4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
atiapuka #3260 Fogalmam sincs, én sem hallottam róluk sohasem. Most csak egy italo válogatáson találtam, és azért gondoltam, hogy beteszem ide, mert rémlett, hogy itt ilyesmi zenék voltak már.
Nem hallgattam a TT-t. Őszintén megvallva ez nem az én műfajom. Régebben próbálkoztam egy Best of-jukkal, de az sem ragadott meg. De hát ízlések és pofonok... -
#3259 Sziasztok!
Anno lejebb érdeklödtem a New Times zenekar után!Most találtam 1 felvételt töllük!S némi infot is: 1989-ben alakultak Hódmezövásárhelyen, 4 alapitó tag volt,többek között Lányi Lajos (Kozmix),synthpop zenét játszottak a jobbik fajtábol!!
Ime: New Times -
#3258 Köszi Apus!
Nem tudom miért, de a dal és én jól elkerültük egymást...
...pedig engem érdekeltek/érdekelnek az ilyesmi művek...
A Mega-nak volt albuma?
Thompson Twinst nem futottad át? -
#3257 Nekem nem új, sokat hallgattam ezt a számot is, mikor új volt, a 80-as évek végén. -
atiapuka #3256 Parancsolj cimbi!
http://shareplace.com/?B8E8622E18
-
#3255 A "Pale Shelter" végülis fefutott...
Később Paul Young is "megénekelte"... -
#3254 Hi Apus!
Köszi a Cumót!
Nem törölgetünk csak ukk-mukk-fukk!:)
Nem tennéd fel a www.shareplace.com-ra? -
Etelkozi Vata #3253 Nos, akkor Tears For Fears, bevezetés...
Az angol new wave zenekart két gyerekkori cimbi, Roland Orzabal és Curt Smith alapította 1981-ben.
Korábban egy Graduate nevű formációval próbálkoztak, de az nem volt túl sikeres, és a tagságuk sem volt benne hosszú életű.
A zenekarhoz tartozott még gyakorlatilag teljes jogú tagként, ám azért kicsit a háttérbe szorulva Ian Stanley billentyűs és Manny Elias dobos.
Első megjelenésük a zenekarral 1981 végén volt, amikor is a Suffer the Children című nótával jelentkeztek. A nóta lényegében ismeretlen maradt, csak úgy, mint a 82-es első próbálkozásuk, a Pale Shelter.
Még ennek az évnek a végén jelentkeztek a Mad World című nótával, amely meghozta nekik at áttörést. A dal Angliában egészen a 3. helyig kapaszkodik a slágerlistán.
1983-ban jelenik meg első nagylemezük - The hurting címmel.
Az albumnak elég melankólikus hangulata van, lassabb, szomorkásabb számokból áll elsősorban.
A nóták inkább szinti alapúak, némi gitár kísérettel, egy kicsit emlékeztetnek a DM-re, egy kicsit helyenként a Cure-ra, vagy amolyan Camouflage-os hangzásvilág is fellelhető. De mindegyikből csak nagyon pici, és nyilván nem azért, mert utánozták őket, egyszerűen csak abban az időszakban így szólaltak meg a zenekarok (mint ma a tuc-tuc...).
(Camouflage meg akkor még sehol sem volt ráadásul...)
Nekem nem ez a lemez a kedvencem tőlük, elismerem, de az akkori közönségnek tetszett. Angliában listavezető és platina, az USA-ban aranylemez lett.
Sajnos sok rajta a lassú, szomorú hangulatú nóta, nekem a dinamikus, pörgös nóták jönnek be.
Nem tudok igazán kiemelni a lemezről egyetlen nótát sem.
Na jó, kettőt igen.
Az egyik a The prisoner, amely valamiért rendkívül idegesítő.
A másik személyes a kedvencem a lemezről (Angliában a top lista 4. helyig jutott)
-
atiapuka #3252 Sziasztok!
Mintha egyszer beszéltetek volna a Silicon Dreams-ről.
Találtam egy zenét. Szerintem olyan, mintha az SD és az Off-ot összegyúrták volna. Nekem tetszik.
Mega - You Got A Bausparvertrag
http://www38.zippyshare.com/v/91161819/file.html
Ha nem tetszik, majd kitörlitek. -
Etelkozi Vata #3251 Köszönjük!
Jó zenéket ismertem meg, amiket eddig nem hallottam.
Nem lett a kedvencem a TT, de jó volt egy-két régi klasszikust meghallgatni.
Akkor hamarosan TfF. -
#3250 Thompson Twins/8
Újabb két évet kellett várni a banda 7. albumára a "Big Trash"- re.
Majd megint kettőt a "Queer"-re
Sajnos egyik album sem okozott nagy örömet (megmaradt) rajongószerte.
Az evtized közepén oly sikeres és nagyszerű Thompson Twins sajnos a múlté.
A "Sugar Daddy" sikeres volt Amerikában és a "Bombers in The Sky" is jegyzett volt a Big Trash-ről.
