Oldies Music 1.0

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wescone
Nah, meghallgattam.
Hát... nem csodálkozom, hogy nem ismertem eddig, a nehezen emészthetõ kategóriába tartozik, mondanám - nagyon "underground". Azt sem tudom, hogyan reagáljak rá, annyi jut eszembe hirtelen - jó, hallottam-láttam ezt is.
Visszatérve a korábban "elhangzottakhoz"...

"Dolphin Brothers, bár én nem kértem számon a nem tetszés okát és nem is fogom."

...frusztrációt érzek "felcsendülni" e sorból és ha ehhez hozzáteszem a zenék hangulatát amelyeket szeretsz, no meg a sokszor "duzzogós", elégedetlen hsz.-eid, az az érzésem támad, hogy Te igen sikeresen belehelyezted magad az "örök áldozat" szerepkörébe akit nem ért meg senki és aki e világon csakis szenvedésre hivatott.
Ne érts félre, eszem ágában sincs megsérteni Téged ...de én már csak ilyen analizálgatós típus vagyok. <#nevetes1>
...khm, minden téren.<#lookaround>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Én nem is hallottam a "The Chauffeur"-t, vagy nem emlékszem rá.
Na de mindjárt...

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
"Amitõl meg én vagyok elájulva (...Dolphin Brothers, bár én nem kértem számon a nem tetszés okát és nem is fogom...) az másnak hányadék."

Csakhogy van különbség a két eset között - engem csak egyszerûen nem fogott meg a "Dolphin Brothers", egy szóval sem "mondtam", hogy hányadék, Te viszont kimondottan rühelled a "Rio"-t.
Nagy különbség!

In Lak\'ech Ala K\'in

eksy
Most hallgatom a The Chauffeur-t. <#lookaround>
A Rio-t Wescone jóvoltából már hallottam.
Neked tûz-víz, nekem Duran-Duran.
Ha választanom kellene, kicsivel a The Chauffeur a befutó, még jó hogy nem kell. <#wink>

"...és...szerintem...bizony."

eksy
<#eljen> Én sem hagytam volna annyiban.

Tyia
Na jó...

Te akarodtad

Már többször szóvá tettem a 80-as évek elejérõl származó dalok hangszerelésével, hangzásával kapcsolatos aggályimat.

A Rio olyan rettenetesen egyszerû dal amit nem tudok befogadni, csakúgy, mint pl. a korabeli Depeche Modot sem...

Olyan érzésem van amikor nagyritkán hallom valahol ezt a dalt, hogy a zenészek nem kamatoztatják a tudásukat, kb 5% -ot teljesítenek.
Ennél sokkal többre voltak képesek, más dalokban.
Nagyon gyenge fércmû, a szaxibetét ugyan dob rajta valamit, de nem sokat.

Simon Le Bon hangja (amit a késöbbi lemezeiken remekül használt) pedig sérti a fülemet. Érdekes a "Chauffeur" címû dalban kimondottan jól énekel.
Arra gondolok, hogy nem voltak még kiforrva ebben az ídõben...
A klip nézhetõ - némán.

Lényeg a lényeg nem tudok rajta sehogyan sem szórakozni, mert nem "vitte át a gátat", persze ez lehet az én hibám, mert én mindig magasra teszem a lécemet.
Persze az is igaz, hogy (mint mindig) nem vagyunk egyformák.
Ez így jó.
Amitõl meg én vagyok elájulva (...Dolphin Brothers, bár én nem kértem számon a nem tetszés okát és nem is fogom...) az másnak hányadék. Van ilyen...
-----------------------------------------------

A harmadik albumtól viszont gyökeresen változik a véleményem a zenekarról ...távolodunk 1981-2-tõl. Kigyúrtabb, jobb munkák kerülnek ki a kezükbõl...beérnek...

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Wescone
Na-na, nem sietünk elõre - elõbb tudni szeretném mi az amit kifogásolsz a "Rio"-ban?
És nem tõmondatban ám!

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
A folytatás valószínûleg nem lesz ennyire megosztó, hiszen a következõ bemutatandó album a "Seven and the Ragged Tiger" lesz....

