4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#2617 1.
Igen Tisztelt "Halász" Nevű NagyRitkánBetekintő Olvasó!
Csak nem gondolod, hogy minden topikba író zenebarát nevét nekiállok kikutatni, hogy mit jelnthet? Minek?
Nagy valószinűséggel Te sem kezdted el bújni a különféle forrásokat, mit is jelnthet az Én nicknevem. (nem latin)
Sajnálom, hogy a latin tudásom nem ér fel addig, hogy a Piscator-ról ne a piszkálodó jusson eszembe.
Pedig-pedig csak ez jutott eszembe a jól átgondolt provokatív hozzászólásaidból...főleg ami az elsőket illeti!!!
Az a vicc, hogy a szakmámból kifolyólag pár latin szó/név ismert általam is, de a Te megmozdulásaid továbbra sem nem indukáltak arra, hogy kivesézzem a neved.
Mélységes megbánást tanusítok a történtek miatt...gondolhatod...
Ha véletlenül meg egyszer az életben erre jársz, akkor talán kezdjük előlről...
És ha a kioktató, általánosító, felsöbbrendűségedet hirdető stílusod a klaviatura alá rejted, akkor még hajlandó vagyok veled kommunikálni, mert a TUDÁST elismerem. -
#2616 Folyt. köv. -
#2615 Jó lett volna, ha használod a "VÁLASZ ERRE" lehetőséget, mert én tudom, hogy mindez nem nekem szólt, csak most úgy néz ki, mivel csak én firkálok még ide. A jó Tyia kománkhoz lehet, hogy el se jut (hacsak titkon be nem nézeget), mivel átnyergelt egy másik helyre, ahol Mash-up meg world mjúzikozik.
Ami engem illet nekem ez is egy kirándulás a zene nagy és színes területén, de nem fontosabb rész pl. az italo disco-nál, csak most épp kicsit pihentetem magam benne. Mondtam is már párszor, hogy nem is érdekel különösebben, hogy valami new wave vagy más. Jó zene az jó zene, ami meg nem az nem és kész.
Én viszont tudom, mit jelent a piscator. -
Piscator #2614 amúgy nagyrészt jó a topic, jó tartalmakat elismerem, folytassátok, sőt, a topic alapító se meneküljön el, ami kevés jó dolog van, azt élvezni kell, nem a rosszat kell keresni.
Na léptem, bocs mégegyszer a zavarásért. -
Piscator #2613 bocs, senkit nem akarok megbántani...
OFF
indexszes topichoz (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108045480&t=9131741):
Piscator halászt jelent latinul, megszoktam, a magyarok ennyire nem néznek semminek utána; de azért ennyire nem kellene belemagyarázni a nickembe a sértődöttségedet.
amúgy nem vagy túl érzékeny? nekem is volt ilyen korszakom, azért kérdem.
Sorry, a világ ilyen, nekem is beszóltak, bár én csak igyekeztem néhány sarkos megjegyzést kiigazítani - más szemszögből, hallgatassék meg a másik fél is, ugye. Mégis ismerem a Neurotic egyik alapítóját, ezer emberrel beszélgettem arról a korról, komoly gyűjtőkkel; nem levegőből kritizáltam.
Pont a New wave szólt magyarországon erről a Kádári-besavanyodottságról, hogy maradjon meg minden békésen, csak semmi (érdemi) vita.
Örülnél, hogy néhány új adalékot is beírtam, meg ajánlottam a másik, indexes topicot.
Hülye droid.
ON
Bocs a fentiekért, amúgy a Zizi Labor Szárnyatlan madárja elég szomorú, mégis szép szintis szám. Tímár Péter filmjében áttdolgozva előszedték, ott Szárnyak nélkül címen fut, utóbbi jobb. -
#2612 Hát ismét eljött az ideje, "tavaszköszöntő":
-
#2611 látom elvagy :)
ez nekem is + van természetesen..
és természetesen nekem is pvc lemezen..
sőt, mivel megérte a platina eladási szintjét, gondolom az ország majd 1/8-adának xintén + van :)
nem úgy, mint a hit-oké ;)
azé nyugtass +, ho tyia már privibe +kapta tőled :)
vagy továbbra is licitáljon érte a vatin?
wazze.. :) -
#2610 Na ez sem volt akármi!
-
#2609 Ez Al Corley - Square Rooms c. száma, nagyon jó muzsikái vannak az embernek. -
#2607 Nagy fesztivál volt '81-ben, a KFT-t akkor ismerte meg az ország.
