek, ezért a felhasználóknak, nem beszélve a hozzáértőkről, elképzelésük sincs, hogy mit lehet egyáltalán kihozni belőle. Ezzel most egy kicsit magunk ellen beszélek, de lehet, hogy a grafikai motor korlátai miatt hiába áradozunk a számtalan funkció bővítésen, ha csak a ráncfelvarrásra képes... -
#9368 Nagyon remélem... -
scottryder #9367 ha fele ekkorák már akkor is jó, csak ne olyan mint ETS1 ben hogy volt 5 utca 5 kanyar oszt csokolom -
#9366 áá,biztos hogy nem lesznek ekkorák mert ahogy már előttem is írták akkor jó ha 2014 re elkészülnek:) -
scottryder #9365 Ha az ETS2 ben mind a 60 város kb ugyan ekkora lesz akkor jó game nek nézünk elébe -
#9364 Neten találtam:
-
scottryder #9363 am tzdja vki hogyan lehet a scania ban kikapcsolni hogy 90km/h nál ne szabályozzon le, mert annál gyorsabban nem tud menni a kamion -
scottryder #9362 biztosan benne lesznek ets 1 ben is benne voltak akkor ebben is -
#9361 Ez nem az összes, gondolom az Iveco, Daf, MAN még nincs kész vagy nem tudom, de elméletileg még Premium is lesz ;) -
scottryder #9360 Mármint milyen összes vasra gondolsz? -
#9359 Ugye ez nem az összes vas?!?