4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#2859 Az egy Hip-hop Boys szám... Kell? -
#2858 Tudom, tudom...
-
#2857 Mind a 4? -
#2856 Akkor sejtettem. De hasonló módon szeretem a Kajagoogoo-t is. Nekem megfér egymás mellett és után is. Nálam nincs stílus besorolás. -
#2855 Nincs.
Igen. -
#2854 A Falco 4 tételéhez sincs senkinek semmi hozzáfűznivalója?
Ilyen jó lett? -
#2853 Olyan témába csaptunk bele, ami a szíved (egyik) csücske... -
#2852 Valahogy nem szokott leesni, ha rébuszokban írsz... -
Etelkozi Vata #2851 Bocsánat! -
#2850 És most neki állt csillogni a szemed... -
#2849 Az biztos, hogy amelyik lemezen szerepel Chieregato neve, az nem lehet rossz!
-
#2848 Komjáthy György. -
#2847 íme:
-
#2846 Az a helyzet, hogy Den Harrow tuc-tuc korszaka engem sem hozott lázba.
Gyakorlatilag a 90-es évek egy az egyben felejtős (nagyon kevés kivétellel).
A 2006-os Push Push című dala viszont túlmutat ezen a rémes időszakon...legalábbis nekem bejön. -
Etelkozi Vata #2845 Nálam az utolsó Den Harrow nóta (a többi nem érdekel már) a Take me, meg előtte még a Holiday Night.
Ami utána jött, az már tuc-tuc kaptafa bohóckodás, Den Harrow-t onnantól már nem jegyzem (de visszafelé a mai napig is... :) ) -
#2844 Ja.
Rémes.
Azt hiszem, hogy a '95-ös vagy '96-os "I, Den"-t már Ő Stefano Zandri énekelte, az nem tűnt rossznak hangilag, csak zeneileg...vagy nem? -
#2843 Ez így van...az elütő zenei világ...
Ezt az is alátámasztja, hogy más zenét kedvelő osztálytársaim (leginkább alter) is érdeklődtek az "Overpower" album iránt! -
Etelkozi Vata #2842 És hogy "Den Harrow" mennyire nem tudott énekelni, íme:
-
#2841 Szakadt poló és farmer? -
Etelkozi Vata #2840 A Broken Radio tényleg nagyon jó nóta.
Amúgy a Den Harrow projekt zeneileg szerintem messze kimagaslott az akkori italo disco felhozatalból.
Hangszerelés, dallamvilág, jó zenei ötletek. Az első két, talán még az utolsó, 3. lemez is mentes volt az italo discora azért igencsak jellemző sematikusságtól.
Nagyon elütött a műfaj összes többi alkotójától.
De ebben rejlett Chieregato nagysága.
/Amúgy nekem már akkor is gyanús volt, hogy Den Harrow és Tom Hooker hangja túlzottan is hasonlít./ -
#2839 Még ilyet történeteket...
Az efféle sztoriktől ide-oda futkos rajtam a hideg...uhh de rég volt...
Den Harrow...
...hát igen...az akkori Italománságom egyik alpja...
A helyzet az, hogy arról a Komjáthy műsorról lemaradtam...
Az egyik haveromnál láttam a képét a szekrényajtaján...hol máshol...
Kérdeztem is ki a franc ez?
És akkor mutatta...zenében...
Igazából nem is akkor kezdtem el rajongani, hanem egy vállalati üdülő béli nyaralásom alkalmával.
Szántódon leletzett eme nyaralóhely.
A szülők általában hozták a porotyaikat is - ezért voltam ott.
Összegyűlt legalább 10 kölök, és ment a marháskodás.
Talán ping-pongoztunk amikor ez a bizonyos "Overpower" album is hallgatásra került - valaki képes volt magával cipelni...kazin...
És ez alkalom során lettem figyelmes a "Broken Radio"-ra.
Nem kell mondanom hányszor kellett visszatekerni...
Asszem ez 1987 nyara volt.
