4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#3019 akkor majd én:
minden madonnáról :) **katt**
hirtelen ez jutott eszembe -
Etelkozi Vata #3018 Madonnát pár (1) sorban bemutatni már megtettem... (smilie helye...)
Egy teljes bemutató a pályájáról már meghaladja tudásomat... -
#3017 ..természetesen csak a billy idol sztori után -
#3016 büntetésből később pár sorral be kellene mutatnod madonna pályafutását
ez így lenne fair
vitathatatlanul akad 1-2 jó slágere is.. -
Etelkozi Vata #3015 Nyilván viccnek szántam, és az akkori érzéseimet próbáltam vele jellemezni (Madonna munkásságának korai szakaszát kedvelem, kivéve a La Isla Bonitát... :) )
Amúgy szerintem vitathatatlan, hogy repedt sarku luvnya, ettől még lehet tehetséges és jó énekes, táncos... -
#3014 Azért azt megjegyzem Kolléga, hogy az a repedt sarkú luvnya kicsit nagyobb ívű pályát futott, mint a Den Harrow. S ennek bizonnyal oka is volt: eredetiség, tehetség stb. -
#3013 #3012 -> #3006 -
#3012 Ez kicsit durva lett, még így viccnek is. -
#3011 Még Európában? francba -
Igazság szerint az én kommentemnek is volt egy ilyen "kiugrasztós" része, az is kicsit gonoszkodósra sikerült, ezért elálltam tőle. Még ... -
#3009 #3005-re:
egyet kell értsek:
nekem is az egyik kedvencem lett.. :)
szia eksy. -
#3008 Na most te vagy a "piszkátor"? -
#3007 "...Smilie nélkül (mert az hülyeség...)"
Engem ez a kijelentés emlékeztet valakire, másvalakire; Twisted Sister ... jól van, nem poénkodom; MrSister név alatt futott (mostanság nem látni sehol) az illető.
Amúgy én is olvasom az írásaidat, jobban írsz mint Tyia...
(Ezt csak azért írom, hogy az érdemes tagot "kiugrasszam a bokorból" - "...Akkor tedd ki, hogy -Powered by Etelkozi Vata- és legyetek boldogok!" hsz.-re hajazok.)
Vissza Den Harrow-hoz: kedvenc számom tőle a "Bad Boy" ...imádom a klippet is - azok a csajszik! -
#3006 Engem is emlékeztet. Nyugodjék békében. -
#3005 HI!
Ez az adag tetszett eddig legjobban
A többi is bejön, és emlékeztet valakire a stílus.
(Igazolásaként #3000-es hsz-ra.:) -
Etelkozi Vata #3004 Akkor a mai Den Harrow adag...
Előszőr is, korrekció:
Odáig jó voltam, hogy 85 és Overpower album, valamint Bad boy.
Azonban 86-ban jelent meg a következő kislemez, ami viszont a nagylemez címadó dala volt. Ezt követte a Charleston és az első album lecsengése.
És akkor innen a folytatás:
Még mindig 86.
Amikor meghallottam a nótát a rádióban, nem hittem a fülemnek.
Új, kevésbé gépies hangzás, elsősorban a dobok tekintetében, még fülbemászóbb dallam, kiváló hangszerelés. Az egész olyan komplettnek és tökéletesnek tűnt (24 kiló elfogultsággal, persze...).
Ja, amiről beszélek az az egyértelműen kedvenc Den Harrow nótám (egész karrierjét egybevéve):
Szóval a Keccs dö foksz! Ez a dal volt az új, második lemez előfutára, amelyet már tűkön ülve vártam.
És ezzel elérkeztünk 1987-hez, Den Harrow karrierjének legnagyobb évéhez.
Rengeteg elismerésben volt része, Európa nagy részében bizony a legnagyobbakkal együtt tartották számon népszerűségben, és sikerült egy örökérvényű klasszikussal is előrukkolnia, a 2. lemez debütálásakor.
Ehhez a nótához fűzödik az a sztori, hogy állítólag itt kezdődött a csapaton belüli széthúzás, miszerint Tom Hooker, aki ezt a nótát mint szerző is jegyezte, szerette volna a saját nevén előadni és megjelentetni.
A csapat azonban úgy gondolta, hogy jobban illik ez a nóta Den Harrow fizimiskájához, mint hangjához, így végül a projekt legnagyobb dobását Den Harrow jegyezhette.
Nem véletlen, hogy Tom barátunk többé nem énekelt Den Harrow számot (és egy évre rá saját lemezzel jelentkezett.).
