4740
Sid Meier's Civilization
-
#4460 Sziasztok. Három kérdésem is lenne. (igaz nem olvastam vissza túl sokat), de ott nem találtam.
1. Mint csinál a "Guru", és hol, hogyan?
2. Miként lehet "national park"-ot csinálni?
3. Hogy működik a "Természettudós"?
Megtaláltam mindet a "Súgóban". Csak hát kicsit gyenge a német-nyelv tudásom .
Köszi!
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2017.10.30. 13:23:58 -
Grifid71 #4459 Annyit építesz amennyit csak akarsz, de ne felejts el kémelhárító hegyeket odarakni utána, mert csúnyán meg fogsz lepődni. -
ShaiHulud #4458 http://civilization.wikia.com/wiki/Neighborhood_(Civ6)
"Since this is not a specialty district, building it won't affect your specialty districts limit for this city. What's more, multiple Neighborhoods may be built in the same city." -
mariakandras #4457 Minden varosban egyet, mint minden korzetbol. -
-=Sis=- #4456 Mert többet lehet belőle építeni?! -
mariakandras #4455 Nem, es mindegyik varosomnal ez a helyzet! -
mqmeszi #4454 Nem fosztották ki barbárok, vagy ellenséges haderő? -
mariakandras #4453 Sziasztok! Megepittem a neighborhood districtet, de nem lett meg, hanem ujra epittethetnem! Miert van ez? -
mqmeszi #4452 Annyit megnézhetsz, hogy hány tudománypont kell egy feltaláláshoz. Mikor kutatást választasz, akkor csak ráállsz a nevére, pl. állattartás, és kiírja, hogy pl. 25 kutatási pontba "kerül" -
mqmeszi #4451 Elvileg nincs jelentősége, a különbözet számít. De nem buta kérdés -
Mozes #4450 Sziasztok!
Tudom nagyon buta kérdés, de segítsetek légy szíves. Régen játszottam a sorozattal, most elővettem a 6. rész miatt. Egy alap dolognál akadtam le és valahogy nem áll össza a játék mechanikája más játékokhoz képest pl: Total War. Sehol nem látom, hogy mennyi Science, Faith vagy Production-öm van, csak a változását, hogy mennyivel nő vagy csökken. Nincs jelentősége annak, hogy mennyi van az adott dologból éppen csak a változása számít?!
Nagyon köszi a segítséget -
mqmeszi #4449 Miért nem tudom elkapni hajóval a great admiralt? Rámegyek arra a mezőre a csatahajómmal, amelyben tartózkodik és ekkor eltűnik az admirális. Majd később megjelenik újra. És a hajóik is furák az ellenfeleknek. Azok is el tudnak tűnni. Miért? -
mqmeszi #4448 Igen, borzalmasak és feleslegesek egy idő után.
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet elérni, hogy több olaj legyen a térképen? Általában sosincs egy sem, vagy max. 1 db. Az erőforrások bőségesre vannak állítva -
Grifid71 #4447 Ja, téged a sima info ablakok zavarnak. Hát azt nem lehet kiirtani tudtommal. Engem laptopon sem zavar (1366x768), de hát ízlések és pofonok.
Lehet hogy van rá mód, de én elvagyok a vanillával. -
mqmeszi #4446 Köszi, szuper vagy. Megpróbálom a letiltást. Arra gondoltam, mikor be akarod állítani egy városnál,, hogy mit termeljen, akkor lejönnek a kerület, épület, egység és csodák listája, és ha bármelyikre ráállsz egérrel, akkor feljön a fehér leíró ablak. Ez idegesít, mert kitakarja a fél listát (1440x900-as a monitorom max) -
Grifid71 #4445 A kék a védelmi erő, ha falakat húztak, és annak állapota, de ki van írva felette az érték is.
A zöld a város állapota, ostromnál amikor a zöld csík "elfogy" akkor foglalod el a várost.
A "buborék üzenetek" amire gondolsz az a tanácsadás lesz szerintem. Options/Game/advisor - disabled -
mqmeszi #4444 az építés menüben a buborék üzeneteket ki lehet kapcsolni? Kitakarja a fél menüt -
mqmeszi #4443 Azon a fejlettségi szinten még nem lehet corpsot létrehozni, nem? Ráadásul ez nem egy nemzet volt, hanem kettő. És nem voltak túlerőben.
NA mind1, ez van. Majd ránézek milyen bónuszaik vannak, elvileg kiírja, ha az ellenfél egységére viszem a kurzort mielőtt megtámadom.
Légyszi annyit áruljatok el, hogy a városnál a kék és a zöld csík pontosan mit jelet? -
Grifid71 #4442 Ha a swordsman-ek corps-ban vagy army-ban vannak akkor megeshet. :D Sok lúd disznót győz.
Ja és lehet rajtuk vallási bónusz is.
Utoljára szerkesztette: Grifid71, 2017.09.27. 18:28:37 -
mqmeszi #4441 Most, hogy beleástam magam a játékba, az komoly, hogy a muskétásaimat simán lekaszálja egy alap swordsman? És az, hogy a pár darab kökorszaki harcosával könnyedén kinyírta a sokkal modernebb fegyvereseimet? És nem voltak túlerőben darabszámra, nagyjából egyformán voltunk. Amikor a muskétásommal támadtam egy swordsmanra szinte nagyobb sebzést kapott a muskétásom. Idegesítő játék, lehet, hogy megint pihentetem fél évig, vagy örökre ...