Wescone
Két Duran Duran LP-m van. A "Decade"-t elsõ sorban az "All She Wants Is" miatt, de nem utolsó sorban a "Rio" miatt szereztem meg - igaz, hogy kb. 13 évbe tellett mire sikerült megdumálnom a csajszi fejét, akié volt, hogy adja el nekem, de annál értékesebb számomra. <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Én személy szerint nem értek egyet avval, hogy a "Rio" gyenge dal, sõt, számomra értékesebb mint a "Hungry Like The Wolf", "Girls On Films", vagy "Planet Earth".
Friss, vidám, hangulatos, a klipp vicces, eredeti, végtelenül pozitív. A szaxofon szóló pedig remekbe sikerült ráadás - hab a tortán.

http://www.youtube.com/v/e3W6yf6c-FA?fs=1&hl=hu_HU

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Duran Duran 3.rész

1982-ben kiadták a második LP-t, a "Rio"-t.

Mindenhol siker, Ausztráliában és még Amiban is.
Ez a kiadvány is jó ideig szerepelt az albumlistákon...

A "Rio" album is sokféle kiadást élt meg csakúgy, mint az elsõ lemez. Többek között 2CD-s Special Edition is megjelent

Magam részérõl ettõl a lemeztõl mindig idegenkedtem, talán a címadó dal riasztott el...

Furcsa "kétarcú" lemezrõl van szó.
Van két dal ami igen jól sikerült. Ilyen a "Hungry Like the Wolf" és a "Save a Prayer". Van még kettõ ami rettenetesen jól lett összerakva, gondolok itt a "New Religion"-re és a "The Chauffeur"-re.
Ez utóbbi szerintem az LP legjobb dala, nem is értem miért az utolsó track.

Nem mehetek el szó nélkül a maradék 5 "mû" mellett.
Ebbõl kettõ semmi érzelmet sem kivaltó töltelékdal :"Hold Back the Rain" és a "Last Chance on the Stairway".
A "Lonely In Your Nightmare" gyakorlatilag hallgathatatlan.
A "My Own Way" ez egy számomra értékelhetetlen '70-es évek diszkó stílusában elõadott rettenet.
A végére hagytam a "Rio"-t, ami szerintem a Duran Duran életmû leggyengébb dala.

Összességében azt tudom mondani, hogy a 4 kiemelkedõ alkotást nem számítva ez egy erõteljes visszalépés az elözõ albumhoz képest. Azt hinné az ember ez elöbb lett kiadva....és nem.

jön az 1983-as év...

Tyia
Nálunk Újpalotán Super Channel volt a közösségi kábeltévén, na nem 1983-ban inkább 1988 körül...Sky meg MTV az nem, viszont Újpesten tudom, hogy voltak ezek.

Én egy kicsit késöbbi kiadás vagyok, mint Te, ezért 1983-ban a nem túl intenzív zenevadászat mellett még bõven Lego-ztam is...<#vigyor2>

bigivan
Ja, még a kapott videókkal kapcsolatban: akkoriban egyetlen elérhetõ bázis volt, a jól élõ nyugati rokonság. Apáméknak voltak jó barátaik Ausztriában és Németországban, akiknek ki volt adva, hogy a kezdetleges mûholdas adásokról melyik zenéket kell felvenniük, s elhozniuk magukkal.
S ezekrõl az amúgy sem túl jó minõségû kezettákról csináltunk sok másolatot, amit aztán a rajongók a szombat esti pörgésben jó pénzért megvettek tõlünk.Ilyen szempontból azért szép világ volt ez.
Emlékszik még valaki a SKY Chanelre és a SUPER Chanelre itt rajtam kívül!? Hol vannak már ezek a fõ szenebeszerzõ helyek ?!

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

bigivan
Ehhez a Girls on film-hez személyes emlékeim fûzõdnek. Mikor 1983 késõ nyarán megkaptam az elsõ videómagnómat, akkoriban nemlétezõ egyetemi ösztöndíjamat diszkós ténykedéssel kompenzáltam, s Pécs városában az egyetemi kollégiumokban és a Boszorkány úti Pollack-kollégiumban hétvégente tartottunk jó kis bulikat, ettõl az idõponntól pedig már videodiszkót is. (Basszus videoton és Orion színes tv-ken, amit a kollégiumokban az emeletekrõl rekviráltunk el.)Az elsõ videokazettán, amit kaptam az elsõ szám volt ez a DuranDuran zene, mégpedig a vágatlan verzió. Mi, szegény 18/19 évesek, a szocializmus gyermekei, csak tátottuk a szánkat a lányok láttán, akik itt szerepelnek. Legalább 20x-or néztük végig egymás után, itt-ott kilassítva a jobb jeleneteket, hogy többet lássunk. Így, nekem, ez a dal örök kedvencem marad a zenekarral együtt.

http://www.youtube.com/v/En-wDJp8ssc&version=3

Tyia
Igen, igen...

