Oldies Music 1.0

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Musachy
Nagy fesztivál volt '81-ben, a KFT-t akkor ismerte meg az ország.

A lemez B oldalán egy kevésbé ismert szám Bódy Magdi és a KFT elõadásában a Sakkfigurák c. Laár András szerzemény.

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Az egyszerûség híve vagyok...

Wescone
Tulajdonképpen így kellene megjelennie Nálad is a bannernek,...

...de mivel nincs telepítve a gépeden a "casmira" karakterszett... <#nezze>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Meg is örökítettem, mert mondtam, hogy Oké!

Tyia
Na igen...

Viszont, ha a német szóba került, akkor nem mehetünk el csendben a francia új hullám (pl. Indochine), az olasz új hullám (Pl. a Basia akiket a sokat említett KFT "hozott" kis hazánkba), a holland új hullám (pl. Nits) és a dél-szláv új hullám (mely igen nagy hatással volt a magyar kialakulására) mellett sem....

És bizony a skndinávokkal és a belgákkal is számolni kell. Gyakorlatilag erdõtûzként vonult végig az új zene a kontintnsen...
Talán Albániába nem jutott belõle egy szikra sem... És Európán kívül ugye megemlíthetjük Ausztráliát és Új-Zélandot is...Az amikat pedig mondanom sem kell...

Nekem mindig a hûvösebb áramlat jött be jobban: angol, skamdináv, holland...

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

bigivan
Én tudok egy egész ágat, ami itten nem szerepel, pedig nekem a nagy kedvencem! Ez az NDW, a Neue Deutsche Welle. Az osztrák határtól 8 km-re lakom, így ezeken a zenéken serdültem az Ö3. nevû rádióállomáson keresztül. Ennek alapból 2 ága van, íme néhány képviselõ, akik itt jó szívvel emlegethetõek:
UNDERGROUND ág: DAF; Einstürzende Neubauten; Mittagspause
MAINSTREM ág: DÖF; Gensehaut; Geier Sturzflug; NENA; Hubert Kah; Nina Hagen; Falco; Spider Murphy Gang; UKW; Klaus Nomi; Peter Schilling

und so weiter .....

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Tyia

Kedves, a New Wave zenéért tûzbe menõ gyerek!

Kérdésem van.

Van-e olyan (e zenei irányt figyelembe véve) szerintetek kevésbé ismert kedvencnek mondható zenekarotok/elõadótok akit/akiket szívesen megemlítenétek ehelyütt?

Örülnék teljesen új arcoknak is!!!!!!

Példát mutatva sorakozzék az én felfedezettjeim közül néhány:

- DeFilm (róluk már korábban regéltem egy pár sort)
- General Public (Róluk is)
- Legendary Pink Dots
- Philip Boa
- Dali's Car
- Icicle Works
- Nem nagyon tudni róluk semmit, de érdekelne pl. a Goo Band
- Babble
- International Observer
hírtelen....

Tyia
A topik átvételéhez elõszõr metrót kell építened a Holdon...addig le se szarnak...mi már tudjuk ezt Wescone kollégával...

Nem lett termõ a Sahara nem is lettem Házigazda...
És ez már bizton állíthatom: így is marad.
Köszönjük.

Tyia
Gratulálok a kinevezésedhez!!!!!!

Tyia
A Neoprimitív erõlkõdésemnek sem volt valami fergeteges visszhangja...

...de én már ugye megfogadtam a nem rinyálást...

Musachy
Amúgy is én már prezentáltam egy szerintem tényleg ritka KFT-t lossless a minap, ami nem csak egy egyszerû válogatás - viszont senki a füle botját se mozdította miatta...

Wescone
Tudom, hogy nem gondolod komolyan, én viszont komolyan gondolom, hogy megérdemled a kiemelt "nevet". <#papakacsint>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Köszi!
Persze a topik átvételét nem is gondolnám komolyan, ahhoz felelõsség is kell.

Wescone
"mondom, akár átvehetném a topikot is lassan..."

Azt nem lehet, de ezennel tiszteletbeli Taggá avatlak. <#nezze>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Na, már azt hittem, hogy csak magamban fogok beszélgetni - mondom, akár átvehetném a topikot is lassan...

Tyia
Tyia nem vaterázik...

Nincs lemezjátszója.

Tyia
Nekem is nagyon tetszik.

A szöveg és a zene kiváló.

Igazi remekmûvek. Abból, hogy ez egy kiadatlan cucc leginkább Wahorn Andrásra emlékeztet (legalábbis hozzáállásilag), hiszen õ is gyakorlatilag magának csinál zenéket. Ha pedig még rajta kívûl tetszik valakinek, akkor az jó érzést kelt benne....azt jó napot.

A zene értéke(ssége) valahol itt kezdõdhet...

Nem tudom, én Ákost "elhagytam" az elsõ szólólemeze után...

