4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Zephyr Retiring
    szép dolog a házigazdaság,
    de ez inkább feladatokkal jár,
    mintsem előnyökkel ;)
    az én szememben, ez a totyik mindíg is tyia-é volt, mint ahogy a hq sound wescone-é,
    vagy a 80-as brekié..etc..
    gratuláció helyett, most inkább kívánnék:
    kívánom, hogy az ellenvéleményekre mindíg legyen orvosság!
    legyem az akár egy új téma,
    akár egy kellemes nóta,
    vagy akár egy jó szó :)
    akkor, a magam részéről várom az új témákat ;)
    szép napot gyerekek!
  • ndmlovag
    Gratula az uj kinevezésedhez!Remélem mostmár a zenékröl is szolhat a forum!!
  • Tyia
    Megköszönve a modik gyorsaságát, újra van házigazda.

A flag counter újraindult, reméljük hamar utoléri magát...

Majd még alkotok valamit a bannerba, csak legyek a helyemen...alig két hét.
  • Tyia
    Csak gratulálni tudok, én sajna nem tudok zenélni, (max hangmintákat rakosgatni).

Nekem tetszenek.

Vata nem probálkoznál meg egy Kajagoogoo nótával?
    Mondjuk a "Turn Your Back On Me"-vel... hmmm?
    Kis jazz-es motivumokkal....

Volt egy ismerősöm, aki épp ezt a dalt scratch-cselte.(jól írtam-mondtam?)
    Persze, hogy nincs már meg...
  • Tyia
    Irtam a modiknak, reméljük elfogadják a "beadványomat".
  • Tyia
    Ő inkább olvasós tipus.

A játék(ok) topik(ok)ban vállal jobban (írásos) szerepet.

Jó arc, nekem elhiheted.
  • Tyia
    Köszönöm Szépen!
  • Tyia
    Köszönöm Szépen!

A Den Harrow story rendben volt.
    Én néztem be, hogy a bazi sok video lassít annyira, de nem az volt a gond nagy részben.
    Az E.K. koncertről készült nagy képek játszottak jobban.
    Nyilván azok is jó szándékkal rekeztek.

Tehát, ha valami jó kis témad van....hajrá!
  • kaposi1
    "kaposisan: MOST!"

Talán ismerjük egymást.
    Nem emlékszem hogy a neveddel találkoztam már valahol.
    De lehet hogy esetleg átrándultál az én topikomba is.
  • kaposi1
    Sziasztok!

Megmondom őszintén mostanában nem követtem a topik életet, és szomorúan látom hogy itt sem mindig a zenéé a főszerep.
    Annyit a sorokból kihámoztam hogy A Topik házigazdára vár.
    Nos az én jelöltem egyértelműen Tyia!!!!!

Ő volt a szülőatyja anno ennek a topiknak.
    Akkor sem adta fel amikor még az elején bizony szinte csak magával beszélgetett, mert akik ez irányú zenék után érdeklődtek még nem fedezték fel ezt a topikot.
    Aztán szép lassan beindult a dolog és Tyia az aki megérdemli hogy "kigondolt gyermeke" nevelő apja legyen.

Szóval + 1 Szavazat tőlem arra hogy a

New Wave, Dark Wave, Ska, Synth-Pop Zenék
    (1980-tól Napjainkig)-nak TYIA legyen a házigazdája.

Üdvözlettel: egy másik zenei topik házigazdája
  • ndmlovag
    Érdekes "feldolgozások"!Föleg a DM personal jesus,kicsit elcsusztak a ritmusok,de No1.!
  • Etelkozi Vata
    Nekem is megfelelő Tyia, ha akarja, csinálja...
    Azért remélem, Wescone sem utoljára járt itt, és majd rendeződnek a viszonyok...
    Nem hiszem, hogy egy egyszerű fórum topiknak ily módon kell bántania bárki önérzetét...
    Mindenkinek tanácsolom a tolerancia képességének gyakorlását...
    Sokat segít a való életben általában is, nem csak az interneten...

Na innentől legyen majd megint zene...
    A múltkor nem aratott sikert a kis Den Harrow klimpírozásom, de sebaj...
    Mivel tényleg rohadt exhibicionista vagyok /bizonyos tekintetben/, bedobok még egy saját klimpírt, de most már new wave témában, ha nem baj...