Nekem is van egy személyes sztorim a Don't break my heart-tal kapcsolatban.
Imádtam ezt a számot, fanatikusan rajongtam, mint tini Den Harrow-ért.
Akkoriban csak német nyelvű Bravo magazin volt kishazánkban, zsebpénzhez mérten elég Borsos Áron.
Azonban mégis megvettem minden héten, hogy kedvenc slágerem nyomulását a toplistán figyelemmel kísérhessem.
Elégedettem figyeltem, ahogy 4 hét alatt a 2. helyig felkapaszkodott, majd minden héten dobogó szívvel (még jó, különben meghaltam volna...)vártam, hogy első legyen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
De nem lett.
Kerek 4 héten keresztül volt folyamatosan második egy szőkített hajú, repedt sarkú luvnya valami La Isla Bonita című száma mögött.
Aztán az 5. héten már csak 3. volt, majd zuhanórepülés.
Kisvata pedig szomorú.
A nagylemez egyébként nagy siker, csakúgy mint a már linkelt két kislemez.
Summázat:
A nyitó dalról majd később.
A 2. trackről már volt szó.
A 3.-ról is.
A 4. egy kis szösszenet, de kedves, igaz vacak.
Az 5. szintén egy nagyon jó nóta, a Dangerous, megérdemelte volna a kislemezt, mert szerintem nagyon hangulatos.
A 6. számról még lesz szó.
A 7.-ről is.
A 8. is igen jó, Hold on tight címmel.
A 9. a High du ho pedig egy jó kis pörgős, lendületes lezárása egy klasszikus italo albumnak, amely talán a korszak egyik, ha ne a legjobbja volt. Ritkaság, amikor egy lemezen mindegyik nóta önálló életet tud élni, nincs átfedés a dalok között, nem kaptafa.
Még 87-ben a következő eresztés, a Tell me why már nem igazán szól nagyot, az előző kislemezhez képest nem tudott akkorát szólni.
/Nem rossz nóta egyébként.../
Még mindig 87. Den Harrow körül kicsit csendesednek a hullámok.
Kijön még egy single, ami szerintem nem csak a maga műfajában, hanem úgy általában is egy fantasztikus darab, de valamiért a totális érdektelenségbe fullad. Azaz a közönséget ez a fajta Den Harrow zene nem érdekli (talán nem értik).
Én imádom, egy remekmű, egyszerűen zseniális (és így megszólalni tényleg csak egy Den Harrow nóta tudott.)
Ennyit mára. -
#3003 Meg későbbre is kell téma. -
#3002 nem baj, így sokkal viccesebb -
Etelkozi Vata #3001 Pedig az az érdekes, hogy több hibát is vétettem legutóbbi leírásomban, így majd legközelebb azok korrekciójával kezdem (mert jó szokásom szerint azt hiszem, hogy tudok valamit, de utánaolvasva rájövök, hogy rosszul...) -
#3000 helyzet az, hogy olvassák ezt többen is, csak..
a) nincs hozzáfűzni valójuk, mert egyet értenek..
b) volna hozzáfűznivalójuk, csak bátortalanok kifejteni..
c) életükbe nem hallottak még den harrow-ról, és meglepte őket a sok infó..
d) megvárják csendben, türelmesen míg billy idol-ra kerül a sor, aztán..
se tesznek megjegyzést. mert:
a) nincs hozzáfűznivalójuk.. -
#2999 Van, akinek el kell mondani, hogy a poén az poén.
A Billyre való felélénkülés lehet, hogy azt jelenti, hogy az érdekli a népet. -
Etelkozi Vata #2998 Semmi, csak poén... Smilie nélkül (mert az hülyeség..., ha valaki elsüt egy viccet, akkor a smilie olyan, mintha elmagyarázná a poén...).
Bár néha én is rakok, ha épp mosolygok, miközben írok valamit...
Csak olyan hirtelen felélénkült a topik a Billy-re, hogy gondoltam, szólok... -
#2997 Honnan veszed az érdektelenséget?
Idol meg csak eszembe jutott a fodrászos sztoriról. -
Etelkozi Vata #2996 Mielőtt a teljes érdektelenség okán a Den Harrow sztori átmegy Billy Idol fan klubba (azért a régi érzelmek még valahol meg vannak bennem... :) ), folytatom.
Den Harrow benépszerűsödik
1985-ben, a Mad Desire viszonylagos nagyobb sikere okán felbátorodva Den Harrow és csapata merész húzással kiválasztja a fiókban fekvő slágerkészletből (ala Dieter Bohlen) a Future Brain című alkotást, amit videoklippel megtámogatva jelentet meg.