Az 1991-es Queer egy már új zenei vonal/divat termése, ami már tényleg köszönő viszonyban sincs a korábbi munkáikkal.
A "Come Inside" és a "The Saint" valamint a "Flower Girl" egész hallgathatóak...
A zenekar feloszlik, ill. átalakul, minden szinten...
A "Queer" előrevetítette azt az utat amelyet a Thompson Twins utódjaként elkönyvelt Babble kövezett magának...
A Babble 1993 és 1996 közötti aktív évei alatt két lemezt adott ki "The Stone" és "Ether" címmel.
A zenekar tagjai Bailey, Currie és a korábbi producer Keith Fernley...
A Babble zenéje leginkább a Chill-out/Trip-Hop/Downtempo stíusjegyeit hordozza...Igen jó zene!!!!!!!!!!
1996 után a korábbi tagok, Bailey és Currie is különféle zenei projektekben vettek részt...
Tom Bailey szoló albumot adott ki International Observer néven.
4 album kiadására volt eddig ereje...a művek az elektronikus zene világába kalauzolja el a hallgatót...szintén remek zene!!!
Over.
-
#3249 Negatív -
#3248 S New times-rol vki vmi infot esetleg??Mondjuk a két kiadott kazija az megvan!Azon kivül esetleg? -
#3247 Sajna!!
-
#3246 -
#3245 D. Nagy és a Frakció - Budapest felett -
#3244 Melyikkel is? -
#3243 Musachy kollégának jövök egy magyar albummal (flac), de akit érdekel bátran vigye el...a jövő héten...
-
#3242 Én üres vagyok... -
#3241 Valaki hallot már a Borderline Projectet együttesröl??Valamikor a 80-as évek végén volt MO-on! -
#3240 + Dead Or Alive, Sigue Sigue Sputnik (2. album), Bananarama... -
#3239 Igen!!! -
Etelkozi Vata #3238 SAW = Stock-Aitken-Waterman???? Jason Donovan, Kylie Minogue, Rick Astley, satöbbi??? -
#3237 Az ajánlatom sem lehet más, mint a "Long Goodbye" -
#3236 Thompson Twins/7
Mint alant elterülő szösszenetemben rögzítettem a vég elkezdödött...
Rögtön azzal, hogy Joe Leeway lelépett...
Majd megint társproducer csere történt.
Az még rendben is volna, de...pont erre a fazonra esett a választás: Rupert Hine...ajaj...
Ez a muki arról volt nevezetes, hogy egy halom előadónak/zenekarnak szerette volna egyengetni az útját...szerintem ő lett a "második" SAW.
A "hogyan csináljunk olcsó szart gyorsan" mozgalom egyik nagy követője. Thinkman néven saját magának is gyártott fost...sokat.
A Thompson Twins a gagyi-gyártásra alkalmatlanank bizonyúlt...nem is dolgoztak sokáig együtt...
Bocsi a kedvelőitől, de nem igazán győzőtt meg az ellenkezőjéről...(mármint Hine)
Ha a listákat vesszük figyelembe: súlytalan album született 1987-ben..."Close To The Bone" címmel...
Ennek ellenére van két dal ami tetszik: "Follow Your Heart" és a "Long Goodbye"...
Különösen a második...
Összességében egy olyan albumról beszélhetünk, mely méltatlan a Thompson Twins eddigi eredményeihez...
...a következőnek jobbnak kell(ene) lennie, különösen akkor, ha figyelembe vesszük a zenekar és Hine együttműkődésének felbomlását...
-
#3235 Kettő látszik...:) -
#3234 Láthatóan 3 dal összefűzése ez a "video".
Amit igazán ajánlanék azok figyelmébe akik esetleg nem ismerik, az 5. 10'-nék kezdődik...
...tehát a "Emperor's Clothes"...várok róla (is) véleményt.
-
#3233 Thompson Twins/6
1985.
A másik csúcsmodell a "Here's To Future Days" kiadásának éve.
Az alant felhozott Alex Sedkin-t Nile Rodgers váltja a produceri székben, bár ő sem kap "teljhatalmat", hiszen társa ebben az esetben is Bailey...
Ez az album a kritika és a közönség szerint gyengébbre sikerült, az ezt megelőző cucchoz képest.
Magánvéleményemként közzéteszem, hogy :NEM!!!
A még 1984-ben kihozott (esős afrikai - ritmus) behatású
"Lay Your Hands On Me" - mely még Sedkin-éra béli - jól szerepelt Angliában és az USA-ban.
Érdekes, hogy Európa-szerte kevés helyen futott bármelyik daluk is...magyar adatot meg még nem találtam...
Talán az előző lemezről származó "Hold Me Now" volt "világsiker".
Az album kiadása előtt ők is részt vettek a Live Aid koncerten.
Az album aztán összességében tovább öregbítette a zenekar hírnevét.
Az akkor megintcsak nagy élménytnyújtó "Don't Mess With The Doctor Dream" mellett volt egy sehol sem említett nóta: "Emperor's Clothes (Part 1)"....