Tyia
...Aztán a HIT romjaiból alakult meg a magyar Pink Floyd Tribute zenekar...Befutottak egy érdekes zeni pályát a skacok.

Tyia
Lehet, hogy így van...én hiszek a fülednek.

Azt azért hozzátenném, hogy az "Oké" címû dal szerintem a leggyengébb szerzemény az albumról...és szokás szerint ezt nyomták nagy ritkán a rádióban. Asszem leginkább a Poptarisznyában.

Musachy
didizés=digizés akar lenni pillanatnyilag <#hehe>, de didizhetsz is, fõleg, ha csak egy szál bugyikában lejt el melletted a párod megint.
Viszont a zene kárára nem mehet!!

Musachy
Most pár nap fórum-pihi, mint mondtam - részemrõl, aztán majd látjuk. Amúgy meg a didizést illetõen rajtad a sor.

Musachy
Nem ugyanezt tetted te is a Bonanza kapcsán?
Hawer, ehhez is pofa kell!
Mondjuk úgy, hogy "nem nekem kell, hanem a totyik látogatóinak".

Zephyr Retiring
ha neked is + van, akkor + minek nyeszegtetsz itt, hogy toljam már végre ráadásul losslessbe! hawer azé ehhez már pofa kell 😊
inkább dobok 1 fotót kezemben az emített vinyllel (az eredetiséget + a háttérben a philips falaimmal igazolnám 😊 te közben feltöltöd - persze lossessbe, tyia pedig ezalatt megrendeli a vateráról..
így végülis mindenki + lesz elégedve 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Musachy
Persze, kuriózum, olyannyira, hogy itt pihen valahol a padláson... mire jövõ héten hazaérek az üzleti utamról, addigra elõkeríttetem.

Musachy
Felesleges erõlködni, megvan nekem is, csak jól el lett téve...

bigivan
Szevasztok Tagok!
Kiváncsiságképpen utánanéztem ennek a ritka HIT - lemeznek (OKÉ), jelenpillanatban a Vaterán 2 példány is kapható, az egyik 400, a másik 800 Ft-ért. Errõl ennyit ....

Musachy
Nekem nagyon tetszik ez a világ, ez az album sokkal jobb, mint az Ákos új lemeze - ha már lehet, ebben az összehasonlításban gondolkodni, mint annak idején...<#eljen>

Musachy
Amúgy az "Oké" c. szám kezdõ taktusai engem nagyon emlékeztetnek a Generál - Utánam srácok címû számára, ami ugye a hasonló címû ifjúsági filmsorozat fõcímzenéje volt (szerettem/szeretem az a gyerekfilmes korszakot).

Musachy
Idézet a Képes Rock Enciklopédiából:

"H.I.T.A kemény rock hullámával érkezõ zenekar megalakulása után egy évvel, 1980-ban kislemezhez, 1984-ben pedig - némileg megváltozott összeállítással és valamivel lágyabb hangzással - nagylemezhez jutott. (Régi énekesük Puttony volt, a "Rock Király", aki - állítólag - a Beatricének tulajdonított színpadi csirkedarálást végezte.) 1984-es összeállítás: Füchsel Tibor (billentyûs), Pozsonyi Tibor (dob), Tihanyi Gábor (gitár), Virág János (basszus) és Bodnár Attila (ének, Modern Hungária). 1986 õszén a H.I.T.-bõl diszkó és slágerzenét játszó T. Modell lett."

Tyia
Kedves Gyerekek!

A Bery Ari új dalaival kapcsolatban milyen érzésetek van?

Hmm?

Tyia
Ja. Tudom.

"Ez" a HIT jó lesz popzenének is...esetleg soft rock.
(Nekem a diákévek jutnak róla eszembe, ezért volt/volna fontos, amúgy nincs valami nagy zenei értéke)
A mikor a Puttonyék is ott nyomták az lehetett hard rock.
A "Királyként is élhetnél" elég jól mutatja ezt.
Asszem ebbõl az idõbõl hivatalosan nem sok minden maradt.

Ha a "nem New Wave-vességét" akartad kiemelni, egyet kell értsek.
Pusztán azért említettem itt, mert egyrészt a 80-as topik nem vonz (holott igazán oda való lenne), másrészt ott simán elsikkadt volna, mint ahogy korábban már megtette.

Musachy
A metallium hungaricum blogon azt írják, hogy a HIT hard rock...

Musachy

Zephyr Retiring
akkor ennek kapcsán egy vidám kis story nemrégrõl:
breki egy nap magához hívatja zephyrt.
- mondd csak zef: te miért nem töltögetsz fel zenéket a 80-asba sosem?
-magánügy. - válaszolt a nagymester.
- dehogyis az! mindenki érdeke lenne, aki odalátogat.
ez inkább közügy!
- közügy? közügyektõl meg 5 évre eltiltottak 😊

Musachy
Ennek õszintén örülök (kevés ember van ilyen jóban önmagával sajnos), jövõ héten én is el leszek veszve, de feltúratom a lomokat és elõkerül az, amit keresek...