Csak hogy visszatérjünk az eredeti kerékvágásba...
    /Egyébként szeretem, ha dicsérik a zenészi képességeimet, de bírom, ha kritizálnak is.../.

Szóval: Of crime and passion

• Tyia
    Neked is köszönöm!
  • ndmlovag
    Szintén támogatnám az ötletet!
  • Tyia
    Köszönöm Szépen.
  • Musachy
    Szerintem OK, elvégre te "szülted" a topikot, mint ötletgazda, tehát lehetnél házigazda is. Wescone alapvetően segíteni akart, úgy gondolom, csak kissé elmentetek egymás mellett. Akkor hajrá!
  • Tyia
    Nos...

Az élet - mint szokott - ezuttal sem állt meg.

Ha olvasunk a sorok között és még az időpontokat is összevetjük....itt-ott...és amott...a lényeg világosan látszik.
    Ennyit az eseményről.

Mivel e pillanatban betöltetlen a házigazda pozíció, magam részéről pályáznék rá.

Amennyiben van olyan aki ezt szívesen venné, az kérem jelezze.

Köszönöm!

• Wescone
    Igen, erre szükség volt - minden jót, Tagok!
  • Musachy
    <span class="bb-style-medium">Jaj, jaj és jaj!</span>

Srácok! Biztos, hogy erre van szükség? Már megint.
  • Wescone
    ...És, hogy miattad fussak egy kőrt?
    Te azt nem érdemled meg... többé már nem.
  • Wescone
    Minek kellene bármit is törölnöm? Majd Tyia - amúgy is alig várja, hogy törölgethessen. Valamiért azt hiszi, hogy a házigazdától függ, hogy működik egy tópik vagy sem, ergó; nem tanúlt az eddigiekből semmit.

Tyiának; jobban ismerlek mint gondolnád.
  • eksy
    Wescone, #3067-től törölhető. (Ez amolyan nyomatékos kérés:)
    kaposisan: MOST!
  • Tyia
    Szerintem csinálj amit akarsz, bár már láthatóan belekezdtél.

"Amúgy nem értem minek kellene egy házigazdának maximálisan értenie az adott tópik témájához?"

Oké, de hogy minimálisan sem...

"Csakhogy én az elmúlt évek alatt folyamatosan változtam,"
    Éljen.

"Te viszont "senki hází"-bb lettél mint korábban voltál."
    Te engem nem ismersz, amiért rugózóm a topik sikere/sikertelensége miatt még nem enged okot adni, hogy kéretlenül átfogó vélemény formálj rólam. Lehet, hogy bazi nagy pszichoanalitikus vagy, de azért engedd meg, hogy mosolyra rándítsam az ajkam, amikor 1/10000 infóból kerekítesz, nem előszőr.
    A "senki házi"-t természetesen visszautasítom.

A topik nélküled is hullámzott, és veled sem más.

Amit én gondolok és leírok, nyilván sokféeképp értelmezhető.
    Mivel még mindig nem vagyok se kutyád, se macskád, ezért, ha ingerült vagy egy kicsit fuss egy kört, és azután bizonyára nem próbálsz meg, még keresni sem jelzőt.

Szerintem itt hagyjuk abba.

Majd máskor, máshol...lehet, hogy jól/jobban kijövünk.

---

Valószinűleg nem veszik vissza a házigazdiságodat.
    Úgyhogy csináld tovább...ha akarod.
    bye.
  • Wescone
    Nézz már körül, ha már magadba nézni nem vagy képes!

"Az biztos, hogy eljutottunk a "árnyék-házigazdaságtól" a "majdénmegmondommitcsinálj-gazdáig"."

Erre itt a válaszom.

"Egy zenei topikban max. a jártasságod hiányának palástólására tud szolgálni. Naná, mert nem privátban teszed."

Mi a fenének tenném privátban (annyira nem érdekel az egysíkú profilod), ez egy szabad tópik, mindenkinek lehet szabad véleménye. Amúgy nem értem minek kellene egy házigazdának maximálisan értenie az adott tópik témájához?

"Szerintem van neked is hova változni...hmm?"

Csakhogy én az elmúlt évek alatt folyamatosan változtam, Te viszont "senki hází"-bb lettél mint korábban voltál.