A nóta igazi siker lesz, már (éppen csak) Top 10-es helyezéseket is fel tud mutatni szerte Európában.
A nóta hangzásvilága már igazi Den Harrow-s, hangszerelése (vagyis inkább hangminta összeválogatása) remek, tetszetős hangnemváltásokkal fűszerezve, az egésznek az összhatása fülbemászó és magával ragadó, a szám közepétől pedig már lendületes is. Tom Hooker hangja pedig remekül cseng.
Nekem egyértelműen az egyik személyes kedvencem.
Még ebben az évben kijön az első lemez is, Overpower címmel.
Ezzel nagyjából egyidőben pedig a lemez nyitódala, a Bad Boy kislemezen.
A Bad Boy már Németországban és Franciaországban is sláger.
Den Harrow immáron Európa szerte ismert énekes. Rajongótábora napról napra nő, kiknek többsége nő. Szerény személyem is innentől fanatikus rajongó, egy mára már az enyészetnek átadott magnókazetta büszke birtokosaként (becsípte a hifi a szalagot...).
A Bad boy egy erőteljes, jól hangszerelt, ötletes ritmussal kísért, jó dallamú slágernóta. Az énekhang nem erős (Hooker hangfekvésének egy picit alacsony), de a vokálozó hölgy hangja aranyos és jól passzol.
A Bad boy mellett a lemezről később kislemezként megjelenik még Charleston című nóta is, már kisebb sikerrel, a lemez amolyan lecsengése gyanánt.
A lemez legjobb dala azonban nem kapott lehetőséget a toplistákon megmérettetnie magát. Ez a dal egyértelműen a Broken Radio, mely annak idején az egyébként Den Harrow-tól fanyalgó barátaimnak is tetszett.
A még meg nem említett nótákról:
A Feedback és a Make ends meet a lemez sereghajtói, nem túl érdekes alkotások, amolyan töltelékek.
A Jade és az Overpower című nóták egészen jók, az összhatásba remekül beleillenek.
A többiről már volt szó.
Azoknak, akik nem ismernék, íme a két erős, és a kislemezes nóta, ami még nem volt linkelve.
A lemez komoly siker Európában és kis hazánkban is. -
#2995 A jó, öreg Billy - 85, 86 környékén hallottam róla először, azóta is "Idol" nekem... no meg az unokahúgomnak is. A "White Wedding" lett a spontán bulik "hivatalos" himnusza. -
#2994 nofene..
ezt a nótát én is szeretem tőle.. -
#2993 Az öreg Billy-t azóta is kedvelem és töretlen lelkesedéssel hallgatom:
-
#2992 Én annak idején egy Bravóból kivett nagy Billy Idol posztert vittem a fodrászhoz. A csaj meg azt mondta hirtelen: "Hú, de csúnya!" -
Etelkozi Vata #2991 Ha már sugalltad...
A fanyar stílus és fogalmazás módom egy letisztultabb véleményalkotás-fejlődési ciklus eredménye, hiszen így 40 felé, végigtekintve Den Harrow karrierjén, a fanatikus rajongásom inkább nosztalgiává vált. Ma már ki tudom mondani azokat a gondolataimat vele kapcsolatban, amiért 20 éve sértődtem és veszekedtem, ha más mondta nekem.
Imádtam (külsőségekben is majmoltam - a fodrász csajoknál az üzlet ki volt tapétázva általam odahordott Den Harrow poszterekkel, és mindig másik szerint vágattam a hajam -), és a zenét ma is szívesen hallgatom. -
#2990 Igen, ezt is kedveltem. -
#2989 imádom ahogy fogalmazol :)
ha nem tudnám hogy nem, még azt hinném...
de mindegy. fogalmazzunk úgy:
lelkedben egy tyia veszett el...
nem tudom mi van vele, de remélem azért jól van ott, ahol éppen van...
viva la tyia ;) -
Etelkozi Vata #2988 Most van egy ici-pici időm (végre, mert hetek óta semmi), úgyhogy kihasználván az alkalmat, folytatom a Den Harrow történetet...
Mindjárt egy kis korrekcióval kezdem, mert állítólag valami Orlando nevű fickó énekelt kezdetben Den Harrow helyett, illetve egyes vélemények szerint kettejük hangját mixelték össze.
Na de ugorjunk 1984-re. Az Orlando hangon éneklő Den Harrow második nótája ismét csak nem sikerül átütőre, de neve egyre ismertebbé válik, elsősorban Dél-Európában, de leginkább csak Olaszországban.
