4740
Sid Meier's Civilization
-
korbin555 #4420 A civ6 beállításaira nem nagyon emlékszem, mert november óta nem játszottam vele. Részemről kidobott pénz volt, próbálom elfelejteni.
Körönként 2-3 perc várakozás sok, az nyilvánvaló. Nem tudom milyen géped van, de kompromisszumokat kell kötnöd. Visszavehetsz a grafikai beállításokból, a térkép méretéből, a civ-ek számából, és epikus helyett játszol normál vagy gyors sebességen. -
#4419 Halló Fiúk, Halló Lányok! Halló korbin555!
Mióta felraktam az ajánlott "modot" (CIV-VI), azóta nem tudok pl. győzelmi feltételt, játékhosszot állítani. Ha az "Epikus" hosszat állítom (700 kör), akkor a körök között 2-3 percnyi "gondolkodási időt" kér. Nagyon bele lehet unni.
Tudsz valami biztatót ajánlani?
Köszi.
Privi: [email protected]
-
#4418 Azért köszi. Így is sokat segítettél.
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2017.07.02. 07:29:37 -
#4417 köszi! :) -
korbin555 #4416 Akkor kifogytam az ötletekből. -
#4415 1.0.3.279 -
korbin555 #4414 Milyen verziószáma van a játékodnak? Főmenü, képernyő alján. -
#4413 Na mégis sikerült.
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2017.07.01. 10:43:47 -
#4412 Helló!
Köszi a videót. Szemléletes, bár az én "BEÁLLÍTÁSOK" képernyőm másképp néz ki. Akartam képet is küldeni róla, de nem tudtam 35 Kb-ba sűríteni látható képet. Még próbálkozom képfeltöltővel is, csak az időt vesz igénybe.
Jó helyre másoltam, de sajnos nem ismeri fel a modot. Csak a már eddig felmásoltak közül enged választani.
-
korbin555 #4411 Ha jó helyen van, nem lehet gikszer.
Arra kell figyelni, hogy az "only TSL" legyen beállítva. (TSL = true start location) Sok egyedi beállítási lehetőség is van, rengeteg térkép, hajrá! -
Grifid71 #4410 Minden már beépített helyen a később megtalált nyersanyagok automatikusan bekerülnek a készletbe tehát nem kell külön bányát építeni rá. Kitermeli a gép úgy is. -
#4409 Szia!
Az 5-höz kellene egy kis segítség. Bemásoltam a "MOD" mappába (ahogy a többi moddal is tettem), de nem igazán ismeri fel úgy, mint a többit. Indítható fájlt nem találtam benne.
Köszi előre is.
U.i: A 6-os kiválóan működik.
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2017.06.30. 15:04:47 -
#4408 sziasztok
felfedeztem az alimuniumot mint anyag, viszont 2 lelőhely 2 épületem alatt van....
az egyik az szórakoztató központ állatkerttel stb, másik pedig szent hely mindenféle épülettel.
Rávittem a munkásokat hogy lebontsam de nem engedi.
Hogy tudom kibányászni alóla az aluminiumot? -
#4407 Nagyon köszönöm. A tapasztalataimról beszámolok (majd). -
korbin555 #4406 Eredeti játékról beszélek. Van másféle is?
Civ 5-höz letölthető ITT.
Civ 6-hoz pedig ITT.
Előbbi tudtommal végleges, utóbbit érdemes figyelni, mert rendszeresen frissítik. Ha kijön egy DLC, az új civ-et is felteszik a helyére. Nem 1 nap alatt, de nincs elhanyagolva. Bár ezek megtalálhatók a Steam műhelyben is, ott nem mindig a friss van. Az 5-nél pl. a letölthető verzió a v.23, de valójában a v.24 a friss. A 6 meg ugye folyamatosan alakul, mert a játék is változásban van. Jönnek az update-ek, DLC-k, etc. -
Timbu #4405 "A fejlesztőket nem zavarta, hogy I. Frigyes Indiában kezd?"
Ahogy az sem, hogy Gandhi nem is dobott atomot senkire? :P -
#4404 Sajnos nem találtam letölthető anyagot. Légyszíves írd meg, hogy honnan szerezhető be. -
#4403 Bizonyára igazad van. Az én eredeti (vásárolt) verziómban nem működött. Fenn voltam hónapokig a "Fórumon" de mindig csak MOD-okat ajánlgattak, és tettem fel azokat. Gondolom elhiszed, hogy egyik sem használt. Most kipróbálom az ajánlott pack-ot. Nyilván le lesz írva, hogy miképp kell használni. Ha nem megy, jelentkezem. Köszi az infót.
U.i: A fejlesztőket nem zavarta, hogy I. Frigyes Indiában kezd? -
korbin555 #4402
Szóval működik. A neve: Yet Not Another Earth Maps Pack. Az 5-nél meg pláne jó, remekül ki van dolgozva. Évek óta használom. -
#4401 Sziasztok!
Az V.-ben sem működött az indulási hely kiválasztása (kb 5 MOD és 132 próbálkozással sem ment flottul). Lehet, hogy a VI.-ban egyáltalán nincs ilyen lehetőség? Szuper, amikor Roosevelt a "Bahamákról" vagy Vietnamból indul. -
Anor #4400 Igen, ez ésszerű érv, de hogy mindegyik... ez zavar... de ez van :P
na meg
The Submarine is a Modern Era naval raider unit in Civilization VI. It upgrades from the Privateer (or its replacements).