Zephyr Retiring
nem akartam errõl írni...de..
megvan mindenem: egészség, boldogság, szerelem, munka (teszem amit xeretek is), hawerok, barátok, barátnõk..
mindent elértem, amit akartam és ami xámomra fontos.
csak 1 valamit nem:
uralni az idõt. nincs elfelejtve a lemez bedigizése. a gond csupán annyi, hogy most is mobilon pötyögök félúton oros és pest között. és ha épp nem erre, akkor csaba fele, vagy tudj ég merre. nem panaszkodom. ez az életem, és ez így jó nekem.
hamarosan elszabadságolom magam, és ha megpihentem, fogok digizni is. hiszen azt is xeretem csinálni.
nyugalom a hosszú élet titka 😊
ennyit javasolhatok nektek is:
nyugalom gyerekek. mindennek eljõ az ideje..

Tyia
Azt mondod?

Akkor visszavonom.

----

Zephyr, tehát csak akkor foglalkozz az üggyel, ha úgy érzed szeretnél örömet okozni azzal, hogy egy ilyen ritka darabot megosztasz a New Wave topik olvasóival...jó mínõségben.

Ha viszont kellemetlen neked, vagy a pokolba kívánod az egészet...hagyd a pi**ába.

(Jól emlékszem, hogy már vagy 1 éve játszól a gondolattal, hogy feltolod?....)

viva la igéret

Tyia
Én nem ismerem ezt az albomot, hozzám csak a Terülj, Terülj Asszonykám jutott el, asszem az a BT. lemezrõl van, vagy valami ilyesmi...

Bornai befordulós oldala érdekes lehet...

Musachy
Bornaira visszatérve az elsõ számot kivéve nem rossz, csak ez a lemez is nagyon depi.

Musachy
Hidd el, nem kell az neked, a lényeg csak eztán fog következni.

Musachy
Pont erre a megalkuvásra vár.

Tyia
Egy kevésbé ismert synth zene 1987-bõl:

Cunning Toy - Searching.mp3 (16.76 M😎

Estleg ismerõs valakinek?

Tyia
Jó lesz az a 320-as is, csak csináld.

Magam részérõl továbbra is a shareplace.com-ra várom, nagy szeretettel😊

Musachy
Meg fogsz lepõdni, tudom.
Épp ezért kérdem, akkor már miért ne?
A kuriózum maga a lemez birtoklása, szerintem - a többi mellébeszélés. Amúgy meg megtarthatod, nekem amúgy sem a kedvencem.

Zephyr Retiring
hawer. a hit-tõl az oké, az kuriózum. nem 1 könnyen beszerezhetõ anyag.
ha másképp látod, kerítsd elõ, oszt told fel losslessbe, ha akarod.
én felajánlottam mp4-be is. ha nem tudod, mi a különbség empéjtré és mp4 között, szívesen elmagyarázom. vagy van még a professional wma lehetõség is. minden csekkoló progi losslessnek látja, ha visszagurítod wavba!
akár csak a 400-as bitrátájú mp4-et.
erre varrjál gombot. akkor meg mi a t..kmnek flac?

Musachy
Zef maszter, amíg odaát vitázol a nagy semmirõl, addig már meglenne az a lossless is.

Tyia
Nem az a baj, hogy Bery Ari elherdálta, vagy elherdáltatták a tehetségét, hanem az, hogy rajta kivûl még hányan lettek margón hagyva, mert nem akartak beállni a sorba.

Gondoljunk csak kapásból Bery Ari (több)film beli patrnerére Gombócra és zenekarára a Doppin-G-ra.

Mondhatnám még a Satöbbi zenekart, vagy akár a HIT-et, vagy a Névtelen Nullát (bár kétségtelen, hogy Hevesi Tamás befutott egy mérsékelt karriert), vagy Kentaurt.
A 80-as évek elejei punk, art-punk és New Wave zenekarokat már nem is mondom.

Más idõk...más minden...

Musachy
Ha már ráilleszted a barázdára azt a tût, akkor ne fukarkodj azzal a bitrátával, meddig se tart flac-ra állítani azt a nyavalyás programot! Különben kár az idõért, meg a fáradságért. Papolsz itt az empéjtrérõl, aztán te is empét akarsz a pofánkba tolni, mikor ott a lehetõség a jóra? Komolyan nem értelek...

Musachy
Eztaz adást én is láttam, a téma kapcsán eszembe is jutott.

bigivan
Látod Kolléga, pont ez a bajom, nem vagyok benne biztos, hogy ezt meglelte-e vajon ?