Oldies Music 1.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jelszó: JEREMY
MP3 160 KBIT akit érdekel meghallgatja!
a HIT után is utána nézek ha tudok!
Timelords és JAMs (Justified Ancient of Mumu's) néven....
Ök is ott voltak mash-up ügyben...(jogdíj nélküli Abba hangminta...)
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
...jó kis banda volt a 90-es években! <#eljen>#eljen>
In Lak\'ech Ala K\'in
imo :) science fiction is science fact
Cause & Effect?
/ Nekem a honvédség alatt a KLF jutott, 1991-ben😊 /
Annyiban hoznám õket közös nevezõre, hogy egyik zenekar szövegei sem felületes semmiségekrõl szólnak.
A Camouflage valóban melankólikusabb, még mélyebb hangvételû. Az 1991-es Meanwhile szerintem, ami egy érezhetõ váltás a korábbi dalokhoz képest (Love Is A Shield, The Great Commandment...). Akkoriban voltam katona, sokat hallgattam, az akkori hangulatot hozza vissza most is.
DM vs. Camouflage
Szerintem a németek zenéjén van egyfajta "fátyolos" hangzás.
Valamivel borúsabb, már-már darkba hajló (sõt), legalábbis ami a "Love is a Shield" és a "Great Commandment"-en felül maradt...
Ott bizonyára aranybányára lelhetnénk...
Lehet, hogy a majomparádén is megvan, de persze az is zárt rendszerû...
Majd csak meglesz...
A MWH-t azért gondoltam, hogy meg kellene említeni, mert sokan talán a "one hit wonder" kategoriába sorolnák...
...és lehet, hogy van olyan is aki - pont ezért - összekeveri Man to Man-nel...
A '91-es változás valszeg törvényszerû.
Pláne annak tudatában, hogy a "rockonok" milyen albumokkal jelentkeztek, ill. milyen trend indult hódító útjára akkoriban...sajnos.
Ebben az idõben a klassz. New Wave és annak mûvelõi már nagyszámban "kihaltak". Ismét sajnos.
In Lak\'ech Ala K\'in
Egy másik fórumon régebben a Camouflage-t hoztam fel, erre valaki belöki, hogy az pont olyan, mint a Depeche Mode... na ettõl fellált a szõr is a hátamon. Ez igencsak elnagyolt látásmód.
Amúgy érdekes, hogy az összehasonlítások esetén a DM többször felmerül.
Ezeknek az oka esetleg abban keresendõ, hogy egyes népszerû zenekarok elengedhetetlenül hatással van másokra, mintegy ihletet adva. De aki csak utánoz, abból nem lesz semmi. Egyéniség kell.
a 91-es albumuk viszont nekem minden, csak nem hagyományos new wave, az már inkább soft-rockos és bluesos.
Kedves közbenjárásotokat szeretném kérni.
Keresek egy albumot.
Rendelkeztem ezzel a kiadvánnyal évekkel ezelött...
Csupán néhány dalt tudtam újra megszerezni közülük...
A Névtelen Nulla albumáról lenne szó.
Ha valakinek megvan tisztelettel kérem, hogy a www.shareplace.com-ra tegye már fel nekem. Nagyon örülnék neki. Emlékeim szerint hibátlan mûgyüjtemény, bár valamiért nem volt nagy visszhangja.
Azonban úgy gondolom, hogy a "Diadal" és a "Jeremy" címû dalok kevesek elött ismeretlenek...
Elõre is köszönöm.
---------
A H.I.T. "Oké" albuma is érdekelne, de ezt abszolút reménytelennek látom.
Módosítom az "Én Csinálom" -ot, mi csináljukra, mert láthatóan többen toljuk a cuccot.
Én örülök neki, hogy közel 2500 hsz érkezett alig több, mint 1 év alatt.
Ez, más ehhez hasonló fórumon/topikon nem igen fordul elõ.
Egyre-másra törnek felszinre a New Wave-vel kapcsolatos érzések, gondolatok miegymások...Szerencsére a téma egy kincsesbánya.
Én nagyon szivesen látlak itt téged, fõleg, mert tudom, hogy nem közömbös neked a téma...legalábbis ami a synth-pop-ot illeti...
bár nem az a lényeg hogy kinek a neve van kiírva hanem hogy ki érzi szíve ügyének a dolgot!! 😊
Ez egy hosszú történet...
Már többször akartunk cserét eszközölni, de nem mozgatta a füle botját a modik közül senki...ha többen vannak.
De nem baj. Én csinálom...
Nagyon valószínû, hogy a Depeche Mode hazai megfelelõje a Bonanza Banzai.
Sokak szerint a Kajagoogoo-ra az Elsõ Emelet hajaz.
(Talán azért, mert elõzenekaruk volt az 1984-es márciusi koncerten)
Ezt én mereven elutasítom. Hasonlóság talán Limahl és Kisszabó hajviseletében lehet(ett)...
Viszont a Duran Duran hazai megfelelõjére még tippem sincs.
Nektek?
Egyéb ilyen "kapcsolat"?
Nekem még a KFT/Classix Nouveaux jut eszembe...
Találós kérdés.
Kitõl, vagy melyik zenekatról származik az idézet?
"A grimaszokból jól megéltünk,
slágerzenét nem ígértünk."
Én igazi rajonásra gondolok.
És nem olyanra akinek tetszik a 3 slágerük a "Pop Goes the World", a "On Tuesday", és a "The Safety Dance, azt szevasz...
Mert kapásból van 6 albumuk...