A mindenféle változásokat a lemezek ismertetése / "elemzése" közepette követem el, úgy mint a Kajagoogoo és mások esetében tettem...
Mindenképpen lesz szó a Power Stationról és az Arcadia-ról is viszonylag bõvebben...1985 környékén.

Szeretném jól körüljárni a témát, mert ha már valamit csinálunk, azt csináljuk jól

Tyia
Duran Duran 2.rész

1981-et írunk.

Megjelent a Duran Duran elsõ albuma.

Magam részérõl - már többszõr jeleztem - fentartásaim vannak az ezídõtájt megjelent bármilyen stilusú zenékkel.
A New Wave esetében a nem kiforrot - nem tudom máshogy megfogalmazni nem zenész lévén - hangszerelés ami zavar.
Persze az akkori korlátokról nem a zenészek tehettek.
(Fontos a "zenész" szó...)
Pl.: amikor hallgattam a dalokat szinte azonnal három másik zenekar jutott eszembe: A Flock Of Seagulls a New Musik és az Art Nouveau (pre-Kajagoogoo). A hangzás béli hasonlóságok miatt.
Pár évvel késöbb a "microchip forradalom" után már "õk" jó messze kerültek egymástól - hangzásilag...is...

A Duran Duran elsõ albuma mindettõl függetlenül meghallgatható. Ne tessék megtámadni, ez ebben a piillanatban dicséret...

Ha jól tudom ez a lemez Angliában több, mint két évig volt az album-sikerlistán...nem semmi.
Az USA-ba csak az újra kiadás váltott ki visszhangot.

Két igazán nagy sláger került ki a lemezrõl:
a "Girls on Film" melynek videóját a Godley & Crime páros jegyzte és a "Planet Earth"
A "Careless Memories" pörgését ellensúlyozza az utána következõ "Night Boat".
Nekem kimondottan tetszik a "To the Shore".
A "Tel Aviv" pedig egy érdekes instrumentális alkotás, a szimfonikus betéteivel még filmzenének is elmenne.
A "Friends of Mine" címû számról azt gondolom, hogy szöveg nélkül, vagy jobb énekléssel simán a lemez legjobb dala lehetne...
Az "Anyone Out There" viszont egy vokális kellemetlenség és a "Sound of Thunder" sem sikerült...

bigivan

A zenekar a nevét a Barbarella címû film egyik szereplõjétõl kölcsönözte.
Szerintem õk az un. "New Romantics" nevû stilus legeklatánsabb képviselõi.
Nick Rhodes eredeti neve Nicholas Bates volt.
Lemezeiket majd Tyia kolléga ismerteti.
Annyit jegyeznék még meg, hogy az ereje teljében levõ zenekar tagjai akkoriban több más formációval is próbálkoztak, amelyek szintén sikereket arattak, gyakorlatilag az eredeti tagsággal: lsd.: Powerstation és az Arcadia munkássága.
1989-ben átalakultak: maradt Simon, Rhodes és John Taylor, hozzájuk jött Warren Cuccurullo ( ez ám a név !!!) és Sterling Campbell.
Nekem feltétlenül az egyi kedvenc zenekarom, mint feljebb is látható !

Tyia
Gondold el mit látnál / olvasnál egy koreai oldalon....

---------------

Ezek a fura elírások olyanok lehetnek, mint amikor mi a francia fõvárost le Párizsozzuk...szerintem.

eksy
Már tájékozódtunk is. Az oroszok "tök hülyék" <#nevetes1>

Wescone
Union Of The Snake

http://www.dailymotion.com/swf/video/x1w1gp?width=&theme=none&foreground=%23F7FFFD&highlight=%23FFC300&background=%23171D1B&start=&animatedTitle=&iframe=0&additionalInfos=0&autoPlay=0&hideInfos=0

http://www.youtube.com/v/8tL5_W2Fkj0?fs=1&hl=hu_HU

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
"Valaki esetleg toldana az olvasottakhoz?"

Csak annyit, hogy a kedvenc bandám volt a 80-as években.
...én semmit nem változtam azóta. <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Akkor Duran Duran...

Annyi kósza meg fura hír kering az Õ megalakulásukról, hogy ihaj.
Igazából nem ülök fel egyiknek sem, pláne nem az "összeollózott" verziónak...ez pár évvel késöbb lett divat, bár ez mindig létezet mióta a (populáris)zenébõl meg lehet élni...

