Oldies Music 1.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
imo :) science fiction is science fact
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Nem léteztek túl sokáig és egy darab album maradt utánuk 1995-bõl "Arccal a Földnek" címmel.
Lehet, hogy jó zene, nekem még nem volt hozzá szerencsém.
Az a vélemémyem, hogy sokan úgy gondolják, hogy a "szintipop" nálunk a Bonanza Banzai-jal kezdõdött és azzal is végzõdött.
NEM és IGEN.
A médiából tájékozódók rajtuk (B.B.)kívül valószínûleg nem is nagyon ismerhettek másokat.
De itt vagyunk mi😊
Megemlékezem pl.: a mai is (újra) létezõ Dr. Beat-rõl, az italománok egyik kedvencérõl a Digital Scream/Dj Yano-rõl, az Erik a Vikingrõl, a Le Prelude-rõl és a Populär-ról...
Ha valaki tud még másokról is, az ne kímélje az idejárók látóidegeit...
Õ énekelt Le Bon elõtt a Duran Duranban
jöhet... (shareplace?)
-----------
Készülök sztorival...türelem.
xerintem aki torrentezik, már ismeri ezeket mind..
és akik tojnak a torrentre, mint pl. jómagam is,
xívesebben olvasgatna valami jó kis sztorit valami nyúvév bandáról..
nemdebár?
ugyibár ...
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Az elözõ hsz-ben mutatott oldalra be kell jelentkezni...
Ide nem:
egy másik torrent a sok közül...
Kaposi Lacinál már mutattam egy dalt az új Human League albumról (semmilyen érdeklõdés mellett).
Most megprobáltam megkeresni a teljes albumot Flac-ben (hogy öröm érje az idelátogatókat). Sikerült, de halottak.
Torrenten van, csak nem tudom ki mennyire szereti ezt a fajta letöltést.
(engem nem zavar)
Mindegy, én ide biggyesztem a helyet, aztán szabadon választott, hogy mi lesz vele.
The Human League – Credo (2011)
01 - Never Let Me Go 04:54
02 - Night People 05:30
03 - Sky 04:55
04 - Into The Night 03:43
05 - Egomaniac 03:58
06 - Single Minded 03:50
07 - Electric Shock 04:49
08 - Get Together 03:49
09 - Privilege 03:37
10 - Breaking The Chains 04:01
11 - When The Stars Start To Shine 03:49
301 MB
torrent
Az elõbb még 33 megosztó volt, gondolom sitty-sutty lejöhet.
Majd ha elõjön megnézem😊...mind a kettõt.
Addig türelmes leszek.
Mondom, azt majd biztos látod te is... de én most azt nem.
Kész káosz.
Kár, hogy nem maradt ötlet, bár az elsõ lemezt tulszárnyalni bazi nagy dolog lett volna.
A mérce volt nagyon magas.
Gyakorlatilag ezt látom az R-Go-nál is, de Sziporka Norbi nem ennek a topiknak a tárgya...(bár az kétségtelen, hogy Õkelme jóval nagyobb tálentum, mint a Veca apukája...szerintem)

"ó azok a táborok"-kal..
pista bá kb. 2 sarokra lakott a helytõl ahol gyerekeskedtem 1 ideig gyálon. bár az túlzás hogy "lakott", hiszen alig-alig járt otthon..
a röhej, hogy a lányát, vecát mégsem ismertem. sõt azt se tudtam, hogy van lánya egyáltalán 😊
most jut eszembe, asszem van egy popmenyecskék vinylem is még. azon nem épp z'zis stílust nyomnak 😊

Ha minden igaz 1985 augusztusáig egy komphajón zenéltek a Balti-tengeren. Majd itthon próbálkoztak: eleinte a Planerátiumban háttérzenéltek, majd a Zizi bolgygó tita címû zenejátékkal léptek fel a Petõfi csarnokban. Ekkor már voltak kiegészítõ "berendezések": a veresi anyókák és a bemondónõ, Lörincz Gabriella.
Innen egyenes út vezetett a siker felé...
A '86-os Interpop fesztivál gyözelem a párizsis dallal.
A Queen elõzenekara a Népstadionban.
Majd megjelent elsõ albumuk, mely 350.000 példányban kelt el!!!
Korszakos siker az biztos.
Nekem errõl a lemezrõl a legjobban az "Édes lány" tetszett.
A "Szárnyatlan madár" és a "Boldog békeidõk" is rendben van/volt.
Egy számomra tökéletesen érthetetlen okból sikerrré vált dalt viszont egyáltalán nem szerettem: a Stones-os Honky Tonk Woman.
Az elsõ lemez magas példányszámát a többi album korántsem tudta hozni.
Magam részérõl nem sok hühadejó dalt tudnék felsorolni a késõbbi 3 LP-rõl. Volt valami Öreg róka blues...vagy mi. Felejtõs.
1988 körül elkeztdek osztodni. A fejhangú Orosz László Lörincz Gabriellával alkotta a Hetedik Kontinenst.
