1634
Fable III
-
Csokis #154 Fable III - BradyGames Official Strategy Guide PDF! -
#153 1 perc alatt egy egész települést át tudsz így nézni, szal nem értelek... -
#152 Egyenként? akkor inkább rohadjak meg ott a mocsokban...
-
#151 Keresd meg a térképen a házakat (start gomb, térkép, X hely (felújítandó házak)). És menedzseled simán onnan. Én úgy szoktam. -
#150 Épületek felújítását csak egyenként lehet megcsinálni, vagy van valami /all parancs, lehetőség? , mert 50 kiadott épületet egyenként megkeresni és felújítani nem jó móka..... -
#149 Nyomd meg a Start gombot, tehát menj vissza a Menedékbe, és ezen belül a fegyverraktárban találod a varázslatokat, amiket még kombinálni is tudsz. Pl Sokk + Tüz. Ez kurva látványos :) -
Pityesz #148 sziasztok, segítsetek már abban, hogyan lehet a varázslatok közt változtatni, csa a tűzlabdát tudom, a villámot nem találom!
Pedig kellene lenni.Ivertori nincs a játékban?
Összeszedtem egy csomó cuccot, de nem találom sehol!
Előre is köszi!
-
#147 Mágikus erejű az a torony. Bármit kíván a tulaj globális (vegyük csak Albiont) szinten, az valóra válik az építmény által.
Amúgy az F3-ban benne van ez a torony :D csak ki kell utazzunk egy településre, valami Uszodaerődre vagy mi -
#146 Ja igen, emlékszem, mert építette azt az idióta tornyot. De azt ő mire szánta? persze világhatalom bla bla, de hogy kapcsolódik össze a toronnyal? -
#145 Nővér az, verebem :D
Egyébként Lucient alapból meg kell állítanunk, ha nem gyilkolta volna le, akkor is Lucien lett volna a főboss. -
#144 Azt nem nagyon értettem, csak annyit hogy bosszút állsz a hugodért. Elmagyaráznád pár sorban? Figyelek... -
#143 Fable 2 storyt nehzéz űberelni. Az nagyon egyben volt, ahogy elő lett adva. -
#142 Nekem az 1-ből és 2-ből jól ismert "festett" képek hiányoztak amikor valami fontos történik és a narrátor beszél. Szerintem az a fable világ alappillére volt... Amúgy 9/10 a játék. -
#141 Nekem nagyon is tetszik a játék, bár a Fable 2 befejező mozzanataitól MESSZE elmarad, sajnos. ezt tudnám felhozni negatívumnak, na meg a MaaS Effect 2 és a Dragon Age féle szövetség gyűjtést. Ugyanis ezek a sztori alappillérei. Szövetségeseket kell gyűjtenünk magunk köré, ami lerágott csont ugyebár. nekem ez a ME 2-ben meg még a DAO-ban ütött, de most cseppet sem izgat, nem indít be.
de ezt a két cuccot félretéve, faja gém ez. 9/10 alapból :D -
Fantasy180 #140 lécci válaszoljatok a kérdéseimre lejjeb olvasható!! fontos lenne!! -
#139 Thx.
Majd 4-5 hónap mulva én is meglátom, remélem addigra lesz egy pár DLC is és hozzá csapják a pc-és kiadáshoz. -
#138 Interakció az emberekkel sajnos nem az igazi, bár először jónek tünt, de nem ugy alakult mint vártam ( gondoltam megjelnik majd 6 féle lehetőség és amire nyomok az lesz, de nem ). Mivel nincs menü, az a kör alakú cucc is ki lett szedve ami a kettőbe volt, így most csak azokat lehet csinálni amit a gép felajánl, és a legtöbb esetben csak egymás után, teszem azt először kézfogás, aztán ölelés, vagy először fügyülés aztán tánc és a többi. 1 jó és 1 rossz illetve egy kiegészítő lehetőség van + a kézenfogás. Ok nem dől össze a világ, de azért jó volt néha hülyülni, úgy hogy én válogattam.