A "To meet me" után az "A taste of love" című nótával jelentkezik, melynek általam youtube-on fellelt klipje önmaga paródiája. Na de akkor még fiatalok voltunk és bohók, így tetszett nekünk, nem csak a zene, de az outfit is...
Íme a zeneileg még mindig elég átlagos italo-euro disco feeling, nem túl ötletes dallamokkal és ritmussal, mondhatni kaptafa zene, mai szemmel béna előadással és tátikával (vajon ki volt a koreográfus):
Persze biztos megint lesz, akinek ez volt a kedvence anno, nekem személy szerint ez még nem egy letisztult Den Harrow hangzás, inkább tucatzene. Valszeg ekkor még a külsővel jobban hódított a projekt, mint a DJ-k által komponált zenével. /amúgy elég az első kommentet a belinkelt video alatt elolvasni, hogy rájöjjek, ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül a világon/.
Na mindegy.
Még mindig 1984. A tátika istennek megszületik első valamire való nótája, sőt, az első klasszikusnak nevezhető nótája. Még mindig nem átütő, de már elindult a projekt a felé a hangzásvilág felé, amely kiemelte később az átlag italo tucatból, sőt, a kiemelkedők közül is...
Mad Desire:
A Mad Desire híre már a Német Szövetségi Köztársaságba is eljutott, sőt, a Benelux államokba is. Den Harrow karrierjének pályája egy kicsit meredekebben elindult felfelé. -
Etelkozi Vata #2987 Ízlések és pofonok témaköre, ugye... -
#2986 Ennek ellenére nekem pl. ez volt a kedvenc számom tőle... -
Etelkozi Vata #2985 Na, mióta belevágtál, összeomlott a topik. Persze biztos mindenki nyaral...
Jó nyaralást mindenkinek, addig én titokban belekezdek a beigért hevenyészett Den Harrow story-ba.
Szóval:
Den Harrow született 1962 június 4.-én Nova Milenese-ben, Stefano Zandri néven.
A kitalált sztori szerint Bostonban, ahol Manuel Stefano Carrey néven született, és 5 éves korában települt vissza Olaszországba, és innen ered kiváló angolsága... :) De nem! :)
A srác már tiniként igen karrierista volt, mindene volt a szépség (értem rajta, mint férfi igen sokat foglalkozott a külsejével, gyúrt, hajat festett, satöbbi), a divat, a siker és a pénz.
Azt sajnos nem tudom, hogyan hozta össze a sors Micki Chieregatóval, a Den Harrow projekt kitalálójával, de valahogy összehozta.
Den Harrow egy műszó, amit az angolok Den Herró-nak ejtenek, az olaszok viszont den aró-nak , ami olaszul pénzt jelent.
Azaz a projekt nevében is benne volt, hogy nem titkolt céljuk a pénzcsinálás.
Ehhez kellett egy arc, aki ugrábugrál és playbackel a szinpadon, akit lehet fotózni meg interview-zni, miközben bomlanak érte a csajok és veszik azokat a lemezeket, amiken viszont valaki más énekel (aki tud is).
Nos ez volt az alapkoncepció.
Turrati és Cheregato írta a zenéket, Tom Hooker (alias Thomas Barby) írta a szövegeket és énekelt, Zandri meg mutogatta magát.
De az egyszerűség kedvéért most maradjunk Den Harrow-nál, és értsük alatta a szőke szépfiut.
1983-ban járunk.
Kezdésnek Den Harrow a saját hangján "énekelt", mai szemmel és füllel igen gány produkcióval kezdte karrierjét. A nóta maga sem egy túl nagy szám, de azért Dél-Európában mérsékelt sikert aratott.
Arra jó volt, hogy megismerjék a nevét.
Íme a nóta:
/folytatás legközelebb, remélem holnap.../ -
#2984 na jól van, mivel 10 nap is eltelt már, belevágok magam ;)
oszt majd folytatjátok...
1962 június 4.-én, az olaszországi nova milanese-ben megszületett stefano zandri.. -
#2983 #2981, #2980: Már megint? -
#2982 ma este mindenki sziporkázik :)
repdes a lelkem :)
vagy reppes a kedvem:
tyiát senki nem látta,
benézhetne ő máma.
hozhatna egy nyú vévet,
és folytassuk az újévet
a második szakasszal,
nyomjuk a sódert,
mert ez így kóser: egy kazallal :) -
#2981 Szpórol, szótlansági fogadalmat tett, de néha benéz. -