4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Musachy
    Stílusokban nem vagyok otthon, de nem egy modern valami. Azt hittem, hogy a leírásból beugrik valakinek, aki sokat nézte annak idején a jugoszláv tv-t, mert nagyon jellegzetes és sokszor volt. Kiírták a műsort, hogy mi mikor lesz aznap és alatta ment ez a zene. Talán alt szaxofon (de hangszerismeretből sem vagyok túl jó). Kellemes zene.
  • ndmlovag
    Hát elég nehéz igy megmondani,vmi közelebbit nem tudnál róla mondani?Pl:mien stilus,
  • Tyia
    Ha hazudik a flac counter, ha nem; 130-szori "vissza-/benézés" volt május 4.-én.

Nyílván a tagok heves kommunikációja is benne van, de ez akkor is remek eredmény, figyelembe véve a témakört...ugyebár.

Elégedett vagyok.
    Wescone?
  • Tyia
    Örülök.
  • Musachy
    Meghallgattam a zene-pakkodat, jó!
  • Musachy
    Ez a zene nekem tetszik!
  • Musachy
    Pardon, ndmlovag-nak akartam címezni...
  • Musachy
    Úgy tűnik, hogy te otthon vagy délszláv vonalon, hátha tudsz nekem segíteni EBBEN!
  • Tyia
    Értem!
  • ndmlovag
    Vannak elég jó számai,de inkább az elektronikusabb ebm vonalon mozogtak-nak!
  • ndmlovag
    Husvétisták=fanatikus keresztények vagy vmi hasonlora gondoltam!
  • Tyia
    A Borghesia-t már láttam előfordulni különböző válogatásokon, de ennyi az ismeretem.
  • Tyia
    "...a húsvétisták által már-már lenézően kezelt EBM zene..."

ezt kifejted?
  • ndmlovag

na akkor megprobálom
  • ndmlovag
    Az 1982-ben alakult jugoszláv EBM duó (Aldo Ivanèic és Dario Seraval - majd kiegészülve Borut Kr¾i¹nik és Nina Server szintetizátor és gitártevékenységeivel) egy alternatív színházi csoportból (Theatre FV-112/15) jött létre, melynek hagyatéka a gyakran tabutémákkal és fétismegszállottsággal operáló vizuális világ.
    A 'Ljubav Je Hladnija Od Smrti' a Borghesia lekitűnőbb alkotói korszakának gyümölcse - mindinkább sorolható a new-wave / electro-pop /disco kategóriába mintsem a szoros értelemben vett és a húsvétisták által már-már lenézően kezelt EBM zenék közé. Mindehhez az esztétikai fölényhez hozzájárult, hogy előszeretettel alkalmaztak kezdetleges sampler technikákat; rádiózajokat, vagy akár filmdialógusokat is felhasználva. Emellett kitűnő szintifutamok (Korg PolySix), dinamikus bassline-ok, katonás dobszólamok (Roland TR-808) és hipnotikus-savas loopok (Roland TB-303) teszik az albumot a Borghesia legízletesebb csinálásává.
  • Tyia
    Szerintem használd a videó beszúrása című zöld gombot...
  • ndmlovag
    Inkább nem eröltetem a videokat inkább itt van a link!
    http://youtu.be/D0iECWvD5KI
  • ndmlovag
    Elösször jöjjön egy nagy kedvencem,elsö és egyetlen new wave lemezéröl egy szám!

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/D0iECWvD5KI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
  • Tyia
    Tied a pálya...

Arra azonban kérlek, hogy ne csak klippeket linkelj/mutass, hanem magyarázó szöveget is.
    Rövid leirás a bemutatottról.
    Esetleg album/dal link, ami ha mp3-as akkor (amennyiben lehetséges) 320-as legyen, de a legtöbben a Flac formátumnak örülnek, persze ami nem "mesterkélt".

Nem támasztunk marhanagy szabályokat, ezek is inkább íratlanok.

Hajrá!
  • ndmlovag
    Ok értem!
    Na akkor én majd elkezdek felsorakoztatni,sztem nemanjira ismert elöadókat együteseket,ha megengedi a nagyérdemü!!Igazábol a kedvenceim közé tartoznak,bár én inkább az industrial-electro-ebm vonalon mozgok!Mind külföldi mint magyar elöadok terén!
  • Tyia
    Falco 3. Tétel

1984-ben (tehát két év szünet után) látott napvilágot a Junge Roemer LP

Ausztriaban siker - nem véletlen.

Azt el tudom mondani, hogy a skac jó irányba kezdett el haladni (ami az én izlésemet illeti) csak nagyon lassan..
    Jobb a hangszerelése, de még mindig hiányzik valami...
    Egy olyan album született amin a dalok semmilyen érdekességet nem mutatnak.
    Egyik műre sem tudtam felkapni a fejem.
    Az utolsó 5 track gyakorlatilag egyforma, nem különböznek.
    Egy nagyáruház háttérzenéjének tudnám elképzelni, hogy ne legyen csönd.

Van 1-2 dal ami kiemelhető:

a címadó "Junge Roemer" a sikerlistákon gyakran szerepelt, végülis hallgatható dal, csak az a vokál...
    A szimfonikus betétektől tetszhet, vagy nem...