A lemez B oldalán egy kevésbé ismert szám Bódy Magdi és a KFT előadásában a Sakkfigurák c. Laár András szerzemény.
-
#2606 Az egyszerűség híve vagyok... -
#2605 Tulajdonképpen így kellene megjelennie Nálad is a bannernek,...
...de mivel nincs telepítve a gépeden a "casmira" karakterszett... -
#2602 Meg is örökítettem, mert mondtam, hogy Oké!
-
#2599 Na igen...
Viszont, ha a német szóba került, akkor nem mehetünk el csendben a francia új hullám (pl. Indochine), az olasz új hullám (Pl. a Basia akiket a sokat említett KFT "hozott" kis hazánkba), a holland új hullám (pl. Nits) és a dél-szláv új hullám (mely igen nagy hatással volt a magyar kialakulására) mellett sem....
És bizony a skndinávokkal és a belgákkal is számolni kell. Gyakorlatilag erdőtűzként vonult végig az új zene a kontintnsen...
Talán Albániába nem jutott belőle egy szikra sem... És Európán kívül ugye megemlíthetjük Ausztráliát és Új-Zélandot is...Az amikat pedig mondanom sem kell...
Nekem mindig a hűvösebb áramlat jött be jobban: angol, skamdináv, holland... -
#2598 Én tudok egy egész ágat, ami itten nem szerepel, pedig nekem a nagy kedvencem! Ez az NDW, a Neue Deutsche Welle. Az osztrák határtól 8 km-re lakom, így ezeken a zenéken serdültem az Ö3. nevű rádióállomáson keresztül. Ennek alapból 2 ága van, íme néhány képviselő, akik itt jó szívvel emlegethetőek:
UNDERGROUND ág: DAF; Einstürzende Neubauten; Mittagspause
MAINSTREM ág: DÖF; Gensehaut; Geier Sturzflug; NENA; Hubert Kah; Nina Hagen; Falco; Spider Murphy Gang; UKW; Klaus Nomi; Peter Schilling
und so weiter .....
-
Kedves, a New Wave zenéért tűzbe menő gyerek!
Kérdésem van.
Van-e olyan (e zenei irányt figyelembe véve) szerintetek kevésbé ismert kedvencnek mondható zenekarotok/előadótok akit/akiket szívesen megemlítenétek ehelyütt?
Örülnék teljesen új arcoknak is!!!!!!
Példát mutatva sorakozzék az én felfedezettjeim közül néhány:
- DeFilm (róluk már korábban regéltem egy pár sort)
- General Public (Róluk is)
- Legendary Pink Dots
- Philip Boa
- Dali's Car
- Icicle Works
- Nem nagyon tudni róluk semmit, de érdekelne pl. a Goo Band
- Babble
- International Observer
hírtelen.... -
#2596 A topik átvételéhez előszőr metrót kell építened a Holdon...addig le se szarnak...mi már tudjuk ezt Wescone kollégával...
Nem lett termő a Sahara nem is lettem Házigazda...
És ez már bizton állíthatom: így is marad.
Köszönjük. -
#2595 Gratulálok a kinevezésedhez!!!!!! -
#2594 A Neoprimitív erőlkődésemnek sem volt valami fergeteges visszhangja...
...de én már ugye megfogadtam a nem rinyálást... -
#2593 Amúgy is én már prezentáltam egy szerintem tényleg ritka KFT-t lossless a minap, ami nem csak egy egyszerű válogatás - viszont senki a füle botját se mozdította miatta... -
#2592 Tudom, hogy nem gondolod komolyan, én viszont komolyan gondolom, hogy megérdemled a kiemelt "nevet". -
#2591 Köszi!
Persze a topik átvételét nem is gondolnám komolyan, ahhoz felelősség is kell. -
#2590 "mondom, akár átvehetném a topikot is lassan..."
Azt nem lehet, de ezennel tiszteletbeli Taggá avatlak. -
#2589 Na, már azt hittem, hogy csak magamban fogok beszélgetni - mondom, akár átvehetném a topikot is lassan... -
#2588 Tyia nem vaterázik...
Nincs lemezjátszója. -
#2587 Nekem is nagyon tetszik.
A szöveg és a zene kiváló.
Igazi remekművek. Abból, hogy ez egy kiadatlan cucc leginkább Wahorn Andrásra emlékeztet (legalábbis hozzáállásilag), hiszen ő is gyakorlatilag magának csinál zenéket. Ha pedig még rajta kívűl tetszik valakinek, akkor az jó érzést kelt benne....azt jó napot.