John Taylor és Nick Rhodes éjszakai klubokban dolgoztak, talén még zenélgettek is. Az Angliai Birmingham városáról van szó.
Ebben az idõben (1978) a környékbeli szórakozóhelyeken/koncerttermekben léptek fel a kor jelentõsebb punk zenekarai. mint pl.: a Clash és a Sex Pistols...
Arra gondolok, hogy az Õ hatásukra dobták össze a saját bandájukat. A név asszem a Barbarella cimû sci-fi negatív hõsérõl lett "levéve": Dr. Durand Durand....

Az is biztos, hogy az elsõ énekes a korai idõkben Stephen Duffy volt. Miután '79-ben kiszállt a zenekarból, a TV-Eyes volt frontembere vette át a mikrofont. Ö Simon Le Bon, aki viszont tényleg hírdetésre jött....vannak féligazságok is...

Íme a klasszikus fellállás:

Simon Le Bon - ének
Nick Rhodes - billentyûs hangszerek
John Taylor - basszusgitár
Roger Taylor - dob
Andy Taylor - gitar

Valaki esetleg toldana az olvasottakhoz?

....jönnek az albumok....

Tyia
Õt/õket is inkább hallgatni volt jó...fõleg eleinte.

Tyia
Pete Burns

Wescone
Hi!

"Пита Бернса" - ez mit jelent?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Ez a "Dead Or Alive" is már inkább "Dead" mint "Alive".
Nagy az Isten állatkertje! <#wilting>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Nem nagyon.

Én inkább torrent oldalakon vacakolok...bár körülnézni és tájékozodni jó lehet ez az oldal.

Tyia
HI! Again!

Пита Бернса / és ehhez mit szóltok?

Musachy
Sõt, ami még jobb, az elsõ szám: Love Miggile F1-11 !!!! MUHHHAHA<#vigyor>

imo :) science fiction is science fact

Wescone
Ezek a ruszkik tök hülyék!
Nem elég, hogy helytelenül írnak -Sigue Sigue Sputnic-, de még az album tartalmát (Flaunt It) is hamisítják. <#wilting>

In Lak\'ech Ala K\'in

eksy
Itt jártál már?

Tyia
Nem....Ajka mellett....Halimbán...holnap reggelig.

bigivan
Talán Ausztriában szilvesztereztél ?

eksy
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! <#wave>

Tyia
Körmend?

Jelen pillanatban közel vagyok e településhez...

Tyia
Azt remélem, hogy az érintteknek derengene valami

bigivan
Ezért szép dolog a sport. Az ember évtizedek múltán is emlékezhet olyan élményekre, amikre sportolás közben tett szert.(S amikre rajtad kívül már senki nem emlékszik.<#eplus2>) Én körmendi vagyok, így nyilvánvalóan kosárlabda õrült. Persze nem csak én, hanem az egész város is. De, sajna, itt is érezhetõen kevesebben játszák ezt a játékot, mint mondjuk 20 évvel ezelõtt.

Tyia
Szép Napot!

Csoda most sem történt, csak újra január van...

Kedves Kollégám!

Valóban egy kézi mecs erdményét biggyesztettem oda.

1981-ben kezdtem kézilabdázni.
Akkor még a Fõtaxi volt a csapatom.

(Atiapusnak ismerõs lehet a Barátság Sporttelep ahol a Testvériség SE is székelt!!!)

Lényeg a lényeg, 1987 január 24-én akkor már a Ferro' szineiben (piros-kék) jelentõs gyõzelmet arattunka nem kis játékerõt képviselõ Mogyoród ellen. A meccs egyébként Újpesten volt egy iskola tornatermében.

Itt és még 2 helyszínen teremtornák voltak, ahol rengeteg csapat (fiú-lány, serdûlõ, ifi) a téli idõszak minden hétvégéjén, gyakorlatilag reggeltõl estig non-stop meccselt.

(Miután elkészült a Halasy Olivér csarnok, már csak oda nevezett be a "Mágus".)

Aki kézilabda-õrültnek tartotta magát....

Egy kis adalék:

Aki ismerõs Zuglóban és tudja, hogy hol van/volt a Bosnyák téri sportpálya, az ma már nem lát csak földhányásokat.
Pedig bizony a 80-as években itt rettenetes kézilabdaélet volt.
4 pályán folyt a küzdelem (és ezt tessék szó szerint venni, mert volt itt ilyen-olyan törés is) a serdûlõ csapatok között.