A "Brillantin' Brutal'" esetében a szaxi és a basszus "mar bele" renszeresen a kissé fáradt muzsikába. Az ember már-már várja az ilyen monotonítást megtörő apróságokat. Biztos, hogy nem brutál.

Az "Ihre Tochter" a másik ismertebb alkotás, de itt sincs semmi olyan történés amitől heves koordinált mozgásba kezdhetnék.

Összességében elmondható, hogy ez a Falco-mű még mindig nem az igazi, de már itt van a sarkon...

Mindenképpen állításaimat bizonyítja az, hogy egyik kedves kolléga sem citált klippet az első két album dalainak valamelyikéből...

Jön a folytatás...nem sokára:)
  • Tyia
    A sorunk idézőjelben van.
    Tehát azoknak az előadók/zenekarok sorából lóg ki akiket eddig voltunk szívesek megemlíteni az elmúlt majd 1,5 évben.
    Mert jobbára németajkú, angol és USA-beli zenekarok/előadók voltak sorjázva...a nem kevés magyar mellett.
    Szlovák, román, szlovén, szerb vagy horváth előadók itt még nem voltak említve, talán az én NEM utánajárásom miatt - sem.

A bizonyitékot magyarra gondolom természetesen, hiszen pl. a Spion esetében is dél-szláv behatásról beszélhetünk ill. beszéltek.
    Én csak azután NEM mentem, hogy pontosan ki az a banda/előadó aki hatásáról bestélhetünk. Tehát név szerint.
  • ndmlovag
    Kilóg a soraitokbol??Sztem beleillik!
    A bizonyitékot magyarra v külföldire gondolod?
  • Tyia
    Azt kell mondjam Vincent Max / Misa Mihajlovic (ciril betűket legyetek kedvesek odaképzelni) jó kis "feladvány".
    Totál kilóg a "sorunkból".
    Magam részéről még soha nem hallottam róla, de szerintem leszünk ezzel így még egy páran.

Azt tudtam, hogy a dél-szláv új hullám nagyban befolyásolta a magyart, de bizonyítékot még nem nagyon találtam, az igaz, hogy nem is kerestem különösebben.
    Az "Ostavi Sve" című kompozició meglepett.
    Elöszőr azt gondoltasm, hogy a 80-as évek elejéről származik, de nem 1985-ös.
    Simán kihallottam belőle a Spenót féle "A 80-as évek" című szösszenetet.
    Nagyon fura, hogy pl. a Tibor Levay féle Gipgy akármi, mennyivel népiesch-ebb ettől, és mennyivel modernebb hangszerelésű.

Ha ez a Misa még ma is élne az ilyenfajta minimal zenével biztos nagy sikert aratna a mai fiatalság körében - is.
  • ndmlovag
    Nemtudom!De amikor (4-5x)Bereggeltem,és a jelszot megkellett változtatni,mindig azt irta ki,hogy érvénytelen jelszó!!
  • Tyia
    Hali!

Üdv Itt!

Miért nagy nehezen? Korlátozás van?
  • ndmlovag
    Akkor még 1x!!: http://www.dailymotion.com/video/x8zw3z_max-vincent-ostavi-sve-ex-max-intro_music
  • ndmlovag
    Nagyjábol az Alphaville-el egyidöben indultak,a Boytronic nevü banda!
    Na ennek a "Yugoslav megfelelöje(koppincsa)!!Ez a banda:

Érdemes meghallgatni!!!
  • ndmlovag
    Sziasztok!Nagynehezen,de végre engedett beregisztrálni!
  • Musachy
    Egyébként nekem kazettán akkoriban is megvolt az a bizonyos "The Nelson Highrise (sector one)", sokat hallgattam és nagyon tetszett is. Nem ugrott be, mert én mindig Elevator címmel ismertem.
  • Tyia
    Akko' bejön...:)
  • Tyia
    Szép Estét!

Egy zenei csomagocskát ajánlok nektek.

A New Wave nem a legjobban futtatott előadóiról van szó, de ettől még rendben vannak...

Blue Peter - Pendulum
    Cook Da Books - Golden Age
    Illustrated Man - Fall From Grace
    Picnic At The Whitehouse - We Need Protection
    (Ez a dal a páromnak is nagyon be jön)
    Two People - Mouth Of An Angel (Extended)

New Wave-Mania
  • Musachy
    Valószínűleg Falco lehetett a példaképe Hannes Kröger-nek, mert az a hangzásvilága ennek a zenének, amit 1988-ban adtak ki "A szőke Jani" címmel...

• Tyia
    Hopp! Már tudom is...Te vagy a Bendegúz a Regőséktől.

Te piszok kis dinnyetolvaj.
  • Tyia
    Szerintem hétfőn...

Akkor már az ismertebb dolgai jönnek...több pozitívummal.
  • Wescone
    Hát persze - mikor lesz folytatás?
  • Musachy
    Gúny, én? Neeem olyan családból származom én!
  • Tyia
    Az első két "tételt" elolvastad?
  • Wescone
    Az örök kedvenc... - béke poraira!

• Tyia
    Azt látom...