Több mint 20 évvel később éppen itt, az SG-n lettem fölhomályosítva, hogy még véletlenűl sem "Den Harrow" énekelgetett akkoriban.
Sebaj. -
Etelkozi Vata #2838 Elég szép lista, rengeteg nóta nekem is a kedvenceim közé tartoztak, tartoznak.
Én is egyszerre hallgattam /és rajongtam/ ebben az időszakban Duran Durant, Első Emeletet, Den Harrowt, Alphavillet, Depeche Modeot. De Modern Talkingot is. És szerettem nagyon az Italo discot.
Van egy kedves sztorim ebből az időből:
86-ban, 13 évesen mint általában mindenki én is zsebpénzből éltem.
Ennek javarészét gombfoci csapatok vásárlására fordítottam, a maradékot kazettákra. Általában havonta, kéthavonta egy "gyári" műsoros magnókazettát tudtam vásárolni.
Ebben az időszakban Den Harrow épp csúcson volt, még a csapból is ő folyt, minden második német Bravo címlapján ő tetszelgett.
Én a legjobb barátommal akkor Duran Duran, Alphaville és Depeche Mode vonalon mozogtunk. Utáltuk Den Harrowt, mert egy zeneszámot sem hallottunk tőle, de mégis nyomult, mint állat.
Aztán egyszercsak a barátom hazaállított vidékről egy kazettával, amin rajta volt a Bad Boy. Megtetszett. Még aznap este Komjáti András egyik műsorában leadta az egész Overpower lemezt. Amit én végighallgattam.
Aztán elfelejtettem.
Majd nem sokkal később összejött egy új kazettára való pénzem, és a szokott helyen ahol vásárolni szoktam, a sok kazetta közül kettő között vacilláltam. Depeche Mode - Black Celebration és Den Harrow - Overpower.
Akkor győzött Den Harrow (a Komjáti műsor hatására/, és utána hosszú évekre fanatikus, Den Harrowt még külsőségekben is majmoló rajongó lettem. Kicsin múlt.
Ennyi, bocsánat a hosszúságért. -
#2837 Szép Napot!
Nem tartozik a témakörünkhöz szorosan az italo/euro disco műfaj, de óhatatlan szóba kerül, mert....szóba hozom.
Az igazság az, hogy amikor zenei tudatomra ébredtem, jóval több italo/euro cuccot lehetett találni a "nekünk szóló" rádióműsorokban, mint New Wave zenét - amit akkoriban nem is nagyon tudtam, hogy mi.
A 80-as évek közepén azért elég kevés mélyebb rétegekből származó zenét ismertettek meg a tinikkel.
Tehát rádiók.
Szerintem a Brekinél már jó sokszor ki lett vesézve, a korabeli műsorarzenál.
Fiataloknak, Csak Fiataloknak, Vasárnapi Koktél, Magról Magnóra, Magnósok Figyelelem, Poptarisznya Dalaiból....és a nem annyira kommersz Lemezbörze helyett...
sajnos nekem nem volt diszkós haverom, így maradt a rádió.
Szerintem ismeretek hiányában boldog-boldogtalant felvettünk.
Aztán szelekció.
Amikor a B. Tóth elkezdte hadarni a blokkok előadóit, meg címeit nem volt könnyű azokat leírni - főleg jól.
De én kicseleztem.
Volt egy ócska polimer kazettám, és a dumáját arra felvettem. Amikor montda, hogy induljon a program, meg jó akármit, az igen dörzsölt kiskorú Tyia legény hipp-hopp kicserélte a kazettákat...
És midőn lezajlott az akció volt idő megfejteni mit is hápogott ami Lacink.
Lényeg a lényeg: több italo termékkel rendelkeztem rádiós felvételekből, mint New Wave.
Kátrányos lemezen persze ez az arány már felcserélődött.
Italo lemezem talán a Lime-től volt egy. És halkan megsúgom, hogy volt M.T. is...Wescone!tessék örülni!
Felsorolnék itten mindjárt alant néhány italo remeket, melyek akkoriban (és még most is) nagy hallgatottságban részesűltek - általam.