Alapjaiban a Fable 2re épül minden, nagy változások nincsenek. A térkép szintén rohadt jó lett, lehet látni minden házat, az embereket felülről, így áttekinthető minden és lehet vásárolni is ingatlanokat így illetve mindenhova el lehet jutni azonnal, úgy hogy tudod mi vár ott, mi van ott.
Nagyon nem tudok mondani negatívumokat. A harc ugyan olyan 1 gombos, mint az előzőben ( AC féle ) és elég bénának kell lenni hogy meghalj. Ez lehet negatívom továbbra is.
Grafika szép, változatos, hatalmasak a helyszínek és tele van élettel az egész. A zene hangulatos, az irányítás ugyan olyan mint a 2.ban. A story is jó, igaz nekem a 2. jobban bejött, de még csak a felénél vagyok a királlyá válásnak, ami amúgy nagyon ötletesen és valósan fel van építve. Most hogy itt az ipari forradalom Lugaskő eléggé megváltozott és a hangulat az tényleg nagyon pazar. Az aranyos kis városkából egy mocskos, ipari város lett, amit átjár a fertő a bűnözés, a szegénység a robotmunka.
Sok sok feladatot lehet legcsinálni amik jópofák, a szokásos humorral fűszerezve , ami nekem nagyon bejön, mindezek mellé kiváló az angol angol szinkron, de hát nem is csoda, mert filmsztárok adják alá a mondanivalókat.
-
#137 És mik a negativumok a játékban ? mert ha nincs akkor megszületett az elsö tökéletes game.
Mint a Fable nagy kedvelöje örülnék neki ha hibátlan lenne de azért ugy volna teljes a kép ha arról is beszélnél. -
#136 Nem kell belemagyarázni hogy a gémer már azt sem tudja mennyi az 1+1... ha a Fable olyan let volna mint egy DA akkor lenne alapja, de sosem volt olyan. Most is te döntöd el mire fejlesztesz!, ha varászolni akarsz akkor azt, ha inkább kard akkor azt, ha lőfegyver akkor az, persze mindet ki lehet maxolni, ha kellő pontot szedünk össze, csak nem olyan részletesen, mint ha egy klasszikus menüből tennéd, bár ebben a játékban sosem volt részletes.
-
#135 Sorrendben válaszolok:
- egyátalán ninc hud!, csak akkor jön elő egy kis valami, ha harcolsz és használni akarsz pósönt, ételt, vagy időlassító varázslatot stb... elegéns megoldás, nekem személy szerint nagyon tetszik, mondjuk a Fable 2be is szinte felesleges volt a HUD, de ott volt még, hisz nem tudsz meghalni, meg nem is nagyon lehet, főleg ha van nálad valami életerő és benyomod ha elkezd piroslani a képernyő
- ez nem rpg, hanem egy mese/kaland lehetőségekkel, elég jól kitalált játékmechanikával. Ha kihívásra vágyik valaki, akkor ennek neki se kezdnej, mert ebbe nem fogja megtalálni... egyedüli kihívás a dolgok megkeresése, az összes küldetés teljesítése, illetve tartani magunkat az elveinkhez vagyis jó vagy rosszak leszünk, hogy segítünk, milyen módon történnek a dolgok, az csak rajtunk múlik
- a 2. részben az ellen leöléséért kaptál különböző xpket és fejlődhettél, de mivel itt nincs menü ezt át kellett dolgozni és kiiktatni. Pontokat kell szerezni továbbra is amit az emberekkel kialakított interakciókból lehet összeszedni, vagyis segítesz nekik megoldani a dolgokat és ha sikkerel jártál akkor kapsz pontokat amikkel tudod unlockolni a fegyver/mágia képességeket, szinteket, illetve minden egyéb szociális és tapasztali dolgokat, és ezt sem menüből hanem egy bizonyos helyen, de ahhoz hogy elérd mondjuk a fegyverekből a 7. szintet, ahhoz azért meg kell dolgozni és csinálni kell a feladatokat mint a kispinty és gyüjteni a Céhpecséteket.
