4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Zephyr Retiring
    helyzet a következő:
    tizenéves suhancként hallottam egy akkori baráti társaságban pesten a toy dolls-t. magnókazettán hozta valaki. tök jó hangulata volt.
    fogalmunk sem volt róla, miről és kik énekelnek, de az átjött, hogy örömmel és jókedvűen zenélgetnek..
    tök hülyék? lehet..
    de ez nem is fontos.
    nekünk akkor tetszett.
    1-2 évvel később már egy másik suliban egy depeche mode-os bandával lógtunk. csajok, srácok, csillagfény disco, fortuna disco...
    a personal jesus-t is kívülről fújtuk..
    majd jött egy újabb suli, új barátok, új stílus:
    bonanza banzay. az első három albumig kitartottunk..
    újabb évek, újabb sulik, cinkota videodisco. digital scream élőben. abszolút fan lettem :)
    innen már csak egy köpés a kraftwerk ;)
    a music non stop mindmáig nálam alap!
    kicsit elkalandoztam..
    sorry.
  • Tyia
    Vidám punk?

Azt megnéztem volna ahogy jó kedélyállapotban (nem különféle tudatmodósító szerek hatására) a Sex Pistols elkezdi szidni (nem az auszi nagyváros) a királynőt...

Hallottam őket nyilatkozni jó 30 évvek később az korabeli tevékenységükről, háááát...mit mondjak....a humor olyan közel állt akkor hozzájuk, mint eunokhoz a többszörös orgazmus.

A Toys Dolls tagjai egyszerűen hülyék voltak - szerintem
  • ndmlovag
    Köszönöm!
    10 nap nagy idö,még 10 év:O!!
    Izlésem:hát szerteágazó,szeretem a kemény industrialt de nem vetem meg a meditálos ambientet sem,egyszóval szinte mindentevö vagyok!A hozzászolásomhoz visszatérve,a Perfect name s bejövös volt anno,de én inkább az FO Systemet és a Nihilt kedveltem jobban arol a vonalrol!!Meg volt anno vmikor egy szegedi 1üttes:The Voice még bejövös volt,bár ez utobbi inkább már átnyult kicsit az elektronikusabb dark szintérre de ez már egy másik történet!!
  • Zephyr Retiring
    #2895-re:
    at td-t én a vidám punk műfajába helyezném, ha +engeditek kedves barátaim :)
    viva la mak-mak..
  • Tyia
    Jól makogsz...wazze nélkül is.

Az Auróráról, ha jól emlékszem volt már itt szó...kicsivel régebben...

A Toy Dolls-t nem tudnám pontosan behatárolni, de polgár pukkasztásból: 5*-ös az biztos...és ha idevettem a Neoprimitívet akkor...talán Őket is.
    És ha a Toy Dolls igen, akkor a C.A.F.B. ...is.:)

Viszont a Europe-ot 10000%, hogy NEM!!!

Én mondtam, hogy a Punk/New Wave zene és korszak egy rendkívül összetett dolog...
  • Zephyr Retiring
    #2893-ra:
    ennyi erővel egy másik régi nagy kedvencemet a toy dolls-t is idesorol6juk …
    vagy akár az aurora-t is wazze :)
    viva la post mortem punk..
  • Tyia
    Mindenki -1!

Tudorka barátom a U2 bátran emlíhető a zenei fófumok e speciális szigetén...

Post-punk/New Wave vonalon futottak jó sokáig, majd a "hullámok" csitulásával, átalakulásával természetesen Ők is váltottak...az alternatív rock felé ami, (ha a Nirvana gyakorlatilag /post-punk)/ nem lehet más, mint post-New Wave - jó hülyén fogalmazva...

Úgyhogy tolhatsz egy U2 esszét - bátran...

Ha van kedved és erőd megtekinteni a Band Aid (I) klippjét; láthatod, hogy az előadók nagy része Nerw Wave előadó...és, mint tudjuk az egyik "zászlós" Bob Geldof mellet éppen Bono.