...pedig ez valami félelmetesen jó dal.
Ezért tartom jónak az efféle elemzéseket, mert tuti biztos eltér a hivatalos/felszínes ítéletektől.
Legalábbis én biztos eltérek....
Gyakorlatilag minen dalon jól szoktam szórakozni....de...
A "Tokyo" az legalább annyira nem tetszik, mint a "We Are Detective"...A Beatles re-make "Revolution"-t pedig nem is tekintem Thompson Twins produkciónak...ha minden igaz ezt a dalt is lenyomták a Live Aid-en. Biztos okkal...
A hagyomány folytatásaként 2008-ban kiadták a 2 CD-s exrta verziót...
Azt gondolom ezzel, és az előző lemezzel érte el népszerűsége, és szakmai csúcsát a zenekar...sajnos...
Megfigyelhető sok New Wave zenekar/előadó esetében, hogy az 1985-ös év a vég kezdete volt...(Kajagoogoo, Falco, Spanadau Ballet, Tears For Fears, Nena, Trio, Bronski Beat...)
A változás...a New Wave stílus nagyjából eddig volt ütőképes...szerintem... -
#3232 Nem müxik jól a klaviatúra...:) -
#3231 Duran Duran - Do You Belive In Shame vs. Depeche Mode - Never Let Me Down Again ???
Bár ebben az esetben a stílusok mutatnek némi eltérést, de a hasonlóság eszrevető....vagy csak én gondolom? -
#3230 Nem vagy az. -
#3229 Egy-két hasonlóság így is, úgy is megesik hasonló stílus esetén...
Ld: mai elektronikus zene.
Szerintem sincs ezzel semmi gond. -
Etelkozi Vata #3228 Most látom, a lamentációd nem erre vonatkozott...
Meg ezeket valszeg amúgy is tudtad.
Mindegy... Balfasz vagyok... -
Etelkozi Vata #3227 "In early 1983, he discovered the band Kajagoogoo and co-produced their debut single Too Shy which became a UK no.1 (prior to any of Duran's singles reaching no.1)."
"The band attracted the interest of three record labels (and Duran Duran's Nick Rhodes), while performing at the Embassy Club, in London."
-
Etelkozi Vata #3226 Akkor nem véletlen, hogy hajaznak a nóták egymásra...
Persze nincs ezzel semmi baj... -
#3225 Ez egy olyan érdekes összefonodás, mint Limahl kapcsolata Nick Rhodes-szal...nem tudom(még), honnan származtatható.... -
#3224 Alex Sadkin neve ismerős?
Ha nem, akkor elmondom, hogy 1983-as "Seven And The Ragged Tiger" albumot részben, a Thompson Twins "Into The Gap" albumot Tom Baileyvel közösen producálta...
Azt gondolom, hogy a két zenekar zenéje nem mutat már akkora külömbséget, mint muatatott 1981-ben.
... -
Etelkozi Vata #3223 Jó nóta!
Érdekes módon azonnal a Union of the snake ugrott be, valamiért... -
#3222 Sajnos hivatalos video nem készült...
No Peace For The Wicked -
#3221 Thompson Twins/5
1984.
Az új album munkálatai gőzerővel folynak...
A feszített tempó nem tesz jót Tom Bailey-nek. Némi egészségügyi problémája támad...konkrétan idegösszeomlást szenved el.
Végülis a Thompson Twins "életében" az egyik "csúcsmodell" készült el: Az "Into The Gap".
Az elmúlt LP sikere nyomán lehet, hogy velük kapcsolatban már odafigyelőbbek az angolok, mert a lemez nagy siker lett.
Én azt gondolom, hogy csak egy qrva jó lemezt hoztak össsze.
Az első kimásolt dal (még 1983 végén) a 4. helyen is szerepelt az angol listán.
Majd 1984-ben még négy darab...
...az egyik legnagyobb zenei élményemet nyújtó track a "Doctor Doctor" a 3., míg a "You Take Me Up" a 2. helyig menetelet ugyanitt.
Listás volt még a "Sister Of Mercy" és a "majdnem címadó" "The Gap" is.
A "Doctor Doctor", mint nagyon fontos dal akkoriban vált favorittá.
A lemez nem volt meg nekem, csak sokkal később ismertem meg az album összes dalát.
A fent említett dalt nem feledve, azonban egy másik szám is nagy kedvenc lett, ez a mű a "No Peace For The Wicked".
Valamiért nem lett népszerű.
A többi dalt pedig egyszerűen jó hallgatni...
Az amerikai listán a "Hold Me Now" volt (a leg-)előkelő(bb) helyeken: Dance : 1.!!!! a Hot 100-on pedig 3.
A "Doctor Doctor"-t lehetne még megemlíteni a maga 11. helyezésével.
Aztán angliában dupla platina, "ami"-ban pedig szimpla platina lett ez a remek album...
...mely nem kerülhette el a "sorsát": 2008-ban " 2 CD-s változatban újra kiadódott.