- mivel nincs hud triviális hogy nincs is menüből elérhető inventory, de tökéletesen megoldották a dolgot. Egy menedékház lesz a központod, ahol mindent elérsz, a térképet a térképasztalról, a fegyvereket a fegyverszobából, a ruhát a ruhaszobából, a multiplayert a multi szobából stb... ezen a helyen minden megszerett dolog vizuálisan látható a falakon, a polcokon. Amúgy nem kell félni nagyon gyors a rendszer, hipp hopp elérhető minden, ráadásul ide bármikor jöhetünk bárhol vagyunk a játékban, csak egy gombnyomás és töltés nélkül azonnal ide vált a kép. Soks ok funckió van itt amit felsorolni is hosszú lenne... az öltözködés is összetetebb lett, bár a Fable 2be is ilyesmi volt, de ugye azzal sokan nem játszottak, mert nincs pécére.
Ez sosem volt olyan RPG mint más RPG. Lehet rá mondani hogy RPG, de nem az. Üzleti oka ennek nincs, Fable 2 sem volt nehéz, meg sem lehetett benne halni, viszont az inventori piszok lassú és idegesítő volt és sehogy sem állt kézre az egész... itt volt egy finomítási folyamat és a cél láthatóan a teljes letisztultság és valami egyedi megoldás volt. Sikerült nekik, működik a dolog.
Nem szabad a Fablét más RPGkhez hasonlítani, mert nincs értelme.
-
#134 Hát igen, az egyszerűsítéseket én sem értem...
Ráadásul, ahogy írtad, a Fable aztán soha nem volt az a hú, de bonyolult RPG, és nem vágom, hogy mit nem lehet az ún. "bonyolult" RPG-ken megérteni. Igaz, én komolyan szerepjátékoztam nagyon sokáig, és a számítógépen is a Death Knights of Krynn-nel kezdtem, nyilván nem én vagyok a mai átlag felhasználó, de azért a különböző színű XP gömböket nem egy nagy kunszt megérteni...
Na mindegy. A Fable-t szeretem, és nem biztos, hogy hátrányára válik a változás. Játszanom kell vele előbb, és fogok is, mert holnap veszem át a Collectors Editiont :D
A Fable úgyis a hangulatról szól igazából. Meglátjuk, hogy muzsikál. Majd beszámolok, mint vén RPG-s és Fable szimpatizáns. -
Fantasy180 #133 egyféle páncél ruci van a játékba??? amit lugaskövi piacon lehet venni a ruhaboltba??? meg ez a pár kard??? ja és egy kérdés... gonosz mérő csíkom teljesen pirosba van... de alig van változás a csávóm kinézetén... kicsit gonoszabb lett a nézése... meg be estek a szemei... én meg láttam olyan gameplay videót ahol ment és ilyen ördög szárnya volt a hátán meg ördög szarva... azt hogy lehet megszerezni... kipörgettem már a gamét... végén volt néha olyan jelenet hogy van szarvam meg olyan ördög szárnyam.. aztán ahogy azokat a árny szarokat legyúrtam eltünt a szarvam meg a ördög szárnyam... -
#132 Bocs a sok kommentért, de elolvastam a kapocs cikket, és hááááááát nem tudom, hogy milyen lesz a 3. rész, persze, majd objektívebb, vagy inkább szubjektívebb képet fogok kapni a játékról, ha majd játszottam is vele, szóval komplex véleményt majd csak azután mondok.
Ami így a cikk alapján nem tetszik:
- "nem lesz életerő csíkunk" (ez szar, de ezt még ki bírom szerintem)
- a játék sem lesz tehát olyan nehéz, amit személy szerint egy picit sajnálok, mert a kihívás mindig jó dolog.