Viva la NEW WAVE
  • Zephyr Retiring
    ...utólag már tudom, modern talking, alphaville, taylor dayne, miko mission, krafwerk és scorpions nótákat hallottam akkoriban azon a szép nyáron, azon az emlékezetes bulin..
    utána meg folyt reggelig a privát buli :)
    szex akkor még nem volt divat, de a nyelvünk elzsibbadt a sok "smacitól"..
  • Zephyr Retiring
    #2839-re:
    az én életemben is volt egy ilyen üdülőhely..
    az enyém miskolc-tapolcán.
    mindíg találtam barátokat ott is. később ott lettem életemben először xerelmes :)
    egy tinidiszkót tartottunk mi "nagyok".
    ott játszottam először üvegpörgetőst is ;)
    a zenéket magnódeckről nyomták. mivel épp a rockos korszakomban voltam, nem ismertem 1-et sem :)
    a nyaralás vége után viszont:
    petőfi rádió, csak fiataloknak!
    fan lettem wazze :)
    ma már kívülről őszülő hajjal, de szívemben az akkori lázadó tinédzserként élem napjaimat. boldog vagyok és +one mindenem, amire vágytam..xinte :)
    és hogy felidézhettem az életem 1 pillanatát, még boldogabb lettem.
    szép napot és hetet gyerekek..
  • Zephyr Retiring
    #2888-ra:
    isten éltessen :)
    épp ma vagy 10 (napos reges)
    és látom, az ízlésed is kifogástalan :)
  • atiapuka
    Europe The Final Countdown-járól nekem mindig a katonaság jut eszembe. Akkor vonultam be (és még a Status Quo In the Army-jára). Érdekes attól függetlenül még ma is szeretem.
  • ndmlovag
    Na azok voltak a szép idök!!
  • atiapuka
    Sziasztok!

Axel Rudi Pell-t ismeritek? Ha már szóba került a dallamos rock zene, szerintem meg kell említeni. Olyan mint a Scorpions. Imádom mindkét 'együttest.'

Legkedvencebb zeném Pell-től a Oceans of Time és a Broken Heart.

Szép napot!
  • Zephyr Retiring
    de akiket most hétvégén xereztem be, és 92-ben tolták ki az esőtáncot német gabi kezei alól a reaktorban, na azok már sokkal inkább ;)
    nem sokat, csak húsz évecskét kellett várnom erre a stúdiófelvételre..
    ja, ha valaki nem tudná még, a the perfect name-ről beszélek baradlay ricsiékkel..
  • Zephyr Retiring
    #2883-ra:
    na mi one gyerekek? :)
    amint egy "idegen" bedugja ide az orrát, már mindenki a címemre pályázik? :)
    a tudorkát nem kell annyira komolyan venni..
    bár én legalább annyit tudok, hogy a europe formáció hard rockot nyom, és a kis joey whitesnake-en és deep purple-ön edződött..
    a nyúvévhez + annyi közük van, mint öreganyámnak a thrash metal-hoz :)
    csak én nem morcogok emiatt, mert sok banda one, amit én is csípek mint wescone, mint pl. ez a europe, vagy éppen a u2...
    ami ugyibár xintén nem ide tartozik, ebbe a totyikba :)
  • Tyia
    Europe? Ne má'!
  • Tyia
    khmm
  • Tyia
    Üdv itt is!
  • Zephyr Retiring
    #2879-re:
    miért is?
  • Wescone
    Nem véletlen az, kedves Hajnalka.
  • Wescone
    Hát, most nagyon mellétrafáltál, tudorka!
  • Zephyr Retiring
    #2875-re:
    egyébként emlékeim xerint te a dallamos, és nem a hard rockot xereted, ami már-már a heavy metal határait súrolja..
    márpedig azt + ki nem állhatod..
    vagy nem így van? ;)
  • Zephyr Retiring
    #2875-re:
    én vagyok a "csapat" nem hivatalos tudorkája ;)
  • Zephyr Retiring
    #2872-re:
    muhihi :)
  • Theine
    Hello!
    Hát ezt meg honnan veszed?;)
  • Theine
    Fogalmam sincs hogy miről jutott eszedbe Joey Tempest és a Europe (a témához épp nincs köze) de véletlenül nagyon beletrafáltál mert régi nagy kedvenc!;)