A zene értéke(ssége) valahol itt kezdődhet...
Nem tudom, én Ákost "elhagytam" az első szólólemeze után... -
#2586 ...Aztán a HIT romjaiból alakult meg a magyar Pink Floyd Tribute zenekar...Befutottak egy érdekes zeni pályát a skacok. -
#2585 Lehet, hogy így van...én hiszek a fülednek.
Azt azért hozzátenném, hogy az "Oké" című dal szerintem a leggyengébb szerzemény az albumról...és szokás szerint ezt nyomták nagy ritkán a rádióban. Asszem leginkább a Poptarisznyában. -
#2584 didizés=digizés akar lenni pillanatnyilag , de didizhetsz is, főleg, ha csak egy szál bugyikában lejt el melletted a párod megint.
Viszont a zene kárára nem mehet!! -
#2583 Most pár nap fórum-pihi, mint mondtam - részemről, aztán majd látjuk. Amúgy meg a didizést illetően rajtad a sor. -
#2582 Nem ugyanezt tetted te is a Bonanza kapcsán?
Hawer, ehhez is pofa kell!
Mondjuk úgy, hogy "nem nekem kell, hanem a totyik látogatóinak". -
#2581 ha neked is + van, akkor + minek nyeszegtetsz itt, hogy toljam már végre ráadásul losslessbe! hawer azé ehhez már pofa kell :)
inkább dobok 1 fotót kezemben az emített vinyllel (az eredetiséget + a háttérben a philips falaimmal igazolnám :) te közben feltöltöd - persze lossessbe, tyia pedig ezalatt megrendeli a vateráról..
így végülis mindenki + lesz elégedve :) -
#2580 Persze, kuriózum, olyannyira, hogy itt pihen valahol a padláson... mire jövő héten hazaérek az üzleti utamról, addigra előkeríttetem. -
#2579 Felesleges erőlködni, megvan nekem is, csak jól el lett téve... -
#2578 Szevasztok Tagok!
Kiváncsiságképpen utánanéztem ennek a ritka HIT - lemeznek (OKÉ), jelenpillanatban a Vaterán 2 példány is kapható, az egyik 400, a másik 800 Ft-ért. Erről ennyit .... -
#2577 Nekem nagyon tetszik ez a világ, ez az album sokkal jobb, mint az Ákos új lemeze - ha már lehet, ebben az összehasonlításban gondolkodni, mint annak idején... -
#2576 Amúgy az "Oké" c. szám kezdő taktusai engem nagyon emlékeztetnek a Generál - Utánam srácok című számára, ami ugye a hasonló című ifjúsági filmsorozat főcímzenéje volt (szerettem/szeretem az a gyerekfilmes korszakot). -
#2575 Idézet a Képes Rock Enciklopédiából:
"H.I.T.A kemény rock hullámával érkező zenekar megalakulása után egy évvel, 1980-ban kislemezhez, 1984-ben pedig - némileg megváltozott összeállítással és valamivel lágyabb hangzással - nagylemezhez jutott. (Régi énekesük Puttony volt, a "Rock Király", aki - állítólag - a Beatricének tulajdonított színpadi csirkedarálást végezte.) 1984-es összeállítás: Füchsel Tibor (billentyűs), Pozsonyi Tibor (dob), Tihanyi Gábor (gitár), Virág János (basszus) és Bodnár Attila (ének, Modern Hungária). 1986 őszén a H.I.T.-ből diszkó és slágerzenét játszó T. Modell lett." -
#2574 Kedves Gyerekek!
A Bery Ari új dalaival kapcsolatban milyen érzésetek van?
Hmm? -
#2573 Ja. Tudom.
"Ez" a HIT jó lesz popzenének is...esetleg soft rock.
(Nekem a diákévek jutnak róla eszembe, ezért volt/volna fontos, amúgy nincs valami nagy zenei értéke)
A mikor a Puttonyék is ott nyomták az lehetett hard rock.
A "Királyként is élhetnél" elég jól mutatja ezt.
Asszem ebből az időből hivatalosan nem sok minden maradt.
Ha a "nem New Wave-vességét" akartad kiemelni, egyet kell értsek.
Pusztán azért említettem itt, mert egyrészt a 80-as topik nem vonz (holott igazán oda való lenne), másrészt ott simán elsikkadt volna, mint ahogy korábban már megtette.