4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#2819 Stílusokban nem vagyok otthon, de nem egy modern valami. Azt hittem, hogy a leírásból beugrik valakinek, aki sokat nézte annak idején a jugoszláv tv-t, mert nagyon jellegzetes és sokszor volt. Kiírták a műsort, hogy mi mikor lesz aznap és alatta ment ez a zene. Talán alt szaxofon (de hangszerismeretből sem vagyok túl jó). Kellemes zene. -
#2818 Hát elég nehéz igy megmondani,vmi közelebbit nem tudnál róla mondani?Pl:mien stilus, -
#2817 Ha hazudik a flac counter, ha nem; 130-szori "vissza-/benézés" volt május 4.-én.
Nyílván a tagok heves kommunikációja is benne van, de ez akkor is remek eredmény, figyelembe véve a témakört...ugyebár.
Elégedett vagyok.
Wescone? -
#2816 Örülök. -
#2815 Meghallgattam a zene-pakkodat, jó! -
#2814 Ez a zene nekem tetszik! -
#2813 Pardon, ndmlovag-nak akartam címezni... -
#2812 Úgy tűnik, hogy te otthon vagy délszláv vonalon, hátha tudsz nekem segíteni EBBEN! -
#2811 Értem! -
#2810 Vannak elég jó számai,de inkább az elektronikusabb ebm vonalon mozogtak-nak! -
#2809 Husvétisták=fanatikus keresztények vagy vmi hasonlora gondoltam!
-
#2808 A Borghesia-t már láttam előfordulni különböző válogatásokon, de ennyi az ismeretem. -
#2807 "...a húsvétisták által már-már lenézően kezelt EBM zene..."
ezt kifejted? -
na akkor megprobálom -
#2805 Az 1982-ben alakult jugoszláv EBM duó (Aldo Ivanèic és Dario Seraval - majd kiegészülve Borut Kr¾i¹nik és Nina Server szintetizátor és gitártevékenységeivel) egy alternatív színházi csoportból (Theatre FV-112/15) jött létre, melynek hagyatéka a gyakran tabutémákkal és fétismegszállottsággal operáló vizuális világ.
A 'Ljubav Je Hladnija Od Smrti' a Borghesia lekitűnőbb alkotói korszakának gyümölcse - mindinkább sorolható a new-wave / electro-pop /disco kategóriába mintsem a szoros értelemben vett és a húsvétisták által már-már lenézően kezelt EBM zenék közé. Mindehhez az esztétikai fölényhez hozzájárult, hogy előszeretettel alkalmaztak kezdetleges sampler technikákat; rádiózajokat, vagy akár filmdialógusokat is felhasználva. Emellett kitűnő szintifutamok (Korg PolySix), dinamikus bassline-ok, katonás dobszólamok (Roland TR-808) és hipnotikus-savas loopok (Roland TB-303) teszik az albumot a Borghesia legízletesebb csinálásává. -
#2804 Szerintem használd a videó beszúrása című zöld gombot...
-
#2803 Inkább nem eröltetem a videokat inkább itt van a link!
http://youtu.be/D0iECWvD5KI -
#2802 Elösször jöjjön egy nagy kedvencem,elsö és egyetlen new wave lemezéröl egy szám!
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/D0iECWvD5KI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> -
#2801 Tied a pálya...
Arra azonban kérlek, hogy ne csak klippeket linkelj/mutass, hanem magyarázó szöveget is.
Rövid leirás a bemutatottról.
Esetleg album/dal link, ami ha mp3-as akkor (amennyiben lehetséges) 320-as legyen, de a legtöbben a Flac formátumnak örülnek, persze ami nem "mesterkélt".
Nem támasztunk marhanagy szabályokat, ezek is inkább íratlanok.
Hajrá! -
#2800 Ok értem!
Na akkor én majd elkezdek felsorakoztatni,sztem nemanjira ismert elöadókat együteseket,ha megengedi a nagyérdemü!!Igazábol a kedvenceim közé tartoznak,bár én inkább az industrial-electro-ebm vonalon mozgok!Mind külföldi mint magyar elöadok terén!
-
#2799 Falco 3. Tétel
1984-ben (tehát két év szünet után) látott napvilágot a Junge Roemer LP
Ausztriaban siker - nem véletlen.
Azt el tudom mondani, hogy a skac jó irányba kezdett el haladni (ami az én izlésemet illeti) csak nagyon lassan..
Jobb a hangszerelése, de még mindig hiányzik valami...
Egy olyan album született amin a dalok semmilyen érdekességet nem mutatnak.
Egyik műre sem tudtam felkapni a fejem.
Az utolsó 5 track gyakorlatilag egyforma, nem különböznek.
Egy nagyáruház háttérzenéjének tudnám elképzelni, hogy ne legyen csönd.
Van 1-2 dal ami kiemelhető:
a címadó "Junge Roemer" a sikerlistákon gyakran szerepelt, végülis hallgatható dal, csak az a vokál...