Hát igen, a svéd szépfiúk nem csak "szépfiúk" hanem éppenséggel kitűnő tehetséges ZENÉSZEK így nagybetűvel. :)
  • Musachy
    hihi
  • Zephyr Retiring
    #2867-re:
    hi :)
  • Zephyr Retiring
    #2869-re:
    sajna "új" barátnőnk nem csípi a rockot :)
  • Theine
    Ó, nem számítottam ilyen kellemes fogadtatásra!:)
    Köszi, üdv Neked is!
  • Wescone
    ...A legtöbb csajszinak bejött akkoriban Joey Tempest (Europe) - elárulom, még nekem is!
    ...igaz, csak zenei vonalon, de azon nagyon.
  • Wescone
    Üdv a topikban - örömmel látunk!
  • Theine
    Szép estét kedves topicgazda & fórumtagok!

Amennyiben szívesen fogadjátok az újonnan betérőket úgy gondoltam ha már idetévedtem akkor beköszönök.

A topic létrehozójának gratulálok a topichoz és a forgalmához (erről csak annyit hogy a gépem kicsit nehezen bírja letölteni az oldalt a berakott dolgok miatt) bár azt is igaz hogy nem éppen a legújabb darab. Elkezdtem visszaolvasni a zenei emlékeket, nosztalgia történeteket, megnézni/meghallgatni a berakott videókat, zenéket, egyébként jó látni hogy a téma (az egyes stílusok) szakértői jóvoltából a nem annyira jól informáltak fontos, érdekes információkkal gazdagodhatnak.

Üdv:

Theine
  • Tyia
    Még pár szó ehhez a gondolathoz...

A New Wave, mint műfaj gyakorlatilag egy gyűjtőnév...sok-sok mindelféle dologból építkezett...a lényege a lázadás volt, a korabeli fáradt öreg péztleső rock-kal szemben (megint csak sarkítva). Aztán az ídő múlásával bekerűlt a zenei főáramba....

Nagyon sok zenekarról nem könnyű megmondani, hogy pontosan milyen zenét nyom, a közös halmazok miatt.
    A Trans X, a Bruce & Bongo, Laid Back New Wave-nek indúlt...aztán...

A "Den Harrow Project" esetében sem lehet a New Wave-et kizárni...
    A Dead Or Alive, a Bananarama sem a könnyedebb területen ügyködött eredetileg...de már ezt annyiszor elmondtam...
    A New Wave elektronikus hajtásai és az euro-italo disco tetszik, nem tetszik nem csak sarkosan érintkeznek egymással, bele is lógnak a másikba...

Ami biztosan megkülönbözetet egy (elektronikus)New Wave dalt egy euro-italo számtól az a SZÖVEG!!!

• Musachy
    Igen, akartam is írni.
  • Tyia
    Vicces is volna ha valaki ott szoba hozná hogy neki mennyire tetszik egy 128-as "látkép" vagy mi...

Az egy elég egyértelmű topik...nem is nagyon tudok hozzászólni...

Ha jól figyeltem az a zenék minőségéről szól(t) eredetileg, és nem a minőségi zenékről(sarkítva)...ha nem jól értelmeztem akkor bocs...és nem szóltam
  • Tyia
    Néha néha "kikezdem" a másik műfajt az nem akkora gáz...

Sőt a törzsfejlődésemet lehet nyomonkövetni.

Látod Vata is honnan indult.
    Az írományaim során azért viszonylag ritkán feszülök neki más műfajnak.

Tehát nem indokolt a New Wave vs. XY...
    Egy kis elkalandozás belefér...
    Ettől még a topik egy szűk mederben csordogál...mit csordogál...folyik...

• Wescone
    A "HQ..." azonban "HQ..." marad, akkor is ha süllyedőben van.
  • Musachy
    Egyébként meg már minden topikban van mindenféléről szó. A Brekié például már Wolf Kati fan-club lett. Mflexé hi-fi gépes, Zephyrében meg nemsokára zenék is lesznek...
  • Wescone
    Igen - figyelemmel követtem őket, ha nem is nyilvánvalóan.

Amúgy most, hogy szóba került (mert szóba hoztad) az italo, "elmondom" - korábban (a múltkori vita után) megfordult a fejemben, hogy sokkal intenzívebb volna a topik "forgalma", "New Wave Vs. Italo-Disco" megnevezés esetén...