Tehát Men Without Hats?
De az is A-ha, az kétségtelen.
A Sycamore Leaves számomra klasszikus alapmû arról a lemezrõl...
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Mert azt tudjuk, hogy a "gyári A-ha" milyen.
Igazi rétegzene. Remélem a vakon rajongóik nem négyelnek fel eme kijelentésemért.
A General Public az English Beat nevû ska zenekar feloszlása után képzödõtt, hiszen két tagja Dave Wakeling és Ranking Roger folytatta emígyen zenei pályfutását.
Csatlakotott hozzájuk Mickey Billingham, Horace Panter és bizony maga Mick Jones is a Clash-bõl.
Simán nevezhetjük öket a kor és a mûfaj egyik supergroup-jának.
Gondolom mind erõs egyéniségek, mert a közös munka nem tartott sokáig...
Az "aranykor"-ban két lemezre futotta.
1984-es "All The Rage" és az 1986-os "Hand To Mouth".
Az elsõ lemezrõl a tegnap már citált "General Public" címû dal lett elöszõr "sláger" ---- 60. Angliában...
Mivel nem kimondottan pop zenérõl van szó, nem gondolom, hogy megmosolyogtató lenne ez a helyezés.
(Bár a Sex Pistols volt listavezetõ 1978-ban...pedig õk aztán távolról sem pop zenét nyomtak...mindegy más idõ...más minden...a punk 1983-ban már nem osztott, nem szorzott.)
Az USA-ban és Kanadában viszont kicsit késve ugyan, de befutott az Lp második track-je a "Tendermess", ami egy computer által gyátrott csajszi és két skac történetét felelevenítõ film a "Weird Science" betét dala is.
A film "címadó dalát" pedig egy szintén New Wave közeli banda az Oingo Boingo tolta.
A '86-os album az elemzõk szerint nem sikerült jól.(Engem kicsit a Style Council-ra emlékeztet.)
A közönség minden estre elfordúlt tõlük. Szerintem kár volt...
A sikertelenség a zenekar ideiglenes feloszlásához vezetett, hiszen 1994-ben a két õstag újra nekivágott. Ebbõl az idõbõl nekem túl sok infóm nincs és az albumot sem szereztem meg, de igazából a '84-es produktum miatt General Public a General Public.
2004-tõl hallhatóak G.P. dalok egyes nosztalgia-koncerteken, ahol a '83-óta nem létezõ English Beat is fellép...
A kõr igy teljes........
Összeségében elmondhatom, hogy a GP-t nem hallgatom túl sûrûn, de amikor rá kerül a sor, akkor örömet okoz nekem, de tényleg!
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Anno nagyon régen mikor még kazettán gyüjtögedten a zenéket,kértem 2 albumot...megjött a kazetta valami A-Ha vot rajta ..hogy az a..mérgelõdtem,hogy nem azt kaptam amit kértem.Meghallgatva a zenét hm hm na egész jó sõt !Éppen karácsony elõtt vadásztam A-Ha albumokat 1 pár darabot sikerült letöltenem.
Ajánlom mindenkinek zenéjüket!
Az A-ha egy megkerülhetetlen pontja a könnyûzenének.
Egy olyan dalt tolok, amit a világon nincs ember ki ne ismerne.
A "Take on me"-rõl zörgök itt.
Fura mód nekem ez a dal (legalábbis a zenéje) soha nem tetszett.
Tudom, hogy most szentséget török, de ez van.
Azonban ráakdtam egy számomra is fogyasztható verzióra.
Egy utolsó utáni mash-up cuccról van szó.
Szerintem senki sem kaviccsal megdobálni ezért...legalábbis remélem.
The Commodores vs. A-Ha - Take It Easy On Me
...Vagy hallgasd a ska zene egyik gyöngyszemét...
ott alant...
Holnap nekiugrom...de tényleg😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
tudásvágyam csillapíthatatlan..
olvasnék végre valamit new wave fronton is már 😊
Talán az elsõ 4 a legjobb.
De ezen biztos nem veszünk össze, mert a témánkat épp csak súrolja.
ezek annyira kötelezõ darabok nálam, hogy még 😉
Valaki esetleg?
Még egyszer a mahs-upról.
Valahogy mindig tetszettek ezek az összekevert zenék...
Az úgy volt, hogy amikor még kissrác voltam...a 80-as évek közepén, Komjáthy "bácsi" valamelyik mûsorában Italo Boot Mix-eket is leadott.
Azok nekem nagyon bejöttek. Oly annyira, hogy elkeztdem magam is ilyesmiket fabrikálni, mert "rákényszerültem".
Akkoriban a Danubiuson lógtam a legtöbbet, viszont ott nem adták elejétõl a végéig a dalokat.
Így a kis Tyia ezért nekiállt házibarkács zenéket gyártani (durva lenne mixeknek nevezni).
Kétkazettás magnó/rádió...kis ütemérzék...kis türelem...értitek.
Nem mondom, hogy a profi mixelõk nem röhögték volna halálra megukat, de nekem tetszett.
Mutattam pár havernak...végül is...elment.
Miután lett netem beakadt 1-2 A vs. B dal, azonban nem érdekelt annyira, de valahogy a múlt héten elkezdett foglalkoztatni a téma, és egészen sok mash-upra leltem. (biztos késõn érek)
Persze rengeteg lemezen lehet ilyen "új" dalokat hallani/hallgatni.
Engem viszont csak a New Wave, vagy az ahhoz közeli munkák érdekelnek - természetesen.
Mash-up over.