"A többség dötését elfogadom."

Milyen többség? Nem veszed észre, hogy nincs itt jóformán senki? És ha most arra apellálsz, hogy azért mert én vagyok a házigazda, akkor vedd a fáradtságod ha már rövid az emlékezeted és olvass vissza - nem én voltam aki folyamatosan siránkozott amiatt, hogy senki nem látogat ide és ezért képes volt többszörösen sorsára hagyni a tópikot. Ki a fene rángatott többszörösen ki a letargiából ha nem én?
    Te akarsz engem kioktatni, Te, Te... - mégcsak jelzőt sem találok Rád, talán nem is létezik.
  • Tyia
    Belemélyedhetnék itt néhány dologba, de fölösleges...

Az biztos, hogy eljutottunk a "árnyék-házigazdaságtól" a "majdénmegmondommitcsinálj-gazdáig".

Az még elmegy, hogy nincs önálló témavezetésed, de a nagy kár az, hogy idevágó (valóban témába vágó) gondolatod sincs (ami nem felszínes).

A leírtakra reagálsz hülye vigyorgó szarokkal...meg rémes poénokkal...azt jó napot.

Nem beszélve arról, hogy folyamatosan lesből támadsz...
    A jól/rosszul átgondolt analizálgatásod lehet, hogy a "namostjólmegmondomneked" topikban (ha volna ilyen) nagy sikert aratna. Egy zenei topikban max. a jártasságod hiányának palástólására tud szolgálni. Naná, mert nem privátban teszed.

Szerintem van neked is hova változni...hmm?

Ha valóban taszító jelenség vagyok itt, akkor kérem az érintetteket tegyék szóvá...akárhogy...

A többség dötését elfogadom.
    Legfeljebb a hsz-eimet kitörölgeted, de nyilván nem várok meg kettőt...
  • Wescone
    De igen, szerintem beférsz, de ha meghallgatásra talál a kérésem, némiképp változtatnod kell a hozzáállásodon - leginkább a tópik jövőjének érdekében.
  • Tyia
    Thompson Twins - storno
  • Tyia
    Akkor én "oda/abba" nem férek be...
  • Wescone
    Éppen szavaztatok, de változott "formára".
  • Tyia
    Valószínűleg én már nem változom...
    Szavaztasd meg kellek-e ide változatlan formában.

Ha nem, akkor legalább lesz egy középszerű popzenei topikod, aminek köze nem lesz az eredeti koncepcióhoz.

• Tyia
    Szerintem sarkítasz.
    Nagyon.
  • Wescone
    Tudod, elképesztő az arroganciád amikor "süt a nap" és nyeregben érzed magad - ez a magatartás, amennyiben nem vetted volna észre, taszítja az emberek magas hányadát. Lehangoltan pedig siránkozó és ezáltal szánalmas vagy, akkor pedig emiatt maradsz magadra.
    Nem lehetne középutat keresni és találni, mond?
  • Tyia
    ffmgvfhjuhlrfjh

(ezt a hódom írta)
  • Wescone
    Érdekes egy figura vagy Te...
  • Tyia
    Szép Napot!

Hova tünt mindenki?

Nagy nehezen itt előkerülök...:)

Thompson Twins lesz szerintem a következő áldozat, ha már egyszer megigértem...

Ellenvetés? Esetleg más célpont? (Napoleon Boulevard kizárva)
  • ndmlovag
    Köszi az infokat!Ha érdekel az a két szerzemény akkor át tudom küldeni!
  • Tyia
    Hali!

Sajnos nekem egyetlen dalom sincs a Doppin-G -tól.
    Rajta van a listámon...kérdés, hogy meddiG :)

Infóm, ha nem is sok, azért van:

1982 februárjában alakul. Szinte minden amatőr zenei fórumon, tehetségkutatón, fesztiválon, Ki Mit Tud?-on felbukkantak és sikerrel szerepeltek. Ennek ellenére nem találni róluk szinte semmilyen hangfelvételt a hőskorból. (talán rémes videokat)