A lista nem tetszetősség alapján készült, egyszerű felsorolás...:
Bruce & Bongo - Geil
Pitch Control - Salve (ennek a címét/előadóját nem olyan régen tudtam meg, de folyamatosan kisért a német nyelvű Danubiuson...)
Den Harrow (Project) - Broken Radio
Max-Him (Project) - Lady Fantasy
Divine - Hard Magic
Tie Break - Bum Bum Becker
Camaro's Gang - Ali Shuffle
OFF - Electrica Salsa
Silicon Dream - Marcello The Mastroianni
Latin Lover - Laser Light
S 50 - Input
Kongo Band - African Man
Lee Marrow - Shanghai
Trans X - Living On Video
Scotch - Delirio Mind
Scotch - Disco Band
Raggio Di Luna - Comanchero (ma már kicsit unom)
Radiorama - Desire
Kinky Go - Give Me The Love
Dollar - Money
Laura Branigan - Self Control....
Egy olyan listát is összetákoltam, ami azokat a New Wave (vagy ahhoz közeli) szerzeményeket tartalmazza, melyek hatására elkezdett érdekelni a műfaj...mélyebben...is...
Kajagoogoo - Turn Your Back On Me (most mindenki jól meglepődött)
Power Station - Murderess
Kaja - Sit Down & Shut Up (a sors fintora, hogy ezt a dalt először a Poptarisznya dalaiból...hallottam, az igaz, hogy a végére biggyesztette be a drága, de legelább ott volt...)
Duran Duran - Wild Boys
Tears For Fears - Shout
Falco - Macho Macho
Thompson Twins - Don't Mess With Doctor Dream
Alphaville - A Victory Of Love
Legendary Pink Dots - Waiting For The Cloud
Talk Talk - Such a Shame
ABC - How To Be A Millionaire
Art Of Noise - Moments In Love
Real Life - Send Me An Angel
Frankie Goes To Hollywood - Relax
David Bowie - This Is Not America (Ő aztán nem az a kimondott New Wave zenész, azonban 1982-1986 között rendesen újhullámos muzsikát nyomott)
Cure - Fascination Street
Dead Or Alive - Cake And Eat It
Bronski Beat - Sreamming
Bronski Beat - Junk
Depeche Mode - Black Celebration
Depeche Mode - Never Let Me Down Again.
....
Folytathatom remekbe szabott memoáromat, ha érdekel valakit, de csak akkor....mert én ott voltam.... -
#2836 Van italo ami tetszik.
Van is 1-2 ismerős a csomagban.
Ne csinálj nagy ügyet belőle: aki névről ismerős, mint italo előadó azt jelőld meg nekem...nem kívánhatok olyat, hogy végig nyálazd... -
#2835 Tudtommal te nem nagyon preferálod az italo-t. Én meg utálom a zenéket stílusokba belezárni, tudod.
Éppenséggel megpróbálhatom, de ebben nem vagyok jó - meg nagyon sok zene ez.
-
#2834 Jó, jó...
És meg tudod nekem határozni, hogy a dalok közül melyik tutira italo?
elég csak az előadó, meg keresni már meg tudom... -
#2833 Egy jó kis dal...
Limahl - Love In Your Eyes [Extended Version].flac (48.75 MB) -
Majd' egy éve figyelnek az egyik merevlemezen. Minden mappában 4 "cd",mp3-ban van, az első rész megvolt valahol lossless is, de lehet, hogy egyszer mérgemben eltávolítottam, mert megharagudtam a limpopomusicra, ahonnan leszedtem az összeset pénzes sms-ért, de a többi hármat nem lehetett kicsomagolni. -
#2831 Igen. Ismerem, orosz kiadás. -
#2830 Hopp!
Nem 4 CD-s, hanem 4 részes...
...részenként 4 CD...asszem...
-
#2829 Csákány!
Áhh. Jó hogy jössz...