Utoljára szerkesztette: mqmeszi, 2017.09.27. 18:24:46 -
mqmeszi #4440 Hogy lehet azt beállítani, hogy ha nincs mozgás az egységeimnél, akkor a "kamera" ne ugorjon a fővárosomra? -
#4439 Mondjuk ugyanezt mondta mindenki az 5re, eleinte nekem se jött be, és a kedvenc részem lett azóta. A 6ot launchkor vettem és egy menetet se sikerült még letolni.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.27. 11:07:49 -
Timbu #4438 Majd az első, rosszabb esetben a második kiegészítő után biztos jó lesz :) -
#4437 A Civ 6 alapjait tekitve az egyik legjobb Civ. Az a baj, hogy ezzel csak más lett, mint az V. az MI és egyéb hülyeségek miatt nagy eltérést nem tapasztaltam. Azóta sem vettem elő... -
mqmeszi #4436 Sziasztok!
Hosszú idő után újra elkezdtem játszani, a summer editionos verzióval tolom most. Magyarítást tudtok ajánlani ehhez?
-
#4435 Na kérem szépen. Benn van az SSD (480 G). Bizony , bizony mondjuk negyedére csökkent a töltögetési idő. Volt, hogy a "pofázás" után azonnal kezdődött a játék . Igaz, hogy a NETet ki kell kapcsolni, mert egyébként a "felhőt" választja (hogy miért?), és az iszonyú lassú, pedig a netem igencsak izmos. Így gondolom, a kapcsolati (netes) formáknál nem használható, de azt még nem próbáltam. Egyébként egyre jobban tetszik, csak hát a bennem bujkáló lord kissé "laza" és még nincs teljes fordítás (sajnos).
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2017.08.06. 10:55:40 -
ShaiHulud #4434 vallas fulnel mutatja :) -
#4433 És ezt hol tudod megszámolni? A héten meglesz az SSD is
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2017.07.31. 13:29:38 -
ShaiHulud #4432 de, igazad van, en ugye az earthon jatszottam ott 5 volt, most kezdtem huge shufflen egyet es ott 7 van. -
#4431 Köszi a válaszokat.
Rá kell mennem az elején a vallásra, mert különben megelőznek. Na véget ért a játék, nem kellett megvárni az 500 kört. A kínai csaszi megnyerte tudománnyal. Na ez a probléma, amikor nem lehet állítani a nyerési opciókat. Vajon miért iktatja ki a lehetőséget egy MOD. Nem kéne neki beleszólni. Plusz lehetőséget kellene teremtenie és nem kurtítani az eddigieket. Szemétség.
Most kipróbálom, hogy egy 500 gigás SSD-re teszem a játékot. Kíváncsi leszek, hogy mennyit rövidül a töltögetési idő.
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2017.07.26. 08:58:04 -
#4430 Úgy emlékszem attól függ mennyi vallás lehet, hogy mekkora a térkép vagy a játékosok száma nem? Tehát kis térképen mondjuk csak 3 vagy 4 lehet, nagyobb térképen meg több. -
ShaiHulud #4429 van benchmark, grafikai is meg AI is. -
ShaiHulud #4428 el kell érni x faithet(valami 75 körül) akkor választhatsz hitet, utána kell szerezned egy great prophetet (holy site+épületek amik great prophet person pontokat adnak), akivel tudod a vallást megalapítani. max 5 lehet, tehát ha lemaradsz róla akkor már nem fogsz tudni létrehozni. -
#4427 Sziasztok!
Tudja valaki, hogy miként lehet saját vallást alapítani?
A civilopédiában nem találtam meg.
Köszi -
#4426 A vas kiváló. Nem a grafika a probléma, hiszen "más játékosok ideje" alatt (akkor forog a föld) a grafika meg sem mozdul. Most normál sebességen tolom (így kb. 20-40 mp a várakozás), és kíváncsi vagyok mi lesz, ha letelik az 500 kör. Abbamarad a játék?
Szóval nem egy csúcs.
Sajnálom, hogy az V-ön nem használható az ajánlott " mod". -
korbin555 #4425 A District nem szúrta a szememet. Ellenben a grafika utálata nem csillapodott bennem, és az összement térképektől, valamint az egymásba érő civ-ektől sem voltam boldog. Ehhez jött még, hogy én építkező típus vagyok, a 6 pedig war game lett. Nem állítom, hogy rossz játék, csak nem nekem való.
Kellett egy kis idő, hogy végleg rájöjjek. Megjelenéstől toltam becsülettel, egy hónapban 140 óra nem kevés. Azóta viszont a Steam könyvtáramban, a rejtett játékok között lapít. Talán majd előveszem pár év múlva, ha kijött 2 kiegészítő, meg lesz hozzá ezer mod. A kiegészítők sokat dobtak az 5-ön is, bár azt első perctől kedveltem. Van benne 3152 órám, és még mindig nem untam meg. -
#4424 A játékkal a legnagyobb gondom, hogy nekem semmi újat nem ad az öthöz képest. Ami újdonság meg van benne (ezek a district részek) az meg nem tetszik. Az AI meg változatlanul buta mint a sötét éjszaka, és a nehezebb fokozatot a készítők megint csak úgy oldották meg, hogy engedik csalni a gépet. Az ötödik részben (steam alapján) benne van kb 2000 órám. Ezzel még ingerenciám sincs játszani. -
Timbu #4423 Ha tartják az ütemet, akkor jövőre jön az első kiegészítő :) -
#4422 Azért ilyen gyorsan nem írnám le... az 5 alap se húzott be, aztán a Brave New World után valahogy felpörgött a meccseim száma. -
#4421 Én hála istennek meg sem vettem. Kipróbáltam a virágboltit és azt mondtam kb fél nap játék után, hogy na köszi de ezt nem veszem meg. kb 25 éve játszok a civ sorozattal, de a hatodik az valami kritikán alulira sikerült (szerintem). Majd meglátjuk, hogy kb 2021-ben milyen lesz a hetedik rész.