Asszem volt egy klubjuk a Józsefvárosban (VIII. ker).
    Maga Gombóc a '83-as Ki Mit Tud?-on tűnt fel.
    A borzalmasan jó hang, a tehetség nem volt elég az előre lépéshez (talán ez elevenedik meg a Szerelem második vérig c. film egyik jelenetében...).
    1984-ben a legjobb női amatőr énekesnek választják, ám a bandával nem tud kitőrni.
    A szélmalomharc és a katonai behívók megbénították a zenekart, mely leállt.
    Gombóc filmezett, elénekelte az aktuális Dés-dalokat, amiktől lett igazán ismert. ( + Bery Ari szerzemények)
    1987-ben ismét Doppon-G, bár Ő nem vitte túlzásba, hiszen a filmesek foglalkoztatták rendesen.
    1988-ban fellépett az Interpop Fesztiválon.
    És ennyi.

A Doppin-G végülis lemezhez jutott 1991-ben.
    Erről akorongról az égvilágon nem tudok semmit.
    1991, azt gondolom már nem az Ő idejük volt.

(allmusic.hu?)

Még valami Gombóc korai daliról sincs semmi infóm...kár, hogy hagytak elveszni egy ilyen tehetséget.
  • ndmlovag
    Szia Tyia!
    Ha már igy felhoztad,vletlenül vki nem tud vmi infoval szolgálni Czakó Ildikó (Gombóc) első és (talán) egyetlen egyöteséröl:Dopping-g!!!?
    Már ezer éve keresek vmi mjuzikot ettöl az együtestöl de nemtulsok szerencsével!!(eddig két számot sikerült fellelnem)Ha esetleg itt valakinek volna valamije nagyon örülnék neki!!
  • Tyia
    AORTA +

Felmerülhet a jogos kérdés:

Mi a túró lett azzal a több száz nevező zenekarral?
    Gyakorlatilag : SEMMI

Na jó, majdnem...semmi.

A Bravo és a Start kiadott egy-egy válogatást...
    "Első lépések" és "Mustra" címmel.
    (Ha gonosz volnék, ezzel a mustrával jól el lehetne viccelődni, de mint tudjuk angyali lelkem van)

Az "Első lépések" kiadványon - amiről nem derült ki számomra, hogy kazetta avagy kátrányos cucc - Ők szerepeltek:
    Front, Hívők, Dexion (adja magát, hogy salgótarjáni), Izisz, Mozaik, Faxni, Névtelen Nulla (akikre később visszatérek), Citrom, Signal, Donor, Madam, Boutique.

A "Mustra" velük készült:

Faxni, Névtelen Nulla, Nyeső Mária, WU-2, Z' Zi Labor!!!!, DSR Band, Vasmalom, Fojtott Karcok, Song.

Ezeken kivűl nem nagyon jelentek meg a tehetségeket bemutató válogatások. (talán még a "Vadonat" és a "Start....123" kétszer....ezek nem számítanak, hiszen lemezgyári tukmálások...jobban)

Viszont továbbra is rendeztek tehetségkutuató akciókat, akik már nem voltak hallhatók hanghordozókan és szépen lassan "elkedvetlenedtek".
    Arra azonban jók voltak ezek a seregszemlék, hogy a "régi öregek" a tehetségekkel "megfiatalodjanak".
    Gyakorlatilag megvették a fiatal jó zenészeket.
    Ilyen modón "újult" meg a Senator, a Fáraó, a Karthago/Känguru, az Edda, a Bergendy, Fenyő stb.
    A Moho Sapiens-t fél év alatt kétszet ért "atomcsapás".
    Az Edda, majd a Beatrice vitte az ügyes zenészeket...
    A Citrom sem járt jobban...

Vagyis a tehetségkutatók egyfajta rabszolgapiaccá vátak, legalábbis ami a többséget illeti.
    (Én már rég nem hiszek ezekben. Megasztár, X-Factor, Kifutó, Csillag születik....ugyan már.)

Ennek a kornak is megvoltak a "mártírjai". Szerintem elég, ha csak rögtön két nevet említek: Bery Ari és Gombóc...

(A punk-korszaké pl. a CPg és a Közellenség)
  • Musachy
    Na pont ezt jegyeztem meg akkori hsz-emben, hogy arra nem voltak képesek, hogy legalább apró betûvel ráírják: közremûködött Czakó Ildikó (Gombóc). Vagy ilyesmi. Nélküle ráadásul nem is érne semmit.