A szimfonikus betétektől tetszhet, vagy nem...
A "Brillantin' Brutal'" esetében a szaxi és a basszus "mar bele" renszeresen a kissé fáradt muzsikába. Az ember már-már várja az ilyen monotonítást megtörő apróságokat. Biztos, hogy nem brutál.
Az "Ihre Tochter" a másik ismertebb alkotás, de itt sincs semmi olyan történés amitől heves koordinált mozgásba kezdhetnék.
Összességében elmondható, hogy ez a Falco-mű még mindig nem az igazi, de már itt van a sarkon...
Mindenképpen állításaimat bizonyítja az, hogy egyik kedves kolléga sem citált klippet az első két album dalainak valamelyikéből...
Jön a folytatás...nem sokára:)
-
#2798 A sorunk idézőjelben van.
Tehát azoknak az előadók/zenekarok sorából lóg ki akiket eddig voltunk szívesek megemlíteni az elmúlt majd 1,5 évben.
Mert jobbára németajkú, angol és USA-beli zenekarok/előadók voltak sorjázva...a nem kevés magyar mellett.
Szlovák, román, szlovén, szerb vagy horváth előadók itt még nem voltak említve, talán az én NEM utánajárásom miatt - sem.
A bizonyitékot magyarra gondolom természetesen, hiszen pl. a Spion esetében is dél-szláv behatásról beszélhetünk ill. beszéltek.
Én csak azután NEM mentem, hogy pontosan ki az a banda/előadó aki hatásáról bestélhetünk. Tehát név szerint. -
#2797 Kilóg a soraitokbol??Sztem beleillik!
A bizonyitékot magyarra v külföldire gondolod?
-
#2796 Azt kell mondjam Vincent Max / Misa Mihajlovic (ciril betűket legyetek kedvesek odaképzelni) jó kis "feladvány".
Totál kilóg a "sorunkból".
Magam részéről még soha nem hallottam róla, de szerintem leszünk ezzel így még egy páran.
Azt tudtam, hogy a dél-szláv új hullám nagyban befolyásolta a magyart, de bizonyítékot még nem nagyon találtam, az igaz, hogy nem is kerestem különösebben.
Az "Ostavi Sve" című kompozició meglepett.
Elöszőr azt gondoltasm, hogy a 80-as évek elejéről származik, de nem 1985-ös.
Simán kihallottam belőle a Spenót féle "A 80-as évek" című szösszenetet.
Nagyon fura, hogy pl. a Tibor Levay féle Gipgy akármi, mennyivel népiesch-ebb ettől, és mennyivel modernebb hangszerelésű.
Ha ez a Misa még ma is élne az ilyenfajta minimal zenével biztos nagy sikert aratna a mai fiatalság körében - is. -
#2795 Nemtudom!De amikor (4-5x)Bereggeltem,és a jelszot megkellett változtatni,mindig azt irta ki,hogy érvénytelen jelszó!!
-
#2794 Hali!
Üdv Itt!
Miért nagy nehezen? Korlátozás van? -
#2793 Akkor még 1x!!: http://www.dailymotion.com/video/x8zw3z_max-vincent-ostavi-sve-ex-max-intro_music -
#2792 Nagyjábol az Alphaville-el egyidöben indultak,a Boytronic nevü banda!
Na ennek a "Yugoslav megfelelöje(koppincsa)!!Ez a banda:
Érdemes meghallgatni!!! -
#2791 Sziasztok!Nagynehezen,de végre engedett beregisztrálni! -
#2790 Egyébként nekem kazettán akkoriban is megvolt az a bizonyos "The Nelson Highrise (sector one)", sokat hallgattam és nagyon tetszett is. Nem ugrott be, mert én mindig Elevator címmel ismertem. -
#2789 Akko' bejön...:) -
#2788 Szép Estét!
Egy zenei csomagocskát ajánlok nektek.
A New Wave nem a legjobban futtatott előadóiról van szó, de ettől még rendben vannak...
Blue Peter - Pendulum
Cook Da Books - Golden Age
Illustrated Man - Fall From Grace
Picnic At The Whitehouse - We Need Protection
(Ez a dal a páromnak is nagyon be jön)
Two People - Mouth Of An Angel (Extended)
New Wave-Mania -
#2787 Valószínűleg Falco lehetett a példaképe Hannes Kröger-nek, mert az a hangzásvilága ennek a zenének, amit 1988-ban adtak ki "A szőke Jani" címmel...
-
#2786 Hopp! Már tudom is...Te vagy a Bendegúz a Regőséktől.
Te piszok kis dinnyetolvaj. -
#2785 Szerintem hétfőn...
Akkor már az ismertebb dolgai jönnek...több pozitívummal. -
#2784 Hát persze - mikor lesz folytatás? -
#2783 Gúny, én? Neeem olyan családból származom én! -
#2782 Az első két "tételt" elolvastad? -
#2781 Az örök kedvenc... - béke poraira!
-
#2780 Azt látom...