Attributes:
Invisible to all units (except Destroyers) unless they enter an adjacent tile. - ehhez képest simán letámadott egy barbár fregatt... pfff, biztos náluk volt jack sparrow iránytűje, mi a szíved vágya? találni egy tengeralattjárót! :) -
korbin555 #4399 Még manapság is találnak őskori népeket. Kőbaltával, kőhegyű nyilakkal felfegyverzett pápuákat, fúvócsöves amazóniai indiánokat. A holdra szállás idejében pedig Óceániában vígan sütögették az ellenséget a kannibálok. Nyilván egy városállam megléte önmagában feltételez valamiféle fejlettséget, de belefér. Ennél nagyobb anomáliák is vannak a játékban. -
Anor #4398 Üdv!
az normális hogy a városállamok egységei nem fejlődnek? elég gáz hogy a barbárok iparosodás kori egységekkel mászkálnak a városállamok körül meg katapultok meg warriorok vannak....
Jó játékot! :) -
#4397 Olyan szempontból van, hogy mondjuk átér a kardos seregem az ellenfélhez úgy, hogy az nem fejleszti ki közben a tankokat :) -
lammaer #4396 Sztem ezt keresed... link -
#4395 Én csak ezzel játszottam és tetszett. Az 1993-as PC-s változat idején még túl fiatal voltam. -
#4394 Ezek szerint 7 hónap sem volt elég a javításra. Epic... -
#4393 Igen, az a Civ másik hibája, amit a 6. részre sem tudtak kijavítani. Rohadt nagy ökörség, hogy a játékidő egyszerre buzerálja a gyártást és a fejlesztést is. Semmi értelme nincs így a lassabb játékmenetnek az égvilágon... -
#4392 A VII részt kb. akkor fogom megvenni, ha ennyire kerül... Ezért kár volt még a CD key szerű oldalról is ennyi pénzt kiadni. A 3. játékomat már be sem fejeztem... Minek...
Kapott bármi komoly frissítést a játék, hogy pl. a dipmlomácia ne csak dísz legyen...? -
Andule #4391 Sy, nem érdekes. Megtaláltam a wikin -
Andule #4390 Civ 5ben diety-n a gép kezdő bónuszokat kap vagy konstans könnyítést a kutatashoz? (Egysegfentartasra es varosnovelesre egyértelmű h allandot) -
Vincentcloud #4389 Egészen pontosan csináltak hozzá hivatalos fordítást, ez a pontos megfogalmazás, gyárliag valóban nem volt a cd-n
-
Vincentcloud #4388 A dobozos magyarul jött ki, csak a steamen szokás szerint nincs fent, de megoldotam mert leszedtem torrentről felpatcheltem és átmásoltam a nyelvi fájlokat -
korbin555 #4387 A neten kell kutatnod, mert "elvileg" sem jött ki magyarul. 5 támogatott nyelv van, a magyar nincs közte. -
korbin555 #4386 Persze, hogy update. Ott van 5 hozzászólással lejjebb a változásokkal együtt.
Meg itt. -
Vincentcloud #4385 Sziasztok! Valakinek nincs meg illetve nem tudja honnan lehetne letölteni a civ 4 colonization magyar nyelvi fáajlokat? Lévén a steamesben nem találtam és az elvileg magyarul jött ki anno. -
mqmeszi #4384 Sziasztok! a Winter 2016 edition és a summer 2017 edition mit takar? Ezek updatek? -
#4383 Nálam a városok helyzeténél az a szempont hogy szépen összeér e a körzetük felfejlesztve majd :D -
korbin555 #4382 Nem mindig örülök ha átáll hozzám egy város. Hátráltat a csodák építésében, és leviszi a happiness-t. Pláne ha több is átáll. Nyakamba szakad 3-4 város, aztán jön a matek, hogy mi a jó megoldás. Amelyikből nincs hasznom, felégetem a fenébe. Nem kóser, mikor építem az Oxford egyetemet, ezekben meg nincs más mint istálló meg barakk. Elviszik előlem a csodákat mire felfejlesztem őket.
Általában azt tartom meg, amelyik stratégiailag jó helyen van. Egy esetleges luxuscikknél az sokkal többet érhet. Mondjuk onnan szét tudom verni azokat az új szomszédokat, akik addig messze voltak. Nem kínlódok elérhetetlen helyeken lévő városokkal, másik civ közepében, vagy jégmezőn. Gyakran a célszerűbb megoldás sürgősen megszabadulni tőlük. Ha kicsi, pár kör alatt leég. Ha nagy, felépítem a bíróságot és eladom. -
Kilop #4381 "Finally, when your empire's Unhappiness (Civ5) Unhappiness reaches -20, given your Public Opinion is low, some of your cities may start to revolt and change their allegiance to other empires following their Preferred Ideology. The effect is as if the other empire suddenly acquired the city in question. Border cities are most likely to defect, and the civilization they go to is the one with the Preferred Ideology, whose Capital is closest to the city."
Meg is találtam a válaszomat, mindenesetre jó taktika így városokat megszerezni :D