- "A következő zavaró dolog a tapasztalati pontok és szintfejlődés eltörlése volt" (Ez viszont a szememben egy hatalmas minusz, milyen dolog ez már egy "RPG"-ben :( , pedig nagyon szerettem, hogy a különböző színű kis gömböket gyüjtögetni kellett és ezután a kivánt képességekre elosztani...) Ehelyet kapunk egyféle XP-t ... :S
- "nem létezik olyan, hogy inventory" Ez is elég "lol" döntés
+ Különböző kesztyűk viselésével varázslatok kombinálása
+ Küldetésekkel fejlődő fegyverek
++ és remélem maga a hangulat és a varázslatos környezet
Összefoglalva, nem értem, hogy miért kellett egyszerűsíteni az amúgy sem bonyolult játékon (jó, nyilván üzleti okai vannak, a vásárlói kör bővítése, meg ugye a hülye amerikaiak, akiknek kedvezni kell, mert nem tudják felfogni a kicsit is bonyolultabb dolgokat :S), mert egy - quasi - RPG-hez mérten egyáltalán nem bonyolult, azt hiszem ilyen tekintetben talán az első rész volt a legbonyolultabb a 3 közül.
Végül, nehogy félreértés essék, ezt a véleményemet csak a cikk alapján mondom és bízom benne, hogy a játék végigjátszása után egyáltalán nem fogok ezekre a negatívumokra emlékezni.
-
#131 Remélem PC-re is lesz legalább ilyen minőségű CE. Kevés ilyen játék van ami ennyire hangulatos és magával ragadó, emlékszem még unokatesómnak mondtam anno, hogy vegye meg a gamet (1. részt) aztán itt toljuk, így is tett, és annyira rákapott/kaptunk, hogy az valami hihetetlen, még 3.x-i végigjátszáskor is voltak benne számunkra új elemek, apróságok.
Nagyon jó kis játék. -
#130 Kicsit megtévesztők a kommentek (#127;#128), mintha már megjelent volna a játék PC-re :D
Egyébként nagy Fable fan vagyok, az első tetszett a legjobban, de a második is király volt, kiváncsian várom a 3. részt. -
#129 lugakői piacon vannak jók meg lugaskőn -
#128 Valami normális, fasza ruhát melyik városban lehet venni? Lugaskőn? A lugaskői piacon? Naposváron nincs ruhabolt tudtommal, meg a hegyekben, meg kisebb helyeken sincs... -
#127 na srácok én végigvittem a Fable 3-mat jó volt jó volt:D -
#126 Nem tudom, de a F3 játékmenete kezd hasonlítani a Mass Effect 2-re, hiszen ott is, ugyebár SZÖVETSÉGESEKET kell gyűjtenünk, különben nem tudunk eljutni a főellenfélig. De máskülönben jobb, mint az F2. -
Swarczi #125 Nálam az első 4* ment le. Másodjára minden aprósággal(összes mellékküldi, tápolódás, feleségek stb.) kb. 13-14 óra alatt volt meg. -
#124 első részt én is 3x toltam :) 1 jó, 1 gonosz, meg egy csalós gonosz..elején mikor átb_sz az öreg valami stágen, csomót kell rohangálni aztán ilyen idióta bajuszt kapsz meg mittomén, kb felesleges az egész...na azt az öreget kell ütni 1000el, míg bírod aztán be lehet váltani a kombót fejlődésre :D már az elején fullos karakterrel lehet menni :D meg 10 centis szarvakkal ^^ -
#123 Detto, a fable elsö részét is végigjátszotam háromszor nálam már eleve a npc-kel való interakció, ház vásárlás csinositgatás, nösülés, gyüjtögetés stb, több lesz mint 10 óra és akkor még a küldetésekbe bele se kezdtem. -
#122 én így voltam a DAO-val. 4x játszottam végig, és minden egyes végigjátszásnál volt valami új, amit kihagytam eddig, vagy ki akartam próbálni másképp a szitut, ami másfelé terelte a történést :) -
#121 A vihetön van a hangsúly egy ilyen világba ha jobban belemerülsz és nem csak végigszaladsz a föküldin a többszöröse lehet a játék idö.
Nekem a G4 is 25 óra volt elsöre... -
#120 Hát már ezek is kezdenek el "FPSezödni"
Gothic 4 is rövid ahhoz képst.Most meg azt írták 10 óra alatt végigvihető! -
#119 Gamekapocs teszt! 80% -
#118 GS teszt -
#117 Március -
#116 Ja nem,2011,kicsit lentebb olvastam:S -
#115 Igaz,hogy PCre csak decemberben jön?