Gondoljátok el tizenegy-két hétvégén reggel 8-tól délutánig nyomták a kölkök. Ez mennyi csapatot feltételez? Rengeteget, de ezekbõl mára már szinte semmi/senki nem maradt....a Ferroglobus Vasas sem...1991-ben vonta meg a gyár a támogatást...

Egyébként a Bosnyák téren elég neves csapatok serdûlõi is szerepeltek.
Pl.:a Fradi, az Újpest, az Üttörõstadion...

A Ferroglobus egész jó csapattá vált az évek során, sok skalpot szedtünk, és épp ezért a mi skalpunkra is vadásztak rendesen...

Renegeteg élmény fûzõdik a csapathoz, órákig pötyöghetnék...még a kezilabdatorténelem.hu-ra is jeleztem: érdemes volna a korabeli amatõrökkel is foglalkozni....visszaírtak...

Végül...

Egyik nagy riválisunk a százhalombattai Dunai Kõolaj volt.
1990-ben vonultam be katonának Ercsibe.
A kiképzést követõ századszelekció után nem mással kerültem egy szakaszba, egy hálóba, és (még az összetólt emeleteságyaknak köszönhetõen) egy "ágyblokkba", mint a Dunai Köoalj kapusával...jó cimborák lettünk.

+

Az Újpesti Dózsa egyik átlõvõjével meg egy középsuliba jártunk...
és egymás mellett küzdöttünk a diákolimpiákon (vagy mi volt az) a suli sikeréért...majd egymás ellen játszottunk a bajnokságban.
Nem beszélve arról a jobb szélsõ srácról aki szintén abba suliba járt, de Õ a Pestlõrinc szineiben jó sok borsot tört az orrunk alá.
Az külön érdekesség, hogy miután a Ferro' megszünt a Pestlõrinc vette/vette volna át a csapatot.
Errõl nem sokat tudok, mert ebben az idõben már dolgoztam, és már nem fért bele az idõbe...sajnos.

hjaj:)

bigivan
Már csak egy nem világos, mi történt 1987. január 24.-én? A Ferroglobus Vasas SC: nyilván vmi kézilabda meccs eredménye lehet.

kaposi1
Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok A Topik Látogatóknak!<#wave>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Tyia
akkor minden világos...:)

Tyia
Sóhajok nélkül...

A párom beceneve: Süni...hát ezért a logo...

Wescone
...amúgy két sóhaj közepette igazán elmondhatnád végre - mit is jelent, jelképez a logo-d?! <#fejvakaras>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Nem pityeregni kell most hanem ünnepelni! <#crazya>
B.U.É.K.
minden SG tagnak és alkalmi látogatónak!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Az igazság az, hogy sokszor én is...

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Malacka visít, petárda robban,
A részeg feje a padlón koppan
Róka család a wc-ben,
Lagzi Lajcsi a tv-ben,
Ide több rímet nem vágok,
Boldog Új Évet Kívánok!

Tyia
A legjobbakat

BUÉK srácok!!!<#integet2>

Áldott Új Év
Szilveszter éjszaka, mulatunk,
És megint egy évet elhagyunk,
De még fontos a múltunk nekünk,
Bárhogy élünk, bármit remélünk.

Életünkben sokszor csak játszunk,
Mert most épp így alakult sorsunk.
Ragyogást várunk, az Új Évtõl,
Hogy boldogabbak legyünk ettõl.

Fogadkozunk egy új világnak,
Talán hazudunk önmagunknak,
Vagy csak hiszünk a hazugságban,
És élünk egy régi álomban.

Elhagyjuk az éveket sorban,
Nem élhetünk többé a múltban.
Jön az Év, hogy végleg távozunk,
Pár emléket azért itt hagyunk.

Most versenyt futunk a jövõvel,
Szívünket megtöltve örömmel,
Az Új Évbe lépünk, reménnyel.
Hittel, Békével, és Istennel!

Boldog Új Évet Mindenkinek,
Reményt, Hitet, és Békét nektek.
Isten Áldja meg az Új Évet,
És legyen még több a Szeretet!!!

Áldott legyen a Béke, és a Szeretet az Új Évben!
<#eljen>

Tyia
Mivel ma Szilveszter napja van...

Január 14.-én indultunk, majd 2200 hsz-ig jutottunk, ami igen jó eredménynek minõsül, tekintetbe véve, hogy egyéb New Wave jellegû (magyar nyelvû) fórumon/topikon csak a töredéke olvasható, ráadásúl több év alatt.

Gratulálok minden kedves hozzászolónak, és köszönöm az aktívitást.

Boldog Új Évet Mindenkinek!!!!