A maradék - Janicsák nélkül - a Z'Zikó Faktort képezték.
Janicsák szólózott.
És elmúlt a világ dicsõsége.
1994-ig létezett így-úgy ez a sokkal többre érdemes társaság.
Majd feltámadtak a retro-hullámmal õk is, úgy 2000x körül.
Vicces, hoyg volt olyan idõszak amikor két ' Labor müködött egyszerre.
Janicsák az Asszonykórussal és az ellenzenekar.
A korszak egyik legfontosabb mûfaja nem lehetséges, hogy "kidobodjék".
A másik topikot a modik segítségével visszaváltoztatnám World Music-ká.
A remixek mivel, hogy nagyszámban New Wave-hez köthetõek voltak - idejöhetnek a továbbiakban.
(vissza a feladónak)
"amúgy nagyrészt jó a topic"
Oh igazán hálás vagyok a megtisztelõ szavakért.
Nem értem: elõszõr nekirontasz a topiknak, mintha az életedet veszélyeztetné, aztán meg dicséred...
...
Én örülök, ha tényeken alapuló infó kerül itt megosztásra, csak a hozzá kapcsolódó "kedves" stílus rühellem, bakker!
Mert bizony itt senki sem elmebeteg (remélem), kb mindenki abban a korban volt fiatal...és tud ezt azt...még akkor is ha ezt nem annyira mondják.
A stílus barátom, a stílus az ami engem zavar, mert se kutyája se macskája nem vagyunk itt egymásnak.
Se nem lovai, hogy annak nyergébõl legyél szives okosítani.
Droid? A Bishop név tetszett mindig 😊
Igen Tisztelt "Halász" Nevû NagyRitkánBetekintõ Olvasó!
Csak nem gondolod, hogy minden topikba író zenebarát nevét nekiállok kikutatni, hogy mit jelnthet? Minek?
Nagy valószinûséggel Te sem kezdted el bújni a különféle forrásokat, mit is jelnthet az Én nicknevem. (nem latin)
Sajnálom, hogy a latin tudásom nem ér fel addig, hogy a Piscator-ról ne a piszkálodó jusson eszembe.
Pedig-pedig csak ez jutott eszembe a jól átgondolt provokatív hozzászólásaidból...fõleg ami az elsõket illeti!!!
Az a vicc, hogy a szakmámból kifolyólag pár latin szó/név ismert általam is, de a Te megmozdulásaid továbbra sem nem indukáltak arra, hogy kivesézzem a neved.
Mélységes megbánást tanusítok a történtek miatt...gondolhatod...
Ha véletlenül meg egyszer az életben erre jársz, akkor talán kezdjük elõlrõl...
És ha a kioktató, általánosító, felsöbbrendûségedet hirdetõ stílusod a klaviatura alá rejted, akkor még hajlandó vagyok veled kommunikálni, mert a TUDÁST elismerem.
Ami engem illet nekem ez is egy kirándulás a zene nagy és színes területén, de nem fontosabb rész pl. az italo disco-nál, csak most épp kicsit pihentetem magam benne. Mondtam is már párszor, hogy nem is érdekel különösebben, hogy valami new wave vagy más. Jó zene az jó zene, ami meg nem az nem és kész.
Én viszont tudom, mit jelent a piscator.
Na léptem, bocs mégegyszer a zavarásért.
OFF
indexszes topichoz (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108045480&t=9131741):
Piscator halászt jelent latinul, megszoktam, a magyarok ennyire nem néznek semminek utána; de azért ennyire nem kellene belemagyarázni a nickembe a sértõdöttségedet.
amúgy nem vagy túl érzékeny? nekem is volt ilyen korszakom, azért kérdem.
Sorry, a világ ilyen, nekem is beszóltak, bár én csak igyekeztem néhány sarkos megjegyzést kiigazítani - más szemszögbõl, hallgatassék meg a másik fél is, ugye. Mégis ismerem a Neurotic egyik alapítóját, ezer emberrel beszélgettem arról a korról, komoly gyûjtõkkel; nem levegõbõl kritizáltam.
Pont a New wave szólt magyarországon errõl a Kádári-besavanyodottságról, hogy maradjon meg minden békésen, csak semmi (érdemi) vita.
Örülnél, hogy néhány új adalékot is beírtam, meg ajánlottam a másik, indexes topicot.
Hülye droid.
ON
Bocs a fentiekért, amúgy a Zizi Labor Szárnyatlan madárja elég szomorú, mégis szép szintis szám. Tímár Péter filmjében áttdolgozva elõszedték, ott Szárnyak nélkül címen fut, utóbbi jobb.
ez nekem is + van természetesen..
és természetesen nekem is pvc lemezen..
sõt, mivel megérte a platina eladási szintjét, gondolom az ország majd 1/8-adának xintén + van 😊
nem úgy, mint a hit-oké 😉
azé nyugtass +, ho tyia már privibe +kapta tõled 😊
vagy továbbra is licitáljon érte a vatin?
wazze.. 😊