Van egy ilyen 4 CD-s széria:
Various - Italo... & Electro... & Euro Disco Bombing
/a bitsnoop-on van track-lista (hogy ne kelljen keresgélni)/
Nem tudom mennyire ismerős...
A rajta lévő cuccok biztos.
Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik közülük biztosan italo.
Túl sok ahhoz, hogy probálgassam a számomra ismeretleneket... -
#2828 Falco 4. tétel
1985.
Ez egy fontos év volt számomra (és sokak számára akik velem egykorúak). A középiskolai tanulmányok elkezdése.
Ebben az évben váltottam (kézilabda) klubot. A szebb időket látott Főtaxiből a Ferroglobus-ba. stb...
Nagyon úgy néz ki, hogy Falco bácsi életében is (marha) nagy változások történtek:
Megjelent "3". albuma.
Az gondolom a Falco iránti rajongás innentől datálható - sokaknál.
Azt is gondolom, hogy ez az LP az életműve csúcsa.
Világsztár lett, minden túlzás nélkül.
A "Rock Me Amadeus" volt az első nóta amit tőle hallottam.(Illetve a "Der Kommissar", de akkoriban nem tudtam ki ez, mi ez...és biztos vagyok benne, hogy nem is érdekelt)
Ütött rendesen. Nem hiszem, hogy akkoriban lett volna civilizált ember ki nem ismerte Falco nevét és az Ő Amadeus-át.
Azt mondták és azt mondják ma is: "kell egy jó dal".
Na igen, ezen a lemezen nem csak egy jó van, hál' Istennek.
Előzménye azért van a sikernek: az addigi producert Robert Pongert a nem névtelen, holland Bolland testvérpár váltotta. A skac meg beérett.
Úgy érzem a "Rock me Amadeus" Falco védjegye lett.
Szerintem ez a mű rajta van a legtöbbet remixelt művek képzeletbeli Top 20-as listáján. Illetve mash-up alkotók is szivesen "használták".
A Queen-nel készült "We Will Rock Me Amadeus" nem lehet ismeretlen senki előtt.
2009?-ben pedig egy egész album született Falco műveit alapul véve.
Számomra a fenti dal mégsem a legkedvesebb tőle.
Legjobban a "Macho Macho" tetszik. A "Tyia Top 10"-ben biztosan helyet kapna!
Az előző két lemezzel ellentétben töltelék dal talán 1-1 van.
Van ami kissé kilóg, de a többi "nagy dal" mindenkit kárpótól az esetleges "minőség" vesztés miatt.
A "Jeanny" (amiből időközben 4 folytatás készült), a "Vienna Calling" és a "Tango The Night" is időtálló alkotások.
Összefoglalva A Bollandok fémjelezte időszak debütalbuma kifogástalanra sikeredett
Sajnos a folytatás már korántsem ilyen meseszerű... -
#2827 Kívánok! Mi a pálya? -
#2826 Akko' nem. -
#2825 A-B oldal... -
#2824 Van egy 80-as blog ahol 12"-es vinylek tölthetők le nem kis számban...mp3-ban. A méretekből kiindulva 320-ra saccolom...persze mindet nem néztem meg...
Sajnos én nem tudok onnan letölteni, köszönhetően a mobilszolgáltatómnak, így pontos infóm sincs a cuccokról.
Néhány cumó a "tömegből":
Limahl - Love In Your Eyes
Duran Duran - Wild Boys
Leve 42 - The Chant Has Begun
Hazel O'Connor - D-Days
Boom Boom Boom - Love Your Face
Ice Cold In Alice - Causing A Commotion
Re-Flex - Hitline
Black - Wonderful Life
..... -
#2823 Én elvittem köszönettel!
Ismerem, kicsit hasonlít a Big Audio Dynamite-hoz. -
#2822 Viszont az új Human League nem nagyon jön be nekem. -
Így hallgatható innen is... -
Nem tudom, mennyire ismerős ez a banda, de nekem tetszik ez a maxijuk.
Lloyd Cole and the Commotions - My Bag (dancing mix) 1987 (6:22)
http://www.4shared.com/embed/593977049/a59d2c28